Axn

Kristina Axn Olin: Vi riskerar att få politiker som vi inte vill ha

Hon var Moderaternas kronprinsessa som kraschade och försvann. Nu är Kristina Axn Olin beredd att ge politiken en andra chans. Partiets behandling av Anna Kinberg Batra är en anledning till att hon återvänder. – Det finns en kultur i politiken där man ska förgöra varandra på ett fruktansvärt sätt, säger hon.

Axn Olin redo för riksdagen: Vi behöver företrädare som gått igenom kriser

ROOS MÖTER Hoten blev grövre, mejlen rasade, hjärtat rusade och vinet var självmedicinering. Stockholms populäraste politiker och Moderaternas framtidsnamn försvann utan att dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt hörde av sig. Tio år senare konstaterar Kristina Axn Olin att den politiska miljön har blivit ännu råare, men hon kastar sig rakt in i elden ändå – för medborgarnas skull. – Jag tror inte att väljarna vill ha politiker som är inrullade i gladpack och som aldrig har varit med om några kriser eller sjukdomar. – Det är ett hot mot demokratin.
Spelet bakom – efter utpekandet
I början av oktober kliver Gunilla Axn, före detta utvecklingschef på Svenska fotbollförbundet, fram med en historia om sexuella trakasserier i hjärtat av svensk fotboll.Minst en före detta landslagsspelare pekas ut. Under hela hösten arbetas det med en utredning.I bakgrunden utspelar sig ilskna telefonsamtal, krismöten och känsliga förhör.
Läs mer om Gunilla Axn och Svenska.

Axn kan ta över i allsvenska klubben

Efter att ha lämnat Örebro blev Alexander Axn expert för C More.Men nu kan han vara på väg tillbaka som tränare. Enligt Nerikes Allehanda ska Axn nämligen vara aktuell att ta över efter Jakob Michelsen i Hammarby.Tidningen skriver att det pågår konkreta diskussioner mellan Axn och klubben.
Annons för välgörenhet stoppas för grovt språk
Marknadsföringen för en insamling till Barncancerfonden stoppades av Facebook.Anledningen?Budskapet anses innehålla ett för grovt språk.– Jag kan inte begripa det, Christian Axn, grundare och ordförande i Kristianstad Rockfest som arrangerar insamlingen.
SvFF: Vi har brustit i sättet att agera
Svenska fotbollförbundet (SvFF) brast i sitt agerande som arbetsgivare när Gunilla Axn utsattes för sexuella trakasserier. Det framgår av den internutredning som SvFF tillsatte efter Axns vittnesmål i höstas.
Läs mer om Gunilla Axn och SvFF.
Förbundets utredning är klar: Vi har brustit
Svenska fotbollförbundets interna utredning om sexuella trakasserier mot Gunilla Axn är avslutad.Förbundet skriver att man kommit fram till att man brustit i sättet att agera vid tiden för händelserna.– Ingen ska behöva vara med om det Gunilla varit med om, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand på Fogis.se.
Axn om mötet: Alla har erkänt
Gunilla Axn har haft ett nytt möte med svenska fotbollsförbundet efter att hon blivit utsatt för sexuella trakasserier.Axn berättar nu att samtliga utpekade personer har erkänt – men att det också rörde sig om fysiska trakasserier.– Det var väldigt grova ofredanden, säger hon till SVT.
Läs mer om SVT.
Utpekade spelaren: Behöver inte ringa
Bragd i Milano, konflikt om landslagens ersättning och Fotbollsgalan.Efter att ha ruskat om svensk fotbolls fundament hamnade Gunilla Axns vittnesmål i skymundan. En månad efter att hon berättade om sexuella trakasserier inom Svenska fotbollförbundet har ingen bett om ursäkt, och utredningen drar ut på tiden.– Det har varit lite tyst, säger hon.Samtidigt säger den utpekade landslagsspelaren att han inte behöver ringa Axn.
Kristina Axn Olin: Barn sover ute i Stockholm
Styrelseproffset Kristina Axn Olin gör politisk come back och är nummer fyra på Moderaternas valsedel för Stockholms stad, i riksdagsvalet 2018.
Läs mer om Stockholm.
Säljproffset som raggade pensionssparare åt Allra
David Persson Rothman, 37, är säljproffset, medgrundaren och hjärnan bakom skandalbolaget Allras kundraggande.Han sägs kunna sälja snö till eskimåer. – Jag hänvisar alla kommentarer till Gunnar Axn, säger han när Dina Pengar når honom.
Läs mer om Allra, Dina Pengar och Gunnar Axn.
Nytt bråk: Tragiskt – det är ju dagisnivå
Gunilla Axn fick mothugg från Lars-Åke Lagrell när hon vittnade om sexuella trakasserier inom Svenska fotbollförbundet.Nu hävdar Axn att Lagrell har hämnats – genom att ta bort henne som vän på Facebook.– Det skulle jag aldrig göra, säger Lagrell.
Säker på att han hade stängts av då
Djurgårdsstjärnan Kim Källström klarade sig undan straff sedan han obehörigt vistats i lagets omklädningsrum under avstängning.Enkom på tack vare sitt namn, menar C More:s expert Alexander Axn.– Hade det varit ett annat lag och en annan spelare hade det varit avstängning. Punkt slut, säger Axn i studion.
Läs mer om Alexander Axn och Axn.
Jannes ilska: Det är häpnadsväckande
Gunilla Axn har vittnat om att landslagsprofiler skickade penisbilder till henne när hon arbetade på Svenska fotbollförbundet.Nu har nuvarande förbundskapten Janne Andersson rutit ifrån mot beteendet.– Man kan inte vara annat än förvånad. Det är häpnadsväckande, säger Andersson.
Gunilla Axn: Ingen av spelarna har bett om ursäkt
Gunilla Axn gick i oktober ut med att hon fått utstå sexuella trakasserier från tre meriterade landslagsspelare. Nu säger hon till Sportbladet att ingen av spelarna har bett om ursäkt.– De skäms kanske, säger Gunilla Axn till Sportbladet.
Läs mer om Gunilla Axn och Sportbladet.
Experten totalsågar Bajen-stjärnan i tv
1-1 i halvtid mot Sundsvall.Då var Alexander Axn inte nådig i sin kritik mot Hammarbys prestigevärvning Muamer Tankovic.– Jag skulle vara ruggigt frustrerad, med tanke på vad han är värvad som, hans kapacitet och säkert vad han tjänar. Det här håller inte, säger han i sändningen.
Axn hotade landslagsspelaren med polisanmälan
När Gunilla Axn hade fått nog ringde hon upp spelaren som skickat penisbilder och hotade med en polisanmälan. – Det blev ett ganska hårt samtal, minns Axn. Då tog det slut. Det kom inga fler bilder. Det är klart att han inte ville bli uthängd med tanke på hur han betett sig, då skulle familjen få reda på det så småningom.
Läs mer om Axn.
Axn: Höll på under ett helt år
En välmeriterad före detta landslagsstjärna skickade penisbilder till Gunilla Axn på Svenska fotbollförbundet.Spelaren menade att händelsen berodde på alkohol – men Axn köper inte det påståendet.–Den här personen höll på under ett helt år så det berodde knappast bara på alkohol, säger hon till Eskilstunakuriren.
SvFF-juristen: Utredningen pågår
Enligt Expressen är en av dem som skickat penisbilder till Gunilla Axn, tidigare anställd på fotbollförbundet, en välmeriterad före detta landslagsspelare. – Vad som framkommit i vår utredning vill jag inte gå ut med så länge som den pågår, säger fotbollförbundets chefsjurist Anders Hübinette till TT.
Läs mer om Gunilla Axn.
Förbundet har träffat Axn: Bra samtal
Fotbollförbundets chefsjurist Anders Hübinette hoppas vara klar med sin utredning om anklagelser om sexuella trakasserier inom fyra veckor. På torsdagen träffade han Gunilla Axn. – Det var ett bra samtal, säger Hübinette.
Läs mer om Axn, Gunilla Axn och Hübinette.
Ex-spelaren: Jag kan inte förneka
En av dem som skickat penisbilder till den tidigare anställda vid fotbollförbundet, Gunilla Axn, är enligt Expressen en välmeriterad före detta landslagsspelare i fotboll. – Det kan mycket väl ha hänt, det kan jag inte förneka, säger spelaren till Expressen.
Läs mer om Expressen och Gunilla Axn.