Beväpnad

Polis undvek att stoppa skolskjutningen

En beväpnad polis som befann sig vid gymnasieskolan Marjory Stoneman Douglas High School under skolskjutningen har lämnat sin tjänst. Han gick inte in på skolan och konfronterade skytten utan stod kvar utanför, visar en intern utredning.

Polis slutar efter skolskjutningen – konfronterade inte skytten

En beväpnad polis som befann sig vid gymnasieskolan Marjory Stoneman Douglas High School under skolskjutningen har lämnat sin tjänst.
Beväpnad polis utanför skolan gjorde ingenting
När Nikolas Cruz, 19, sköt mot elever och lärare inne på skolan stod en beväpnad polis utanför – utan att ingripa.Nu säger han upp sig.– Han skulle ha gått in, säger den lokale sheriffen Scott Israel enligt CNN.
Läs mer om CNN och Scott Israel.
Beväpnad man skjuten i Svedmyra
En man med ett pistolliknande föremål i handen har skjutits av polis i Svedmyra i södra Stockholm. - När polisen anlände till platsen tvingades vi skjuta honom, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Beväpnad man skjuten av polis

Beväpnad man söks av polis – boende slog larm
En polisinsats pågår just nu i Svedmyra i södra Stockholm.– Det är en man som gått omkring med ett vapen och gått in i en lägenhet, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Flera döda och skadade när beväpnad man sköt på folkfest
Fyra kvinnor har dödats och fem andra personer skadats när en beväpnad man öppnade eld utanför en kyrka i Dagestan på söndagen. Två av de skadade är poliser.
Läs mer om Dagestan.
Väpnat rån mot taxichaufför
En taxichaufför i Burlöv har blivit brutalt rånad av en beväpnad kund.
Läs mer om Burlöv.
JUST NU: Maskerad man jagas efter rån
En man jagas på onsdagskvällen efter ett rån mot en livsmedelsbutik.Mannen var beväpnad med ett pistolliknande föremål.– Han hotade sig till cigaretter och kontanter, säger Fredrik Bratt vid polisen.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Stort polispådrag efter larm om beväpnad man
Polisen har larmats om att en man observerats med vad som tros ha varit ett vapen i Karlstad. Flera patruller har åk till platsen och och en person har frihetsberövats.
Läs mer om Karlstad.
Här slår tungt beväpnad polis till – mot Bandidos
När polisen slog till mot mc-klubbens näste flydde Bandidos-mannen upp på taket – för att gömma knark i en skorsten.Nu har han, som själv anser sig vara en go gubbe, dömts till fängelse– Vi förberedde för fest, säger mannen i förhör.
Läs mer om Bandidos-mannen.
Högg exhustrun med yxa – nu berättar han i rätten
Han släpptes fri efter rättegången, där han misstänks ha dödshotat sin exhustru, beväpnad med kniv.Fyra dagar senare gick han attack på nytt – den här gången med yxa.Nu ska mannen berätta vad som hände:– Han mår mycket dåligt i nuläget och är väldigt ledsen över den här händelsen, säger advokat Jöns Gerhardsson.
Polishusen i Malmö bevakas av tungt beväpnad polis
Malmös polishus är sedan i fredags satta under förstärkt bevakning. Anledningen är att flera utredningsinsatser mot kriminella grupper nu pågår. – Poliser med förstärkt utrustning bevakar polishusen, till dess det inte längre är nödvändigt, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Syd.
Läs mer om Anna Göransson, Malmö och Syd.
HA-topp hotade med machete och köttkrok
Arbetarna stod och dunkade på dörren till deras chefs hus för att utkräva lönerna de hade gått miste om.Då kom en ledare i Hells Angels farandes – beväpnad med machete och köttkrok – och jagade i väg personerna, enligt åklagaren.Nu sitter mannen i 50-årsåldern häktad misstänkt för grovt olaga hot.
Superpådrag i Davos – snart landar Trump
DAVOS. Strax före lunch på torsdagen landar USA:s president Donald Trump i Davos med helikoptern Marine One ett stenkast från lyxhotellet InterContinental.Vägarna vid hotellet stängdes av vid 10-tiden och helikopterplattan bevakas nu av tungt beväpnad militär. Enligt uppgifter till Expressen åker presidenten direkt från helikopterplattan till konferenscentret.
Maskerad man rånade kinakrog med kniv
En kinakrog i Eslöv har rånats av en beväpnad man i rånarhuva.–Det är ensam knivbeväpnad man iklädd rånarluva som rånat restaurangen, säger Annan Göransson på polisens ledningscentral.Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med rånet.
Läs mer om Annan Göransson och Eslöv.
Man med kniv försökte råna McDonald's
En maskerad man försökte under morgonen råna en McDonaldsrestaurang i Lidköping. Enligt polisen ska ha försökt bryta upp ett fönster med en spade.Mannen ska även ha varit beväpnad med kniv.Mannen fick inte med sig någonting och lämnar platsen på cykel.Ingen i personalen ska ha skadats vid händelsen.
UD sprider felaktig bild av försvarsrapport
Utrikesdepartementet, UD, väljer att tona ner rapporten från regeringens egen Försvarsberedning.Formuleringen en beväpnad attack mot Sverige kan inte uteslutas har ersatts med en nedtonad variant om att en väpnad attack inte framstår som trolig, skriver Dagens Nyheter, som tagit del av ett dokument från UD.
Man knivhögg butikspersonal vid rånförsök
På lördagseftermiddagen har en man försökt råna en butik i Masthugget i Göteborg.Gärningsmannen var beväpnad med kniv och högg mot butikspersonalen och träffade personen i handen.– Den knivskurne är förd till sjukhus, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen.
Knivrånare hotade personal på Ica
Personalen på Ica Nära på Stationsgatan i Skatelöv, Alvesta, hotades på torsdagsförmiddagen av en rånare beväpnad med kniv.Gärningsmannen var svartklädd och maskerad, och sprang sedan från platsen.– Vi letar just nu i området efter den misstänkta gärningsmannen, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Yxrånare slog till mot lyxhotell i Paris
Flera personer har rånat det kända femstjärniga lyxhotellet Ritz i Paris, skriver Le Parisien.Minst en av rånarna ska ha varit beväpnad med en yxa.Bytet ska ha varit smycken för sammanlagt över fyra miljoner euro.
Läs mer om Le Parisien.Minst och Ritz.
18-åring rånades på jacka, keps och skor
Flera gärningsmän gav sig på en 18-åring och tvingade till sig hans jacka, keps och skor.En av de misstänkta ska ha varit beväpnad med kniv.Rånarna flydde i bil från platsen.
Man har barrikaderat sig i byggnad – hotar med bomb
En beväpnad man har barrikaderat sig inne i ett flerfamiljshus i Belgrad i Serbien.Han säger sig ha en bomb och hotar att spränga byggnaden.Det finns även uppgifter om att mannen ska ha tagit gisslan, rapporterar serbiska medier.
Läs mer om Belgrad och Serbien.Han.
Polis grep man som ska ha varit knivbeväpnad
Polisen grep en man under natten mot onsdag på Södermalm i Stockholm.Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen aggressiv och beväpnad med kniv.