Biltema

Blandade kebabsås – med en borrmaskin

Vid en kontroll på en pizzeria i Falköping upptäckte miljönämnden att restaurangen blandade såser med en borrmaskin från Biltema.– Det är inte lämpligt, säger handläggaren Anna Klostergård.Dessutom var fläktarna tilltäppta av fett och kylen kryllade av bakterier - restaurangen måste nu måste åtgärda bristerna för att slippa vite på tusentals kronor.

Viktors tatuering har gjort Sverige-succ

I Viktor Vestlings liv handlar - nästan - allt om bilar. Han är en stor bilfantast och har tre egna bilar. Dessutom arbetar han som billackerare. Och till råga på allt har han tatuerat in en Biltema-korv på armen!
Läs mer om Biltema-korv och Sverige-succ.
Ugnslampa slutar säljas – kan ge elchock
En ugnslampa som har sålts på Biltema kan smälta när lampan används inom det angivna temperaturområdet, och kan i värsta fall ge en elchock. Nu kräver Elsäkerhetsverket att lampan slutar säljas.
Läs mer om Biltema och Elsäkerhetsverket.
Smältande ugnslampa stoppas
Elsäkerhetsverket kräver att Biltema ska sluta sälja en ugnslampa vars sockel smälter när lampan...
Läs mer om Biltema.
Lovisa, 8, var nära att dö – av cykelhjälmen
Lovisa, 8, fick andningssvårigheter när remmen till hennes cykelhjälm hamnade över hela hennes hals. När mamma Carolina reklamerade den hos Biltema fick hon inte riktigt den kompensation hon tänkt sig. – Vi fick fyra mjukglassar. Jag tycker att det är skrattretande, hon hade kunnat dö.
Läs mer om Biltema och Carolina.
Jula sålde produkt från Biltema
När en kund nyligen köpte en släpvagnskontakt från Julia i Jönköping fick han i stället en produkt...
Läs mer om Biltema, Julia och Jönköping.
Biltemas vd lämnar på grund av meningsskiljaktigheter
Detaljhandelsjätten Biltema blir av med sin vd Anneli Borg Lundberg som slutar med omedelbar verkan. Enligt bolagets presschef Henrik Jarl är orsaken meningsskiljaktigheter, rapporterar Affärsliv.com.
Förbundskaptenen förhandlade på parkeringsplats
På en parkeringsplats utanför Biltema i Katrineholm skedde i torsdags en förhandling som kommer att sätta agendan för svensk landslagsfotboll de kommande fyra åren. Det var där IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson accepterade att efterträda Erik Hamrn som förbundskapten.
Vi satt utanför Biltema och förhandlade
Intresset är stort när Janne Andersson på torsdagen presenteras som ny förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.Jag brukar inte drömma så mycket. Men att vara förbundskapten är stort. Jag brinner för det här, och jag är en jäkel på att jobba, säger han.
Läs mer om Biltema och Janne Andersson.
Förhandlade utanför Biltema i Katrineholm
Janne Andersson om första förändringen: Var ett krav
Läs mer om Biltema och Katrineholm.
Janne: Förhandlade utanför Biltema
I går blev Janne Andersson avslöjad som näste förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll. På sin första officiella presskonferens berättade Andersson om hur hemlighetsmakeriet bakom rekryteringen sett ut. – Vi förhandlade utanför Biltema. Securitas grep in, säger Andersson.
Två gripna efter rån mot Engelbrektsboden
Klädbutiken Engelbrektsboden på Garnisonsgatan på Berga rånades strax innan klockan sex på måndagskvällen. Polisen har gripit två misstänkta som körde in i en refug vid Biltema och därefter flydde till fots.
Väktare tog verktygstjuvar
Med verktyg instoppade innanför kläderna greps två män på Biltema i lördags.
Läs mer om Biltema.
Nej, Biltema i Gävle har inte julbockar bredvid tändstickorna
Tändstickor bredvid halmbockar på Biltema i Gävle – den bilden fick många att fnissa förra året. Nu...
Läs mer om Biltema och Gävle.
Biltema donerar 9 Mkr till arbetet med flyktingsituationen i Europa
Som resultat av flyktingkrisen i Mellanöstern och Europa, har Biltema Foundation gått in med ekonomiskt stöd till de båda hjälporganisationerna Läkare utan Gränser och Rädda Barnen. Pengarna kommer att användas för att säkerställa sjukvård, mat och tak över huvudet för flyktingar i Syrien, Libanon, Irak och andra länder som berörs av flyktingkatastrofen. Det är en ofattbara humanitär situation i Europa, tiotusentals människor har lämnat sina hem och över hundratusentals människor har blivit hemlösa. Det saknas tak över huvudet, kläder, mat och rent vatten.
Bilverkstad i lågor – kraftig rökutveckling
En bilverkstad på Hisingen är fullt övertänd. Personal har i panik har sprungit ut ur lokalen – och närliggande Biltema har evakuerats. Det finns gasflaskor i lokalen. – Det har varit ett antal kraftiga smällar, säger insatsledaren vid räddningstjänsten.
Läs mer om Biltema och Hisingen.
Livsfarligt tält återkallas av Biltema
Varuhuset Biltema återkallar ett så kallat Pop-up tält på grund av bristfällig ventilation.
Läs mer om Biltema och Pop-up.
Farligt tält återkallas av Biltema
Läs mer om Biltema.
Farligt tält återkallas av Biltema
Läs mer om Biltema.
Biltema varnar: Du kan kvävas i tältet
Biltema återkallar ett tält och uppmanar alla att sluta använda tältet eller lämna tillbaka det genast. Orsaken: de som sover i tältet riskerar att kvävas. – Jag får inte sinnesfrid förrän vi har fått tillbaka alla tälten, säger Karsten Pedersen, vd för Biltema, till Danmarks radio.
Läs mer om Biltema och Karsten Pedersen.
Biltema återkallar livsfarligt tält
Biltema återkallar med omedelbar verkan ett tält efter att en familj fått svårt att andas när de...
Tjuven stal hennes bil – med hunden Fiffi i
Under söndagen var Kristine Johansson från Huskvarna med sin dotter på Biltema i Jönköping när bilnycklarna försvann. Senare gjorde hon dem hemska upptäckten – bilen och hunden Fiffi var borta. – Jag var i chock och tänkte att vad gör de med hunden, tankarna snurrade, säger hon.
Resväskor bäst i test – 8 hårda modeller
RESVÄSKOR. Packa rätt och få en skön start på din resa. Med en hård resväska får du bättre skydd mot stötar och hård behandling av ditt bagage. Vi har testat åtta modeller, från klassiker från Samsonite till budgetvarianter från Biltema, och hittat en exklusiv vinnare. TEST AV: Linda Lundin/Wiseguide
Läs mer om Biltema och Samsonite.