Bästa

Hon födde barn åt sin bästa vän – som dog innan sonen kom

Bec Arena drömde om att skaffa barn, men sjukdomen cystisk fibros satte stopp.Då klev bästa vännen Jes in och erbjöd sig som surrogat.Tragiskt nog hann Bec aldrig träffa sin son.– Jag skulle göra allt för att se honom i Becs armar, skriver maken Gareth på Facebook.
Läs mer om Bec, Facebook och Gareth.

Topplaget gör inget misstag på hemmais

Dagens bästa spel 24 januariSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Svenskt storspel – i Buffalos kross
ANAHEIM. Buffalo knockade Edmonton på bortaplan med 5-0 i natt, svensk tid.Robin Lehner, 26, räddade 33 skott och var en av banans bästa spelare.Nollan var hans andra för säsongen och sjunde under NHL-karriären.– Det var skönt att vi kunde vinna här i kväll. Jag kände inte att jag var illa ute någon gång under matchen. Det var ganska stabilt, säger Robin.
Läs mer om Edmonton och Robin.
Här serveras stans bästa frukost: Som på semester
Frukosttest: Många väljer att skippa morgonstressen i hemmet för att ta en frukost på stan. SvD Krogguiden har testat några av Stockholms mest populära frukostställen. Högst nivå håller de fyra ställena längst ned i listan.
Hannes Holms varning till Östlund: Oroväckande
Ruben Östlund är i samma sits som Hannes Holm var för två år sedan – snuvad på bästa film vid Guldbaggegalan, men nominerad till en Oscar.Hannes Holm kritiserar Guldbaggegalan för att den inte ger tillräcklig uppmärksamhet till breda filmer – men är ändå väldigt glad över The squares framgång.– Jag är jätteglad för Rubens skull, även om det finns vissa risker. Det kan stiga honom över huvudet nu, han får passa sig, säger Hannes Holm.
Läs mer om Guldbaggegalan, The och Östlund.
Ruben Östlund: Det är jätteroligt
Ruben Östlund var jublande glad efter beskedet att The Square nominerats till en Oscar i kategorin bästa icke engelskspråkiga film. – Jag kände mig inte säker alls på det här, säger han till DN.
Läs mer om Oscar och The Square.
Just nu: Östlunds The Square kan få en Oscar
Se Oscarsnomineringarna direkt. Ruben Östlunds succfilm The square har blivit nominerad till en Oscar i kategorin bästa icke engelskspråkiga film.
Läs mer om Oscar och The.
Shiffrin föll men svenskorna höll
Tre svenskor bland de nio bästa. Förstaåket i Kronplatz blev en riktig svensksucc. Sara Hector ligger fyra, Estelle Alphand sexa och Frida Hansdotter nia. Storfavoriten Mikaela Shiffrin körde ur.
Öppnar för ett nytt kvalsystem
Svensk hockey kan vara på väg att göras om i grunden.Förbundet har begärt en utredning som ska utforska om seriesystemet bör förändras.– Det här är ett initiativ som har vuxit fram i de samtal vi har haft om hur vi på bästa sätt gör det som krävs för att svensk elitishockey ska vara underhållande, spännande, engagerande och ekonomiskt hållbar över hela landet, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.
Stoppades av polis – räddades av Zlatan
Erik Hamrns nya uppdrag:Att vara med och göra sydafrikanska Mamelodi Sundowns till hela Afrikas bästa fotbollsklubb.Klubbens president Patrice Motsepe hade letat i flera år efter den person som skulle leda klubben i den riktningen när han fick tipset om den förre svenske förbundskaptenen.– Det är en tuff utmaning, men jag gillar utmaningar, säger Erik Hamrn.
Hemmastarkt LHC har bra segerchans
Dagens bästa spel 23 januariSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Skrällvinnare på Guldbaggegalan
The Nile Hilton incident tog oväntat hem guldbaggen för bästa film
Läs mer om Guldbaggegalan.
Skrällen: The Nile Hilton Incident blir bästa film
Konkurrensen var hård om det prestigefyllda priset för Årets film på Guldbaggegalan.Till slut stod det klart att The Nilehilton Incident vann – därmed valdes Ruben Östlunds segertippade The Square bort.
Sverige hoppas på Frankrike efter krossen
Sverige gjorde vad man behövde och besegrade Belarus med 29–20 (16–11). För att få spela EM-semifinal hoppas nu Sverige att Frankrike besegrar Kroatien i sista matchen. – Vi ska göra vårt bästa, oroa er inte för det, säger franske målvakten Vincent Gerard.
Stora hyllningen till bäste vännen
Under 2017 förlorade svenska filmbranschen många stora namn.Helena Bergström presenterade inslaget där man uppmärksammade stjärnorna som dött det gångna året – däribland nära vännen Rikard Wolff.– Jag förlorade min bästa vän, sa hon på Guldbaggegalan.
Läs mer om Guldbaggegalan och Rikard Wolff.
Erik Helmerson: Ett liv i skuggan är inte barnens bästa
Staten säger att någon ska utvisas ur landet. Kommunen ger bidrag om personen går under jorden. Det är en björntjänst som är helt orimlig.
Food Pharmacy: 6 bästa knepen för att slippa sötsuget
Rensa ut sockret och må bättre! Här guidar grundarna bakom Food Pharmacy till en sockerdetox som hjälper dig att ta kontroll - och gå ner två kilo i veckan på kuppen. – Jag har blivit pigg, stark och skärpt, säger Lina Nertby Aurell som gjort upp med sina sockertroll och numera väljer mat med näring i.
Jätteskönt att bara ha sig själv att tänka på
Yvonne Ryding älskar hösten och att vara ute i naturen.Att vara ute i friska luften ger henne energi och hon är noga med att röra på sig ofta. Sömn är annars skönhetsentreprenörens bästa knep för att se pigg och fräsch ut.
Läge för långledigt i påsk – här är bästa resorna
Vill du resa utomlands i påsk utan att det kostar skjortan?Kolla då in listan på Europas billigaste resmål i påsk.I år kan du dessutom njuta av sexton dagars påskledighet om du är beredd av offra åtta semesterdagar.
Språkkrönika: Kärleksbarn förr och nu
SPRÅKKRÖNIKA. På julafton berättade Sanna Lundell på sin blogg att hon väntade barn. Hon beskrev det som att hon och sambon Mikael Persbrandt fått den bästa julklappen. Den glada nyheten snappades upp av en rad medier. Sannas avslöjande – väntar kärleksbarn med Persbrandt var rubriken i Expressens nätupplaga.
Stor åldersskillnad på manliga och kvinnliga Guldbaggevinnare
Det skiljer i snitt 20 år mellan de kvinnor och de män som under de senaste tio åren fått en Guldbagge för bästa huvudroll. Av alla de nominerade skådespelarna under samma tid är männen i snitt sju år äldre än kvinnorna. Det visar en kartläggning som Sveriges Radios Kulturnytt gjort.
Läs mer om Guldbagge och Guldbaggevinnare.
Förre MFF-tränaren sparkas efter fiasko
Pep Clotet Ruiz värvade Agon Mehmeti, Ricardinho och Ivo Pekalski till Oxford United.Nu får han sparken som manager för klubben.Styrelsen har fattat beslutet efter stort övervägande och för Oxford United FC:s bästa, skriver de på sin hemsida.
Det blir spets och slut – igen
SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.Här är ESKIL HELLBERGS tidiga tankar inför V75 på Kalmar 27 januari.
Läs mer om Kalmar och V75.
Löjligt – men nu är det verklighet...
PLANICA. Calle Halfvarsson är tillbaka i världstoppen igen.Hans metod?Att delvis kopiera det framgångsrecept som gjort Stina Nilsson till världens bästa sprintåkare.– Hade du frågat mig om det här för nåt år sedan hade jag sagt att Det där är bara löjligt, säger Halfvarsson.
Läs mer om Det, Halfvarsson och Stina Nilsson.