Bil

Bil kraschade in i busshållplats

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till västra Lund där en bil har kört in i en busshållplats.–Vi är på plats nu, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral klockan 16.00.
Läs mer om Anna Göransson och Lund.

Svensk man död i bilolycka i Alicante

Den svenska familjen var ute och körde bil på spanska solkusten.Av oklar anledning kraschade bilen under färden – och en svensk man i 50-årsåldern omkom.– Vi var i kontakt med de anhöriga, säger Patric Nilsson, kansliråd på UD.
Läs mer om Alicante och Patric Nilsson.
Bil i krock med mitträcke på E6 – körfält avstängda
En bil har krockat med med mitträcket längs E6 i Göteborg.Olyckan har trafikpåverkan i norrgående riktning.– Vi har fått stänga av två körfält, och trafiken går långsamt, säger larm- och ledningsopertör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Värsta fällan när du köper begagnad bil
Ska du köpa en begagnad bil?Se då upp – det finns en risk att du ärver tidigare ägares skulder.I värsta fall kan du bli av med bilen.Här är Motormännens bästa råd för att kontrollera fordonsrelaterade skulder.

Skräckinbrott i villa – tjuv flydde till väntande bil på E6

Tjuv försökte bryta sig in i villa där barn var hemma.När tjuven upptäcktes bad han om vatten men sprang samtidigt därifrån, rapporterar polisen.
Pojke stal lärarens bil – och eldade upp den
I vintras när en lärare skulle köra hem från jobbet en dag var både bilnycklar och bilen borta.En pojke på skolan har nu dömts för att ha stulit bilen från parkeringen och sedan tillsammans med två kompisar kört runt och till slut eldat upp den.Senare kom idn upp om att bränna bilen för att dölja fingeravtryck av någon som varit med, står det i domen.
Linjebuss och bil i krock – oklart skadeläge
En linjebuss och en bil ska ha krockat i utanför Ulricehamn, skriver BT.– Det smällde till rejält, säger en passagerare till tidningen.Det är oklart om någon har skadats.
Läs mer om Ulricehamn.
Bilbrand i tunnel i Stockholm
En bil har brunnit i Eugeniatunneln i Stockholm.Trafiken står stilla tills vidare och passagerare har uppmanats lämna sina bilar, enligt P4 Stockholm.Branden är nu släckt, enligt Stockholmspolisen.
Bilbrand i tunnel i Stockholm
En bil brinner i Eugeniatunneln i Norra länken i Stockholm, uppger P4 Stockholm. Trafikanterna i tunnelsystemet uppmanas att lämna bilarna och bege sig till nödutgångarna.
Läs mer om Eugeniatunneln, Norra och Stockholm.
Tunnelbrand i Norra Länken - trafikanter uppmanas att ta sig ut
Det brinner i en bil i en av tunnlarna som utgör Norra länken i Stockholm. Människor som befinner sig i tunnelsystemet uppmanas att lämna sina bilar och ta sig ut via nödutgångarna, enligt P4 Stockholm.
Läs mer om Norra, Norra Länken och Stockholm.
Bilbrand i tunnel i Stockholm
En bil brinner i Eugeniatunnel i Stockholm.Trafiken står still tills vidare.
Man anhållen misstänkt för mordet på Luna, 4
En man har anhållits misstänkt för mord i Torslanda i juni 2015.En bil sprängdes i luften och fyra personer sprängdes i luften.Däribland fyraåriga Luna.
Läs mer om Luna och Torslanda.
Älg och bil i krock
En älg och en bil krockade under torsdagseftermiddagen.Räddningstjänsten är på plats.
Nya Mercedes A-klass blir helt digital – och fylld av S-klass lyx
Varför ska en liten bil vara spartansk? Den frågan har Mercedes ställt sig och svaret ser vi på bilderna här – de första som visar upp nästa generation A-klass. Den fjärde generationen Mercedes A-klass väntas premiärvisas på Genèvesalongen nästa vår men redan nu får vi alltså några smakprov på inredningen. Längre ned på sidan hittar ni några illustrationer från Schulte Design, som oftast är väldigt välinformerad om de tyska modellernas utseende. Målet har alltså varit att ge en lyxigare känsla i A-klass och de ska levereras i tre utföranden: S
Läs mer om Schulte Design.
Bil krockade med lyktstolpe – föraren klipptes loss
På torsdagsförmiddagen körde en bilist in i en lyktstolpe.Föraren, en kvinna, kunde plockas ur bilen efter att räddningstjänsten klippt taket.– Hon är vaken och talbar och klagar på smärtor, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Tjuvar bröt sig in i Patriks butik – fångades på film
Det var på lördagsmorgonen som två maskerade gärningsmän bröt sig in i butiken Listermacken i Sölvesborg.De lyckades få med sig cigaretter och kontanter från butiken och försvann därifrån.Och på vägen ut slog de sönder en väktares bil.
Läs mer om Listermacken och Sölvesborg.De.
Köpa begagnad bil: Så här kollar du bilens skulder
När du köper en begagnad bil räcker det inte att kontrollera med ägaren om det finns skulder kopplade till bilen. Så här undersöker du om bilen har obetalda fordonsrelaterade skulder.
Ny tjänst ska göra det lättare att privatleasa
Jamforprivatleasing.se lanserar en ny tjänst.Med Privatleasing Score kan kunder jämföra priset för att köpa med att privatleasa en bil.–Privatleasing Score hjälper till att svara på en viktig fråga, nämligen vilken finansieringsform som är mest fördelaktig för en specifik bil, säger Tobias Gustavsson, marknadschef på jamforleasing.se.
Leasing ökar – trots kritik: Går inte att säga upp avtal
Ny bil, billigare försäkring, mindre krångel. Många lockas av bekvämligheten med att hyra sin bil och andelen svenskar som väljer privatleasing har fördubblats på två år. Samtidigt finns det gott om fällor att se upp för.
Din bil kan vara en okänd skuldfälla
Har du köpt en begagnad bil de senaste åren?Då finns risken att du utan egen förskyllan dragit på dig en skuld – från den tidigare ägaren.Något som Hans-Christer Hansson och hans dotter drabbades av.– Vi blev helt chockade, berättar han.
Trafikstörningar på E22 efter krock mellan bil och traktor
Vid 19.45 larmades polisen om att en personbil och en traktor kolliderat i Karlskrona.Olyckan kan innebära att det uppstår trafikstörningar på E22.Polisen har begett sig till platsen men skadeläget är ännu okänt.
Läs mer om E22 och Karlskrona.Olyckan.
JUST NU: Krock mellan bil och lastbil: Allvarligt
En lastbil och en personbil har frontalkrockat enligt larm till polisen.Polis, ambulans och räddningstjänst är på plats och vägen har fått stängas av helt.Skadeläget är initialt oklart.
Volvos nya stjärna: Kan bli Sveriges mest sålda bil
Det är första provkörningen av av Volvo XC40. SvD:s Jonas Fröberg kör en liten suv som går rakt in i klasstoppen och mycket väl kan bli Sveriges mest sålda bil. Men det är obegripligt att den inte går att få som laddhybrid.
Läs mer om Volvo XC40.
Formel 1: Kubica och Sirotkin testar för Williams
Med tanke på hur mycket tid Robert Kubica får i Williams bil behöver man inte vara Sherlock Holmes för att räkna ut att polacken står nära ett kontrakt.
Läs mer om Robert Kubica och Sirotkin.