Blir

Allt fler upplever att de blir orättvist bedömda

Regeringen vill dämpa kostnadsutvecklingen för assistansersättning. Försäkringskassan försöker stoppa fusk. Men allt fler kontaktar Neuroförbundet för att de upplever att de får fel vård när Försäkringskassan arbetar under nya riktlinjer. – De ägnar sig åt någon slags kollektiv bestraffning på den personliga assistansen för att man hittat fuskare, säger den socialdemokratiska politikern Anki Foss.

Dödsvåldet i Malmö tog kvinnornas trygga plats

Koncept Karin skulle vara en trygg plats med utsatta kvinnor i fokus, där kommunikationen med polisen var enkel.I stället lades polisens resurser på det dödliga våldet i Malmö – och kvinnorna prioriterades bort.– Det skjuts mycket i Malmö och många blir dödade, där behöver vi lägga alla våra krafter, säger Stina Karlgrund, polisintendent i Malmö.
Läs mer om Malmö och Stina Karlgrund.
Så blir du kvitt ditt uppskjutarbeteende
Klockan blev plötsligt 16.55 och fortfarande är inte mejlen skickade, rapporten påbörjad eller tentaplugget inlett – den här gången heller. Att skjuta upp saker man behöver göra till sista stund är inte alls ovanligt, men kan uppfattas som irriterande av andra och stressande för individen. Uppskjutningsbeteende, eller prokrastinering, kan påverka både det psykologiska välbefinnandet och arbetet eller studierna.

Trump stoppar basketstjärna från att komma till Vita huset

Nu är president Donald Trump i bråk på Twitter igen. Basketstjärnan Stephen Curry från mästarlaget Golden State Warriors har sagt att han inte vill delta i det traditionella besök som NBA:s mästarlag gör i Vita huset – så därför blir det inget besök, enligt Trump.
Läs mer om Donald Trump, Trump, Twitter och Vita.
Stora sveket mot prinsens flickvän
Meghan Markles exmakes nya tv-projekt höjer ögonbryn i Hollywood.Exet Trevor Engelson planerar att göra en tv-serie som delvis baseras på Meghan Markles nya förhållande med prins Harry.Den nya serien handlar om en man vars exfru blir tillsammans med en brittisk prins, enligt sajten Deadline.
Colin Firth blir italienare
Colin Firth byter medborgarskap till italienskt. Den brittiska skådespelaren har uttryckt stark kritik mot sitt hemlands beslut att lämna EU, men han har inte bekräftat att det är vad hans beslut bottnar i.
Polisens garage byggs om till arrest inför NMR-demonstration
Polishusets garage i Göteborg byggs om till en stor arrest inför nazistiska Nordiska motståndsrörelsens planerade demonstration nästa helg.Detta eftersom polisen befarar en repris av Göteborgskravallerna 2001.Det rapporterar Aftonbladet.– Det blir ett 60-tal burar där nere, säger en källa till tidningen.
Polisen fruktar kravaller – garage byggs om till arrest
Poliser i Göteborg befarar en repris av kravallerna 2001 i samband med nazistdemonstrationen nästa vecka. Nu byggs garaget till polishuset om till arrestlokal med plats för 350 personer. – Det blir ett 60-tal burar där nere, uppger en källa för Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Göteborg.
Skatten chockhöjs för Volvos nya modell
1.614 kronor i skatt – eller 7.046 kronor? Det blir skillnaden i årlig fordonsskatt för Volvos nya modell XC40 T5 med bensindrift i de nya fordonsreglerna som börjar gälla den 1 juli nästa år.
Förra förbundskaptenen Erik Hamrn klar för Örgryte
Erik Hamrn är klar för Örgryte. Jobbet blir den 60-årige fotbollstränarens första sedan han slutade som förbundskapten 2016, men han blir inte huvudtränare för laget som han tränade mellan 1998 och 2004.
Läs mer om Erik Hamrn och Örgryte.
Mc-gängens taktik: Vill värva vilsna unga män
Genom att sikta in sig på vilsna, unga män i de medelstora städerna blir mc-gängen fler i Västsverige.Nu har ännu en, enligt polisen, Bandidos-anknuten organisation etablerat sig i området.Den här gången i Vänersborg.– Det följer ett mönster, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Anna-Lena Laurn: Ord är människans sätt att inte bli tokig
En utmaning när man jobbar i Ryssland är att förstå vad ryssarna säger. Till saken hör att det inte nödvändigtvis blir lättare ju bättre ryska man talar. När jag talade sämre ryska gick en massa saker mig förbi, vilket gjorde livet betydligt enklare.
Läs mer om Ryssland.
Telia kan få rekryteringsproblem
Telias affärer i Uzbekistan och det efterföljande åtalet för grovt mutbrott i samband med företagets etablering i landet kan göra att bolaget blir mindre attraktivt som arbetsgivare. Följden kan bli att Telia får svårare att rekrytera välutbildad arbetskraft.
Läs mer om Telia och Uzbekistan.
Han var svår att tycka om som motståndare
På isen blir det ett rivalmöte mellan två lag som också inlett SHL starkt.Men inför matchen mellan Färjestad och Frölunda ska Rickard Wallin få sin tröja hissad i taket i Löfbergs Arena.– Det är stort att få vara med om, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.
Chans till brittsommar i hela landet
Ett högtryck som är på väg in över Sverige från Ryssland kommer att dominera i helgen och början av nästa vecka enligt SMHI. Om molnen luckras upp kan vi få värme i hela landet.–De kommande fem dagarna blir varmare än normalt, säger Sandra Andersson meteorolog på SMHI.
Lina Lund: Merkel valets givna vinnare – men flera partier slåss om plats i regeringen
Berlin. Få tvivlar på att Angela Merkel blir Tysklands nästa förbundskansler och får bilda ny regering efter valet. Frågan är med vem. Vilket parti som hamnar i regeringen kan få stora följder för vilken linje Tyskland slår in på.
Läs mer om Angela Merkel och Tyskland.
Uppgifter: PL-klubben vill ha landslagssvensk
Viktor Claesson har spelat till sig en plats i landslaget.Kanske blir Premier League nästa milstolpe?Newcastles tränare Rafa Benitez är intresserad av svensken, skriver Chronicle Live.
Noah fick en andra chans Idol – ger juryn gåshud
Noah Gerstenfeld blir årets första wildcard i Idol.Jurymedlemmen Alexander Kronlund är den som tycker att Noah förtjänar en andra chans. Och sångaren imponerar stort.– Du är magisk, det är så mycket känslor, säger Kishti Tomita efter revanschframträdandet.Nu hyllas Noah på sociala medier.
WHO: Behovet av ny antibiotika är akut
Det är för få nya former av antibiotika som utvecklas, skriver WHO i en ny rapport och varnar för att allt fler infektioner blir svåra att behandla på grund av antibiotikaresistens. – Nu behövs det en global samverkan på ett helt annat sätt än tidigare och mer ekonomiska resurser till forskningen, säger Göran Tomson, professor i internationell hälsa och sjukvårdsforskning vid Karolinska insitutet.
Läs mer om Göran Tomson, Karolinska och WHO.
Karl-Axel, 89, blir hyllad efter Aurora
Karl-Axel Virgin, 89, har inte missat en minut av försvarsövningen Aurora på Gotland, vilket har fångats på bild.I hemvärnet har han varit med sedan 1942 och nu har han fått en hedersmedalj av överbefälhavaren, ÖB, Micael Bydn.– Jag var väldigt nöjd med att träffa honom, säger han.
Läs mer om Aurora, Gotland och Micael Bydn.
Mardrömsbesked för Skellefteå AIK
Skadeproblemen blir bara fler och fler för Skellefteå.När klubben åker till Rögle för match i helgen gör man det utan tre nyckelspelare, skriver Norrans.
Beskedet: Lindelöf blir nobbad på nytt
Victor Nilsson Lindelöf väntar fortfarande på sin chans i Premier League.Den kommer inte den här helgen heller.Den svenske mittbacken finns inte med i Jos Mourinhos trupp till lördagens bortamatch mot Southampton.
Mellbergs besked – nobbar Blåvitt
Det blir inget IFK Göteborg för Olof Mellberg.Enligt SportExpressens uppgifter har han meddelat Blåvitt att han inte är intresserad av att bli tränare för klubben.- Inget jag kan kommentera men jag känner ingen stress i tränarfrågan, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.
Riskerna vill jag inte tänka så mycket på
Han springer minst fem hundrameterslopp fyra kvällar i veckan. Går det bra blir det sju lopp. Sådan är verkligheten för speedwayföraren Fredrik Lindgren. På lördag kväll kör han VM i Friends arena. – De flesta förstår inte vilken påfrestande sport speedway är, säger 31-åringen som just nu ligger fyra i VM-tabellen.
Läs mer om Fredrik Lindgren och VM-tabellen.