Barn

Språkkrönika: Kärleksbarn förr och nu

SPRÅKKRÖNIKA. På julafton berättade Sanna Lundell på sin blogg att hon väntade barn. Hon beskrev det som att hon och sambon Mikael Persbrandt fått den bästa julklappen. Den glada nyheten snappades upp av en rad medier. Sannas avslöjande – väntar kärleksbarn med Persbrandt var rubriken i Expressens nätupplaga.

Jonas blev kär i en kvinna – och förlorade sin sexuella identitet

I Europarådet i dag, den 22 januari, försöker Jonas Gunnarsson förmå Europas parlamentariker att garantera familjepolitiska rättigheter för samkönade par och deras barn. Själv förlorade han stora delar av sin identitet när han blev kär i en kvinna.
Bokrecension: När de närmaste blir de farligaste
Den är inte för alla barn, men nödvändig för dem som behöver den. Norska bilderboksparet Gro Dahle och Svein Nyhus har gjort en bilderbok om incest.
Läs mer om Gro Dahle.
Varför är det så jobbigt för Madeleine att berätta?
Snart är det februari – och bara en månad kvar till att prinsessan Madeleine ska föda sitt tredje barn.Klockan tickar och vi vet ännu inte var hon ska föda.Varför är det så jobbigt för Madeleine och Chris att berätta?
Läs mer om Madeleine.

Läkare häktas för sexövergrepp mot barn

En barnläkare är häktad misstänkt för flera sexualbrott mot barn, rapporterar P4 Skaraborg. Brotten ska ha skett när han arbetat på en barnmottagning i Stockholm under en period.
Läs mer om Stockholm.
9 lögner om Sverige du måste dra för dina barn
Jag tackar tidens gång för att vi inte längre har barn i den ålder då man måste tänka på att beskydda dem, förklara vad som sker och samtidigt inte föra över för mycket av den egna oron.Men för dig som har det. Här är nio lögner om Sverige som du måste dra för dina barn om du vill framstå som en ansvarsfull förälder.
Läs mer om Sverige.
Föräldrarna som band sina barn ville skaffa fler för att bli kändisar
De två föräldrar som höll sina 13 barn instängda och ibland fastkedjade i sitt hem planerade för ännu flera barn. Detta för att få chansen att vara med i en teveshow och tjäna stora pengar. Det berättar kvinnans bror i en intervju.
Civila dödsoffer i turkisk Syrienoffensiv
Turkiska markstyrkor har gått in i Afrin i Syrien, som det senaste dygnet hukat under turkiskt bombardemang där minst 150 mål attackerats. Minst åtta civila, varav ett barn, dödades i ett flygangrepp på söndagen, enligt den kurdiska YPG-milisen. Dagen innan dödades tio människor, sju av dem civila.
Läs mer om Afrin, Syrien och Syrienoffensiv.
Är ditt barn beroende av sin telefon?
Efter att två stora Apple-investerare uppmanat företaget att uppmärksamma barns telefonberoende undrar många föräldrar kanske: Hur vet jag om mitt barn är beroende av sin smarta telefon? Och hur kan jag motverka problematisk överanvändning?
Läs mer om Apple-investerare.
Hans åttaåriga son rånades – flera barn utsatta i Nacka
Flera rån mot barn har inträffat i Nacka de senaste veckorna. Nu kräver pappan Nicholas Jessen, vars åttaåring är en av de drabbade, krafttag från föräldrar och myndigheter för att förhindra att fler barn rånas.
Läs mer om Nacka.
Familjens liv i villan – före barnmorden
BJÄRRED. Döttrarnas svåra sjukdom gjorde det omöjligt för föräldrarna att se en framtid.Enligt avskedsbrevet beslutade de därför tillsammans att döda sina barn.Under familjens sista tid i livet ordnade man vilrum i skolan, trappade ner på aktiviteter och reste flera gånger till Tyskland för specialistvård.– De sökte med ljus och lykta efter någonting som kunde hjälpa, säger en person som kände familjen.
Läs mer om Tyskland.
Tunnklätt barn setts ute i minusgrader – stor sökinsats
Ett barn ska ha observerats gå utomhus helt själv i Trondheim i Norge under söndagsmorgonen endast iförd blöja och tunn tröja – i tio minusgrader, skriver Dagbladet. En räddningsinsats med polis och räddningstjänst söker i området.
Läs mer om Dagbladet, Norge och Trondheim.
Makarnas plan: Extra rum för andra partners
Ami och Erik är gifta och har barn ihop, men också andra kärleksrelationer vid sidan av. För att få tiden att räcka till har de en gemensam kalender där aktiviteter och dejter skrivs in. Att hinna vara polyamorös kräver både generositet och tid.
Läs mer om Erik.
Blondinbellas hårda krav på nya mannen
Isabella Blondinbella Löwengrip, 27, gifte sig som 22-åring och hade två barn vid 24 – men i dag lever hon som ensamstående mamma.I SvD Perfect Guide berättar hon om självständigheten som en styrka – men också om ensamheten och saknaden efter någon speciell.– Jag har inte någon att ringa och berätta allt för. Jag är ganska instängd i mig själv.
Fem till sjukhus vid stor höghusbrand i Rågsved
Fem personer fick föras till sjukhus vid en storbrand i ett höghus i Rågsved i södra Stockholm. Ett 50-tal boende har påverkats av branden som hade kraftig rökutveckling. – Vi hittade två barn som vi hjälpte ut, säger Kurt Johnsson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.
Läs mer om Kurt Johnsson, Rågsved och Stockholm.
Expert om Bjärred-fallet: Extremt svårt att förstå
Två föräldrar dödar sina barn.Fallet i Bjärred har sänt chockvågor över hela landet.– Man önskar att det fanns ett enkelt svar på frågan vem som gör detta – och hur vi kan förhindra det, säger forskaren Henrik Lysell.
Expert om Bjärred-fallet: Extremt svårt att förstå
Två föräldrar dödar sina barn.Fallet i Bjärred har sänt chockvågor över hela landet.– Man önskar att det fanns ett enkelt svar på frågan vem som gör detta – och hur vi kan förhindra det, säger forskaren Henrik Lysell.
Stordalens imperium – Norges nionde rikaste
Han bor i en lyxvilla på 1 200 kvadratmeter - till ett värde av drygt 80 miljoner kronor i ett av Oslos absolut finaste bostadsområden.När han fyllde 50 köpte han en eldriven Sportmercedes för drygt tre miljoner kronor.Men Norges före detta bästa jordgubbsplockare har råd.Nyligen var han rankad som Norges nionde rikaste person med en förmögenhet på drygt 20 miljarder kronor.Nu har han skrivit över sitt hotellimperium till sina barn.
Tre års fängelse för övergrepp mot barn
En man i 20-årsåldern har dömts till tre års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn, barnpornografibrott och övergrepp i rättssak, skriver Laholms Tidning. Mannen ska också betala 370000 kronor i skadestånd till två flickor.
Jolies nya kärlek: rappande megastjärna
Drygt ett år efter skilsmässan från Brad Pitt kommer uppgiften att Angelina Jolie mött kärleken igen.Under ett besök i Kambodja lärde hon känna en av landets största megastjärnor: rapparen praCh Ly.Stark kemi uppstod – nu har artisten fått träffa hennes barn, uppger RadarOnline.
Mamma Linettes blöjilska – tar Alfred, 2, ur förskolan
När Linette Schill hämtade sonen Alfred, 2, på förskolan hade han samma blöja på sig som när han lämnades.Det tog nästan en timme för Linette att få bort allt intorkat bajs från sin storgråtande son.Efter svaret från förskolechefen valde Linette att hitta en ny förskola åt sonen.– Jag vill inte att mitt barn går tillbaka dit. De prioriterar inte honom.
Läs mer om Alfred och Linette.
Barn i olycka på E22
Två vuxna och ett barn ska vara involverade i en bilolycka på E22, väster om Horsaryd.Det var när bilen färdades i östgående riktning som föraren körde ner i diket.Skadeläget är ännu inte känt.
Läs mer om E22 och Horsaryd.Det.
Brand i lägenhet – en kraftigt rökskadad
Det brinner i en lägenhet i Rissne i Sundbyberg utanför Stockholm.Lägenheten var tom när räddningstjänsten kom fram.Man har tagit ut sex vuxna och fyra barn i nuläget från trapphuset.– En person är kraftigt rökskadad, säger Nils-Inge Karlsson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.
Ambulans krockade med personbil – en svårt skadad
En ambulans under utryckning har krockat med en personbil i Östhammar utanflr Uppsala.– Föraren av personbilen skadas allvarligt och har förts med helikopter till sjukhus, säger Johan Thalberg vid polisen i Region Mitt. Dessutom har ytterligare två personer, varav ett är barn, förts till sjukhus.