Benny andersson

Abba-stjärnornas miljarder – så ser deras lyxliv ut

Money, money, money!De är Sveriges mest framgångsrika band genom tiderna – och pengarna fortsätter att rulla in för de fyra abborna.Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad äger i dag miljardimperium – men de har också varit föremål för kontroverser.– Förut ville jag inte bli den där Abba-gubben, men efter Mamma Mia går det ju inte längre. Det finns ju faktiskt anledning att vara tacksam, har Benny Andersson tidigare sagt i en intervju med Expressen.

Martina Montelius leder Allvarligt talat i Sveriges Radio

I det nya avsnittet, Drömma om Benny lunchar Gunilla och Martina på Segelkronan vid Skeppsholmen i Stockholm.De pratar bland annat om hur man blir av med den kritiska utifrånblicken och vad det är som gör Benny Andersson lycklig.
Ett hus i chock – berättelsen om Kulturhuset Stadsteatern
Kära läsare, Teaterchefen Benny Fredrikssons tragiska död har skakat om Kultursverige. I dagens kulturmagasin berättar Elisabet Andersson historien om Kulturhuset Stadsteatern, från 70-talets radikala kulturider till 2000-talets effektiva framgångssaga – och den senaste tidens kris och sorg. I min söndagskrönika skriver jag om metoo, medierna och vad som jag tror är det bästa sättet att hedra Benny Fredrikssons insatser. Ha en fin vecka!
Abba-Benny tar ställning i fängelsedebatten
Förre Abba-medlemmen Benny Andersson blandar sig nu i fängelsedebatten i Svedala...
Läs mer om Svedala.

Ossmol, Orsa spelmän och Benny Andersson på vita duken i Orsa

Ossmol talas av allt färre orsabor och knappast av Abba-Benny Andersson. Men lägger man till Orsa spelmän och Anders Hanser så är det dukat för en världsunik händelse på Röda Kvarn i Orsa på söndag.
Björn Ulvaeus: Jag såg verkligen upp till Kenneth Gärdestad
Kenneth Gärdestad var en bra kille, en bra människa och en textförfattare som jag verkligen såg upp till. Det säger Björn Ulvaeus, som tillsammans med Benny Andersson tidigt under 70-talet producerade Ted Gärdestads musik, som nu avlidne Kenneth Gärdestad skrev texterna till.
Benny Anderssons stöd efter Josefin Nilssons död
Två år efter systern Josefin Nilssons död återvänder Marie Nilsson Lind till scenen med föreställningen Mina drömmars land – en show om mi och di.Nu berättar Ainbusk-stjärnan om sin svåra sorg och det stora stödet från vännen Benny Andersson, som var den förste hon ringde utanför familjen efter systerns död.– Han är en fantastisk människa, verkligen en god person, berättar Marie Nilsson Lind för Aftonbladet.
Hemliga metoden bakom Abba-Bennys extremdiet
Benny Andersson, 70, har inga planer på att slå av på takten. Hur han håller sig i form för att orka med det hektiska arbetslivet? En krigardiet. – Man äter ingen frukost, ingen lunch, säger Abba-stjärnan i Skavlan.
Läs mer om Abba-stjärnan och Skavlan.
Abba-Bennys extrema diet – nu berättar han
70-åriga Benny Andersson är noga med att hålla sig i form för att orka med sitt hektiska arbetsliv.I SVT:s Skavlan berättar han om sin speciella diet - som gör att han knappt får äta mat.– Den heter The Warrior's diet, den är bra. Man äter ingen frukost, ingen lunch, säger Benny Andersson i Skavlan.
Läs mer om Benny Andersson och Skavlan.
Benny Andersson kritiserar Mamma mia 2
Benny Andersson vekar inte helt nöjd med kommande uppföljaren till biosuccn Mamma mia. I en intervju i Daily Mail säger den forne Abba-stjärnan att filmbolaget bara kopierar den första filmen, och att han själv hellre hade sett något helt annat.
Läs mer om Abba-stjärnan, Daily Mail och Mamma.
Bennys hårda anklagelser mot nya Mamma Mia-filmen
Just nu pågår inspelningen av uppföljaren till succfilmen Mamma Mia!.Nu riktar Benny Andersson hård kritik mot filmens producenter – som han anser plagierar den första filmen.– De spelar med säkra kort, säger han till Daily Mail.
Benny Andersson: Jag vet inte hur jag gör, mer än att det blir som det blir
På ny albumet är Benny Andersson för första gången helt ensam med sin flygel. Martin Nyström och Beatrice Lundborg har mött honom i studion på Skeppsholmen för ett vindlande samtal om skapandet och lusten till musiken.
Skivrecension: Benny Andersson har ett eget temperament
Johanna Paulsson recenserar Benny Anderssons nya skiva Piano.
Läs mer om Piano.
Det är inte i Sverige som det är flyktingkris
På fredag kommer Abba-legendaren ut med en soloplatta där han spelar sina låtar på piano.Gunilla Brodrej möter Benny Andersson i ett samtal om nervositet, melankoli och att bara hålla på.
Abbas hemliga plan: Återförenas på scen
Abba planerar en digital återförening där bandets musik ska framföras live på scen.Publiken kommer få se de fyra Abba-medlemmarna i form av hologram.– Jag är lite upphetsad av det faktiskt, att det går att åka på turn fast man kan stanna hemma själv, säger Benny Andersson i Sveriges Radio-podden Gradvall.
Abba-låtarna Benny ångrar att han skrev
Svenska popundret Abba är mer aktuell än någonsin.En återförening i form av en digital Abba-turn är på gång, tolkningar till nya Mamma Mia-filmen och Benny Andersson har precis spelat in en ny soloskiva.Men när Benny Andersson blickar tillbaka i karriären finns det stunder från bandets långa karriär som han kan ångra.– I efterhand kan man se at vi gjorde saker på 1960- och 1970-talet som vi kunde avstått ifrån, säger han i en intervju med Aftonbladet.
Abba-stjärnorna återförenas igen
Abba återförenas –på sätt och vis. Expressen kan avslöja att Abba planerar en liveturn där det legendariska bandets musik kommer att framföras med hjälp av digitala kopior av medlemmarna. Anni-Frid, Agneta, Björn och Benny är allihop inblandade i projektet. – Det är kul att det är i en sån teknisk framkant, säger Benny Andersson till Expressen.
Abba reunites: We have a new project ahead of us
Abba will reunite – kind of.Expressen can reveal the legendary Swedish band is planning a tour where digital avatars of the four Abba members will be seen on stage. A live band will perform the music.Anni-Frid, Agneta, Björn and Benny are all involved in the project.– It's exciting that it's so technically advanced, Benny Andersson tells Expressen.
Första bilden från Mamma Mia 2
Pierce Brosnan visar nu upp en bild från inspelningen av Mamma Mia 2.Skådespelaren poserar med Abba-legendaren Benny Andersson.Jag trodde aldrig att det här skulle hända igen, skriver Brosnan under Instagram-bilden.
Benny Andersson släpper soloalbum
Benny Andersson släpper ett nytt soloalbum.
Benny Andersson släpper nytt pianoalbum
Musikern och kompositören Benny Andersson släpper ett nytt soloalbum. Han gör nya pianoversioner bland annat av låtar från Abba-tiden och musikalerna Chess och Kristina från Duvemåla.
Abba-medlemmarnas hemliga återförening
Björn Ulvaeus är tillbaka där allting startade – på en bänk i Linköping.Där mötte han Benny Andersson – och det blev startskottet på 51 framgångsrika år med Abba och egna projekt som Mamma Mia.Nu blickar han tillbaka – och berättar om hur Abba-medlemmarna träffas än i dag.– Vi sågs för inte alls längesedan, säger han.