Barkarby

Två anhållna efter misstänkt våldtäkt i Barkaby

Två personer har anhållits efter den misstänkta dubbelvåldtäkten i helgen, när två kvinnor fördes bort i svarttaxi till en militäranläggning i Barkarby. – Det är två anhållna, det stämmer, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens presstjänst.
Läs mer om Anna Westberg, Barkaby och Barkarby.

Två kvinnor våldtogs efter resa med svarttaxi

Två kvinnor har anmält att de tidigt på lördagsmorgonen utsattes för grov våldtäkt i Barkarby utanför Stockholm. Kvinnorna var på väg hem från en restaurang i en svarttaxi när de våldtogs av föraren och ytterligare en person.
Läs mer om Barkarby och Stockholm.
Stor polisinsats i Järfälla: Våldsbrott
Ett stort område vid Barkarby norr om Stockholm är avspärrat och enligt uppgift söker polisens blodhundar efter spår.Polisen genomför en omfattande teknisk undersökning efter en våldtäkt, erfar Expressen.– Det är en trolig brottsplats efter ett våldsbrott i natt eller morse, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.
Stor polisinsats vid Ikea-varuhus
Polisen genomför en omfattande teknisk undersökning efter våldsbrott. Ett stort område vid Ikea i Barkarby norr om Stockholm är avspärrat och enligt uppgift söker blod- och vapenhundar efter spår. – Det är en trolig brottsplats efter ett våldsbrott i natt eller morse, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Barkarby, Eva Nilsson, Ikea och Stockholm.

Löpare samlas efter oron för våldtäkter

Efter en våldtäkt och ett våldtäktsförsök inom loppet en vecka sprider sig oron i Järfälla. Därför har löpare i Skälby och Barkarby bestämt sig för att samlas för att ingen ska behöva springa ensam i skogen. – När sådant här händer förstår jag att många tvekar att ge sig ut. Därför erbjuder vi oss att ha någon att springa med, så man inte är ensam, säger Skälbybon Roger Berggren.
Rånförsök mot två pojkar i Barkarby
Sent i eftermiddags utsattes en 10-årig pojke och hans kamrat för ett rånförsök på en lekplats i Barkarby. Pojkarna lyckades springa från platsen utan att lämna ifrån sig något.
Läs mer om Barkarby.
Polis jagade Audi med flera patruller och helikopter
Polisen jagade i natt en Audi i närheten av Barkarby Norr om Stockholm. Föraren misstänktes vara inblandad i ett försök till stöld av en hjullastare. – Det var över tre patruller inblandade. Vi sökte även från luften med helikopter, säger Gustav Hammarin, RLC-befäl vid Stockholmspolisen.
Polisen varnar för fotanglar på E4 och E18
Efter en smash and grab-attack i Barkarby i morse slängde rånarna ut fotanglar på E4 och E18. Nu varnar polisen bilister i området norr om Stockholm, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Barkarby, E18 och Stockholm.
Polisen varnar bilister efter rån
Efter en smash and grab-attack i Barkarby i morse slängde rånarna ut fotanglar på E4 och E18. Nu...
Läs mer om Barkarby och E18.
Rånare funna av helikopter i skogen
Två misstänkta rånare har gripits i ett skogsområde i Barkarby, norr om Stockholm, sedan en...
Läs mer om Barkarby och Stockholm.
Barkarbystaden kan få sjukhus
Barkarby kan få ett nytt sjukhus. Kommunstyrelsen i Järfälla har beslutat att Hemsö fastighets AB får en markanvisning för ett sjukhuskvarter intill Barkarby station.
Läs mer om Barkarby, Hemsö och Järfälla.
Två maskerade män rånade par på bil
Ett par som varit och handlat rånades på sin bil på fredagskvällen. Två maskerade män med elchockspistol och kniv gick till attack – och stal parets Audi. Händelsen inträffade i Barkarby, där en man kvällen innan sköts till döds. – Det är som att leta efter en nål i en höstack, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.
En person skadad efter skottlossning
En person är allvarligt skadad i Barkarby utanför Stockholm efter larm om skottlossning. Livsuppehållande åtgärder pågår just nu på platsen. Ingen är gripen, och det ska inte finnas fler skadade, enligt polisen.
Läs mer om Barkarby och Stockholm.
Larm om skottlossning i Barkarby
Läs mer om Barkarby.
Stor spaningsinsats efter bilrånare i Järfälla
Vid halvtiotiden imorse larmades polisen om ett bilrån i Barkarby, i Järfälla utanför Stockholm. Trots en större spaningsinsats från polisens håll har mannen som är misstänkt för försök till grovt rån inte gripits. – Gärningsmannen hade någon typ av mask för ansiktet, så signalementet är svagt, säger Eva Nilsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
Skanska bygger ut Mälarbanan
Byggbolaget Skanska och Trafikverket har tecknat avtal för utbyggnaden av Mälarbanan mellan Spånga och Barkarby.
Bilbränder i Järfälla i natt: Inget samband
Fyra-fem bilar sattes i brand i Stockholmsförorten Kalhäll i Järfälla vid midnatt. En stund senare brann ett släp Barkarby. – Vi ser inget direkt samband. Det är långt mellan platserna, säger Albin Näverberg, polisens presstalesman.
Två kontrollerade av polis på Ikea
Två personer kontrolleras av polis på Ikea i Barkarby.
Läs mer om Barkarby och Ikea.
Lastmaskin rammade elektronikbutik
En elektronikbutik i Barkarby norr om Stockholm utsattes tidigt i morse för en så kallad smash and...
Läs mer om Barkarby och Stockholm.
Rammade Netonnet- butik med gaffeltruck
En gaffeltruck misstänks ha använts för att genomföra en smash and grab-kupp mot Netonnet i Barkarby. – Vi vet inte om man har fått med sig något, men ett stort hål har gjorts i väggen, säger Peter Asp, KC-befäl vid Stockholmspolisen.
Löfven har börjat räkna som Reinfeldt
Barkarby, byggen, bostäder och siffror på alla nya jobb. Det är som om tiden har stått still sedan förra årets valrörelse.
Läs mer om Reinfeldt.
Två tjuvar fastnade i container över natten
Då personalen vid en elektronikkedja i Barkarby nordväst om Stockholm skulle öppna för dagen möttes de av en överraskning. – Två ljusskygga män hade tillbringat natten i en container vid butikens lastkaj, säger Albin Näverberg, presstalesman vid polisen i Stockholm.
Tjuvarnas misstag: Låste in sig i container under natten
Då personalen vid en elektronikkedja i Barkarby nordväst om Stockholm skulle öppna för dagen möttes...
Läs mer om Barkarby och Stockholm.
Tjuvar fast i container under natten
Då personalen vid en elektronikkedja i Barkarby nordväst om Stockholm skulle öppna för dagen möttes...
Läs mer om Barkarby och Stockholm.