Bakom

Bilden på Nylander förvirrar: Ett vad?

Sverige föll tungt mot Tyskland i OS-kvartsfinalen i herrarnas ishockeyturnerning. På andra sidan atlanten dök efter matchen den svenske VM-hjälten William Nylander upp på Toronto Maple Leafs träning iklädd en kanadensisk landslagströja. Det är fortfarande ett mysterium kring vem som ligger bakom detta, skriver TSN-reportern Kristen Shilton på Twitter.

Slitet bakom Estelles present: Har fasat

Estelles födelsedag står för dörren.Redan nu avslöjas vad hon ska få i gåva – och presenten är ganska udda.– Jag har fasat för den med alla ben och spröt, säger konstnären Margareth Sandström, till SVT Öst.
Det kan föräldrar lära sig av staden som fostrat elva OS-deltagare
Hemligheten bakom den amerikanska staden Norwich i Vermonts lycka och framgång kan härledas till hur staden kollektivt uppfostrar sina barn.
Läs mer om Norwich och OS-deltagare.
Nyfikna på Vänsterpartiet – då googlar folk på
Vad pratar Jonas Sjöstedt allra helst om – och vad googlar svenskarna egentligen på när de vill veta något om V? Vi har djupdykt bland orden bakom partiet.
Läs mer om Vänsterpartiet.

Insurgency: Sandstorm - Intervju med Michael Tsarouhas

Vi haffade tag i "lead game designer" Michael Tsarouhas bakom Insurgency: Sandstorm för att få veta mer om vad han och hans team gör för att konvertera spelet till våra konsoler.
Läs mer om Insurgency och Intervju.
Cli-fi där troll styr världen hade behövt mer kärlek
Övermänskliga varelser ligger bakom andra världskriget. Även vana läsare har svårt att hänga med i första delen av Mats Söderlunds dystopiska fantasitrilogi. Men med mer kärlek och redigering hade den här berättelsen kunnat bli något riktigt stort, skriver Sebastian Lönnlöv.
Läs mer om Sebastian Lönnlöv.
Moderaterna står bakom extra ingenjörsplatser
Att öka antalet utbildningsplatser för ingenjörsutbildningar är viktigt och Moderaterna står bakom detta. Men vi vill också slå ett slag för teknikutbildningar på olika nivåer, skriver M-politikerna Erik Bengtzboe och Betty Malmberg i en replik.
Svensk medaljmiss efter stor dramatik
De svenska längdherrarna har inte fått till det på OS så här långt.Under onsdagen såg det ut att kunna vända – men Calle Halfvarsson lyckades inte bärga medaljen på sista sträckan.I stället blev man fyra, sedan OAR och Frankrike slutat bakom Norge.
Slog både Sverige och Norge: Chock
USA skrällde bakom favoriterna Sverige och Norge och tog guld på lagsprinten.Och i skidvärlden höjde många på ögonbrynen.– Kikkan Randall överraskar oerhört mycket, säger Eurosport-experten Per Elofsson.Det är ett chockerande guld, skriver norska Dagbladet.
"Glappet"-författaren tillbaka med ny ungdomsroman
Det är tolv år sedan hennes senaste ungdomsroman gavs ut. Författaren Christina Herrström har lämnat en svår period i livet bakom sig och återfunnit kraften i skrivandet.
"Glappet"-författaren tillbaka med ny ungdomsroman
Det är tolv år sedan hennes senaste ungdomsroman gavs ut. Författaren Christina Herrström har lämnat en svår period i livet bakom sig och återfunnit kraften i skrivandet.
År av konstiga beslut – nu ser vi resultatet
Stora pengar att köra om på Solvalla till helgen men jag strejkar.För att dåliga träningsförhållanden eller andra bortförklaringar ligger bakom hästbristen är bara bullshit.
Läs mer om Solvalla.
De löser Hästens knutar
Poängen trillar in efter att knutarna släppt. En naprapat och en massör ligger bakom de förbättrade prestationerna. Två träningsdagar i veckan kommer Marcus Sandberg och Fredrik Brännström från Stjärnkliniken till Vita Hästens träningar.
Danny Boyle kan regissera "Bond 25"
Den kreative filmskaparen bakom "Trainspotting"-filmerna, "Steve Jobs" och Slumdog Millionaire" kan få ta sig an ett James Bond-äventyr härnäst.
Få Oscarskvinnor bakom kulisserna
Med bara veckor kvar till årets Oscarsgala slår en undersökning fast att det går långsamt fram för antalet nominerade kvinnor på galan.
Läs mer om Oscarsgala.
Fler vrakdelar hittade efter dödliga flygkraschen i Iran
Ett iranskt räddningsteam visade på tisdagen upp de första bilderna från flygkraschen i södra Iran som dödade 65 personer.Tjänstemän hoppas hitta flygplanets svarta lådor för att försöka utröna exakt vad som låg bakom den svåra olyckan.– Vi fann stora vrakdelar som låg utspridda. De hade flygbolagets logotyp, säger en ur räddningspersonalen till iransk tv.
Läs mer om Iran.
Hammarby krossade Vetlanda
Hammarby krossade Vetlanda i den tredje bandykvartsfinalen med hela 11–2 och leder serien med 2–1.Jesper Jonsson låg bakom sju mål – han gjorde fyra och assisterade till tre.
Läs mer om Vetlanda.
Vinn en exklusiv weekend med vinterkörning på isbana med Michelin
Nu har du chansen att vinna en exklusiv weekend där du får provköra Michelins nya dubbdäck på is- och snöbana – till exempel acceleration, bromsprover, handlingsbana och komfortkörning på landsväg. Det här är en fantastisk chans att komma bakom kulisserna på däcktester, och se hur nya däck kan testas. Dessutom är det kul att köra på is- och snöbanor! Två vinnare får ta med sig varsin kompis och vinnaren utses av en jury från auto motor sport. När? Lördag–söndag 17–18 mars.Vad ingår? Flyg, boende, mat (middagen komponerad av Niklas Ekstedt) och kö
Läs mer om Michelin.
Skicrosshoppen är sida vid sida med konkurrenterna – i 80 kilometer i timmen
Plötsligt skymtar en skidspets i ögonvrån. I nästa sekvens en skugga. OS-hoppen i skicross ligger sida vid sida med konkurrenterna – i 80 kilometer i timmen. – Man hör liksom klick-klick när någon landar precis bakom. Det är ett stressmoment utöver det vanliga, säger VM-ettan Victor Öhling Norberg.
UD fick tio exemplar av försvunnen FN-rapport
Nej, den existerar inte. Det säger UD om den utvärdering som gjordes om Sveriges kampanj för en plats i FN:s säkerhetsråd. Men utredaren bakom rapporten säger att han både mejlade och lämnade in flera tryckta exemplar direkt till FN-enheten på UD. – Alltså jag förstår inte detta riktigt, det måste jag säga, säger Anders Lidn.
Läs mer om FN-enheten och FN-rapport.
DN gratulerar: Josefine Jinder – artist, låtskrivare och producent
Med en ny skiva säger hon hej då till artistprojektet Little Jinder. Vid 30 vill Josefine Jinder lämna ungdomsromantiken bakom sig och ta ett steg vidare i livet
Tom Hardy kan få huvudrollen i "Call of Duty"
Regissören bakom kommande "Call of Duty"-filmatiseringen har två tunga namn i åtanke till rollistan. I en intervju med brittiska Metro avslöjar Stefano Sollima att han hoppas på Tom Hardy och Chris Pine till sin actionfyllda krigsfilm.
JUST NU - PÅ FD: Nobbade allsvenska bud - otroliga utvecklingen
Han hade allsvenska bud - istället lämnade Adam Ståhl svensk fotboll och Norrby IF, med bara en enda superettansäsong bakom sig. Direkt från superettan till Kardemir Karabükspor turkiska högstaligan, och snabbt speltid för yttermittfältaren.
14 m lyx med tre utombordare
Amerikanska Zurn Yacht Design står bakom denna drygt 14 m långa cruiser i lyxklassen. Med 3350 hk Verado på akterspegeln står den för ett nytt koncept. Vi har hört motortillverkarna tala om allt större motorbåtar med utombordare ett tag nu. Upp till 50 fot (15 m) båtar ska förses med utombordare i stället för traditionella Fortsätt läsa 14 m lyx med tre utombordare Inlägget 14 m lyx med tre utombordare dök först upp på Båtliv.
Läs mer om Båtliv, Fortsätt, Inlägget och Verado.