Bli

Marko-Varga utsattes för sexuella övergrepp

Drygt fem procent av Sveriges idrottare har utsatts för sexuella övergrepp av tränare enligt ny forskning. Kvällsposten fortsätter granska och belysa idrottens mörka sida - denna gång med OS-simmaren Ida Marko-Varga, engagerad i Tre ska bli noll som arbetar för att inga barn ska utsättas för sexuella övergrepp, och hennes mamma Åse Mattsson. Här berättar Ida om när hon själv utsattes för övergrepp, inte blev betrodd och sedan tvingades möta landslagstränaren på tävlingar trots att han var dömd. Samtidigt delar mamma Åse med sig om hur det kändes när hennes dotter

Bottas visade att han är rätt förare att ersätta Rosberg

Valtteri Bottas tog sin första formel 1-seger på sin älsklingsbana i Sotji. Därmed visade han att Mercedes satsade på rätt förare när världsmästaren Nico Rosberg lade av. – Det enda målet för mig är att bli världsmästare, säger Bottas.
Läs mer om Nico Rosberg, Rosberg och Sotji.
Kom fram till att jag inte skulle bli bäst i världen – då skiter jag i det
FALUN. Hon skulle bli bäst i världen. Sen kom kraschen, vändningen och allra sist slutet. – Jag trodde aldrig att jag skulle bli bra igen, säger Julia Svan. I SPORT-Expressens intervjuserie Gener berättar 24-åringen om arvet från Gunde som tog henne ur krisen.
Läs mer om Gener, Gunde och Julia Svan.
Många anledningar till att sexlivet inte fungerar
Sexuella relationer ska vara lustfyllda, men för många blir sexet i stället ett problem. Det finns både psykiska och fysiska anledningar till att sexlivet inte fungerar – och att lusten sviker. Här ger sexologer och läkare bland annat tips om hur sexlivet kan bli bättre.

Mycket torrt gräs lagom till valborg

Ska det bli en brasa på valborgsmässoafton i år? Förbered då ordentligt. Det är torrt och SMHI varnar för stor fara för gräsbrand i stora delar av landet.
Brinkmann: Det politiska engagemanget är avslutat
Patrik Brinkmann är den högerextrema affärsmannen från Motala som utvandrade till Tyskland och ville bli politiker för att stoppa islam. Som vuxen adopterades han av en tysk högerextremist och tog hans släkts adelsnamn von Druffel-Egloffstein.
Svaret efter MFF- tränarens gräskritik
I två av tre bortamatcher har Malmö FF:s motståndare låtit bli att vattna planen för att få långsammare spel.Nu riktar Malmö FF-tränaren Magnus Pehrsson hård kritik mot regelverket – som han vill se ändrat.– För svensk fotbolls utveckling är det nästan genant att vi har ett sådant reglemente, säger Magnus Pehrsson.– Är det något som väcker tillräckligt med irritation hos fler klubbar kan man ge oss uppdraget att driva det mot förbundet, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist.
Macron kan bli Frankrikes yngste president
Emmanuel Macron har gjort en kometkarriär och kan bli Frankrikes yngste president genom tiderna om han segrar i valet om en vecka. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på fem frågor om kandidaten som nu ställs mot högerextrema Marine Le Pen i en avgörande duell.
Läs mer om Erik, Marine Le Pen och Reguera.
Bulan tagen på bar gärning – av domaren
Thomas Bulan Berglund har varit het i dagens avgörande SM-final. Så het att domare Mikael Nord sa ifrån under den andra perioden. – Min vän, jag förstår att du kan reagera och bli förbannad. Men gör mig en tjänst, stå inte på sargen det ser förjävligt ut. Du står där och har en fot på sargen, säger Nord i C More – Jag når inte fram, svarade Bulan.
Finns ingen som jag – är störst någonsin
I natt boxas Wladimir Klytjko och Anthony Joshua om att bli världsmästare – världsmästare med en asterisk. För skandalmannen Tyson Fury, den verklige tungviktskungen, hänger som ett oförskämt spöke över årets största boxningshändelse.
Robin Bengtsson: Det ska bli kul
Han är hela Sveriges hopp i Eurovision Song Contest 2017.Nu börjar allvaret för Robin Bengtsson – som under lördagen flyger från Arlanda till Kiev.Nu berättar han om stödet från fästmön Jennie Salte, saknaden efter sonen William, 3, sin tuffaste konkurrent och hur han ser på den kaotiska situationen i Ukraina.– Jag litar hårt på arrangörerna att det är säkert, säger Robin Bengtsson från Arlanda.
Svan med hjärtesorg ska bli gladare igen
De två svanarna levde hela sina liv tillsammans ända tills en av dem dog i vintras.Sedan dess har den kvarlevande svanen vandrat omkring och gett ett ensamt intryck – men nu kan en räddning vara på väg.En matchning med en annan ensam svan.
De förtjänar guldet efter många tuffa år
CESKE BUDEJOVICE. Brynäs eller HV 71? I Tjeckien håller Elias Lindholm och William Karlsson tummarna för sina respektive före detta klubbar i den avgörande SM-finalen. – Bortalaget har haft en viss fördel under hela matchserien så jag går såklart för en Brynäsvinst, säger Elias Lindholm. – Jag skulle bli glad för alla supportrar i Jönköping, de förtjänar guldet efter många tuffa år, kontrar William Karlsson.
Alexander Hilmersson förlänger med Mora IK
Trotjänaren stannar i det nyblivna SHL-laget Mora IK. Alexander Hilmerson har skrivit ett nytt kontrakt och gör därmed sin tionde raka säsong i Mora. – Ska bli häftigt att åka till större arenor och spela tuffare matcher, säger han i ett pressmeddelande.
Läs mer om Mora IK och Mora.
Kritik mot förarna – efter finska F1-krisen
Årets formel 1-säsong såg ut att kunna bli en av finsk formel 1-historias bästa någonsin. Nu ser det snarare ut att bli motsatsen, och båda de finländska förarna får nu ta emot kritik efter sina svaga prestationer.
Läs mer om F1-krisen.
500 pass på akuten står obemannade
Sommaren står för dörren, men att bli sjuk i Skaraborg under sommarmånaderna kan innebära en risk.Personalbristen på sjukhuset är påtaglig och som läget ser ut kommer 90 vårdplatser att stängas och 500 arbetspass på akuten står tomma, skriver P4 Skaraborg.Akutens verksamhetschef, Han Halln, oroar sig över patientsäkerheten.
Läs mer om Han Halln och Skaraborg.
Forskare föreslår nya mänskliga rättigheter för att skydda tankar
Tycker inte att nuvarande regelverk räcker till i en framtid där hjärnan och datorn kommer bli allt mer sammanlänkade.
Gäller att inte stoppa huvudet under armen
2004 avgjordes den hittills enda sjunde finalmatchen i SM-slutspelets historia. Då, som nu, hade HV 71 hemmaplan och Johan Davidsson fanns med i det HV 71 som efter två raka nollor vände och vann matchserien mot Färjestad. Nu finns Davidsson med i HV 71:s, och han vet vad som krävs för att lyfta Le Mat senare i afton. – Det kommer finnas hur mycket energi som helst och det gäller att inte bara stoppa huvudet under armen och köra. Då brukar man bli rätt straffade.
Smutsig skilsmässa väntar Storbritannien
BRYSSEL. Det var inte kärlek vid första ögonkastet och nu är sagan all. EU och Storbritannien går skilda vägar och allt tyder på det blir en smutsig skilsmässa. I bodelningen finns förutom viktiga handelsavtal, en konstsamling, en barockorkester och 42 000 flaskor finvin. – Förhandlingarna kommer att bli mycket, mycket hårda, säger EU-minister Ann Linde inför lördagens Brexit-toppmöte i Bryssel. Men ett alltför hårt röstläge kan stå Sverige dyrt.
Så påverkar föräldraledighet pensionen
Att bli förälder innebär för de flesta flera månader utan arbete. Vad betyder det för pensionen? För de allra flesta påverkar det mindre än man kan tro, enligt en ny rapport. Men se upp om du inte har någon kollektivavtalad tjänstepension eller om du bara tar ut föräldrapenning under några få dagar i veckan.
Nu ska våren firas in till strålande sol
De västsvenskar som vill fira Valborgsmässoafton tillsammans med andra har mycket att välja på.Flest människor kommer sannolikt att samlas i centrala Göteborg där Chalmerscortègen drar igenom centrum.Och det ser ut att bli riktigt fint väder när vårens ankomst ska firas in.– Ni i Västsverige är helgens vädervinnare, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Nya kinesiska superplanet klart att testflygas
Kinesiska Comac är på gång med första testflygningen av nya stora C919. Det är en händelse som kan få stor betydelse för hur hela flygbranschen utvecklas de kommande decennierna. Planet kan bli en tuff utmanare för Airbus och Boeing.
Läs mer om Boeing.
Siri-högtalare kan släppas redan på WWDC
Apples nästa produktkategori kan bli en smart högtalare för att tävla med Google Home och Amazon Alexa. Enligt ett nytt rykte kan släppas så snart som på WWDC.
Läs mer om Amazon Alexa och Google Home.
50 000 värphöns med fågelinfluensa avlivade
50000 värphöns som smittats med fågelinfluensa har avlivats på en gård utanför Nyköping. Nu pågår ett omfattande saneringsarbete för att bli av med smittan.
Läs mer om Nyköping.