Biltema

Biltemas vd lämnar på grund av meningsskiljaktigheter

Detaljhandelsjätten Biltema blir av med sin vd Anneli Borg Lundberg som slutar med omedelbar verkan. Enligt bolagets presschef Henrik Jarl är orsaken meningsskiljaktigheter, rapporterar Affärsliv.com.

Förbundskaptenen förhandlade på parkeringsplats

På en parkeringsplats utanför Biltema i Katrineholm skedde i torsdags en förhandling som kommer att sätta agendan för svensk landslagsfotboll de kommande fyra åren. Det var där IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson accepterade att efterträda Erik Hamrn som förbundskapten.
Vi satt utanför Biltema och förhandlade
Intresset är stort när Janne Andersson på torsdagen presenteras som ny förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.Jag brukar inte drömma så mycket. Men att vara förbundskapten är stort. Jag brinner för det här, och jag är en jäkel på att jobba, säger han.
Läs mer om Biltema och Janne Andersson.
Förhandlade utanför Biltema i Katrineholm
Janne Andersson om första förändringen: Var ett krav
Läs mer om Biltema och Katrineholm.

Janne: Förhandlade utanför Biltema

I går blev Janne Andersson avslöjad som näste förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll. På sin första officiella presskonferens berättade Andersson om hur hemlighetsmakeriet bakom rekryteringen sett ut. – Vi förhandlade utanför Biltema. Securitas grep in, säger Andersson.
Två gripna efter rån mot Engelbrektsboden
Klädbutiken Engelbrektsboden på Garnisonsgatan på Berga rånades strax innan klockan sex på måndagskvällen. Polisen har gripit två misstänkta som körde in i en refug vid Biltema och därefter flydde till fots.
Väktare tog verktygstjuvar
Med verktyg instoppade innanför kläderna greps två män på Biltema i lördags.
Läs mer om Biltema.
Nej, Biltema i Gävle har inte julbockar bredvid tändstickorna
Tändstickor bredvid halmbockar på Biltema i Gävle – den bilden fick många att fnissa förra året. Nu...
Läs mer om Biltema och Gävle.
Biltema donerar 9 Mkr till arbetet med flyktingsituationen i Europa
Som resultat av flyktingkrisen i Mellanöstern och Europa, har Biltema Foundation gått in med ekonomiskt stöd till de båda hjälporganisationerna Läkare utan Gränser och Rädda Barnen. Pengarna kommer att användas för att säkerställa sjukvård, mat och tak över huvudet för flyktingar i Syrien, Libanon, Irak och andra länder som berörs av flyktingkatastrofen. Det är en ofattbara humanitär situation i Europa, tiotusentals människor har lämnat sina hem och över hundratusentals människor har blivit hemlösa. Det saknas tak över huvudet, kläder, mat och rent vatten.
Bilverkstad i lågor – kraftig rökutveckling
En bilverkstad på Hisingen är fullt övertänd. Personal har i panik har sprungit ut ur lokalen – och närliggande Biltema har evakuerats. Det finns gasflaskor i lokalen. – Det har varit ett antal kraftiga smällar, säger insatsledaren vid räddningstjänsten.
Läs mer om Biltema och Hisingen.
Livsfarligt tält återkallas av Biltema
Varuhuset Biltema återkallar ett så kallat Pop-up tält på grund av bristfällig ventilation.
Läs mer om Biltema och Pop-up.
Farligt tält återkallas av Biltema
Läs mer om Biltema.
Farligt tält återkallas av Biltema
Läs mer om Biltema.
Biltema varnar: Du kan kvävas i tältet
Biltema återkallar ett tält och uppmanar alla att sluta använda tältet eller lämna tillbaka det genast. Orsaken: de som sover i tältet riskerar att kvävas. – Jag får inte sinnesfrid förrän vi har fått tillbaka alla tälten, säger Karsten Pedersen, vd för Biltema, till Danmarks radio.
Läs mer om Biltema och Karsten Pedersen.
Biltema återkallar livsfarligt tält
Biltema återkallar med omedelbar verkan ett tält efter att en familj fått svårt att andas när de...
Tjuven stal hennes bil – med hunden Fiffi i
Under söndagen var Kristine Johansson från Huskvarna med sin dotter på Biltema i Jönköping när bilnycklarna försvann. Senare gjorde hon dem hemska upptäckten – bilen och hunden Fiffi var borta. – Jag var i chock och tänkte att vad gör de med hunden, tankarna snurrade, säger hon.
Resväskor bäst i test – 8 hårda modeller
RESVÄSKOR. Packa rätt och få en skön start på din resa. Med en hård resväska får du bättre skydd mot stötar och hård behandling av ditt bagage. Vi har testat åtta modeller, från klassiker från Samsonite till budgetvarianter från Biltema, och hittat en exklusiv vinnare. TEST AV: Linda Lundin/Wiseguide
Läs mer om Biltema och Samsonite.
Avkastad av färdtjänst – mitt i industriområde
Linda Gottschalk, 47, blev avkastad mitt i ett industriområde när hon skulle resa med färdtjänsten hem till Perstorp. I en timme satt hon på Biltema i Helsingborg och grät. – Det kändes fruktansvärt förnedrande. Gör man så här mot en funktionshindrad människa? frågar Linda Gottschalk. – Jag gjorde ingenting fel, säger taxichauffören som dock medger att han avbröt körningen.
Biltema passerade fyra miljarder i fjol
Alla, Branschnytt | 22 januari, 2015 | Olle Holm | Kommentera Biltema gjorde ett rekordår 2014 och den totala omsättningen har för första gången passerat fyra miljarder i Sverige. Kedjan har öppnat sex nya varuhus under året.
Per Thelin ny vd för Stockmann
Varuhuskedjan Stockmann, som också äger Lindex, får en ny vd. Per Thelin, tidigare vd på Biltema och Venue Retail Group, tar över det krisdrabbade bolaget.
Per Thelin ny vd för Stockmann
Varuhuskedjan Stockmann, som också äger Lindex, får en ny vd. Per Thelin, tidigare vd på Biltema och Venue Retail Group, tar över det krisdrabbade bolaget.
Han blir Stockmanns nya vd
Varuhuskedjan Stockmann, som också äger Lindex, får en ny vd. Det blir Per Thelin, tidigare vd på Biltema och Venue Retail Group, som tar över.
Per Thelin vd för Stockmann
Varuhuskedjan Stockmann, som också äger Lindex, får en ny vd. Det blir Per Thelin, tidigare vd på Biltema och Venue Retail Group, som tar över.
Per Thelin ny vd för Stockmann
Varuhuskedjan Stockmann, som också äger Lindex, får en ny vd. Per Thelin, tidigare vd på Biltema och Venue Retail Group, tar över det krisdrabbade bolaget. Att förbättra lönsamheten blir hans viktigaste uppgift som vd, enligt styrelsen. Stockmann har på senare tid påverkats av att deras kunderna väljer bort varuhusen för nätbutiker. Till det kommer den kärva konjunkturen i Finland och rubelns fall.