Blir

Tv-tittarna blir blåsta i vinter

30 000 åskådare - och ytterligare några hundratusen svenska tittare bänkade framför tv:n. Världscupstafetten i Ulricehamn i januari var en total publiksucc.Men det spelar tydligen ingen roll.Nästa säsong är samtliga stafetter strukna från världscupprogrammet.– Det är tråkigt, det är ju en tävlingsform som speciellt tv-tittarna uppskattar, säger förbundskapten Rikard Grip.
Läs mer om Rikard Grip och Ulricehamn.

Löfven: Inget chicken race om Nordea

Statsminister Stefan Löfven (S) ser gärna ser att Nordeas huvudkontor blir kvar i Sverige. Han vill inte gå med på att det skulle pågå ett chicken race mellan regeringen och Nordea om resolutionsavgifter och kontorsflytt.
Läs mer om Nordea och Sverige.
Jaguar släpper sin mest extrema modell någonsin
Nu visar Jaguar bilen som ska få värstingarna BMW M4 GTS och Mercedes AMG C 63 R att blekna.Med 600 hästkrafter blir den nya modellen tillverkarens mest extrema någonsin.
Läs mer om Jaguar.
Viktiga tips när du ska köpa eller sälja begagnad bil
Det går ofta fort när man köper eller säljer begagnad bil på Blocket, därför är det viktigt att känna till faror och fallgropar så man inte blir lurad.
Läs mer om Blocket.

Löfven kör över MP: Ingen flyktingamnesti

BERGEN. Här kör Stefan Löfven över Miljöpartiet – två dygn efter beslutet på partiets kongress.Det blir ingen amnesti för ensamkommande flyktingbarn, enligt statsministern.–Vi har de lagar vi har, säger han.
Läs mer om Miljöpartiet och Stefan Löfven.
BMW M8 är officiell – och M8 GTE ska tävla på Le Mans
BMW M8 är en av de mest berömda modellerna som aldrig serieproducerades. 1991 byggde BMW en M8-prototyp med 550 hk stark V12-motor, men längre än så kom man inte. Men nu ska det bli ändring på det – BMW har meddelat att man ska bygga en M8:a och bilen premiärvisades under helgens tävlingar på Nürburgring. Visserligen kraftigt maskerad, men det är inte allt för svårt att gissa till sig formerna på nya M8. Nya BMW M8 blir en ersättare till M6, då 6-serien läggs ner och efterträds av nya 8-serien. BMW M8 får med all sannolikhet en liknande 4,4-liters V8-motor som M5 med en bit över 600
Östlund hyllas efter den historiska vinsten
Ruben Östlund gör succ med sin The square, och blir den första svensk på 66 år som vinner Guldpalmen.Efter priset på filmfestivalen i Cannes hyllas nu regissören för sin historiska framgång.Stort och varmt grattis Ruben Östlund skriver Annie Lööf på Twitter.
Göran Persson årets hedersporträtt
Den socialdemokratiske tidigare statsministern Göran Persson blir föremål för årets hedersporträtt i Statens porträttsamling på Gripsholms slott i Mariefred. Årets hedersporträtt är målat av konstnären Olle Hamngren, vars måleri brukar liknas vid fotorealism.
Stora europeiska medier: Facebooks och Googles kakor dödar vår digitala affär
Gammalt mot nytt. Ett flertal stora nyhetstidningar protesterar nu mot de nya reglerna för integritet på nätet. Apple, Googles och Facebooks dominans blir för stor.
Lina Lund: Relationen till Trump blir en valfråga för Merkel
Berlin. Efter Donald Trumps katastrofresa till Europa har tålamodet i Berlin tagit slut. Uttalandet från Tysklands förbundskansler Angela Merkel om att Europa nu måste forma sitt eget öde väcker uppståndelse – och kritik. De tyska Socialdemokraterna kräver att orden nu omsätts i handling.
Så blir House of Cards säsong 5 på Netflix
House of Cards säsong 5 har premiär 30 maj 2017 hos Netflix.13 nya avsnitt med Kevin Spacey, Robin Wright och Joel Kinnaman väntar.Så blir House of Cards säsong 5 på Netflix.
Klipp ska minska förlossningsskador
Kan ett specifikt klipp i slidöppningen under förlossning minska antalet allvarliga bristningar?Vetenskapsrådet tror det och har nu satsat 12,9 miljoner kronor på en studie för att se hur klipp hos förstföderskor som blir förlösta med sugklocka påverkar kvinnan.
Mats Strandberg: Hemmet
Mats Strandberg har en svårslagen förmåga att lyfta fram den svenska vardagen och blanda den med klassisk skräck. Lotta Olsson blir ruggigt berörd av Hemmet.
Läs mer om Hemmet.
Thomas Bernhard: Ja
Grälsjukt. Man blir lycklig av att läsa den dystre Thomas Bernhard, skriver Rebecka Kärde i sin recension av Ja
Läs mer om Rebecka Kärde.
Efter 45 år av jobb – pengarna räcker inte
Pensionärerna blir fattigare samtidigt som löntagarna blir rikare.Var femte pensionär lever under fattigdomsgränsen.– Systemet i Sverige är en skam, säger Mia Öman, 75, som jobbat som undersköterska i 45 år.
Läs mer om Mia Öman och Sverige.
Elbilar är snart billigare än fossilbilar – tack vare lägre batteripris
Många tvekar inför att köpa en elbil då de är dyrare, och ibland betydligt dyrare, än konventionella bilar med bensin- eller dieselmotor. Men den tvekan kan minska och helt försvinna i en takt som inte många förutspått. Ny forskning från Bloomberg New Energy Finance visar att elbilar blir billigare än fossilbilar redan 2025. Den främsta orsaken till det är att batteripriserna sjunker i snabb takt, tack vare allt mera kostnadseffektiv massproduktion. Batteripaketet till en elbil står för ungefär hälften av kostnaden. Men enligt Bloomberg New Energy Finance sjunker batteripriset med 77 procent under perio
Demokrati och miljö på Riksteatern i höst
Nyskriven historisk musikal, en pjäs om olydnad och sånger om biologisk mångfald – hösten på Riksteatern går i demokratin och miljöns tecken. Men det blir också teater av kultboken Maken.
Läs mer om Maken och Riksteatern.
Thern vill lura kompisarna på poäng
Simon Thern hoppas att derbysegern mot Djurgården gör att de lossnar. Både för honom själv och för AIK. Nu väntar toppmötet mot Malmö FF på Friends, en klubb han vunnit två SM-guld med. – Det blir lite speciellt att spela mot några nära vänner, säger 24-åringen.
Läs mer om AIK, Djurgården, Malmö FF och SM-guld.
Ruben Östlunds jubel: Oh my god
Oh my god, oh my god, sa Ruben Östlund när han klev upp på scenen för att ta emot Guldpalmen.Nu ligger världen öppen för den svenske regissören, som i och med det prestigefyllda priset blir en del av filmeliten:– Jag kommer nog fortsätta skriva själv, och producera, men inspelningen kan ju vara någon annanstans. Nästa film kan ju bli engelskspråkig, säger Östlund om sina framtidsplaner.
Här blir din utlandsresa dyrare i år: Kolla valutan
Utlandssemestern blir dyrare i år jämfört med i fjol. Den svenska kronan har försvagats gentemot både euron och dollarn. Och Islandsresenärerna kan få en chock. På ett år har den isländska kronan rusat 30 procent.
Bluffen har likheter med Kongosamtalen
Bluffsamtalen från Somalia spred sig blixtsnabbt.Teleoperatörerna och polisen är förbluffade över hur många som blivit uppringda.För de som ringde tillbaka på +252-numret återstår en svettig väntan tills fakturan dimper ned.Ännu är det oklart hur dyrt det blir – vid en liknande våg 2013 fick drabbade kunder betala sammanlagt runt 300 000 kronor.– Ytterst är du som kund ansvarig för vem du ringer upp, säger Marcus Haglund, pressansvarig vid Telia.
Läs mer om Kongosamtalen, Somalia och Telia.
Oldsbergs hälsoplan: Flyttar till Sydeuropa
Ingvar Oldsberg, 72, ska köpa lägenhet i Spanien – för hälsans skull.– När jag kommer ner i solen och värmen blir knä och leder bättre. Då kan jag plötsligt gå flera kilometer, berättar han.Det blir också första gången han och kärestan Maria Sandeblad, 55, bor ihop mer permanent.
Mats Strandbergs Hemmet har skräcken mitt i vardagslunken
Mats Strandberg har en svårslagen förmåga att lyfta fram den svenska vardagen och blanda den med klassisk skräck. Lotta Olsson blir ruggigt berörd av Hemmet.
Läs mer om Hemmet.