Benny andersson

Abba-stjärnorna återförenas igen

Abba återförenas –på sätt och vis. Expressen kan avslöja att Abba planerar en liveturn där det legendariska bandets musik kommer att framföras med hjälp av digitala kopior av medlemmarna. Anni-Frid, Agneta, Björn och Benny är allihop inblandade i projektet. – Det är kul att det är i en sån teknisk framkant, säger Benny Andersson till Expressen.

Abba reunites: We have a new project ahead of us

Abba will reunite – kind of.Expressen can reveal the legendary Swedish band is planning a tour where digital avatars of the four Abba members will be seen on stage. A live band will perform the music.Anni-Frid, Agneta, Björn and Benny are all involved in the project.– It's exciting that it's so technically advanced, Benny Andersson tells Expressen.
Första bilden från Mamma Mia 2
Pierce Brosnan visar nu upp en bild från inspelningen av Mamma Mia 2.Skådespelaren poserar med Abba-legendaren Benny Andersson.Jag trodde aldrig att det här skulle hända igen, skriver Brosnan under Instagram-bilden.
Benny Andersson släpper soloalbum
Benny Andersson släpper ett nytt soloalbum.
Benny Andersson släpper nytt pianoalbum
Musikern och kompositören Benny Andersson släpper ett nytt soloalbum. Han gör nya pianoversioner bland annat av låtar från Abba-tiden och musikalerna Chess och Kristina från Duvemåla.
Abba-medlemmarnas hemliga återförening
Björn Ulvaeus är tillbaka där allting startade – på en bänk i Linköping.Där mötte han Benny Andersson – och det blev startskottet på 51 framgångsrika år med Abba och egna projekt som Mamma Mia.Nu blickar han tillbaka – och berättar om hur Abba-medlemmarna träffas än i dag.– Vi sågs för inte alls längesedan, säger han.
Abba-medlemmarnas okända återföring
Björn Ulvaeus är tillbaka där allting startade – på en bänk i Linköping. Där mötte han Benny Andersson – och det blev startskottet på 51 framgångsrika år med Abba och egna projekt som Mamma Mia. Nu blickar han tillbaka – och berättar om hur Abba-medlemmarna träffas än i dag. – Vi sågs för inte alls längesedan, säger han.
Abba-Benny hjälpte till med jockey-VM
Under tisdagen hölls den internationella jockeytävlingen Lady Jockeys Thoroughbred World Championship på Bro Park.Loppet sponsrades av Benny Andersson, känd från den ikoniska popgruppen ABBA och stor galoppfantast.– Det är en liten sport i Sverige, mycket liten, säger Benny Andersson till The Guardian.
Abba-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling
Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen Abba, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Läs mer om Abba.
ABBA-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling
Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen ABBA, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Björn och Benny skriver låt till Steps
Björn Ulvaeus och Benny Andersson är med på ett hörn när Steps lanserar sin comeback. De svenska låtskrivarlegendarerna har skrivit en låt till den brittiska gruppens kommande album.
Läs mer om Benny och Benny Andersson.
Benny Andersson är bara en i mängden här
Benny värnar lika mycket om den svenska musiken som någon av oss gör och han har säkert gjort mer för den än vad vi har gjort, erkände schlagerfestivalbojkottaren Lasse Tennander sent omsider i Håkan Lahgers bok om den svenska proggen.
Läs mer om Lasse Tennander.
Abba återuppstår – som ett hologram
Nu är det klart.Ett av Sveriges största band genom tiderna återuppstår som hologram.– Det är en tidsmaskin som fångar essensen av de vi var då och de vi är i dag, säger Benny Andersson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Benny Andersson.
Abba planerar ny supershow
Abba kan återförenas på scenen igen – men den här gången som hologram. Enligt Aftonbladet planerar Benny Andersson och Björn Ulvaeus en stor comebackshow med hjälp av ny teknik. – Det är fortfarande i planeringsstadiet, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Läs mer om Benny Andersson.
Flinck förhörd efter läkarens död: Panik
Benny Andersson lät Thorsten Flinck bo gratis på sitt hotell i nästan ett halvår - det hävdar han i sin kommande självbiografi. Där skildras även skådespelarens och artistens sex- och narkotikamissbruk. Jag har gått över alla moraliska gränser, berättar han.
Läs mer om Thorsten Flinck.
Benny Andersson startar musikförlag
Benny Andersson startar ett nytt musikförlag tillsammans med sonen och musikern Ludvig Andersson och musikförläggaren Mona Aghai.
Läs mer om Ludvig Andersson och Mona Aghai.
Benny Andersson startar musikförlag
Benny Andersson startar ett nytt musikförlag tillsammans med sonen och musikern Ludvig Andersson...
Läs mer om Ludvig Andersson.
Max Martins monster- vinst– tjänar mer än någonsin
De toppar musiklistorna världen över - och de är superrika. Radarparet- och musikproducenterna Martin Max Martin Sandberg, 45, och Johan Shellback Schuster, 31, tjänar mer pengar än någonsin. Max Martins vinst 2015: 345 948 kronor – per dag. Snart passerar han ABBAs Benny Andersson som den rikaste personen i musiksverige.
Abba-Bennys succ: En dubbel i Danmark
Galopphästar är den stora hobbyn för musikern Benny Andersson. I helgen var det puls i dagarna två för företrädaren för Chess Racing-stallet. Snöplig förlust i ett större lopp i Köpenhamn på lördagen och en dubbel på samma bana på söndagen med hästarna Sergel och Ray från det 20-hästar stora stallet.
Ny skiva från Benny Andersson
Folkmusikgruppen Systerpolskan släpper singeln Älvdalens brudmarsch lagom till sin Allsång på...
Läs mer om Allsång och Benny Andersson.
Minstingens makt i böckerna om Benny
Under sommaren tittar ungkulturens skribenter närmare på syskonskildringar. Isa Andersson läser om grisen Benny och minns barndomens lekar.
Läs mer om Benny.
Abba-Benny hyllade Bro Parks invigning
Fullproppat på publikplats, champagne, högklassig sport och miljonutdelning på V64. På söndagen invigdes nya galoppbanan Bro Park med pompa och ståt. – Att gå på racing så här och komma till en ny, fantastisk och trevlig bana med personal som är bussig, det är det som ska attrahera folk, sa galoppbitne Abba-legendaren Benny Andersson, som fick se sin Ray vinna ett av dagens storlopp.
Abba tillsammans på scenen igen
För 50 år sedan, den 5 juni 1966, träffades Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson för allra första gången. Det firade de med en privat fest på nöjespalatset Berns i Stockholm på söndagen, där även Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad deltog.
Abba på scen för 50-årsjubileum
För 50 år sedan, den 5 juni 1966, träffades Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson för...
Läs mer om Benny Andersson.