Biljakt

Två gripna efter biljakt i Stockholm

Två personer har gripits efter en biljakt, skriver Aftonbladet. De två, en man och en kvinna, kunde gripas efter att bilen krockat in i en refug och en stolpe i Kärrtorp i södra Stockholm.
Läs mer om Aftonbladet, Kärrtorp och Stockholm.

Två gripna efter biljakt i Stockholm

Läs mer om Stockholm.
Smet från kontroll – polisjakt på motorväg
Polisen har gripit två män efter en biljakt på E4 nära Vaggeryd söder om Jönköping.– De stannade inte vid en fordonskontroll. Männen är misstänkta för narkotikabrott, berättar Monica Bergström, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Lyxligan härjade fritt – stal bilar för miljoner

En lyxbilsliga härjade i södra Sverige och stal bilar som tillsammans värderades till miljonbelopp.I en bok förde ligan noga anteckningar över de dyraste bilarna i området, och på vilka adresser de hade lokaliserats.Efter en biljakt kunde polisen gripa två män – och därefter finna en efterlyst BMW.
Läs mer om BMW och Sverige.
Provkörning slutade med misstänkt bilstöld
En man i 42-årig man och en 27-årig kvinna greps vid 18-tiden för misstänkt bilstöld. Paret hade sökt upp en person som ville sälja sin bil och bad att få provköra den.Men de kom aldrig tillbaka.Paret greps en timma senare efter en kortare biljakt på E4.
JUST NU: Vild biljakt – flera misstänkta gripna
När polisen första stoppa en bil valde föraren i stället att trycka gasen i botten.Polisen tog upp jakten på bilen, varpå denna stannade och fem personer flydde.– De försökte springa ifrån poliserna men det gick inte så bra, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region Väst.Samtliga personer är nu misstänkta för narkotikabrott.
Misstänkte rånare greps efter biljakt
En polisjakt ägde rum på Göteborgs gator under natten till lördagen, när en bil ökade hastigheten när polisen försökte stoppa den.Två män sitter nu gripna.
JUST NU: Biljakt i Göteborg – polishelikopter kallades upp
En misstänkt rattfyllerist har orsakat ett stort polispådrag i centrala Göteborg.– Det är en patrull som försöker stoppa en bil ute på Hisingen. Man misstänker rattfylleri. Men föraren tryckte gasen i botten, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Flera patruller och polishelikoptern deltog i jakten.
JUST NU: Polis till sjukhus – krockade under biljakt
Efter ett förföljande på E4 körde en polisbil in i ett träd.Både poliserna i bilen fick föras till sjukhus.
Skott avlossade under biljakt
Polisen har avlossat skott under en biljakt på E18 utanför Enköping, skriver Aftonbladet.Tre personer under 18 år i en stulen bil har gripits.
Läs mer om Aftonbladet.Tre, E18 och Enköping.
Fem häktade för mordet på utpekad gängledare i Bromma
En 24-åring har häktats misstänkt på sannolika skäl för mordet på en utpekad gangsterledare som sköts till döds under en biljakt i Mariehäll, Bromma i november. Sammantaget sitter nu fem personer häktade för inblandning i mordet.
Läs mer om Bromma och Mariehäll.
De kopplas till mordet på ärkefienden i gängkriget
Han sköts till döds i en vild biljakt där mördaren hängde ut genom rutan och öppnade eld.Ett av de blodigaste krigen i Stockholms undre värld har eskalerat: Två tongivande medlemmar i Östberganätverket är häktade för inblandning i mordet på en 28-årig ledare i rivaliserande Bredängsnätverket.Samma 28-åring som 2013 fällde skotten som enligt polisen blev startpunkten för konflikten – som skördat fyra liv.
Ledare för kriminellt gäng häktad för mordet i Mariehäll
Polisen kan vara på väg att knäcka kärnorna i en av de mest kända gängkonflikterna i Stockholm. En 20-årig som pekats ut som ledare för Östberganätverket har häktats för inblandning för mordet på den 28-årige ledaren för Bredängsnätverket som skedde under en biljakt i Mariehäll, Bromma.
Tre gripna efter avblåst biljakt i Tensta – en polis skadad
Tre personer greps i Tensta efter att ha de flytt från en poliskontroll. Färden slutade med att bilen kraschade in i en polisbil och två andra privata fordon. Fyra personer har förts till sjukhus med lindriga skador.
Läs mer om Tensta.
JUST NU: Vild biljakt – försökte preja polisbil
En vild biljakt ägde rum i Göteborg på torsdagskvällen.Den flyende bilföraren försökte preja en av polisbilarna för att undkomma.Polisen fick till slut stopp på bilen och kunde gripa föraren.
Läs mer om Göteborg.
Polisjakt efter förare – körde mot mötande trafik
En bilförare krockade med flera parkerade bilar efter en biljakt i centrala Malmö under natten mot annandagen, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Mordet i Mariehäll: Flera oskyldiga kunde ha fallit offer
En biljakt som slutade med mord – mitt på dagen i ett tättbebyggd, befolkat område i Mariehäll, Bromma. Lite drygt tre veckor senare räknar polis och åklagare fortfarande på hur många oskyldiga som skulle ha kunnat falla offer för den blodiga gänguppgörelsen.
Läs mer om Bromma och Mariehäll.
Bilist vägrade stanna – flera polispatruller i biljakt
En bilist i Vaggeryd vägrade stanna för polisen, utan körde vidare i hög hastighet. Flera polispatruller deltog i jakten på bilisten, som tidvis körde i 180 kilometer i timmen.Bilisten stoppades till sist med hjälp av spikmattor.Föraren, en man i 20-årsåldern, greps.
Läs mer om Vaggeryd.
Två till sjukhus efter biljakt – en förare gripen
En bilist blev påkörd under en polisjakt på lördagskvällen.Föraren som jagades av polisen har gripits och är misstänkt för drograttfylleri.Det var halt på platsen då olyckan skedde.
Våldsam biljakt slutade på en garageuppfart
I hög fart körde den flyende bilisten genom Halland med polisen i bakhasorna.Först sedan bilen rammat en trappa och fastnat i hörnet mellan ett garage och ett hus kunde föraren gripas.Mannen misstänks för både knarkbrott och trafikbrott, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Halland och Hallandsposten.
Rutinkoll slutade i biljakt – två gripna
Bilen vinkades in av polis för en rutinkoll i Solberga, i södra Stockholm.Bilen flydde platsen och polisen fick jaga den genom Stockholmsförorten.Två personer sprang från bilen och kunde gripas av polis.I bilen påträffades flera vapen, skriver Aftonbladet.