Barn

Det dödliga våldet ändrar karaktär

Det dödliga våldet i Sverige ändrar allt mer karaktär. Spontana knivdåd minskar, medan överlagda gängmord ökar. Färre kvinnor och färre barn dödas. I allt högre grad är det män som drabbas av dödligt våld, enligt Brottsförebyggande rådet.
Läs mer om Brottsförebyggande och Sverige.

Två barn i Kina ska ge belöning

I 36 år pågick barnbegränsningspolitiken som hindrade de flesta familjer från att skaffa fler än ett barn. Nu byter det styrande Kommunistpartiet helt fot. Kina planerar i stället att införa belöningar för familjer med två barn.
Läs mer om Kina och Kommunistpartiet.
Trump: Handelsavtalen ser ut att vara skrivna av barn
USA kommer bara att sluta handelsavtal med enskilda länder, inte i klunga. De nuvarande avtalen är som skrivna av barn, säger Donald Trump i en exklusiv intervju med Breitbart News, vars reporter han hyllar, i kontrast till de fejkmedier som är folkets fiender.
Läs mer om Donald Trump.

Som att ha pinnar på fötterna

I projektet Alla på snö får 20000 barn i hela landet testa att åka skidor. Många av dem har aldrig stått på ett par skidor förut.
Läs mer om Alla.
Spöken ligger bakom stjärnornas nya bråk
Brad Pitt vägrar sälja sitt och Angelina Jolies semesterhuset i södra Frankrike. Dispyten mellan Hollywoodparet har enligt Radar online dragit ut på skilsmässan. – Brad insisterar att fastigheten ska tillgå deras barn, men han har kompromissat med att sälja vingården, säger en källa till sajten.
Läs mer om Frankrike, Hollywoodparet och Radar.
Åttaårig flicka rånad av tonåring
Den 8-åriga flickan gick i helgen runt med telefonen i handen och spelade Pokmon GO.Då dök en tonåring upp – och tog telefonen direkt hur hennes hand.– Det här är någon som inte har någon spärr, att man inte ger sig på åttaåriga barn, säger flickans mamma till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Pokmon GO.Då.
7 typer av semlor att äta på fettisdagen
Semla, hetvägg och fastslagsbulle, kärt barn har många namn. På senare år har semlan också fått en mängd olika utseenden. Här kommer en lista på sju specialsemlor.
Jätteutredning om barnövergrepp
En jätteutredning i Storbritannien om sexuella övergrepp mot barn som skeppades till Australien efter andra världskriget har haft sin första offentliga utfrågning. Flera personer vittnade om tortyr, våldtäkt och slaveri.
Läs mer om Australien och Storbritannien.
Konsumentverkets krav för barnmenyer
Snabbmatskedjorna får backning av Konsumentverket och måste bli bättre på att informera sina kunder om leksakerna som följer med barnmenyer. Många produkter kan vara direkt farliga för barn under tre. – Det har varit lite svajigt på sina håll om den här informationen, säger Anna Ekegren, jurist på Konsumentverket.
Läs mer om Anna Ekegren och Konsumentverket.
Jessica Almenäs ska få en pojke
Jessica Almenäs avslöjar nu könet på sitt kommande barn!Det är en pojke som ligger i programledarens mage, skriver hon nu på sin blogg. Det var som om jag hade vetat det hela tiden. Innerst inne känner man nog på sig vad det är, skriver hon.
Fler självmord är att vänta bland ensamkommande barn
Sedan årsskiftet har tre afghanska barn tagit livet av sig på boenden för ensamkommande. Viktor Banke ser en oroväckande tendens i spåren av den skärpta flyktingpolitiken.
Här tas IS-terroristerna till fånga och förhörs
TALL AR RAYYAN. En svart pansarbil kommer ut från striderna i västra Mosul. Höger bakdörr öppnas och en IS-terrorist slängs ut. Han förs bort och trycks ner i ett hörn tillsammans med en annan tillfångatagen IS. Efter att de har förhörts börjar den ena IS-terroristen gråta. Nyss var han med IS som håller kvinnor och barn som mänskliga sköldar i kriget och nu gråter han.
Tusentals barn hjärntvättas i Islamiska statens skolor
Gaziantep/Sanliurfa. Omar, 10, kastar sig fram och nickar in bollen. För bara några månader sedan hängde han IS flaggor på familjens hus. Tusentals barn har gått i terrorrörelsens skolor och fått en snedvriden bild av världen. Men det finns inget stöd för dem när de har lämnat IS självutropade kalifat.
Läs mer om Islamiska.
Tårarna i Sofias änglar efter hjälpen
Jonas och hans fyra söner förlorade mamma Kattis i en svår brand, och nu vill de bygga upp sina liv igen. I måndagens Sofias änglar får de hjälp med renoveringen - och Jonas kan inte hålla tillbaka tårarna. – Man räcker inte till riktigt som ensam förälder med fyra barn, säger Jonas i programmet.
Larm om leksaker från snabbmatskedjor
En enkätundersökning Konsumentverket gjort bland föräldrar visar att 76 procent av de med barn under tre år köpt barnmeny på en snabbmatskedja med potentiellt farliga leksaker till barnet. Nu går verket ut med en varning.
Läs mer om Konsumentverket.
Jag föder hellre hemma än i vårdkaoset
I veckan tvingades en kvinna föda barn i bilen efter att BB i Sollefteå lagts ner. Helena Granström bilden av den goda svenska förlossningsvården krackelera.
Läs mer om Sollefteå.
Jacksons barn kan förlora halva arvet
Jackson-barnen kan förlora halva arvet efter deras pappa Michael Jackson. Det är på grund av obetalad skatt och leveransböter som de tre barnen kan åka på en rejäl skattesmäll. – Det kommer påverka många liv dramatiskt, säger en källa till Radar online.
Läs mer om Michael Jackson och Radar.
Man häktad för grova sexövergrepp på barn
En man i 45-årsåldern ska utsatt ett barn för grova sexuella övergrepp och sexuella ofredanden under åtta års tid, skriver Norran.
Läs mer om Norran.
Meg Rosoff: Om jag försvann
Uppriktiga möten. Där vuxna inte vet så mycket mer än barn.