Blt

Timells namn tas bort från byggnadsverket

I Olofström fanns Timellbastun.Men nu har ägare, bostadsbolaget, Olofströmshus bytt namn till Vedbastun, enligt BLT.– Vi agerade direkt, för så här gör man inte, säger Magnus Lindahl, vd på företaget till tidningen.
Läs mer om BLT, Timellbastun.Men och Vedbastun.

Äldre man segnade ned - kan ha blivit misshandlad

Polisen i Blekinge söker information om en man som segnade ned på gatan i Olofström i fredags.Inledningsvis betraktades det som ett sjukdomsfall – men nu misstänker polisen att mannen utsatts för ett brott.– Vi har inlett en förundersökning om misshandel, säger Rickard Lindberg vid polisen till BLT.
Man döms till fängelse efter vansinnesfärden
En notorisk vansinneskörare har fällts vid Karlskrona tingsrätt för en rad trafikrelaterade brott.Bland annat körde han i över 100 km/h genom ett villaområde, skriver BLT.Vid ett annat tillfälle prejade han en polisbil och fick släpas ut genom bilens ruta.
Läs mer om Karlskrona.
Glädjebeskedet för cancersjuka Linnea – får snart lämna Mexiko
Sexåriga Linneas familj startade en insamling för att finansiera en dyr behandling av dotterns aggressiva cancer.Efter flera månaders behandling i Mexiko går det åt rätt håll och nu hoppas familjen snart få åka hem till Karlskrona. Och Linnea hoppas få börja i skolan.–Vi kan knappt tro det, hur bra det har gått. Linnea mår mycket bra och magnetröntgenbilderna visar hur tumören krymper för varje behandling, säger Linneas pappa Kristoffer Nordström till BLT.

Hunden Casper försvann i tisdags - ännu försvunnen

När Rakel Ntt var ute och rastade sin hund Casper i Karlskrona i tisdags förmiddag blev Casper skrämd av en man som ska ha skrikit och sparkat mot honom.Casper sprang snabbt i väg, och har sedan dess varit försvunnen.Nu har Caspers matte fått in tips om att han synts till området, skriver BLT.
Läs mer om BLT, Casper och Karlskrona.
S- politiker misstänks för valfusk
En socialdemokratisk politiker avgick efter att gömt undan SD:s valsedlar under ett kyrkoval i Karlskrona. Det rapporterar BLT, Blekinge läns tidning,
Läs mer om BLT, Blekinge och Karlskrona.
Kommunens webbkamera visar Marinens verksamhet
Karlskrona kommuns webbkamera visar skärgården för turister – men samtidigt lägger man ut bilder på Marinens aktiviteter, skriver BLT.Olämpligt, menar försvaret.– Rikets säkerhet går naturligtvis först, säger turistchefen Terje Pedersen.
Läs mer om Terje Pedersen.
Flera problem med trygghetslarm i landet
Under dagen har det varit stora problem med trygghetslarm runtom i landet.Orsaken kan vara ett tekniskt fel i larmservern i Malmö.I Karlshamn ser man allvarligt på situationen.– Vi fick information om att en tredjedel av larmen inte nådde fram vid 12-tiden i dag, säger Marika Kosekela, undersköterska i hemtjänsten i Karlshamn till BLT.
Förseningar och stopp efter signalfel
Resenärer får i dag räkna med att lägga om sin resa. Det eftersom att ett signalfel skapat stora förseningar och många inställda tåg, det skriver BLT.
Läs mer om BLT.
Brand vid förskola – en till sjukhus
Brand i förrådsbyggnad intill en förskola.En man med brännskador förd till sjukhus.– Vi hann begränsa branden, säger Torbjörn Svensson, Räddningstjänsten, till BLT.
Hockeyklubben rasar – efter porrskandalen
Mörrum Hockey länkades via Instagramkonton till en porrsajt.Nu rasar klubbledningen och ska se över policyn för sociala medier.– Det är långt över gränsen och något som föreningen inte står bakom, säger ordförande Janne Mattsson till BLT.
Så blev Sweden Rock en succ i medierna
Sweden Rock i Blekinge är inte bara en lokal kändis.Under festivalveckan skrev medier över hela världen om den och 12 877 i sociala medier kommenterade musikeventet.– Uppmärksamheten är ovärderlig, säger kommunalrådet Helne Björklund (S) till BLT som gjort granskningen.
Socialen anmälde inte våldtäkt på flyktingflicka
Socialtjänsten i Karlskrona kommun beslutade efter två månaders väntan att inte anmäla en våldtäkt som en flyktingflicka på ett HVB-hem utsatts för, skriver BLT. Nu har den misstänkte våldtäktsmannen misshandlat flickan.
Läs mer om BLT och Karlskrona.
Socialen anmälde inte våldtäkt på flyktingflicka
Socialtjänsten i Karlshamns kommun beslutade efter två månaders väntan att inte anmäla en våldtäkt som en flyktingflicka på ett HVB-hem utsatts för, skriver BLT.
Läs mer om BLT.
Stjärnans pappa i tårar: Det var för min sambo
Patric Larsson presenterades som ny sportchef i Karlskrona HK.Nu berättar han om tårarna som inte hade med jobbet att göra.– Det var tårar för min sambo, hon gick bort för två månader sedan och skulle ha fyllt år i fredags, säger Patric Larsson i en intervju med BLT.
Cyklist körde omkull – dog
En cyklist har körde omkull i Karlshamn i natt. Personen avled efter att ha slagit i huvudet, rapporterar BLT.
Läs mer om BLT och Karlshamn.
Karlskronas kvalhjälte – men ser ut att få lämna
HIF Karlskrona gjorde jobbet i kvalet och spelar i handbollsligan även nästa säsong.Men en av lagets största kvalhjältar ser ut att få lämna.– Det verkar så och jag tror att det blir så. Ingen från klubben har pratat med mig i alla fall, säger målvakten Mario Cvitkovic till BLT.
Läs mer om BLT och Mario Cvitkovic.
Förre Brynäs-spelaren uppges klar för HV 71
Mitt under finalserien mellan HV 71 och Brynäs slår en stor värvningsnyhet ner. Enligt BLT har HV 71 gjort klart med förre Brynäs-spelaren Sebastian Wännström till nästa säsong. 26-åringen kommer närmast från Rögle.
Brände sonens kind med uppvärmd gaffel
En mamma från Blekinge har dömts för misshandel av sin son.Enligt tingsrätten värmde hon upp en gaffel och höll den mot barnets kind.Pojken skrek av smärta och bad att få snö kastad i ansiktet som lindring, skriver BLT.
Läs mer om BLT och Blekinge.
Karlskrona HK nära förra Röglestjärnan
Sebastian Wännström, 26, kan bli Alexander Bergströms ersättare i KHK.Enligt Blt.se besökt förre Röglestjärnan Karlskrona i helgen.Samtidigt uppges han ha tackat nej till anbuden från Linköping och HV71 som Kvällsposten har berättat om tidigare.
Tioåring rånades när han sålde majblommor
En tioårig pojke rånades i går av en något äldre pojke när han stod och sålde majblommor utanför en mataffär i Karlskrona.– Min son började gråta när han tog väskan och då sa pojken att han skulle slå honom om han inte lugnade ner sig, säger mamman till blt.se.
Läs mer om Karlskrona.
Man spelade gängmedlem – för att pressa företagare
Den 24-årige mannen spelade bort sina pengar och när det inte ens hjälpte att sälja bilen fick han en id.Han tog kontakt med två företagare och försökte pressa dem på pengar.För att understryka allvaret låtsades han vara ett helt gäng, skriver BLT.
Läs mer om BLT.
Pernilla Wahlgrens ilska mot lyxhotellet
Pernilla Wahlgren är kraftigt missnöjd med sin vistelse på Ronneby Brunn. Nu pudlar hotellets vice vd – och skyller på hårdrockare. – Vi vill visa att vi tagit till oss av kritiken, säger han till BLT.
Läs mer om BLT och Ronneby Brunn.
KHK-forwarden lämnar – kan hamna hos konkurrent
Jimmy Andersson lämnar Karlskrona HK efter fyra säsonger.Forwarden har tackat nej till en förlängning – och kan i stället hamna hos SHL-konkurrenten Linköping.– Vi har valt att kika på andra bud, säger Jimmy Anderssons agent Pontus Norn till BLT.
Läs mer om BLT och Karlskrona HK.
Vätskesprutande man orsakade tumult
En sprutglad man ställde till oreda i Fågelmara utanför Karlskrona under lördagsnatten.Enligt BLT sprutade mannen vätska på flera förbipasserande innan han kunde omhändertas av polis.Men han gav sig inte utan kamp, och vad det var för vätska mannen sprutade är oklart.
Läs mer om Fågelmara och Karlskrona.