Billeberga det

Personbil och buss i krock på väg 17

En personbil och en buss har kolliderat på väg 17 i Billeberga.Det ska ha varit fem personer inblandade i olyckan, två i bussen och tre i personbilen.Väg 17 är nu helt avstängd, och en ny riktning ska öppnas.
Läs mer om Billeberga.Det.

Stopp i tågtrafiken – då rullar tågen igen

Just nu är det stopp i tågtrafiken mellan Tågarp och Billeberga.Orsaken är fel på en kontaktledning.Först klockan 18 väntas tågen rulla som vanligt igen, rapporterar Trafikverket.
Kvinna flydde ur brinnande villa
Ett värmeljus låg bakom en villabrand i Billeberga utanför Landskrona under lördagskvällen. Kvinnan, som bor i huset, försökte släcka elden men fick i stället fly ut ur det brinnande huset. – Hon har undersökts av ambulanspersonal på plats, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral region syd.
Familjens huslycka i SVT blev en mardröm
Familjen Sannlycke i Billeberga medverkar i Pernilla Månsson Colts Husdrömmar men så värst mycket dröm blev det inte. - Vi är mest ledsna och trötta, säger mamma Linda Sannlycke i dag när tv-serien är slut och huset ännu inte är färdigt.
Läs mer om Billeberga, Linda Sannlycke och SVT.

Grannklubbar börjar samverka Samverkan växer sig större Säsongens sista soppa serveras

Nu är det klart. Efter flera månader av förberedelser, har Asmundtorps IF och Billeberga GIF skrivit på ett avtal om samarbete på P16- och juniornivå.Avtalet innebär att båda klubbarna nu får rena lag i åldrarna 16, 17 och 18.Man har redan börjat träna och på programmet framöver står planering och informationsmöte för dem som berörs, till exempel föräldrar.
Läs mer om Billeberga GIF, P16och och Samverkan.
Här tar polisjakten slut - bilen voltade av väg
Polisen upptäckte en stulen bil på E6 och en dramatisk jakt tog sin början. Utanför Billeberga tog den slut - när den bilen som jagades körde av vägen och voltade flera gånger. – Den körde av vägen för egen maskin, det var ingen patrull som är involverad, säger Maya Forstenius på polisens ledningcentral till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
PRO Billeberga
PRO Billeberga har haft trivselmöte för Samorganisationen i Svalövs kommun, den 17 september 2014.Det kom ca 75 st. PRO:are till Billeberga församlingshem där mötet hölls.PRO Billebergas ordf. Jan Gustafsson hälsade välkommen och hoppades att vi skulle få en trevlig eftermiddag tillsammans. Samorganisationens ordf. Nils-Erik Jönsson berättade lite om samorganisationens arbete, därefter talade Ordf.
Hon hittade en död minkunge i toaletten
Mia Svensson i Billeberga blev mäkta förvånad när hon hittade en död minkunge i sin toalettstol. Den har förmodligen dykt upp via avloppssystemet. – Det känns väldigt obehagligt, man vet ju inte vad som kan komma upp ur toaletten, säger hon.
Läs mer om Billeberga.
PRO Billeberga
PRO Billberga hade sillafest den 17 juni 2014 i Billeberga församlingshem. Ca 50 st kunde ordförande Jan Gustafsson hälsa välkomna till sillafesten. Medan man väntade på maten satt man och pratade och hade trevligt.Det bjöds på färskpotatis och sill i olika versioner, matjessill, senapssill, salt sill, köttbullar samt tillbehör och detta kunde man skölja ner med olika drycker.
Läs mer om Billeberga och Jan Gustafsson.
Orgeldag för alla intresserade
Gratis konserter och orgel- och sånglektioner för redan invigda eller nyfikna. Det hela händer i Billeberga den 29 mars.
Läs mer om Billeberga.
Vinterns tulpaner redo för skörd i Billeberga
Billeberga. När vårvärmen chockar Sydsverige gör sig vinterns tulpaner redo för skörd. I år är det mångfalden och variationen som dominerar marknaden. - Vi säljer 70-80 olika sorters tulpaner, säger Lars Arvidsson, ägare för B K Hansson.
Läs mer om Billeberga och Sydsverige.
Hon såg sin son bli påkörd av tåget
Tristan slet sig ur sin mammas hand och rusade upp på banvallen vid järnvägsövergången i Billeberga. Då kom pågatåget mot Malmö. Tristan blev 3,5 år gammal. - Det mörker och den ångest vi levt i sedan dess går inte att beskriva, säger Tristans mamma, Sophie Hultberg, 36. - Hade det inte varit för Tristans lillasyster Tekla, hade jag aldrig orkat. Jag skulle inte funnits längre.
PRO Billeberga njöt av julbordet
Den 10 december 2013 hade PRO Billeberga julbord. Vi var 38 glada och hungriga pensionärer som mötte upp i församlingshemmet för att äta julbord.Vi hälsades välkomna av ordf. Brita Björk, som önskade oss en trevlig och välsmakande eftermiddag.Kl 13.30 var det dags att sätta igång och hugga in på julbordet. Vi serverades allt som hör ett julbord till, sill, ägg, skinka, brunkål, ål, lax, och mycket mera.
PRO Billeberga
PRO Billeberga har hållit möte den 12 november 2013. Det kom 31 personer till mötet som ordförande Brita Björk kunde hälsa välkomna. Under mötesförhandlingarna beslöts om verksamhetsplan och budget. Verksamhetsplanen godkändes. Styrelse har beslutat att höja lottpriset så istället för 7 lotter för 20 kronor får man 5 lotter från och med januari 2014 men vinsterna är desamma. Mötet beslöt att godkänna budgeten.
Läs mer om Brita Björk.
PRO Billeberga höll möte
PRO Billeberga har haft möte den 8 oktober. Det var 36 som kom för att delta i mötet. Ordförande hälsade oss välkomna och riktade ett särskilt välkomnande till två nya medlemmar samt till Ingmar Skoga som skulle stå för dagens underhållning. Vi började med de sedvanliga mötesförhandlingarna, där man tog upp bland annat en kallelse till ABF:s halvårsmöte, det var också många inbjudningar till olika kurser.
Läs mer om Ingmar Skoga.
PRO Billeberga
PRO Billeberga har haft möte den 2013-09-10.Det var 32 st som kom för att delta i mötet. Ordförande hälsade oss välkomna och hoppades att vi haft en skön sommar. Vi började med de sedvanliga mötesförhandlingarna, där man tog bl a upp en kallelse till distriktets höstmöte.Distriktet kunde också meddela att medlemsantalet i PRO har ökat under 2013.Det var många inbjudningar till olika kurser.
Läs mer om PRO.
PRO Billeberga
PRO Billeberga har haft möte den 2013-09-10.Det var 32 st som kom för att delta i mötet. Ordförande hälsade oss välkomna och hoppades att vi haft en skön sommar. Vi började med de sedvanliga mötesförhandlingarna, där man tog bl a upp en kallelse till distriktets höstmöte.Distriktet kunde också meddela att medlemsantalet i PRO har ökat under 2013.Det var många inbjudningar till olika kurser.
Läs mer om PRO.
Minneshögtid vid monumentet i Billeberga
Rönnebergs Härads Hembygdsförening anordnade den 14 juli en minneshögtid över slaget vid Landskrona vid monumentet utanför Billeberga. Föreningens ordförande, Johan Rietz, hälsade ett 60-tal personer välkomna och berättade lite om det slag, som hade stått på denna plats för 336 år sedan. Därefter tog kommunalrådet Torkild Strandberg till orda och talade om Landskronas historia och framtid.
PRO Billeberga firade midsommar
PRO Billeberga hade Midsommarfest den 18 juni 2013 i Billeberga församlingshem. Cirka 40 personer kunde ordförande Brita Björk hälsa välkomna, bland dem kunde hon också räkna in sju nya medlemmar. Hon påminde om resan till Bjärehalvön den 14 augusti 2013 och efter lät hon oss hugga in på maten. Det bjöds på färskpotatis och sill i olika versioner samt tillbehör.
Knivhuggen i magen efter strid om pengar
En man hamnade på sjukhus och en hos polisen efter nattlig strid i Billeberga. Det var bekanta till de två männen som larmade om knivstick, skriver Helsingborgs Dagblad på webben.
Läs mer om Billeberga.
PRO Billeberga
PRO Billeberga har haft möte den 2013-04-09. Det var 30 st som kom till mötet. Ordförande hälsade välkommen och kunde hälsa en ny medlem välkommen, Inga-Lill Ranström läste en dikt av sign Milli.Vid mötesförhandlingarna tog man bland annat upp PRO Aktuellt. Trelleborg inbjöd till dans med buff i Rosenhagen, Anderslöv, den 31 maj kl. 14.00.
Charkfirma får statligt stöd
Företaget SP Chark i Asmundtorp har beviljats företagsstöd av länsstyrelsen. Stödet uppgår till högst 1,5 miljoner, varav 750000 kronor kommer från EU.– Det är en hjälp på vägen, säger Stefan Petersson som är VD.SP Chark har haft sin tillverkning i Landskrona sedan starten 1927. Deras varor säljs i ett hundratal butiker runt om i Skåne.Pengarna kommer företaget att använda till bygget av en ny fabrik i Billeberga.
Stal gps från lyftkran
Först klippte de upp stängslet till byggarbetsplatsen på Fabriksvägen i Billeberga. Sedan klättrade de upp i lyftkranen, bröt sig in och stal en gps. Händelsen ägde rum runt midnatt natten mot söndag. Enligt ett vittne ska två huvförsedda män ha rört sig en bit därifrån, men det är oklart om de har något med inbrottet att göra.
Läs mer om Billeberga och Fabriksvägen.
Ingenting får hänga upp sig i tulpanfabriken
Det är tulpanens dag på tisdag och odlarna lägger in högsta växeln. I Billeberga plockas 175 000 om dagen.
Inbrott i butik
Polisen har fått in en anmälan om inbrott i en butik på Fabriksvägen i Billeberga. Larmet kom på söndagsförmiddagen. Det var då oklart vad som stulits.
Läs mer om Billeberga och Fabriksvägen.