Bali

Husdjuren lämnas helt övergivna vid vulkanen

140 000 lokalbor har flytt undan vulkanen på Bali som snart tros få ett utbrott.Men de tvingades lämna alla sina djur kvar i den hotade zonen.Nu riskerar frivilliga sina liv för att rädda djuren.
Läs mer om Bali.

Tiotusentals flyr undan vulkan på Bali

Nästan 50.000 människor har lämnat sina hem för att söka skydd undan ett fruktat utbrott i vulkanen Gunung Agung på Bali i Indonesien.
Läs mer om Bali, Gunung Agung och Indonesien.
Många evakueras undan vulkan
Vulkanen Gunung Agung på Bali skakar mer sällan, men kraftigare än tidigare. Det har fått myndigheterna att utlysa högsta varnigsnivå och tusentals människor i vulkanens närhet har evakuerats.
Läs mer om Bali.
Vulkanen på Bali skakar kraftigare
Vulkanen Gunung Agung på Bali skakar nu mer sällan men med kraftigare skalv jämfört med föregående dagar, enligt Indonesiens vulkancenter. Myndigheterna fruktar att vulkanen ska få ett utbrott för första gången på över 50 år.
Läs mer om Bali.

UD: Svenskar på Bali bör följa utvecklingen

Turister och boende uppmanas att hålla sig borta från vulkanen Gunung Agung på Bali i Indonesien. Svenskar på plats bör hålla kolla på ambassadens information, råder utrikesdepartementet (UD).
Läs mer om Bali, Gunung Agung och Indonesien.
Vulkan på Bali fortsätter mullra – UD manar till vaksamhet
Vulkanen Gunung Agung på Bali fortsätter att mullra och spotta ut stenar. Nu uppmanar utrikesdepartementet till vaksamhet och att svenskar på Bali följer utvecklingen. – Det är något vi gör, men vi har inga gäster nära evakueringsområdet, säger Ann-Sofie Olsson, presskontakt på resebyrån Apollo.
Läs mer om Ann-Sofie Olsson, Apollo och Bali.
Vulkan på Bali nära ett utbrott – många evakueras
Vulkanen Gunung Agung på Bali i Indonesien är nära ett utbrott och spottar ut mängder av sten. Vulkanvarningen har höjts till högsta möjliga och över 10.000 människor har hittills tvingats evakuerats. Nu befarar myndigheterna att flera kan tvingas lämna sina hem.
Läs mer om Bali och Indonesien.
Den populära turistön hotas av vulkanutbrott
Samtidigt som det är turistrusning till Bali hotas ön av ett vulkanutbrott. Vulkanen Mount Agung är ett mycket populärt turistmål – men nu tros den kunna få ett utbrott när som helst.
Läs mer om Bali.
16 paradisöar i Sydostasien
Det finns oändligt många fantastiska öar i Sydostasien. Vi har valt ut några favoritöar av dessa. Här blandar vi kända öar som Bali, Singapore och Phu Quoc med än så länge tämligen okända pärlor som Ko Tonsay i Kambodja, Perhentian Islands i Malaysia och Boracay i Filippinerna. Vi har inte tagit med några öar i Thailand. De listar vi i en kommande artikel.
Hanif Bali om våldtäkts- hoten mot flickvännen
M-riksdagsledamoten Hanif Bali berättar i kvällens direktsändning av Bara Politik i Expressen TV om sommarens våldtäktshot mot flickvännen. – Det var första gången jag blev orolig för en anhörig, säger han inför tv-debatten mot tidigare S-riksdagsledamoten Veronica Palm.
TCO-utredarens fråga: Är du ett 'skäggbarn'?
På M-riksdagsledamoten och partistyrelseledamoten Hanif Balis Facebooksida skriver TCO-utredaren och tidigare FP-toppen Karin Pilsäter:När jag ser ditt stora skägg och din politiska karriär, och jämför med min jämngamla son, har du inte ljugit lite om din ålder? Seriöst? Eller är du ett skäggbarn?– Fullständigt vidrigt, säger Hanif Bali till Expressen – och han får stöd av Karin Pilsäters chef på TCO.
Riksdagsman hotad efter omtalad tweet
Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali har gjort en polisanmälan om olaga hot, efter ett omtalat inlägg på Twitter. Flera av hoten har riktats mot hans familj och flickvän, som ska ha hotats med våldtäkt.
Läs mer om Hanif Bali och Twitter.
Flera M-profiler kan åka ur riksdagen
Moderaterna kan förlora fem av 13 riksdagsplatser – bara i Stockholms län – i nästa val.Bland M-profilerna som nu måste slåss för sin politiska överlevnad finns tidigare försvarsministern Karin Enström, gruppledaren Tomas Tob och ledamöterna Hanif Bali och Niklas Wykman.Stämningen i partiet beskrivs som frustrerat och uppgivet.
Läs mer om Hanif Bali och Karin Enström.
Hanif Bali (M) om demonstranterna på Medis: Låt dem strejka ihjäl sig
Låt dem strejka ihjäl sig fram tills verkställighetsdatum.Så skriver riksdagsledamoten Hanif Bali (M) på Twitter om sittdemonstrationen för asylsökande afghaner på Medborgarplatsen i Stockholm.Formuleringen har väckt starka reaktioner – men Bali menar att uttrycket var bildligt menat.
Padda hoppar nedåt i Legoborgen
Den danska leksakstillverkaren Lego har utsett Niels Christiansen till ny vd, som ersätter Briton Bali Padda, skriver nyhetsbyrån AFP.
Padda hoppar ned för Legoborgen
Den danska leksakstillverkaren Lego har utsett Niels Christiansen till ny vd, som ersätter Briton Bali Padda, skriver nyhetsbyrån AFP.
Därför dröjer insamligen – måste ske via post
Alliansen måste samla in 115 underskrifter för att talmannen ska kalla in kammaren mitt under sommaren för att rösta om misstroendeförklaring.Nu kan processen dröja.Underskrifterna måste nämligen komma in via vanlig post – och inte via den digitala tjänsten. – Jag tycker att det är ett maktmissbruk, säger moderata riksdagsledamoten Hanif Bali.Talmannen Urban Ahlin menar däremot att han har gjort allt för att undersöka andra möjligheter – men att det inte går.
Lars gick igenom flera flygkontroller – med kniv
Pensionären Lars Sjöholm skulle fira att hustrun blivit pensionär.De bokade en resa till Bali, tog flyget från Köpenhamn och kom fram som planerat.Men – på hotellet upptäckte Lars att han lyckats ta sig igenom flera säkerhetskontroller, med en Morakniv i handbagaget.– Det är helt otroligt! Det är klart att man blir rädd om det går till så, säger Lars.
Läs mer om Bali, Köpenhamn och Morakniv.
Hanif Bali: Det kommer att bli en smäll
Det finns olika modeller för att mildra smällen, men det kommer att bli en smäll. De sociala konsekvenserna av den migrationsvåg som varit nu, de kommer vi att se om tio femton år. Det vi ser i våra förorter nu, det är migrationssynder från tio femton år sedan. Det säger Hanif Bali (M).
Läs mer om Hanif Bali.
Obama på lyxsemester på Bali
Livet efter Vita huset är en enda lång fest för familjen Obama.Nu är de på lyxsemester på Bali i en villa för 22 000 kronor natten.
Läs mer om Bali, Obama.Nu och Vita.
Turister luras äta förgiftat hundkött
Funderar du på att semestra på Bali? Se då upp så du inte sätter i dig cyanidförgiftat hundkött. En ny australisk tv-expos skakar Balis turistnäring.
Läs mer om Bali.
Apornas nya knep för att lura turister på Bali
Här är aporna som använder rena maffiametoder för att pressa turisterna på godsaker. De märkliga aporna ser så gulliga ut att horder av turister strömmar till templet där de bor. Då iscensätter apgänget sin blåsning.
Läs mer om Bali.
Michael Bindefelds okända knark-tabbe
Michael Bindefeld åt omelett på Bali – och blev hög.I Fest hos Bindefeld chockar festfixaren Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor med sin oväntade episod med knarksvampar.– Alltså det var helt... fiskarna var enorma och färgerna var helt galna, säger han i programmet.
Läs mer om Bali, Bindefeld och Ebba Busch Thor.
Här ryker politikerna ihop i Bara politik
Här ryker riksdagsledamoten Hanif Bali (M) och partiledaren Victoria Kawesa (FI) ihop framför tv-kamerorna i Expressens Bara politik – med Niklas Svensson. – Du lever ju på helt fel planet, ryter M-toppen. – Du är länken mellan Sverigedemokraterna och Moderaterna, dundrar partiledaren.