Big

Keshales och Papushado gör "Gunpowder Milkshake"

Den israeliska regissörsduon Aharon Keshales och Navot Papushado gjorde 2013 den hyllade "Big Bad Wolves" som fick självaste Quentin Tarantino på fall. Nu rapporterar Deadline att deras nästa film blir actionthrillern "Gunpowder Milkshake".

Gunhild Carling ska spela på legendarisk klubb i New York

På söndag spelar Gunhild Carling på Birdland i New York, världens mest prestigefyllda jazzklubb.Inbjudan kom från klubben direkt till Gunhild efter att hon visat upp sina musikaliska konster i samband med The Big Band Battle på ett hangarfartyg i New York förra året.– Det mest otroliga är att konserten är slutsåld, säger Gunhild.
Tim Avicii Berglings sista spelning i Norden
Tim Avicii Bergling har gått bort, 28 år gammal.Spelningen han gjorde på Tallriken i Malmö i augusti 2016 blev också hans sista i Skandinavien.– Det var lite vemodigt, säger vännen och Big Slap-arrangören Erik Ebbing.
Kika in äckelkärringen från Conjuring-filmen The Nun
Conjuring var läskig, anser vi här på Gamereactor. Tillräckligt läbbig för att skrämma slag på oss alla, i alla fall. Vi pratar kollektiv droppa i brallan här. Big time!

Biotoppen: Rampage ny etta

Actionrullen Rampage – big meets bigger, med Dwayne Johnson, Malin Åkerman och en mycket stor gorilla i rollerna, har sågats rejält av kritikerna. Men filmen lockade ändå publik till biosalongerna i helgen och går nu rakt in som etta på biotoppen.
VIMMEL: Körberg och Sandviken big band bjöd på dubbla konserter - se bilderna här
Våren verkar slutligen ha anlänt på allvar till Sandviken, och på lördagen uppträdde Tommy Körberg och Sandviken Big Band inte en, utan två gånger. - Han har ju en grym röst, det känns som att han trivs med orkestern, säger Mia Breisch.
Världsklarinettisten Martin Fröst förtrollade hemmapubliken - succé för hans magiska musikvärld
Susanne Holmlund hörde och såg Martin Fröst spela och dirigera. Vart tar musiken vägen när den spelats? Finns den kvar någonstans, precis som den kosmiska bakgrundsstrålningen är en rest av Big Bang?
Läs mer om Big Bang och Martin Fröst.
Efter Tommy Körberg: Sandviken Big Band ger sig ut på storturné med Jill Johnson
I vinter packar Sandviken Big Band in instrumenten i turnébussen och ger sig ut på en stor turné i Sverige. Amerikanskinspirerad julmusik kommer att framföras och längst fram på scenen kommer Jill Johnson att stå.
Nöjesguiden: Tommy Körberg gör jubileumskonsert med Sandviken Big Band - det här händer i helgen.
Biopremiärer i helgen: "Rampage": Filmstaden Gävle, Roxy Star Sandviken, Tierps bio "Death wish": Filmstaden Gävle, Roxy Star Sandviken, Tierps bio På scen: Fredag: "En konsert i kärlekens tecken": Betlehemskyrkan,
Rampage - Big meets bigger
En tromb med hajar i. Upplägget är hämtat från den moderna kultklassikern Sharknado, en film där själva poängen är den skrattretande usla nivån. Alla vet att det är en hopplös produkt och bemöter den därefter.
Läs mer om Big och Sharknado.
Filmrecension: Rampage - big meets bigger
Telegram. Om man har en jättegorilla, en flygande jättevarg, en verkligen jättejättestor ödla samt The Rock. Och det ändå inte lyfter. Då kan man tveklöst slå fast att storleken inte spelar någon roll. Image-text: En man och hans apa.
Läs mer om The Rock.
Tricia Wang: Så kan AI och big data hjälpa dig att ta bättre affärsbeslut
Har du koll på begreppet thick data? TED-talaren Tricia Wang kom till Webbdagarna Stockholm 2018 för att berätta om hur AI och big data borde påverka dina framtida affärsbeslut.
Market på plats i Denver - jättekonferens om big data, AI och Internet of things
I går kväll invigdes SAS Global Forum 2018 i Denver - en av världens största konferenser om big data, AI och Internet of things. Market är på plats och spanar på trenderna.
Läs mer om Denver och Internet.
Nils Landgren gästar Åmål
MUSIK: Projekt tillsammans med Musikskolan Världstrombonisten och sångaren Nils Landgren kommer till Åmål och spelar den 26 maj. - Vi gör ett projekt med Nils Landgren och Åmål Big Band som är musikskolans storband.
London går om New York i antal mord
Utrikes. För första gången i modern historia begås fler mord i London än i New York, visar ny statistik från polismyndigheterna i de båda storstäderna. Image-text: Big Ben i London, där mordstatistiken går åt fel håll. Arkivbild.
Läs mer om London och New York.
Nedräkningen igång inför brexit
Utrikes. Den 29 mars 2019 kliver Storbritannien ut ur EU. Image-text: Storbritanniens flagga vajar framför Big Ben i London. Nedräkningen har nu inletts inför det brittiska utträdet ur EU om exakt två år. Arkivfoto.
Läs mer om Big Ben, London och Storbritannien.
Händer i dag 28 mars 2018
GÄVLE Arrangemang Sandviken Big Band med Meta Roos. Gävle Jazz Club på Gävle Konserthus kl 19. Konsert med kyrkans unga körer och elever från Kulturskolan kl. 15.00 Missionskyrkan Hedesunda. Samling i Hemlingbystugan kl.10.00.
Läs mer om Hemlingbystugan och Kulturskolan.
Ny Imax-film hyllar ingenjörer
Filmen Dream Big handlar om människans påhittighet, tekniska lösningar och att man alltid ska drömma stort. På Cosmonova på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm visas nu Dream Big: Engineering Our World skapad av MacGillivray Freeman.
Singel från trion Gain Eleven
MUSIK Nyligen skrev Arvikabandet Gain Eleven kontrakt med Big Balls Productions och nu släpper gruppen en första singel genom samarbetet. Låten heter "Freak you out" och släpps den 30 mars.
"Retailbranschen har mycket att lära av food and beverage-världen"
Benjamin Calleja är handelsresande i restaurangdesign och grundare av den big data-drivna pizzerian 18|89 i Stockholm. "Allt går att mäta och skruvas till en bättre kundupplevelse.
Läs mer om Stockholm.
Svensk 20-åring världscuptvåa i big air
Hugo Burvall från Sundsvalls slalomklubb klev för andra gången i karriären upp på prispallen i världscupen när han blev tvåa i big air-tävlingen i Qubec, Kanada.
Läs mer om Kanada och Qubec.
Svensk 20-åring världscuptvåa i big air
Sporttelegram. Hugo Burvall från Sundsvalls slalomklubb klev för andra gången i karriären upp på prispallen i världscupen när han blev tvåa i big air-tävlingen i Québec, Kanada. Image-text: Hugo Burvall. Arkivbild. Luca Bruno/AP/TT
Läs mer om Kanada och Qubec.
Nytt museum öppnas i Big Bengt ära
High Chaparral investerar i nytt Big Bengt Museum - Nu ska Big Bengt och det entreprenörskap han stod för få ett riktigt fint museum. Det är han och allt det han stod för verkligen värt.
Läs mer om Big Bengt och Big Bengt Museum.
Fristadorkester vann SM i jazz
Freetown Big Band från Fristad vann juryns gillande och tog hem segern i SM i storbandsjazz för ungdomar i helgen. Klarinettisten Jonna Mattsson vann även ett solistpris.
Läs mer om Fristad.