Bodström

Dömde mördarens drag – tar hjälp av Bodström

Farhang Ezzati, 26, mördade i ett trapphus och har dömts till livstids fängelse.För att bli en fri man gör han nu ett drag:Tar hjälp av stjärnadvokaten Thomas Bodström.
Läs mer om Bodström.

Här säger Ekwall ja – hemma hos Bodström

Nu har Patrick Ekwall gift sig även i Sverige.Under lördagen vigdes TV-profilen – av ingen mindre än Thomas Bodström i hans lägenhet vid Norr Mälarstrand.– Det var nog den snabbaste vigseln någonsin, säger Ekwall med ett skratt.
Sven-Erik Österberg ny landshövding i Stockholms län
Regeringen utser Erik Österberg till ny landshövding i Stockholms län.Det skriver regeringen i ett pressmeddelande.–Sven-Erik Österberg har en bred erfarenhet och engagemang i många frågor, och har lett arbetet på länsstyrelsen i Norrbotten under de senaste fem åren. Sven-Erik har en gedigen erfarenhet av ledarskap och det är glädjande att regeringen beslutat att utse honom till landshövding i Stockholms län, säger Ardalan Shekarabi.Tidigare utsågs Thomas Bodström, men beslutet drogs tillbaka.
Bodström om Allra: Kollade naturligtvis upp saker
Thomas Bodström medger att han kände till kritik mot Allras försäljningsmetoder innan han tog plats i bolagets styrelse. Men i Ekots söndagsintervju nekar Bodström till fel under sin styrelsetid.
Läs mer om Allra och Bodström.

Bodström gick in i Allra trots kritiken mot bolaget

Thomas Bodström gick in i Allras styrelse trots kritiken mot skandalbolaget.– Då är det mer spännande, säger Bodström i Söndagsintervjun i P1.Inblandningen kostade honom toppjobbet som ny landshövding i Stockholm.
Löfven i panik när han hörde Allra-hyllningen
Fredagen den 13 oktober var ingen bra dag i regeringskansliet.Expressen kan avslöja att det utbröt panik i maktens korridorer när de hörde Thomas Bodströms hyllning av det skandalomsusade pensionsbolaget Allra och dess grundare i en reklamfilm.Paniken blev total när Allras grundare Alexander Ernstberger anlände i handbojor till sin egen häktningsförhandling.Ett dygn senare - sent på lördagseftermiddagen - gick regeringen ut med det sensationella meddelandet att Bodström inte skulle få jobbet som landshövding i Stockholm.
Persson sågar Löfven: Fel sparka Bodström
Göran Persson sågar nu sin efterträdare Stefan Löfven.Den tidigare statsministern menar att det var fel att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström som landshövding i Stockholm.– Han blev skadad av detta, och det var inte hans fel att det slutade på så sätt, säger Göran Persson i kvällens Bara Politik.
Thomas Bodström i Mix Megapol efter petningen
Det har gått över en vecka sen Thomas Bodström petades som ny landshövding i Stockholm.Sen dess har han varit tystlåten och bara uttalat sig kortfattat.Men på tisdagen gästade Bodström Mix Megapol.– Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare, sa Bodström då.
Stefan Löfven frågas ut i direktsändning i kväll
Klockan 19.00 frågas Stefan Löfven ut i direktsändning i Expressens politikmagasin Bara Politik.Han svarar då på frågor om skandalbolaget Allra, beslutet att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström –och företrädaren Håkan Juholts utspel om att Sverige är på väg att bli en diktatur.Det handlar också om nätkampanjen #MeToo – och om statsministerns syn på SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Allra Pension är i praktiken avvecklad
Allra Pension, som stjärnadvokaten Thomas Bodström marknadsförde med sin röst i en video, har kollapsat.Det bekräftar Allras styrelseordförande Gunnar Axn.– Den verksamhet som tidigare bedrevs inom ramen för Allra Pension är i praktiken avvecklad, skriver han sms till Expressen.
Bodströmaffären skadar regeringen
EKONOMISTUDION | Den så kallade Bodström-affären har fått politiska motståndare att ifrågasätta regeringens kompetens. Är det rättvist? SvD:s politiske kommentator Göran Ericsson gästade Ekonomistudion tisdag och anser att hanteringen av affären skadar regeringen.
Just nu: Ernstberger lämnar vd-posten i Allra
Allras grundare och huvudägare Alexander Ernstberger lämnar vd-posten i bolaget. Det pratar vi mer om i Ekonomistudion tisdag. Och den så kallade Bodström-affären har fått politiska motståndare att ifrågasätta regeringens kompetens. Är det rättvist? SvD:s politiske kommentator Göran Ericsson analyserar i studion. Programmet gästas även av Juseks förhandlingschef Maria Arrefelt. Fyra fackförbund kräver nämligen att den statliga postjätten betalar tillbaka 1,9 miljarder kronor till personalens pensionsstiftelse. Varje vardag klockan 06.46
Oppositionen om Bodström: Regeringsoduglighet på allvar
Regeringen agerade rätt när den på lördagen beslutade att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström som ny landshövding i Stockholms län. Det menar bland andra en av medlemmarna i det insynsråd som agerar rådgivare åt landshövdingen.
Läs mer om Bodström.
Trodde Löfven kanske att Bodströmaffären skulle blåsa över?
Det är bra att regeringen ändrar sig och inte gör Thomas Bodström (S) till landshövding för Stockholms län. Men att civilminister Ardalan Shekarabi (S), uppbackad av hela regeringen, över huvud taget utsåg honom är obegripligt, ja tondövt.
Ewa Stenberg: Bodström hade blivit en black om foten i valrörelsen
Socialdemokraterna ska gå till val på hårda tag mot brott och trygg välfärd. Att då precis ha utsett en landshövding som suttit i styrelsen för ett bolag som anklagas för att ha lurat pensionssparare är ett misstag, som regeringen nu försöker rätta till, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg.
Läs mer om Ewa Stenberg.
Bodström: Regeringen har stöttat mig
Thomas Bodström betonar att det är bristande förtroende från flera riksdagspartier som gör att han inte får landshövdingejobbet.
Thomas Bodström och utnämnandet till landshövding – detta har hänt hittills
Regeringen utnämnde förre S-toppen Thomas Bodström till ny landshövning i Stockholm.Beslutet fick snabbt kritik – eftersom Bodström suttit i det skandalomsusade pensionsbolaget Allras styrelse.Tillslut blev situationen ohållbar för regeringen – som nu drar tillbaka jobberbjudandet.
Läs mer om Bodström och Stockholm.Beslutet.
Sjöstedt (V): Misstag att utse Bodström till landshövding
Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har tidigare kritiserat regeringen för att utse Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholms län och gläds nu åt att den förre justitieministern får posten. – Det var ett misstag att utse honom från första början, säger han. Även Liberalernas ekonomisk-politiske talesman Mats Persson tycker att det är bra att regeringen backar.
Läs mer om Bodström.
Bodström hade blivit en black om foten i valrörelsen
Socialdemokraterna ska gå till val på hårda tag mot brott och trygg välfärd. Att då precis ha utsett en landshövding som suttit i styrelsen för ett bolag som anklagas för att ha lurat pensionssparare är ett misstag, som regeringen nu försöker rätta till, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg.
Läs mer om Ewa Stenberg.
K-G Bergström: Väldigt oväntat besked om Bodström
Regeringen backar om Thomas Bodström och utnämnandet av honom som landshövding i Stockholms län.Expressens politiske kommentator K-G Bergström kommenterar händelsen.
Läs mer om Bodström.
Thomas Bodström petas som ny landshövding efter hårda kritiken
Efter den hårda kritiken – nu petar regeringen Thomas Bodström som ny landshövding i Stockholm.Bodström får inget avgångsvederlag.– Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare, säger Thomas Bodström i ett pressmeddelande.
Läs mer om Stockholm.Bodström.
Regeringen ändrar sig – Thomas Bodström blir inte landshövding
Den förre justiteministern Thomas Bodström blir inte ny landshövding i Stockholms län. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande på sin hemsida. - Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare, säger Thomas Bodström i pressmeddelandet.
Regeringen: Bodström får inte jobbet som landshövding
Regeringen upphäver sitt beslut att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholms län.
Regeringen upphäver beslutet om Bodström som landshövding
Regeringen upphäver beslutet att utse Thomas Bodström som landshövding i Stockholm, uppger de i ett pressmeddelande.– Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare, säger Thomas Bodström i pressmeddelandet.
Läs mer om Bodström och Stockholm.