Bilar

Flera personbilar i krock i centrum

Två bilar är inblandade i en krock i centrala Malmö.Räddningstjänst och polis har skickats på platsen.Enligt uppgifter finns det inga personskador.

Två bilar i krock på E6 – trafikstörningar förbi platsen

Två personbilar har krockat vid Örgrytemotet i Göteborg, vid påfarten till E6.Skadeläget är oklart.Enligt räddningstjänsten är det vissa trafikstörningar på platsen.
Läs mer om Göteborg och Örgrytemotet.
Vad kan du om bilar och vin?
Bilar och vin är några viktiga exportvaror för Tyskland. Testa vad du kan om landets ekonomi.
Läs mer om Tyskland.
Två personbilar krockade under polisjakt
Dramatiska scener utspelade sig i Robertsholm utanför Hofors i Gävleborg, då två bilar krockade, skriver Gefle Dagblad.Den ena av de två bilarna var jagad – av en polisbil.

Tre bilar i krock på E45 – stor påverkan på trafiken

Tre bilar har krockat på E45 vid Agnesberg.Enligt Trafikverket orsakar olyckan stor påverkan på trafiken under fredagsmorgonen.En person har förts med ambulans till sjukhus.
Läs mer om Agnesberg.Enligt och E45.
Bilbransch i kris het fråga i tyska valet
Körförbud för dieselbilar och stopp för nya bilar med förbränningsmotorer senast 2030. Dieselskandalen och bilindustrins framtid har seglat upp som en het fråga inför förbundsdagsvalet i helgen. I tyska Sindelfingen, där Mercedes-Benz har sin största fabrik, finns en gnagande oro för framtiden.
Läs mer om Mercedes-Benz och Sindelfingen.
Kolla in racerbanorna som blivit viloplats för orkanskadade bilar!
Tusen och åter tusen bilar som försäkringsbolagen löst in står och väntar – på nya ägare.
Tesla uppges bygga eget AI-chipp med AMD för självkörande bilar
Tesla arbetar med AMD för att utveckla ett eget chipp för självkörande bilar – något som skulle minska beroendet av nuvarande leverantören Nvidia. Detta enligt medieuppgifter i USA.
Läs mer om AI-chipp, AMD, Nvidia och USA.
Ikea storsatsar på elbilar globalt
Ikea-varuhusen runt om i världen ska byta ut alla bilar mot eldrivna fordon. Samtidigt ska möbeljätten försöka få både anställda och kunder att göra detsamma. Tanken är att skapa ökad efterfrågan för elbilar och därmed skynda på teknikskiftet till en klimatvänligare transportsektor. Ikea kan också tänka sig att investera i ny teknik och i utvecklingsbolag för elbilar, om det krävs för att få fram lösningar som ännu inte finns på marknaden.
Två bilar krockade – en förd till sjukhus
En person är förd till sjukhus efter en olycka mellan två bilar.Skadeläget för personen är oklart.
Två bilar krockade – bil voltade in i trädgård
Två bilar har krockat i en korsning på torsdagsmorgonen.En av bilarna ska ha voltat in i en trädgård och ligger på taket.Skadeläget är okänt, enligt polisen.
JUST NU: E6 helt avstängt
E6 är på onsdagskvällen avstängd efter en olycka, vid Glumslöv.Detta på grund av en trafikolycka – där tre bilar är inblandade.Omständigheterna kring olyckan och trafikanternas skadestatus är i nuläget okänt, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Glumslöv.Detta.
Kina på väg att öppna gränserna helt för elbilar
Ett historiska viktigt skifte i världshandeln med nya bilar kan inträffa redan om några månader.Världens största bilmarknad – Kina – diskuterar former för att öppna gränserna för utländska företag som vill börja bygga och sälja bilar i landet.Först ut är elbilarna.
Läs mer om Kina.
Allt om bilar podcast – lyssna på avsnitt 71
Jan-Erik Berggren gästas av Anna Fägersten och pratar elbilar – lyssna!
Läs mer om Anna Fägersten.
Regeringen slår till mot bilmålvakterna i Malmö
För tre dagar sedan krävde Malmös Katrin Jammeh Stjernfeldt(S) hårdare tag mot bilmålvakterna. I Malmö finns 15 av de värsta bilmålvakterna med flera miljoner i skulder hos Kronofogden.Nu vill regeringen ge kommunerna 75 miljoner kronor för att snabbare få bort och skrota fler av målvakternas bilar .
Läs mer om Kronofogden.Nu och Malmö.
Köer efter olycka på Älvsborgsbron
Två bilar har kolliderat på Älvsborgsbron.Räddningstjänst är på plats vid olycksplatsen.– Det är en mindre kollision, men bilarna står lite dumt till, säger Andreas, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.Det är oklart om någon skadats vid olyckan.
Här anmäls flest bilstölder – kommun för kommun
De flesta bilar stjäls för att säljas vidare i utlandet.Det är svårt att skydda sig mot att bli utsatt – men det finns saker att tänka på.– Förvara inte bilnyckeln vid dörren, säger Lars Stervander, kriminalinspektör.Här kan du se hur många bilar som anmäls stulna i din kommun.
Rysk militärhelikopter sköt mot åskådare
En rysk militärhelikopter har avfyrat en raket mot åskådare vid den stora övningen Zapad-2017.Ryska försvaret uppger att en incident inträffat – men att ingen skadats.Enligt rapporter ska dock flera personer ha kommit till skada, och två bilar ska ha förstörts.
Läs mer om Zapad-2017.Ryska.
JUST NU: Kvinna blev utdragen ur sin bil
En kvinna ska ha blivit utdragen ur sin bil och sedan bestulen på fordonet i Eslöv.Polis kallades omedelbart till platsen, men då hade gärningsmannen redan krockat med ett antal bilar och gripits av flera privatpersoner
Berusad man tog stryptag på polis
En berusad man i 20-årsåldern gick mitt i vägen och försökte stoppa bilar.När polisen stoppade honom ilsknade han till – och tog stryptag på en av poliserna.Mannen greps och misstänks för våld mot tjänsteman.
Fortsatt stökigt i Hovsjö och Ronna
För andra kvällen i rad var det stökigt i Södertälje, i stadsdelarna Hovsjö och Ronna. Ett ungdomsgäng brände upp flera bilar.
Läs mer om Hovsjö, Ronna och Södertälje.
JUST NU: Kraftigt skyfall – flera bilar under vatten
Det kraftiga regnandet har orsakat stora överstämningar i Nol, skriver Alekuriren.Flera bilar på en parkering har dränkts av vatten.
Läs mer om Alekuriren.Flera och Nol.
Allvarlig krock – en person fastklämd
Två bilar har krockat på Fryksdalshöjden i Sunne kommun.– En person har suttit fastklämd i en av bilarna, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.Båda förarna har körts med ambulans till sjukhus.
Kriminellas nya vapen – dödlig fyrverkeripjäs
Den italienska fyrverkeripjäsen går att beställa på nätet och har 100 grams krutladdning.Namnet är Cobra 8 och håller på att bli de kriminella ungdomsgängens nya supervapen.– Den har redan använts mot både bilar och i trappuppgångar, säger Mats Karlsson, biträdande polisområdeschef i Malmö.
Läs mer om Cobra och Malmö.