Bästa

Världens bästa stannar i Mora

Läs mer om Mora.

Kritik mot förarna – efter finska F1-krisen

Årets formel 1-säsong såg ut att kunna bli en av finsk formel 1-historias bästa någonsin. Nu ser det snarare ut att bli motsatsen, och båda de finländska förarna får nu ta emot kritik efter sina svaga prestationer.
Läs mer om F1-krisen.
Magnus Nyström: De flesta hade svimmat
I kväll avgörs SM-finalen i en sjunde avgörande match. Men både HV 71 och Brynäs är redan vinnare. Sveriges två bästa hockeylag har en klass och en kaxighet som förtjänar mer uppmärksamhet. Och här finns flera spelare som skulle spela vidare efter ett krossat pungskydd. Det här är inte en krönika för känsliga läsare.
Läs mer om SM-finalen.
Förebilder viktiga för unga introverta
I skolan premieras ofta utåtriktade elever som räcker upp handen och berättar för lärarna vad de kan. Men många elever är inåtvända och visar inte alltid vad de har lärt sig. Vi ringde upp Susan Cain som nu utkommer med en ny bok. Här ger hon sina bästa tips till unga introverta, om hur de kan göra för att få användning av sina superkrafter.
Läs mer om Susan Cain.

Trump riskerar missa chansen till ekonomiska reformer

Donald Trump tog sig igenom sina 100 första dagar i Vita Huset utan att få någon stor reform igenom kongressen. Inom ekonomisk politik ser utsikterna inför resten av året i bästa fall marginellt mer positiva ut. Men ingen seger är given på förhand – och Trumps chans att få något gjort hotar gå honom om intet.
Läs mer om Vita Huset.
Trumps 100 första dagar: Citaten som fastnade
Donald Trumps första hundra dagar som president har bjudit på många utspel, attacker och tweets. Här har vi samlat 10 av de bästa och värsta citaten från de första hundra dagarna.
Fernlund: Bästa spiken på V75
Läs mer om V75.
10 bästa filmerna: Lyxjakt med svarta som boskap
Bäst på bio just nu: tio filmer som fått höga betyg av SvD:s kritiker – och tre att undvika.
Världen står i blom – här är de 12 bästa platserna att möta våren
Keukenhof, Central park, Sofiero, Mallorca och Provence. Det finns så många fantastiska platser att uppleva blomsterprakt på när världen står i blom. Voilà – här är världens 12 vackraste blomningar. Njut av all ljuvlig blomsterprakt.
Läs mer om Central, Mallorca, Provence och Sofiero.
Mwuana: MW-GO!
Mwuana har gjort en av årets bästa svenska hiphopskivor.
Webbdagarna är årets bästa event – tog hem Gyllene hjulet
Fint samarbete, en ständig rörelse framåt, en nära relation med besökarna samt den redaktionella grunden. Det är nyckeln till framgång för Webbdagarna, enligt Internetworlds chefredaktör Katarina Strömberg.
Boktoppen vecka 17 – DN:s kritiker listar veckans bästa böcker
DN:s kritiker listar de bästa böckerna just nu.
Topplista: Här hittar du världens bästa streetfood
De thailändska myndigheterna i färd med att förbjuda matstånden på Bangkoks gator. Ett svårbegripligt beslut då staden anses ha världens bästa streetfood. Bland annat av CNN. Här är listan på världens 23 bästa städer för streetfood enligt tv-bolaget.
Läs mer om CNN.
Sex ledaregenskaper som företagen letar efter
Den bästa anställda är inte alltid den bästa ledaren, och ledare hittar du inte alltid där du förväntar dig att hitta dem. Här är sex faktorer som företag letar efter när de ska identifiera och anställa ledare.
Sex ledaregenskaper som företagen letar efter
Den bästa anställda är inte alltid den bästa ledaren, och ledare hittar du inte alltid där du förväntar dig att hitta dem. Här är sex faktorer som företag letar efter när de ska identifiera och anställa ledare.
DN väljer bästa tv-serierna just nu
Nicholas Wennö tipsar om sina tre favoriter på streamingtjänsterna.
Två mål från Crosby – på bara 52 sekunder
LOS ANGELES. Toppmötet i kvartsfinalen mellan NHL:s bästa lag, Washington, och regerande mästarna Pittsburgh fick precis den start alla gissade i natt, svensk tid. Just det, Alexander Ovetjkin mot Sidney Crosby. Båda var målskyttar i premiären, men Crosby visade än en gång varför han fortfarande rankas som världens bäste hockeyspelare. Med två mål inom loppet av 52 sekunder ledde han Penguins till 3-2-seger. – Alltid skönt att vinna den första matchen och framför allt på det sättet vi gör det när de kom tillbaka så starkt, säger Patric Hörnqvist.
Kalmar tog överraskande poäng
Kalmar stod för säsongens i särklass bästa insats, det räckte till en poäng mot serieledaren Malmö. Matchen, som var mycket händelsefattig, slutade 0–0.
Läs mer om Malmö.
Dra till stranden – och du må bättre mentalt
Drömmer du redan om sommaren och sköna dagar på stranden? Fortsätt med det – forskare har nu kommit fram till att en stranddag är den bästa mentala avkopplingen. Enligt undersökningen på Nya Zeeland så mår människor bättre efter ha regelbundet besökt blåa miljöer med himmel och hav, skriver livststilssajten Southern Living.
Läs mer om Nya Zeeland och Southern Living.
Safari av Ulrich Seidl
Österrikes näst bästa regissör, den unike Ulrich Seidl, slår följe med storviltsjägare i en studie av hur jaktturismen i Afrika blottlägger grotesk maktobalans.
Läs mer om Afrika och Ulrich Seidl.
Filmtoppen vecka 17 – DN:s kritiker listar veckans bästa filmer
Filmfredag listar filmerna du måste se på bio just nu.
30 spelklassiker Nintendo bara måste lägga till i Super Nintendo Mini
NES i all ära. Men få kan mäta sig med spelbiblioteket och arvet från den kanske bästa tv-spelskonsolen någonsin, Super Nintendo.
Han är bäste fejk-Trump
I Los Angeles samlades komiker för att avgöra vem som är den bästa imitatören av USA:s 45:e president Donald Trump. Tal, mimik och såklart det berömda håret stod i fokus.
Läs mer om Donald Trump.
Bonusmamman: Att flytta isär är det bästa vi gjort
När bonusbarnen bestämde sig för att flytta isär blev livet i Anna Wigrens bonusfamilj mycket lättare. – Det är det bästa vi gjort, säger hon.
För en förare är det alltid det bästa
Jason Doyle, Andreas Jonsson, Max Fricke, Jacob Thorssell och Timo Lahti. Det är fem självskrivna namn i lagpapperet som bär förhoppningarna hos de regerande mästarna.