Bli

Cyklister hemskickade – använde sömnmedel och snus

Tre cyklister riskerar att bli av med sina kontrakt efter att ha tagit starka sömnmedel utan tillåtelse av lagets läkare. I blandningen som åkarna använde på ett teamläger fanns också snus, skriver El Pas och ad.nl.

Flyttar Europaspelet: Kan åka Pågatåget

Guldlaget H65 tvingas flytta sina Europamatcher till Eslöv.Tränaren Ola Månsson har svårt att bli upprörd.– Du måste komma ihåg att vi befinner oss i lilla Höör, säger han.
Experter: Så kan man locka väljare över blockgränsen
Det är dödläge i svensk politik inför valåret 2018. De flesta väljare tycks inte vilja byta block och den enda rörelsen över blockgränsen är MP-väljare som lämnar partiet. Men sjukvården kan bli frågan som får vågen att tippa över för någon av sidorna, anser statsvetaren Marja Lemne.
Läs mer om MP-väljare och Marja Lemne.
Ingmansons protest – vill inte till Sverige
Affärsmannen Emil Amir Ingmanson protesterar mot att bli utlämnad till Sverige.Varken han eller hans affärskompanjon, en 40-årig stockholmare, vill bli förda till Stockholm för att förhöras i PPM-härvan kring skandalbolaget Falcon Funds.– Båda motsätter sig utlämning, bekräftar chefsåklagare Anna Åkesson för Expressen.

Nytt vänsterparti kan fälla favoriten i Chilevalet

Först såg det ut som om Chiles rikaste affärsman, den före detta presidenten och högerpolitikern Sebastin Piera, enkelt skulle vinna presidentvalet på söndagen. Men saker har förändrats. Den sittande socialistregeringens kandidat Alejandro Guillier har överraskat och har nu en chans att bli Chiles nye president.
Norska varningen: Sov gott i natt...
STOCKHOLM/TOBLACH. Charlotte Kalla tog tredje världscupsegern för säsongen över 10 kilometer fritt i Toblach.I morgon går hon ut i tät – och då varnar norskorna för en intensiv jakt.– Det kommer bli en jakt och vi hoppas krossa henne i spurten, säger Ragnhild Haga.
Läs mer om Ragnhild Haga och Toblach.I.
Sofia: Ingen trodde jag skulle bli så här gammal
Från ett litet samhälle i Norrland till Malmskillnadsgatan i Stockholm. I ständig jakt på torskar och pengar till heroinet – hela tiden rädd för att hoppa in i fel bil. – Det är ett helvetes lotteri, säger Sofia.
Han omfamnar manlig kraft
Det skulle bli en vanlig intervju på ett kaf. 70 minuter senare står DN:s reporter och Herman Ottosson, grundare av Raw Man, och puttar på varandra i Björns Trädgård. Han vill visa vad hans mansgrupper gör. Anton Säll försöker förstå vad som egentligen pågår.
Läs mer om Herman Ottosson och Raw Man.
Bosse kommer få trolla – igen
Magnus Eriksson säljs till San Jos Earthquakes och Kim Källström lägger skorna på hyllan.Sportchefen Bosse Andersson har några månader på sig att återigen trolla fram ett ess ur rockärmen.För det behövs om Djurgården ska bli en utmanare om SM-guldet kommande säsong.
Åldersgräns för energidryck utreds
Det kan bli aktuellt med en lagstadgad åldersgräns på energidrycker. Regeringen ska ge Livsmedelsverket i uppdrag att utreda frågan, rapporterar Sveriges Radios Ekot.
Läs mer om Livsmedelsverket.
Polisens varning: Så stjäl tjuvarna dina julklappar
Varje år ser polisen en ökning av inbrott i bilar under julhandeln. Tjuvarna tar sig in i ett parkerat fordon – och stjäl diverse påsar och paket.Nu berättar polisen hur du bäst skyddar dig från att bli utsatt.
Liverpool-mittfälare ser ut att lämna – i januari
Liverpool har haft problem på mittfältet under säsongen. Marko Grujic ser inte ut att bli lösningen på problemen – Liverpool-mittfältaren ser nämligen ut att lämna klubben i januari, skriver Liverpool Echo.
Chocken: De kan stoppas från VM
Sommarens VM riskerar bli av med en stor portion stjärnglans.Fifa hotar nämligen att utesluta landet från turneringen i Ryssland.Detta på grund av en uppmaning efter att landets fotbollsförbunds ordförande gripits av polis.
Läs mer om Ryssland.Detta.
S-förslag: Gör det lättare att dra in uppehållstillstånd
Socialdemokraterna slår an tonen inför valrörelsen och föreslår att det ska bli lättare att dra in uppehållstillstånd för den som har terrormisstankar på sig.
S vill kunna dra in uppehållstillstånd lättare
Socialdemokraterna slår an tonen inför valrörelsen och föreslår att det ska bli lättare att dra in uppehållstillstånd för den som har terrormisstankar på sig.
Efter derbysegern: Nya besked om Kims skada
KIm Andersson, 35, lämnade Skånederbyt med smärtor i sin vad och haltade i korridorerna efter den tuffa fajten mot HK Malmö.Nu kommer klart besked från sukgymnasten Jesper Lindgren om Ystadstjärnans skada.– Det kan bli så att Kim står över någon match. Vi tar inga risker, säger Lindgren.
Riskabelt att fjärrstyra flygplatser från Arlanda
Ett nytt avtal gör att flygplatserna i Kiruna, Umeå, Östersund och Malmö kommer att bli helt beroende av en fungerande it-kommunikation till Stockholm, något som kan öka sårbarheten i krissituationer. Vi ser frågetecken kring Luftfartverkets objektivitet i frågan och anser att den bör behandlas av en helt oberoende instans, skriver ett stort antal flygledare.
Efter Macchiarini – etiklagen föreslås bli strängare
Straffet för den som uppsåtligen bryter mot etikprövningslagen föreslås förlängas från maximalt sex månader till två års fängelse. Preskriptionstiden förlängs då till fem år. – Det är oerhört viktigt att man aldrig ska kunna utsättas för experiment i forskningens eller hälso- och sjukvårdens namn. Vi ska ha ett tydligt etiskt regelverk och när det bryts mot det ska det få konsekvenser, säger forskningsminister Helene Hellmark Knutsson (S).
Skräckscenariot: Sverige handfallet vid nästa kris
Bostadspriser i fritt fall och skenande arbetslöshet. Kritikerna menar att det kan bli följden vid en global kris. SvD:s Johan Carlström reder ut varför den rekordlåga räntan riskerar att ställa Riksbanken utan vapen.
Läs mer om Riksbanken.
SHL-konkurrent bekräftar intresse för Rögleforward
Edwin Hedbergs framtid i Rögle är osäker.Men det kan bli en fortsättning i SHL ändå.För Norrans hockeyblogg bekräftar Skellefteås sportchef Mikael Lindgren klubbens intresse för Hedberg.
Skånsk fysik ett vapen i kampen om medaljer
Hamburg. Hon har lagt på sig några kilo muskler och det kan behövas. För matchen mot Frankrike kommer att bli en fysisk prövning. – De har många stora och starka spelare som smäller på, det kommer att bli en både jobbig och tuff match, säger Anna Lagerquist inför fredagens VM-semifinal.
Efter anklagelserna mot Ohly – styrelsen håller krismöte
Lars Ohly utreddes för sexuella trakasserier inom Vänsterpartiet redan för 15 år sedan, avslöjade TT under torsdagen. Nu hålls ett extrainsatt styrelsemöte i Funktionsrätt Sverige, där Ohly sitter som ordförande.– Styrelsen har enhälligt sagt att detta kan bli svårt för honom att sitta kvar, säger styrelseledamoten Maritha Sedwallson.
Kallduschen för H&M: Familjen Persson förlorar flera miljarder
HM rasar på börsen – och för ägarfamiljen Persson är det flera miljarder som går upp i rök.Närmare bestämt 20 miljarder kronor.Nu kan Karl-Johan Perssons dagar som vd vara räknade.– Han kommer att bli ännu mer ifrågasatt, säger sparekonomen Joakim Bornold.
Läs mer om Joakim Bornold och Persson.