Blir

TV4:s stora trissmiss – i direktsändning

Programledarnas pinsamma miss under trisskrapet i TV4:s NyhetsmorgonTriss-gästen Christian förlorade 400 000 kronor på några minuter.– Ibland så går det lite för fort och då blir det fel, det är så att dagens Triss-vinst blev hundra tusen kronor, säger Jenny Alversjö.
Läs mer om Jenny Alversjö och Triss-vinst.

Ygemans kaxiga hälsning till alliansen

Efter gårdagens regeringsombildning lämnar Anders Ygeman, S, sin post som inrikesminister.I stället blir han gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.Nu skickar han en pik till allianspartierna som hotat om att väcka misstroende mot honom.– De borgerliga partier som hade hoppats att bli av med mig får vänja sig vid att de ändå får möta mig i debatter i framtiden, skriver Anders Ygeman på Facebook.
Läs mer om Facebook och Socialdemokraterna.
14 härliga weekendstäder – hitta din favorit
WEEKENDRESOR. Få saker ger så mycket energi som att åka bort över en helg, byta värld en stund och få nya impulser. En weekendresa behöver inte heller kosta skjortan. Vi tipsar om 14 olika städer – från billiga resor till Gdansk, närliggande Köpenhamn, trendiga Lissabon och Malaga – till klassiker som Dublin och Rom. Vilken stad blir din nya weekendfavorit?
Läs mer om Dublin, Gdansk, Köpenhamn, Lissabon, Malaga och Rom.
Nu höjs priset på Playstation Plus – så mycket dyrare blir det
Både Europa och Australien får betala mer för att kunna använda onlinetjänsten.
Läs mer om Australien.

Här är svenska orden som blir helt fel på resan

Vi svenskar berömmer oss ofta om att vi är mycket duktiga på engelska. Men det hindrar inte att det finns ord som vi ofta blandar ihop och som är mycket förvirrande för engelskspråkiga turister. Här är några som verkligen ökar språkförbistringen.
Uppgifter: Spricka mellan Beckhams
David Beckhams avsked till fotbollen kan innebära slutet på hans äktenskap.Det hävdar den brittiska tabloiden The Sun – som menar att Victoria Beckham blir alltmer irriterad på legendarens beteende.– Han har inte lyckats få till ett ordentligt liv när han inte har fotbollsrutinerna kvar, säger en källa till The Sun.
Läs mer om The Sun och Victoria Beckham.
Tröjorna som retar gallfeber på besserwissers
Blir du galen av att titta på de här tröjorna? Då kanske du är en besserwisser - de är nämligen riktade mot just dig.
Superstjärnan missar mångmiljonloppet
Det blir inget deltagande i Hambletonian för stjärnhästen Walner. Förhandsfavoriten är skadad och missar loppet. – Det är tungt. Efter senaste loppet blev han lite tjock i höger framben, vi kollade upp det och behandlade också, säger hästens tränare Linda Toscano till Harnessracing.com.
17-åring dödades när han blev påkörd av tåg
En 17-årig pojke anlände till tågstationen tillsammans med en grupp vänner. När han skulle passera spåren vid övergången blev han påkörd.Pojkens liv gick inte att rädda.– De ropar att han ska vänta men av oklar anledning går han över och blir rammad, säger Søren Fredriksen, vaktchef vid polisen Fyn, till Jyllandsposten.
Rivalen om Sjöström: Det är helt bisarrt...
BUDAPEST. I finalen på 100 meter frisim blir det stentufft.Om silvret.I alla fall om man ska tro Sarah Sjöströms rival Ranomi Kromowidjojo.– Det är väldigt jämnt inför finalen... I alla fall bakom favoriten, hennes världsrekordtid är helt bisarr, säger holländskan om Sjöström.
Det här handlar om Löfven, inte Hultqvist
En regeringschef som inte blir informerad av sina statsråd! Detta måste av alla uppfattas som bevis på att statsministern inte fyller sin uppgift som ledare av regeringens politik. Skrev Tage Erlander i sin dagbok för 64 år sedan.
Läs mer om Hultqvist och Löfven.
Air France-KLM köper tredjedel av Virgin
Fransk-nederländska flygkoncernen Air France-KLM köper upp 31 procent av aktierna i det brittiska flygbolaget Virgin Atlantic. Kvar åt grundaren Sir Richard Bransons företag Virgin Group blir 20 procent av ägarskapet, då samarbetspartnern amerikanska Delta behåller 49 procent, rapporterar BBC.
Klart: Nainggolan skriver på ett nytt långt kontrakt
Radja Nainggolan blir kvar i Roma.Belgaren har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till juni 2021.
Läs mer om Roma.Belgaren.
Ernst Kirchsteiger svarar på kritiken
Ernst Kirchsteiger har blivit känd för sina mysiga fixarprogram i tv där han ofta uppfattas som lyckan själv.Men i tidningen Svensk Dam berättar han att han har upplevt att vissa blir provocerade av hans positiva framtoning.– Jag tror att det finns människor som tror att det här inte är på riktigt. Men det kan jag säga att det är, säger han till tidningen.
Läs mer om Svensk Dam.
AIK gjorde inget fel – det spelar ingen roll
Så nära, men ändå så långt borta. AIK gjorde egentligen ingenting fel i sitt första möte med Braga, men i den oförlåtande världen som är europeiskt cupspel spelar det ingen roll. Det här blir riktigt knivigt nu.
Läs mer om Braga.
I en skog av sumak, del 34 av 56
Roman av Klas Östergren. Historien utspelar sig i ett Sverige i Vietnamkrigets skugga. Berättaren Kenneth Jansson blir vän med den nye, gåtfulle klasskamraten Dan Schoultze och hans syster Hellen. De bor ensamma i ett hus, omgivet av en vildvuxen sumakskog.
Läs mer om Dan Schoultze, Hellen och Sverige.
Helne Fritzon skulle sluta som kommunalråd – blir ny minister
Kristianstadspolitikern Helne Fritzon (S) är Sveriges nya migrationsminister.Men att bli minister var ingenting hon hade planerat för.– Nej, inte alls. Den dag man får en skarp fråga av landets statsminister, då är det den dagen som man har anledning att fundera ordentligt över den frågan, säger Helne Fritzon.
Läs mer om Helne Fritzon.
Apple pensionerar Ipod Shuffle och Ipod Nano – sänker priset på Ipod Touch
Nu blir det inga fler renodlade mp3-spelare från Apple.
Det blir tomt i regeringen utan Anders Ygeman
Löfven lät Sveriges mest kompetente och respekterade politiker lämna regeringen. I den bästa av världar hade han själv avgått och låtit Anders Ygeman bli statsminister i stället.Alliansen bär en stor del av ansvaret.
Juholts försvarare ny migrationsminister
Helne Fritzon blir ny migrationsminister, då Morgan Johansson nu ska axla rollen som inrikesminister efter att Anders Ygeman avgår. Fritzon är ny i rikspolitiken, men har varit verksam som politiker på lokalnivån i 25 år.
Läs mer om Morgan Johansson.
Chris Patten: Den nya dekadensen i väst
KOLUMNEN. Chris Patten är före detta EU-kommissionär och Storbritanniens siste guvernör i Hongkong. EU:s och USA:s utrikespolitik befinner sig i ett moraliskt sammanbrott. Som vi känner till från 1920- och 1930-talen leder dekadens till mer dekadens, varvid världen blir allt farligare och instabilare.
Läs mer om EU-kommissionär och Hongkong.
Nu är det dags för karnevalstämning
Nu går Sveriges största karneval Landskronakarnevalen 2017 av stapeln.I tre dagar blir det musik, karuseller och folkfest över hela staden.300 000 besökare väntas delta i kalaset.
Motorled i Sundbyberg blir stadsgata – varning för buller
Motorleden Enköpingsvägen, mellan Hallonbergen/Rissne och Ursvik, ska göras om till en stadsgata med nya bostäder, arbetsplatser, handel och mötesplatser.
Läs mer om Sundbyberg och Ursvik.
Fischers varning: Blir mycket fysiskt spel
ARNHEM. En enorm press från start.Det är vad den svenska backlinjen kan förvänta sig i kvartsfinalen mot Nederländerna – det menar Nilla Fischer.– Jag tror att de kommer göra allt för att göra ett mål den första kvarten, säger mittbacksstjärnan.
Läs mer om Nederländerna och Nilla Fischer.
Schelin: Gäller att göra henne grinig
ARNHEM. Nederländerna kommer till lördagens kvartsfinal med tre raka segrar.Och nu varnar Lotta Schelin för lagets anfallsstjärna – Lieke Martens.– Det gäller att spela tufft mot henne, se till att få henne ur balans och blir grinig, säger Schelin.
Läs mer om Lotta Schelin och Schelin.