Bil

Personbil har kraschat in i butik – oklart skadeläge

En bil har enligt polisen kört in i en butik i centrala Göteborg, skriver polisen på sin hemsida.Skadeläget är i nuläget oklart.
Läs mer om Göteborg.

Volvo XC40 ska locka köpare med lyxig prenumeration

Volvo vill göra det lika enkelt att köpa bil som mobil.
Bilderna på Volvos nya modell XC 40
Ingen biltyp är hetare än små suvar. Volvo kunde därför glädjas extra mycket när nya nästan 4,4 meter långa XC40 avtäcktes i både Milano och Stockholm på torsdagsförmiddagen. Samtidigt lanserades ett helt nytt sätt a la mobiltelefon att sälja bil.
Läs mer om Milano och Stockholm.
Två bilar krockade – bil voltade in i trädgård
Två bilar har krockat i en korsning på torsdagsmorgonen.En av bilarna ska ha voltat in i en trädgård och ligger på taket.Skadeläget är okänt, enligt polisen.

Bil krockade med älg – en person till sjukhus

På torsdagsmorgonen inträffade en viltolycka utanför Gnosjö.En bil krockade med en älg och körde efteråt av vägen.Föraren fick föras till sjukhus i ambulans, men skadeläget är okänt.
Läs mer om Gnosjö.En.
Provkörning: Toyota Yaris GRMN – Toyotas roligaste bil!
Yaris GRMN är utvecklad på Nürburgring, har 212 hästar och är ett perfekt substitut för en sportbil. Toyotas roligaste bil!
Läs mer om Nürburgring.
Kristoffersson om VM-titeln: Jag har inte smält det än
Färske världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, besökte Stockholm och fick om och om igen förklara den osannolika säsongen 2017.– Det har varit ett stort lagarbete där vi haft en bil som fungerat bra i olika förhållanden, det har varit enkelt att vara snabb, sa Kristoffersson.
Tesla vill inte ställa upp med Model 3 i amerikanska Årets Bil
Årets kanske mest hajpade elbil ställer inte upp i den amerikanska upplagan av Årets Bil. Tesla Model 3 har därmed ingen chans att vinna North American Car of the Year. Teslas officiella svar på varför Model 3 inte deltar i tävlingen är att företaget just nu fokuserar på att skala upp produktionen och därför inte har möjlighet att tillhandahålla en bil till juryn, skriver Detroit News. Tesla ska också ha andra event att planera inför. Det är svårt att tänka sig att Tesla inte skulle ha en enda bil att skicka till Detroit för bedömning i tävlingen, så förmodligen döljer
Man i bagageutrymmet i Nacka dog sannolikt i olycka
Den 38-årige man som avled efter att ha hittats svårt skadad i bagageutrymmet på en bil i Nacka avled sannolikt på grund av en olyckshändelse. Det slås fast i det preliminära rättsintyg som polis och åklagare fått in efter att en utvidgad obduktion genomförts.
Läs mer om Nacka.
Bil i krock med lastbil – taket klipps upp
En bil och lastbil krockade på onsdagsmorgonen i Malmö.Ambulans, räddningstjänst och polis finns på plats.Enligt vittnen på platsen klipper räddningstjänsten upp taket på bilen.
Bil körde in i betongräcke – orsakar köer i morgontrafiken
En bil körde in i ett betongfundament mellan Jönköping och Mullsjö tidigt på onsdagsmorgonen.Olyckan har orsakat långa köer förbi platsen.– Föraren är till synes helt oskadd, säger Elin Isfall, insatsledare vid räddningstjänsten.
Läs mer om Elin Isfall, Jönköping och Mullsjö.
Nya snyggfången gör succ – får modellkontrakt
Han kallas för den nya snyggfången, eller Prison bae.Mekhi Alante Lucky avtjänade ett straff i fängelse för att ha kört en stulen bil - och är han på väg att bli modell.20-åriga Lucky har nu fått kontrakt med en modellagentur, skriver E Online.
Läs mer om E Online och Prison.
Anlagd brand vid förskola
Vid 19.30-tiden larmades polisen om en brand i en byggnad i Oskarström, Halmstad kommun.När de kom till platsen visade det sig vara en bil som brann nära en förskola.Polisen misstänker nu att branden är anlagd.– Den har brunnit ut helt, säger John Kvarnhäll, brandmästare vid Halmstad räddningstjänst.
Här är höstbudgetens vinnare och förlorare
Pensionärer, ensamstående föräldrar och studenter är budgetens vinnare.Har du stort ISK-sparande, flyger mycket och nyligen köpt en bensinslukande bil tillhör du förlorarna.Så sammanfattar privatekonomerna effekterna av regeringens budget.– Det blir kanske några kronor extra, men med min lilla pension tvivlar jag på att det blir så mycket, säger Birgitta Larsson, 74.
Läs mer om Birgitta Larsson.
Här fastnar pistolrånaren på bild – efter skräckfärden till banken
Den pistolbeväpnade 23-åringen trängde sig in i offrets bil och tvingade föraren att köra honom i flera mil.Efter skräckfärden tvingade han offret att plocka ut 15 000 kronor från kontot - men ett uppmärksamt vittne fångade rånet på bild.– Bevisningen är god, säger åklagaren Malin Niklasson.
Läs mer om Malin Niklasson.
Lars, 43, slog ihjäl föräldrarna med yxa
Först slog krigsveteranen Lars Kragh, 43, ihjäl sina båda föräldrar med en yxa.Sedan körde han omkring med kropparna i sin bil i flera dagar.När den misstänkte mördaren nu ställs inför rätta kräver försvarsadvokaten att hans klient ska gå fri från straff.
Bil genom varjerräcke – krockade med mötande fordon
En dramatisk olycka inträffade på riksväg 40 runt 15.30 på onsdagen.– En bilist tappade kontrollen på sitt fordon, körde ner fem stolpar varpå vajerräcket kapejsade och bilen for över i mötande körriktning, berättar Kenneth Hermansson vid räddningstjänsten i Jönköping.En person förde i väg i ambulans efter olyckan.
Flyttade med 83 djur – döms för smuggling
Familjen skulle flytta från Danmark till Skåne tillsammans med sina djur – 69 hundar, tio hästar och fyra getter – och det krävdes många vändor för pappan med bil och släpvagn under närmare tre månaders tid för att få med alla djur.Fyra familjemedlemmar har nu dömts för smuggling.
Läs mer om Danmark och Skåne.
Valbudgeten ger något till de allra flesta
Pensionärer, barnfamiljer och sjuka får mest i regeringens budget. Största skattesmällen får de som köper en ny bränsleslukande bil efter den 1 juli.
JUST NU: Kvinna blev utdragen ur sin bil
En kvinna ska ha blivit utdragen ur sin bil och sedan bestulen på fordonet i Eslöv.Polis kallades omedelbart till platsen, men då hade gärningsmannen redan krockat med ett antal bilar och gripits av flera privatpersoner
Bil voltade i olycka – ligger på taket
Vid 14.18 fick polisen larm om att en personbil har voltat vid väg 504, i höjd med Hult, Emmaboda kommun.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.– Vi vet fortfarande inte hur det kommer sig att den har har voltat, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Emmaboda, Hult och Kim Hild.
Just nu: Bil voltade på riksväg - föraren till sjukhus
En bilförare skadades när han körde av riksväg 40 och voltade på tisdagsmorgonen.Enligt vittnen var bilen illa tilltygad.– Föraren kördes med ambulans till sjukhus, men skadeläget är oklart, säger Thomas Agnvik, presstalesperson vid polisen i region öst.