Berättar

Systrarna har återvänt till Florida efter orkanen

Peg och Penny Parnevik återvände till Florida efter orkanen Irmas ödeläggelse.I tv-familjens hus fanns varken mat, el eller varmvatten.– Vi fick sova i en bastu, berättar Peg Parnevik i podcasten Pillowtalk.

Grey's Anatomy-stjärnan höll sjukdomen hemlig

Grey's anatomy-skådespelaren Kate Walsh diagnostiserades med en hjärntumör stor som en citron 2015.Men Walsh valde att hålla sjukdomen hemlig - och berättar nu om den svåra sjukdomstiden.– Det visade sig vara en väldigt stor hjärntumör bakom mitt vänstra öga, berättar Kate Walsh för Cosmopolitan.
Läs mer om Cosmopolitan och Kate Walsh.
Leena drabbades av den dolda sjukdomen
Leena Svensson blev magsjuk under en semesterresa i Turkiet för tolv år sedan.Sen blev livet aldrig sig likt igen.– Jag kan ha några bra dagar och orka en del, men sen kan jag vara helt utslagen i fyra-fem veckor, berättar Leena om den dolda sjukdomen ME.
Läs mer om Leena och Turkiet.
Alla gråter och ringer sina familjer
Fredrik Lamell, som studerar vid tekniska universitetet i Mexico City, berättar om skräckscener i samband med skalvet, då han befann sig i ett klassrum.
Läs mer om Mexico City.

125 miljoner ska göra industrierna grönare

Regeringen ska satsa 125 miljoner kronor på att energieffektivisera industrin, berättar energiminister Ibrahim Baylan – som talar på SvD Energy Summit på onsdag. Det är den andra satsningen på grönare industri inom kort tid från regeringen. – Det är både bra för miljön och stärker industrins konkurrenskraft, säger han.
Zlatan: Bortskämda – jag gillar det inte
Zlatan Ibrahimovic berättar i ny en intervju med tidningen Volt om hemmalivet med Helena och barnen.– Vi är lite bortskämda, säger Zlatan.Han avslöjar också vem som lagar mat i hushållet.
Läs mer om Helena, Volt och Zlatan.Han.
Drunkningstillbud i Sotenäs – HLR på plats
Ett drunkningslarm har gått i Sotenäs kommun.– Vi har plockat upp personen. Det sista jag hörde var att man utförde hjärt- och lungräddning på plats, berättar insatsledare Jimmy Göransson vid räddningstjänsten i Sotenäs.
Läs mer om Jimmy Göransson.
Lisa Ajax drabbad av kroniska sjukdomen
Lisa Ajax lider av en kronisk hudsjukom.I en video på sin Youtube-kanal avslöjar artisten att hon har sjukdomen rosacea - något hon tvingas dölja med smink.– Nu får jag medicin, berättar Lisa Ajax i sin video.
Läs mer om Lisa Ajax och Youtube-kanal.
Bil genom varjerräcke – krockade med mötande fordon
En dramatisk olycka inträffade på riksväg 40 runt 15.30 på onsdagen.– En bilist tappade kontrollen på sitt fordon, körde ner fem stolpar varpå vajerräcket kapejsade och bilen for över i mötande körriktning, berättar Kenneth Hermansson vid räddningstjänsten i Jönköping.En person förde i väg i ambulans efter olyckan.
Succekonstnären släpper nya målningar Som en fest – allt är roligt och fritt
Susanne Åkeson Rosencrantz är känd för sin färgstarka och intensiva konst. Nu släpper hon tre nya målningar. – Jag har verkligen varit inne i en period när jag bara mått bra och när det bara funnits glädje. Det syns verkligen i målningarna, berättar hon.
Läs mer om Som.
Kodsnack 226: Det här är ju mina riktiga kollegor
Kristoffer är tillbaka i studion och berättar allt om hur det är att arrangera konferensen Clusterlabs summit, ett evenemang för hans riktiga kollegor som jobbar med high availability-system.
Kevin, 25, är allergisk – mot sin egen kropp
Kevin Breinholtz, 25, är multiallergiker och tål inte ens sitt eget svett. Nu berättar han om sin tuffa kamp i vardagen. – Så fort jag har gjort någonting som gör att jag svettas tar det inte lång tid innan det börjar klia överallt, berättar han.
Överdrivet – fjantigt för att vara vuxna män
Att Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg aldrig drog jämnt är ingen hemlighet.Men nu berättar Patrick Ekwall om hur deras maktkamp påverkade hela landslaget.– Det blev överdrivet, det blev fjantigt för att vara vuxna män, säger Ekwall till Sportbibeln.
Timells bråk med TV4-kollegerna
Tv-snickaren Björn Christiernsson lämnade Äntligen hemma 2015, och hänvisade till mobbning på arbetsplatsen, och fick snabbt medhåll från tidigare profilerna Lulu Carter och Bo Rappne. Nu ger programledaren Martin Timell sin version av det infekterade bråket. – Om en enda person har jag sagt jag vill inte arbeta med den här personen, berättar Martin Timell i podcasten Nemo möter en vän.
Skottsäker glasmur byggs runt Eiffeltornet
Paris höjer säkerheten kring Eiffeltornet efter de senaste årens terrorattacker i den franska huvudstaden. Gården kring tornet ska omgärdas av en två och en halv meter skottsäker glasmur, berättar stadens turismchef Jean-Francois Martins. Arbetet beräknas ta nio månader och kosta 30 miljoner euro.
Läs mer om Eiffeltornet.
De förlorade tvillingarna Nova och Saga – nu får de hjälp i tv
Camilla och Andreas Majunie förlorade sina älskade tvillingar Nova och Saga till den ovanliga sjukdomen Dravets syndrom.Nu får de hjälp i Sofias änglar på Kanal 5.– Den här veckan var väldigt viktig i vår sorgeprocess, berättar Camilla Majunie.
Läs mer om Camilla Majunie, Kanal, Nova och Saga.
Dopade stjärnan om sorgen efter maken
Katrin Krabbe var världens snabbaste kvinna – innan hon åkte fast för doping.I en intervju med den tyska tidningen Stern berättar hon nu om livet efter karriären, och hennes makes självmord.– Det kan inte beskrivas med ord, säger Krabbe, 47.
Läs mer om Krabbe och Stern.
Krock på E6 – lastbil och flera personbilar inblandade
En trafikolycka har inträffat på E6 i centrala Göteborg.– Det är en olycka med en lastbil och två personbilar inblandade enligt larmet som kom precis, berättar Tommy Nyman, polisens presstalesman vid region väst klockan 15.25.
Läs mer om Göteborg och Tommy Nyman.
Pia fick cancerdom – nu vill hon hjälpa andra drabbade
2012 upptäckte Pia Callingsjö, 50, att något inte stod rätt till och uppsökte vård.Kort därefter kom det tunga beskedet: Hon hade drabbats av bröstcancer.– Det var som att dra ner en rullgardin, berättar hon.
Läs mer om Pia Callingsjö.
Marit och Magnus: Det är inte ett brott att sluta älska
Hur vet man när förhållandet inte går att rädda? Krävs svek, otrohet, dåligt sexliv - eller räcker en känsla av att livet borde vara något mer?Marit och Magnus skilde sig från sina respektive - och fann sedan lyckan igen i varandra. De har bland annat skrivit en bok till dem som befinner sig i relationskris.I tv-serien 30 dagar om separation på Hälsoliv berättar de i 30 korta filmer om 30 viktiga ämnen runt separationer.
Läs mer om Hälsoliv.
Barnutredaren: Jag tycker vi gjorde en bra utredning
Polisen i Södertälje var tidigt säkra på att Jonas dödat sin bästa vän. Barnutredaren Eva Tördahl ledde de kritiserade förhören. Sexton år senare berättar hon om utredningen i en intervju med DN. - Jag tycker att vi gjorde en bra utredning. Och det står jag fast vid, säger hon.
Läs mer om Södertälje.
Magdalena Ribbing: När någon berättar om sin fortkörning måste man protestera bestämt
Vad gör man när andra skämtar om sitt fortkörande? DN:s folkvettsexpert Magdalena Ribbing har svaret.
Läs mer om Magdalena Ribbing.
Inte självklart att prata om det mest privata
I SVT-serien Regnbågshjältar berättar kända idrottare om sin sexuella läggning.För programledaren Kajsa Bergqvist har satsningen inneburit inspirerande möten - liksom personliga utmaningar.– Jag har egentligen inte pratat om mitt privatliv så mycket någonsin, och aldrig så mycket som i det här programmet, säger den tidigare höjdhoppsstjärnan till P4 Extra.
Läs mer om Kajsa Bergqvist.
Miriam Bryants ärliga ord efter uppbrottet: Olyckligt kär
Förra året dumpade Miriam Bryant sin pojkvän.I premiären av Ebbots ark på SVT berättar stjärnan nu att hon anser sig vara dömd till att vara olyckligt kär.– Det är som att man alltid har halva inne och när man har hela inne så vill man inte ha det, säger hon i programmet.
Läs mer om Miriam Bryant och SVT.