Bali

Ryssland påverkar redan det svenska valet

Hanif Bali är ytterligare ett exempel på att ryskt samröre – uppfattat eller verkligt – redan påverkar det svenska valet. Att M-ledningen nu driver ut Bali ur partistyrelsen är en signal som kan påverka debattklimatet i valrörelsen.
Läs mer om Bali.

Partiledningen (M) delar ansvaret

Moderaterna har länge haft en arbetsfördelning, där riksdagsman Hanif Bali skött kulturkrigande och samspel med nätets bruna undervegetation.
Läs mer om Hanif Bali.
Hanif Bali: "Ohållbar situation"
Inrikes. Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse efter en internutredning. Men han kommer att ställa upp för omval till riksdagen, säger han till Ekot.
Läs mer om Ekot.
Hanif Bali: Ohållbar situation
Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse efter en internutredning. Men han kommer att ställa upp för omval till riksdagen, säger han till Ekot.
Läs mer om Ekot.

Misstanken om en rysk inblandning är mer än vad M står ut med

DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg svarar på tre frågor om att riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse och Twitter.
Läs mer om Ewa Stenberg, Hanif Bali och Twitter.
"Kan ha varit droppen i bägaren för Bali"
Hanif Balis avsked från partistyrelsen tycks vara konsekvensen av fler än en enskild händelse, enligt Andreas Johansson Heinö, statsvetare vid Timbro.
Läs mer om Bali och Timbro.
Kan ha varit droppen i bägaren för Bali
Hanif Balis avsked från partistyrelsen tycks vara konsekvensen av fler än en enskild händelse, enligt Andreas Johansson Heinö, statsvetare vid Timbro. Men för Moderaterna kan det vara riskabelt, anser han.
Läs mer om Bali, Moderaterna och Timbro.
Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse
Efter det senaste veckornas blåsväder går riksdagsledamoten Hanif Bali ut med att han lämnar Moderaternas partistyrelse.
Läs mer om Hanif Bali.
FLASH:Bali lämnar partistyrelsen
Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse efter en intern utredning, uppger partisekreteraren för TT.(TT) Mer information kommer inom kort.
Hanif Bali lämnar partistyrelsen
Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse efter att en intern utredning mot honom har avslutats,
Bali lämnar partistyrelsen
Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse efter en intern utredning, uppger partisekreteraren för TT.
Bali lämnar M:s partistyrelse – kvar i riksdagen
Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse efter att en intern utredning mot honom har avslutats, meddelar partisekreteraren Gunnar Strömmer till TT. Bali slutar även twittra.
Läs mer om Gunnar Strömmer.
Hanif Bali lämnar partistyrelsen
Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse.Beskedet kommer efter att hård kritik riktats mot riksdagsledamoten.Efter en dialog under dagen med partiledningen har jag ikväll meddelat Moderaternas partistyrelse att jag begär att få lämna uppdraget som ledamot i partistyrelsen, skriver han på Facebook.
Läs mer om Facebook.
Bali lämnar Moderaternas partistyrelse
Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse efter DN:s avslöjande. Han uppger att han tänker behålla sin plats i riksdagen men sluta twittra.
Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse
Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse efter att en intern utredning mot honom har avslutats, meddelar partisekreteraren Gunnar Strömmer till TT.
Läs mer om Gunnar Strömmer.
Försvarsministern om Bali: En nyttig idiot
Hanif Bali (M) försökte misskreditera journalisten Patrik Oksanen som skrivit om situationen för mänskliga rättigheter på Krimhalvön.Nu går försvarsminister Peter Hultqvist ut och kritiserar Bali i Dagens Nyheter. – Anmärkningsvärt att en riksdagsledamot för Moderaterna blir en nyttig idiot i det sammanhanget, säger Hultqvist till tidningen.
Försvarsministern: Bali blev en nyttig idiot
Försvarsminister Peter Hultqvist (S) går nu ut och kritiserar riksdagsledamoten Hanif Bali (M) för att han försökte misskreditera en journalist som skrivit om människorättssituationen på den av Ryssland annekterade Krimhalvön. – Anmärkningsvärt att en riksdagsledamot för Moderaterna blir en nyttig idiot i det sammanhanget, säger Hultqvist.
Erik Helmerson: Hanif Bali lät klickjakten grumla omdömet
Det är klart att Hanif Bali inte medvetet går Kremls ärenden. Däremot angrep han för att jaga klick en av Sveriges viktigaste journalistiska röster. Så kan inte riksdagsmän uppträda.
Läs mer om Hanif Bali.
Detta har hänt i fallet UD, Oksanen och Bali
På UD finns misstankar om att en främmande makt avlyssnat och varit delaktig i ett försök att misskreditera en svensk journalist som är profilerad i säkerhetspolitiska frågor, erfar DN. En mejlväxling mellan UD och journalisten begärdes ut av en chef på den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag – dagen efter att den skett.
Läs mer om Bali, Nyheter Idag och Oksanen.
M vill inte kommentera Balis kontakter med Nyheter Idag
Hanif Bali (M) har i ett öppet Facebook-inlägg medgett att han fick UD-mejlen direkt från Nyheter Idag – och gjorde utspelet mot journalisten efter ett tips från den högerpopulistiska sajtens grundare. Moderaterna vill inte kommentera hur de ser på att riksdagsledamoten inte sagt sanningen om händelsen och hans kontakter med Nyheter Idag.
Hanif Bali erkänner - ljög om kontroversiella mejlen
Det blåser ordentligt kring Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali, mest känd för att ha ett ettrigt Twitter-konto.
Läs mer om Hanif Bali och Twitter-konto.
Hanif Bali hänger på en skör tråd
Det är inte säkert att främmande makt har avlyssnat UD:s mejlkonversation. Men för riksdagsledamoten Hanif Bali spelar det mindre roll. Bara misstanken om att Bali fått tag på information genom utländsk infiltration gör att han satt sin politiska karriär på spel.
Läs mer om Bali och Hanif Bali.