Benny andersson

Abba-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling

Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen Abba, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Läs mer om Abba.

ABBA-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling

Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen ABBA, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Björn och Benny skriver låt till Steps
Björn Ulvaeus och Benny Andersson är med på ett hörn när Steps lanserar sin comeback. De svenska låtskrivarlegendarerna har skrivit en låt till den brittiska gruppens kommande album.
Läs mer om Benny och Benny Andersson.
Benny Andersson är bara en i mängden här
Benny värnar lika mycket om den svenska musiken som någon av oss gör och han har säkert gjort mer för den än vad vi har gjort, erkände schlagerfestivalbojkottaren Lasse Tennander sent omsider i Håkan Lahgers bok om den svenska proggen.
Läs mer om Lasse Tennander.

Abba återuppstår – som ett hologram

Nu är det klart.Ett av Sveriges största band genom tiderna återuppstår som hologram.– Det är en tidsmaskin som fångar essensen av de vi var då och de vi är i dag, säger Benny Andersson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Benny Andersson.
Abba planerar ny supershow
Abba kan återförenas på scenen igen – men den här gången som hologram. Enligt Aftonbladet planerar Benny Andersson och Björn Ulvaeus en stor comebackshow med hjälp av ny teknik. – Det är fortfarande i planeringsstadiet, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Läs mer om Benny Andersson.
Flinck förhörd efter läkarens död: Panik
Benny Andersson lät Thorsten Flinck bo gratis på sitt hotell i nästan ett halvår - det hävdar han i sin kommande självbiografi. Där skildras även skådespelarens och artistens sex- och narkotikamissbruk. Jag har gått över alla moraliska gränser, berättar han.
Läs mer om Thorsten Flinck.
Benny Andersson startar musikförlag
Benny Andersson startar ett nytt musikförlag tillsammans med sonen och musikern Ludvig Andersson och musikförläggaren Mona Aghai.
Läs mer om Ludvig Andersson och Mona Aghai.
Benny Andersson startar musikförlag
Benny Andersson startar ett nytt musikförlag tillsammans med sonen och musikern Ludvig Andersson...
Läs mer om Ludvig Andersson.
Max Martins monster- vinst– tjänar mer än någonsin
De toppar musiklistorna världen över - och de är superrika. Radarparet- och musikproducenterna Martin Max Martin Sandberg, 45, och Johan Shellback Schuster, 31, tjänar mer pengar än någonsin. Max Martins vinst 2015: 345 948 kronor – per dag. Snart passerar han ABBAs Benny Andersson som den rikaste personen i musiksverige.
Abba-Bennys succ: En dubbel i Danmark
Galopphästar är den stora hobbyn för musikern Benny Andersson. I helgen var det puls i dagarna två för företrädaren för Chess Racing-stallet. Snöplig förlust i ett större lopp i Köpenhamn på lördagen och en dubbel på samma bana på söndagen med hästarna Sergel och Ray från det 20-hästar stora stallet.
Ny skiva från Benny Andersson
Folkmusikgruppen Systerpolskan släpper singeln Älvdalens brudmarsch lagom till sin Allsång på...
Läs mer om Allsång och Benny Andersson.
Minstingens makt i böckerna om Benny
Under sommaren tittar ungkulturens skribenter närmare på syskonskildringar. Isa Andersson läser om grisen Benny och minns barndomens lekar.
Läs mer om Benny.
Abba-Benny hyllade Bro Parks invigning
Fullproppat på publikplats, champagne, högklassig sport och miljonutdelning på V64. På söndagen invigdes nya galoppbanan Bro Park med pompa och ståt. – Att gå på racing så här och komma till en ny, fantastisk och trevlig bana med personal som är bussig, det är det som ska attrahera folk, sa galoppbitne Abba-legendaren Benny Andersson, som fick se sin Ray vinna ett av dagens storlopp.
Abba tillsammans på scenen igen
För 50 år sedan, den 5 juni 1966, träffades Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson för allra första gången. Det firade de med en privat fest på nöjespalatset Berns i Stockholm på söndagen, där även Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad deltog.
Abba på scen för 50-årsjubileum
För 50 år sedan, den 5 juni 1966, träffades Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson för...
Läs mer om Benny Andersson.
Abba på scen för 50-årsjubileum
För 50 år sedan, den 5 juni 1966, träffades Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson för allra första gången. Det firade de med en privat fest på nöjespalatset Berns i Stockholm på söndagen, där även Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad deltog.
Abba together on stage again
All four members of Abba reunited on stage as Björn Ulvaeus and Benny Andersson celebrated 50 years together as friends and musicians by throwing a private party in Stockholm Sunday night. – It's been a great night, says Benny Andersson.
Hela Abba på scen tillsammans igen
När Björn Ulvaeus och Benny Andersson firade 50 år som artister tillsammans återförenades abborna och flera av Sveriges största artister stod på scenen på Berns salonger. Björn och Benny hyllades av Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad. – Det var väldigt trevligt, säger Benny Andersson.
Björn och Benny hedras i Linköping
I år är det 50 år sedan Abba-medlemmarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus träffades för första...
Systerns tal till Josefin fick tårarna att rinna
Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson fördes till sin sista vila inför en näst intill fullsatt Visby Domkyrka. Men det var storasyster Maries känslosamma tal till systern som fick tårarna att rinna. Med en röst som nästintill brast talade hon om hur systern hjälpt henne ur kaoset: - Det känns som att jag ska sprängas inifrån för att du inte finns, sade Marie Nilsson. Abba-legendaren och nära vännen Benny Andersson var mycket rörd efter det vackra talet.
Benny Anderssons ord efter systerns tal
Marie Nilsson höll ett känslosamt tal till sin syster Josefin under begravningen i Visby Domkyrka. Vännen Benny Andersson var märkbart tagen efteråt, när han pratade om Maries tal. – Det var ett fantastiskt tal, det måste jag säga, säger Benny Andersson.
Benny Andersson blir av med körkortet – igen
Får inte köra bil på två månader: Jag har bara lånat ut det till Ulf Lundell...
Läs mer om Ulf Lundell.
Benny vill få publiken att dansa
Inget gör Benny Andersson lyckligare än att få spela med sin orkester. Till sommaren släpper bandet en ny skiva och Abba-stjärnans målsättning är tydlig – han vill få publiken att dansa.
Läs mer om Benny Andersson.
Benny vill få publiken att dansa
Inget gör Benny Andersson lyckligare än att få spela med sin orkester. Till sommaren släpper bandet...
Läs mer om Benny Andersson.