Besked

Lägenheter för hemlösa är en god investering

Så äntligen ett konkret besked till Malmös flera tusen bostadslösa.133 lägenheter ska byggas i Limhamn. Som tillfälligt boende för hemlösa i väntan på att de kan ordna något mer permanent.
Läs mer om Limhamn.

Tipsen strömmar in efter Emilie-spåret

Efter tisdagens besked om nya spår har polisen har fått in över 100 tips i utredningen om mordet på 17-åriga Emilie Meng i danska Korsør.– Flera av dem ser riktigt intressanta ut, säger spaningsledaren Søren Ravn-Nielsen till nyhetsbyrån Ritzau.
Hollywoodfruns besked inför nya säsongen
Gravida Elena Belle, tidigare känd som Natacha Peyre, var med i förra säsongen av programmet Svenska Hollywoodfruar.På sin Instagram berättade Elena Belle att hon kommer att synas i tv-rutan i höst igen.Missa inte den nya säsongen Svenska Hollywoodfrurar, skriver hon.

Tv-profilens besked – tvingades ta bort knöl

Kattis Ahlström upptäckte en knöl som hon tvingades operera bort.Upptäckten gjordes i samband med en mammografiundersökning.Jag fick en knöl och blev naturligtvis fruktansvärt rädd, säger hon i podcasten Cancerpodden enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Cancerpodden.
Filmstjärnans besked – slutar som skådespelare
Den trefaldige Oscarsvinnaren Daniel Day-Lewis, 60 har gjort sin sista film och avslutar nu sin långa filmkarriär.Det meddelar hans talesperson Leslee Darts, skriver Reuters.Beslutet ska grunda sig på privata omständigheter.
Läs mer om Reuters.Beslutet.
OS-hjältens besked: Oerhört glädjande
Efter dödsfallen i familjen är Jenny Rissveds på väg tillbaka till tävlandet.OS-hjälten har ännu inte beslutat om en comeback – men förbereder sig med ett höghöjdsläger i Alperna.– Det är oerhört glädjande att hon har kommit i väg på det, säger managern Johan Elliot.
Läs mer om Alperna och Johan Elliot.
Väntan allt längre för ensamkommande barn
Ensamkommande barn som väntar på besked om asyl har i snitt väntat i ett och ett halvt år. Handläggningstiderna för asylsökande blir allt längre, samtidigt som Migrationsverket bara avgjort en knapp fjärdedel av de ärenden som är planerade för i år.
Läs mer om Migrationsverket.
Efter otäcka bilderna - Bengtsson till lag-EM
Hon lämnade Bauhausgalan med smärtor i båda fötterna.Men nu kommer positiva besked.Ingenting är sönder – och Angelica Bengtsson är uttagen till lag-EM i helgen.– Det går snabbt framåt, säger Bengtsson.
Pånyttfödd Diamond League gav svenskt medaljhopp
Efter att ha hotats av konkurs i flera år kommer söndagens Diamond League-gala i friidrott att visa ett positivt resultat. Samtidigt lämnade flera av de främsta svenska stjärnorna positiva besked på Stockholms Stadion. Bäst: Daniel Ståhl som seglar upp som stort medaljhopp i VM.
Läs mer om Diamond League-gala.
Advokatens besked: Ingen utredning mot Trump
USA:s president Donald Trump utreds inte för att ha försökt störa rysslandsutredningen. Det beskedet lämnar nu Trumps advokat – två dagar efter att presidenten själv föreföll hävda att han utreds.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Beskedet: Kommer inte sjunga nationalsången
LUBLIN. Dubbla medborgarskap, men ingen nationalsång.Det var Pawel Cibickis besked på presskonferensen inför Sveriges möte med Polen.– Jag sjöng inte Polens nationalsång heller, så det är av respekt för båda länderna, säger han.
Läs mer om Polen.
Jag kände direkt att något gått åt helvete
För tre år sedan kastade hon bokstavligen sönder armen i sju delar.Sedan dess har hon kommit tillbaka bättre än någonsin.Nu har Anna Wessman råkat ut för en ny bisarr skadesmäll.–Mitt i ett kast vek sig mitt knä inåt och jag kände direkt att någonting gått åt helvete, säger spjutkastaren som trots att hon fått besked om att korsbandet är av siktar mot OS i Tokyo 2020.
Läs mer om Anna Wessman och Tokyo.
Stefan Perssons besked om H&M
Stefan Persson ska inte köpa upp HM.Klädjättens majoritetsägare ger nu besked efter den senaste tidens spekulationer om att familjen kan vara på väg att ta bolaget från börsen.– Det finns ingen substans i detta, säger informationschefen Kristina Stenvinkel.
Läs mer om Kristina Stenvinkel.
Finansministern: Allianser skapar budgetkaos
Alliansens hot om misstroendeförklaring riskerar att skapa kaos säger Magdalena Andersson. Men finansministern ger inget besked om hon är beredd att kompromissa om skatteförslagen som väckt kritik.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Fed-chefen lämnar besked om räntan
USA:s centralbank Federal Reserve (Fed), med chefen Janet Yellen, lämnar på onsdagskvällen besked om räntan.Många väntar sig att räntan kommer höjas ytterligare.
Läs mer om Federal Reserve och Janet Yellen.
20:00: Yellen lämnar besked om styrräntan
Den amerikanska centralbanken lämnar klockan 20.00 besked om räntan. USA-börserna handlades nära nollan när tio minuter återstod.
Anhöriga samlas vid det ännu rykande höghuset
LONDON. Oroliga, sammanbitna anhöriga samlades på onsdagseftermiddagen i närheten av det ännu rykande höghuset i Kensington i västra London. Många höll om varandra och pratade lågt i väntan på besked om vad som skett med deras vänner och familjemedlemmar. Minst sex personer har dött och ett 70-tal skadats i den stora branden.
Läs mer om Kensington och London.
Låt Polisen ansvara för samordningen i stället
REPLIK DN Debatt 14/6. Regeringen meddelar att ansvaret när det gäller Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism ska läggas under Brottsförebyggande rådet. Liberalerna beklagar detta besked, det enda positiva är att Miljöpartiet fråntas ansvaret i regeringen för arbetet mot extremismen, skriver Roger Haddad (L).