Bil

TEST: Vi kör roliga Citroën C4 Cactus

MARSEILLE. Det piggar upp att kliva in i en bil som inte bara består av svarta plast- och skinndetaljer.En ny bil som inte handlar bara om olika nyanser och blandningar av matta och blanka svarta ytor. Där lekfullheten och uttrycken är lite mer än bara olika bredd på kromlisten runt den svarta knappen.

Försökte köra på personal från Kronofogden

En man i 45-årsåldern misstänkts för mordförsök sedan han försökt köra på en tjänsteman från Kronofogden med sin bil.
Läs mer om Kronofogden.
En person har blivit påkörd
Strax innan klockan sju på torsdagsmorgonen larmades SOS om att en person hade blivit påkörd av en bil vid ett övergångsställe.Händelsen hade inträffat på södra Vallviksvägen i Växjö.
Läs mer om Vallviksvägen och Växjö.
Bil frontalkrockade med lastbil
En allvarlig trafikolycka har inträffat på E18 öster om Årjäng i Värmland. En personbil och en lastbil har frontalkrockat. Det pågår en stor räddningsinsats på platsen, bland annat används en ambulanshelikopter. Olyckan inträffade klockan 15.38.
Läs mer om E18, Värmland och Årjäng.
Pappa lät 13-åriga sonen ta ratten - på 100-väg
Det var vid tretiden natten till onsdag som polisen i Vestfold i Norge stoppade en bil som körde på en 100-väg. Det visade sig att det var en 13-åring som satt vid ratten. Pappan som satt bredvid kallade det för övningskörning, men har nu blivit åtalad för trafikbrott.
Läs mer om Norge och Vestfold.
JUST NU: Man hittades dumpad vid väg – rånad
En man i 35-årsåldern har rånats och misshandlats i Trelleborg av flera olika gärningsmän.Gärningsmännen ska ha dragit in mannen i en bil och slängt av honom på platsen där han sedan hittades.En anmälan om rån, misshandel och olaga frihetsberövande har upprättats.
Läs mer om Trelleborg.
Lastbil och bil i kollision i Göteborg
En lastbil och en personbil har kolliderat på Söderleden vid Järnbrottsmotet i Göteborg.Olyckan orsakar störningar i trafiken då lastbilen blockerar en fil.
Det är med nya V60 Volvo ska dominera i Sverige
Volvo visar nya V60 i ett villaområde i Stockholm senare i dag.Det passar så klart helt perfekt.För är det någon bil som symboliserar Sverige och svenska familjer så är det den här.Nya V60 är bilen som ska ersätta ikonen V70.
Läs mer om Stockholm, Sverige, V60 och V70.
Trafikolycka på E4 – bil i diket
Vid 06.42 på onsdagsmorgonen larmades polisen om en trafikolycka på E4. Det handlar om en personbil som kört i diket i höjd med trafikplats Toftaholm, Ljungby kommun, norrgående körriktning.
Läs mer om Ljungby och Toftaholm.
Smash and grabkupp mot Åhlns-butik
Åhlns i Vällingby har utsatts för en smash- and grabkupp.Gärningsmännen tog sig in i butiken genom att köra in i den med en bil.– Enligt uppgift ska de ha ha fått med sig en säck med innehåll, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid Stockholmspolisen.
Polisens vädjan: Ser du bilen – ring oss
En man i 40-årsåldern hade på tisdagskvällen stämt träff med en man i Arlöv – för att sälja sin bil.De båda männen hade fått kontakt via Blocket.Men när de plötsligt står och köpslår om bilen – sätter sig köparen i bilen och kör i väg.– Polisen är intresserad av iakttagelser från allmänheten, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i syd.
Här säljs en parkeringsplats för över en miljon
Mycket har skrivits om hur dyra bostäderna i centrala Stockholm har blivit. Men att ha en bil nära lägenheten kan även det bli en dyr affär.Just nu säljs en parkeringsplats på Södermalm med ett accepterat pris på 1 050 000 kronor.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Lennart köpte trasiga bilar – firman vägrar häva köpet
Lennart Johansson från Hofors skulle i somras köpa en begagnad bil på Kamux i Gävle. Många trasiga bildelar och hundratusentals kronor senare är han mycket missnöjd.– De spelar inte schyst och det är viktigt att folk får veta vad det är för ett bolag, säger Lennart.
Läs mer om Gävle, Kamux och Lennart.
Så kopplar svenskarna ihop bil med parti
Kör du en Porsche, BMW eller en Mercedes? Då uppfattar många dig som moderat. Rattar du en Volvo, Saab eller Toyota – ja, då är du nog socialdemokrat. Det visar en Sifo-undersökning om bilmärken och partitillhörighet som bilauktionssajten KVD beställt.
Här är nya reglerna för bilbesiktning du måste ha koll på
Hur bra koll har du på de nya besiktingsreglerna som snart börjar gälla? Ja, om du inte har koll finns det faktiskt risk att just din bil får körförbud.
Di-reporter i juryn för Årets bil
Dagens industris motorredaktör Carl-Johan Lejland tar plats i juryn för Årets bil. Han får därmed vara med och bestämma över en av bilvärldens mest prestigefulla utmärkelser.
Läs mer om Carl-Johan Lejland.
Ny explosion i Staffanstorp
En bil exploderade natten till tisdag i skånska Staffanstorp. Det är andra natten i rad som en detonation sker i samhället.(TT) En bil exploderade natten till tisdag i skånska Staffanstorp.
Läs mer om Staffanstorp.
Ny explosion i Staffanstorp
En bil exploderade natten till tisdag i skånska Staffanstorp. Det är andra natten i rad som en detonation sker i samhället.
Läs mer om Staffanstorp.
X2000-tåg krockade – med en personbil
Ett X2000-tåg har krockat med en bil i centrala Malmö.Det är fortfarande oklart hur olyckan har skett men föraren ska vara oskadd.– Personen har tagits ur bilen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Malmö.Det.
Bil sprängdes utanför bostad
En bil sprängdes utanför en bostad i en del av Staffanstorp natten till tisdagen.Det är ännu oklart hur detonationen har uppstått – och polisen kan inte heller säga om det finns ett samband till tidigare explosion.– Men det är så klart något som står högt upp på vår priolista att utreda, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i Region Syd.
Läs mer om Kim Hild, Region Syd och Staffanstorp.
Någon försökte tända på flera bilar
När räddningstjänsten släckte en brinnande bil upptäckte man att skadorna kunde blivit mycket värre – någon hade nämligen försökt tända på ännu fler bilar.