Bli

Två bilar bärgas efter olycka

Vid 17.23 larmades polisen om att två personbilar krockat i Södra Sandby vid Lund.Båda bilarna måste bärgas.Skadeläget är oklart.– Det kommer bli en del störningar troligtvis i samband med bärgningsarbetet, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

SD-ledningens förslag röstades ner av partiet

SD-ledningen vill utreda frågan om en nordisk valutaunion och göra detta till en valfråga.Men förslaget röstades ner och kommer inte att ingå i partiets valplattform.– Vi vill inte bli missförstådda under valrörelsen, sa Martin Kirchberg, ombud från Kalmar som var emot förslaget.
Läs mer om Kalmar och Martin Kirchberg.
SD:s valplattform klubbad – partistyrelsens fick ge vika
Partistyrelsen blev överkörd i frågan om att utreda en gemensam nordisk valutaunion, när SD:s valplattform klubbades på söndagen. – Det är uppenbart att denna fråga kan bli lätt att missförstå och vi vill inte bli missförstådda i valrörelsen, sa Louise Erixon. I övrigt fastställdes sjukvård, sammanhållning, migration och kriminalpolitik som SD:s fokusområden under valrörelsen.
Läs mer om Louise Erixon.
Inga alternativ för SD – när riktigt inflytande är målet
Enda sättet för SD att släppas in i värmen hos de andra riksdagspartierna är att bli så stora som möjligt i valet. Därför får Kent Ekeroth gå, men hans politiska förslag fortsätta att forma partiets valrörelse.
Läs mer om Kent Ekeroth.

Löven förlänger med målvakt

Björklöven. Precis inför det som skulle bli säsongens sista match hade Björklöven gjort klart med en målvakt.
Läs mer om Björklöven.
Ryska väljare lockas med gratis mat och rabattkuponger
MOSKVA. Ordern från Vladimir Putins stab är enkel: se till att valdeltagandet blir högt. Allt annat än en högre siffra än förra valet 2012 kan bli pinsamt för presidenten. Och halvvägs på valdagen tyder det mesta på att målet uppnås.
Lagkamraterna firade Anna Haag med klädkupp
FALUN. En hemlig raid på Ica Maxi och en rumpkupp på tävlingsdräkten. Så firade lagkamraterna firade Anna Haag i hennes sista lopp. För parhästen Charlotte Kalla har pensionsbeskedet väckt nya tankar. – När jag ringde Charlotte efter OS och berättade att Falun skulle bli min sista helg så var det faktiskt ett av de jobbigaste samtalen att göra, säger Haag.
Knepet som sparar ditt Facebookinlägg till senare
Hittar du Facebookinlägg som du skulle vilja läsa, men inte hinner just då? Spara dem till senare så riskerar du inte att bli av med det.
Läs mer om Facebookinlägg.
Spartips! Så lägger du in kartan i mobilen – innan du reser
Navigerar du med Google Maps när du är ute och turistar? Det kan bli dyrt om du inte förbereder dig. Lösningen är lyckligtvis mycket enkel.
Hellner funderar på att sluta: Lockar att vara mer med barnen
Svenska skidspelen i Falun kan bli Marcus Hellners sista världscuptävling. – Jag tänker nog ta en liten funderare efter säsongen, säger han.
Läs mer om Falun.
Missionshus i miniatyr – här har tiden stått stilla i 100 år
Nu har du möjlighet att sätta tänderna i ett spännande projekt med mycket historia. Ett gammalt missionshus från 1909 är till salu.Huset ligger i vackra Norrtälje och kan bli ditt för 695 000 kronor!
Läs mer om Norrtälje.
Här är privatekonomernas bästa deklarationstips
Nu börjar det bli dags att deklarera. Här ger tre privatekonomer sina bästa tips.
Karin Bojs: Med moderna kroppar kom nya tankar
Den nya tidens skapelseberättelse blev ordentligt finslipad i veckan. Nya fakta har framkommit om hur vi kom att bli de människor vi är i dag.
Fastighetsdrottningen lever lyxliv på sina hyresgäster
Här är Stockholms läns landstings nya affärspartner – Wonna I de Jong.Hon lever lyxliv, är slottsägare och bor i en 40-miljonerkronors villa i Djursholm.Samtidigt är hon av hyresgästföreningen klassad som en av Stockholms allra sämsta hyresvärdar.– Vi har bott här sedan 1966, har betalat hyra och aldrig kuggat en enda månad och sen bli behandlad så här, säger Margareta Bergkvist, 75, med tårar i ögonen.
Brodin kan bli en joker för Djurgården i slutspelet
Förra året var både han och blivande frun korsbandsskadade. I höst väntar djurgårdsparet Daniel och Emilia Brodin tillökning. Men först – ett SM-guld för den Tre Kronor-meriterade forwarden Daniel? –Vi ska göra vår grej, då har vi en bra chans, säger 28-åringen, som nyligen gjorde comeback, inför Djurgårdens SM-kvartsfinal mot Linköping.
Johan Esk: Kim gjorde det GW inte klarade när han slutade
Kim gjorde det GW inte klarade. Han lade av i rätt läge. Priset? Källström missar huvudrollen i det som kan bli djurgårdarnas drömdag.
Experten: Sov för att bli produktiv
Att sova på saken kan vara ett vinnande recept för att lyckas på jobbet. Forskning visar att tillräcklig sömn hjälper med stresshantering och problemlösning men då räcker det inte med att sova ifatt under helgen.
Sam Altman betalar för att dö - vill ladda upp hjärnan digitalt
Vad skulle du göra om du hade sjukt mycket pengar på kontot? Investera? Köpa dyra hus och bilar? Eller kanske betala för att dö så att din hjärna kan bli bevarad för alltid?
Malin Åkerman om sin första skurkroll i "Rampage"
Baserad på det klassiska arkadspelet med samma namn ser "San Andreas"-regissören Brad Peytons nya film "Rampage" ut att bli ett actionspektakel utan like.
Läs mer om Rampage.
Allsvenskan byter namn efter 94 år
Allsvenskan blir... DHL-allsvenskan?Enligt uppgifter till SportExpressen har det internationella fraktföretaget köpt namnrättigheterna till den svenska fotbollsligan.Något som väntas bli officiellt på den allsvenska upptaktsträffen till veckan.
Läs mer om SportExpressen.
Statsministerdrömmen krossades av Olofsson
Lars Leijonborg var bara dagar från att bli statsminister i en blågrön regering efter valet 2002.Men Maud Olofsson krossade drömmen och drog sig ur regeringsförhandlingarna, skriver den dåvarande FP-ledaren i sina memoarer.– Vi hade börjat tala om fördelning av ministerposter, det var långt gånget, säger Lars Leijonborg.
Läs mer om FP-ledaren och Olofsson.
Sex skäl till nytt börsras – bäddat för panik
Aktiemarknaden har repat sig så smått efter börsraset i början på februari. Men självförtroendet är stukat. Och med nervösa investerare som ständigt sneglar mot nödutgången för att inte bli den sista kvar i en fallande marknad hotar ett nytt börsras.