Björkhagen

Tre maskerade personer försökte råna butik

Tre maskerade gärningspersoner försökte råna en butik i Björkhagen i södra Stockholm.Rånarna var beväpnade med ett pistolliknande föremål och ett vasst föremål, enligt Stockholmspolisen.Polisen söker efter gärningspersonerna och tunnelbanestationen är avstängd.

Forskare: Polisen måste ta större hänsyn till barnen

Polisen bryter mot FN:s barnkonvention när de griper personer som har sina barn närvarande. Det menar forskaren Annelie Björkhagen Turesson.
Nya skjutningar i Stockholm efter Östbergamordet
Skott avlossades sent inatt rakt in i en lägenhet mellan Kärrtorp och Björkhagen i södra Stockholm.– Anmälaren säger att flera skott skjutits och att ett av dem gått genom ett fönster, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.På mindre än ett dygn har ett flertal skjutningar inträffat i Stockholms södra delar. Det allvarligaste fallet skedde i Östberga – och slutade i mord.
Boende i Kärrtorp: Vi känner vrede och medkänsla
De brutala knivöverfallen i Kärrtorp, Björkhagen och Hammarbyhöjden har skakat om medborgarna i de tre förorterna. – Vrede och medkänsla är de känslor som dominerar, säger Johan Brege, lokalpolitiker och engagerad Kärrtorpsbo.

Personal knivskars vid butiksrån

Två maskerade personer rånade en spelbutik i stadsdelen Björkhagen i sydöstra Stockholm på...
Läs mer om Björkhagen och Stockholm.
MP frågar om säker skolväg
Eftersom det inte längre är aktuellt för kommunen att anlägga en cykelväg från Björkhagen till Magnarp längs Magnarps byaväg så har Miljöpartiet ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S).
Området ger frihet för barnen
FAMILJEN HALL/LINDQVIST I BJÖRKHAGEN.
Förändring på väg – trots varningar
Björkhagen-Skepparkrokens vägförening vill lämna över ansvaret för driften av vägarna.
Dieselvärmare kan ha orsakat villabrand
Söndagen den 5 januari brann en villa i Björkhagen. Branden hade startat i en bil men spred sig. Polisen har utrett misstanke om att branden var anlagd. Ärendet är avskrivet, det går
Läs mer om Björkhagen.
Hemtjänst såldes till underpris
Stockholm/TT Stockholms stad sålde hemtjänsten i stadsdelarna Björkhagen och Hammarbyhöjden för 1,5 miljoner kronor till enhetschefen. Efter nio månader har bolaget gått med 1,9 miljoner
Läs mer om Björkhagen och Hammarbyhöjden.
Hemtjänst såldes till underpris
Stockholms stad sålde hemtjänsten i stadsdelarna Björkhagen och Hammarbyhöjden för 1,5 miljoner kronor till enhetschefen. Efter nio månader har bolaget gått med 1,9 miljoner i vinst,
Läs mer om Björkhagen och Hammarbyhöjden.
Hemtjänst såldes till underpris
Stockholms stad sålde hemtjänsten i stadsdelarna Björkhagen och Hammarbyhöjden för 1,5 miljoner...
Läs mer om Björkhagen och Hammarbyhöjden.
Hemtjänst såldes till underpris
Stockholms stad sålde hemtjänsten i stadsdelarna Björkhagen och Hammarbyhöjden för 1,5 miljoner kronor till enhetschefen. Efter nio månader har bolaget gått med 1,9 miljoner i vinst, skriver DN. De styrande i Stadshuset har tidigare fått kritik för att ha sålt verksamhet till underpris. — En slarvig hantering av våra gemensamma tillgångar, tycker oppositionsborgarrådet Roger Mogert (S).
Utökat strandskydd vid Björkhagen
Länsstyrelsen vill utöka strandskyddet i skogsområdet mellan Björkhagen och Magnarp. Skälet till översynen är ett uppdrag till länsstyrelserna från regeringen.
Läs mer om Björkhagen och Magnarp.
Avslår överklagat förhandsbesked
Det positiva förhandsbeskedet för ett enbostadshus med komplementbyggnad mellan Björkhagen och Magnarp överklagades.
Läs mer om Björkhagen och Magnarp.
Efterlyste underhållaren Brynolf
Med sitt dragspel och sina historier blev han en uppskattad profil i Björkhagen, men i ungdomen betraktades han som både farlig och vild.
Läs mer om Björkhagen och Brynolf.
Akvareller auktioneras bort
Per Engström lämnade sitt konstnärskap och sina tavlor efter sig när han 2010 flyttade från Rammsjö till Småland. Nu säljs den 92-årige konstnärens akvareller vid en auktion på Galleri SolLång i Björkhagen på lördag.— Det handlar om ett 40-tal verk med strandmotiv från Nordvästra Skåne. Behållningen från auktionen går enligt konstnärens önskemål till SOS Barnbyar, säger galleriägaren Solbritt Lindfors Lång.
Det är nästan som att bo på en resort
Lina Englunds Björkhagen.
Boork om mötet med Tumba som tolvåring
Sven Tumba Johansson är död. Vi minns alla ishockeyspelaren, fotbollsspelaren, golfaren, vattenskidåkaren, entreprenören, idsprutan och bidragsambassadören. Själv minns jag också en vinterdag på Stockholm stadions is när Tumba, i kostym och skridskor, snurrade upp en 12-årig grabb från Björkhagen.
Läs mer om Björkhagen, Stockholm och Tumba.
Nils bor ovanpå ett skyddsvärn
Tillträde förbjudet. Det var en order från militärbefälhavaren. - Välkomna, säger Nils Carlson i Köla. Nu är det han som har kommandot på Björkhagen. Nils har tagit ner förbudsskylten
Läs mer om Björkhagen och Köla.
Skulpturer och keramik på SolLång
Skulpturerna står i centrum då paret Jaroslava ickov och Jn icko från Slovakien ställer ut på Galleri SolLång i Björkhagen. En utställning som fått namnet Monumentalt och expressivt. Han jobbar främst i sten medan hennes verk är gjorda i keramik, brons och sten.
Ingen bomb vid handläggares bil
Det fanns ingen bilbomb i Björkhagen. Insatsen som drogs igång efter ett hot mot en handläggare vid stadsdelsförvaltningen har avslutats.
Läs mer om Björkhagen.
Bombtekniker till parkeringsplats
Bombtekniker har kallats till den parkeringsplats i Björkhagen där en person säger sig ha placerat ut en sprängladdning.
Läs mer om Björkhagen.
Livsmedelsbutik rånad i Stockholm
En livsmedelsbutik i Björkhagen i södra Stockholm rånades vid 18.30-tiden. Två maskerade män hotade personalen med kniv och försvann sedan från platsen. Ingen person skadades. (TT)
Läs mer om Björkhagen och Stockholm.
Livsmedelsbutik rånad i Stockholm
En livsmedelsbutik i Björkhagen i södra Stockholm rånades vid 18.30-tiden. Två maskerade män hotade personalen med kniv och försvann sedan från platsen. Ingen person skadades.
Läs mer om Björkhagen och Stockholm.