Black panther

Wesley Snipes om "Black Panther"-filmen som aldrig blev av

Ryan Cooglers "Black Panther" är redan en större filmsuccé än vad någon hade räknat med. I USA har filmen efter bara några dagar spelat in mer pengar (!) än vad "Justice League" någonsin fick ihop.

Michael B. Jordan smög in på Black Panther-visning

Black Panther drar in storkovan på biograferna runtom i världen, och den är på god väg att bli en av Marvels absolut största filmer. Högsta hönset på Marvel, Kevin Feige, har även gått så långt att han kallar filmen för bolagets bästa.
"Black Panther" är ny etta på biotoppen
Marvels första svarta superhjälte har varit efterlängtad. "Black Panther" som gick upp i onsdags har redan slagit flera biorekord.
Succhelg för Black Panther
Läs mer om Black Panther.

Captain Marvel tycker till om bioaktuella Black Panther

Den efterlängtade Black Panther-filmen hade svensk premiär förra veckan och har sedan dess lockat massor av fans som är redo att stämma in i hyllningskören: detta är en av Marvels absolut bästa filmer hittills.
Marvel Studios storboss: "Black Panther är vår bästa film"
Black Panther fortsätter att skörda framgångarna på biografer runtom i världen. Den prisas av både kritiker och biobesökare, och står sig definitivt som en Marvel-film som faktiskt vågar sticka ut.
Läs mer om Marvel-film.
Bäst och sämst i Marvels "Black Panther"
Ordet "succé" räcker inte riktigt till när man ska beskriva Marvels nya storsatsning "Black Panther". Både ekonomiskt och kritikermässigt har den överträffat i princip alla förväntningar och krossar rekord efter rekord.
Läs mer om Black Panther.
Bilden på blodiga Sophie används i nätpropaganda
19-åriga Sophie fick en flaska i huvudet efter att hon puttat bort en man som tafsat på henne, på en bar i Malmö.Nu används bilden på den blodiga Sophie som propaganda: den påstås föreställa en person som attackerats av svarta personer i samband med visning av filmen Black Panther, skriver Aftonbladet.
Marvel-bossen Kevin Feige pratar om Black Panther
Nu har den hett efterlängtade Black Panther haft biopremiär världen över, och kammar hem finfina betyg både hos kritiker och av fans.
Läs mer om Black Panther.
Superhelg på bio – ta och doppa fötterna i genialitet
Tio filmer att se, tre att undvika. Vi går en exceptionell biohelg till mötes. Repertoaren är fullspäckad av toppfilmer som The shape of water, The death of Stalin och Black Panther.
Läs mer om Black Panther, Stalin och The.
Kevin Feige pratar "Black Panther"-uppföljare
Marvels senaste superhjälte Black Panther debuterade på bioduken redan i "Captain America: Civil War" för snart två år sedan.
Judith Kiros: Det vi nu verkar se är afrofuturismens återkomst
Judith Kiros om Marvels nya superhjältefilm Black Panther.
Läs mer om Black Panther.
Skivrecension: Kendrick Lamar ställer upp extrem stjärnparad
Det soundtrack som Kendrick Lamar har satt ihop till superhjältefilmen Black Panther har extremt många gäster, men hålls ihop av den mörka ljudbilden och Lamars egen medverkan.
Läs mer om Black Panther och Kendrick Lamar.
:Lupita Nyong o: Jag fick ett försprång i den här industrin
Hollywoodstjärnan Lupita Nyong o om Vogueomslagen, det politiska engagemanget och nya filmen Black Panther.
Läs mer om Black Panther och Vogueomslagen.
Black Panther är Marvelfilm på en ny nivå
Den första svarta superhjälten hade inte kunnat fått ett bättre soloäventyr. SvD:s Elias Björkman har sett Marvelfilmernas framtid.
Läs mer om Marvelfilm.
Stor kärlek när Kendrick Lamar möter Black Panther
Soundtracket till nya Marvelfilmen Black Panther har kurerats av Kendrick Lamar – och det blir ett mycket lyckosamt möte som minner om soulens glansdagar i början av 1970-talet.
Filmrecension: Skurken stjäl varenda scen i Black Panther
Fredrik Strage recenserar Black Panther: Den som längtat efter att se Martin Luther King och Malcolm X göra upp med nävarna har en högtidsstund framför sig.
Filmrecenson: Skurken stjäl varenda scen i Black Panther
Fredrik Strage recenserar Black Panther: Den som längtat efter att se Martin Luther King och Malcolm X göra upp med nävarna har en högtidsstund framför sig.
Svenske kompositören om arbetet med storfilmen: Livsomvälvande
Han har samarbetat med den amerikanska kulturhimlens mest lysande stjärnskott. Nu drar alla i svenska kompositören Ludwig Göransson, aktuell med musiken till storfilmen Black Panther.
Så har DN tyckt om alla Marvelfilmer – från Iron man till Thor: Ragnarök
I det gemensamma universum där Avengers-filmerna med spin-offs utspelar sig har det kommit inte mindre än 17 filmer sedan 2008, när Iron man inledde nystarten. Inför den omtalade Marvelfilmen Black panther listar DN Kultur de tidigare filmerna i serien – och vad DN:s kritiker egentligen tyckt om dem.
Film Black Panther: Marvels bästa film hittills Tillsammans med sitt filmteam och en mäkta imponerande grupp skådisar, står Ryan Coogler för den ultimata Marvel-filmen. Jag ka
Handlingen tar vid efter händelserna i "Captain America: Civil War". T'Challa (Chadwick Boseman) återvänder till det hemliga, teknologiskt avancerade afrikanska landet Wakanda för att krönas till kung.
Black Panther-regissören kommenterar Imax som bio-format
Alla vet vi att Imax och deras specialbyggda biografer med enorma, enorma dukar och maffiga bildratio - ofta innebär en bioupplevelse utöver det vanliga.
Läs mer om Imax.
Hur Black Panther framställdes av olika regissörer enligt Black Panther-skådisen
Det är mycket nära nu, premiären till den varmt omtalade och kritikerhyllade Black Panther.
Arga DC-fans ska sabotera betyget på Black Panther på Rotten Tomatoes
Detta är självklart ingenting nytt, det är väldigt sällan det går att lita på "audience score" när det kommer till Rotten Tomatoes,
Läs mer om Black Panther.
Gamereactor serier: Rise of the Black Panther #1
Som vi vet vid det här laget är det vanligt att nya serietidningar görs inför premiären av en ny film.
Läs mer om Black Panther.