Barn

Sjuksköterska på barnakut drogad

En chefsöverläkare i Skåne har anmält en kvinnlig sjuksköterska efter att hon avslöjats som drogpåverkad på en akutmottagning för barn.Sjuksköterskan misstänks också för att stulit morfin avsett för smärtlindring.
Läs mer om Skåne.

Man får 18 års fängelse för hustrumord

En 43-årig man döms till 18 års fängelse för knivmordet på sin hustru på en ort i Jönköpingstrakten i höstas. I bostaden fanns även parets två barn.
Läs mer om Jönköpingstrakten.
Anna Ankas bittra bråk med ex-maken
Anna Anka har dumpat pojkvännen. Men de uppslitande vårdnadstvisterna försvinner inte så lätt. – Jag ger mig inte innan jag får tillbaka mitt barn, säger Anna Anka.
Läs mer om Anna Anka.
JUST NU: Flera till sjukhus efter krock
Två bilar har krockat på motorvägen utanför Malmö.Trafikstörningar råder på platsen – bara ett körfält i södergående riktning är öppet.Två vuxna och ett barn förs med ambulans till sjukhus.

Tre personer till sjukhus efter krock på E22

Två bilar har krockat på motorvägen utanför Malmö.Trafikstörningar råder på platsen – bara ett körfält i södergående riktning är öppet.Två vuxna och ett barn förs med ambulans till sjukhus.
Läs mer om E22 och Malmö.Trafikstörningar.
Barn har rätt till sin kultur och identitet
Ungdomspolitiker från Grön Ungdom och Luf har läst barnkonventionen selektivt. Deras krav på förbud av omskärelse är egendomligt och ogenomtänkt sett till konsekvenserna, skriver Erik Magnusson, fil.master i religionshistoria, i en replik.
Läs mer om Erik Magnusson, Grön Ungdom och Luf.
Utbildning som skyddar flickor från könsstympning får pris
Molly Melchings arbete i Västafrika har lett till att invånarna i sju tusen byar har övergivit traditionen att könsstympa sina döttrar. Flickorna blir heller inte bortgifta som barn. I morgon, onsdag, kan Molly Melching och organisationen Tostan belönas med Barnens Nobelpris vid en ceremoni i Mariefred.
Mindre barngrupper i förskolan
Statistik från Skolverket visar att förskolegruppernas genomsnittliga storlek har sjunkit från 16,7 under 2015 till 15,9 under 2016. Precis som föregående år fanns det i genomsnitt 5,2 barn per personal i förskolan.
Läs mer om Skolverket.
Prins Harrys oväntade- besked till kärleken
Prins Harry säger nu att han gärna skulle vilja ha egna barn. – Självklart skulle jag vilja ha barn, säger han. Prins Harry dejtar just nu skådespelerskan Meghan Markle
Läs mer om Meghan Markle.
Finska barn ska slippa lära sig svenska
På försök ska elever i Finland kunna slippa läsa både finska och svenska i skolan. Det är regeringspartiet Sannfinländarna som har drivit kravet att ersätta den obligatoriska skolsvenskan med andra språk.
Läs mer om Finland och Sannfinländarna.
Silvia om jobbiga samtalen med Estelle
Drottning Silvia är starkt förknippad med att hjälpa andra.På måndagen besökte drottningen Hammarkullen och Göteborgs SOS Barnbyar-center.Silvia berättade även om hur hon pratar om svåra frågor med barnbarnet prinsessan Estelle.– Vi berättar om att det finns barn som har det svårt, säger drottningen.
Läs mer om Estelle och Hammarkullen.
Tre nya faktabilderböcker: Vår tids praktverk för barn
Dagens faktabilderböcker för barn är ofta storslagna, påkostade och elegant designade. För barnets höga nöje! Men här finns också hederlig gammal folkbildning.
Malariavaccin ska ges till barn i Afrika
Ett malariavaccin ska för första gången testas i stor skala ute i verkligheten.
Läs mer om Afrika.
Ingrid Hedström: Så lät välfärdslandet Sverige sina svagaste barn dö i skymundan
Behandlingen av barn med utvecklingsstörning på sinnesslöanstalterna är en skamfläck i den svenska historien. De fattigaste och svagaste tilläts dö utan att någon ingrep. Ingrid Hedström avslöjar historien om folkhemmets mest glömda och gömda.
Läs mer om Sverige.
Martin Stenmarck om sin tuffa uppväxt
Martin Stenmarck har elva syskon och levde ett kringflackande liv som barn. I Nyhetsmorgon berättar nu artisten om sin tuffa uppväxt och sin nya föreställning. – Mamma tänkte inte på konsekvenserna för oss barn, säger han i programmet.
Barn avled i hjärnhinneinflammation
Två barn i Nyköping har drabbats av epidemisk hjärnhinneinflammation. En av dem, en flicka i mellanstadieåldern, avled av sjukdomen i lördags, skriver Södermanlands Nyheter.
Läs mer om Nyköping.
Barn avled av epidemisk hjärnhinne-inflammation
Två barn i Nyköping har drabbats av epidemisk hjärnhinneinflammation. En av dem, en flicka i mellanstadieåldern, avled av sjukdomen i lördags, skriver Södermanlands Nyheter.
Läs mer om Nyköping.
Flera barn döda i brand i New York
En brand bröt ut i New York på söndagskvällen svensk tid. Minst fem personer, inklusive tre barn, har omkommit, uppger New York Post.
Läs mer om New York, New York Post och New York.
Tackade nej till norsk hjälp vid bussolyckan
Tre barn miste livet och flera skadades allvarligt i den tragiska bussolyckan i Härjedalen.Ängskolan i Skene saknar tre av sina elever – och inget blir någonsin som förr.Kanske hade liv kunnat räddas, det menar två läkare som nu ifrågasätter Region Jämtland Härjedalens beslut att säga nej till hjälp från Norge, skriver Dagens Medicin.
Ica-butiken angrips av gäng – kunder vaktar
Ica-handlaren Fredrik Rydberg plågas av ungdomar som härjar i hans butik i Gävlestadsdelen Sätra. Polisen ökar sin närvaro, personalen får aldrig vara ensamma och får hjälp av stamkunder att hålla vakt. – Det är gäng som kommer in och river i butiken, de har sagt något i stil med jag vet vilka dina barn är till personalen, säger Ica-handlaren.