Bli

Dahlin kan bli första NHL-ettan sedan Sundin

Rasmus Dahlin, 16, kan nästa år bli den andre svensken genom tiderna att gå som förstaval i NHL-draften.Bara Mats Sundin har tidigare rankats högst i världen i sin årskull.– Rasmus kan mycket väl bli nummer ett. Nästa säsong säsong kommer han att bli fullständigt dissikerad från topp till tå av alla NHL-klubbar, säger Frölunda-legendaren och spelaragenten Patrik Carnbäck.

Nu kan Povel Ramels villa bli din

Har du 20 miljoner kronor så kan Povel Ramels villa på Lidingö bli din. En sann 70-talsskapelse där spåren av den store estradören lever kvar. – Det kombinerade arbetsrummet/badrummet i turkost är kvar i original, säger mäklaren Helena Karnsund.
Läs mer om Helena Karnsund och Lidingö.
Amanda Sokolnicki: Moderaternas kris kan bli dödsstöten för KD
Mellan SD-utspel, opinionsras och avgångskrav är det lätt att glömma att det inte bara är moderater som har anledning att oroas av partiets kollaps. En av dem som kan drabbas allra hårdast är Ebba Busch Thor (KD).
Läs mer om Ebba Busch Thor.

Oväntade bilden på världsstjärnan Sia

Den kända artisten Sia visar upp sin nya stil – med utsläppt hår. I vanliga fall är det ovanligt att världsartisten syns utan peruk. – Jag vill inte bli kritiserad för hur jag ser ut på internet, säger hon till ABC
Läs mer om ABC och Sia.
Kinavänlig kandidat segrar i Hongkong
Kinas favorit har vunnit valet om att bli Hongkongs nästa ledare, uppger South China Morning Post, med hänvisning till en inofficiell rösträkning. Om det stämmer blir Carrie Lam stadens första kvinnliga ledare.
En cocktail av berusande historier
Diana Secker Tesdell har gått på drinkjakt i de senaste två hundra årens litteratur. Hennes digra antologi med noveller och romanutdrag hade kunnat bli en uppsluppen lovsång till berusningen, men de många berättelserna om alkoholens mörka konsekvenser gör att den snarast har en tillnyktrande effekt.
Peter Wolodarski: Trump vinner den dagen vi slutar att uppröras.
Kaoset kring Donald Trumps presidentskap är så omfattande att det är lätt att bli blas. Det gäller att inte normalisera lögnerna.
Jan-Erik Berggren: De verkar få det svårt
Bilarna skulle bli häftigare att se på. Mercedes skulle utmanas av flera team. Men det enda som det snackas om i F1-depån är krisen i McLaren/Honda. Det och en nykomling som verkar få det väldigt svårt.
Läs mer om F1-depån.
Peter Wolodarski: Trump vinner den dagen vi slutar att uppröras
Kaoset kring Donald Trumps presidentskap är så omfattande att det är lätt att bli blas. Det gäller att inte normalisera lögnerna.
Svensk narkotikapolitik är inhuman och misslyckad
Jag vill att Liberalerna ska bli drivande i att avskaffa den inhumana och misslyckade nolltoleranslinjen i drogpolitiken. Vi bör verka för att färre ska ta skada eller dö av narkotika; vi bör anamma skademinimeringsprincipen. Kunskap måste värderas högre än magkänsla och ingrodda ider, skriver Joar Forssell, Liberala ungdomsförbundet.
Mini-Foppa bakom komfortabel 4–0-seger
Han kallas Mini-Foppa men håller på att bli riktigt stor. Emil Forsberg, 25 år, var mannen bakom segern när Sverige besegrade Belarus med 4–0 (1–0) i kvalet till VM i Ryssland 2018.
Läs mer om Mini-Foppa, Ryssland och Sverige.
Trumpbesvikelse kan pressa även svenska börsen
Visar det sig att Trump får svårt att leverera även andra utlovade reformer kan investerarna på den amerikanska börsen bli på rejält dåligt humör. Även den svenska börsen kommer då påverkas, enligt experter.
Läs mer om Trump.
Moderaternas jobbmål kommer bli svåra att uppnå
Expertmyndigheter ger tummen upp för Moderaternas nya jobbmål, men varnar för att de blir svåra att uppnå. – Det kommer kommer att bli tufft, säger ekonomiprofessor Lars Calmfors, ordförande i Arbetsmarknadspolitiska rådet.
Höör säkrade fjärdeplats efter storseger hemma
H65 Höör säkrade fjärdeplatsen i serie när man slog Skövde stort hemma.Ett Skövde som mycket väl kan bli första hindret i slutspelet.- Vi borde gjort över tjugo mål i första halvlek, säger tränare Ola Månsson efter vinsten.
Läs mer om Ola Månsson och Skövde.
Rysk ökänd trollfabrik försöker bli legitim
Rysslands mest ökända trollfabrik försöker nu byta image: Från informationskrigare till legitimt medieföretag. Det enligt ryska tidningen RBK.
Läs mer om RBK.
Meriterade nyförvärvet kan missa premiären
Helsingborgs IF kämpar mot klockan.Det är inte alls säkert att landslagsmeriterade nyförvärvet Edwin Gyimah hinner bli spelklar till premiären mot Trelleborg.Av flera anledningar.– Vi väntar till exempel fortfarande på arbetstillståndet, säger Per Ola Ljung, tränare i Helsingborgs IF.
Veteranen hoppas på kontraktsförlängning
Skellefteå AIK har överraskat i slutspelet och kan i kväll slå ut de regerande mästarna. Lagets oömma defensivspecialist Pontus Petterström trivs med slutspelsishockeyn - och hoppas på att bli kvar i Västerbotten minst en säsong till. – Jag trivs väldigt bra här i Skellefteå, både hockey- och familjemässigt, så jag stannar gärna här, säger han till Norran.
Läs mer om Norran, Skellefteå och Västerbotten.
USA-kännare: Formidabelt misslyckande för Trump
En mästerförhandlare som förlorade för att han inte förstått de ideologiska spänningarna inom det egna partiet. Trumps nederlag kring sjukvårdsreformen är ett formidabelt misslyckande, säger USA-experten Erik Åsard. – Det kan nu bli ännu svårare för Trump framöver, säger Åsard till SvD.
Läs mer om SvD, Trump och Åsard.
Allt är bra – men det slår inga gnistor
Flitens lampa lyser över det svenska fotbollslandslag som i kväll ska möta Vitryssland på Friends arena. Humöret, spelet, publiksiffran, poängskörden, tillväxten och tonläget. Allt är bra, men det slår inga gnistor. Hur ska landslaget bli coolt igen?
Läs mer om Vitryssland.
Kriget i Mali inne på sjätte året – gnistan kom från Libyen
Kriget i Mali började när nomadfolket tuaregerna startade ett uppror i norra delarna av landet för att bli självständiga. De allierade sig med islamister, som dock körde över tuaregerna och införde ett hårt styre med sharialagar – fjärran från vad tuaregerna hade önskat.
Läs mer om Libyen och Mali.
Ska blir hur kul som helst – vilken dröm
LOS ANGELES. Två svenska lagkaptener med sina NHL-klubbar i en seriematch i Globen. NHL bekräftade under fredagen uppgifterna, som cirkulerat sedan i höstas, om ett dubbelmöte mellan Erik Karlssons Ottawa Senators och Gabriel Landeskogs Colorado Avalance i november. – Det ska bli hur kul som helst. Vilken dröm att få spela NHL-hockey i sin hemstad, säger Landeskog.
Läs mer om Globen och Landeskog.
4 skäl till att Kina tar täten i teknikutvecklingen
Enorma satsningar visar på Kinas strävan att bli den ledande tekniknationen. En superdator som klarar 1 000 biljarder beräkningar per sekund väntas nästa år.
Läs mer om Kina.
4 skäl till att Kina tar täten i teknikutvecklingen
Enorma satsningar visar på Kinas strävan att bli den ledande tekniknationen. En superdator som klarar 1 000 biljarder beräkningar per sekund väntas nästa år.
Läs mer om Kina.
Delicious vann på lätta ben i comebacken
Delicious U.S. gjorde igen besviken i comebacken. Örjan Kihlström körde sig till spets efter 500 meter, och efter det var det ingen som kunde hota superstoet. – Det såg ut som gamla Delicious det där, det kan bli kul detta, säger Daniel Redn i ATG Live.
Läs mer om Daniel Redn.