Barn

Minnesord: Bo Holmgren

Bo Holmgren, Sollentuna, har avlidit i en ålder av 83 år. Närmast anhöriga är hustrun Lillemor, barn och barnbarn och många vänner.
Läs mer om Lillemor och Sollentuna.

Kungaparet gästar Indonesien

Barn med svenska och indonesiska flaggor mötte kungaparet när det inledde sitt tre dagar långa statsbesök i Indonesien. President Joko Widodo tog emot framför presidentpalatset i Bogor utanför Jakarta tillsammans med hustrun Irina.
Läs mer om Bogor, Indonesien, Irina och Jakarta.
Liselott, 32: Jag ville inte veta av mitt barn
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet berättar Liselotte, 32, om när hon drabbades av en förlossningsdepression. Här är Liselottes berättelse.
Läs mer om Liselotte.

Mindre skolgrupp blev räddningen för hennes son

Beskedet om att stödgrupperna för barn med särskilda behov kan dras tillbaka skapar oro hos flera föräldrar. Anna Weston märkte snabbt hur den mindre skolgruppen blev räddningen för hennes sons skolgång. – Jag tror att han hade varit en hemmasittare i dag om han inte hamnat i den här gruppen, han hade inte orkat med den vanliga skolmiljön, säger hon.
Män protesterar mot dödliga kvinnovåldet i Sydafrika
Var åttonde timme mördas en kvinna i Sydafrika av någon hon känner. Presidenten kallar landets ökande sexualbrott mot kvinnor för en kris. Nu protesterar hundratals arga män i Pretoria mot våldet som kvinnor och barn utsätts för varje dag.
Läs mer om Pretoria och Sydafrika.
Ny studie ska säkra åldersbenämningen
Sedan i mars används magnetkameror för att bedöma om asylsökande unga med oklar ålder är barn eller vuxna. Men det vetenskapliga underlaget behöver fördjupas. Därför inleds nu en stor svensk studie på unga i åldern 14 till 21,5.
Ny studie ska säkra åldersbedömningen
Sedan i mars används magnetkameror för att bedöma om asylsökande unga med oklar ålder är barn eller vuxna. Men det vetenskapliga underlaget behöver fördjupas. Därför inleds nu en stor svensk studie på unga i åldern 14 till 21,5.
Politiska krav på tuffare tag mot vaccinvägrare
I ett drygt 40-tal kommuner är andelen mässlingvaccinerade så liten att det finns risk för att smittspridning. Nu höjs politiska krav om tuffare tag mot de som inte låter vaccinera sina barn.
Politiska krav om tuffare tag mot vaccinvägrare
I ett drygt 40-tal kommuner är andelen mässlingvaccinerade så liten att det finns risk för att smittspridning. Nu höjs politiska krav om tuffare tag mot de som inte låter vaccinera sina barn.
Barnens fem sommarfavoriter
Bad, djur och äventyr i naturen brukar göra både barn och vuxna glada och nöjda.Västsverige kryllar av roliga aktiviteter för barn i alla åldrar. Här är fem favoriter:
Minnesord: Charles Koroly – en magiker har lämnat scenen
Han var scenograf och kostymör, en av våra största konstnärer inom teater och film, pappa till tre barn, en underbar vän och Stockholms mest välklädda man. Författaren och filmaren Kristian Petri minns Charles Koroly.
Läs mer om Kristian Petri.
Tonåring erkände våldtäkt – polisen såg inget samband med Kevin-mordet
Ett år efter Kevins död i Dottevik våldtogs en treårig pojke i samma bostadsområde.Förövaren var en tonåring som varit misstänkt för Kevins död.Polisen förkastade sambanden.Orsaken: Christian och Robin hade inte nämnt andra barn i de numera kritiserade förhören.
Läs mer om Dottevik, Kevin-mordet och Robin.
Mördarens försvar: Har inte slagit barnen tillräckligt hårt
Habtom Tesfamichael Gebreyesus, 43, högg ihjäl sin hustru samtidigt som barnen flydde i panik.Barn som han också dömts för att ha misshandlat.Nu överklagar han fängelsedomen och vill inte heller betala ut skadestånd till barnen – då han menar att han inte slagit dem tillräckligt hårt.
Barn föll ut från fönster
Ett 2,5 år gammalt barn har fallit ut genom ett fönster på andra våningen i Falun. Enligt polisen rör det sig om ett fall på sex meter.
Läs mer om Falun.
Barn föll från andra våningen – förd till sjukhus
Ett tvåårigt barn har fallit från andra våningen i ett hus i Falun – ett fall på sex .Det är oklart hur barnet fallit eller hur skadat barnet är.Brott kan inte uteslutas, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Falun.
IS dödade 19 civila i attack mot by
Medlemmar ur terrorgruppen IS har dödat 19 civila, bland dem två barn, i en by i östra Syrien.
Läs mer om Syrien.
Svår olycka – ett barn till sjukhus med helikopter
En mamma och tre barn var inbladade i en trafikolycka på lördagsförmiddagen.Ett av barnen har fått föras till sjukhus med helikopter.– Barnen är mellan fem och tolv år gamla, säger insatsledaren Tomas Janliden på räddningstjänsten.
Jurist: Lagbrott neka skola för EU-migranters barn
De flesta kommuner nekar i dag barn till utsatta EU-medborgare utbildning med hänvisning till skollagen. Men docenten Lotta Lerwall hävdar att det är feltolkat. – Den kommun som inte erbjuder EU-migranter utbildning, den bryter mot lagen, säger hon.
Fyra åtalas i stor narkotikahärva
De använde barn för att hjälpa till med distributionen och de beräknas ha tjänat miljoner på försäljningen av narkotikaklassade tabletter. Nu åtalas fyra personer för synnerligen grovt narkotikabrott, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.
Trump hanteras som ett ilsket barn: Löjligt att se
Donald Trumps första utlandsresa är omgiven av stora förberedelser och viss oro. Hur ska presidenten skyddas, orka och hänga med? SvD går bakom kulisserna på Trumpturnn.
Läs mer om Trumpturnn.
Psykologen: Folk förstår inte vidden av detta
BORNO/ABUJA. Psykologen Fatima Akilu hjälper kvinnor och barn som suttit fångna hos Boko Haram. Hennes organisation har tagit hand om nära 2.000 offer. Men totalt har över 60.000 människor kidnappats av terrororganisationen, enligt uppgifter till DN. – Folk förstår inte vidden av detta, säger hon.
Läs mer om Boko Haram.
Varje barn som föds är sina föräldrars prins, eller prinsessa
I september beräknas den sjätte lilla kungabebisen komma till världen då Prinsessan Sofia och prins Carl-Philip får sitt andra barn. Med ökande avstånd från min egen småbarnstid och mildrade minnen av den ofta andlösa utmattningen, blir jag allt larvigare med andras nyfödingar. Jag blir också extatiskt ödmjuk inför själva miraklet. Kunglig eller inte, födelsen är det enda ögonblick vi alla delar samma nakna kostym.
Läs mer om Carl-Philip och Prinsessan Sofia.