Bil

JUST NU: Skottlossning från bil – en person skadad
En person har enligt HD förts till sjukhus efter en misstänkt skottlossning vid Sundspärlan i Helsingborg.Det ska enligt rapporterna ha skjutits mot personen i förbifarten –från en bil i rörelse.– Offret är inte allvarligt skadad, säger Stephan Söderholm hos polisen i syd.
Larm om bilbrand i Malmö
Polisen fick strax innan klockan tre på fredagsförmiddagen larm om en brand på Norra Skolgatan i Malmö.Enligt uppgifter är det en bil i ett garage som brunnit och orsakat en rökutveckling.Enligt räddningstjänsten finns det ingen spridningsrisk.
Bil i miljonklassen efterlyst efter stöld
I natt stals en BMW som enligt polisen är värd cirka tre miljoner kronor, från en privatperson i Bjärred. Lundapolisen skriver om stölden på sin Facebooksida och ber folk som har hört eller sett något rörande den stulna bilen att ta kontakt med polisen.
Läs mer om BMW, Bjärred och Facebooksida.
Kör du Alfa Romeo Giulia eller Stelvio?
I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Alfa Romeo Giulia och Stelvio begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst! Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för att du hjälper till får du en digitaltidning till din mejl.
Läs mer om Alfa Romeo Giulia och Stelvio.
Kör du nya Mercedes E-klass eller nya BMW 5-serie?
I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om nya Mercedes E-klass och BMW 5-serie i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst! Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för att du hjälper till får du en digitaltidning till din mejl.
Läs mer om BMW.
Miljonbilen blev stulen efter bara tre veckor
En lyxbil värd tre miljoner kronor stals från en privatperson i Bjärred natten till fredagen.Enligt polisen hade ägaren bara haft sin bil i tre veckor.
Läs mer om Bjärred.
Nya Volvo XC40 ska bli mer personlig
Volvo ska ge kunden möjlighet att uttrycka sin personlighet med XC40.Den kompakta suven kommer att erbjudas i ett dussintals olika exteriör- och interiörfärgkombinationer.– De vill ha en bil som speglar deras personlighet. XC40 är den bilen, säger Thomas Ingenlath, designchef på Volvo Cars.
JUST NU: Bil voltade på E6 - vägen tillfälligt avstängd
En personbil voltade på E6 vid trafikplats Vellinge Norra vid 09.40-tiden på fredagen.Vägen är tills vidare avstängd i södergående riktning, enligt polisen.
Läs mer om Vellinge Norra.
Man gripen – gjorde inbrott på flera ställen
En ung man gjorde inbrott på flera verksamheter under natten. Tack vare att ett vittne kände igen hans bil kunde mannen gripas.Mannen misstänks nu för stöld och inbrott.– Man har gått in genom ett fönster, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Bil och lätt lastbil i olycka
En bil och en lätt lastbil är inblandade i en olycka utanför Hörby.Båda fordonen bärgas.
Läs mer om Hörby.Båda.
Bil och motorcykel i krock – en skadad
En olycka har skett mellan motorcykel och personbil.Minst en person vårdas för skador.Olyckan innebär trafikstörningar och ena körfältet är avstängt.– Vi är på plats och undersöker vad som har hänt, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Begagnad bil jämförs med blivande brud i Audi-reklamen
Audi har mötts av en hård kritikstorm i Kina efter en kontroversiell reklamfilm.I filmen jämförs en blivande brud med en begagnad bil.Efter kritiken har biltillverkaren meddelat att filmen dras tillbaka.– Den korresponderar inte på något sätt med vårt företags värderingar, säger en talesperson i ett uttalande enligt Reuters.
Läs mer om Audi-reklamen och Kina.
Område avspärrat vid polisstationen i Lund
Polisen i Lund har spärrat av ett område vid polisstationen sedan en bil med ett misstänkt farligt föremål under sig dykt upp på parkeringsplatsen. Personen som äger bilen har själv kört den till polishuset i syfte att få hjälp av polisen att kontrollera vad föremålet kan vara för något.
Läs mer om Lund.
Gothia Cup-lag drabbade av inbrott – värdesaker och bil stals
Ett norskt Gothia Cup-lag blev under natten av med sina värdesaker och en bil, efter ett inbrott.På morgonen upptäckte en av ledarna stölden.– Jag vill inte säga att det är vanligt, men det händer. Folk har blivit mer och mer uppmärksamma på att det händer, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Gothia Cup-lag och Region Väst.
Man var för full för att blåsa i polisens mätare
En berusad man ville köpa snabbmat genom sin bil. Då fattade personal misstankar och larmade polisen.Mannen visade sig vara så pass full att han inte ens klarade att blåsa i polisens test.
Person klämd under bil i reparationsolycka
En man har fått en bil över sig och uppges ligga klämd under fordonet i Bråvalla. Mannen är talbar och räddningstjänst är på plats.
Läs mer om Bråvalla.
Bil körde ifrån polisen – två personer greps
En bil körde ifrån polisen vid Mörbylånga på Öland.Efter en kortare biljakt greps två personer.En kvinna misstänks för drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik och en man för narkotikabrott.
Läs mer om Mörbylånga och Öland.Efter.
Att läckan har hänt är allvarligt nog – Transportstyrelsen vet våra sjukdomar
KRÖNIKA: När jag var ute och körde bil i dag tog det en stund innan de tråkgråa orden från radion fick mig att rysa till i min AC-fria Ford – nyhetsuppläsaren på Sveriges Radio malde på i sommarsolen om datasystem, Transportstyrelsen och entledigande chefer – och plötsligt insåg jag att det som sägs kan handla om mig, dig och varje förare på vägen.
Yngre pojke påkörd av bil – okänt skadeläge
En pojke har blivit påkörd i Landskrona.Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats.– Det ska vara en yngre pojke, säger Maya Forstenius, informatör vid polisens ledningscentral.