Bilar

Stopp på E22 efter olycka vid rondell

Två bilar krockade under torsdagsmorgonen vid en rondell på E22.Olyckan orsakar stopp i trafiken, uppger polisen på sin hemsida.
Läs mer om E22.

Köpt sju bilar i år – kan tvingas sälja sina katter

Noraparet Christian, 23, och Frida, 20, går back med 77 000 kronor i månaden och betalar inte hyran.Samtidigt har de fyra katter, har köpt sju bilar under året och gjort av med drygt 5 500 liter bensin.– Det är okynneskörning runt era rondeller mer eller mindre, säger programledaren Patrick Grimlund i veckans avsnitt av Lyxfällan.
Flera anlagda bränder i Uppsala
Räddningstjänsten larmades till åtta bränder i stadsdelarna Valsätra och Gottsunda i Uppsala under kvällen, sedan flera bilar och garage satts i brand.
Läs mer om Gottsunda, Uppsala och Valsätra.
Flera anlagda bränder i Uppsala
Räddningstjänsten larmades till åtta bränder i stadsdelarna Valsätra och Gottsunda i Uppsala under kvällen, sedan flera bilar och garage satts i brand.
Läs mer om Gottsunda, Uppsala och Valsätra.

Två bilar i olycka på E22

Två bilar har hamnat i diket efter en olycka på E22.Polis och ambulans är på väg till platsen.– Skadeläget är okänt, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om E22 och Åsa Emanuelsson.
Två bilar i krock – besvärligt i trafiken
Två bilar har under morgonen krockat på Gamla vägen mot Vellinge.– Personerna ska i alla fall vara ute ur bilarna, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Gamla, Vellinge och Åsa Emanuelsson.
JUST NU: Extremt halt i trafiken - två bilar i krock
Det snöar för fullt på många håll i Västsverige under onsdagsmorgonen.Två bilar har krockat i Stenungsund där det är ett mycket besvärligt väglag.– Iaktta stor försiktighet i trafiken. Det är extremt halt, säger Göran Antbacka, vid Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.
Smitare jagas efter drive in-krock på McDonald's
En trafikolycka inträffade på tisdagskvällen i drive in-kön till en McDonald's-restaurang i Malmö.Tre bilar var inblandade.En av dem lämnade platsen innan polisen kom.
Läs mer om Malmö.Tre.
Två bilar i kollision – stopp i trafiken
Två bilar har krockat på E45 utanför Trollhättan.– Trafiken är avstängd i norrgående riktning, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i norra Älvsborg.Enligt räddningstjänsten är det halt på platsen och mycket trafik på sträckan.
Tre bilar krockade i halkan
Tre bilar krockade på tisdagskvällen på riksväg 27 utanför Växjö.Två av bilarna måste bärgas och det är trafikstörningar förbi olycksplatsen.
Läs mer om Växjö.Två.
Tröttnade på lata bilister – lurar dem med fejk-böter
Cyklister i Umeå har fått nog av felparkerade bilar.För att råda bot på problemet har gruppen Cykelstaden Umeå själva börjat varna ouppmärksamma bilister – med falska böter.– På håll ser det ut som en riktig bot, allt att det ska suga till lite inombords när man ser lappen, säger Jennie Wadman, som är en av initiativtagarna.
Nya Volvo XC40 är säkraste suven i klassen
BARCELONA. Volvo XC40 blir först av alla Volvo-bilar med en funktion som varnar och bromsar bilen även när du backar.Därmed fortsätter Volvo sitt envisa arbete med att steg för steg höja säkerheten i sina bilar.
Läs mer om Volvo och Volvo-bilar.
Tre bilar i krock – en person förd till sjukhus
Tre bilar har kolliderat på riksväg 86mi Sundsvall.En person har förts med ambulans till sjukhus och det råder just nu totalstopp på vägen.
Läs mer om Sundsvall.En.
Priserna sjunker – snart vågar vi köpa en elbil
Dyra bilar med dålig räckvidd. Än så länge är det en klar förlustaffär för privatpersoner att välja el framför bensin. Frågan är hur länge vi får vänta innan elbilen på riktigt kan konkurrera i pris med fossila alternativ.
Bil voltat efter flerbilskrock
Tre bilar ska ha krockat på Yttre ringvägen i Malmö.Enligt uppgift ska en av bilarna ha voltat i samband med olyckan.Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till platsen.
Läs mer om Malmö.Enligt och Yttre.
Två bilar i krock – vägen avstängd
Två bilar har krockat på Jonseredsvägen i Partille på tisdagsmorgonen.Vägen har spärrats av.– En bil står trafikfarligt, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Jonseredsvägen och Partille.
Tjuvar väckte familj - stal datorer och bilar
Polisen jagar inbrottstjuvar i Marks kommun tidigt på tisdagsmorgonen.En familj vaknade av att de hört att någon befann sig i huset.– De upptäckte att datorer, bilnycklar och två bilar var borta, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Volvo tar hem stororder från Uber – säljer 24.000 självkörande taxibilar
Förra året inledde Volvo Cars och Uber ett samarbete kring självkörande bilar. De första testerna i USA gick inte helt utan problem men uppenbarligen har erfarenheterna ändå gett Uber blodad tand. Under måndagen meddelade Volvo Cars att man fått en stororder på självkörande taxibilar från Uber. Det kan handla om upp till 24.000 bilar som ska levereras under perioden 2019–2021. Ubers mål är att taxibilarna ska vara självkörande, utan chaufför. Ny teknologi ruckar på och stör fordonsbranschen, och Volvo Cars väljer att vara en aktiv del i den störningen, säger Volvo Cars vd
Läs mer om USA och Uber.
Bilbränderna kan vara en protest mot polisen
Under helgen brandskakades 15 bilar i Borås.Bränderna misstänks ha haft ett samband – och nu utreder polisen om de har anlagts som en protest mot dem eller deras arbete.– Det är en tes vi har men det finns andra teser också. Vi tittar på helheten, säger Tomas Stakeberg Jansson, lokalområdeschef hos polisen i Borås till SVT Nyheter Väst.Också kommunen utreder om de kan vara måltavla.
Läs mer om Borås.Bränderna.
Lasse Swärd: Volvo ligger långt framme med självkörande bilar
Tre frågor till DN:s motorreporter Lasse Svärd om Volvos miljardaffär med Uber.
Läs mer om Lasse Svärd och Uber.
Även nyare dieselbilar kan förbjudas i miljözonerna: Värdelösa
De nya miljözonerna som trafikborgarrådet Daniel Helldn (MP) vill införa i Stockholm har väckt mycket debatt. I vissa delar av staden är tanken att äldre bensin- och dieselbilar inte längre ska vara tillåtna. Målet är att förbättra luftkvaliteten. Hittills har nyare dieselbilar som klarar de senaste utsläppskraven (Euro 6) varit undantagna i miljözonerna. De skulle alltså vara tillåtna även i fortsättningen, och det är den informationen som många bilköpare får när de står i bilhallen och som också branschorgsanisationen Bil Sweden har gått ut med. Men nu öppn
Uber tänker köpa 24 000 självkörande bilar av Volvo
Nu vill Uber gå vidare från appen och bygga upp sin egen jättelika flotta av självkörande bilar från Volvo Cars. Jätteordern är värd nästan tio miljarder kronor.
Läs mer om Uber och Volvo.
Volvo levererar tusentals självkörande Uber-bilar
Volvo har skrivit under ett avtal om att leverera tusentals självkörande bilar till taxitjänsten Uber.Det berättar Volvo i ett pressmeddelande under måndagen.
Läs mer om Uber-bilar, Uber.Det och Volvo.
Uber köper självkörande Volvobilar
Volvo Cars ska leverera tiotusentals bilar som ska kunna köra själva för taxitjänsten Uber. Bolagen har skrivit på ett ramavtal som gäller mellan 2019 och 2021, meddelar Volvo Cars i ett pressmeddelande.
Läs mer om Uber och Volvobilar.
3 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Äntligen får vi se BMW:s nya värsting!