Beväpnad

Tunnelbanestation evakueras i London

Tunnelbanestationen Oxford Circus i London har evakuerats. Enligt BBC har flera personer sprungit från platsen och beväpnad polis finns på plats.
Läs mer om London.

Person ertappade beväpnad rånare i hemmet – blev fastbunden

En person kom hem till sin lägenhet i Märsta och påträffade där en inbrottstjuv. Rånaren band då fast personen och fortsatte sedan att plocka på sig föremål från hemmet. Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.
Läs mer om Märsta.
Yxman jagas – polisen söker igenom buss Slog till mot apotek
Ett apotek i Munkedal har rånats av en man beväpnad med vad som tros vara en yxa.Mannen har flytt från platsen och jagas nu av polis.Bland annat har polisen sökt igenom en buss i sökandet.– Under sin tröja hade mannen vad man tror är en yxa, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.
Läs mer om Munkedal, Slog och Ulla Brehm.

Fyra dödsoffer i skjutning – inga barn bland de döda

Fyra människor dödades och minst tio skadades, bland dem sju barn, när en beväpnad man sköt människor på flera platser, bland annat på en skola på Kaliforniens landsbygd.
Minst fem döda i skjutning i Kalifornien
Minst fem personer har skjutits ihjäl och flera personer – även barn – har skottskadats i ett litet samhälle utanför Red Bluff i norra Kalifornien, USA. Skytten, som bland annat var beväpnad med ett halvautomatiskt vapen, är ett av dödsoffren.
Läs mer om Kalifornien, Red Bluff och USA.
Man med kniv försökte råna mack
En maskerad och beväpnad man har försökt råna en bensinmack i Malmö.Polisen söker nu efter mannen med hundpatrull.
Läs mer om Malmö.Polisen.
12-åring med leksaksgevär spred panik i Köpenhamn
En tolvårig pojke med leksaksgevär skapade stor panik i centrala Köpenhamn på lördagen.Förbipasserande hade observerat händelsen och larmat polisen - men sagt att det handlade om en pistolbeväpnad man i en bil.Larmet fick Köpenhamnspolisen att rycka ut med tungt beväpnad polis. Först efter någon timme kunde styrkan dras tillbaka.
13-årig flicka hotad av knivman utanför Netto
En man hotade på lördagen flera personer utanför Netto i Halmstad.Mannen var beväpnad med kniv och uppträdde hotfullt mot flera personer.Bland annat en 13-årig flicka.
Läs mer om Halmstad.Mannen och Netto.
Yxman jagade ungdomsgäng
En man beväpnad med yxa ska ha jagat ett ungdomsgäng på Hisingen, enligt vittnen.– Vi fick samtal om att en man med yxa jagade ett ungdomsgäng, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen i region Väst.Mannen har säkrats på platsen.
Historien bakom attacken mot nattklubb i Ängelholm
Ett terrordåd i lilla Ängelholm?Eller ett busstreck av en ung man beväpnad med saft och massagebälte?Veckan efter attentatet mot krogen 19hundra, går åsikterna om vad som hände isär.Kvällsposten åkte till Ängelholm – och fick uppgifter om att attacken var genomtänkt, samt att den misstänkte tidigare ska ha hotat en granne efter ett religiöst bråk.
Läs mer om Ängelholm och Ängelholm.Eller.
Berusad knivman greps ombord på tåg
En man beväpnad med en kniv greps av polis vid 06.30-tiden på tåget mot Arlanda. – Han ska ha varit kraftigt berusad vid tillfället, säger Karin Stanley, RLC-befäl vid Stockholmspolisen.
Gisslandrama i bowlinghall i Storbritannien
En beväpnad man har tagit två anställda som gisslan i en bowlinghall i Bermuda Park i Nuneaton, rapporterar brittiska BBC.
Rånare på hotell - stor polisinsats
Polisens insatsstyrka gör en insats på ett hotell i västra Stockholm efter att en beväpnad rånare slagit till, skriver Aftonbladet.Rånaren tros fortfarande vara på hotellet.
JUST NU: Beväpnad man har tagit gisslan i bowlinghall
En beväpnad man ska under söndagseftermiddagen ha tagit gisslan, och förskansat sig i en bowlinghall i Nuneaton i England, uppger Mirror.
Läs mer om England, Mirror och Nuneaton.
Knivattack i München
Flera personer har skadats när en man beväpnad med kniv gick till attack mot förbipasserande i centrala München. Fyra personer har enligt myndigheter skadats lindrigt. Två andra anfölls, men skadades inte. Den misstänkte kunde gripas någon timme efter attackerna.
Läs mer om München.
Moderater vill sätta in beväpnad militär i förorter
Militär borde sättas in i särskilt utsatta områden i Stockholms förorter. Det föreslår 20 moderata riksdagsledamöter i en motion som lämnades in till riksdagen den 4 oktober.
Här går bombnazisten till attack mot polisen
Den tidigare nazistledaren i Göteborg, Viktor Melin, dömdes häromveckan till sex år och sex månaders fängelse för bombattackerna i Göteborg.Nu döms han igen – för att beväpnad med en stor sköld ha gått till attack mot polisen i samband med att Nordiska motståndsrörelsen, NMR, demonstrerade utan tillstånd.
JUST NU: Beväpnad man slog till mot butik
En butik i centrala Göteborg utsattes för ett rån vid 13-tiden på onsdagen.– Rånaren viftade med ett pistolliknande föremål, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Göteborg.
Väpnat rån mot butik i Stockholm
Två maskerade män har rånat en butik i Spånga i stadsdelen Solhem i Stockholms kommun.En av personerna ska ha varit beväpnad med ett pistolliknande föremål, enligt polisen.Ingen person är gripen.– De fick med sig kontanter, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.
Råtta kravlade upp – ur Gunillas golvbrunn
De nattliga oljuden i Gunilla Gustafssons lägenhet, visade sig komma från en stor råtta.Och när Anticimex inte hade tid att hjälpa henne, tog Gunilla saken i egna händer. Beväpnad med ett stort skohorn gick hon till attack.– Jag slog och slog och slog. Blodet bara skvätte, berättar hon.
Läs mer om Anticimex och Gunilla.
Man med svärd hotade och slog sönder bilar
En man beväpnad med svärd gick under söndagskvällen runt i ett samhälle i Svalövs kommun i Skåne.Han hotade en person, slog sönder bilar – och allt slutade med att polisen övermannade honom med pepparsprej.– Ett svärd är ett farligt vapen, så det måste polisen hantera med försiktighet, säger Rickard Lundqvist vid regionledningscentralen vid polisen syd.
Läs mer om Rickard Lundqvist och Skåne.Han.