Björn kjellman

Sjuk Magnus Uggla lämnar My fair lady

Björn Kjellman ersätter Magnus Uggla i rollen som sopåkaren Dolittle i Kulturhuset Stadsteaterns uppsättning av My fair lady.
Läs mer om Dolittle.

31 kändisar i upprop – vädjar till regeringen att ensamkommande barn ska få stanna

31 käna svenskar har samlats i ett upprop i kampen om att låta ensamkommande barn stanna i Sverige.Carola Häggkvist, Björn Kjellman och Malena Ernman är några av de som skrivit under.– Sverige måste stå upp för grundläggande och humanistiska principer, säger Björn Kjellman till Aftonbladet.
Harry Potter får en ny berättarröst i nyinläsning
Snart kommer en nyinläsning av Harry Potter-böckerna, som för första gången blir tillgängliga på svenska i en ljudboksapp. Rösten som ska få en ny generation att drömma om skolgång på Hogwarts tillhör Björn Kjellman.
Björn Kjellmans nakenscen med Nour
När Björn Kjellman och Christine Meltzer gör komik av skilsmässa är det omöjligt att stoppa tankarna från att vandra. Kjellman besökte ju exakt den här genren redan för tjugo år sen. Men då hette motspelerskan Josefin Nilsson. Ändå är jämförelsen med Adam och Eva komplicerad för skådespelaren: – Den är en egen liten kärlekshistoria för mig som jag har svårt att jämföra med andra saker, säger han.

Christine Meltzer: Jag vill skilja mig från renodlad sketchhumor

Christine Meltzer separerar från Björn Kjellman i sin första stora huvudroll på bioduken. På fredag är det premiär för Johan Brisingers romantiska skilsmässokomedi Jag älskar dig.
Läs mer om Björn Kjellman och Jag.
Jag vill skilja mig från renodlad sketchhumor
Christine Meltzer separerar från Björn Kjellman i sin första stora huvudroll på bioduken. På fredag är det premiär för Johan Brisingers romantiska skilsmässokomedi Jag älskar dig.
Läs mer om Björn Kjellman och Jag.
Björn Kjellman, 53: Jag kan vara kantig
Det blir en intensiv höst för Björn Kjellman, 53. Först ska han skilja sig på bio i filmen Jag älskar dig - en skilsmässokomedi med Christine Meltzer och sedan spela huvudrollen i SVT:s julsatsning Delhis vackraste händer av vännen Hannes Holm. Privat kan han känna sig socialt handikappad ibland, men tar gärna en långpromenad med hunden.
Här är nya trailern till filmen Jag älskar dig
Här är den nya trailern till filmen Jag älskar dig - en skilsmässokomedi. Christine Meltzer och Björn Kjellman berättar hur det var på inspelningen och hur det var att spela in de intima scenerna. – Det var bara trevliga människor att krypa under lakanen med, så jag är nöjd, säger Björn Kjellman.
Läs mer om Björn Kjellman och Jag.
Kjellmans sorg efter Josefin Nilssons död
Tillsammans delade de framgången med filmen Adam Eva på 90-talet. Nu berättar Björn Kjellman om den stora sorgen efter sin nära vän Josefin Nilsson. Det känns väldigt tungt att vara så långt hemifrån just nu, skriver han i ett sms.
Björn Kjellman är svag för öar
Björn Kjellman är svag för öar och även om favoritön är Irland går drömresan till Madagaskar. Hemma i Sverige har han sina små pärlor på Södermalm, nära hemmet i närheten av favoritplatsen Långholmen.
Dags att digga på Digiloo
Ikväll kommer familjeshowen Digiloo till Båstad. Bland artisterna finns Andreas Johnson, Björn Kjellman, Charlotte Perrelli och Helena Paparizou. Vår fotograf Emil Langvald finns på plats i folkvimlet hela kvällen – spana in hans bilder här!
8 saker du inte visste om Björn Kjellman
Björn Kjellman, 52, föredrar att bejaka sin spontanitet framför att stänga in sig i rutiner. Familjens älskade labrador Bror var ett impulsköp han inte ångrar. Njutning är annars att befinna sig på höga höjder och att baka sin egen krämiga drömtårta. – Jag älskar sötsaker och unnar mig gärna desserter och bakelser, säger han till Hälsoliv.
Läs mer om Björn Kjellman, Bror och Hälsoliv.
Björn Kjellman vill ha liv och rörelse hemma
Björn Kjellman vill inte ha ett hem som ser ut som ett showroom. – Ett hem ska kännas som ett hem, det ska inte vara så rent att det blir helt befriat från liv, säger han.
Kjellmans succserie ska lära barn att läsa
Utbildningsradions storsatsning Livet i Bokstavslandet är tillbaka med en andra säsong. Den här gången dyker programmet ännu djupare ner i det svenska språket. – Många har hört av sig och sagt att programmet verkligen behövts, säger Björn Kjellman som är en av skådespelarna.
Jag vill aldrig mer se Björn Kjellman i drag
Maria Ramnehill hyllar seriens verkliga hjälte: transkvinnan Laverne Cox.
Läs mer om Björn Kjellman och Laverne Cox.
Jag vill aldrig mer se Björn Kjellman i drag
Maria Ramnehill hyllar seriens verkliga hjälte: transkvinnan Laverne Cox.
Läs mer om Björn Kjellman och Laverne Cox.
Kjellman träffar Schyman
Dagens tv-tips: Kjellman träffar Schyman Att vara. I säsongsavslutningen av Att vara umgås Björn...
Läs mer om Att, Björn, Schyman Att och Schyman.
Lycklig om Kjellman varit årets julklapp...
Årets julklapp är en råsaftcentrifug. Jordnära, nyttigt och tråkigt. Tänk om årets julklapp hade varit en liten, liten Björn Kjellman. Vad lycklig jag hade varit.
Läs mer om Björn Kjellman och Kjellman.
Björn Kjellman: Jag kan vara jättehemsk
Efter kassan på Ica häromdagen upptäckte Björn Kjellman, 50, att han hade gått ut med ett paket värmeljus utan att betala. Han smög in och lade tillbaka ljusen, såklart. Att vara Björn Kjellman är, om man skruvar till det, motsatsen till att vara en stor manlig svensk skådespelare. Han dricker måttligt, har varit gift med samma kvinna i 20 år och tycker inte om att ta plats i onödan. - De som inte är bra på att samarbeta kan göra sina soloföreställningar, men de kan inte jobba på en teater.
Läs mer om Björn Kjellman och Ica.
Brander: Jag trodde jag att hade sett allt
När man trodde att det inte fanns fler sätta att dissekera en kändis på. Då kommer begåvade Björn Kjellman och vänder upp ned på hela världen.
Läs mer om Björn Kjellman.
Eric Saade berättar om hur han blev kidnappad
I TV3:s program Att vara öppnar sig Eric Saade för programledaren Björn Kjellman och berättar för...
Läs mer om Att, Björn Kjellman och Eric Saade.
Här förvandlas Björn Kjellman till stjärnorna
– Det kan vara så att jag tagit mig vatten över huvudet, säger Björn Kjellman.
Läs mer om Björn Kjellman.
Här blir Björn Kjellman Plura och Schyman
Med hjälp av kläder, smink, koreograf och imitatörsexpert förvandlas han till intervjupersonerna själva. Det blev ett gäng möten med oanade och starka reaktioner: - Det finns naturligtvis ett stort obehag i det för kändisarna. Jag är ju mest nervös för att klara allting, säger Kjellman.
Priscilla, queen of the desert Musikal efter en bok av Stephan Elliot och Allan Scott Göta Lejon, Stockholm 5 spårvagnar
Björn Kjellman, Patrik Martinsson och Erik Hoiby-en strålande trio. Foto: Peter Knutson + Visa bildtexten Hisnande tempo i glitter och högklackat Dö, bögjävlar! står det sprayat med
Se bilderna från Priscilla-premiären
Broadwaymusikalen Priscilla - Queen of the desert har landat på Göta Lejon. Här tas Pernilla Wahlgren, Björn Kjellman och ensemblen emot av kända ansikten under kvällens premiär. Häng med på vimmel!