Besked

Emmy, 11, ringde sin mamma – sen fördes hon akut till sjukhus

Elvaåriga Emmy ringde sin mamma Christina från skolan och berättade att hon hade kraftig huvudvärk.Bara minuter senare var hon på väg till sjukhuset i ambulans. Hon hade fått en kraftig hjärnblödning - och läkarnas besked var dystra.– Då försvann på något sätt vårat hopp där, säger mamma Christina i kvällens Sofias änglar.
Läs mer om Christina.

Emmy, 11, ringde sin mamma – sen fördes hon akut till sjukhus

Elvaåriga Emmy ringde sin mamma Christina från skolan och berättade att hon hade kraftig huvudvärk. Bara minuter senare var hon på väg till sjukhuset i ambulans. Hon hade fått en kraftig hjärnblödning - och läkarnas besked var dystra. – Då försvann på något sätt vårat hopp där, säger mamma Christina i kvällens Sofias änglar.
Läs mer om Christina.
Målsucc för svensken – toppar nu skytteligan
Här är Isaac Kiese Thelins sköna besked till Janne Andersson.Svensken gjorde fyra mål för sitt Waasland-Beveren i söndagens möte med Zulte-Waregem.
Stjärnans besked – om sin framtid
Paulinho sitter på ett utgående kontrakt i BK Häcken.Det har spekulerats om både IFK Göteborg och Hammarby.Om brassen får bestämma blir han kvar i Sverige.– Jag vill stanna i Sverige. Min agent jobbar hårt för att se över mitt bästa, säger han.
Läs mer om Hammarby.Om och Sverige.

TV4-ledningens besked – efter interna kritiken

I Timell-skandalens svallvågor har det ställts krav på TV4-ledningens avgång.Högsta cheferna Casten Almqvist, Fredrik Arefalk och Åsa Sjöberg har i intervjuer medgett att de brustit i sin hantering.Nu har kanalen meddelat att man tillsätter en utredning – men utredningen ska lämnas över till ledningen själva.– Jag har förtroende för hela min ledning, sa TV4:s vd Casten Almqvist under lördagen.
Puigdemont: Värsta attacken sedan Franco
Den katalanske regionpresidenten Carles Puigdemont kallar Mariano Rajoys besked om att upplösa den katalanska regeringen för den värsta attacken sedan Franco.
Läs mer om Franco.
Just nu: Rajoy lämnar besked om Katalonien
Premiärminister Mariano Rajoy ska klockan 13 berätta om hur den spanska regeringen ska hantera Katalonien. Ministrarna har i extrainsatt möte diskuterat återupprättandet av legaliteten för Kataloniens självstyre.
Läs mer om Katalonien.
Frölundas besked gör fortfarande ont
ÅBO. Det var 2011 som Tomi Kallio fick beskedet att hans tid var ute i Frölunda.Han var ju ändå 34 år.Sex år senare har Kallio såväl vunnit SM-guld med Växjö som förvandlat TPS Åbo till ett topplag.Och 40 år ung leder han lagets poängliga.– Man kan väl säga att jag vann den där duellen mot Frölunda. Enkelt, säger Kallio.
Yellen försvarar sig inför Trumps Fed-besked
Federal Reserves chef Janet Yellen försvarar den expansiva penningpolitiken som svar på finanskrisen, skriver flera medier.
Läs mer om Janet Yellen.
Annika Ström Melin: I skuggan av Brexit föreslås att EU:s ledare ska få ökad makt
Bryssel. Storbritanniens Theresa May fick klart besked av EU-toppmötet, men i övrigt fattades få beslut. Och toppmötets värd Donald Tusk vill att det ska bli fler temadiskussioner på högsta politiska nivå i EU.
Läs mer om Brexit, Donald Tusk och EU-toppmötet.
Rajoy har nått uppgörelse för att hindra självstyret
Spaniens premiärminister Mariano Rajoy kommer på lördagen att ge besked om hur hans regering tänker inskränka Kataloniens autonomi, som straff för regionens självständighetssträvanden. Mycket talar för att det åtminstone väntar partiellt direktstyre från Madrid, regionalt nyval – och troligen även upptrappad konflikt.
Läs mer om Madrid och Mariano Rajoy.
Hammarby: Då kommer beskedet om Kennedy
Mats Solheim förblir Hammarby trogen.Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har ytterbacken kommit överens om en förlängning med Stockholmsklubben.– Det som bygger något bra på sikt är kontinuitet, säger sportchefen Jesper Jansson till sajten.Samtidigt lämnar klubben nytt besked gällande Kennedy Bakircioglüs framtid.
Uniteds besked: Då är Zlatan tillbaka
Zlatan Ibrahimovics skadestatus är oviss.Nu kommer Jos Mourinho med nya uppgifter.– Om jag tror att han är tillbaka under 2017? Ja, det gör jag, säger han enligt Manchester Uniteds hemsida.
Läs mer om Zlatan.
Regeringen kan lämna besked om Postnord
Regeringen kallar till pressträff klockan 15 med anledning av Postnord. Enligt vad TT erfar kommer det också att gå ut ett gemensamt pressmeddelande från Sverige och Danmark vid klockan 15.
Läs mer om Danmark, Postnord och Sverige.
Uppgifter: Özil har sagt att han lämnar
Mesut Özil har lämnat sitt besked till Arsenal-kamraterna.Enligt Daily Mirror har playmakerstjärnan meddelat att han kommer att skriva på för en rivalklubb.
TV4:s osäkra svar – här är bolagen som sponsrar Martin Timell
TV4 vägrar att ge ett besked om Äntligen hemma kommer fortsätta sändas, efter anklagelserna mot Martin Timell. Nu riskerar krisen få ekonomiska konsekvenser.En varumärkesexpert säger att inget bolag vill förknippas med Timell nu – och flera samarbetspartners till programmet agerar efter sexismskandalen.– Vi får ta ställning till om det är saker som påverkar vårt samarbete, säger Marcus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen.
Uefas besked – efter konflikten
GÖTEBORG. VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark ställs in.Det bekräftar Uefa för Radiosporten i dag.Ytterligare information om eventuella disciplinära åtgärder kommer att kommuniceras senare, skriver Uefa i ett mejl.
Läs mer om Danmark, Radiosporten, Sverige och Uefa.
10.00: Besked om Northvolts nya batterifabrik
I dag ska det avgöras. Blir det Skellefteå eller Västerås, eller båda? Företaget Northvolt väntas vid en presskonferens klockan 10 berätta var den stora batterifabriken ska ligga.
Läs mer om Skellefteå.
Avgörande deadline i katalanskt ställningskrig
Klockan 10.00 på torsdagsförmiddagen går ännu en deadline ut i det spansk-katalanska ställningskriget. Madrid vill ha besked om Barcelona verkligen utropat självständighet eller inte och hotar med att ta över styret av Katalonien. Ett sista halmstrå erbjuds: att utlysa nyval.
Läs mer om Barcelona och Katalonien.
Spaniens krav: Besked om Kataloniens självständighet
Fram till klockan 10 i dag har Katalonien på sig att utropa självständighet, enligt Spaniens regering.Förra veckan höll regionledaren Carles Puidgemont ett tvetydigt tal där han uppmanade till dialog.Nu har han bara några timmar på sig att välja.
Läs mer om Katalonien.
Damberg: Sverige har bäst förutsättningar
Klockan 10 idag väntas besked om var i Sverige som Europas största batterifabrik ska byggas. Näringsminister Mikael Damberg (S) gästar Ekonomistudion torsdag och berättar mer om planerna. Programmet gästas även av Helena Haraldsson, omvärldsanalytiker på Carnegie inför det japanska valet som äger rum på söndag. Varje vardag 6.46
Nytt luftvärnssystem flera miljarder dyrare än först sagt
Försvarsmaktens nya luftvärnssystem kan bli mellan 5 och 10 miljarder dyrare än vad som hittills är sagt – totalt omkring 30 miljarder, enligt uppgifter till SvD. Försvarsutskottet kräver nu besked av regeringen om vilka underlag som finns.
Läs mer om SvD.
Svenska VM-kvalmatchen mot Danmark ställs in
Det blir inget VM-kvalmöte mellan Sverige och Danmark i Göteborg på fredag. Den danska spelarkonflikten är inte löst – och på onsdagsförmiddagen meddelade det danska fotbollsförbundet dess svenska motsvarighet att spelarna inte vill spela matchen. Vi har fått besked från det danska förbundet att matchen inte kommer att spelas.
Spelarna vägrar träna – besked dröjer ytterligare
Klockan 10 skulle Danmarks fotbollsförbund (DBU) meddela att det inte blir någon VM-kvalmatch mot Sverige – om inte de danska spelarna lyckats få DBU tillbaka till förhandlingsbordet.Men beskedet tycks dröja, samtidigt som spelarna fortsatt undviker att träna som planerat.
Läs mer om DBU, Sverige och VM-kvalmatch.