Axn

Här är Alexander Axns nya jobb

Bara ett par dagar efter avskedet från Örebro SK har Alexander Axn landat ett nytt jobb.Under hösten kliver han i en expertroll hos C More.– Det är en jävla spännande utmaning, säger Alexander Axn till SportExpressen.
Kristina Axn Olin (M) gör comeback i politiken
Kristina Axn Olin blir politiker på nytt. Hon vill delta i Moderaternas provval till riksdagen, skriver hon på Facebook.Axn Olin var borgarråd i Stockholm och vice partiordförande i M. Hon lämnade politiken 2009 på grund av alkoholproblem.
Läs mer om Facebook.Axn och Stockholm.
ÖSK kunde skött det här snyggare
Örebro SK och Alexander Axn gick skilda vägar efter drygt tre år tillsammans. Nu berättar Axn om varför han lämnade - och hintar om att vissa saker kunde sköts på ett bättre sätt.– Örebro kunde ha skött det på ett snyggare sätt, säger Axn i podcasten Tutto Balutto.
Läs mer om Alexander Axn, Axn och Tutto Balutto.

Axn: Så här vill man inte sluta

Utvisning och underläge. Då vände Gif Sundsvall matchen mot Örebro och vann med 2–1.Nu lämnar Sundsvall kvalplatsen och rycker ifrån lagen på nedflyttningsplats.–Riktigt skönt, konstaterar målskytten Peter Wilson till C More.
Kjäll ny tränare för Örebro: Nästa steg
Örebros avgående tränare Alexander Axn lämnar sin position i förtid och ersätts av assisterande Axel Kjäll. – Nu är det dags att ta nästa steg säger Örebros ordförande Björn Åqvist på en presskonferens.
Klart: Han blir ny tränare i Örebro
Axel Kjäll blir ny huvudtränare för Örebro SK.Den tidigare assisterande tränaren ersätter Alexander Axn – som slutar i förtid.–Nu är det dags att ta nästa steg säger Örebros ordförande Björn Åqvist på en presskonferens enligt TT.
Hammarbys sköna kross
På söndagen meddelade Alexander Axn att han lämnar Örebro efter säsongen.På måndagen åkte han på stryk av Hammarby.Nyförvärvet Sander Svendsen gjorde sitt första allsvenska mål för Bajen när de vann med 3-0.– Som anfallare ska man göra mål och det gjorde jag i dag, säger han.
Uppgifter: Han tar över Örebro
Alexander Axn lämnar Örebro SK efter säsongen.Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kommer Axel Kjäll att ta över efter 46-åringen.SportExpressens källor har samma uppgifter.– Vi har gjort klart med en ny tränare, säger klubbchefen Simon Åström till P4 Örebro.
Stor sorg om det är det sista vi ser
Fem år och ut.Alexander Axn avslutar sin tid i Örebro efter säsongen 2017.Det har varit upp, det har varit ner, upp igen och sedan ner igen och sen upp igen och sedan ner – men framför allt har det varit väldigt levande, och det gör att uppbrottet känns rätt och fel på samma gång.
Läs mer om Örebro.
Axn förlänger inte med Örebro
Efter fem år i Örebro lämnar Alexander Axn den allsvenska fotbollsklubben efter den här säsongen, då hans kontrakt löper ut och inte kommer att förlängas. Det bekräftar klubben på sin webbplats.
Läs mer om Alexander Axn och Örebro.
Axn om framtiden: Det är lite otäckt
Efter tre år vid rodret lämnar Alexander Axn Örebro SK efter säsongen.Nu går han en oviss framtid till mötes.– Jag vet inte riktigt vad jag vill göra, det är lite otäckt, säger han.
Axn lämnar ÖSK: Har nått målen
Läs mer om ÖSK.
Uppgifter: Axn förlänger inte med Örebro
Alexander Axn lämnar Örebro efter den här säsongen.Han väljer att inte förlänga sitt kontrakt med klubben.– Jag är stolt över vad jag gjort för klubben i min hemstad och nu när mitt avtal löper ut har det varit ett naturligt läge för mig att fundera på vad jag vill göra framåt, säger han.
Läs mer om Örebro.
Allsvenske exstjärnan aktuell som ny tränare
Alexander Axn har ännu inte förlängt sitt kontrakt med Örebro SK - och hans framtid i klubben är osäker.Enligt SportExpressens uppgifter har nu ÖSK varit i kontakt med förre spelaren Magnus Powell angående en tränarroll.– Det är en del svenska klubbar som hört av sig men jag kommenterar inte vilka, säger han.
Läs mer om ÖSK och Örebro SK.
Ilskan efter domen: Det är för jävligt
Kennedy Igboananike armbågade en motståndare i ryggen och stängdes av i fyra matcher.Pa Dibba satte upp armen i motståndarens ansikte och stängs av i tre.Det får ÖSK-tränaren Alexander Axn att se rött.–Det är för jävligt, säger han till Fotbollskanalen.– För att ta till ett litet kraftuttryck: skitsnack, svarar disciplinnämnden Göran Nilsson.
Du kan inte lita på honom – han är ju från Örebro
Örebro kom tillbaka från underläge 0-1 mot Häcken.Hisingslagets målskytt Ahmed Yasin påstår att det berodde på ett taktiskt drag från Alexander Axn som beordrade Martin Lorentzon att ligga ner skadad.– Du kan inte lita på Yasin, han är från Örebro, säger Axn till C More.
Axns pik efter matchen: Trodde det fanns bollkallar
Örebro räddade en poäng mot IFK Göteborg sent på stopptid.Det förtjänade de att göra enligt Alexander Axn, som tyckte att Blåvitts målvakt Pontus Dahlberg maskade.– Så jävla skönt att det inte räcker till, säger Axn till C More.
Läs mer om Alexander Axn, Axn och C More.
Laxkris kan hota hela Mörrumsån
Laxen i Mörrum hotas av svampangrepp och är i kris.Vad som ligger bakom sjukdomssituationen är däremot inte klarlagt.– På sikt kan det hota beståndet i Mörrumsån, säger Charlotte Axn, biträdande statsveterinär på SVA.
Sågade egna laget efter bottennappet
Örebro kom till Tele2 arena med tre raka segrar, men föll hårt mot Hammarby.Efter 1-3-förlusten sågade tränaren Alexander Axn sitt lag.– Vi släpper livsfarliga kontringar mot oss hela tiden, säger Axn.
Nobbade tv-kanalen på grund av tårarna
ÖREBRO/STOCKHOLM. Örebro tog farväl av sin älskade profil Ivan Stenberg inför matchen mot Norrköping.Och det var flera som inte kunde hålla tillbaka tårarna.– Jag klarade inte av att göra intervjun med C More innan matchen, det bara brast, säger tränaren Alexander Axn.
Axns ilska: Det är pajasar som tycker...
Kennedy Igboananike stängdes av i fyra matcher. Efter 0-4-förlusten mot Djurgården var Alexander Axn förbannad. – Horribelt. Det är pajasar som sitter och tycker att han ska vara avstängd, säger Örebrotränaren till C More.