Bengt

Miljardären Bengt Ågerup tvingas betala rekordskatteskulden på 845 miljoner

Tala om skattesmäll.Miljardären Bengt Ågerup måste omedelbart betala 845 miljoner kronor som Skatteverket anser att han är skyldig staten efter försäljningen av sitt bolag Q-Med.Skatten ska betalas nu – trots att överklagandet ännu inte avgjorts i domstol, uppger nyhetsbyrån Siren.Ågerup, som välkänd inom travsporten och IK Sirius, vädjade förgäves om uppskov till tvisten avgjorts.

Svensk miljardär ska betala skatt – trots att saken inte prövats i domstol

Den svenska miljardären Bengt Ågerup, välkänd inom travsporten och IK Sirius, krävs på 845 miljoner kronor av Skatteverket som han måste betala direkt – trots att överklagandet inte avgjorts i domstol ännu, skriver nyhetsbyrån Siren.
Läs mer om Bengt Ågerup, Siren och Skatteverket.
Noterna blåste bort vid operakonsert i Kungsträdgården
Operasångarna Torstein Forsmo och Felicia Gyllenstig Serrao både sjöng och dansade Glada änkan av Franz Lehr vid konserten i Kungsträdgården på tisdagen och Torstein Forsmo sjöng Till havs och Felicia Gyllenstig Serrao sjöng en aria ur Figaros bröllop och Torstein Forsmo och Bengt Krantz sjöng duett, men när Bengt Krantz skulle börja sjunga Addio av F P Tosti meddelade pianisten Anders Wadenbeck att han saknade ett notblad som utan att han märkt det blåst i väg vilket uppmärksammats av en kvinna i publiken och när konferenciern Claes Remminger återlämnat notbladet till Anders Waden
Bengt-Görans oväntade hjälp efter mardrömmen
Äldrebedragarna slog till mot Bengt-Göran Blomstrand, 74, och stal hans kära halsband.Han trodde då att han aldrig skulle få tag på ett likadant – då kom oväntade hjälpen från USA och Monica Oscarsson.– Jag blev så ledsen när jag läste om Bengt-Göran och ville skicka smycket till honom, säger hon.

Bengt attackerades av katt – fick sy 21 stygn

Bengt Christensson blev attackerad av en katt i sitt hem.Nu skickar han en uppmaning till alla kattägare.– Kattägarna måste ha mer kontroll på sina katter. De kan inte få lov att springa hursomhelst, säger han.
Bengt-Göran, 74, offer för bedragarnas metod
Polisen går ut och varnar för en stöldmetod som har gjort återtåg i Västsverige.2010 kraftsamlade polisen mot specifikt mot knepet – men nu är det tillbaka med full kraft.Offren är de gamla och de svaga.– Man slår under bältet när man rånar folk med rullatorer och rullstolar. Då har man nått botten av botten, säger Bengt-Göran Blomstrand, 74, som föll offer för metoden.
På med dansskorna – här blir det folkfest
Fram med husbilen och upp med partytältet – nu är det dags för Ekebofestivalen.Under tre dagar kommer folkfesten hållas i Munka-Ljungby, med ett mixat musikutbud och festlig stämning.– Det kommer att finnas någonting i musikväg för alla, säger Bengt-Åke Johnsson.
Gotthard, 93, fick ingen hjälp när han bröt benen – avled
93-årige Gotthard Bitn bröt båda lårbenen under en promenad med ålderdomshemmet.Personalen på hemmet kontaktade inte sjukvården på två dagar.Tre dagar senare avled Gotthard Bitn.Nu riktar de anhöriga skarp kritik mot det kommunägda hemmet.– Det får inte gå till på det här sättet, säger sonen Bengt Bitn, 59.
Sista dagen: Rädda sedlarna och mynten
Fredag är sista dagen att handla upp dina gamla sedlar och mynt.Sedan är de ogiltiga – om än inte värdelösa.Men redan på lördag riskerar Sveriges handlare att stå utan växel.– Ingen vet hur mycket nya mynt som behövs, säger Bengt Nilervall på Svensk handel.
Läs mer om Bengt Nilervall och Svensk.
Tiden rinner ut – dags att handla upp mynten
Bara tio dagar kvar.Nu är det bråttom att handla upp dina sista äldre sedlar och mynt innan de blir ogiltiga.Svenskarna sitter fortfarande på 9,4 miljarder kronor – och snart är det bara bankerna som tar emot dem.– Men bankerna har lite svikit sina kunder, säger Bengt Nilervall på Svensk handel.
Läs mer om Bengt Nilervall och Svensk.
DN gratulerar: Bengt Johansson
Eget ansvar och lagkänsla var Bengt Bengan Johanssons recept för handbollens stora framgångar under 1990-talet. I dag är han pensionär men funderar ofta på vad som hade kunnat göras bättre.
Bengt Ohlsson: Du försöker utmärka dig, men du vet väl att du är helt obetydlig?
KRÖNIKA. Om jag berättade att jag är författare skulle de se ut som om det är lika intressant som ett utskick från Länsförsäkringar.
Läs mer om Länsförsäkringar.
Digitalisering kräver en stabil bas
Företag och organisationer digitaliseras i allt högre tempo, något som ställer höga krav på it-infrastrukturen. Det skriver Bengt Lundgren, vd på Conscia Netsafe.
Digitalisering kräver en stabil bas
Företag och organisationer digitaliseras i allt högre tempo, något som ställer höga krav på it-infrastrukturen. Det skriver Bengt Lundgren, vd på Conscia Netsafe.
Minnesord: Bengt Rosn
Som tidigare meddelats har Bengt Rosn, Götene, hastigt avlidit i en ålder av 81 år. Närmast anhöriga är hustrun Inga och döttrarna Helena och Charlotta och barnbarnet Frida.
Nytt rekord under färgglada folkfesten
16 000 personer.West Pride-paraden var i år längre än någonsin när ett stort tåg av människor följdes åt från Göteborgsoperan in till Götaplatsen i regnbågsfärger.– Man ska kunna stå upp för vem man är, säger Bengt Larsson.
Svensk narkotikadödlighet näst högst i EU
Antalet personer som dör i överdoser i Sverige har mer än fördubblats på tio år. Narkotikadödligheten i Sverige är nu näst högst i hela EU. – Vi har påtagliga och ökande problem med narkotikarelaterade dödsfall i Sverige, säger professor Bengt Svensson.
Läs mer om Bengt Svensson och Sverige.
Manifestation mot våldet i Göteborg
Hundratals göteborgare samlades under måndagskvällen för att manifestera mot våldet i deras hemstad.– Vi har fått nog av våld och vapen nu. Och av död, säger Bengt Andreasson, en av deltagarna.
Läs mer om Bengt Andreasson och Göteborg.
Man gripen för dråpförsök på polis
Den man som anhölls i sin frånvaro för dråpförsök på en polisman, blev under söndagen gripen, det skriver Göteborgs-Posten. Mannen ska ha backat på en mc-polis i samband med en kontroll. Polisen ska i sin tur ha avfyrat sitt tjänstevapen.– Jag bedömer det som att vi har ett gott bevisläge, säger kammaråklagare Bengt-Olof Berggren, till tidningen.
Bengt Westerberg: Läget allvarligt för Sverige
Folkpartiets tidigare ledare efterlyser samverkan över blockgränserna – och ser tecken på en större öppenhet för det från Liberalernas håll. – Jag tycker att läget är allvarligt för Sverige, säger den förra FP-ledaren till SvD.
Läs mer om FP-ledaren, SvD och Sverige.
Bengt Ohlsson: Framför bokryggarna drabbas jag av en känsla av hjälplöshet
KRÖNIKA. Gamla favoriter har blivit överspelade och träiga pliktläsningar är redo att blomma ut när som helst.
Så vill SD stoppa interna polisanmälningar
Anders Forsberg polisanmäldes av SD-riksdagskollegan Hanna Wigh – och nu väntar rättegången mot honom.Expressen kan avslöja hur partiledningen avrått partiföreträdare från interna polisanmälningar, eftersom de kan leda till negativ medieuppmärksamhet.Det gynnar inte partiet att vi hela tiden polisanmäler varandra internt, skriver partiets förre säkerhetschef Bengt Malmberg till en partikamrat.
Minnesord: Bengt Wilner
Bengt Wilner, Stockholm, har efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 75 år. Hans närmast anhöriga är sonen Anders och dottern Hanna med familjer samt systern Gunnel.
Läs mer om Gunnel, Hanna och Stockholm.
Konstigt att S vill ha en lag som är negativ för arbetstagaren
Advokatsamfundets ordförande Bengt Ivarsson ger inte mycket för lagförslaget som ska minska risken för arbetskraftsinvandrare att utvisas om deras arbetsgivare har gjort administrativa fel. – Det är konstigt att en socialdemokratisk regering vill ha en lagstiftning som är negativ för arbetstagaren, säger Bengt Ivarsson till SvD.
Läs mer om Bengt Ivarsson och SvD.
Bengt Ågerup driver skattesmällen vidare
Travhästägaren och miljardären Bengt Ågerups infekterade tvist med Skatteverket fortsätter. Nu överklagar han det tidigare beslutet till högsta instans, Högsta förvaltningsdomstolen, enligt SVT.
Läs mer om Högsta, SVT och Skatteverket.