Bengt

Badhusligan länsade skåp på värdesaker – nu åtalas två män

Övervakningsfilmen visar hur tjuven dyrkar upp lås på badrumsskåp och tar värdesaker.Den misstänkta badhusligan ska ha slagit till mot mängder av träningsanläggningar under två års tid.Nu står två misstänkta män inför rätta.–Jag anade ingenting förrän jag tog upp plånboken och skulle betala, säger Bengt Eringstad, som blev bestulen på 2 800 kronor.
Läs mer om Bengt Eringstad.

Badhusligan länsade skåp på värdesaker – nu åtalas två män

Övervakningsfilmen visar hur tjuven dyrkar upp lås på badrumsskåp och tar värdesaker. Den misstänkta badhusligan ska ha slagit till mot mängder av träningsanläggningar under två års tid. Nu står två misstänkta män inför rätta. –Jag anade ingenting förrän jag tog upp plånboken och skulle betala, säger Bengt Eringstad, som blev bestulen på 2 800 kronor.
Läs mer om Bengt Eringstad.
Sverige stödde Mugabe under mycket lång tid
Svenska regeringar stödde Zimbabwes ledare Robert Mugabe under lång tid – även sedan det stod klart att han hade diktatoriska tendenser. Enligt Afrikakännaren Bengt Nilsson hade svenska politiker en naiv inställning till afrikanska frihetsrörelser.
Läs mer om Mugabe och Robert Mugabe.
Bengt Westerberg spår att SD växer: De är skickliga
Sverigedemokraterna är farligare än vad Ny demokrati var. Det anser Bengt Westerberg. Den tidigare folkpartiledaren efterlyser en ideologisk debatt med SD och mindre spelteori. – Nästa regering måste kunna hantera en krissituation.
Läs mer om Bengt Westerberg.

Westerberg om Liberalerna: Då får Björklund lämna

Vilken blir Liberalernas roll efter valet? Under tolv års tid ledde Bengt Westerberg Folkpartiet, nuvarande L. I valet 1985 fick partiet över 14 procent av rösterna. 2014 fick partiet 5,4 procent av rösterna. I den senaste Sifo-undersökningen som SvD publicerat nås 6,1 procent.
En chockvåg gick genom hela samhället
Vardagen är tillbaka i Hudiksvall, ett halvår efter mordet på 19-åriga Tova Moberg. Men kommuninvånarna har inte glömt vad som hände. – Det är klart att man påverkas själv. Annars vore man inte människa, säger Bengt Friberg som är kommunchef i Hudiksvall.
Minnesord: Bengt Wesser
Civiljägmästare Bengt Wesser, Vetlanda, har gått bort i en ålder av 88 år. Hans närmast anhöriga är makan Ulla samt barnen Cecilia, Patrik, Gudrun och Erik med familjer.
Läs mer om Cecilia, Erik, Gudrun, Patrik, Ulla och Vetlanda.
Bengt Ohlsson: Vår förmåga att skvallra gjorde att vi drog ifrån aporna
KRÖNIKA. Skvallerbyttorna har ett födgeni som skulle kunna föras över till vilken torghandel som helst.
Risk för halka – säkrast på de stora vägarna
Det råder vinterväglag från Uppland och norrut. Nu gäller det att ha eget span på väglaget när man är ute och kör. Framför allt på det mindre vägnätet, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.
Ex-partiledarna vill skrota blockpolitiken
Bryt blockpolitiken.Det säger de förra partiledarna Bengt Westerberg (L) och Alf Svensson (KD) i nyhetsmagasinet Fokus nya nummer.– Jag är inte så mycket för allianströjan, den skapar mycket tvång, säger Bengt Westerberg till Fokus.
Trafikverket varnar: Risk för blixthalka i hela landet
Morgonfrosten ligger som ett tunt täcke över delar av landets vägar. De som ska ut i morgontrafiken uppmanas att anpassa farten.– Det viktigaste du kan göra som bilist är att sänka hastigheten, säger Bengt Olsson vid Trafikverket.
Läs mer om Bengt Olsson och Trafikverket.
Varning för blixthalka på vägarna
Morgonfrosten ligger som ett tunt täcke över delar av landets vägar. De som ska ut i morgontrafiken uppmanas att anpassa farten. – Det viktigaste du kan göra som bilist är att sänka hastigheten, säger Bengt Olsson vid Trafikverket.
Läs mer om Bengt Olsson och Trafikverket.
Varning för frosthalka – Halt på många ställen
Under onsdagsmorgonen varnar Trafikverket för frosthalka i Göteborgsområdet.Främst är det de mindre vägarna där bilisterna bör vara uppmärksamma.– Vi har fått rapporter om att det kan vara ganska halt på många ställen, säger Bengt Olsson vid Trafikverkets pressjour.
Alex, 10, och Bengt, 60, bytte semester – så gick det
Bengt, 60 år, och Alex, 10 år, gjorde en ovanlig resa. Under några dagar på Gran Canaria testade svenskarna att byta aktiviteter med varandra.I det sjätte och sista avsnittet i Allt om Resors miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria berättar de om hur resan varit.
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
Stora tågföreningar i rusningstrafiken
Ett trasigt tåg har orsakat stora förseningar i morgontrafiken.I nuläget berörs alla fjärrtåg och regionaltåg från Stockholm på väg söderut.– Det kommer ta två-tre timmar innan vi får trafiken i fas igen, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.
Svenska 60-åringen utmanar sina rädslor på tivoli
Galna karuseller och höga höjder – eller långa promenader och sevärdheter. Bengt, 60 år, och Alex, 10 år, byter aktiviteter med varandra på semestern.Hur det går ser du i det femte avsnittet i Allt om Resors miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria.
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
Cancersjuke Bengts stora kärlek – till favoritklubben
Kärleken till fotboll kan vara oändlig.Fråga Bengt Olofsson, 71, från Ronneby. Han vet att hans dagar är räknade - men ger ändå inte upp livslusten för Mjällby AIF.– En dag vill jag att min aska sprids i vattnet utanför Strandvallen i Hällevik, säger han.
Bengt, 60, plockar fram barnasinnet på charterresan
GRAN CANARIA. Bengt, 60 år, får testa på allt som Alex älskar att göra på stranden. Samtidigt är 10-åringen fast i skuggan med en korsordstidning.Missa inte det fjärde avsnittet av Bengt och Alex på Gran Canaria.
Läs mer om Alex, Bengt och Gran Canaria.
Här byter svenska turisterna mat med varandra
GRAN CANARIA. Turisterna Bengt, 60, och Alex, 10, är på semester på Gran Canaria när de bestämmer sig för att byta mat med varandra. Inte kul för Alex som vill ha pizza. Bengt, däremot, verkar inte klaga.Här är det tredje avsnittet i Allt om Resors miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria.
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
Här tvingas Bengt, 60, kasta sig nerför rutschkanan
GRAN CANARIA. Bengt är livrädd för höjder, vatten och snabba hastigheter. Samtidigt är Alex inte alls road över vuxenaktiviteterna han får göra under tiden.Missa inte andra avsnittet i Allt om Resors miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria!
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
Bengt Baron tar klubban i Thule
Thules valberedning avser att, i samband med årsstämman i april 2018, föreslå Bengt Baron till ny styrelseordförande.
Läs mer om Bengt Baron och Thule.
60-åringen och 10-åringen byter roller på semestern
GRAN CANARIA. Vad händer om en 60-åring tvingas åka läskiga karuseller och branta vattenrutschbanor? Och hur reagerar en 10-åring när han får dricka kaffe i stället för cola?Det visar sig i Allt om Resors nya miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria.
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
TV: Premiär för Bengt och Alex på Gran Canaria!
Vad händer när en 60-åring och en 10-åring byter semesteraktiviteter?
Läs mer om Alex, Bengt och Gran Canaria.
Kolla om din glömska är demens
Många får lite sämre minne när de blir äldre. Men det är när vardagliga saker plötsligt blir svåra – att handla och betala räkningar i tid – som ett dåligt minne kan bero på en demenssjukdom. – Varje människa som har lite minnesproblem ska verkligen utredas, säger Bengt Winblad, professor i geriatrik vid Karolinska institutet.
Läs mer om Bengt Winblad och Karolinska.
Buttericks – en skrattspegel för svenska traditioner
Buttericks ger oss nya högtider men får också ofta kritik för sexistiska och rasistiska kostymer. – Det är tack vare våra invandrare som vi svenskar har lärt oss att festa mer informellt, säger avgående vd:n Bengt Olander, vars exfru Toni tog Halloween till Sverige.
Läs mer om Halloween, Sverige och Toni.