Barkarby

Idrottsstad planeras i Järfälla – med skidåkning inomhus

En idrottsstad med hallar, bostäder, skola, hotell och kontor planeras intill den blivande tunnelbanestationen i Barkarby. Huvudattraktionen blir en inomhusanläggning med skidspår som kan stå klar 2020.
Läs mer om Barkarby och Järfälla.

Två jagas av polis efter väpnat rån mot butik

Minst två personer jagas efter ett väpnat rån i Barkarby centrum. Ett pistolliknande föremål ska ha använts vid rånet, enligt polisen.
Läs mer om Barkarby.
Personbil prejad vid trafikolycka på E18
En trafikolycka har inträffat i Barkarby på E18. En lastbil ska ha krockat med en personbil och räddningstjänst är på väg till platsen. Enligt SOS Alarm har personbilen blivit prejad och en person ska vara kvar i bilen. – Skadeläget är oklart, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen.
Polis får asfaltsläggare att plocka upp skräpet
Männen i en skåpbil med irländska skyltar dumpade en massa bråte i Barkarby i norra Stockholm. Men ett uppmärksamt vittne ringde polisen och följde efter männen som sedan tvingades åka tillbaka till platsen och städa upp efter sig – övervakade av polis. – Det är väl ingen högoddsare att det handlar om så kallade asfaltsläggare, uppger Sven-Erik Olsson, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Stora förändringar i busstrafiken nästa år

Det blir omfattande förändringar i busstrafiken i december. Växande områden som Norra Djurgårdsstaden och Barkarby får tätare trafik och Odenplan blir ett ännu viktigare bussnav. Andra linjer får glesare trafik. Flera direktbusslinjer mot centrala Stockholm kan komma att läggas ned helt eller delvis under sommaren.
Ung man jagas för tre överfall mot kvinnor
En ung man jagas i Stockholm, misstänkt för flera överfall mot kvinnor – svarttaxivåldtäkten i Barkarby, en våldtäkt i Bromma och ett våldtäktsförsök i Sundbyberg. Den misstänkte gömmer sig bakom minst två olika identiteter. Samtidigt finns det en internationell arresteringsorder – utfärdad av hans hemland Rumänien. – Han har ingen adress i Sverige och inget telefonnummer, säger mannens försvarare, advokat Gustaf Ljungström.
Två anhållna efter misstänkt våldtäkt i Barkaby
Två personer har anhållits efter den misstänkta dubbelvåldtäkten i helgen, när två kvinnor fördes bort i svarttaxi till en militäranläggning i Barkarby. – Det är två anhållna, det stämmer, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens presstjänst.
Läs mer om Anna Westberg, Barkaby och Barkarby.
Två kvinnor våldtogs efter resa med svarttaxi
Två kvinnor har anmält att de tidigt på lördagsmorgonen utsattes för grov våldtäkt i Barkarby utanför Stockholm. Kvinnorna var på väg hem från en restaurang i en svarttaxi när de våldtogs av föraren och ytterligare en person.
Läs mer om Barkarby och Stockholm.
Stor polisinsats i Järfälla: Våldsbrott
Ett stort område vid Barkarby norr om Stockholm är avspärrat och enligt uppgift söker polisens blodhundar efter spår.Polisen genomför en omfattande teknisk undersökning efter en våldtäkt, erfar Expressen.– Det är en trolig brottsplats efter ett våldsbrott i natt eller morse, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.
Stor polisinsats vid Ikea-varuhus
Polisen genomför en omfattande teknisk undersökning efter våldsbrott. Ett stort område vid Ikea i Barkarby norr om Stockholm är avspärrat och enligt uppgift söker blod- och vapenhundar efter spår. – Det är en trolig brottsplats efter ett våldsbrott i natt eller morse, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Barkarby, Eva Nilsson, Ikea och Stockholm.
Löpare samlas efter oron för våldtäkter
Efter en våldtäkt och ett våldtäktsförsök inom loppet en vecka sprider sig oron i Järfälla. Därför har löpare i Skälby och Barkarby bestämt sig för att samlas för att ingen ska behöva springa ensam i skogen. – När sådant här händer förstår jag att många tvekar att ge sig ut. Därför erbjuder vi oss att ha någon att springa med, så man inte är ensam, säger Skälbybon Roger Berggren.
Rånförsök mot två pojkar i Barkarby
Sent i eftermiddags utsattes en 10-årig pojke och hans kamrat för ett rånförsök på en lekplats i Barkarby. Pojkarna lyckades springa från platsen utan att lämna ifrån sig något.
Läs mer om Barkarby.
Polis jagade Audi med flera patruller och helikopter
Polisen jagade i natt en Audi i närheten av Barkarby Norr om Stockholm. Föraren misstänktes vara inblandad i ett försök till stöld av en hjullastare. – Det var över tre patruller inblandade. Vi sökte även från luften med helikopter, säger Gustav Hammarin, RLC-befäl vid Stockholmspolisen.
Polisen varnar för fotanglar på E4 och E18
Efter en smash and grab-attack i Barkarby i morse slängde rånarna ut fotanglar på E4 och E18. Nu varnar polisen bilister i området norr om Stockholm, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Barkarby, E18 och Stockholm.
Polisen varnar bilister efter rån
Efter en smash and grab-attack i Barkarby i morse slängde rånarna ut fotanglar på E4 och E18. Nu...
Läs mer om Barkarby och E18.
Rånare funna av helikopter i skogen
Två misstänkta rånare har gripits i ett skogsområde i Barkarby, norr om Stockholm, sedan en...
Läs mer om Barkarby och Stockholm.
Barkarbystaden kan få sjukhus
Barkarby kan få ett nytt sjukhus. Kommunstyrelsen i Järfälla har beslutat att Hemsö fastighets AB får en markanvisning för ett sjukhuskvarter intill Barkarby station.
Läs mer om Barkarby, Hemsö och Järfälla.
Två maskerade män rånade par på bil
Ett par som varit och handlat rånades på sin bil på fredagskvällen. Två maskerade män med elchockspistol och kniv gick till attack – och stal parets Audi. Händelsen inträffade i Barkarby, där en man kvällen innan sköts till döds. – Det är som att leta efter en nål i en höstack, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.
En person skadad efter skottlossning
En person är allvarligt skadad i Barkarby utanför Stockholm efter larm om skottlossning. Livsuppehållande åtgärder pågår just nu på platsen. Ingen är gripen, och det ska inte finnas fler skadade, enligt polisen.
Läs mer om Barkarby och Stockholm.
Larm om skottlossning i Barkarby
Läs mer om Barkarby.
Stor spaningsinsats efter bilrånare i Järfälla
Vid halvtiotiden imorse larmades polisen om ett bilrån i Barkarby, i Järfälla utanför Stockholm. Trots en större spaningsinsats från polisens håll har mannen som är misstänkt för försök till grovt rån inte gripits. – Gärningsmannen hade någon typ av mask för ansiktet, så signalementet är svagt, säger Eva Nilsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
Skanska bygger ut Mälarbanan
Byggbolaget Skanska och Trafikverket har tecknat avtal för utbyggnaden av Mälarbanan mellan Spånga och Barkarby.
Bilbränder i Järfälla i natt: Inget samband
Fyra-fem bilar sattes i brand i Stockholmsförorten Kalhäll i Järfälla vid midnatt. En stund senare brann ett släp Barkarby. – Vi ser inget direkt samband. Det är långt mellan platserna, säger Albin Näverberg, polisens presstalesman.
Två kontrollerade av polis på Ikea
Två personer kontrolleras av polis på Ikea i Barkarby.
Läs mer om Barkarby och Ikea.