Bilar

BMW siktar på att bygga elbilar i Kina

Den tyska biltillverkaren BMW har gjort upp om ett elbilssamarbete med kinesiska Great Wall Motor.Det handlar om att tillverka eldrivna varianter på bilmärket Minis bilar.
Läs mer om BMW, Great Wall Motor.Det och Kina.

Tre bilar i krasch – väg lär stängas av

På Ängelholmsleden, Helsingborg, har tre bilar kolliderat.Olyckan lär påverka trafiken på platsen.– Det är en bärgare beställd till två av bilarna och vägen lär stängas av, åtminstone under själva bärgningsarbetet, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Helsingborg och Kim Hild.
Jon Olsson visar nya bilen: En brutalt trimmad Audi
Den före detta skidstjärnan Jon Olsson har gjort sig känd för sina spektakulära bilar. Senast i raden är en Audi RS6:a som fått ett rejält lyft.Med 705 hästkrafter kan inte Olsson göra mycket annat än att flina när han hör motorn.– Det här är den bil jag haft som låter bäst, säger han i en Youtubevideo.
Sportlovsveckor - så packar du bilen smart och säkert
Det är sportlovsveckor och vägarna är fulla av förväntansfulla svenskar på väg till fjällen eller släkten med fullastade bilar. Inför resan lägger de allra flesta stort fokus på att säkerställa att all packning kommer med och får plats.

Elbilarna strejkade i kylan – hemtjänsten kom inte fram

Östersunds kommun äger 400 bilar, varav ett fyrtiotal elbilar. Men två vintrar i rad har flera av dem, Renault Zoe av årsmodell 2014/15, inte startat på grund av kylan.Det här har gjort att hemtjänsten inte kunnat jobba, vilket Länstidningen Östersund var först med att uppmärksamma.
Studie: Män med höga testosteronvärden investerar sämst
Älskar du att bälga öl, skjuta slagskott och köra snabba bilar? Då hör du sannolikt till golvets sämsta traders.
Tre bilar i krock – stora trafikstörningar
Tre bilar har krockat på Dag Hammarskjöldsleden i höjd med Botaniska trädgården i Göteborg.Räddningstjänst, ambulans och polis befinner sig på platsen.– Det blockerar garanterat trafiken, säger en larmoperatör vid SOS Alarm.
Två bilar i krock – flera barn i en av bilarna
En trafikolycka har inträffat i Bergsjön i Göteborg.– Det verkar vara två personbilar som har krockat. I den ena bilen ska det vara många barn. Något av barnen ska ha skadats, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.
Stjärnorna får aldrig glömma vem som betalar deras lyxliv
Varje fotbollsproffs i världen som behöver titta mot Pontus Jansson för att se och lära är ett för mycket.För den spelare borde bänkas som glömmer vem det är som betalar deras stora löner, fina bilar och blingiga klockor.Som inte inser att det är du, jag och alla vi andra som älskar fotboll.
En person till sjukhus – efter krock på E6
På E6 råder just nu långa bilköer i södergående riktning efter en trafikolycka.Två bilar har krockat och en person är förd till sjukhus.
Fyra bilar i olycka – ambulans på väg
Fyra bilar har på torsdagsmorgonen varit inblandade i en olycka på E20.Skadeläget är oklart.– Räddningstjänst och ambulans är på väg, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson.
Läs mer om Jenny Widn.
Bilrepande man misstänks för ny skadegörelse
En man dömdes till sex månaders fängelse för att ha repat bilar i centrala Örebro. På sig när han greps hade han en vinöppnare.
Läs mer om Örebro.
Biljättar darrar inför dieselbeslut
Tyska biljättar har backat kraftigt på börsen under veckan i väntan på ett domslut som kan leda till lokala körförbud för dieselbilar i landet. Jag hoppas att man hittar ett sätt att lösa detta utan att det drabbar kunder som köpt bilar, säger Volvo-chefen Håkan Samuelsson.
Fem klimatsaker du inte får missa
En ny koldioxidskatt, taskig framtid för kolet i USA och en ökning av antalet bilar i Sverige. Här är några klimatsaker att hålla koll på efter den gångna veckan.
Läs mer om Sverige och USA.
EU ger svensk-norska rederiet miljardböter
EU-kommissionen dömde på onsdagen WWL till 207,3 miljoner euro, motsvarande drygt 2 miljader kronor, i böter för en kartell för sjötransport av bilar. Wallenius Wilhelmsen Logistics är ett svensk-norskt biltransportsrederi.
Läs mer om WWL.
EU ger Wallenius böter
EU-kommissionen dömde på onsdagen WWL-EUKOR till 207,3 miljoner euro i böter för en kartell för sjötransport av bilar. Wallenius Wilhelmsen Logistics är ett svensk-norska biltransportsrederi.
Ingen slump vilka bilar som finns i film och tv-serier
Bilar har viktiga roller i filmer och teveserier. De finns i allmänhet där för att understryka en rollkaraktär och för att de produktplacerats där av ett bilföretag.
Quiz: Vad kan du om bilar på film?
Bilar har haft både huvud- och biroller i filmer och tv-serier. Men vilken bilmodell hör till vilken tv-serie? Testa dina kunskaper i DN:s frågesport.
Amerikaner skeptiska till självkörande bilar
Mer än hälften, 54 procent, av vuxna amerikaner är skeptiska till självkörande bilar och skulle sannolikt inte använda tekniken på daglig basis.
Lyxligan härjade fritt – stal bilar för miljoner
En lyxbilsliga härjade i södra Sverige och stal bilar som tillsammans värderades till miljonbelopp.I en bok förde ligan noga anteckningar över de dyraste bilarna i området, och på vilka adresser de hade lokaliserats.Efter en biljakt kunde polisen gripa två män – och därefter finna en efterlyst BMW.
Läs mer om BMW och Sverige.
E22 helt avstängd – tre bilar i kökrock
E22 är på tisdagskvällen helt avstängd –i båda riktningarna.En olycka i höjd med Gamleby har orsakat mycket långa köer, skriver SVT Nyheter.
Läs mer om Gamleby.
Svenskar vill att AI ska vara tjänare – inte vän
Svenskar hoppas på att AI, artificiell intelligens, ska kunna hjälpa oss med att köra våra bilar, ställa sjukdomsdiagnoser och skicka påminnelser, visar en undersökning från tech-jätten Huawei.I andra länder suktar man efter en mer intim gemenskap med AI.– Vänder man blicken mot den japanska kulturen går det att se hur det ganska länge funnits exempel på digitala partners, framför allt att män haft en flickvän i mobilen, säger Simon Winter, doktor i kognitionsforskning i ett pressmeddelande.
Läs mer om Huawei.I och Simon Winter.
Lennart köpte trasiga bilar – firman vägrar häva köpet
Lennart Johansson från Hofors skulle i somras köpa en begagnad bil på Kamux i Gävle. Många trasiga bildelar och hundratusentals kronor senare är han mycket missnöjd.– De spelar inte schyst och det är viktigt att folk får veta vad det är för ett bolag, säger Lennart.
Läs mer om Gävle, Kamux och Lennart.
Bilar bombades med citroner och apelsiner
Stenhårda, frysta apelsiner och citroner kastades ner på passerande bilar från en gångbro över en väg i Kävlinge. Liknande händelser har inträffat tidigare.Denna gång skadades ingen person som tur är, skriver polisen på Facebook.
Läs mer om Facebook och Kävlinge.
Toyota miljardsatsar på elbilar
Toyota kommer att skapa en hubb inom forskning och utveckling av miljövänliga bilar, skriver Nikkei Asian Review.
Läs mer om Nikkei Asian Review.