Bil

Överraskas med en Ferrari – av brorsan

New York Rangers-proffset Mika Zibanejad fyllde 25 år nyligen – och här överraskas han i Stockholm bara timmarna efter ankomsten till Sverige inför VM i Köpenhamn.Zibanejads bror och agent – Monir Kalgoum – låg bakom kalaset och presenten som chockade lillebrorsan.– Han är min brorsa och agent och min bästa polare. Han gillar att överraska och det här var ju inte vilken bil som helst, säger Zibanejad och sätter sig bakom ratten i sin nya Ferrari.

Kopplingen mellan anlagda branden och bilbomben

Polisen misstänker att det var någon form av explosivt föremål som apterats under en bil vid Vasastan i Stockholm.Nu leds utredningen av kammaråklagare Hans Ranholm:– Det finns en person som kan misstänkas, därför leds utredningen av åklagare, säger han.
Läs mer om Stockholm.Nu och Vasastan.
Volvo Cars och Amazon i paketsamarbete
Amazon inleder ett samarbete med General Motors och Volvo Cars kring en ny leveranstjänst som tillåter paket bli lämnade inuti kundens bil. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Amazon.
Trots dödsolyckan – vågar testa ny självkörande bil
VIDEO | Google-företaget Waymo saktar inte ner efter olyckan i Arizona, där en av Ubers självkörande Volvobilar körde på en kvinna. Nu är man på gång att lansera en ny självkörande bil – utan säkerhetsförare.
Läs mer om Arizona och Volvobilar.

18-åring tog pappans bil och övningskörde på egen hand

En 18-åring har fått böter sedan han tagit sin pappas bil och kört olovligt.Oroliga campingbesökare larmade polisen efter att tonåringen sladdat runt på campingens gräsytor.
Polisen larmad om brinnande bil
Vid 05.39 på tisdagsmorgonen larmades polisen om en brinnande bil.Polis och räddningstjänst har åkt till platsen.
Autodeskbossen: Vi kan ha fel - men jag tror inte det
Sättet som en byggnad respektive en bil designas och byggs på skiljer sig rejält. I framtiden kan det bli annorlunda, enligt Autodesks vd Andrew Anagnost.
Läs mer om Andrew Anagnost.
Hedin Bil förvärvar BMW-återförsäljaren Englunds Bil i Luleå
Hedin Bil fortsätter således, genom dotterbolaget Bavaria, sin expansion i norra Sverige och att utveckla sin BMW-verksamhet.
Läs mer om Bavaria, Luleå och Sverige.
Upp till tio fotgängare påkörda av bil i centrala Toronto
Mellan åtta och tio fotgängare har körts på av en van i Toronto i Kanada.
Läs mer om Kanada och Toronto.
Henrik Mitelman: Sverige kör fel
Sverige är bättre än sitt rykte. Det är inte bara konjunkturen som är på topp. I mångt och mycket är Sverige fantastiskt. Men man ska undvika att köra bil genom att bara titta i backspegeln.
Läs mer om Sverige.
Spårvagnskrock – långa köer
En spårvagn och en bil har kolliderat på Götaälvbron. Det skriver polisen på sin hemsida.Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med olyckan.
Läs mer om Götaälvbron.
Tände eld på bil: Vi ska möta Jesus!
En mamma som tände eld på sin bil med sig själv och tre av sina barn i den har förklarat för polisen att de var på väg att möta Jesus.
Här undersöker bombrobot bilen i Vasastan
Polisen kallades på måndagsförmiddagen till Vasatan för att undersöka ett misstänkt föremål under en bil. Här kontrollerar bombrobot platsen.
Läs mer om Vasastan och Vasatan.
Polisen undersöker föremål under bil
Inrikes. Polisen har spärrat av ett område i Vasastan i Stockholm sedan ett föremål upptäckts under en parkerad bil. Enligt polisen tillhör bilen en person som tidigare utsatts för hot. Föremålet ska nu undersökas.
Läs mer om Stockholm och Vasastan.
Polisen undersöker föremål under bil
Polisen har spärrat av ett område i Vasastan i Stockholm sedan ett föremål upptäckts under en parkerad bil. Enligt polisen tillhör bilen en person som tidigare utsatts för hot.
Läs mer om Stockholm och Vasastan.
Misstänkt föremål under bil i Vasastan
Polisen kallades på måndagsförmiddagen till Norrbackagatan för att undersöka ett misstänkt föremål under en bil. På sin hemsida uppger polisen att det finns uppgifter om att bilens ägare tidigare har utsatts för hot.
Läs mer om Norrbackagatan och Vasastan.
Världens äldsta man har dött - föddes på 1800-talet
När han föddes fanns inga flygplan. Eiffeltornet i Paris var världens högsta byggnad, Ford tillverkade sin första bil, och här i Sverige hade vi precis haft landets första filmvisning.
Läs mer om Ford och Sverige.
Misstänkt föremål hittat under bil i Stockholm – polis på plats
Polisen undersöker ett misstänkt föremål under en bil i Vasastan i centrala Stockholm.Enligt polisen ska bilägaren tidigare ha utsatts för hot.
Cyklist förd till sjukhus i ambulans – var påkörd
Vid 07.28 larmades polisen om en trafikolycka på Lantmannagatan i Malmö.Det är enligt polisen en cyklist som har blivit påkörd av en bil.
Läs mer om Lantmannagatan och Malmö.Det.
Bil körde in i fasaden på brandstation
En bil körde av vägen och in i fasaden på Kortedala brandstation på måndagsmorgonen.– Bilen körde genom ett staket, säger Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.
Läs mer om Kortedala.
Motorcykel och bil i krock
En motorcyklist är skadad efter en krock.Mc:n körde in i en personbil när bilen gjorde en vänstersväng.
Två Hemköp-butiker utsatta för inbrott
Två Hemköp-butiker utsattes för inbrott natten mot måndagen.I Kullavik i Kungsbacka stals tobaksvaror.Även i Stora Höga ska tjuvarna ha varit ute efter tobak.Dessutom hade en butik i Lidköping inbrott under natten – där användes en bil för att forcera entrdörren.