Bodström

Stefan Löfven frågas ut i direktsändning i kväll

Klockan 19.00 frågas Stefan Löfven ut i direktsändning i Expressens politikmagasin Bara Politik.Han svarar då på frågor om skandalbolaget Allra, beslutet att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström –och företrädaren Håkan Juholts utspel om att Sverige är på väg att bli en diktatur.Det handlar också om nätkampanjen #MeToo – och om statsministerns syn på SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Allra Pension är i praktiken avvecklad

Allra Pension, som stjärnadvokaten Thomas Bodström marknadsförde med sin röst i en video, har kollapsat.Det bekräftar Allras styrelseordförande Gunnar Axn.– Den verksamhet som tidigare bedrevs inom ramen för Allra Pension är i praktiken avvecklad, skriver han sms till Expressen.
Bodströmaffären skadar regeringen
EKONOMISTUDION | Den så kallade Bodström-affären har fått politiska motståndare att ifrågasätta regeringens kompetens. Är det rättvist? SvD:s politiske kommentator Göran Ericsson gästade Ekonomistudion tisdag och anser att hanteringen av affären skadar regeringen.
Just nu: Ernstberger lämnar vd-posten i Allra
Allras grundare och huvudägare Alexander Ernstberger lämnar vd-posten i bolaget. Det pratar vi mer om i Ekonomistudion tisdag. Och den så kallade Bodström-affären har fått politiska motståndare att ifrågasätta regeringens kompetens. Är det rättvist? SvD:s politiske kommentator Göran Ericsson analyserar i studion. Programmet gästas även av Juseks förhandlingschef Maria Arrefelt. Fyra fackförbund kräver nämligen att den statliga postjätten betalar tillbaka 1,9 miljarder kronor till personalens pensionsstiftelse. Varje vardag klockan 06.46

Oppositionen om Bodström: Regeringsoduglighet på allvar

Regeringen agerade rätt när den på lördagen beslutade att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström som ny landshövding i Stockholms län. Det menar bland andra en av medlemmarna i det insynsråd som agerar rådgivare åt landshövdingen.
Läs mer om Bodström.
Trodde Löfven kanske att Bodströmaffären skulle blåsa över?
Det är bra att regeringen ändrar sig och inte gör Thomas Bodström (S) till landshövding för Stockholms län. Men att civilminister Ardalan Shekarabi (S), uppbackad av hela regeringen, över huvud taget utsåg honom är obegripligt, ja tondövt.
Ewa Stenberg: Bodström hade blivit en black om foten i valrörelsen
Socialdemokraterna ska gå till val på hårda tag mot brott och trygg välfärd. Att då precis ha utsett en landshövding som suttit i styrelsen för ett bolag som anklagas för att ha lurat pensionssparare är ett misstag, som regeringen nu försöker rätta till, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg.
Läs mer om Ewa Stenberg.
Bodström: Regeringen har stöttat mig
Thomas Bodström betonar att det är bristande förtroende från flera riksdagspartier som gör att han inte får landshövdingejobbet.
Thomas Bodström och utnämnandet till landshövding – detta har hänt hittills
Regeringen utnämnde förre S-toppen Thomas Bodström till ny landshövning i Stockholm.Beslutet fick snabbt kritik – eftersom Bodström suttit i det skandalomsusade pensionsbolaget Allras styrelse.Tillslut blev situationen ohållbar för regeringen – som nu drar tillbaka jobberbjudandet.
Läs mer om Bodström och Stockholm.Beslutet.
Sjöstedt (V): Misstag att utse Bodström till landshövding
Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har tidigare kritiserat regeringen för att utse Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholms län och gläds nu åt att den förre justitieministern får posten. – Det var ett misstag att utse honom från första början, säger han. Även Liberalernas ekonomisk-politiske talesman Mats Persson tycker att det är bra att regeringen backar.
Läs mer om Bodström.
Bodström hade blivit en black om foten i valrörelsen
Socialdemokraterna ska gå till val på hårda tag mot brott och trygg välfärd. Att då precis ha utsett en landshövding som suttit i styrelsen för ett bolag som anklagas för att ha lurat pensionssparare är ett misstag, som regeringen nu försöker rätta till, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg.
Läs mer om Ewa Stenberg.
K-G Bergström: Väldigt oväntat besked om Bodström
Regeringen backar om Thomas Bodström och utnämnandet av honom som landshövding i Stockholms län.Expressens politiske kommentator K-G Bergström kommenterar händelsen.
Läs mer om Bodström.
Thomas Bodström petas som ny landshövding efter hårda kritiken
Efter den hårda kritiken – nu petar regeringen Thomas Bodström som ny landshövding i Stockholm.Bodström får inget avgångsvederlag.– Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare, säger Thomas Bodström i ett pressmeddelande.
Läs mer om Stockholm.Bodström.
Regeringen ändrar sig – Thomas Bodström blir inte landshövding
Den förre justiteministern Thomas Bodström blir inte ny landshövding i Stockholms län. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande på sin hemsida. - Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare, säger Thomas Bodström i pressmeddelandet.
Regeringen: Bodström får inte jobbet som landshövding
Regeringen upphäver sitt beslut att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholms län.
Regeringen upphäver beslutet om Bodström som landshövding
Regeringen upphäver beslutet att utse Thomas Bodström som landshövding i Stockholm, uppger de i ett pressmeddelande.– Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare, säger Thomas Bodström i pressmeddelandet.
Läs mer om Bodström och Stockholm.
Regeringen utser inte Thomas Bodström till landshövding
Det skriver regeringen på sin hemsida.
Bodströmsamhället saknar respekt för rättsväsendet
Både Thomas Bodström (S) och Martin Kinnunen (SD) har suttit i styrelsen för misskötta bolag. Hovrätten fällde Kinnunen – hur det går för Bodström är oklart. Ändå vill regeringen utse honom till landshövding.
PR-konsulternas kritik: Illa skött av Bodström
Att Stockholms blivande landshövding gör reklam för Allra, i en film som ligger på Allras hemsida får kommunikationskonsulter att gå i taket. – Det är illa skött av bolaget och illa skött av Bodström, säger Helena Stålnert, rådgivare i Stålnert Kommunikation.
Mardrömmen värst för Allras lurade kunder
Fredagen den 13 oktober är en nattsvart dag för både Allras vd Alexander Ernstberger och för Stockholms blivande landshövding Thomas Bodström. Men i en historia som tagit många oväntade vändningar får man inte glömma bort de största förlorarna. Mardrömmen är värst för de som lurats på sin pension.
Bodström på dubbla stolar inom penningtvätt
Stockholms blivande landshövding Thomas Bodström är indragen i åklagarens utredning om misstänkt penningtvättsbrott i Allra. Samtidigt blir Thomas Bodström, som chef för Länsstyrelsen i Stockholm, ansvarig för myndighetens omfattande arbete mot penningtvätt.
Läs mer om Allra, Länsstyrelsen och Stockholm.
Thomas Bodströms jättehyllning av Allra
Han har kritiserats hårt för att ha godkänt en extra utdelning på 20 miljoner kronor till Allras ägare. Men i en film på Allras hemsida gör Stockholms blivande landshövding Thomas Bodström ändå reklam för det skandaldrabbade bolaget. I dag är Allra den moderna utmanaren till storbankerna, säger han i filmen där han hyllar bolaget.
Läs mer om Allra.