Biltema

Biltema börjar köra tåg till Norge

Biltema satsar stort på järnvägstransporter för att spara miljön. Varje kväll från slutet av maj månad kommer Biltema-tåget att avgå klockan 21.30.
Läs mer om Biltema-tåget och Norge.

Sabotage-spya i butik fångades av kamera

Kunden på Biltema upplevde något mycket obehagligt när han lyfte upp en vara.Plötsligt satte han handen mitt i en dold spya.På övervakningsfilm syns en man gå omkring och spy på tre olika platser i butiken.
Läs mer om Biltema.
Stort test: Här är bästa skruvdragaren för hemmafixaren
En borrskruvdragare är hemmafixarens bästa vän och underlättar både små och stora projekt. Skruvdragare från Bosch, Biltema, AEG, Hitachi, Makita, Dewalt, Ryobi, Metabo, CoCraft (Clas Ohlson)... – det finns en mängd olika. Men hur skiljer de sig egentligen åt? Råd Rön har testat nio modeller inför ditt byggprojekt.
Farliga kemikalier hos stora kedjor
Kemikalieinspektionen anmäler 16 företag för bristande kemikaliekontroller. Bland företagen finns Granngården, Biltema och Rusta. Nästan var fjärde vara som myndigheten kontrollerade hade förbjudna ämnen eller för stora mängder farliga ämnen.
Läs mer om Biltema, Granngården och Rusta.

Farliga kemikalier hos stora kedjor

Kemikalieinspektionen anmäler 16 företag för bristande kemikaliekontroller. Bland företagen finns Granngården, Biltema och Rusta. Nästan var fjärde vara som myndigheten kontrollerade hade förbjudna ämnen eller för stora mängder farliga ämnen.
Läs mer om Biltema, Granngården och Rusta.
Två bilar i krock utanför Biltema
Vid 13.05 larmades polisen om en trafikolycka med två bilar inblandade.De två personbilarna har frontalkrockat på Långebrogatan, utanför Biltema i Kristianstad.Enligt polisen har en av förarna avvikit från platsen.
Polisens varning: Här härjar ligorna mot äldre
En våg av stölder mot äldre har dragit in över Halmstad och Laholm – och polisen varnar för att ligorna kan slå till på andra håll i Sverige.Det har handlat om fickstölder på Rusta, Biltema och i större livsmedelsbutiker.– Gärningspersonerna ger sig på äldre, för att de har svårare att freda sig, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region väst.
Biltema utsatt för rån i Kristianstad
Varuhuset Biltema i Kristianstad utsattes strax före klockan 12 på måndagen för ett rån.En person ska ha gripits som misstänkt för händelsen.
Läs mer om Kristianstad.
Stort test: Här är bästa skruvdragaren för hemmafixaren
En borrskruvdragare är hemmafixarens bästa vän och underlättar både små och stora projekt. Skruvdragare från Bosch, Biltema, Makita – det finns en mängd olika. Men hur skiljer de sig egentligen åt? Vi har testat nio modeller inför semesterns byggprojekt.
Läs mer om Biltema, Bosch och Makita.
Kvinna försökte lämna tillbaka snattade varor
Kvinnan plockade på sig varor från Biltema i Västerås – och smög sedan ut utan att betala. Men historien tar inte slut där, vid ett snatteri. För efter en kort stund kom hon tillbaka – och försökte få till ett återköp av varorna hon misstänks ha tagit. – Man kunde önska att hon lade sin företagsamhet på något annat, säger Magnus Wall, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.
Läs mer om Biltema och Västmanland.
Blandade kebabsås – med en borrmaskin
Vid en kontroll på en pizzeria i Falköping upptäckte miljönämnden att restaurangen blandade såser med en borrmaskin från Biltema.– Det är inte lämpligt, säger handläggaren Anna Klostergård.Dessutom var fläktarna tilltäppta av fett och kylen kryllade av bakterier - restaurangen måste nu måste åtgärda bristerna för att slippa vite på tusentals kronor.
Viktors tatuering har gjort Sverige-succ
I Viktor Vestlings liv handlar - nästan - allt om bilar. Han är en stor bilfantast och har tre egna bilar. Dessutom arbetar han som billackerare. Och till råga på allt har han tatuerat in en Biltema-korv på armen!
Läs mer om Biltema-korv och Sverige-succ.
Ugnslampa slutar säljas – kan ge elchock
En ugnslampa som har sålts på Biltema kan smälta när lampan används inom det angivna temperaturområdet, och kan i värsta fall ge en elchock. Nu kräver Elsäkerhetsverket att lampan slutar säljas.
Läs mer om Biltema och Elsäkerhetsverket.
Smältande ugnslampa stoppas
Elsäkerhetsverket kräver att Biltema ska sluta sälja en ugnslampa vars sockel smälter när lampan...
Läs mer om Biltema.
Lovisa, 8, var nära att dö – av cykelhjälmen
Lovisa, 8, fick andningssvårigheter när remmen till hennes cykelhjälm hamnade över hela hennes hals. När mamma Carolina reklamerade den hos Biltema fick hon inte riktigt den kompensation hon tänkt sig. – Vi fick fyra mjukglassar. Jag tycker att det är skrattretande, hon hade kunnat dö.
Läs mer om Biltema och Carolina.
Jula sålde produkt från Biltema
När en kund nyligen köpte en släpvagnskontakt från Julia i Jönköping fick han i stället en produkt...
Läs mer om Biltema, Julia och Jönköping.
Biltemas vd lämnar på grund av meningsskiljaktigheter
Detaljhandelsjätten Biltema blir av med sin vd Anneli Borg Lundberg som slutar med omedelbar verkan. Enligt bolagets presschef Henrik Jarl är orsaken meningsskiljaktigheter, rapporterar Affärsliv.com.
Förbundskaptenen förhandlade på parkeringsplats
På en parkeringsplats utanför Biltema i Katrineholm skedde i torsdags en förhandling som kommer att sätta agendan för svensk landslagsfotboll de kommande fyra åren. Det var där IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson accepterade att efterträda Erik Hamrn som förbundskapten.
Vi satt utanför Biltema och förhandlade
Intresset är stort när Janne Andersson på torsdagen presenteras som ny förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.Jag brukar inte drömma så mycket. Men att vara förbundskapten är stort. Jag brinner för det här, och jag är en jäkel på att jobba, säger han.
Läs mer om Biltema och Janne Andersson.
Förhandlade utanför Biltema i Katrineholm
Janne Andersson om första förändringen: Var ett krav
Läs mer om Biltema och Katrineholm.
Janne: Förhandlade utanför Biltema
I går blev Janne Andersson avslöjad som näste förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll. På sin första officiella presskonferens berättade Andersson om hur hemlighetsmakeriet bakom rekryteringen sett ut. – Vi förhandlade utanför Biltema. Securitas grep in, säger Andersson.
Två gripna efter rån mot Engelbrektsboden
Klädbutiken Engelbrektsboden på Garnisonsgatan på Berga rånades strax innan klockan sex på måndagskvällen. Polisen har gripit två misstänkta som körde in i en refug vid Biltema och därefter flydde till fots.
Väktare tog verktygstjuvar
Med verktyg instoppade innanför kläderna greps två män på Biltema i lördags.
Läs mer om Biltema.
Nej, Biltema i Gävle har inte julbockar bredvid tändstickorna
Tändstickor bredvid halmbockar på Biltema i Gävle – den bilden fick många att fnissa förra året. Nu...
Läs mer om Biltema och Gävle.