Bodström

Pappan till dödad 11-åring vill stämma staten

Pappan till 11-åriga Ebba Stefansdotter Åkerlund som dog i terrorattacken på Drottninggatan överväger att stämma staten. Det uppger hans advokat Thomas Bodström i SvT.

Mördade Ebbas pappa överväger stämma staten

11-åriga Ebba Åkerlund var ett av dödsoffren vid fjolårets attentat på Drottninggatan och nu överväger hennes pappa att stämma staten för bristande säkerhet. Betonglejonen som ska stoppa fordonstrafik är för lätta och står för glest, säger hans målsägarbiträde Thomas Bodström till SVT.
Ebbas pappa vill stämma staten
Ebba Åkerlunds pappa vill stämma svenska staten för terrorattacken, rapporterar SVT.Han menar att säkerheten brustit på Drottninggatan.– Om vi får en grund för en stämning så kommer vi stämma staten, säger hans advokat och målsägarbiträde Thomas Bodström till SVT.
Läs mer om Drottninggatan och SVT.
Stämdes av ex-sambon – nu tvingas Wolf betala
Näringslivshöjdaren Michael Wolfs exsambo drog honom inför domstol och krävde nära en miljon kronor efter en villaförsäljning i exklusiva Solsidan i Saltsjöbaden. Nu har det tidigare paret gjort upp om att Wolf ska betala 350 000 kronor. – Michael har betalat det han är skyldig att betala, och mer därtill, har hans advokat Thomas Bodström tidigare sagt till Dina Pengar.

Ernstberger öppnar för att stämma Bodström och Lindsö

Allras grundare Alexander Ernstberger räddade Thomas Bodström efter revisorernas kritik.Den överraskande vändningen är resultatet av bolagsstämman som Allra höll åtta dygn efter den svidande revisorsrapporten.– Det är ett beslut som är aktieägarnas privilegium, säger Alexander Ernstberger till Expressen.Huvudägaren till det skandalomsusade bolaget berättar nu om brottsmisstankarna, känslan när den exklusiva Rolex-klockan togs på häktet, han lämnar öppet för att stämma Thomas Bodström och Ebba Lindsö, och vad han gjorde för fel i ''Allra-härvan''.– Inga
Ebba Lindsö efter nya beskedet: Inte gjort något fel
Fondbolaget Allras nya revisorer avstyrker ansvarsfriheten för såväl Thomas Bodström som Ebba Lindsö och Alexander Ernstberger. Det skriver Di och hänvisar till en ny revisionsberättelse. – Det viktigaste för mig är att jag vet att jag inte har gjort något fel, säger Ebba Lindsö till SvD.
Allras revisorer vill neka Thomas Bodström ansvarsfrihet
Thomas Bodström, bör nekas ansvarsfrihet för sin tid i Allras styrelse 2016. Det menar Allras nya revisorer Mazar, uppger di.se.
Läs mer om Mazar.
Smällen för Bodström: Nekas ansvarsfrihet
Här är den nya smällen mot Thomas Bodström:Allras nya revisorer vägrar gå med på ansvarsfrihet för delar av styrelsen, enligt Dagens industri.Förutom Bodström drabbas Alexander Ernstberger och Ebba Lindsö.
Allras vd: Jag skulle ha sparkat Thomas Bodström
PPM-bolaget Allras brottsmisstänkte vd Alexander Ernstberger står fast vid att inga fel eller brott begåtts, säger han i en intervju med Dagens Industri. Däremot ångrar han att han inte sparkade Thomas Bodström och Ebba Lindsö från styrelsen.
Dömde mördarens drag – tar hjälp av Bodström
Farhang Ezzati, 26, mördade i ett trapphus och har dömts till livstids fängelse.För att bli en fri man gör han nu ett drag:Tar hjälp av stjärnadvokaten Thomas Bodström.
Läs mer om Bodström.
Här säger Ekwall ja – hemma hos Bodström
Nu har Patrick Ekwall gift sig även i Sverige.Under lördagen vigdes TV-profilen – av ingen mindre än Thomas Bodström i hans lägenhet vid Norr Mälarstrand.– Det var nog den snabbaste vigseln någonsin, säger Ekwall med ett skratt.
Sven-Erik Österberg ny landshövding i Stockholms län
Regeringen utser Erik Österberg till ny landshövding i Stockholms län.Det skriver regeringen i ett pressmeddelande.–Sven-Erik Österberg har en bred erfarenhet och engagemang i många frågor, och har lett arbetet på länsstyrelsen i Norrbotten under de senaste fem åren. Sven-Erik har en gedigen erfarenhet av ledarskap och det är glädjande att regeringen beslutat att utse honom till landshövding i Stockholms län, säger Ardalan Shekarabi.Tidigare utsågs Thomas Bodström, men beslutet drogs tillbaka.
Bodström om Allra: Kollade naturligtvis upp saker
Thomas Bodström medger att han kände till kritik mot Allras försäljningsmetoder innan han tog plats i bolagets styrelse. Men i Ekots söndagsintervju nekar Bodström till fel under sin styrelsetid.
Läs mer om Allra och Bodström.
Bodström gick in i Allra trots kritiken mot bolaget
Thomas Bodström gick in i Allras styrelse trots kritiken mot skandalbolaget.– Då är det mer spännande, säger Bodström i Söndagsintervjun i P1.Inblandningen kostade honom toppjobbet som ny landshövding i Stockholm.
Löfven i panik när han hörde Allra-hyllningen
Fredagen den 13 oktober var ingen bra dag i regeringskansliet.Expressen kan avslöja att det utbröt panik i maktens korridorer när de hörde Thomas Bodströms hyllning av det skandalomsusade pensionsbolaget Allra och dess grundare i en reklamfilm.Paniken blev total när Allras grundare Alexander Ernstberger anlände i handbojor till sin egen häktningsförhandling.Ett dygn senare - sent på lördagseftermiddagen - gick regeringen ut med det sensationella meddelandet att Bodström inte skulle få jobbet som landshövding i Stockholm.
Persson sågar Löfven: Fel sparka Bodström
Göran Persson sågar nu sin efterträdare Stefan Löfven.Den tidigare statsministern menar att det var fel att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström som landshövding i Stockholm.– Han blev skadad av detta, och det var inte hans fel att det slutade på så sätt, säger Göran Persson i kvällens Bara Politik.
Thomas Bodström i Mix Megapol efter petningen
Det har gått över en vecka sen Thomas Bodström petades som ny landshövding i Stockholm.Sen dess har han varit tystlåten och bara uttalat sig kortfattat.Men på tisdagen gästade Bodström Mix Megapol.– Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare, sa Bodström då.
Stefan Löfven frågas ut i direktsändning i kväll
Klockan 19.00 frågas Stefan Löfven ut i direktsändning i Expressens politikmagasin Bara Politik.Han svarar då på frågor om skandalbolaget Allra, beslutet att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström –och företrädaren Håkan Juholts utspel om att Sverige är på väg att bli en diktatur.Det handlar också om nätkampanjen #MeToo – och om statsministerns syn på SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Allra Pension är i praktiken avvecklad
Allra Pension, som stjärnadvokaten Thomas Bodström marknadsförde med sin röst i en video, har kollapsat.Det bekräftar Allras styrelseordförande Gunnar Axn.– Den verksamhet som tidigare bedrevs inom ramen för Allra Pension är i praktiken avvecklad, skriver han sms till Expressen.
Bodströmaffären skadar regeringen
EKONOMISTUDION | Den så kallade Bodström-affären har fått politiska motståndare att ifrågasätta regeringens kompetens. Är det rättvist? SvD:s politiske kommentator Göran Ericsson gästade Ekonomistudion tisdag och anser att hanteringen av affären skadar regeringen.
Just nu: Ernstberger lämnar vd-posten i Allra
Allras grundare och huvudägare Alexander Ernstberger lämnar vd-posten i bolaget. Det pratar vi mer om i Ekonomistudion tisdag. Och den så kallade Bodström-affären har fått politiska motståndare att ifrågasätta regeringens kompetens. Är det rättvist? SvD:s politiske kommentator Göran Ericsson analyserar i studion. Programmet gästas även av Juseks förhandlingschef Maria Arrefelt. Fyra fackförbund kräver nämligen att den statliga postjätten betalar tillbaka 1,9 miljarder kronor till personalens pensionsstiftelse. Varje vardag klockan 06.46
Oppositionen om Bodström: Regeringsoduglighet på allvar
Regeringen agerade rätt när den på lördagen beslutade att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström som ny landshövding i Stockholms län. Det menar bland andra en av medlemmarna i det insynsråd som agerar rådgivare åt landshövdingen.
Läs mer om Bodström.
Trodde Löfven kanske att Bodströmaffären skulle blåsa över?
Det är bra att regeringen ändrar sig och inte gör Thomas Bodström (S) till landshövding för Stockholms län. Men att civilminister Ardalan Shekarabi (S), uppbackad av hela regeringen, över huvud taget utsåg honom är obegripligt, ja tondövt.