Berättar

Hela familjen utslagen av influensan – värre än vanligt

Årets influensa är hårdare än vanligt, enligt Folkhälsomyndigheten.Tusentals svenskar ligger däckade i säsongssmittan – tre av dem är Annika, 34, maken Johan, 33, och sonen Felix, 7, i Lund.– Nu när vi alla var nästan friska så fick Felix dubbelsidig öroninflammation och är helt däckad, berättar Annika från sjuksängen.
Läs mer om Annika, Felix, Johan och Lund.

Håkan Loob: Jag har blivit jävligt taskigt behandlad

Håkan Loob kommer aldrig kommentera en match med Färjestad.Och han är inte så pigg på att hylla svenska hockeyexperter i tv.- Jag tycker de bästa experterna finns i NHL. Där fokuserar de verkligen på sporten, säger Håkan, som är bisittare under tv-sändningarna från OS.I en intervju med SPORT Expressen berättar Loob om då han upplevt sig orättvist behandlad av journalister, hur det är att plötsligt tillhöra den andra sidan och hur nära det var att han missade OS i Lillehammer.
David Lindgrens beslut - tar paus från hårda pressen
Som ensam programledare får David Lindgren, 35, klä skott för den fräna kritiken mot Melodifestivalen.Nu berättar han om sina tunga tankar men också om stödet från hustrun Kristina Lindgren som han blev förälskad i under skolåren och om sitt barnbeslut.– Jag har inte gråtit än, säger David Lindgren.
Tre mammor berättar: Så här kändes det att föda barn
Att föda barn skrämmer en del, att man ska klämma ur en unge känns för vissa helt sjukt. Även fast de flesta berättar att man glömmer allt så fort man får hålla i sitt barn för första gången. Men hur känns det att faktiskt föda barn?

Hon ligger bakom stylingen av alla programledare under OS

För hår, smink och garderob till alla programledare under OS står stylisten Pilar Chira Steinborn. Här berättar hon om förberedelserna inför det enorma eventet och utmaningen med styla över 200 experter i tv-rutan och personer ur produktionen.
Mariettes stora längtan – efter kärlekskraschen
Mariette Hansson siktar mot stjärnorna.Nu berättar sångerskan om favoritpressen, kärlekskraschen med flickvännen Melanie Wehbe och hur ledsen hon blev när Dotter tvingades lämna Melodifestivalen.– Den där passionen jag sjunger om vill jag ju känna. Även i kärleken, säger hon.
Anna Ankas lyxliv med 20 år yngre David
Anna Anka, 46, har hittat kärleken igen – efter den uppmärksammade skilsmässan från Paul Anka, 76.Och nu smyger hon och den 20 år yngre älskaren David inte med sina känslor längre.– Att känna sig älskad av en stilig, snäll, varm, intelligent och sexig pojkvän är otroligt spännande, berättar den tidigare Hollywoodfrun.Hon avslöjar även att hon kommer att göra comeback i tv-rutan.
Bara ett hopp sedan var OS över för det sista hoppet
PYEONGCHANG. Ett hopp, sedan var OS över för snowboardens sista hopp. Niklas Mattsson skadade handleden i första finalhoppet i big air, och tvingades avbryta tävlingen efter det. – Han fick en handskada och hade väldigt ont, berättar SOK:s sportchef Anders Wiggerud.
Ari Behn berättar sanningen om skils- mässan från Märtha Louise: Brutalt
Beskedet om skilsmässan mellan norska prinsessan Märtha Louise och Ari Behn slog ner som en bomb i Norge.I fredagens Skavlan gästar Ari Behn och talar ut om uppbrottet – och nya kärleken.– Det var brutalt när hela världen fick veta det, och det gick hela världen runt, så klart, säger han i programmet.
Debutanten Emmi Christensson avslöjande innan tävlingen
I morgon är det dags för fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen.En av de tävlande är debutanten Emmi Christensson.Nu berättar hon för Expressen om sin glammiga outfit – och ringen på fingret.
Bali berättar om uppväxten – smugglades till Sverige
Riksdagsledamoten och Twitter-profilen Hanif Bali, M, tillbringade sina första år med kommunister i Irak innan han tre år gammal skickades till Sverige för att bo i fosterhem och på HVB-hem.– Jag blev slagen, det var familjer med missbruksförhållanden och sådan saker, absolut, säger han till Jörgen Huitfeldt i Kvartals fredagsintervju.
Shiffrin: Känslosamt att se Andr Myhrer
PYEONGCHANG. Hon kräktes inför slalomen och i huvudet spelades en pingpong-match, men Mikaela Shiffrin vann ändå två OS-medaljer. För SportExpressen berättar skiddrottningen om den brutala pressen att vinna guld, de starka känslorna för Andr Myhrer och vad hon vill säga till Ingemar Stenmark. – Det har varit ett sinnessjukt OS, säger Shiffrin.
Lyxkrögarens svar efter stjärnchocken
I veckan förlorade restaurangen Sjömagasinet i Göteborg sin stjärna i Guide Michelin.Men stödet från gäster och kolleger har varit stort och de positiva kommentarerna har flödat in, berättar Sjömagasinets ägare, Ulf Wagner.– I dag är vi mer laddade än någonsin, säger han.
Hemliga knepet: Tog OS-banan till Sverige
PYEONGCHANG. Sveriges damer och herrar är den stora överraskningen i OS-skidskyttet. Nu berättar svenskarna om sin speciella uppladdning: en nästan exakt kopia på OS-banan som anlagts i Östersund. – Vi var väl förberedda för det här, säger Fredrik Lindström.
Är ett problem – ska vara öppen med det
Kim Martin Hasson har gjort debut som expertkommentator under Eurosports OS-sändningar. Här berättar hon om hur det varit att jobba med Foppa, Damkronorna och Leif Boorks misslyckande och hur hon hjälpt andra tjejer genom att vara öppen med anorexi.– Jag tycker det är någonting man ska vara öppen med för det är ett problem, säger hon.
Läs mer om Damkronorna och Foppa.
Pappa Tors ilska mot sexbilderna i barnboken
Barnboken med sexuellt innehåll fanns tillgänglig på bibliotekets avdelning för åldrarna tre till sex år – vilket får pappa Tor att rasa.– De behöver inte lära sig hur man trär på en kondom, säger han och berättar om sexbilderna i boken.
Läs mer om Tor.
Kändisdotterns avslöjande om föräldrarna
Hon må ha två av Sveriges mest kända föräldrar.Det är dock ingenting som Maja Strömstedt, 19, dotter till Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt, tänker särskilt mycket på.Nu berättar hon om debuten i Melodifestivalen, singellivet, karriären som musiker och relationen mellan hennes numera skilda föräldrar.– Det är skönt att de är så bra vänner, både för mig och för dem, säger Maja Strömstedt.
Leo, 14: Det är dags att sluta kalla det särskola
Leo, 14, vill byta namn på särskolan.– Det känns pinsamt att säga att man går särskola, berättar han.Nu har 14-åringen skickat in ett medborgarförslag för att ändra namnet till utvecklingsskola.
Komikern Stephen Fry avslöjar: Jag har cancer
Skådespelaren och komikern Stephen Fry har prostatacancer.Det berättar han själv i en Youtubefilm som han publicerat via Twitter.
Läs mer om Stephen Fry, Twitter och Youtubefilm.
TV4 bekräftar – Martina Haag klar för Let's dance
Hon har tackat nej till att vara med i tio år.Men nu har Martina Haag äntligen bestämt sig för att testa sina färdigheter på dansgolvet i Let's dance.– Jag är så dålig på att dansa. Om jag kan bli lite lite bättre så ska man ta chansen. Jag dansar inte. Jag är en sån som tackar nej, berättar hon i TV4.
Läs mer om Martina Haag och TV4.
Skivrecension: Brandi Carlile sjunger hjärtat ur kroppen
När country/folk-sångerskan Brandi Carlile samarbetar med producenten Dave Cobb är närvaron det centrala, och hon berättar historier med ett allvar som gör att man fastnar varje gång.
Läs mer om Brandi Carlile och Dave Cobb.
Jag hade fixat världens dejt, men hon noterade det inte ens
Han inviger sitt 190:e hotell och har prisats för bästa hotellkedja, men hustrun Gunhild Stordalen imponeras inte i första taget.Nu berättar hotellmagnaten om hur alla hans ansträngningar kan gå obemärkta förbi.- Jag förstod redan vid första dejten att det inte är lätt att imponera på Gunhild. Jag hade fixat världens dejt, men hon noterade det inte ens, säger Petter Stordalen, 55, i en stor intervju om varför han skrev över förmögenheten på 25,7 miljarder till de tre barnen och hur det är att vara anhörig när ens äkta hälft drabbas av en svår sjukdom.
Berättar varför han lämnade Leksand: "Skilde 50 000 kronor på en säsong"
Henrik Haukeland. Foto: Bildbyrån Han var med och åkte ur med Leksand förra säsongen. Liksom många andra spelare ville Henrik Haukeland stanna och ta Leksand tillbaka igen - men ekonomin fällde avgörandet i hans byte till Timrå.
Läs mer om Henrik Haukeland, Leksand och Timrå.
Vd: Legos tillväxt har försvunnit
Leksakstillverkaren Legos tillväxt har mer eller mindre stannat av. Det berättar bolagets vd Niels Christiansen för Jyllandsposten.
Läs mer om Jyllandsposten.
Wiberg: Jag växte flera centimeter av hans ord
Trots att Pernilla Wiberg, 47, inte är på plats i Pyeongchang är hon alltid aktuell.För SportExpressen berättar den alpina drottningen om hemmalivet som mamma i Monte Carlo, om jobbet på SVT, och om sitt första möte med tv-idolen Sven Plex Petersson.- Plex hyllade mig. Jag växte flera centimeter, säger Pernilla Wiberg.