Bli

Utlandssvenskar kan bli av med körkortet

1 maj kommer det bli omöjligt för utlandssvenskar att förnya sina svenska körkort, efter ett regeringsförslag. Bakgrunden är att nuvarande situation strider mot EU-reglerna.
Läs mer om EU-reglerna.
Elsa Billgrens nya liv efter svåra kampen
Elsa Billgren är färdigbehandlad. Efter att ha tvingats operera bort sin livmoder kan hon nu tänka på livet i stället för på döden. I april är hon tillbaka i Äntligen hemma i TV4. Det kan bli som vanligt, men ändå inte så klart. Jag är en ny människa, skriver Elsa Billgren på sin blogg.
Läs mer om Elsa Billgren, TV4 och Äntligen.
Alternativa fakta eldar på vaccinationsmotstånd
2017 kan bli året då vaccinationsmotståndet når nya höjder. Den varningen kommer från läkare och forskare som oroas av USA:s president Donald Trumps inställning, då han tidigare spridit felaktiga uppgifter om vaccin.

Opel kan bli sålt i slutet av veckan

Två miljarder dollar. Så mycket värderar PSA och General Motors till i pengar. Nu kan fransmännens köp av Opel vara klart redan i slutet av veckan.
Läs mer om Opel och PSA.
Betalar för att träna skrällaget – nu ställs han mot Wenger
Bilderna från FA-cupmötet på Gander Green Lane i södra London i kväll kan bli klassiska. På ena sidan mittlinjen: Arsene Wenger, Arsenaltränaren med en årslön på 90 miljoner kronor. På den andra: Paul Doswell, managern som betalar för att träna cupskrällen Sutton United.
Owe Thörnqvists kamp efter olyckan
Owe Thörnqvist, 87, brädade de yngre kollegerna och tog sig till final i Melodifestivalen –men revanschen kom efter en flera år lång kamp. 2012 halkade artisten inne på Systembolaget och fick föras till akuten i ambulans - tack vare intensiv träning och rehab lyckades Owe bli återställd. – Han tränar ju fortfarande vid 87 års ålder tre gånger i veckan, säger sambo Berit Gullberg. Senare fick han 170 000 kronor i skadestånd av Systembolaget.
Dråpslag: Skattechock hotar ägare av bostadsrätter
Skattesmäll hotar mängder av bostadsrättsägare. Skatteverkets nya linje kan bli ett dråpslag mot dem som ändrat bostadsrättens yta eller köpt till sådant som parkeringsplats. Det utlöser full reavinstskatt, ibland på miljonbelopp.
Stockholmshyra kan göra attraktiva lägenheter dyrare
Genom införandet av en hyressättning som baseras på de boendes generella värdering av lägenheten ska det bli ordning och transparens på marknaden. Det argumenterar Hyresgästföreningen och tre kommunägda bostadsbolag för i en artikel på DN Debatt.
Apple storsatsar på ansiktsigenkänning - köper upp företag
Kan bli aktuellt i kommande modeller av Iphone.
Läs mer om Iphone.
FN-förnekare kan bli Trumps nya säkerhetsrådgivare
En välkänd FN-kritiker finns bland Donald Trumps kandidater till ny säkerhetsrådgivare. Utöver honom finns en veteran från Irakkriget, Trumps före detta utrikesrådgivare samt chefen för den amerikanska militärhögskolan. Det meddelade Vita husets pressekreterare Sean Spicer på en presskonferens på lördagen, enligt AP.
Stort antal bilar vandaliserade: Kan bli fler
Vid lunchtid på söndagen larmades polisen till pendelparkeringen i Älvängen, ett par mil utanför Göteborg.Ett stort antal bilar har utsatts för skadegörelse.– Det handlar om mellan sju och tio bilar, men det kan bli fler, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg.Ett, Väst och Älvängen.
Just nu: Ska det bli fler alpina VM-medaljer?
Ska det bli svensk medalj när alpina VM avslutas med herrarnas slalom? Mattias Hargin och Andr Myhrer tippas båda ha chans på en topplacering. Följ vår direktrapportering från S:t Moritz här.
Läs mer om Andr Myhrer, S.t och VM-medaljer.
Danny Saucedo om sin stora barnlängtan
Danny Saucedo håller inte sin barnlängtan hemlig. I Nyhetsmorgons soffa på söndagen berättar artisten om de stora känslorna han känner inför att en gång få ett eget barn. – Det är nästan så att det är ohälsosamt. Jag har så mycket planer för hur jag ska bli som pappa, berättar han för Jenny Alversjö i TV4.
Läs mer om Jenny Alversjö och TV4.
Edlers märkliga mål - slog till från mittlinjen
LOS ANGELES. Ett slagskott på en hoppande puck från mittzonen. Det såg länge ut att bli segermålet – och matchens enda mål – när Vancouver i morse, svensk tid, tog emot Calgary. Mannen bakom konstmålet var Canucks svenske backstjärna, Alexander Edler. - Ett turmål, säger Edler till klubbens hemsida.
Pengarna snabbast möjligt en allt vanligare miss
Tidsfaktorn är central om du vill undvika att bli en fattigpensionär på ålderns höst. Vi tenderar att underskatta hur länge vi lever. SvD Näringslivs Frida Bratt går igenom tre risker med snabb utbetalning av din tjänstepension.
Den förlorade konsten att förlora sig i läsning
Hur läser du? Attackerar du texten för att få ut nyttig och användbar information? Då är risken stor att du skummar dig förbi det som hade kunnat bli ett verkligt möte. Filosofen Michelle Boulous Walker föreslår en annan sorts läsande – dröjande, flanerande, eftertänksamt – präglat av en kärlek till visdom.
Frida Boisen: Snälla Disney, året är 2017
Snälla Disney, året är 2017. Sluta typecasta prinsessor i size zero, medan männen i era sagofilmer får vara hur stora som helst. Berätta för våra flickor att hon kan bli morgondagens hjältinna – oavsett midjemått.
Kallas utstrålning gav kraft till ett söndrat skidlandslag
Skidlandslaget var i upplösning. Ekonomin var lika usel som resultaten. Sen kom Kalla. Och Gunde. Tio år senare har ekonomin exploderat och sportsligt kan det bli Sveriges bästa VM. DN berättar historien om hur längdlandslaget hittade rätt spår.
Läs mer om Kalla.
Dario Cologna kan missa VM i Lahtis
VM i Lahtis kan bli en stjärna fattigare. Schweizaren Dario Cologna har drabbats ryggproblem, och kan tvingas att stå över VM, skriver NRK. Beslut om start i VM tar Cologna i slutet av den kommande veckan.
Läs mer om Cologna och NRK.
72-åring låg i avföring intill död hustru – dog
Den 72-årige, halvförlamade mannen, låg hjälplös i nästan fyra dygn.När han hittades efter fyra dagar låg han i sin egen avföring, var utan mat och dryck och mediciner.Intill mannen låg hans döda hustru – och dagen efter dog mannen själv, efter att ha nekats att bli körd till akuten.Nu har dottern anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.
Läs mer om Inspektionen.
Emma: Ätstörningarna eskalerade snabbt
Som barn var jag en tävlingsmänniska. I skolan tävlade jag om att ha flest rätt i glosförhör och att springa snabbast till bussen. Alla vinster handlade om att synas och bli bekräftad, att vara någon.
Trump påbörjar kampanj för att bli återvald
Bara en månad efter att Donald Trump flyttade in i Vita huset påbörjar han sin återvalskampanj inför valet 2020. Samtidigt planeras protester mot presidenten över hela USA.
Läs mer om Donald Trump, USA och Vita.