Berättar

Fansens oro – för Löwengrips hälsa

På sin blogg berättar Isabella Blondinbella Löwengrip att hon försöker att ta det lugnare då hennes kropp i helgen sa ifrån - som ett tecken på att hon arbetat för hårt.Nu oroar sig bloggarens läsare för hennes hälsa.– Ett tydligt tecken på att du kan vara på väg in i utmattningssyndrom, skriver en läsare i bloggarens kommentarsfält.

Mattias bakplåtspapper från Ica började brinna

Mattias Aronsson, 30, skulle baka kladdkaka – då började plötsligt bakplåtspappret från Ica att brinna.– Efter tre, fyra minuter såg vi lågorna inne i ugnen, berättar han.
Läs mer om Ica.
Talibanerna ville värva kidnappade pappan
Joshua Boyle och Caitlan Coleman togs som gisslan av talibaner i Afghanistan 2012.Förra månaden fritogs paret och deras tre barn av pakistanska säkerhetsstyrkor.Talibanerna försökte upprepade gånger värva Joshua Boyle till sitt nätverk, berättar paret nu i en intervju.– Jag skulle hellre bli dödad än gå med i deras grupp, säger han till ABC News.
Blåvitts nye tränare dömd för misshandel
IFK Göteborgs nye tränare Poya Asbaghi dömdes för misshandel för tolv år sedan.Asbaghi satt också i domstol så sent som 2014 misstänkt för grov misshandel, men där friades han.Något han också har informerat klubbledningen om. Nu berättar han själv om det liv han har lämnat.– Jag har ett förflutet där jag gjort en del dumma saker, men det har jag lämnat bakom mig nu, säger Poya Asbaghi.
Läs mer om Poya Asbaghi.

Volvo levererar tusentals självkörande Uber-bilar

Volvo har skrivit under ett avtal om att leverera tusentals självkörande bilar till taxitjänsten Uber.Det berättar Volvo i ett pressmeddelande under måndagen.
Läs mer om Uber-bilar, Uber.Det och Volvo.
Barnfamiljens skräckfynd – avhugget huvud
Familjen var på kvällspromenad i Hudiksvall när barnen plötsligt gjorde en hårresande upptäckt – och stod öga mot öga med ett avhugget huvud.– Det var inget blod på platsen. Det såg så rituellt ut, berättar barnens mamma, Gunna Skuladottir.Varning för otäcka bilder i artikeln.
Han slog mig – han ljög och var otrogen
Hon är lyckligt gift med Leicesters stjärnanfallare Jamie Vardy.Nu berättar Rebekah Vardy om sitt mörka förflutna med alkoholmissbruk som tonåring och det våldsamma äktenskapet.– Han började bli våldsam mot mig. Han slog mig. Han ljög och var otrogen, säger Rebekah Vardy till The Sun.
Traktor i olycka – ambulanshelikopter på plats
En traktor har kört av en väg i Sjuhäradsbygden.– Det ska inte handla om någon trafikolycka, utan man misstänker att det här rör sig om ett sjukdomsfall, berättar Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Sjuhäradsbygden och Väst.
Ett företag är ingen demokrati
Jonas Wiström, styrelseordförande i Ratos, är en av medlemmarna i juryn för Årets Ledare. Han var tidigare vd för ÅF och utnämndes förra året till Årets ledare. För Affärsvärlden berättar han som sin syn på ledarskap.
Åsa Romsons känslor efter tuffa asylbeskedet
Under loppet av några veckor förändrades livet radikalt för Åsa Romson (MP).Hon gick från att vara språkrör för Miljöpartiet, minister och vice statsminister till att tvingas avgå.Nu berättar hon om livet efter politiken, regeringssamarbetet med Socialdemokraterna och vad som fick henne att få gråt i halsen på den där presskonferensen.– Jag tror att det finns många inom Miljöpartiet som sneglar på Vänsterpartiet och tycker att de sitter i en guldsits, säger hon.
Bianca Ingrossos hemliga namnbyte
Bianca Ingrosso och pojkvännen Phillippe har hittat tillbaka till varandra efter uppbrottet tidigare i år.Nu berättar tv-profilen även om de hemliga bröllopstankarna – och att hon i framtiden ser fram emot att byta namn.– Jag ser fram emot att heta Cohen i efternamn, säger Bianca Ingrosso i Fördomspodden.
Nour El Refais kärleks- liv med Henrik Schyffert
Nour El Refai berättar hur hon och Henrik Schyffert håller kärleken vid liv.I en ny intervju med Dagens Nyheter säger komikern att nyckeln till deras lyckliga förhållande är att de inte bor tillsammans.– Vi har inga vardagliga saker att bråka om och vi längtar efter varandra, säger Nour El Refai till DN.
Jessica Schedvin: M-toppen sände nakenbilder till mig
Den etablerade M-kollegan kontaktade henne i Almedalen och ville diskutera politik.Men mötet slutade med ett sexuellt övergrepp och under flera dagar fortsatte mannen – i dag en av Moderaternas högst uppsatta politiker – att skicka nakenbilder på sig själv och länkar till porrsajter.Det berättar Jessica Schedvin – i spåren av #metoo.– Personer som beter sig på det här sättet ska inte sitta i riksdagen, säger hon.Moderaterna har nu inlett en undersökning mot toppolitikern.
Meryl Streep avslöjar sin mörka hemlighet
Skådespelerskan Meryl Streep berättar nu något som hon tidigare inte delat med sig av.Det var under ett tal för journalisters rättigheter och skydd, som hon öppnade upp om en våldsam händelse tidigare i hennes liv.–Jag var tvungen att spela död tills slagen slutade, säger hon.
Inifrån teknikvärlden: sexism, tafsande och våldtäktssång
1.139 kvinnor har skrivit på uppropet #teknisktfel, mot sexuella trakasserier inom teknikbranschen. En av dem är civilingenjören Johanna Mannung, som berättar om våldtäktssånger på KTH, tafsningar och porr på jobbet och hur kvinnor undermineras. – Jag har haft manliga kollegor som ingående argumenterat om hur mäns hjärnor är bättre lämpade för teknik.
Läs mer om Johanna Mannung och KTH.
Meryl Streep avslöjar sin mörka hemlighet
Skådespelerskan Meryl Streep berättar nu något som hon tidigare inte delat med sig av.Det var under ett tal för journalisters rättigheter och skydd, som hon öppnade upp om en våldsam händelse tidigare i hennes liv.–Jag var tvungen att spela död tills slagen slutade, säger hon.
Sanningen bakom Kristins avhopp i Allt för Sverige
Kristin och Dylan blev goda vänner direkt – men sedan åkte Dylan ut ur Allt för Sverige.I söndagens avsnitt beslutar Kristin att rädda Dylan genom att offra sig själv.Nu berättar hon sanningen bakom avhoppet.–Jag var väldigt besviken med produktionen, säger hon till Aftonbladet.
Krister Henriksson avslöjar sanningen om sitt okända liv
Krister Henriksson är kanske mest känd för sin roll som Kurt Wallander.Men i Hellenius hörna berättar han nu om sitt okända liv som han levde under 70-talet.– Det var ju den här sexuella revolten, alla skulle ligga med alla, säger skådespelaren om de vilda åren.
Läs mer om Kurt Wallander.Men.
Backar mig, men jag är inte på deras sida
GLASGOW. Mikael Lustig är tillbaka i den skotska verkligheten efter miraklet i Milano.I en stor intervju med SportExpressen berättar landslagsprofilen bland annat om firandet efter den säkrade VM-platsen, succsäsongen med Celtic, den uppmärksammade svordomen, sin egen landslagsresa - och diskussionen om en eventuell comeback för Zlatan Ibrahimovic– Jag har svårt att se att han skulle komma tillbaka till landslaget, ta nummer 17 och låta Andreas Granqvist vara lagkapten, säger högerbacken.
Linus Wahlgrens tar en paus – lämnar allt
Efter en lång karriär på scenen har Linus Wahlgren bestämt sig för att ta en paus från scenen.På Instagram berättar artisten och skådespelaren om beslutet.Älskar att stå på scen vilket jag gjort större delen av mitt vuxna liv. Torsdag-söndag varje vecka. Men det kostar på ens privatliv, skriver han.
Youtube-profilens ärliga inlägg om vikt
Internet svämmar just nu över av kärlek till Youtubeprofilen Jonna Lundell, 23.Detta med anledning av ett blogginlägg där hon är öppenhjärtligt berättar om viktproblemen på grund av sin svåra sjukdom.Denna sjukdom gör mig GALEN rent ut sagt, skriver hon i sin blogg.
Hårda kritiken mot Johuag–utspelet
Det är den 20 juli 2016.Tårarna rinner på den norske världsettan Martin Johnsrud Sundby när han på en presskonferens berättar att han stängts av för att ha överdoserat astmamedicin.Det är starten på den mörkaste tid norsk skidsport upplevt.I oktober testas Therese Johaug positivt för doping. Skandalrubrikerna avlöser varandra - och Norge förvandlas från att vara ett föredöme till att stämplas som en nation av fuskare. 16 månader senare kliver Martin Johnsrud Sundby högst upp på en prispall i Beitostölen.Men han gör det i en förändrad skidvärld.Det hä
Wolffs dröm blev aldrig verklighet
Rikard Wolff drömde om att titta på årets julkalender – där han gjorde en av sina sista roller.Men sjukdomen tog hans liv innan drömmen gick i uppfyllelse. Anna Wallmark Avelin, producent för julkalendern, berättar:– Vi pratade alltid framåt, om att vi såg fram emot premiären och emot avsnitten.
Dorsin om hierarkin på humorscenen
Henrik Dorsin och humorgruppen Grotesco hyllas för sina sketcher.I det senaste avsnittet av SVT-serien Grotescos sju mästerverk driver humorgruppen med den patriarkala humorscenen och manligt förtryck.– Vi är en del av problemet, en grupp män som skriver. Jag är själv en sådan, berättar Henrik Dorsin i en intervju med Aftonbladet.
Flydde diktaturens Nordkorea – nu vill han tillbaka
Kwon tog sig från Nordkorea med risk för sitt liv. Nu har han ångrat sig och vill tillbaka till Pyongyang, berättar han. I Sydkorea tänker alla bara på pengar. Bryr sig regeringen om mänskliga rättigheter bör de låta mig åka tillbaka.
Läs mer om Nordkorea och Pyongyang.