Benny andersson

Hemliga metoden bakom Abba-Bennys extremdiet

Benny Andersson, 70, har inga planer på att slå av på takten. Hur han håller sig i form för att orka med det hektiska arbetslivet? En krigardiet. – Man äter ingen frukost, ingen lunch, säger Abba-stjärnan i Skavlan.
Läs mer om Abba-stjärnan och Skavlan.

Abba-Bennys extrema diet – nu berättar han

70-åriga Benny Andersson är noga med att hålla sig i form för att orka med sitt hektiska arbetsliv.I SVT:s Skavlan berättar han om sin speciella diet - som gör att han knappt får äta mat.– Den heter The Warrior's diet, den är bra. Man äter ingen frukost, ingen lunch, säger Benny Andersson i Skavlan.
Läs mer om Benny Andersson och Skavlan.
Benny Andersson kritiserar Mamma mia 2
Benny Andersson vekar inte helt nöjd med kommande uppföljaren till biosuccn Mamma mia. I en intervju i Daily Mail säger den forne Abba-stjärnan att filmbolaget bara kopierar den första filmen, och att han själv hellre hade sett något helt annat.
Läs mer om Abba-stjärnan, Daily Mail och Mamma.
Bennys hårda anklagelser mot nya Mamma Mia-filmen
Just nu pågår inspelningen av uppföljaren till succfilmen Mamma Mia!.Nu riktar Benny Andersson hård kritik mot filmens producenter – som han anser plagierar den första filmen.– De spelar med säkra kort, säger han till Daily Mail.

Benny Andersson: Jag vet inte hur jag gör, mer än att det blir som det blir

På ny albumet är Benny Andersson för första gången helt ensam med sin flygel. Martin Nyström och Beatrice Lundborg har mött honom i studion på Skeppsholmen för ett vindlande samtal om skapandet och lusten till musiken.
Skivrecension: Benny Andersson har ett eget temperament
Johanna Paulsson recenserar Benny Anderssons nya skiva Piano.
Läs mer om Piano.
Det är inte i Sverige som det är flyktingkris
På fredag kommer Abba-legendaren ut med en soloplatta där han spelar sina låtar på piano.Gunilla Brodrej möter Benny Andersson i ett samtal om nervositet, melankoli och att bara hålla på.
Abbas hemliga plan: Återförenas på scen
Abba planerar en digital återförening där bandets musik ska framföras live på scen.Publiken kommer få se de fyra Abba-medlemmarna i form av hologram.– Jag är lite upphetsad av det faktiskt, att det går att åka på turn fast man kan stanna hemma själv, säger Benny Andersson i Sveriges Radio-podden Gradvall.
Abba-låtarna Benny ångrar att han skrev
Svenska popundret Abba är mer aktuell än någonsin.En återförening i form av en digital Abba-turn är på gång, tolkningar till nya Mamma Mia-filmen och Benny Andersson har precis spelat in en ny soloskiva.Men när Benny Andersson blickar tillbaka i karriären finns det stunder från bandets långa karriär som han kan ångra.– I efterhand kan man se at vi gjorde saker på 1960- och 1970-talet som vi kunde avstått ifrån, säger han i en intervju med Aftonbladet.
Abba-stjärnorna återförenas igen
Abba återförenas –på sätt och vis. Expressen kan avslöja att Abba planerar en liveturn där det legendariska bandets musik kommer att framföras med hjälp av digitala kopior av medlemmarna. Anni-Frid, Agneta, Björn och Benny är allihop inblandade i projektet. – Det är kul att det är i en sån teknisk framkant, säger Benny Andersson till Expressen.
Abba reunites: We have a new project ahead of us
Abba will reunite – kind of.Expressen can reveal the legendary Swedish band is planning a tour where digital avatars of the four Abba members will be seen on stage. A live band will perform the music.Anni-Frid, Agneta, Björn and Benny are all involved in the project.– It's exciting that it's so technically advanced, Benny Andersson tells Expressen.
Första bilden från Mamma Mia 2
Pierce Brosnan visar nu upp en bild från inspelningen av Mamma Mia 2.Skådespelaren poserar med Abba-legendaren Benny Andersson.Jag trodde aldrig att det här skulle hända igen, skriver Brosnan under Instagram-bilden.
Benny Andersson släpper soloalbum
Benny Andersson släpper ett nytt soloalbum.
Benny Andersson släpper nytt pianoalbum
Musikern och kompositören Benny Andersson släpper ett nytt soloalbum. Han gör nya pianoversioner bland annat av låtar från Abba-tiden och musikalerna Chess och Kristina från Duvemåla.
Abba-medlemmarnas hemliga återförening
Björn Ulvaeus är tillbaka där allting startade – på en bänk i Linköping.Där mötte han Benny Andersson – och det blev startskottet på 51 framgångsrika år med Abba och egna projekt som Mamma Mia.Nu blickar han tillbaka – och berättar om hur Abba-medlemmarna träffas än i dag.– Vi sågs för inte alls längesedan, säger han.
Abba-medlemmarnas okända återföring
Björn Ulvaeus är tillbaka där allting startade – på en bänk i Linköping. Där mötte han Benny Andersson – och det blev startskottet på 51 framgångsrika år med Abba och egna projekt som Mamma Mia. Nu blickar han tillbaka – och berättar om hur Abba-medlemmarna träffas än i dag. – Vi sågs för inte alls längesedan, säger han.
Abba-Benny hjälpte till med jockey-VM
Under tisdagen hölls den internationella jockeytävlingen Lady Jockeys Thoroughbred World Championship på Bro Park.Loppet sponsrades av Benny Andersson, känd från den ikoniska popgruppen ABBA och stor galoppfantast.– Det är en liten sport i Sverige, mycket liten, säger Benny Andersson till The Guardian.
Abba-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling
Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen Abba, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Läs mer om Abba.
ABBA-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling
Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen ABBA, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Björn och Benny skriver låt till Steps
Björn Ulvaeus och Benny Andersson är med på ett hörn när Steps lanserar sin comeback. De svenska låtskrivarlegendarerna har skrivit en låt till den brittiska gruppens kommande album.
Läs mer om Benny och Benny Andersson.
Benny Andersson är bara en i mängden här
Benny värnar lika mycket om den svenska musiken som någon av oss gör och han har säkert gjort mer för den än vad vi har gjort, erkände schlagerfestivalbojkottaren Lasse Tennander sent omsider i Håkan Lahgers bok om den svenska proggen.
Läs mer om Lasse Tennander.
Abba återuppstår – som ett hologram
Nu är det klart.Ett av Sveriges största band genom tiderna återuppstår som hologram.– Det är en tidsmaskin som fångar essensen av de vi var då och de vi är i dag, säger Benny Andersson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Benny Andersson.
Abba planerar ny supershow
Abba kan återförenas på scenen igen – men den här gången som hologram. Enligt Aftonbladet planerar Benny Andersson och Björn Ulvaeus en stor comebackshow med hjälp av ny teknik. – Det är fortfarande i planeringsstadiet, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Läs mer om Benny Andersson.
Flinck förhörd efter läkarens död: Panik
Benny Andersson lät Thorsten Flinck bo gratis på sitt hotell i nästan ett halvår - det hävdar han i sin kommande självbiografi. Där skildras även skådespelarens och artistens sex- och narkotikamissbruk. Jag har gått över alla moraliska gränser, berättar han.
Läs mer om Thorsten Flinck.