Bengt

Revanschen mot gamla kollegorna: Vi har inte förlorat en enda affär

Förre Cygate-vd:n Bengt Lundgren fajtas numera mot sina gamla kollegor i rollen som vd på Ciscospecialisten Conscia Netsafe, ett bolag som hade ett rekordår ifjol.

Revanschen mot gamla kollegorna: Vi har inte förlorat en enda affär

Förre Cygate-vd:n Bengt Lundgren fajtas numera mot sina gamla kollegor i rollen som vd på Ciscospecialisten Conscia Netsafe, ett bolag som hade ett rekordår ifjol.
Luther och Filmersson hos SPF
Det ska var bra underhållning för att locka människor inomhus när det är sol och sommarliknande väder ute. Det lyckades när SPF Tuna- Säter bjudit in Mona Engberg och Bengt Olov Filmersson.
Insändare: Ett dråpslag mot de mindre orterna i Mark
Inte med ett ord berörs effekterna av vad dessa katastrofala neddragningar medför för kommunens mindre orter, skriver Bengt Bengtsson. Marks fortsätter att stenhårt slå mot de mindre orterna och landsbygden i kommunen.
Läs mer om Bengt Bengtsson och Mark.

Bengt Adolfsson

Ekonomichef Uddevalla kommun. Bengt Adolfsson blir ny ekonomichef i Uddevalla.
Läs mer om Uddevalla.
Hammarskjöldutredaren: De som visste något ville inte tala om det
Regeringen fick redan på 70-talet information om att en belgisk stridspilot och legosoldat orsakat flygkraschen där Dag Hammarskjöld omkom. UD-tjänstemannen Leif Belfrage uppges ha rapporterat uppgifterna till dåvarande statsminister Olof Palme, men några kända åtgärder vidtogs inte. – De som verkligen visste något om det här ville inte tala om det, säger utredaren Bengt Rösiö.
Försäkringskassan måste ändra arbetssätt
Försäkringskassans ständiga begäran om kompletteringar av intygen, felfinneri i beskrivningar av patientens förmåga har blivit ett stort arbetsmiljöproblem i vården, skriver Bengt Järhult, distriktsläkare.
Läs mer om Bengt Järhult.
På återvinningsstationen får dina prylar nytt liv
Jaroslava Hortlund växte upp i dåvarande Tjeckoslovakien. Där var nästan alla svältfödda på prylar och fick lära sig att återvinna, laga och återanvända. Vi träffar henne, Bengt, Mattias och Stefanos på Bromma återvinningsstation.
Läs mer om Bengt, Bromma och Tjeckoslovakien.
Bengt Nilsson
I Torslunda kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Bengt Nilsson, Eriksöre. Akten inleddes med att kantor Attila Gracza spelade Air av J S Bach varefter sångsolist Margareta Melz framförde Så skimrande var aldrig havet av E Taube.
Minnesord: Carl-Arne Samuelson
Carl-Arne Samuelson, Täby, har avlidit i en ålder av 90 år. Närmast anhöriga är hustrun Marianne och barnen Gunnar, Kerstin, Bengt och Olof med familjer.
Läs mer om Bengt, Gunnar, Kerstin, Marianne, Olof och Täby.
Forskarnas nya hopp i kampen mot alzheimer
Med nya undersökningsmetoder kan Alzheimers sjukdom upptäckas tio till femton år innan man får symtom.Därför kommer nu nya kriterier för hur läkare ska ställa diagnosen. – Vi kan förebygga och starta behandling tidigare. Vi har nu nya diagnostiska kriterier för att ta fram nya läkemedel som botar sjukdomen, säger professor Bengt Winblad.
Läs mer om Bengt Winblad.
Bengt har samlat in 20 000 fula ord
I snart 40 år har Bengt Dagrin i Ystad samlat på det vi brukar kalla fula ord – och nu har han lagt ut en komplett uppslagsbok i ämnet på nätet.Bengts livsverk innehåller 20 000 ord och byggs på hela tiden.– Det har blivit som en sjuka att hela tiden hitta nya ord, säger han.
Läs mer om Bengt Dagrin och Ystad.
Bengt Ohlsson: Hyllningarna ska inte behöva komma för sent
KRÖNIKA. Pugh får aldrig dö. Om han ändå skulle göra det vill jag redan nu säga att jag inte står ut med tanken.
Bengt Alsterlinds sluga pensionsplan efter Hajk
Tjipp!För 15 år sedan sände SVT det sista avsnittet av Hajk.Nu berättar Bengt Alsterlind, 75, om sitt nya liv och hur han säkrat pensionen genom klipp på börsen.– När jag börjar bli gammal och känna att jag är på väg åt det hållet tänker jag starta en kurs i hur man bygger sin egen kista. Det är bra att få en personlig kista eller hur?
Läs mer om Bengt Alsterlind, Hajk, Hajk.Nu och SVT.
Utsatta elever får inte det stöd de behöver
Det är djupt tragiskt att Gustav Fridolin inte verkar förstått allvaret i att ha en skola som lämnar elever och studenter utan rätt stöd och hjälp, skriver Lovisa Aldrin och Bengt Eliasson från Liberalerna. Debatt 13/4.
Bengt-Åke Gustafsson till Norge
Läs mer om Norge.
Bengt-Åke Gustafsson klar för ny klubb
I februari fick han sparken av EHC Olten i den schweiziska andraligan. Nu har Bengt-Åke Gustafsson, 60, gjort klart med ett nytt tränarjobb.
Här är Bengt-Åkes nya jobb - tar över "Strumpans" gamla klubb
Bengt-Åke Gustafsson. Foto: Bildbyrån/Gustav Mårtensson Han fick sparken av Olten i februari. Nu står det klart att Sveriges före detta förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson tar över Stjernan i Norge.
Marit i Tunsjön brändes på bål...
Bengt Starrin är professor emeritus vid Karlstads universitet. Han forskar, skriver krönikor och har gett ut ett 30-tal böcker. Här publicerar Nära hans artikel om häxprocesserna i Ångermanland på 1670-talet.
Läs mer om Nära, Tunsjön och Ångermanland.
Uppgifter: Bengt-Åke tar över norsk klubb
ISHOCKEY: Karlskogalegendaren: "Jag vet att min agent har pratat med dem" Stjernen kommer att presentera en "sensationell signering" som ny huvudtränare på en presskonferens 12.00 på torsdagen.
Läs mer om Stjernen.
Janne prisas av Halmstads kommun
Marie Fredriksson var först och Bengt "Benga" Johansson nummer tre. Nu hyllas även fotbollens förbundskapten Janne Andersson, 55, med Halmstads kommuns hederbevisning.
Minnesord: Bengt Stenström
Bengt Simon Stenström, Stockholm, tidigare överläkare vid Regionsjukhuset i Örebro, har avlidit i en ålder av 98 år. Närmast anhöriga är döttrarna Agneta och Maria med familjer.
Ägarbyte för lantbruksfastighet i Enviken
Fastigheten på Bingsjö Olarsvägen 8 i Enviken har fått en ny ägare. Jenny Marianne Johansson, 40 år, har fått fastigheten som gåva av Bengt Harry Eklund. Överföringen blev klar i april 2018. Huset har en boyta på 143 kvadratmeter.
Analytikern: Bopriserna ska ned 30 procent
Bostadspriserna ska ned 30 procent – minst. Det är statliga Boverkets analytiker Bengt Hanssons bestämda uppfattning. Vi har fortfarande en bostadsbubbla, priserna är extremt uppdrivna även på den här nivån, så de kommer fortsätta gå ner, säger han.