Bara politik

Ann Heberlein: De är varken barn eller flyktingar

Riksdagskandidaten Ann Heberlein (M) och Grön Ungdoms språkrör Hanna Lidström gjorde på onsdagskvällen upp i Expressen TV:s program Bara Politik.Hetast blev det när frågan om utvisningar av afghanska flyktingar kom upp.– Vi skickar unga människor till en självklar död, sa Hanna Lidström.– De är varken barn eller flyktingar, menade Ann Heberlein.

Jag förstår att Östling lämnar sitt uppdrag

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson frågades ut av Niklas Svensson i Expressens Bara Politik och gick åt hårt Svensk Näringslivs avgående ordförande Leif Östling. – Jag förstår att Östling lämnar sitt uppdrag, sa Thorwaldsson i Expressens Bara Politik.
Nu drabbar de samman om skattesänkningar för de rikaste
Den moderata riksdagskandidaten Ann Heberlein vill se ett skattesystem som är gynnsamt också för de allra rikaste. Att de stannar i Sverige och fortsätter att bidra är nödvändigt för en fungerande välfärd, skrev hon nyligen i en debattartikel i Expressen.I kvällens Bara Politik får hon svar på tal av Grön Ungdoms språkrör Hanna Lidström.
LO-bossen Thorwaldssons pensionskrav: Bara ett hån
Inom kort väntas riksdagens pensionsgrupp presentera en uppgörelse om att höja pensionsåldern.Men något stöd från LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson kan politikerna inte räkna med – såvida de inte accepterar hans krav.– Då blir det en enorm konflikt, säger han inför sin medverkan i kvällens Bara Politik.

Ebba Busch Thor om KD:s kris

KD skulle åka ur riksdagen om det vore val i dag.I kvällens Bara politik i Expressen TV frågas partiledaren Ebba Busch Thor ut om partiets kris, allianssamarbetet – och pensionärernas villkor.
Ex-ministern sågar alliansens partiledare
Tidigare integrationsministern Nyamko Sabuni (L) går nu till hårt angrepp mot alliansens partiledare, som enligt henne var rädda för Sverigedemokraterna.– Den tidigare flyktingpolitiken var varken human eller liberal, den gynnade mest unga män som klarar att ta sig hit, säger hon inför sin medverkan i kvällens direktsända Bara Politik.
Katerina Janouch: Vi har fått en importerad kriminalitet
I kvällens Bara politik möttes debattörerna Göran Greider och Katerina Janouch för att prata om den kommande valrörelsen.Och det hettade till rejält när de båda gav sin syn på vilka valfrågor som kommer att bli viktiga.– Vi har fått en importerad kriminalitet, vi har en stor problematik med en helt nytt typ av sexuellt våld i Sverige i dag, säger Katerina Janouch som tror att migrationsfrågan blir viktig.
Morgan Johansson om misstänkta polisläckan
Känslig information från polisen misstänks ha läckt ut till kriminella, vilket Sveriges Radio avslöjade tidigare under onsdagen.I Bara politik i Expressen TV debatterar justitieminister Morgan Johansson, S och Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tob polisens situation.– Om det har funnits luckor gäller de att täppas till, säger Morgan Johansson om den misstänkta polisläckan.
Jan Eliasson om nya SVT-jobbet
Kvällens Bara politik gästas av superdiplomaten Jan Eliasson. I programmet får Eliasson bland annat frågor om situationen i krigets Syrien, hans syn på världsledare som han mött under sin långa karriär och den svenska flyktingpolitiken. Se programmet på Expressen.se, Facebook, Apple TV, Samsung smart-tv eller på kanalplats 43 hos ComHem.
Janouch: Vi har inga rakryggade politiker
Författaren och samhällsdebattören Katerina Janouch sågar samtliga partiledare.– Vi har inte några riktigt rakryggade politiker i dag, säger hon inför sin medverkan i Expressens politikmagasin Bara Politik i kväll.
Göran Persson: Den svagaste regering vi haft på mycket länge
Stefan Löfven leder den svagaste regeringen på mycket, mycket länge, enligt företrädaren Göran Persson. – Den klarar sig för att oppositionen är svagare, säger han i Expressens politikmagasin Bara Politik. Göran Persson medger samtidigt att han i det dolda är en av statsministerns hemliga rådgivare.
Läs mer om Bara Politik och Göran Persson.
Göran Persson hyllar SD:s Jimmie Åkesson
Tidigare statsministern Göran Persson kallar nu SD-ledaren Jimmie Åkesson för en skicklig politiker och menar att han är helt avgörande för Sverigedemokraterna.– Se honom bara i en intervju eller i en debattsituation. Han klarar de flesta frågor, säger Göran Persson i kvällens Bara Politik i Expressen TV.
Persson sågar Löfven: Fel sparka Bodström
Göran Persson sågar nu sin efterträdare Stefan Löfven.Den tidigare statsministern menar att det var fel att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström som landshövding i Stockholm.– Han blev skadad av detta, och det var inte hans fel att det slutade på så sätt, säger Göran Persson i kvällens Bara Politik.
Donald Trump sämre än väntat
Göran Persson har ändrat sig om USA:s president.Han är inte längre säker på att Donald Trump blir avsatt under mandatperioden.– Vi har ett förfall i världens största och mäktigaste nation, säger den tidigare statsministern i en stor intervju i Expressens politikmagasin Bara Politik som sänds i morgon kväll.
Läs mer om Bara Politik och Donald Trump.
Göran Persson erkänner: Behandlade kvinnor orättvist
Tidigare statsministern Göran Persson, 68, erkänner i en stor intervju i Bara Politik, som sänds i Expressen TV på onsdag klockan 19.00, att han behandlat kvinnor illa:– Ja, det är klart att man har gjort, säger han.Han medger samtidigt att han inte varit tillräckligt observant för att se sexuella trakasserier och ofredanden.
Jan Björklund om hedersförtrycket som en stor utmaning
Hedersförtryck är vår största utmaning för jämställdheten.Det har Liberalernas partiledare Jan Björklund sagt.I kvällens Bara politik på Expressen TV berättar han hur han vill stoppa hedersförtrycket.
Läs mer om Bara, Expressen TV och Jan Björklund.
Myndighetens uppdrag: Förändra männen
Jämställdhetsmyndigheten, JäMy, får regeringens uppdrag att förändra mansnormen – och att stoppa mäns våld mot kvinnor.På torsdagen utser regeringen den nya generaldirektören, men redan i onsdagskvällens direktsändning av politikmagasinet Bara Politik berättar jämställdhetsminister Åsa Regnr om den nya myndighetens uppdrag.
Läs mer om Bara Politik, JäMy och Åsa Regnr.
Straffskärpningar är så idfattigt
Maria Abrahamsson, M, och Lars Ohly, V, analyserar utfrågningen av statsminister Stefan Löfven i Bara Politik.– Det är väldigt många straffskärpningar hans parti vill göra, säger Maria Abrahamsson.
Stefan Löfven frågas ut i direktsändning i kväll
Klockan 19.00 frågas Stefan Löfven ut i direktsändning i Expressens politikmagasin Bara Politik.Han svarar då på frågor om skandalbolaget Allra, beslutet att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström –och företrädaren Håkan Juholts utspel om att Sverige är på väg att bli en diktatur.Det handlar också om nätkampanjen #MeToo – och om statsministerns syn på SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Ingvar Carlssons krav på Löfven
Tidigare statsministern Ingvar Carlsson, 82, vill att efterträdaren Stefan Löfven, 60, som på onsdagen gästar Expressens direktsända politikmagasin Bara Politik, samarbetar mer över blockgränsen. –Det är inte bara politik, det är ren matematik som kräver detta, säger han. Han efterlyser samtidigt en ny satsning på pensionärer.
Ryssar vill öka spänningar i USA – med Pokmon Go
Det är inte bara via Facebook, Instagram och Twitter som ryska intressen har försökt påverka amerikansk politik och öka spänningarna i USA.En undersökning som CNN gjort visar att det även har använts YouTube, Tumblr – och Pokmon Go.Den som spelade skulle uppsöka platser där polisbrutalitet ägt rum – och döpa Pokmon-karaktärer efter våldsoffer.
Finansministerns nya besked om Bodström
Regeringen är beredd att ompröva utnämningen av Thomas Bodström till landshövding i Stockholm.– Om det skulle komma fram nya uppgifter, då får man naturligtvis titta på dem, säger finansminister Magdalena Andersson i kvällens Bara Politik.
Erik Esbjörnsson: Kenyansk politik har gått från The Wire till West Wing
Förvirringen är total i Kenya efter att oppositionsledaren Raila Odinga dragit tillbaka sin kandidatur i det nya val som är tänkt att hållas den 26 oktober. Oppositionen tycks ha satsat på att ett val inte kan hållas med bara en kandidat – men på onsdagen meddelade en lokal domstol att en tidigare obetydlig kandidat kan tillåtas ställa upp som motståndare till den sittande presidenten.
I kväll möts de i första tv-debatten
Klockan 19.00 i kväll möts finansminister Magdalena Andersson (S) och finansministerkandidaten Elisabeth Svantesson (M) för första gången i en tv-debatt i Expressens Bara Politik.Under 25 minuter ska de debattera skatter, jobb, integration, trygghet, sjukvård och miljö – och svara på tittarnas frågor.
SSU och Muf i debatt om skatt och regeringen
På onsdagen möter ordförandena från SSU och MUF varandra i en debatt i Bara politik i Expressen TV.Frågor som tas upp är skatten, regeringsfrågan och poliskrisen.
Läs mer om Bara, Expressen TV.Frågor, MUF, Muf och SSU.