Biofilmer

Testvisningen av nya Halloween gick inte särskilt bra

Ni vet hur det fungerar vid det här laget, i princip alla stora biofilmer idag genomgår en så kallad testvisning - där en utvald publik får se filmen för att sedan efteråt komma med konstruktiv kritik.
Läs mer om Halloween.

5 biofilmer att se fram emot i april

Emily Blunt tassar på tårna i en värld av ljudkänsliga monster. Jesper Ganslandt och hans son flyr landet. Dwayne Johnson försöker stoppa muterade varelser, och Joaquin Phoenix utkämpar blodig rättvisa.
Läs mer om Joaquin Phoenix.
Redan trött på påsk? Här är helgens bästa biofilmer
De tio 10 bästa biofilmerna just nu – fransk erotisk thriller och brittiskt pensionärsmys hör till veckans veckans vassaste filmer enligt SvD:s kritiker.

"Black Panther" bland tidernas 10 största biofilmer i USA

Biopubliken kan inte få nog av den maskerade hjälten från Wakanda. Inte ens Oscarsgalan kunde undgå att nämna storfilmen som just nu utklassar alla andra.
Läs mer om Oscarsgalan, USA och Wakanda.
Uppgifter: Biofilmer snart på Apple TV – blir billigare än förväntat
Nya uppgifter direkt från Fox.
Läs mer om Apple TV och Fox.
Jätten favorit till årets Guldbaggepris
Jätten, Hundraettåringen som smet från notan och försvann eller Min faster i Sarajevo? I kväll får vi veta vilka filmer som Guldbaggejuryn håller högst av 2016 års svenska biofilmer.
Apple i dialog med stora filmbolag – vill hyra ut aktuella biofilmer
Snart kan du slippa köa till popcornmaskinen.
DN:s filmkritiker om veckans biofilmer
Filmfredags redaktörer Helena Lindblad och Nicholas Wennö om veckans biofilmer.
Läs mer om Helena Lindblad.
Regeringen ser över bio-åldersgräns
Regeringen föreslår att barn mellan 11 och 14 år ska få se biofilmer med 15-årsgräns, om de gör det i sällskap av en vuxen, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Regeringen ser över bio-åldersgräns
Regeringen föreslår att barn mellan 11 och 14 år ska få se biofilmer med 15-årsgräns, om de gör det...
Bill Murray-film årets flopp
När tidningen Forbes listar årets 15 minst framgångsrika biofilmer toppar Bill Murray-komedin Rock...
Hayden Christensen klar för Marco Polo
Hayden Christensen är klar för långfilmen Marco Polo, uppger Hollywood Reporter. Fantasyfilmen regisseras av Rob Cohen. Christensen, som fick sitt genombrott i de tre senaste Star wars-filmerna, har hållit sig undan vita duken i några år. En av hans senaste biofilmer är Takers från 2010 där han spelade mot bland andra Paul Walker och Chris Brown.
Tjejen som gick sin egen väg
En ny sorts feminist – ung, kapabel och oberoende – klev runt sekelskiftet fram i en rad svenska biofilmer. Heta Mularis nya avhandling beskriver ett stycke unik feministisk samtidshistoria och pekar på en öm punkt: likheten mellan den nya tjejens feminism och tidens nyliberala strömningar.
Fler aktuella biofilmer i Ångermanland just nu
Förutom "Cirkeln" och "Svampbob Fyrkant: Äventyr på torra land" - dessa filmer är aktuella på biograferna i Ångermanland just nu.
Fler aktuella biofilmer i Ångermanland just nu
Förutom "Fifty shades of Grey" och "Fåret Shaun" - dessa filmer är aktuella på biograferna i Ångermanland just nu.
Läs mer om Fåret Shaun, Grey och Ångermanland.
Fler aktuella biofilmer i Ångermanland just nu
Förutom "Jupiter ascending", "Natt på museet 3" och "The imitation game" - dessa filmer är aktuella på biograferna i Ångermanland just nu.
Läs mer om Natt, The och Ångermanland.
Fler aktuella biofilmer i Ångermanland just nu
Förutom "Big Hero 6", "Kingsman: the secret service" och "Filip och Fredrik presenterar: Trevligt folk" - dessa filmer är aktuella på biograferna i Ångermanland just nu.
Läs mer om Filip, Fredrik, Kingsman och Ångermanland.
Fler aktuella biofilmer i Ångermanland just nu
Förutom "Wild", "Blackhat" och "American sniper" - dessa filmer är aktuella på biograferna i Ångermanland just nu.
Läs mer om American, Blackhat och Ångermanland.
Amazon börjar producera film
Näthandelsföretaget Amazon fortsätter utforska nya marker. Den nya affärsidn är att skapa i stället för att enbart distribuera underhållning. Nu följer de i Netflix fotspår och satsar på film. Målet är att producera närmare 12 biofilmer om året, vilka också ska tillgängliggöras på den egna tjänsten Prime inom två månader från premiären.
Läs mer om Netflix och Prime.
43 nya svenska filmer på väg 2015
Tonårshäxor, Filip & Fredrik, lesbisk action och Amy Diamond. MovieZine har den kompletta listan över årets svenska biofilmer. REKLAM Nio polisdeckare, två Kjell Sundvall-komedier och en lång rad dokumentärer om allt mellan Flogsta och Peru.
MovieZine möter Michael Mann
Han har bara gjort elva biofilmer på drygt trettio år - men flera av dem är moderna klassiker och har gjort Michael Mann legendarisk. REKLAM Titlar som Den siste mohikanen, Heat och Collateral får det att vattnas i munnen på en filmälskare.
Läs mer om Collateral, Den, Heat och Michael Mann.
Fler aktuella biofilmer i Ångermanland v.03
Förutom "Jönssonligan - den perfekta stöten", "Paddington" och "Pride" - dessa filmer är aktuella på biograferna i Ångermanland just nu.
Läs mer om Paddington, Pride och Ångermanland.
Fler aktuella biofilmer i Ångermanland just nu
Förutom "Birdman" och "Foxcatcher", "Taken 3" och "Unbroken" - dessa filmer är aktuella på biograferna i Ångermanland just nu.
Stabilt hög nivå på dansk film
Danskarna köpte mer än 3 miljoner biljetter till inhemska biofilmer under 2014. Det betyder en förväntad marknadsandel på 27 procent, skriver det Danska filminstitutet. Thrillern Fasanjägarna, där Fares Fares gör en av huvudrollerna, är en av årets mest sedda danska filmer.
Läs mer om Danska.