Balsam karam

Balsam Karam: Det är inte den arbetarklass som rasifieras som röstar på SD

I den rosade debutromanen Händelsehorisonten väljer tonåringen Milde att ge sig ut i rymden för att slippa undan sina förtryckare. Beskrivningarna av flykt och tortyr är till stor del hämtade ur författaren Balsam Karams egen familjehistoria.
Läs mer om Händelsehorisonten och Milde.

Så skapas en frihetshjälte - fenomenal roman av debutanten Balsam Karam

DD Kultur recenserar "Händelsehorisonten" av Balsam Karam och blir helt hänförd av en romandebutant. Den berömda kosmologen Stephen Hawking dog nyss.
Dömd att skickas till ett svart hål i vacker debut
En ung revolutionär utför ett terrordåd och döms att skickas ut i rymden. Balsam Karam placerar sin hjältinna bland de deporterade i ett framtida samhälles utkant. En vacker debut, men också problematiskt endimensionell, skriver Måns Wadensjö.
Så skapas en frihetshjälte - fenomenal roman av debutanten Balsam Karam
AB Kultur recenserar "Händelsehorisonten" av Balsam Karam och blir helt hänförd av en romandebutant. Den berömda kosmologen Stephen Hawking dog nyss.

När inget annat återstår än våld och revolt

Balsam Karam skriver fram en värld där utvecklingens överflödiga människor tvingas slåss för sitt människovärde. Victor Malm läser en debutroman som hade tjänat på mer komplexitet.
Bokrecension: Händelsehorisonten beskriver deportationer med hjälp av relativitetsteorin
I debuten Händelsehorisonten använder Balsam Karam den allmänna relativitetsteorin för att beskriva deportationens mekanismer. Det både lenar och smärtar, skriver Jonas Thente.