Barn

Sjuksköterska i USA åtalas för två barnamord

Sjusköterskan Genene Jones misstänks för mord på upp till 60 barn. Nu åtalas hon för två av dem, en tvåårig flicka och en elva månader gammal pojke som dog 1981, rapporterar New York Times.
Läs mer om USA.

Barn slog larm om misshandel hemma

En man i Växjö greps sent på midsommaraftons kväll för misshandel av sin hustru.Enligt polisen var det barnen i familjen som larmade.
Läs mer om Växjö.
Turkiet stryker evolutionsläran ur läroplanen
Turkiet tar bort evolutionsläran ur biologiböckerna. – Jag vet inte om jag vill att mitt barn går i en skola som inte lär ut vetenskap, säger en orolig mamma.
Söderbergs tårar efter kampen med kärleken
Som barn stack Rickard Söderberg ut när han sminkade sig i skolan – och fick utstå svår mobbning för det.Vuxna Söderberg lever öppet som homosexuell, men under Let's dance hotades han så mycket att maken Anders rekommenderades att hålla sig hemma.I sitt Sommar i P1 berättar Gaytenoren om de svåra ungdomsåren, kärleken till maken, och hur han inte kunde sluta gråta under sitt bröllop.– Musiken fortsatte spela och jag fortsatte gråta, berättar Rickard Söderberg i Sommar i P1.

Özz Njen: Jag är för rädd för att ha barn

Özz Njen minns sin barndoms bästa kollosommar på Barnens ö med värme. Att få se skärgården och träffa andra barn betydde mycket för den kurdiska flyktingpojken. – Jag kissade i sängen tills jag var 15 år eftersom jag var så mörkrädd på grund av allt jag upplevt, säger han till Söndag.
Läs mer om Söndag.
Bassäng blev strömförande – tre barn omkom
Tre barn och två vuxna har omkommit i en vattenpark i nordvästra Turkiet när de fick el genom kroppen i en bassäng, rapporterar turkiska medier enligt BBC.
Läs mer om BBC och Turkiet.
Fem dör av elchock på Turkisk badplats
Fem personer, inklusive tre barn, dog av en elchock på en vattenpark i Turkiet, uppger lokala medier enligt nyhetsbyrån Associated Press.
Läs mer om Turkiet och Turkisk.
FN: IS attackerar barn för att hålla Mosulborna gisslan
Unicef har dokumenterat många fall där IS-krigare har riktat in sig på barn för att hindra invånare att lämna Mosul sedan de irakiska styrkorna ryckt in i staden.
Läs mer om IS-krigare, Mosul och Mosulborna.
SCB: Åtta av tio som ville fick barn
Åtta av tio som trodde att de skulle få ytterligare barn under de närmaste fem–sex åren fick också det, enligt en rapport från SCB.
Läs mer om SCB.
Minst 21 döda i trafikolycka i Brasilien
Minst 21 personer ska ha omkommit i en trafikolycka i Brasilien.Bland dem finns även barn, det här uppger Reuters.
Läs mer om Brasilien och Brasilien.Bland.
Minnesord: David Halldn
Aktieanalytiker David Halldn, Västerhaninge, har avlidit i en ålder av 42 år. Närmast anhöriga är hustru Jennie, Davids sex barn samt en stor familj och vänner.
Läs mer om Jennie och Västerhaninge.
Minnesord: Michelle Warren
Michelle Warren, Nacka, har gått bort efter en längre tids sjukdom i en ålder av 50 år. Närmast anhöriga är hennes barn Moa och Ludvig och hennes mamma Cathrine.
Läs mer om Cathrine, Ludvig, Moa och Nacka.
Minnesord: Lars-Olof Norlin
Den kände båtkonstruktören Lars-Olof Norlin, Nyköping, har avlidit i en ålder av 85 år. Närmast anhöriga är hustrun Marlene och barn, men han är saknad av hela båt-Sverige.
Nio års fängelse för upprepade barnvåldtäkter
En man i 60-årsåldern döms av Skaraborgs tingsrätt till nio års fängelse för grova våldtäkter mot barn och sexuella ofredanden.
Ilskan efter Tori Spellings barnbilder
Amerikanska skådespelaren Tori Spelling delade en bild på henne, maken och deras fem barn med texten Jag älskar min familj.Flera av hennes följare var snabba att poängtera hur olyckliga hennes barn ser ut.Dina barn ser ledsnare och ledsnare ut i bilderna du lägger upp kommenterar en person under Tori Spellings instagrambild.
Läs mer om Jag och Tori Spelling.
Polisen misstänker att branden var anlagd
På onsdagskvällen började en flyktingförläggning i skånska Snårestad utanför Ystad att brinna.36 personer, varav sex barn fick evakueras.Nu misstänker polisen att branden var anlagd.– Vi rubricerar det som grov mordbrand då många människor hade byggnaden som sin bostad, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson, Snårestad och Ystad.
Föräldrarna har ansvaret för att deras barn hamnar snett
Wahid Jabbour har ett långt liv som kriminell bakom sig. I dag arbetar han med att få ungdomar i utsatta områden att hamna på rätt sida. Nu är han inbjuden till Almedalen för att prata om hur förorterna kan bli tryggare.
Läs mer om Almedalen.
Kända skådespelaren upptäcktes – på Ikea
Han blev en av världens mest kända barn efter sin roll i Sjätte sinnet.Men hade det inte varit för svenska möbeljätten Ikea hade det kanske sett annorlunda ut.– Jag var på Ikea i Burbank, berättar Haley Joel Osment om när han blev upptäckt som skådespelare, i Vulture.
Kända skådespelaren upptäcktes – på Ikea
Han blev en av världens mest kända barn efter sin roll i Sjätte sinnet. Men hade det inte varit för svenska möbeljätten Ikea hade det kanske sett annorlunda ut. – Jag var på Ikea i Burbank, berättar Haley Joel Osment om när han blev upptäckt som skådespelare, i Vulture.
Minnesord: Per Hedman
Som tidigare meddelats har Per Hedman, Stockholm, medicine doktor och förre överläkaren vid Infektionskliniken, Södersjukhuset, hastigt avlidit efter en kort tids sjukdom 69 år gammal. Hans närmaste är hustrun Margaretha samt barnen Sara och Karin med familjer, Margarethas barn Kalle med familj, och Erik, samt David.
Reinfeldts första ord – om dottern
Förre detta statsministern Fredrik Reinfeldt var gäst i onsdagens morgonprogram i P5. Han berättar om sina nya uppdrag, bland annat som ledare i Trygghetskommissionen, men även om hur det är att vara pappa. För sex veckor sedan fick han sitt fjärde barn, Alessia Reinfeldt Alenius. – Hon ser lite ut som jag tror jag, säger Reinfelt i P5 Morgon.
Solskydd för barn: Bara 3 av 13 får godkänt
Solskydd för barn är extra viktigt eftersom de är mycket känsliga och lätt blir brända i solen.Nu varnar norska Forbrukerrådet för att många krämer kan innehålla skadliga ämnen, för både hälsan och miljön.– Vi vill inte hitta den här typen av ämnen, som kan utgöra en risk för hälsan, i produkter för barn, säger Randi Flesland från Forbrukerrådet.Listan över testade solskydd hittar du längst ner i texten.
Nu kan du skicka ungarna på sommarläger – hos Apple
Låt barnen koda sommaren lång. Apple håller sommarläger där barn får lär sig koda med hjälp av Swift Playgrounds.
Läs mer om Apple.