Blir

Hur blir ekonomiåret 2018?

Eva-Lena Jansson tog hem priset för 2017. Är det din tur i år?

Mycket står på spel – och Europa borde hålla andan

När de tyska socialdemokraterna ska rösta om de ska påbörja regeringsförhandlingar med Angela Merkels CDU på söndagseftermiddagen är det mycket som står på spel. Blir det ett nej, påverkar det inte bara världens mäktigaste kvinna – det kommer att märkas i hela EU.
Läs mer om Europa.
Fruktansvärt besviken, det blir nog tårar då...
PLANICA. Hon var med i det stafettlag som vann det bragdartade OS-guldet i Sotji för fyra år sedan.I dag avgörs om Emma Wikn överhuvudtaget får åka med till Pyeongchang.– Jag blir fruktansvärt besviken om jag missar OS. Då blir det nog tårar, säger 28-åringen.
Svensk kritik mot Johaug-beslutet
PLANICA. Uppgifterna om att Norges skidförbund betalat Therese Johaugs juridiska kostnader på 3,5 miljoner får de svenska stjärnorna att reagera.– Det ger ju tokiga vibbar. Det blir fel åt båda håll, säger Calle Halfvarsson.

Little Jinder avbryter – efter skämtet från programledaren

Adam Pålsson och Tina Mehrafzoon leder P3 Guld på lördagskvällen.Under galans början skämtar Adam Pålsson om Little Jinders hund – men blir avbruten av artisten som ropar:– Jag har sålt honom!
Profilens dödsångest i vattnet – hamnar i chock
I Stjärnorna på slottet bestämmer Ann-Louise Hanson att deltagarna ska ge sig ut på en simtur.Men doppet blir en skräckupplevelse för Marianne Mörck.– Jag hade dödsångest i vattnet, och jag tänkte, jag dör, jag dör, säger hon i programmet.
Modevecka i Stockholm för bransch i gungning
På söndag startar Fashion Week i Stockholm med designern Filippa K som gör comeback med en ny höstkollektion.Veckan ger viktig draghjälp åt modeindustrin – vars enorma utmaningar skakar affärsmodellerna i grunden. – Jag tror att HM, liksom många andra bolag i modebranschen världen över, befinner sig i ett slags paradigmskifte som blir en utmaning. Men där det förmodligen också finns en väldigt stor potential, säger Emma Ohlson, generalsekreterare för arrangören Association of Swedish Fashion Brands, ASFB.
Petter Stordalen ger hotellkedja till barnen
Den norske hotellkungen Petter Stordalen skriver över sitt ägande av holdingbolaget Strawberry Holding AS till sina tre barn Emile, Jakob och Henrik. Det innebär att trion nu äger Nordic Choice Hotels och blir 25 miljarder kronor rikare, enligt nyhetssajten E24.
Läs mer om E24, Emile, Henrik, Jakob och Petter Stordalen.
Ny sajt släpper 40 svenska nyhetstjänster fria
Nu blir 40 nyhetssajter och appar från hela landet fria. Men det finns ett krav för att du ska få använda den nya tjänsten Sveriges Lokalnyheter.
Annika Ström Melin: Tät relation mellan Macron och Merkel kan förändra EU
ANALYS. Frankrikes Emmanuel Macron och Tysklands Angela Merkel vill förändra EU, men det finns fortfarande skillnader mellan ländernas positioner. Och det är de tyska socialdemokraterna som avgör hur det blir.
Läs mer om Macron och Merkel.
Guide: Välj rätt extraljus – allt om xenon, halogen, LED och ljusramper plus monteringstips
Att välja rätt extraljus är inte lätt. Det finns en djungel av olika produkter på marknaden. Men med vår guide och ljustester blir det lättare att vara upplyst.
Läs mer om LED.
Mäktigt världsrekord i i friidrott slaget i natt
Maurice Greene blir av med sprintrekordet från 1998
Poya Asbaghi om mötet med fansen
Över två tusen på läktarna vid första träningsmatchen.Intresset är stort för IFK Göteborg under nye tränaren Poya Asbaghi.– Det är jätteroligt att det blir mycket folk, säger Asbaghi, som redan har träffat de olika supportergrupperna.
Läs mer om Asbaghi och Poya Asbaghi.
Brand rasar i flerfamiljshus – 40 brandmän kämpar mot elden
En brand utbröt tidigt på lördagsmorgonen i ett flerfamiljshus i Majorna i Göteborg.Byggnaden har evakuerats och ett 40-tal brandmän deltar i insatsen.– De vi har upprättat en samlingslokal för de boende, de blir omhändertagna, säger Robert Olsson vid räddningstjänsten Storgöteborg.
Så enkelt blir vår diesel en supermiljöbil
En dieselbil som – supermiljöbil? Ja, det blir effekten när man väljer det helt förnybara bränslet HVO100. Utsläppen av fossil koldioxid är endast 28 gram/km, enligt Energimyndigheten. Gränsen för supermiljöbil är 50 gram/km!
Läs mer om Energimyndigheten.
Stor fransk respekt för Sverige
Frankrikes respekt för Sverige är stor inför kvällens heta möte i handbolls-EM. Målvakten Vincent Gerard: – Förra året var Sverige den svåraste motståndaren i hela mästerskapet och det kanske blir samma i år.
Läs mer om Sverige.
Rökförbud på thailändska stränder
Det blir förbjudet att röka på ett antal av Thailands mest populära turiststränder. Att fimpa i sanden kan resultera i böter på upp till motsvarande 26.000 kronor – eller ett år i fängelse.
Facebook ber användarna ranka sina nyhetskällor
Trovärdighet blir nyckelordet när Facebook ber sina användare ranka sina nyhetskällor. Detta i ett försök att bekämpa oseriösa nyhetskällor på nätet.
Läs mer om Facebook.
Advokat: Åtalet mot Akilov skjuts upp
Åtalet mot den terrormisstänkte Rakhmat Akilov har på begäran av hans advokater skjutits upp ytterligare en vecka, till den 30 januari, enligt advokat Johan Eriksson. – Det kommer att skjutas upp. Det blir inget åtal förrän den 30, säger han till TT.
Man till sjukhus efter olycka på E4
En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter en singelolycka på E4 strax norr om Gävle.Han var nykter men blir misstänkt för olovlig körning.
Läs mer om Gävle.Han.
Kalla hyllar Holmlund – efter bilderna i SVT
PLANICA/STOCKHOLM. Anna Holmlund mottog stående ovationer på Idrottsgalan och lämnade inte många ögon torra.En av många som berördes:Charlotte Kalla.– Det är svårt att inte blir rörd... jag är så himla imponerad, säger hon.
Läs mer om Holmlund, Idrottsgalan och SVT.
Dyrare för dig – men en schystare spelplan
Beskedet att Postnord till slut tar tag i momsfrågan skapar en hel del merjobb och det blir betydligt dyrare för konsumenterna. Men det ger en väsentligt justare spelplan, och förändringen är nödvändig.
Läs mer om Postnord.
Expert: Avskräckande effekt – dödar nog handeln
Att Postnord beslutat att ta ut en avgift på varor som beställts från Kina kommer drastiskt att förändra konsumenternas beteende, eftersom varan blir avsevärt dyrare. Det menar Jonas Arnberg, vd för HUI Research. – Man dödar nog handeln helt.
Läs mer om Kina.
Test: Vilken typ av yoga passar dig?
Yoga blir allt populärare i Sverige och det poppar upp yogastudios överallt i storstäderna. Men det finns många olika yogafomer att välja på – och vad passar egentligen mig bäst?Hälsoliv hjälper dig att välja spår och få lugn och ro i ditt val av yoga – svara på olika påståenden som kommer i testet. Då har du även möjlighet att bli en av tre vinnare av tremånaders flexibelt träningsmedlemskap hos Swiftr och yogamatta från Grounded Factory. Dela testet så kan du kolla om dina vänner är samma yogatyp som du... Foto: Fotolia (i hela testet). Sista dagen för a
Läs mer om Grounded Factory, Sverige och Swiftr.