Bakom

Nya avslöjanden bakom Östlings avgång

Leif Östling avgick som ordförande för Svenskt Näringsliv sedan han konfronterats med nya uppgifter om utländska skatteupplägg, rapporterar SVT. Att han inte tagit ut vinst från sitt Maltabolag, och därför inte ska ha behövt betala svensk skatt som han påstått, är en sanning med modifikation.

Sanningen bakom Bonde-Marcus sex-t-shirt

Bonde söker fru-Marcus bar en T-shirt med ett snuskigt budskap i förra veckans avsnitt av programmet.Nu förklarar han anledningen bakom plagget:–Jag bara tog en T-shirt, jag trivs i den. Den kommer från ett band jag gillar, säger bonden.
Läs mer om T-shirt.
Anja Pärson: Det hetsades om vem som kunde ta på mina bröst
Över 2.000 idrottskvinnor har skrivit under #timeout, idrottens upprop mot sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp. Anja Pärson, Thelma Ernst, Irma Helin, Maja Reichard, Ida Björnstad, Helen Alpstig och Nilla Fischer är sju av dem. Här förklarar de varför de står bakom uppropet.
Ilskan efter fula trippelspelet
Kräftskivan i Bonde söker fru slutade i en hångelfest – där Snyggbonden Joacim Rickling hånglade med alla tjejerna.Nu är ilskan stor efter TV4-bondens fula trippelspel bakom ryggen på friarna.–Jag får kämpa för min plats och jag tar initiativ hela tiden, säger Jenny Fred i programmet.

Radioprofilerna: Lotta är en av de stora personligheterna

En lysande programledare med stor trovärdighet.Radioprofilerna menar att Lotta Brom kommer att saknas av publiken – men vill inte gå in på skälen bakom avhoppet.– Jag har hört det ryktesvägen, men kommenterar aldrig kolleger, vare sig de gjort rätt eller fel. Det har jag inte med att göra helt enkelt, säger Anders Eldeman.
Läs mer om Lotta Brom.
Radioprofilerna: Lotta är en av de stora personligheterna
En lysande programledare med stor trovärdighet.Radioprofilerna menar att Lotta Brom kommer att saknas av publiken – men vill inte gå in på skälen bakom avhoppet.– Jag har hört det ryktesvägen, men kommenterar aldrig kolleger, vare sig de gjort rätt eller fel. Det har jag inte med att göra helt enkelt, säger Anders Eldeman.
Läs mer om Lotta Brom.
SD-tjänsteman polisanmäld för misstänkt våldtäkt
En SD-tjänsteman i riksdagen har blivit polisanmäld för våldtäkt, uppger Aftonbladet. Bakom anmälan står en 16-årig flicka som säger att mannen söp henne full och våldtog henne.
Läs mer om Aftonbladet.
Då skulle jag ha legat begraven nu
Mats Magnusson har lagt sina mörkaste år bakom sig, och var med och delade ut pris på Fotbollsgalan.För SportExpressen berättar han om hur ärofyllt han upplever uppdraget, och hur han tror att hans liv hade kunnat sluta om Stefan Schwarz inte hade hjälpt honom när livet var som värst.– Då hade jag inte stått här i dag, då hade jag legat begraven på Råå i Helsingborg, säger han.
Stora förvirringen – vid Sedins kvittering
LOS ANGELES. Med två nya poäng i natt, ett mål och en assist, är Daniel Sedin, 37, nu bara fyra poäng från att nå milstolpen 1000 poäng under NHL-karriären.Vancouver vann borta över Philadelphia med 4-2 och tvillingarna Sedin hade stor del i segern.Danne var matchens tredje stjärna bakom tvåmålsskytten Brock Boeser och Jacob Markström, som räddade 36 skott.– Ärligt talat så tänker jag inte på milstolpen alls, då tror jag det lätt går troll i spelet. Det är bara att fortsätta att gnugga på, säger Daniel.
Indisk politiker vill se Bollywoodstjärna halshuggen
Producenterna bakom en indisk film har skjutit upp premiären då filmens stjärna hotats med halshuggning. Rykten om en scen i filmen där romantik påstås uppstå mellan en hinduisk drottning och en muslimsk sultan har fått högerextrema hinduiska grupper att se rött.
Läs mer om Bollywoodstjärna.
Över 4 000 kvinnliga journalister säger ifrån om sexuella övergrepp
Vi tänker inte vara tysta längre. Nu lägger vi skulden där den hör hemma.4 035 kvinnliga journalister ställer sig bakom uppropet med namnet #deadline och några vittnar om sexuella övergrepp och trakasserier på redaktionerna.– En skrämmande stor mängd vittnesmål, säger journalistförbundets ordförande Jonas Nordling.
Tusentals journalister talar ut om övergrepp
Äntligen, säger Nivette Dawod, utrikesreporter på Aftonbladet. Hon är en i gruppen bakom #deadline, uppropet där journalister nu via Dagens Nyheter och många andra redaktioner går ut med sina berättelser om övergrepp, sexuella trakasserier och ofredanden.
Läs mer om Aftonbladet och Nivette Dawod.
Boris Becker planerar redan sin begravning
Tennisikonen Boris Becker, 49, har ett tufft år bakom sig.Tysken har gått i personlig konkurs - men dementerar själv uppgifterna.Inför sin 50–årsdag, den 22:a november, meddelar Becker att han redan planerat var han vill begravas.– Jag känner mig inte tysk, säger Becker till The Mirror.
Läs mer om Becker och The Mirror.
Sanningen bakom den kontroversiella bilden
Petter Northugs hån mot landslagsledningen har utlöst en mindre kris i det norska förbundet.Nu kommer sanningen bakom den omtalade Instagram-bilden fram –Northug själv ligger inte bakom skapelsen.
Läs mer om Instagram-bilden och Northug.
Ny superhyllning till Rasmus Dahlin
Rasmus Dahlin har samtliga NHL-lagens ögon på sig.Och inför sommarens draft är han storfavorit att väljas som etta.Nu berättar Detroit Red Wings europeiska chefsscout om snacket bakom kulisserna.– En scout sa till mig att Dahlin hade kunnat gå etta som forward, säger Håkan Andersson.
Läs mer om Dahlin och Håkan Andersson.
Balkans slaktare får sin dom i Haag – sen stänger domstolen
Ratko Mladi, generalen bakom massakern i Srebrenica, får på onsdagen sin dom i FN:s krigsförbrytartribunal för forna Jugoslavien (ICTY) i Haag. Sedan stänger domstolen.
Läs mer om Haag, Jugoslavien och Srebrenica.
Hemligheten bakom Jessica Almenäs flytt
Jessica Almenäs och pojkvännen Patrik Fahlgren flyttar från Stockholms innerstad - till ett hus i lyxiga området Bromma.Nu berättar Kanal 5-programledaren varför de flyttar till just det området, och avslöjar att det är för hennes äldsta sons skull.– Det var enklast för honom, det var för hans skull för att han lätt ska kunna ta sig till sin pappa på Kungsholmen, säger Jessica Almenäs till Hänt.
TV4:s ändring – efter kravet från profilerna
För första gången någonsin delades Diamantbollen ut sist på Fotbollsgalan.Nu berättar TV4 om sanningen bakom ändringen.– Vi tog upp det på vårt första möte, säger TV4:s Frida Nordstrand.– Det verkligen ett steg i rätt riktning, säger landslagsstjärnan Nilla Fischer.
Blåvitts nye tränare dömd för misshandel
IFK Göteborgs nye tränare Poya Asbaghi dömdes för misshandel för tolv år sedan.Asbaghi satt också i domstol så sent som 2014 misstänkt för grov misshandel, men där friades han.Något han också har informerat klubbledningen om. Nu berättar han själv om det liv han har lämnat.– Jag har ett förflutet där jag gjort en del dumma saker, men det har jag lämnat bakom mig nu, säger Poya Asbaghi.
Läs mer om Poya Asbaghi.
Spelet bakom kulisserna: Därför valde IFK doldisen
Poya Asbaghi, 32, är mannen som ska leda IFK Göteborg in i en ny, framgångsrik era.Men hur har processen gått till och varför sprack det med Dalkurds Andreas Brännström, 41?Nu kan GT i detalj klargöra spelet bakom kulisserna.
Läs mer om IFK.
Ska inte snacka svenska bakom ryggen på honom
Armand Duplantis har svarat för ett genombrott som inte skådats på länge i svensk friidrottshistoria.Nu har den nyblivna 18-åringen chansen att vinna pris på Friidrottsgalan.Och kanske kan vi få höra ett tacktal på svenska från den amerikafödda stavtalangen.– Han förstår mer än vad man tror. Du ska inte snacka svenska bakom ryggen på honom och tro att han inte förstår, säger Sveriges förbundskapten Karin Torneklint.
Leif Zern: Snart får vi väl se teaterchefen som Tartuffe
Nej, jag har inte glömt regissören Frank Castorf. Jag har lämnat honom bakom mig.
Läs mer om Frank Castorf och Tartuffe.