Bengt

Konstigt att S vill ha en lag som är negativ för arbetstagaren

Advokatsamfundets ordförande Bengt Ivarsson ger inte mycket för lagförslaget som ska minska risken för arbetskraftsinvandrare att utvisas om deras arbetsgivare har gjort administrativa fel. – Det är konstigt att en socialdemokratisk regering vill ha en lagstiftning som är negativ för arbetstagaren, säger Bengt Ivarsson till SvD.
Läs mer om Bengt Ivarsson och SvD.

Bengt Ågerup driver skattesmällen vidare

Travhästägaren och miljardären Bengt Ågerups infekterade tvist med Skatteverket fortsätter. Nu överklagar han det tidigare beslutet till högsta instans, Högsta förvaltningsdomstolen, enligt SVT.
Läs mer om Högsta, SVT och Skatteverket.
Bengt Ohlsson: Mitt val av en mindre, äldre telefon är mitt sätt att säga: det räcker nu.
KRÖNIKA. Nu är den nya strama telefonen på banan, försäljaren har fått sin provision och jag har inlett en ny långnäst avbetalning. Och jag hatar redan det lilla fanskapet.
Jurist kritisk: Ingen merit för svenskt rättsväsende
Det har nästan gått sju år sedan våldtäktsanklagelserna riktades mot Assange. Rättsprocessen har pågått allt för länge, anser Advokatsamfundets ordförande Bengt Ivarsson. – Det är oacceptabelt. Det är inte en merit för det svenska rättsväsendet, säger han.
Läs mer om Assange och Bengt Ivarsson.

Bengt Ohlsson: Utan en riktigt Bolibompa-tydlig hjälp skulle man inte förstå Billions

KRÖNIKA. Man sitter som en fiollåda framför sin medfarna laptop. Var det verkligen det här som Damian Lewis, Paul Giamatti och Malin Åkerman ville?
Minnesord: Bengt Lewan
Docent Bengt Lewan, Lund, har avlidit i en ålder av 84 år. Närmaste anhöriga är hustrun Ulla-Dea och sönerna Magnus och Malte.
Läs mer om Lund, Malte och Ulla-Dea.
Minnesord: Bengt Harrling
Bengt Harrling har avlidit 78 år gammal efter en tids sjukdom. Närmast anhöriga är hustrun Eja, sönerna Björn, Henrik och Richard med familjer.
Läs mer om Björn, Eja, Henrik och Richard.
Vildsvinen härjar fritt i Västsverige
En förstörd fotbollsplan: 16 000 kronor.Förlorad skörd över ett år: 75 000 kronor.Antalet trafikolyckor på ett år: 387Vildsvinen plågar Västsverige – villaägare, lantbrukare och föreningar drabbas av djuren.– Det är ett jättestort problem. De sista åren är det nästan alla man pratar med som har problem, säger lantbrukaren Bengt Borgström.
Totalt kaos – jag fick näsan sönderslagen
För 30 år sedan vann Tre Kronor första VM-guldet på 25 år. Men det krävdes hjälp från dåvarande Sovjetunionen för att Sverige skulle bli världsmästare i svensk idrottshistorias mest klassiska kavajer. Här får ni en resa till en annan tid: med hotfulla kanadensare, slagsmål på nattklubbar, cigaretter i omklädningsrummen och telefonsamtal från svenska kungen. - Vi slog Kanada med 9-0. Ett lag som skulle vara bättre än oss och som alltid var småfula och gjorde dumma saker. Det var en underbar känsla att köra kniven i strupen på dem och få tyst på dem, säger Beng
Sofia Henriksson bryter med tränaren
Längdskidåkaren Sofia Henriksson hade en riktigt tung säsong. Därför bryter hon nu med sin tränare Bengt Stattin. – Det kan vara bra att få höra en annan röst, säger hon till NSD.
Läs mer om Bengt Stattin och NSD.
Varför tiger alla om Afrikamiljarderna?
Författaren Bengt G Nilsson har i en uppmärksammad bok om det svenska Afrikabiståndet visat hur miljarder under decennier gick till gerillornas våldsutövning. Men ingen ansvarig vill försvara sig. Tystnaden ska dölja vår största biståndsskandal, konstaterar Nilsson.
Här ser bussföraren på film när han kör
Här kör en av SL:s busschaufförer på E4 mot Stockholm – med mobilen på instrumentbrädan. Helt oacceptabelt beteende, enligt SL och Nobina. – Säkerheten får våra resenärer men också för personalen som kör är det viktigaste för oss, säger Bengt Stenberg vid pressjouren.
Läs mer om Bengt Stenberg, Nobina och Stockholm.
Bengt, 68, lurades att spela bort två miljoner
Strokedrabbade Bengt, 68, håller på att förlora sitt livs besparingar på två miljoner kronor. Spåren från vad som verkar vara ett bedrägeri inom ramen för börshandel leder till ett rumänskt företag med postadress i Vilnius, Litauen. – Pappa förstår inte att det handlar om spel på börsen. Han sa att han blivit bestulen och visade mig flera kontoutdrag som han sa att han inte hade godkänt, säger Bengts son till SVT.
Läs mer om Litauen och SVT.
Bengt Ohlsson: Uttrycken för godhet kommer inte ur tomma intet
KRÖNIKA. Om vår civilisation ska funka bör vi hålla upp dörren för varandra och hjälpa tanten vars kasse gått sönder och alla äpplena har rullat ut.
Trafikolyckor söder om Stockholm: Såphalt
Motorvägstrafiken söder om Stockholm är kraftigt begränsad efter trafikolyckor på morgonen. Det första larmet avsåg en kollision mellan tre bilar - sedan har flera kollisioner rapporterats in efter det. – Det är tydligen såphalt, säger Bengt Olsson på Trafikverkets pressjour.
Läs mer om Bengt Olsson och Stockholm.
Stöd till samfund står i strid med religionsfriheten
Det svenska systemet för stöd till trossamfund strider mot principerna om religionsfrihet och likabehandling. Det utesluter till exempel Förbundet Humanisterna, skriver Bengt Westerberg.
E4 drabbades av flera stopp när påsktrafiken inleddes
E4 söder ut från Stockholm drabbades av flera stopp när en av årets stora trafikhelger inleddes på torsdagen. – Torsdagen är den största trafikdagen under påsken, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.
E4 drabbat av flera stopp när påsktrafiken inleddes
E4 söder ut från Stockholm har drabbats av två stopp när en av årets stora trafikhelger inleddes på torsdagen. – I dag är den största trafiken under påsken, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.
Vilseledande om vinstdrift i skolan
REPLIK. Återigen vrider och vänder Svenskt näringsliv på fakta för att försvara sin rätt att göra vinst på svensk skola (DN Debatt 7/4). De hävdar att vinstdrivande skolkoncerner bidrar till tre övergripande mål: högre kunskapsresultat, större elevblandning och bättre resursutnyttjande. Men analysen och argumenten är vilseledande, skriver Bengt Sandblad (S) och Boel Vallgårda.
Här är vägarna du ska undvika i påsktrafiken
Nu drar påsktrafiken i gång på allvar.Tusentals bilister ska upp till fjällen. Många är stressade och otåliga.Men polisen och Trafikverket har ett effektivt motmedel: Tillfälliga omkörningsförbud.– Det har minskat olyckorna på E4 i påsktrafiken, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.
Läs mer om Bengt Olsson och Trafikverket.
Här är bilderna inifrån smuggelbussen på E6
Här är bilderna inifrån den ombyggda, västsvenska smuggelbussen – som färdats fram och tillbaka på E6.I den misstänks en stor liga ha fraktat in över tre miljoner liter alkohol i landet.– Det här är stort. Verkligen, säger åklagaren Bengt Kulin.
Läs mer om Bengt Kulin.
Brand stoppar tågtrafik på södra stambanan
En brand i banvallen söder om Nässjö har orsakat ett stopp i tågtrafiken mellan Nässjö och Grimstorp. – Nu är det en handfull fjärrtåg som påverkas. Men under kvällen blir det fler som påverkas, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.
Läs mer om Bengt Olsson, Grimstorp och Nässjö.
30 förare blev av med körkortet
En hastighetskontroll i Bromölla.Det slutade med att 30 bilister förlorade körkortet –den högst uppmätta hastigheten var 212 kilometer i timmen.– Vi hann inte med alla fortkörare trots att vi lade ribban på att börja rapportera på körkortshastighet, säger Bengt-Erik Lind, chef på trafikpolisen i Kristianstad till Kristianstadbladet.
Bengt Ohlsson: Vi har alla våra kors att bära – Johannes Anyuru, Lina Wolff och jag
KRÖNIKA. Man vaknar vid ungefär samma tid, med samma lätta illamående, man drar isär gardinerna och börjar känna igen saker utanför.
Läs mer om Lina Wolff.
Kliniken varnar för den förrymde mördaren
Mördaren Peder Hägglöf, 46, är fortfarande på rymmen från den rättspsykiatriska kliniken i Sala. Nu varnar kliniken allmänheten – om patienten inte får sin medicin så ökar riskerna. – Det man ska göra är att undvika honom i möjligaste mån och försöka larma polisen, säger Bengt Jarl, verksamhetschef för rättspsykiatrin i Västmanland.
Läs mer om Bengt Jarl, Sala och Västmanland.