Bli

Här är de 60 bästa skräckfilmerna på Netflix

Dags att bli lite vettskrämd?Varför inte se en riktigt läskig film på Netflix. Det här är 60 filmer med högst betyg i genren.
Läs mer om Netflix.

Frågetecken för Uefas straff mot Danmark – men Sverige nära VM

Vägen till VM i Frankrike 2019 ser ut att bli en svensk transportsträcka. De danska spelarnas vägran att spela fredagens match på Gamla Ullevi kan innebära att laget utesluts från VM-kvalet. – Vi vill ju inte ta oss dit på det sättet, det måste man ju tillägga, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Bröt nackkota – nu kör Pedersen igen
Den danske speedwayveteranen Nicki Pedersen bröt en nackkota vid en krasch i maj och riskerade att bli förlamad. Men rehabiliteringen har gått bra och nu meddelar Västervik att 40-åringen kör för dem i elitserien nästa år.
Experten: Därför tappar du intresset när någon är för på
Att bli uppvaktad kan vara trevligt. Åtminstone i lagom doser. Men det är en tunn linje mellan för lite och för mycket.När bägaren väl rinner över är det för sent. Du tappar intresset, stöter bort personen och drar dig undan. Med inspiration från Refinery29 förklarar vi varför.
Läs mer om Refinery29.

Skivrecension: Sven-Bertil Taube mer full av liv än någonsin

Med Peter Nordahls arrangemang låter flera av Evert Taubes mest älskade klassiker mirakulöst nya, men Sven-Bertil Taube borde ha låtit bli några svulstigare nummer.
Läs mer om Sven-Bertil Taube.
Efter kritiken – domarsystemet ändras till OS
OS-historiens första slopestylefinal slutade i förvirring och domarkritik. Nu görs bedömningssystemet om inför vinters OS – för att gynna både åkare och publik. – Det kommer bli mer säkert och mer förståeligt. Det är positivt, säger snowboardstjärnan Sven Thorgren.
Läs mer om Sven Thorgren.
11 tecken på att du VERKLIGEN behöver helg
Helgen är veckans höjdpunkt och vissa veckor kan det inte bli fredag fort nog. Håller du med? Då kommer du garanterat känna igen dig i den här listan.
Så undviker du att bli lurad på resan
Att utforska världen kan vara fantastiskt. Samtidigt är det vanligt för turister att bli utsatta för bedrägerier på resan.I bästa fall står du där med pinsamheten av att ha blivit blåst, men i värsta fall kan både pengar och pass försvinna.Här är reseproffset Jonatan Borlings tips för att undvika att bli lurad på resan.
Ska vi förbjuda alla tacklingar i hockey?
Här är frågan som splittrar hockeyvärlden.Borde alla tacklingar bli förbjudna?– Det är galet, säger NHL-ikonen Ken Dryden i TSN.
Läs mer om TSN.
Hemligt uppdrag väntar när Svanberg vänder hem
Carl-Henric Svanberg är Sveriges just nu största industriledare. Nu får han tid över för ett än så länge hemligt uppdrag utanför den privata sektorn, som väntas bli offentligt inom kort. Men det är också en man med en blandad meritlista som nu flyttar hem.
Läs mer om Svanberg.
Säpovarningen: Tongivande nazist radikaliserar sitt barn
Säpo har varnat socialtjänst i en sydsvensk kommun om att en framstående nazists barn håller på att radikaliseras. Han har börjat få en stark vilja att bli som sin far, skriver myndigheten i en orosanmälan.
Vinterkräksjukan extra tidig i år
Nu har årets säsong av vinterkräksjukan kommit igång. De senaste fyra åren har svenskarna kommit lindrigt undan, hur det blir i år är ännu för tidigt att säga. Om det handlar om en ny variant av viruset som vi inte har motståndskraft mot kan säsongen bli tuff.
Tröttsamt att bli kallad fascist för att jag känner mig som spanjorska
BARCELONA. Studenter vid universitet och högskolor i Katalonien spelar en viktig roll i mobiliseringen på gator och torg för självständighetsivrarna. En dryg månad efter starten på manifestationerna börjar dock en viss demonstrationströtthet göra sig gällande, vilket har potential att påverka utgången i kraftmätningen med Madrid.
Läs mer om Katalonien och Madrid.
Carolin, 26, startade Metoo-manifestation
Hon möttes av nedlåtande kommentarer när hon berättade om de sextrakasserier hon utsatts för.Nu har Carolin Solskär, 26, tagit initiativ till manifestationen Me Too - som spridit sig till ett tiotal städer över hela landet.– Jag kände det här är så himla viktigt så det behöver bli mer än en hashtagg på sociala medier, säger Carolin Solskär.
Nu ger nosql stålar på allvar – MongoDB in på börsen
Nu ska nosql-ledaren MongoDB in på Nasdaqbörsen. När krutröken har lagt sig ska resultatet bli en databasutmanare som är värderad till tio miljarder kronor.
Läs mer om MongoDB och Nasdaqbörsen.
M måste våga gå hårdare fram med liberaliseringar
Moderaterna måste vara det parti som alltid står upp för lägre skatter och inta en ledande position för valfrihet och mot statlig klåfingrighet. När Ulf Kristersson lovat att M åter ska bli ett parti som försvarar företagande och företagare måste detta gälla alla områden, skriver Alexander Fritz Englund och Sten Storgärds, Fria Moderata Studentförbundet.
Nu ger nosql stålar på allvar – MongoDB in på börsen
Nu ska nosql-ledaren MongoDB in på Nasdaqbörsen. När krutröken har lagt sig ska resultat bli en databasutmanare som är värderad till tio miljarder kronor.
Läs mer om MongoDB och Nasdaqbörsen.
Regeringen: Nu ska hela svenska skolan digitaliseras
Sverige ligger efter många länder i digitaliseringen av skolan. Men nu ska det bli ändring på det, hoppas regeringen. På torsdagens regeringssammanträde klubbades den första nationella digitaliseringsstrategin för skolväsendet.
Polestarchef bekräftar priset på Polestar 1
Polestar bekräftar nu att man inte har uteslutit att sälja Polestar 1 på traditionellt vis. Den kan bli din för cirka 130.000 euro.
Läs mer om Polestar.
Kan du vägra bli ett monster när du lever i helvetet?
Lär dig se smärtan hos andra människor. Det säger författaren Hakan Günday, aktuell med en ny roman om en flyktingsmugglares son och som gäst på litteraturfestivalen Stockholm Literature.
Regeringen vill förbereda Brexitavtal
Brexit är ett hot mot svensk export då svenska varor kan bli för dyra att sälja i Storbritannien. Därför vill regeringen att Kommerskollegium förbereder de svenska prioriteringarna inför ett eventuellt frihandelsavtal.
Polisen: Mer för oss att lägga ett gediget pussel
Polisen väntar på att undersökningen av de fyra män som skadades i en skottlossning ska bli färdig.Resultatet är viktigt för att försöka reda ut vad som hänt på platsen.– Eftersom de inblandade inte är så intresserade av att prata är det mer för oss att lägga ett gediget pussel, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen.
Läs mer om Ewa-Gun Westford.
Han står mitt i byggbråket om Stureplan
I dag kan stadsbyggnadsnämnden ta beslut om de omstridda Stureplanerna. När stadsarkitekten Torleif Falk tillträdde för ett år sedan spådde han att Stureplan skulle bli det största byggbråket. – Diskussioner och olika uppfattningar är en naturlig del av processen, men man kan ju fråga sig hur demokratiskt det är alla gånger, säger Torleif Falk.
Billy Joel ska bli pappa igen – vid 68 års ålder
Artisten Billy Joel ska bli pappa för tredje gången.36-åriga hustrun Alexis Roderick är gravid med parets andra barn – och bebeisen är beräknad till nästa månad, skriver Belfast Telegraph.– Det är dags nästa månad, säger Joel i intervjun.
Läs mer om Belfast Telegraph och Joel.