Bästa

Tårarna – när han får se klippet på brorsan

Vald som nummer fem i NHL-draften.Sen fick Elias Pettersson en videohälsning från brorsan Emil.Då kunde han inte hålla tillbaka tårarna.– Det är fantastiskt. Jag älskar min bror och önskar honom det bästa, säger han till Vancouver Canucks hemsida.Se klippet längst ner i artikeln.
Läs mer om Emil.Då.

Svensksuccn: Duo återförenas – i NHL

LOS ANGELES. Det blev en stor svenskdag i Chicago när NHL genomförde den första rundan av draften 2017 i natt, svensk tid.Fyra svenska spelare valdes bland de 17 första i draften.Högst upp gick Elias Pettersson, 18, från Timrå, som listades av Vancouver Canucks som nummer fem.Det betyder att han framöver blir lagkamrat - och kanske kedjekamrat - med Timråkompisen Jonathan Dahln.- Det känns fantastiskt kul att komma till Vancouver, där min bästa kompis också ska spela framöver, sa Elias till nhl.com efteråt.
Özz Njen: Jag är för rädd för att ha barn
Özz Njen minns sin barndoms bästa kollosommar på Barnens ö med värme. Att få se skärgården och träffa andra barn betydde mycket för den kurdiska flyktingpojken. – Jag kissade i sängen tills jag var 15 år eftersom jag var så mörkrädd på grund av allt jag upplevt, säger han till Söndag.
Läs mer om Söndag.
Semifinalchansen lever för Slovakien
Slovakien, som spelade ut Sverige i torsdags, har fortfarande chansen att bli bästa tvåa och därmed nå semifinal i U21-EM i Polen. Det kan vi konstatera efter att Portugal – tvåan i grupp B – bara vann med 4–2 mot Makedonien i sin avslutande match i gruppspelet.

Folk blir förvånade och snällare direkt

Olivia Schoughs bästa tid är nu.- Vi åker till EM för att ta medalj, helst guld förstås. Och vi vill verkligen vinna för Pia Sundhages skull, säger fotbollslandslagets stjärna.I den här intervjun med SportExpressen pratar hon även minnet av sin mamma som gick bort i cancer, hur hon hanterar de som är elaka på sociala medier och varför Eskilstuna är bättre än Bayern München.
De kommer att ha spelövertaget
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje.
Guide: Göteborgs bästa badplatser
En tripp till något fint bad är härligt – ja, ett måste – när solen skiner.Och varför inte en picknick vid havet en mulen sommardag?I Göteborg med omnejd finns många badplatser vare sig du gillar klippor eller sandstränder.Kanske blir något av dessa ditt favoritställe?
Spelarna om Ericson: Han är värd det bästa
Sverige är ute ur U21-EM. DN ställde frågan: – Vad tycker du om beslutet att inte förlänga kontraktet med förbundskapten Håkan Ericson?
Läs mer om Ericson och Håkan Ericson.
Ilskan: De borde sättas i fängelse
Erik Karlsson fick inte Norris Trophy, priset som NHL:s bästa back, den gångna säsongen. I stället prisades Brent Burns – men nu höjs kritiska röster mot de röstande. De som inte hade Erik Karlsson på topp fem borde helt klart fängslas, skriver krönikören Ryan Lambert på Yahoo.
Läs mer om Erik Karlsson, Ryan Lambert och Yahoo.
I dag köper svenskarna mest sprit på hela året
Dagen före midsommarafton är Systembolagets bästa försäljningsdag. Förra året såldes över 1 miljon liter vin och 7,4 miljoner liter öl under midsommarveckan.– En glädjande trend är att intresset för alkoholfritt ökar, säger Matilda Dannetun, pressekreterare hos Systembolaget.
Hon är absolut bästa chansen
Roger Walmann andas optimism inför söndagens V75-jackpot.- Indoor Voices är absolut bästa chansen på förhand men jag tycker att jag har ett par till som kan vara värda att strecka.
Så får du en helt ny stil hemma – nästan gratis
Sugen på att renovera, men har inga pengar? Det går att fixa nytt ändå, nästan gratis! Här kan du ta del av inredarnas bästa tips.
Här är veckans bästa låtar, v. 25
Lagom till midsommar har DN Kultur satt ihop en lista över de bästa låtarna just nu.
5 drömstudior på semesterresan
Sommaren är kort! Ta en extra semestervecka och skapa i en professionell studio så får du det bästa av två världar. Vi har letat upp fem drömstudior.
Nantucket bjöd på montpropaganda
Nantucket hade uppvisning när montn på onsdagen fick vara med inom V86-spelet.I utklassningsstil befäste han sin position som Sveriges bästa häst i disciplinen.- Han är ensam i sitt slag och jag kommer nog aldrig att få sitta på en liknande häst, sa segerryttaren Sofia Adolfsson.
Läs mer om Sofia Adolfsson.
Stor chans till utdelning
Dagens bästa: Kamerun–Australien 2 (Confederations Cup, fotboll, herrar)Spelstopp: 17.00Spelexpert: Johan Meijer
De har avgörandet i sina egna händer
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje.
Tak: Maten når inte samma höjder som utsikten
Krogkommissionen. Storsatsningen Tak vid Brunkebergstorg må ha stans bästa utsikt, men maten når inte samma svindlande höjder.
Läs mer om Brunkebergstorg.
Filmtoppen vecka 25 – DN:s kritiker listar veckans bästa filmer
Filmfredag listar filmerna du måste se på bio just nu.
Bästa råden för midsommartrafiken
Välj rätt väg, ta god tid på dig och kör utvilad. Trafikverket visar vägen till säker trafikhelg i midsommar.
Midsommarvädret – timme för timme
Solen kommer till midsommar en dag för sent.Aftonen bjuder på massvis med moln, regn – men ingen sol.– Det bästa dagen i midsommarhelgen är på lördagen, säger Roar Teigen, meteorolog vid Storm.
Läs mer om Roar Teigen och Storm.
Spionen: Sverige är bästa laget i gruppen
LUBLIN. Reine Almqvist har scoutat Slovakien och varnar för mittfältsstjärnan Stanislav Lobotka - som Sverige måste sätta ur spel i kväll.Samtidigt skickar Almqvist en passning till motståndarna.- Vi är det bäst laget i gruppen , säger han.
Så lyckas du med grillade grönsaker
Jens Linder tipsar om fyra sätt att tillaga grönsaker på grillen för att få fram de bästa smakerna och konsistenserna.
Ikonens plan: Skapa en helt ny stadsdel
Markus Näslund var en av Sveriges bästa hockeyspelare under början av 00-talet, innan han avslutade karriären 2009.Sedan dess har Näslund flyttat tillbaka till Örnsköldsvik – och nu är nästa projekt utkristalliserat.Han kommer nämligen bygga en helt ny stadsdel i Åre.– Det viktiga för mig är att känna att det finns ett sug - och det gör det verkligen här i Åre, säger Näslund till Östersunds-Posten.