Bank

Bank of Americas vinst stiger
Bank of America redovisar ett resultat per aktie på 0:48 dollar för det tredje kvartalet 2017 (0:41).
Läs mer om America.
Banker backar på börsen
Stockholmsbörsen noterar något lägre kurser i den tidiga handeln på fredagen. Bankerna är sämsta sektor, där Swedbank har svagast utveckling efter sänkta rekommendationer från Macquarie och Deutsche Bank.
Läs mer om Deutsche Bank, Macquarie och Swedbank.

Varningen: Svensk bokris kan sänka storbanker

Att den norska samt den svenska bostadsmarknaden bromsar in försvårar för nordiska banker att uppvisa tillväxt i räntenettot. Det anser Deutsche Bank i en sektoranalys där Nordea och Swedbank båda sänks till sälj.
Läs mer om Deutsche Bank, Nordea och Swedbank.
Danske Bank stäms för misstänkt penningtvätt
Danske Bank har på onsdagen stämts vid en fransk domstol i samband med en undersökning om penningtvätt. Ärendet härrör från transaktioner utförda av kunder i Danske Bank Estland under åren 2008-2011, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Danske Bank Estland.
Oron i Katalonien skrämmer bort företagen
Kataloniens utbrytarförsök från Spanien sätter näringslivets nerver i gungning. Regionens andra största bank har beslutat att flytta sitt huvudkontor från Barcelona. Ytterligare en bank och andra storföretag har planer på att gå i samma spår. Osäkerheten skapar oro på marknaden.
Läs mer om Barcelona, Katalonien och Spanien.
Danske: Sälj klädjätten
Danske Bank Markets återupptar sin bevakning av H&M med rekommendationen sälj. Riktkursen är 205 kronor.
Danske Bank skriver upp svensk BNP-prognos
Tillväxten i Sverige drivs av bostadsmarknaden och sysselsättningen.
Läs mer om Sverige.
Berenberg: Sälj Betsson
Berenberg Bank sänker sin rekommendation för speloperatören Betsson till sälj från behåll.
Läs mer om Betsson.
Sampo köper in sig i Saxo Bank
Den finländska försäkringskoncernen Sampo köper 19,9 procent av aktierna i danska onoterade Saxo Bank för 265 miljoner euro.
Läs mer om Sampo och Saxo Bank.
Ny undersökning: Nordea får historiskt bottenbetyg
6 av 10 kunder uppger att de är direkt missnöjda med Nordea som bank. En ny undersökning från Svenskt Kvalitetsindex som presenteras i dag visar att Nordea står inför en gigantisk förtroendekris i både Sverige och Danmark – i Finland syns däremot det omvända.
Nordeas vd: Flytten skulle inte märkas om vi inte sa något
Nordea har pratat med 10 000 kunder efter flyttbeskedet. Det berättar vd Casper von Koskull i en exklusiv intervju med SvD. Det är en överraskande lugn bank-vd som tar emot, trots hård kritik och hot om kundflykt.
Läs mer om Casper, Koskull och SvD.
Mikael blev blåst på 120 000 i Swishbluff
När Mikael Franzen blev uppringd av sin bank angående mystisk aktivitet på hans bankkonto anade han oråd.När han sedan märkte att sparkontot blivit länsat på 120 000 kronor via Swish insåg han allvaret.– Någonstans har systemet brustit, säger Mikael Franzen, som nu väntar på besked om han får sina pengar tillbaka eller inte.
Läs mer om Mikael Franzen, Swish och Swishbluff.
Jag var skitsur på banken
VIDEO | I ett nytt avsnitt av SvD:s Hos Hedelius berättar entreprenören och pr-proffset Lili Assefa om sina erfarenheter av svenska storbanker när hon sökte lån till sin investering i klädbolaget Whyred men fick nobben. I stället valde hon att ta lån från en privat investerare. – Och jag bytte bank!
Läs mer om Lili Assefa och Whyred.