Bli

Betyder otroligt mycket för svensk dressyr

Dressyrlandslagets förbundskapten Bo Jenå var en lycklig man efter det svenska EM-bronset på onsdagskvällen. – Det här var bästa dagen på jobbet, säger en leende Bo Jenå som tillträdde som förbundskapten 2008. – Men nu när vi har fått smak på det där med medalj ska det bli flera de kommande åren.
Läs mer om Bo Jenå och EM-bronset.

Tvingas in i målet – efter kaosscener

Svenska Cupen-mötet mellan Elfsborg och Landskrona Bois spårade ur totalt.Efter att Landskrona fått en man utvisad så kom Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard att bli utvisad efter en huvudlös utrusning från straffområdet där han drog omkull en Bois-spelare.Vid ställningen 3-3 tvingades anfallsstjärnan Viktor Prodell att ställa sig i mål.– Oj, oj, oj. Jag skulle inte vilja vara Viktor Prodell just nu, säger C Mores kommentator Niclas Lidström.
Vi vill varna för Liberalernas förslag på bonus
Skulle man göra som Liberalerna föreslår och mäta enskilda medarbetares prestation kvantitativt, och lönesätta dem utifrån det, skulle resultaten bli rent horribla. Det skriver debattörerna Johan Svensk och Martin Marmgren.
Mannerströms kontrollpik: Hur fan ska det bli råbiff?
När Miljöförvaltningen gjorde en kontroll på anrika Kometen i Göteborg hade man synpunkter på restaurangens råbiff.I ett utlåtande rekommenderade inspektören att råbiffen skulle bräseras – alltså tillagas – för att få bort eventuella bakterier.– Hur fan ska det bli råbiff? Man använder uttryck som man inte vet vad de betyder, säger ägaren och stjärnkocken Leif Mannerström.

Damallsvensk spelare kan bli Europas bästa

För ett år sedan vann Linköping striden mot Rosengård om det allsvenska guldet. Vinnare var danskan Pernille Harder, förlorare nederländskan Lieke Martens i Rosengård. I EM-finalen för två veckor sedan fick Martens revansch. I kväll kan en av dem utses till Europas bästa spelare.
Ferrari Portofino ersätter California T – med 600 hk turbo-V8
Ferraris taklösa California T är en modell som flugit under radarn för många. Kanske kan Ferraris plåtcab bli lite mer uppmärksammad nu när den byter namn till Portofino, är helt omarbetad och får toppeffekten höjd till 600 hk. Portofino är ett namn som Ferrari lånat från den lilla fiskebyn i Ligurien, Italien, och ansedd som en av Medelhavets vackraste städer. Om nya Ferrari Portofino fått med sig något av stadens skönhet är givetvis upp till betraktaren, vissa släktdrag har uppenbarligen lånats från Ferrari 488 GTB. Ferrari Portofino sägs vara byggd på ett helt nytt chassi med
Dartagnan Sisu kan vara nyckeln
Guldstallet har öppnat!Och en av nycklarna under den första etappen är att pricka in vinnarne i Svenskt Travderby.Kanske kan det bli Mattias Djuses Dartagnan Sisu?– Han har det mesta, det enda som är väl att han inte är så startsnabb, än så länge i alla fall, säger Mattias Djuse.
Uber uppges jaga HPE-chefen Meg Whitman som ny vd
Ubers största investerare uppges enligt amerikanska medieuppgifter försöka övertyga HPE-chefen Meg Whitman om att bli ny vd för taxitjänsten.
Uber uppges jaga HPE-chefen Meg Whitman som ny vd
Ubers största investerare uppges enligt amerikanska medieuppgifter försöka övertyga HPE-chefen Meg Whitman om att bli ny vd för taxitjänsten.
Efter att gråtit ut i väl vald tv-soffa är Borg tillbaka
Om du tror att Anders Borgs karriär är över efter skandalen i Stockholms skärgård tror du fel. Han kan bli aktuell för nya styrelseuppdrag redan nästa vår. Borgs kompetens är odiskutabel och vår vilja att förlåta växer över tid.
Läs mer om Borg.
Programledarens nya karriär efter 22 år på SVT
Efter en lång karriär på SVT sade Marianne Rundström upp sig från kanalen, efter beskedet att hon skulle bli av med sin fasta anställning vid 67 års ålder.Nu har Rundström startat en ny karriär - något hon inte trodde var möjligt.– Det är spännande att se vad man kan skapa för framtid nu, säger Marianne Rundström.
Johaugs vädjan – efter pengar
Therese Johaug krävde att bli helt friad efter dopingskandalen.I den 35-sidiga domen från idrottens skiljenämnd (Cas) framgår det också att hon försökte slippa att betala sina egna advokatkostnader, som landade på över 800 000 kronor.Men den ekonomiska uppgörelsen mörkades i de offentliga dokumenten.– Troligen dömdes det bara ut en symbolisk kostnad för den enskilde idrottaren, säger den svenske Cas-domaren Conny Jörneklint.
Nya modellen ska bli Samsungs revansch
Föregångaren innebar ett historiskt fiasko med överhettade batterier som exploderade. Nu släpper Samsung uppföljaren som ska bli den sydkoreanske mobilgigantens stora revansch: Galaxy Note 8 samtidigt som nyheter för succmodellen Galaxy 8 presenteras i tre kaxiga promotionfilmer.
Läs mer om Galaxy och Samsung.
Efter budkriget – Torgnys Volvo 240 är såld
När Torgny Forsell la ut sin Volvo 240 på Tradera var han inte beredd på att det skulle bli krig om bilen.Nu är auktionen över – med ett vinnande bud på över 150 000 kronor.
Läs mer om Tradera och Volvo.
MMA-stjärnan Jon Jones dopad – igen
Jon Jones, en av MMA-sportens allra största profiler, har testats positivt för dopning. Det är andra gången den 30-årige amerikanen avslöjas ha använt förbjudna medel och han riskerar nu att bli av med sin UFC-titel.
Folk har försökt gå bakom ryggen på en
EM-aktuella Douglas Lindelöw menar att han gått vidare efter Casello-historien för snart två år sedan.Men en bra häst kan bli till en miljonaffär och ingen sitter säkert när både hästhandlare och hungriga ryttare står vid sidan om.– Man vet de gånger då folk försökt bakom ryggen på en, säger Rolf-Göran Bengtsson.
DNA-experten: Så arbetar polisen med kroppsfyndet
Polisen har hittat en DNA-koppling mellan kroppen som hittades i Kögebukten och Kim Wall, uppger de på Twitter.Det kan bli en nyckel i polisens utredning.Mycket handlar om hur kroppen bevarats i saltvattnet – och vad som finns att jämföra med.– Vatten påverkar, men man vet inte hur mycket det påverkar, säger DNA-experten Anne Kihlgren, som tidigare arbetat på Nationellt Forensiskt Centrum (NFC).
Superstjärnan fast för doping – igen
Han skulle upp i en drömfajt mot Alexander Mauler Gustafsson.Men enligt TMZ har Jon Jones återigen testat positivt för doping, vilket UFC-presidenten Dana White även bekräftar.Nu kan superstjärnan bli av med sitt titelbälte och stängas av i flera år.Jon är förkrossad, säger hans team i ett pressmeddelande enligt ESPN.
Varmare hav får fisken att krympa
I takt med att haven blir varmare kommer fiskarna att bli allt mindre, tror forskare. En del fiskar, som tonfisk, kan komma att krympa rejält.
Allt och alla kan bli mål för terroristerna
Sverige är fortfarande på efterkälken i arbetet mot våldsbejakande extremism. Att förhindra radikalisering är ett av mycket få effektiva sätt att stoppa den typen av terrordåd vi sett på nära håll, skriver säkerhetsexperten Dan Larsson.
Läs mer om Dan Larsson.
Anders Öfvergårds stora ilska i TV4
Halvfärdiga husbyggen, försvunna pengar och desperata kunder.I TV4:s Fuskbyggarna jagar Anders Öfvergård lurande hantverkare tillsammans med Martin Timell – och ställer dem mot väggen.– Det är skrupelfria människor, och när jag konfronterar dem kan de bli som ormar, säger Anders Öfvergård.
Läs mer om Martin Timell och TV4.
Så styr sekten Tom Cruises liv
Skådespelaren och scientologen Tom Cruise skadade sig under inspelningen av Mission impossible 6 – men vägrar ta värktabletter.Detta på grund av sin religion.– Han vänder sig till scientologin för att bli frisk, berättar en uppgiftslämnare för Radaronline.
Läs mer om Mission, Radaronline och Tom Cruise.
Svensken mot Englandsdebut
Khaled Abdo lämnade Sverige som 16-åring för att bli ungdomsproffs i Aston Villa.Nu kan han få chansen på A-lagsdebut när laget tar emot Wigan i den engelska Ligacupen under tisdagskvällen.- Jag hoppas få göra debut och att allt slit lönar sig, säger han.
Det här börjar att bli pinsamt
Desperata rop ekar från Norge.Det är orättvist!Ett övergrepp!Men det är lika oseriöst som okunnigt att ifrågasätta domen från idrottens skiljenämnd.Therese Johaug förtjänar 18 månaders avstängning.
Läs mer om Norge.Det.