Bengt

Tävling: Vem gör första målet i allsvenskan?

På lördag 1 april börjar fotbollsallsvenskan för herrar. För 60:e året i följd har DN:s läsare chansen att tävla om vilken spelare som gör det snabbaste målet i premiäromgången. Kenneth Sjöblom, Holmsund, gjorde 1967 det snabbaste målet i tävlingens historia efter 0,25 sekunder. 1983 var den allsvenska premiäromgången mållös i 33.32 innan Bengt Månsson, Halmstad, hittade rätt.
Läs mer om Bengt Månsson, Halmstad och Holmsund.

Bengt Ohlsson: Ibland går ju saker en förbi medan man är upptagen med annat

KRÖNIKA. Jag försökte tvinga fram minnesbilder från sängar och badstränder. Jag slöt mig till orakat, mest för att få sinnesro, men när jag slöt mig till rakat kändes det lika giltigt.
Minnesord: Bengt Lindqvist
Som tidigare meddelats har Bengt Lindqvist, Nynäshamn, avlidit i en ålder av 80 år. Han efterlämnar hustrun Gun samt barn och barnbarn.
Läs mer om Bengt Lindqvist, Gun och Nynäshamn.
Behandling avbröts för Anna-Lena, 78
Alzheimersdrabbade Anna-Lena Erlandsson, 78, fick testa den nya behandlingen mot demens. Medicinerna hjälpte. Nu är Anna-Lena och maken Bengt besvikna över att hon inte fick fortsätta med dem. – Hon blev märkbart bättre. Efter att hon slutade med behandlingen har hon långsamt blivit sämre. Företaget har lovat en utvärdering men vi har inte fått någon sådan, säger Bengt.
Läs mer om Anna-Lena och Bengt.

Ska riktiga karlar lukta svett och snus?

Parfym har sedan Aquavera herrparfyms dagar varit nästan lika vanligt bland män som kvinnor.Annina Rabe rynkar på näsan åt Bengt Ohlssons unkna krönika i DN om män som doftar gott.
Läs mer om Aquavera.
Bengt Ohlsson: Känslan gränsar till ett övergrepp – jag vill bara spöa upp de här snubbarna
KRÖNIKA. De parfymerade männen har tagit sig in i mitt huvud och min kropp och glidit omkring där med sina dyra dofter.
Minnesord: Staffan Vedin
Staffan Vedin, Västerås, har avlidit i en ålder av 70 år. Han efterlämnar hustrun Lena och barnen Markus och Maria med sambon Christian, samt syskonen Bengt-Arne och Birgitta med familjer, släktingar och därtill många vänner över stora delar av världen.
Läs mer om Bengt-Arne, Birgitta, Christian, Lena och Maria.
Miljardären måste betala historisk skattesmäll direkt
Skatteverket kräver miljardären Bengt Ågerup på 1,2 miljarder kronor i Sveriges största utlandsfall. Nu ger förvaltningsrätten honom ordern att betala den största delen av pengarna direkt, innan domstolsbeslut, skriver Dagens industri.
Läs mer om Bengt Ågerup.
Miljardär tvingas betala 844 miljoner till staten
Trots att skattemålet inte ännu är avgjort tvingas miljardären Bengt Ågerup betala 844 miljoner kronor till staten. Den rekordstora skatteskulden på 1,2 miljarder kronor uppstod enligt Skatteverket då han sålde bolaget Q-Med.
Läs mer om Bengt Ågerup, Q-Med och Skatteverket.
Minnesord: Ingrid Eliasson
Ingrid Eliasson, Stockholm, har avlidit i en ålder av 89 år. Närmast anhöriga är maken Rune och barnen Bengt-Inge, Lena och Anna-Karin med familjer.
Björkman: Fahlström tog barnen på allvar
Bengt Fahlström tog barn på allvar och gjorde ett nyhetsmagasin för unga tittare. Många elvaåringar drömde om att bli knattereporter på Barnjournalen.
Läs mer om Barnjournalen.
Anders Björkman om Bengt Fahlström
Barnjournalen-programledaren Bengt Fahlström har gått bort efter en lunginflammation, 78 år gammal. Expressens krönikör Anders Björkman minns Fahlström som en man som tog barn på allvar. – Han tog det på allvar. Det var egentligen inte barn-tv, utan det var nyheter för barn, säger Anders Björkman.
Läs mer om Bengt Fahlström och Fahlström.
Fem nostalgiska ögonblick från Barnjournalen
Bengt Fahlström, känd från bland annat SVT:s Barnjournalen är död. Han blev 78 år gammal och gick bort efter att ha varit sjuk i lunginflammation. Under åren med Barnjournalen gjordes flera klassiska intervjuer och reportage. Här är fem av dem.
Läs mer om Barnjournalen.
Arne Weise om Bengt Fahlströms död
Barnjournalen-programledaren Bengt Fahlström har gått bort efter en lunginflammation, 78 år gammal. Det var Arne Weise som fick in programmet på SVT - nu minns han sin gamla kollega. – Det var en mycket fin människa, säger Arne Weise om Bengt Fahlström.
Läs mer om Arne Weise, Bengt Fahlström och SVT.
Din sömn kan avslöja risken för alzheimer
De som regelbundet sover mer än nio timmar kan löpa ökad risk att drabbas av alzheimer, enligt en ny studie. Samtidigt kan utbildning fördröja insjuknande i demens. – Men du undviker inte demens eller botar det, säger professor Bengt Winblad.
Läs mer om Bengt Winblad.
Bengt Fahlström död
Bengt Fahlström, mest känd för att under 16 år ha lett tv-programmet Barnjournalen, är död.
Läs mer om Barnjournalen.
Bengt Fahlström död
Bengt Fahlström är död
Bengt Fahlström har gått bort, bekräftar hans ex-fru Sofia Fahlström för Sydsvenskan.
Läs mer om Sofia Fahlström och Sydsvenskan.
Programledaren Bengt Fahlström är död
Bengt Fahlström, känd från SVT:s Barnjournalen, har avlidit uppger Sydsvenskan. Han blev 78 år gammal, och gick bort efter en kort tids sjukdom. – Det var en människa som spred glädje runtomkring sig, säger hans exfru Sofia Fahlström.
Läs mer om Sofia Fahlström och Sydsvenskan.
Att döda ett djur
Vem fixar biffen när samhällets kollaps står för dörren? När ICA-butiken slagit igen och kranvattnet tagit slut? Författaren Bengt Ohlsson åker till Dalarna på en intensivkurs för att ta jaktlicens – och upptäcker hur skillnaden mellan människa och djur suddas ut.
Läs mer om Dalarna.
Bengt Ohlsson: Vid femtio har männen slutat pumpa upp sig
KRÖNIKA. Det räcker med en blick på den framgångsrike femtioåringen för att se att framgången inte var vad han trodde att den skulle vara.
Därför har vi i Tierp lyckats med integrationen
Vår kommun har visat att vi kan ge ensamkommande ungdomar en bra start. De flesta av dem vi följt upp klarar sig nu bra, med inkomst och bostad. Det som oroar nu är de sänkta ersättningarna för att ge nya ungdomar en bra start. Det skriver kommunalrådet i Tierp, Bengt-Olov Eriksson (S).
Läs mer om Bengt-Olov Eriksson och Tierp.
Minnesord: Bengt Mårtenson
Bengt Mårtenson, Sköndal, har avlidit i en ålder av 85 år. Närmast anhöriga är döttrarna Eva, Åsa och Cilla och deras familjer, övrig släkt och en stor skara vänner.
Läs mer om Cilla, Eva, Sköndal och Åsa.