Blt

Man till sjukhus – knivhöggs i ryggen

En man i Ronneby har knivhuggits i ryggen. Mannen som är i 25-årsåldern larmade själv polisen och fördes till sjukhus. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel, skriver BLT.
Läs mer om BLT och Ronneby.

Därför missade SHL-klubben stjärnvärvningen

Karlskrona HK gick miste om en stjärnvärvning bara timmen innan transferfönstret stängde.Iikka Kangasniemi skulle bli klubbens räddning – men pengarna räckte inte till.– Vi gick all in på honom, men pengarna räckte inte till, säger Karlskrona HK:s sportchef Patric Larsson, till BLT.
Läs mer om BLT och Patric Larsson.
Knallen: Aktuell för en comeback i SHL
Karlskrona HK kämpar för sin SHL-existens på flera plan.Nu för jumbon samtal med förre målvaktshjälten Johan Honken Holmqvist om en återkomst – som kan bli klar redan under dagen, enligt BLT.
Läs mer om BLT, Johan Honken Holmqvist och SHL.
Samlar in pengar – till ett nyförvärv
Karlskrona HK har ekonomiska bekymmer samtidigt som laget ligger sist i SHL.Då startas ett initiativ där företag i klubbens nätverk bidrar med 25 000 kronor var.Förhoppningen är att få in 750 000 kronor som, enligt blt.se, ska gå till att värva en ny spelare.

Drar in bussresor för ungdomslagen

Karlskrona HK vänder på alla stenar för att rädda klubbens sargade ekonomi.Nu väljer SHL-klubben att spara in på bussresor för ungdomslagen.– Det är i dag en lyx få elitklubbar förunnat, säger klubbdirektören Charlotte Gustavsson till BLT.
Läs mer om BLT och Charlotte Gustavsson.
Kris i SHL-klubben – elitlicensen i fara
Dåliga publiksiffror gör att elitlicensen är i fara för SHL-klubben Karlskrona HK.– Vi har sju hemmamatcher på oss för att rädda situationen, säger klubbdirektören Charlotte Gustavsson till BLT.
Läs mer om BLT och Charlotte Gustavsson.
Läkare missade infarkt – kvinna dog på sjukhus
Den 82-åriga kvinnan fick inte träffa någon läkare på sjukhuset på flera timmar.När hon till slut undersöktes missade underläkaren att hon hade en hjärtinfarkt och lite senare avled hon.Nu kritiseras Blekingesjukhuset av Inspektionen för vård och omsorg (IVO), skriver BLT.
Timells namn tas bort från byggnadsverket
I Olofström fanns Timellbastun.Men nu har ägare, bostadsbolaget, Olofströmshus bytt namn till Vedbastun, enligt BLT.– Vi agerade direkt, för så här gör man inte, säger Magnus Lindahl, vd på företaget till tidningen.
Läs mer om BLT, Timellbastun.Men och Vedbastun.
Äldre man segnade ned - kan ha blivit misshandlad
Polisen i Blekinge söker information om en man som segnade ned på gatan i Olofström i fredags.Inledningsvis betraktades det som ett sjukdomsfall – men nu misstänker polisen att mannen utsatts för ett brott.– Vi har inlett en förundersökning om misshandel, säger Rickard Lindberg vid polisen till BLT.
Man döms till fängelse efter vansinnesfärden
En notorisk vansinneskörare har fällts vid Karlskrona tingsrätt för en rad trafikrelaterade brott.Bland annat körde han i över 100 km/h genom ett villaområde, skriver BLT.Vid ett annat tillfälle prejade han en polisbil och fick släpas ut genom bilens ruta.
Läs mer om Karlskrona.
Glädjebeskedet för cancersjuka Linnea – får snart lämna Mexiko
Sexåriga Linneas familj startade en insamling för att finansiera en dyr behandling av dotterns aggressiva cancer.Efter flera månaders behandling i Mexiko går det åt rätt håll och nu hoppas familjen snart få åka hem till Karlskrona. Och Linnea hoppas få börja i skolan.–Vi kan knappt tro det, hur bra det har gått. Linnea mår mycket bra och magnetröntgenbilderna visar hur tumören krymper för varje behandling, säger Linneas pappa Kristoffer Nordström till BLT.
Hunden Casper försvann i tisdags - ännu försvunnen
När Rakel Ntt var ute och rastade sin hund Casper i Karlskrona i tisdags förmiddag blev Casper skrämd av en man som ska ha skrikit och sparkat mot honom.Casper sprang snabbt i väg, och har sedan dess varit försvunnen.Nu har Caspers matte fått in tips om att han synts till området, skriver BLT.
Läs mer om BLT, Casper och Karlskrona.
S- politiker misstänks för valfusk
En socialdemokratisk politiker avgick efter att gömt undan SD:s valsedlar under ett kyrkoval i Karlskrona. Det rapporterar BLT, Blekinge läns tidning,
Läs mer om BLT, Blekinge och Karlskrona.
Kommunens webbkamera visar Marinens verksamhet
Karlskrona kommuns webbkamera visar skärgården för turister – men samtidigt lägger man ut bilder på Marinens aktiviteter, skriver BLT.Olämpligt, menar försvaret.– Rikets säkerhet går naturligtvis först, säger turistchefen Terje Pedersen.
Läs mer om Terje Pedersen.
Flera problem med trygghetslarm i landet
Under dagen har det varit stora problem med trygghetslarm runtom i landet.Orsaken kan vara ett tekniskt fel i larmservern i Malmö.I Karlshamn ser man allvarligt på situationen.– Vi fick information om att en tredjedel av larmen inte nådde fram vid 12-tiden i dag, säger Marika Kosekela, undersköterska i hemtjänsten i Karlshamn till BLT.
Förseningar och stopp efter signalfel
Resenärer får i dag räkna med att lägga om sin resa. Det eftersom att ett signalfel skapat stora förseningar och många inställda tåg, det skriver BLT.
Läs mer om BLT.
Brand vid förskola – en till sjukhus
Brand i förrådsbyggnad intill en förskola.En man med brännskador förd till sjukhus.– Vi hann begränsa branden, säger Torbjörn Svensson, Räddningstjänsten, till BLT.
Hockeyklubben rasar – efter porrskandalen
Mörrum Hockey länkades via Instagramkonton till en porrsajt.Nu rasar klubbledningen och ska se över policyn för sociala medier.– Det är långt över gränsen och något som föreningen inte står bakom, säger ordförande Janne Mattsson till BLT.
Så blev Sweden Rock en succ i medierna
Sweden Rock i Blekinge är inte bara en lokal kändis.Under festivalveckan skrev medier över hela världen om den och 12 877 i sociala medier kommenterade musikeventet.– Uppmärksamheten är ovärderlig, säger kommunalrådet Helne Björklund (S) till BLT som gjort granskningen.
Socialen anmälde inte våldtäkt på flyktingflicka
Socialtjänsten i Karlskrona kommun beslutade efter två månaders väntan att inte anmäla en våldtäkt som en flyktingflicka på ett HVB-hem utsatts för, skriver BLT. Nu har den misstänkte våldtäktsmannen misshandlat flickan.
Läs mer om BLT och Karlskrona.
Socialen anmälde inte våldtäkt på flyktingflicka
Socialtjänsten i Karlshamns kommun beslutade efter två månaders väntan att inte anmäla en våldtäkt som en flyktingflicka på ett HVB-hem utsatts för, skriver BLT.
Läs mer om BLT.
Stjärnans pappa i tårar: Det var för min sambo
Patric Larsson presenterades som ny sportchef i Karlskrona HK.Nu berättar han om tårarna som inte hade med jobbet att göra.– Det var tårar för min sambo, hon gick bort för två månader sedan och skulle ha fyllt år i fredags, säger Patric Larsson i en intervju med BLT.
Cyklist körde omkull – dog
En cyklist har körde omkull i Karlshamn i natt. Personen avled efter att ha slagit i huvudet, rapporterar BLT.
Läs mer om BLT och Karlshamn.
Karlskronas kvalhjälte – men ser ut att få lämna
HIF Karlskrona gjorde jobbet i kvalet och spelar i handbollsligan även nästa säsong.Men en av lagets största kvalhjältar ser ut att få lämna.– Det verkar så och jag tror att det blir så. Ingen från klubben har pratat med mig i alla fall, säger målvakten Mario Cvitkovic till BLT.
Läs mer om BLT och Mario Cvitkovic.
Förre Brynäs-spelaren uppges klar för HV 71
Mitt under finalserien mellan HV 71 och Brynäs slår en stor värvningsnyhet ner. Enligt BLT har HV 71 gjort klart med förre Brynäs-spelaren Sebastian Wännström till nästa säsong. 26-åringen kommer närmast från Rögle.