Bara politik

Jimmie Åkesson vill stoppa regeringens skattehöjning

Sverigedemokraterna vill stoppa regeringens skattehöjning på investeringssparkonton och kapitalförsäkringar. Det säger nu partiledaren Jimmie Åkesson, som på onsdagskvällen medverkar i Expressens Bara Politik. –Jag träffar gärna Moderaterna för att diskutera frågan, säger han.
Läs mer om Jimmie Åkesson och Moderaterna.

Bah Kuhnke om dåliga siffrorna: För jäkligt

Enligt den senaste opinionsmätningen från Expressen/Demoskop skulle Miljöpartiet i dag få 4,6 procent. I juli 2014 var motsvarande siffra 13,6 procent.– Vi måste göra mycket, mycket mer, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) i kvällens Bara Politik med Niklas Svensson.
Bah Kunhke om dåliga siffrorna: För jäkligt
Enligt den senaste opinionsmätningen från Expressen/Demoskop skulle Miljöpartiet i dag få 4,6 procent. I juli 2014 var motsvarande siffra 13,6 procent.– Vi måste göra mycket, mycket mer, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) i kvällens Bara Politik med Niklas Svensson.
Hultqvists kaxiga besked till alliansen
Peter Hultqvist hotas fortfarande av en misstroendeförklaring i riksdagen och kan tvingas avgå som försvarsminister.I kvällens Bara Politik svarar han kaxigt på frågan om hur han då ska agera:– Jag har en planering för både hösten, våren och fram till en valseger nästa höst.
Läs mer om Bara Politik.

Hanif Bali om våldtäkts- hoten mot flickvännen

M-riksdagsledamoten Hanif Bali berättar i kvällens direktsändning av Bara Politik i Expressen TV om sommarens våldtäktshot mot flickvännen. – Det var första gången jag blev orolig för en anhörig, säger han inför tv-debatten mot tidigare S-riksdagsledamoten Veronica Palm.
Bah Kuhnkes kritik mot nazisttillståndet
Polisens beslut att ge nazister demonstrationstillstånd förbi synagogan i Göteborg under judarnas viktigaste högtid, Jom Kippur, upprör kultur- och demokratiministern.– Jag har full förståelse för att judiska församlingen känner sig hotad, säger Alice Bah Kuhnke, som på onsdagskvällen frågas ut i Expressens direktsända tv-magasin Bara politik.
Dags för en tydligt borgerlig politik, Centern
Centerpartiet, som hittills under mandatperioden ändå föreslagit substantiella skattesänkningar, tycks ha gått på skattemyten. Den att skattetrycket inte kan sänkas, bara höjas. Eller i bästa fall hållas konstant, skriver Christian Ekström, Skattebetalarna.
Ett år före valet: Det är nu som det börjar
Sociala medier kommer att spela en allt större roll – och det kan bli smutsigare än någon gång tidigare.I kvällens tv-sändning Bara Politik special – ett år före valet tittar PR-proffsen, partiledarna och Expressens politikskribent Torbjörn Nilsson i spåkulan.– Jag ser fram emot nästa val, säger statsminister Stefan Löfven i programmet.
Sverigedemokraterna utestängda från Fremskrittspartiets valvaka
Dörren är stängd för Sverigedemokraterna när högerpopulistiska Fremskrittspartiet håller valvaka i Oslo på måndag.– Det är ett parti som på många sätt inte påminner om oss, hävdar SD-ledaren Jimmie Åkesson, som på lördagskvällen medverkar i Expressens politikprogram Bara politik special – ett år före valet.
Schyman och Ingerö i debatt i Bara politik
Ska Sverige fortsätta utvisa människor till Afghanistan?Behöver Försvarsmakten en högre budget?Och är det bra att införa ett vinsttak för privata företag inom skolan och omsorgen?De frågorna ska Fi-ledaren Gudrun Schyman debattera med Timbros Johan Ingerö i onsdagens Bara politik i Expressen TV.
Därför vill Birgitta Ohlsson leda Liberalerna
I onsdagens Bara politik i Expressen TV ger Birgitta Ohlsson, som utmanar Jan Björklund och partiledarskapet i Liberalerna, sin programförklaring. Hon får även kommentera alliansens kris – och ge sin syn på regeringsfrågan.
Birgitta Ohlsson beredd ta plats i Löfven-regering
Birgitta Ohlsson kan tänka sig en ministerpost i en rödgrön regering efter nästa val. – Om väljarna inte ger oss tillräckligt stöd måste vi vara beredda att ta ansvar för Sverige, säger hon inför kvällens utfrågning i Expressens direktsändning av Bara Politik klockan 19.00.
Bara politik med Niklas Svensson – onsdag 6/9
Toppnamnen fortsätter att avlösa varandra i Expressens succprogram Bara Politik med Niklas Svensson efter förra veckans säsongspremiär med tidigare utrikesministern Carl Bildt.I kväll är det Liberalernas Birgitta Ohlsson som ställs till svars. Dessutom kommer partiledaren för Feministiskt initiativ, Gudrun Schyman, och tankesmedjan Timbros välfärdsansvarige Johan Ingerö.
Birgitta Ohlsson sågar M-förslaget om tiggeri
Liberalernas Birgitta Ohlsson sågar Moderaternas förslag om ett tiggeriförbud.– Nya Moderaterna är åter de konservativa gamla Moderaterna, säger hon.I onsdagens direktsända Bara Politik svarar partiledarkandidaten också på frågan om vad som krävs för att hon ska sätta sig i en regering med Stefan Löfven som statsminister.
Bildt: Nordkoreas ledare dödsdömd
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och hans regim är dödsdömd.Den kommer inte att överleva ett krig, slår tidigare utrikesministern Carl Bildt nu fast i en stor intervju i Expressens politikprogram Bara Politik.– Kim Jong-Un är rädd för sin egen situation.
Nya profilernas passioner: försäkringar och politik
Två stjärnvärvningar ska frälsa Hammarby. Men det är inga söderbröder utan göteborgarna Patrik Fahlgren och Rickard Lönn som kommer in för att göra handbollen het igen. – Vi kommer göra allt för att Hammarby ska vinna så mycket vi bara kan, lovar Fahlgren.
M: Bara bygga nytt löser inte bostadsbristen
De som främst saknar bostad är unga och nyanlända. Det finns i dagsläget ingen politik som löser deras behov. Att bygga nytt hjälper inte de som har lägst betalningsförmåga, skriver 26 M-politiker i Stockholms län.
Läs mer om M-politiker.
Mikael Odenberg om att leda Moderaterna
För mindre än en vecka sen meddelade Anna Kinberg Batra att hon lämnar posten som ledare för Moderaterna. Kort därpå öppnade ex-ministern Mikael Odenberg för att ta över rollen. På onsdagskvällen gästar han Bara politik – med Niklas Svensson i Expressen TV.
Carl Bildts svar om partiledarcomeback
Carl Bildt gör på onsdagskvällen sitt första tv-framträdande sedan Moderatledaren Anna Kinberg Batra avgick.I den direktsända säsongspremiären av Bara Politik svarar han på frågan om han kan tänka sig att leda partiet igen.Dessutom kommenterar han IT-skandalen som hittills fällt två ministrar och en statssekreterare.
Adelsohn till attack mot statsvetare: Fel ute om M
I jakten på en ny M-ledare har ideologiska spänningar mellan liberala och konservativa krafter inom partiet ansetts försvårande. – Jag har under mina 50 år i moderat politik inte märkt av något sådant. De finns bara i media och underblåses av statsvetare, säger Ulf Adelsohn.
Läs mer om M-ledare och Ulf Adelsohn.
Alliansen måste presentera en politik för högskolan
Sveriges studenter förtjänar en högre utbildning i världsklass. Men för att nå dit finns det oerhört mycket att göra. Med bara ett år till valet är det hög tid för alliansen att presentera en gemensam politik för högskolan, skriver fyra ordföranden för alliansens studentförbund.
Löfven spelar den oberörde på sommarscenen
De kan ta min polisminister, men inte min politik. Det var budskapet när statsminister Stefan Löfven sommartalade och utlovade ett miljardregn över polisen. Men om bara några veckor kan regeringen Löfven tvingas att backa också från politiken.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.
Under ytan på det bubblande hatet
Det är inte bara rasism som ligger bakom invandringsfientligheten, menar etikprofessorn Adela Cortina – utan även aporofobi, fattigdomsavsky. Uppfattningen att den som saknar resurser innebär problem är uråldrig, men med en ansvarsfull politik borde den kunna förpassas till historiens skräphög.
Läs mer om Adela Cortina.
Jag hittade inte halshuggaren där jag trodde
Berättelsen om halshuggaren Falah Aziz handlar inte bara om krigsförbrytelser i dagens Irak. Torkar man bort blodet träder en annan historia fram. En mörk historia av våld, makt och politik som har skapat halshuggare, terrorister och etniska rensningar – på båda sidor av fronterna i kriget mot IS.
Läs mer om Falah Aziz och Irak.
Ygeman: Mer pengar till skolor i utsatta områden
– Mer pengar till skolorna i utsatta områden.Det lovade Anders Ygeman (S) i Expressens Bara politik, som sänds varje dag under politikerveckan i Järva.Dessutom berättade han att regeringen ska göra mer för att stävja våldet och få bort vapnen från gatorna.
Läs mer om Järva.Dessutom.