Blir

Trelleborg i allsvenskan: Nu blir det fest

Det tog sex år, varav tre nere i division 1. Men nu är Trelleborg tillbaka i allsvenskan. 1–1 i kvalreturen mot Jönköpings Södra räckte. – Definitivt mitt viktigaste mål, än så länge, säger Trelleborgsanfallaren Dino Islamovic till C More.

Ryska svaret: Hatar det här

GÄLLIVARE. Moa Lundgren, 19, blev fälld av Alisa Zjambalova – och skrek, svor och grät.Rysslands tränare Markus Cramer är oförstående till utbrottet.Samtidigt beklagar han att det alltid blir incidenter under sprinttävlingarna.– Ärligt talar så hatar jag det här, säger Cramer.
Läs mer om Alisa Zjambalova och Cramer.
Sverige inte favorit när läkemedelsmyndighet måste flytta
På måndag kväll blir två effekter av Brexit uppenbara. EU-länderna röstar då om vilka städer som får ta över läkemedelsmyndigheten och bankmyndigheten från Storbritannien.
Läs mer om Brexit och Storbritannien.
Nya stadsdelen som ska lyfta Göteborg
Hyres- och bostadsrätter, studentlägenheter och äldreboenden. Karlastaden på Lindholmen blir en helt ny stadsdel med blandad bebyggelse runt Göteborgs nya landmärke – Karlatornet.Den 73 våningar och 245 meter höga skyskrapan ska rymma 590 lägenheter. I hela området planeras totalt 2 000 bostäder.

Här blir den mansfria festivalen verklighet

Emma Knyckare skapade rubriker i somras när hon myntade idn om att dra i gång en mansfri festival efter de inträffade övergreppen på Bråvalla. Nu blir idn verklighet, i Göteborg, skriver GP.
Läs mer om Bråvalla och Göteborg.
Bostadskrisens nästa offer är bankerna
Fortsätter prisfallet på bostadsmarknaden hotas bankernas vinstfest på bolån. Samtidigt finns risken att deras egen upplåning blir dyrare. Med tanke på att bankerna värderas historiskt högt på börsen finns anledning till viss försiktighet när det gäller kommande aktieinvesteringar i banksektorn.
Peter Wolodarski: Varför blir svenskar vuxna så sent?
Det är bra att människor ges rätt att arbeta till 69 år. Men minst lika viktigt är att vi börjar arbeta vid 25 snarare än 30.
Mattias Hargin: Många blir inspirerade bara av att vi finns
Livet kan ta tvära kast. Vardagen likaså. I söndags stod Mattias Hargin på världscuppallen i Levi. Några dagar senare står han i ett garage i Stockholm, och demonstrerar säkerhetsutrustning för friåkare. Drygt ett år har gått sedan hustrun Matilda Rapaport omkom i en lavinolycka. – Det är många som skulle kunna lära sig mer, jag själv också, säger slalomstjärnan.
Läs mer om Levi, Matilda Rapaport och Stockholm.
Peter Wolodarski: Varför blir svenskar vuxna så sent?
Det är bra att människor ges rätt att arbeta till 69 år. Men minst lika viktigt är att vi börjar arbeta vid 25 snarare än 30.
Maria Crofts: Det är lätt att bli lurad av bluffmakare – därför gäller det att se upp
Bedragarna är skickliga och spelar på högst mänskliga känslor. För vem blir inte glad av att få ett mejl om att man vunnit en tv?
Sexbrottsanklagelserna mot Clinton ses plötsligt i nytt ljus
I USA har anklagelserna om sexuella trakasserier och övergrepp nu nått politiker av båda lägren. Det blir samtidigt tydligt att enskilda kvinnors berättelser bedöms utifrån politiska sympatier. För hur var det nu med anklagelserna mot Donald Trump – eller Bill Clinton?
Jönsson hoppar av – efter fiaskoloppet
GÄLLIVARE. Emil Jönsson slutade 61:a i säsongspremiären.Direkt efter loppet meddelar han att det inte blir någon start i Kuusamo nästa helg.– Jag måste träna, det här går inte, säger Jönsson.
Läs mer om Jönsson och Kuusamo.
Erik Helmerson: Livsviktigt att berätta om kommunismens brott
Hundra år har gått sedan ryska revolutionen. När de överlevande från terrorn blir allt färre borde utställningen om Gulag på Forum för levande historia vara obligatorisk undervisning
Läs mer om Forum och Gulag.
Nationell enighet i Harare mot Mugabe
Harare. Lördagens manifestation i Harare, den största publika demonstrationen i landets historia, blev en rörande uppvisning i nationell enighet. Nu blir det mycket svårt för den regionala samarbetsorganisationen SADC att försvara president Robert Mugabe som vid 93 års ålder kämpar för sin politiska överlevnad.
Läs mer om Harare, Mugabe och Robert Mugabe.
Vändningen: Han tar över IFK Göteborg
IFK Göteborgs förhandlingar med Dalkurd om Andreas Brännström har strandat. Nu tar Blåvitts tränarjakt en tvärvändning.Enligt GT:s uppgifter blir Poya Asbaghi klubbens nya tränare.Alla parter är överens och det är bara en tidsfråga innan kontraktet kritas på.
Läs mer om Dalkurd och Poya Asbaghi.
Goop kör Bold Eagle i franska storloppet
Björn Goop får chansen bakom Bold Eagle under söndagen, det rapporterar Sulkysport.se.Stjärnkusken fick nyheten direkt i TV12 – och blev förvånad.– Är det så, så är det ju roligt. Men det är ingen lätt uppgift, han har ju bara vunnit, vunnit och vunnit. Det viktiga är att allt blir bra med Franck Nivard, säger Björn Goop i TV12.
Uefa-chefen försvunnen – frun vädjar till allmänheten
Han hade ett toppjobb inom fotbollen, fru och fyra barn. Sedan vände allt. Nu efterlyser Jacinta sin man Bernard Ross, som varit försvunnen i en månad.Hans fru önskar att han kommer hem till jul, skriver Daily Mail.– Han måste ta sin medicin, han blir oberäknelig utan den, säger Jacinta Ross till tidningen.
Läs mer om Daily Mail och Jacinta.
Test av säsongens snyggaste nagellack
Mixa matta och metalliska nyanser i hösthärliga färger. Säsongens hetaste lacktrender har inga begränsningar – låt fantasin och skaparlusten flöda så blir du en trendsäker bärare.
IFK Göteborg är en sjuk patient
IFK Göteborg brottas med en rad olika problem inför 2018 och enligt GP har affären med tränaren Andreas Brännström spruckit.Nu ryter storsponsorn Nils Wiberg ifrån.– Valberedningen har förstört för klubben och så länge den sitter kvar blir det inga extrapengar från oss, säger han.
Märkligaste intervjun jag har varit med om
GÄLLIVARE. Här blir Charlotte Kalla helt ställd – när hon intervjuas av norsk tv.Reportern lyssnar inte på hennes svar.I stället spelar han spel på sin mobil.– Det där var den märkligaste intervjun jag någonsin varit med om, säger Kalla.
Läs mer om Charlotte Kalla och Kalla.
Let's dance-profilernas glada bebisbesked: Wow
Let's dance-paret Jonathan Näslund och Oksana Spichak vänar sitt andra barn.I vår blir de föräldrar till en liten pojke – det berättar nu TV4-profilerna på Instagram.Wow vilken kväll. Om allt går bra så får Livi en lillebror i april, skriver Oksana.
Jan Björklund pressas internt om integrationen
VÄSTERÅS. Liberalernas viktigaste valfrågor blir skolan och integrationen. Det är partiledaren Jan Björklunds budskap när han på lördagen håller sitt tal på landsmötet. Men när det gäller integrationen pressas han internt för att införa slöjförbud och förbud mot religiösa friskolor.