Blodig

Partiets blodiga tårta sågs som Sverigehat

En bild från partiet Nya Koalitionssamlingens alla hjärtans dag-firande har fått stor spridning på internet.Många har reagerat över tårtan de åt – som ser ut att föreställa en blodig Sverigeflagga. I själva verket var det tänkt att vara ett hjärta.– Det var verkligen inte meningen, det var jordgubbssylt som hade runnit , säger partiledaren Hussam Alkoblawi.

Kusk sparkad i ansiktet – fördes blodig till sjukhus

Under torsdagskvällen inträffade en otäck olycka på Åbytravet i Mölndal.Kusken Svend Dyhrberg blev sparkad i ansiktet av en häst och fick föras till sjukhus.– Han blödde ganska mycket, men han var vid medvetande hela tiden i väntan på ambulans, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åby till Travronden.
Världens nya länder: Sju magplask och två succer
På många håll kämpar starka rörelser för självständighet. Men ett kvarts sekel av nyfödda stater tecknar en dyster bild. Många tyngs ner av en blodig historia. Andra brottas med ekonomiska problem och har sett sjudande entusiasm övergå i tillnyktring. Men det finns också lysande undantag.

Efter skotten i Florida – kvar står en nation som saknar svar

Massakern vid en skola i Florida på onsdagen är det senaste i en blodig rad av masskjutningar som krävt nära 60 liv bara i år. USA framstår som oförmöget att göra något åt vapenvåldet.
Läs mer om Florida.
Bokrecension: Maria-Pia Boëthius om sin släkt under blodig konflikt
Inbördeskriget 1918 är fortfarande ett sårigt kapitel i Finlands historia. Ola Larsmo läser en ny bok av Maria-Pia Boëthius som skildrar hennes släkts liv mitt i den blodiga konflikten.
Laglösa jakten på IS-terroristerna
Tio av Wahida Mohameds familjemedlemmar dödades av IS – nu vill hon hämnas.Ett nederländskt tv-team har följt en grupp i Irak som bedriver en blodig och laglös jakt på IS-terroristerna.– Vi behandlar dem som de behandlade oss, säger den kvinnliga milisledaren i söndagens Agenda.
Läs mer om Agenda, IS-terroristerna och Irak.
Stängs av: Är en klockren tackling
I torsdags var han inblandad i överfallet av Piteå-målvakten Joel Vännström. Under söndagen var Albin Eklund på nytt inblandad i skandalscener när han tacklade Niclas Lehman blodig på öppen is.Nu väljer Boden Hockey att stänga av Albin Eklund.– Jag tycker det är en klockren tackling. Det är otur att han blir skadad och blir liggandes. Men det är sånt som händer, tyvärr, säger Albin Eklund till NSD.se.
Blodiga överfallet - vårdas i tio minuter
För fem dagar sedan var Boden HF:s Albin Eklund inblandad i en jätteskandal.I dag kom Eklund igen att hamna i hetluften - efter en tackling på Niclas Lehmann som medförde att Västerås stjärnforward knockades blodig och blev liggande på isen i tio minuter - SVT-profilen Marie Lehmanns son bars sedan ut på bår.Har sett tacklingen nu. Den är otroligt ful. skriver Vestmanland Läns Tidningars Kevin Johansson i en liverapportering från matchen.
Läs mer om Eklund.
Sänks av lagkamrat – tvingas lämna blodig
Leksand bröt den negativa trenden genom att krossa Modo.Men i andra perioden var Daniel Pietta med om en otäck olycka.Tysken fick en puck i ansiktet och tvingades bryta matchen för att sy.– Hur gick det med tysken?, säger C Mores kommentator Åke Unger.
Misshandel utomhus – en person förd till sjukhus
En person har förts till sjukhus efter en blodig misshandel i Uppsala-stadsdelen Gottsunda.Polisen söker flera misstänkta.– Det kom in som en pågående misshandel, säger Lisa Sannervik vid polisen.
Talangen blodig när Leksand förlorade
Leksand jagade en kvittering mot Björklöven.Då åkte Jon Knuts ut i fyra minuter – efter en klubba i ansiktet på Björklöventalangen Filip Westerlund.– Han mår inte bra, säger expertkommentatorn Johan Tornberg i C More.
Hårt straff för 15-åring som försökte offra sin vän till Slender man
2014 hittades 12-åriga Payton Leutner blodig med 19 knivhugg i magen och kroppen i en skog i USA. Snabbt där efter kunde 12-åriga Anissa Weier och Morgan Geyser gripas av polisen. De sågs gående täckta i Paytons blod.
JUST NU: Pernilla Wahlgren knockad blodig på scenen
Pernilla Wahlgren har premiär för sin show Kort, glad och lycklig på torsdagskvällen – då slår hon sig blodig.Artisten, som firar 40 år på scen, sjöng finalnumret med blodet rinnandes från hakan.
Läs mer om Kort.
Hunden Jenny blev attackerad blodig
På lunchpromenaden stötte Claus Finkenwirth, 83, och hunden Jenny ihop med en amstaff och dess ägare.Mötet verkade harmlöst, tills hundarna skulle hälsa på varandra.Anfallet är den andra hundattacken i Borås på bara några dagar.– Jag fattar inte hur man kan skaffa en sån hund, säger Claus Finkenwirth.
Läs mer om Jenny.
Farmen-deltagaren i blodig olycka
Alexandra Louthander, 26, slår sig blodig i kvällens avsnitt av Farmen. Detta efter att hon och Stella Kibona, 32, misslyckats med att räkna till tre. – Det är ditt fel, fan!, säger Alexandra Louthander efter olyckan.
Otäcka bilderna – sparkades blodig
Cristiano Ronaldo gjorde två mål när Real Madrid krossade Deportivo La Coruna.Men eftermiddagen slutade inte speciellt roligt för portugisen, som sparkades blodig av en motståndare.
Blodig attack mot lyxhotell i Kabul över
Minst åtta människor, varav tre gärningsmän, dödades när ett lyxhotell attackerades i Kabul i Afghanistan. Beväpnade män stormade hotellet och tog gäster och personal som gisslan.
Läs mer om Afghanistan och Kabul.
Blodig attack mot lyxhotell i Kabul över
Minst åtta människor, varav tre gärningsmän, dödades när ett lyxhotell attackerades i Kabul i Afghanistan. Beväpnade män stormade hotellet och tog gäster och personal som gisslan.
Läs mer om Afghanistan och Kabul.
Tyst om urbefolkningen som räddade europer
Koloniseringen av Australien var våldsam och blodig och i Europa beskrevs ursprungsbefolkningen gärna som vild och kannibalisk. En ny bok sammanställer en annan historia utifrån berättelser om skeppsbrutna europer som räddades av aboriginer och under flera år fick uppleva deras kultur på nära håll.
Läs mer om Australien och Europa.
Slogs blodig med glasflaska – träffades i huvudet
En man blev under natten till söndag slagen med en glasflaska i huvudet.En person är misstänkt för grov misshandel.– Det är tillvägagångssättet som gör det grovt, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.