Billy Åkerström

En till sjukhus efter singelolycka på E22

En personbil har krockat med mitträcket på E22.Polisen finns på plats och dirigerar om trafiken.– En person fördes till sjukhus med förmodat lindriga skador, säger Billy Åkerström, brandmästare på räddningstjänsten i Karlsk
Läs mer om Billy Åkerström, E22 och Karlsk.

Rådjur gick genom isen - brandkåren försökte rädda

Två rådjur på tunn is utlöste larm hos räddningstjänsten i Blekinge på lördagen.– Vi försökte rädda djuret som gick genom isen men tvingades avbryta insatsen eftersom isen inte höll, säger brandmästaren Billy Åkerström i Karlskrona.
Larm om kantrad båt – en person saknas
Kustbevakningen genomför en sökinsats med dykare efter ett larm om en kantrad båt. Enligt inringaren ska en kanot ha vält och en man drivit i vattnet. – När vi och kustbevakningen eftersökte området med dykare och båtare fann vi inget, säger Billy Åkerström vid räddningstjänsten östra Blekinge.
Läs mer om Billy Åkerström och Blekinge.
Larm om brand i hus med lägenheter
Rök från en lägenhet i Karlskrona orsakade stort pådrag från räddningstjänsten på onsdagen. – Det visade sig handla om torrkokning, säger brandmästare Billy Åkerström.
Läs mer om Billy Åkerström och Karlskrona.

Skola hotades av brand i Karlskrona

En brand utbröt på lördagseftermiddagen i ett terrängområde i Karlskrona. Flera personer larmade polis och räddningstjänst om branden som såg ut att hota en skola i närheten. – Vi hann fram i tid och kunde släcka branden, säger brandmästaren Billy Åkerström.
Läs mer om Billy Åkerström och Karlskrona.
84-åringen larmade – men dog av röken
KARLSKRONA. Den gamle mannen var ensam i huset när det började brinna under natten. Men när han insåg faran kunde han inte ta sig ur sängen. Han kunde bara trycka på sin larmknapp till hemtjänsten. - När våra rökdykare gick in i huset fann de honom till synes livlös i sovrummet, säger insatsledaren Billy Åkerström från Karlskrona räddningstjänst. 84-åringen förklarades en stund senare död.
Läs mer om Billy Åkerström och Karlskrona.
Ständigt nära till olyckor
Han har själv varit inblandad i flera olyckor vid utryckningar. Brandmästaren Billy Åkerström tänker tillbaka på dem efter torsdagens olycka i Dalarna. - Tiden är avgörande för att rädda liv. Man vill komma så snabbt som möjligt till platse n.
Läs mer om Dalarna.
Hunden dog när villan i Karlskrona brann
Trebarnsfamiljen var nära att mista sitt hem när det började brinna i ett av rummen. Alla klarade sig - utom familjens hund. - Vi gav den hjärtmassage och syrgas, men det hjälpte inte, säger brandmästare Billy Åkerström.
Läs mer om Billy Åkerström och Karlskrona.