Blir

Experten: 5 vanor att se upp med efter 40

Sömnen blir känsligare, magen krångligare och lederna gnisslar. Det finns vanor man ska se upp med efter 40, menar kostrådgivare Cathrine Schück. Allt för att lindra besvären.
Läs mer om Cathrine Schück.

Sten föll från tunnel – träffade Lars-Åkes bil

De skymtade något svart som föll från tunnelmynningen på E18. Sedan spräcktes vindrutan när stenen träffade bilen som Lars-Åke Wernhoff, 66 och hans särbo färdades i. – Man blir chockad, jag mår fortfarande inte bra efter smällen, säger Lars-Åke Wernhoff.
Läs mer om E18 och Lars-Åke Wernhoff.
Kapten Röd på ny turn: Hundralappen
Göteborgs stora reggaeartist Kapten Röd gör comeback i sommar med den nya turnn Hundralappen.Det blir spelningar över hela landet och förhoppningen från Kaptenen är att alla som vill, ska kunna komma.– Min vision med HUNDRALAPPEN är att så många som möjligt ska kunna komma på mina spelningar, oavsett storlek på plånboken, säger Kapten Röd i ett pressmeddelande.

EU-avgiftssmäll hotar efter Brexit

Den svenska EU-avgiften riskerar att skjuta i höjden med flera miljarder när britterna lämnar unionen. – Det blir svåra och tuffa förhandlingar, varnar statsminister Stefan Löfven (S).
Nu ska språkvårdarna lära oss att böja med engelskt plural-s
Engelskans plural-s blir allt vanligare i svenskan. Men det orsakar ofta osäkerhet. Nu förbereder språkvårdarna nya rekommendationer som ska hjälpa oss att böja ord som story, avokado och zombie.
Bonus/malus-förslaget kan ge högre förmånsvärde – skiljer tusenlappar
Det nya förslaget om en bonus för klimatsmarta bilar och en straffskatt för törstiga miljöbovar har hyllats av vissa och kritiserats på andra håll. Många är besvikna på att elbilsbonusen inte blir större än 45.000 kronor. Bonus/malus-förslaget ska också ligga till grund för tjänstebilisternas förmånsvärden, som nu kommer kopplas till bilens koldioxidutsläpp. Utsläppen ska dessutom mätas med den nya WLTP-körcykeln, som är mer lik verkliga förhållanden än dagens körcykel, och som därmed kommer innebära högre förbrukning. Om förslag
Rädda dina mynt – snart är det för sent
Nu är det hög tid att rädda dina gamla mynt.Den 30 juni blir de äldre 1-, 2- och 5-kronorsmynten ogiltiga.Hittills har Riksbanken bara fått in 20 procent av alla gamla mynt som finns i omlopp.Så här gör du för att inte förlora pengar.
Läs mer om Riksbanken.
Flera klubbar jagar BP:s Felix Bejimo
UPPLANDS VÄSBY. Flera allsvenska klubbar jagar Brommapojkarnas talang Felix Bejimo. På upptaktsträffen fick Olof Mellberg berätta om truppbygget och slutskedet på transferfönstret. – Vi tappade Junior till Hammarby nära inpå starten. Nu rycker de även i Felix Beijmo. Vi får se hur det blir, säger Mellberg.
Sofie, 22, bor med fantastisk vy över hustaken
På Österbro, i hjärtat av Köpenhamn, bor Sofie i en ljus sekelskiftestrea. Här har få och större möbler fått sätta tonen i en mix av dyrt och billigt. Fem trappor upp har hon skapat ett hem fullt av kreativa lösningar och med ett kök där ätbara konstverk blir till.
Läs mer om Köpenhamn och Sofie.
Testvinnarna – de är bästa sommardäcken
Här är årets bästa sommardäck enligt Råd Rön och Vi Bilägare.Continental blir den stora vinnaren – men på andra sidan resultatlistan finns modeller som du ska göra allt för att undvika.
Uppgifter: Sundlöv blir ny sportchef i Modo
Modo Hockey har gjort klart med en ny sportchef. Michael Sundlöv efterträder Per Svartvadet och har kritat på ett två års kontrakt med klubben, skriver Örnsköldsviks allehanda. – Det blir klart inom en vecka, i övrigt har jag inga kommentarer, säger Modos vd Johan Widebro till Örnsköldsviks allehanda.
Så enkelt blir dina smutsiga koppar som nya igen
Jobbigt att göra rent de smutsiga kopparna? Inte med det här superenkla knepet! Allt du behöver är salt och papper.
Så här tömmer den nya bilskatten din plånbok
Regeringens förslag till ny bilskatt blir dyrt för alla.Den nya skatten slår hårt mot bensin- och dieselbilar under de tre första åren.En helt vanlig Volvo kan få en skattehöjning på flera tusen kronor.
Läs mer om Volvo.
Murakami & Ozawa: Absolutely on music
Japanska mästare i suveränt musiksamtal. Haruki Murakami är besatt av musik. I boken Absolutely on music samtalar han med den legendariske dirigenten Seiji Ozawa. Martin Nyström lyssnar och blir överraskad.
Läs mer om Absolutely, Ozawa och Seiji Ozawa.
Så byter du däck enkelt själv
Visst kan däckbytet vara tungt och krångligt.Men för den som kan de rätta knepen blir det betydligt enklare.Här är det du ska tänka på när du sätter på sommarsulorna.
Fler unga får potensmedel utskrivet
Det blir allt vanligare att unga män får potensmedel utskrivna, rapporterar P3 Nyheter. Enligt statistik från Socialstyrelsen har gruppen i åldern 15-24 som använder potensmedel nästan fördubblats över tio år.
Läs mer om Socialstyrelsen.
Lars Linder: De rika blir bara rikare och alla är glada och nöjda
En liten tidsresa. 1965 vållade dåvarande kommunistledaren CH Hermansson en yrvaken debatt i Sverige med sin bok Storfinansen, där han visade att femton familjer med Wallenberg i spetsen inte bara styrde svenskt näringsliv utan också ägde en oproportionerligt stor del av den samlade svenska förmögenheten.
Läs mer om Storfinansen, Sverige och Wallenberg.
Skattechock väntar för förmånsbilägare
En skattechock väntar för alla som har förmånsbil. Regeringen föreslår att föraren ska skatta för värdet av trängselskatten och även för den nya fordonsskatten som införs i systemet i bonus-malus. – En gigantisk omläggning av nuvarande system, detta blir en game-changer, säger tjänstebilsexperten Ronny Svensson på bilföretaget Ynnor i Malmö.
Läs mer om Malmö, Ronny Svensson och Ynnor.
Skattechock för förmånsbilägare – expert: En game-changer
En skattechock väntar för alla som har förmånsbil. Regeringen föreslår att föraren ska skatta för värdet av trängselskatten och även för den nya fordonsskatten som införs i systemet i bonus-malus. – En gigantisk omläggning av nuvarande system, detta blir en game-changer, säger tjänstebilsexperten Ronny Svensson på bilföretaget Ynnor i Malmö.
Läs mer om Malmö, Ronny Svensson och Ynnor.
Daphnes uppror mot närodlade bananer
Bananer från Sydamerika är närodlade, enligt Kalmar kommun.Nu vill Daphne Thuvesson, MP, att reglerna ändras.– Det blir ju en konstig situation att vi kallar något för närproducerat bara för att det kommer från en lokal importör, säger hon.
Gör som börscheferna: Prestera uselt och belönas
Hur blir man en av Sveriges bäst betalda börschefer? Ett effektivt sätt är att underprestera. Ericssons förra vd Hans Vestberg sparkades – för sin prestation fick han förra året en total ersättning på över 66 miljoner kronor.