Besked

Ginas nya besked om framtiden i Idol

Gina Dirawi gjorde succ i den senaste säsongen av Idol.Nu avslöjar hon att TV4 vill ha tillbaka henne i nästa säsong.– Jag har fått en fråga, och det ligger hos mig, säger hon.
Läs mer om Idol, Idol.Nu och TV4.

Pussy Riot-medlemmar hoppas på asyl i Sverige

Två medlemmar i ryska performancegruppen Pussy Riot har sökt asyl i Sverige. Luisine Djanyan, Aleksej Knedljakovskij och deras tvåårige son Tigran väntar på besked om framtiden, fjärran från den brutala förföljelse de säger sig vara utsatta för i hemlandet.
Sportchefens besked om Toivonen-ryktet
Ryktena om Ola Toivonen till Djurgården har gått varma under vintern.Nu kommenterar Djurgårdens sportchef ryktena.– Det har jag svårt att se, säger han i podcasten Studio Allsvenskan.
Vi är inte nära en Aubameyang-affär
Pierre-Emerick Aubameyang ska vara överens med Arsenal om en övergång och anfallaren väntas när som helst bli Gunners nästa tunga värvning efter Henrikh Mkhitarjan.Men nu kommer ett besked som kan skrämma slag på Arsenals fans.

Beskedet: Röglestjärna borta upp till sex veckor

Röglestjärnan Taylor Matson, 29, är borta upp till sex veckor.Därmed blir det inget spel för den formstarke anfallaren före OS-uppehållet.– Faktiskt ett bättre besked än vad jag först befarade, säger Taylor till Rögles hemsida.
Läs mer om OS-uppehållet och Taylor.
Amerikanska OS-laget drabbat av dödsbesked
USA:s herrlag i ishockey i kommande OS har skakats av ett tragiskt besked. Lagets general manager i kommande olympiska spel, Jim Johannson, har gått bort. Det skriver det amerikanska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.
Läs mer om Jim Johannson.
Charlotte Kallas fina OS-besked
Läs mer om OS-besked.
Slår tillbaka mot Gretzky-utspelet
LOS ANGELES. Erik Karlsson gjorde sitt första mål på tolv matcher och Ottawa hade ledningen med 3-1 efter två perioder i derbyt mot Toronto.Men som så många gånger tidigare den här säsongen rasade fjolårets semifinalister ihop.Maple Leafs kom tillbaka och vann matchen efter att ha gjort tre mål under den sista perioden.Och nu kan nog Senators glömma slutspel i vår, då man är 14 poäng från den sista slutspelsplatsen i Eastern conference.Samtidigt fick de glädjande besked från flyttomsusade Erik Karlsson.
Ja i EU banar väg för mer biodrivmedel i Sverige
Veckans besked att EU-parlamentet säger ja till biobränsle av tallolja är mycket välkommet. Därmed undanröjs ett avgörande hinder för satsningar i ny biodrivmedelsproduktion i Sverige.
Läs mer om EU-parlamentet och Sverige.
Dahlns besked: Bara en idiot hade lämnat...
Jonathan Dahln har kopplats ihop med ett flertal SHL-klubbar.Men nu ger jättetalangen besked – han vill stanna i Timrå.Åtminstone så länge laget har chans att nå SHL.– Bara en idiot utan hjärta hade inte stannat i Timrå. Och jag känner att jag har hjärtat på rätt plats, säger Dahln till C More.
Hultqvist krävs på besked om räddningshelikoptrar
Sjöfartsverkets räddningshelikoptrar stod på marken samtidigt vid fyra av fem baser över landet tidigare i veckan. Vid en olycka hade inga räddningsinsatser kunnat göras. Nu kräver KD besked av försvarsminister Peter Hultqvist om den operativa driften ska övertas av Försvarsmakten.
Vännens stora chock: Skulle aldrig mörda
Vännen till den döde misstänkte i Ulricehamnsmordet är kritisk till polisens besked.Han kan inte tro det är sant - och känner inte igen sin vän i misstankarna.– Han skulle aldrig ha gjort något sådant, säger vännen.
Läs mer om Ulricehamnsmordet.
Regeringens besked bäddar för valstrid
EKONOMISTUDION EXTRA I en extrasändning från Ekonomistudion klockan 09.30 kommenterar SvD:s Mikael Törnwall att regeringen och Vänsterpartiet nu är överens om ett förslag kring vinster i välfärden. Detaljerna presenteras på en pressträff klockan 11.45.
Löfvens besked om militärer mot kriminella
Ska polisen ta hjälp av militären mot gängkriminaliteten eller inte?Efter gårdagens partiledardebatt uppstod förvirring om regeringens linje.Men beskedet ligger fast, meddelade Stefan Löfven på torsdagen.Hur det skulle kunna gå till överlåter han dock till myndigheterna. – Min tanke är att polisen i så fall efterfrågar vad man kan tänkas behöva för stöd för att knäcka den organiserade brottsligheten.
Läs mer om Stefan Löfven.
Perrellis nya besked – efter jobbiga tiden
Charlotte Perrelli har tvingats ställa in åtaganden på grund av röstproblemen. Sångerskan befarade att en stämbandsoperation skulle bli nödvändig – och i värsta fall att hennes framtida karriär var hotad – men har nu fått ett lättande besked.Det går åt rätt håll. Så otroligt skönt så ni anar inte skriver hon på sin blogg.
Skanska och H&M faller på börsen
Stockholmsbörsen som inledde onsdagen något lägre hade efter lunchtid återhämtat sig, ett mönster som även syntes på Europabörserna. Skanska föll efter att ha vinstvarnat medan Ericsson med besked tog tillbaka terräng efter tisdagens kursreträtt.
Läs mer om Ericsson och Europabörserna.
Besked: Williams väljer ryssen Sergey Sirotkin
auto motor & sports F1-expert tror att Sirotkin kan bli en svår nöt. Vad tror ni?
Åkesson pressade Kristersson om flyktingtak
Jimmie Åkesson (SD) krävde besked i riksdagens partiledardebatt av M-ledaren Ulf Kristersson om hur många asylsökande Moderaterna anser att Sverige kan ta emot. – Ert svar är alltid: stäng världen ute, replikerade Ulf Kristersson.
SHL-klubb värvar succmålvakten
Luleå har fått besked om att det blir spel i Nordamerika för Filip Gustavsson nästa säsong.Nu skriver Norrbottens Kuriren att Gustavsson ersätts av hockeyallsvenske succmålvakten Niklas Rubin.–Det är inget jag vill kommentera, med all respekt, säger Rubin till tidningen.