Besked

Många republikaner lättade efter Trumps besked om Afghanistan

Washington. Många republikaner har uttryckt lättnad efter att president Donald Trump kommunicerat sin nya strategi för kriget i Afghanistan. Särskilt betydelsefullt är att det inte finns något datum för tillbakadragande, enligt senator John McCain. Andra, som den avskedade chefsrådgivaren Steve Bannon, är mer kritiska.

Ekholms brev till de anställda: Vi tjänar inga pengar

Ericssons vd Börje Ekholm är bekymrad. Det framgår av ett veckobrev till hans anställda som SvD Näringsliv tagit del av. Brevet, som publicerats nyligen, innehåller både förhoppningar och tunga besked från Ericssons vd: Vi måste säga hej då till fantastiska kollegor.
Köpenhamnspolisen: Dna-besked kommer i morgon
Se danska polisen videouttalande om den kvinnokropp som hittades på måndagen och sökandet efter journalisten Kim Wall.
Läs mer om Kim Wall.
Dansk polis: DNA-besked om hittad kropp i morgon
Det är fortsatt osäkert om den stympade kroppen som har hittats i danskt vatten är försvunna Kim Wall. Ett DNA-besked kommer i morgon. – Det inte går att utesluta att det är Kim Wall, säger Jens Möller på Köpenhamnspolisen.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamnspolisen.

Kör över partivännen om misstroendet

Sverigedemokraternas försvarspolitiska talesperson Mikael Jansson öppnade förra veckan för att partiet kan ändra sig när det gäller en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist.Men partiledaren Jimmie Åkesson kör nu över sin partikamrat – och ger nytt besked i en intervju för Expressen:– Vi står fast vid att det bör väckas, och röstas igenom, ett misstroende mot honom.
Kör över partivännen om missförtroendevotumet
Sverigedemokraternas försvarspolitiska talesperson Mikael Jansson öppnade förra veckan för att partiet kan ändra sig när det gäller en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist.Men partiledaren Jimmie Åkesson kör nu över sin partikamrat – och ger nytt besked i en intervju för Expressen:– Vi står fast vid att det bör väckas, och röstas igenom, ett misstroende mot honom.
Anfallarens besked: Slutar i landslaget
Anja Mittag slutar i det tyska landslaget.Efter 12 år och 158 landskamper lägger hon nu hela sitt fokus på FC Rosengård.
Michael Winiarski: USA:s insats handlar enbart om att utrota terrorister
DN:s utrikeskommentator Michael Winiarski svarar på tre frågor om Donalds Trumps besked om att USA ska fortsätta att slåss för att vinna i Afghanistan.
Åkarna inför domen: Hon måste straffas
Skidvärlden väntar på Therese Johaugs dom.Inför dagens besked har flera storstjärnor uttalat sig för norska Dagbladet – och de ser fram emot att få ett avslut.– Det förtjänar hon, säger Iivo Niskanen.
Läs mer om Dagbladet och Iivo Niskanen.
Trump väntas ge besked om Afghanistan
NEW YORK. I natt väntas president Trump lämna besked om Afghanistan. Enligt New York Times är beskedet stanna – och skicka ännu fler trupper. – Presidenten har fattat sitt beslut, sa försvarsminister James Mattis natten till i söndags.
Läs mer om Afghanistan och Trump.
1,6 miljoner svenskar får nu besked om kvarskatt
Nu skickas de sista skattemiljarderna ut till svenska folket.Men augusti innebär också en nervös väntan för 1,6 miljoner svenskar med kvarskatt.Rådet: vänta inte in det sista med att betala.– Räntan på de här pengarna fortsätter att ticka och 90 dagar efter förfallodatumet ökar takten. Ytterligare en månad senare kopplas Kronofogden in, säger Johan Schauman på Skatteverket.
TV-kanalens besked: Källström förlänger
Kim Källström har skrivit på ett nytt kontrakt med tv-bolaget Discovery Networks Sweden.Han kommer att fortsätta synas som expert i Eurosports fotbollssändningar till och med 2020.- Det har känts helt rätt med Eurosport från första början och jag är taggad inför framtiden, säger han i ett pressmeddelande.
Läs mer om Eurosport.
JUST NU: Madsens besked – Kim Wall dog i olycka
Enligt Peter Madsen dog Kim Wall efter en olycka på ubåten. Det skriver den danska polisen i ett pressmeddelande.Han ska ha begravt henne till sjöss.
Läs mer om Kim Wall.
Svensk Näringsliv om rödgrönas besked: Skrämmande
Skrämmande säger Svenskt näringsliv om beskedet från regeringen och Vänsterpartiet om att parterna är överens om huvuddragen i ett förslag om begränsning av vinster i välfärden, tänkt att hamna på riksdagens bord under innevarande mandatperiod.
Läs mer om Svenskt och Vänsterpartiet.
Gunterbergs mystiska besked om Serneholt
Marie Serneholts och Johan Gunterbergs tystnad i sociala medier har fått folk att undra om kändisparet gjort slut, något som även sajten Stoppa Pressarna rapporterar.Här är Johan Gunterbergs mystiska besked om Marie Serneholt.– Vi är bra vänner, säger De vet du-artisten.
TV4:s besked till Ernst efter kritiken
TV4 valde ifjol att inte ge Ernst Kirchsteiger några klara besked om framtiden innan sista programmet för säsongen var avklarat.Men i år är det annorlunda - redan innan torsdagens avsnitt är saken biff - han är aktuell för både nya sommar- och julprogram.Ernst är en av våra allra största och mest folkkära profiler och vi är superstolta att ha honom i kanalen, skriver TV4 i ett mejl.Som om det inte räckte blir det även två specialprogram för att hylla Kirchsteigers tio år i kanalen.
Läs mer om Ernst, Ernst Kirchsteiger och TV4.
Guldhjältens besked: Slutar med hockeyn
Erik Christensen har lämnat ett definitivt besked.HV 71:s guldhjälte avslutar hockeykarriären.– Tiden i Jönköping var den lyckligaste under min hockeykarriär, säger han till Jönköping-Posten.
Baras mardröm: Luis Suarez är knäskadad
Barcelona gick på pumpen mot Real Madrid.Nu kommer nästa tunga besked.Luis Suarez är knäskadad och blir borta en längre period.
Läs mer om Real Madrid.Nu.
Magdalena Anderssons besked till pensionärerna
Vid årsskiftet sänker regeringen skatten för pensionärer.Därefter vill man sänka skatten ytterligare – och helt ta bort klyftan mellan pensionärer och löntagare.Men några konkreta löften kan inte finansminister Magdalena Andersson ge.– Självklart ska man ha en rimlig pension när man blir äldre, säger hon.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Pär Mårts besked om framtiden som tränare
VM-guld, OS-guld och SM-guld på meritlistan. Nu väljer han att sluta.Pär Mårts beslut är definitivt.– Det är färdigt nu, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, OS-guld och SM-guld.
Talangen stoppas av NHL–klubben
Rangers stenhårda besked till SHL-klubben: Jag får inte
Läs mer om NHLklubben.
Odinga: Vi ska överklaga till Högsta domstolen
Kenyas oppositionsledare Raila Odinga har bestämt sig för att överklaga valresultatet till Högsta domstolen. Tidigare har han avvisat en rättslig prövning men onsdagens besked kan innebära en fredlig lösning på krisen.
Läs mer om Högsta och Raila Odinga.
Klubbens besked – efter dödsfallet
Issa Iskander, Husqvarna FF:s starke man, avled tidigare i veckan.Nu har klubben fått tillstånd att skjuta upp sin nästa match för att kunna skicka spelarna på begravningen, rapporterar Jönköpings-Posten.
Läs mer om Jönköpings-Posten.
Dramat med SVT – innan Sannas besked
Sanna Nielsen kommer att leda Allsång på Skansen även nästa år - det meddelade hon själv under tisdagens säsongsavslutning. Men förhandlingarna med SVT pågick in i det sista - och bara timmar innan gårdagens sändning var det underskrivet. – Alla måste vara nöjda och vara redo med vad man går in i för deal. Inte minst för Sanna så är det viktigt vad man går in i, säger Per Rådelius, projektledare på SVT.
Läs mer om Allsång, SVT, Sanna och Skansen.
Nytt besked från Kim Jong-Un: Bollen ligger hos USA
Nordkorea avvaktar med det aviserade missilangreppet mot Guam, enligt CNN.Kim Jong-Un säger i en ny kommentar att han vill vänta och se vad de dumma jänkarna gör här näst.
Läs mer om Guam, Kim Jong-Un och USA.