Biltema

Två gripna efter rån mot Engelbrektsboden

Klädbutiken Engelbrektsboden på Garnisonsgatan på Berga rånades strax innan klockan sex på måndagskvällen. Polisen har gripit två misstänkta som körde in i en refug vid Biltema och därefter flydde till fots.

Väktare tog verktygstjuvar

Med verktyg instoppade innanför kläderna greps två män på Biltema i lördags.
Läs mer om Biltema.
Nej, Biltema i Gävle har inte julbockar bredvid tändstickorna
Tändstickor bredvid halmbockar på Biltema i Gävle – den bilden fick många att fnissa förra året. Nu...
Läs mer om Biltema och Gävle.
Biltema donerar 9 Mkr till arbetet med flyktingsituationen i Europa
Som resultat av flyktingkrisen i Mellanöstern och Europa, har Biltema Foundation gått in med ekonomiskt stöd till de båda hjälporganisationerna Läkare utan Gränser och Rädda Barnen. Pengarna kommer att användas för att säkerställa sjukvård, mat och tak över huvudet för flyktingar i Syrien, Libanon, Irak och andra länder som berörs av flyktingkatastrofen. Det är en ofattbara humanitär situation i Europa, tiotusentals människor har lämnat sina hem och över hundratusentals människor har blivit hemlösa. Det saknas tak över huvudet, kläder, mat och rent vatten.

Bilverkstad i lågor – kraftig rökutveckling

En bilverkstad på Hisingen är fullt övertänd. Personal har i panik har sprungit ut ur lokalen – och närliggande Biltema har evakuerats. Det finns gasflaskor i lokalen. – Det har varit ett antal kraftiga smällar, säger insatsledaren vid räddningstjänsten.
Läs mer om Biltema och Hisingen.
Livsfarligt tält återkallas av Biltema
Varuhuset Biltema återkallar ett så kallat Pop-up tält på grund av bristfällig ventilation.
Läs mer om Biltema och Pop-up.
Farligt tält återkallas av Biltema
Läs mer om Biltema.
Farligt tält återkallas av Biltema
Läs mer om Biltema.
Biltema varnar: Du kan kvävas i tältet
Biltema återkallar ett tält och uppmanar alla att sluta använda tältet eller lämna tillbaka det genast. Orsaken: de som sover i tältet riskerar att kvävas. – Jag får inte sinnesfrid förrän vi har fått tillbaka alla tälten, säger Karsten Pedersen, vd för Biltema, till Danmarks radio.
Läs mer om Biltema och Karsten Pedersen.
Biltema återkallar livsfarligt tält
Biltema återkallar med omedelbar verkan ett tält efter att en familj fått svårt att andas när de...
Tjuven stal hennes bil – med hunden Fiffi i
Under söndagen var Kristine Johansson från Huskvarna med sin dotter på Biltema i Jönköping när bilnycklarna försvann. Senare gjorde hon dem hemska upptäckten – bilen och hunden Fiffi var borta. – Jag var i chock och tänkte att vad gör de med hunden, tankarna snurrade, säger hon.
Resväskor bäst i test – 8 hårda modeller
RESVÄSKOR. Packa rätt och få en skön start på din resa. Med en hård resväska får du bättre skydd mot stötar och hård behandling av ditt bagage. Vi har testat åtta modeller, från klassiker från Samsonite till budgetvarianter från Biltema, och hittat en exklusiv vinnare. TEST AV: Linda Lundin/Wiseguide
Läs mer om Biltema och Samsonite.
Avkastad av färdtjänst – mitt i industriområde
Linda Gottschalk, 47, blev avkastad mitt i ett industriområde när hon skulle resa med färdtjänsten hem till Perstorp. I en timme satt hon på Biltema i Helsingborg och grät. – Det kändes fruktansvärt förnedrande. Gör man så här mot en funktionshindrad människa? frågar Linda Gottschalk. – Jag gjorde ingenting fel, säger taxichauffören som dock medger att han avbröt körningen.
Biltema passerade fyra miljarder i fjol
Alla, Branschnytt | 22 januari, 2015 | Olle Holm | Kommentera Biltema gjorde ett rekordår 2014 och den totala omsättningen har för första gången passerat fyra miljarder i Sverige. Kedjan har öppnat sex nya varuhus under året.
Per Thelin ny vd för Stockmann
Varuhuskedjan Stockmann, som också äger Lindex, får en ny vd. Per Thelin, tidigare vd på Biltema och Venue Retail Group, tar över det krisdrabbade bolaget.
Per Thelin ny vd för Stockmann
Varuhuskedjan Stockmann, som också äger Lindex, får en ny vd. Per Thelin, tidigare vd på Biltema och Venue Retail Group, tar över det krisdrabbade bolaget.
Han blir Stockmanns nya vd
Varuhuskedjan Stockmann, som också äger Lindex, får en ny vd. Det blir Per Thelin, tidigare vd på Biltema och Venue Retail Group, som tar över.
Per Thelin vd för Stockmann
Varuhuskedjan Stockmann, som också äger Lindex, får en ny vd. Det blir Per Thelin, tidigare vd på Biltema och Venue Retail Group, som tar över.
Per Thelin ny vd för Stockmann
Varuhuskedjan Stockmann, som också äger Lindex, får en ny vd. Per Thelin, tidigare vd på Biltema och Venue Retail Group, tar över det krisdrabbade bolaget. Att förbättra lönsamheten blir hans viktigaste uppgift som vd, enligt styrelsen. Stockmann har på senare tid påverkats av att deras kunderna väljer bort varuhusen för nätbutiker. Till det kommer den kärva konjunkturen i Finland och rubelns fall.
Biltema Foundation donerar 1 miljon euro till arbetet med att bekämpa Ebolaviruset
Biltema Foundation har bidragit med 1 miljon euro till Läkare Utan Gränser. Pengarna kommer att omedelbart användas för medicinska hjälpinsatser i de mest drabbade områdena av Västafrika.
I veckan kommer Biltemakatalogen ut
Nu släpper på Biltema vår nya katalog för höst och vinter. Katalogen innehåller 628 sidor och är som alltid fylld med över 18 000 artiklar. Biltema finns idag representerat med 120 varuhus runt om i Norden och öppnar under november det 40:e varuhuset i Sverige.
Efter förbud och varning för tiggare - nu tar Biltema avstånd
Biltema i Karlstad avrådde kunderna från att ge pengar till tiggare. Nu tar företaget avstånd från agerandet.
Läs mer om Biltema och Karlstad.
Tre butiker ska flytta in
Willys och två andra butiker. Det är vad som i nuläget är på gång in på nya handelsområdet vid McDonald s. Däremot ser det mörkt ut för Biltema. Foto: Roger Carlsson Vi förhandlar med
Läs mer om Biltema och McDonald.
Biltema: Ge inte pengar till tiggare
Ge inte pengar till tiggare. Det uppmanar Biltema i Karlstad sina kunder med en lapp utanför...
Läs mer om Biltema och Karlstad.