Bolibompa

Rädda barnen från kulturhatarna

Backyardigans och Bolibompa i en aldrig sinande ström. Tillgången till välpaketerad barnkultur är i dag i det närmaste oändlig. Minsta unge kan hantera en surfplatta och välja det som ser roligast ut. Inget fel i det, men samtidigt växer behovet efter något annat än bjärta färger och kommersiell dramaturgi.
Läs mer om Bolibompa.

Tv-året prisas på Kristallen i kväll

När Kristallengalan hyllar det gångna svenska tv-året i kväll finns Gunilla Persson och Bolibompa-Draken bland de profiler som har chans att plocka hem en statyett.Morran och Tobias kan bli årets program.
Tv-året prisas på Kristallen i kväll
När Kristallengalan hyllar det gångna svenska tv-året i kväll finns Gunilla Persson och Bolibompa-Draken bland de profiler som har chans att plocka hem en statyett.Morran och Tobias kan bli årets program.
Björkman: Förlorar Pops med vuxenfrisyr?
Bolibompa-Draken från Barnkanalen vinner inte tv-priset Kristallen. Men den gröna figuren piggar upp förutsägbara nomineringslistor.
Läs mer om Barnkanalen och Kristallen.

Yohio: Jag är ingen Bolibompa-artist

Nära gå in i väggen
Läs mer om Bolibompa-artist.
Jag tror att jag skulle trivas bättre i Sverige
SMEDSBY, FINLAND. Svenska Melodifestivalen, Bolibompa och Kalle Anka på julafton men alltid, alltid Finland i hockey. Expressen reste till Österbotten som vissa bara halvt på skämt kallar östra Sverige, och möter en uppdelad tillvaro som svenskspråkiga beskriver som allt mer hotad.
Nyström: Bolibompa i matchen i Gavlerinken
GÄVLE. Om det var barnförbjudet i Luleå - då var det Bolibompa i Gävle. Det var för snällt. Spelarna i Brynäs borde ha kaxat upp sig mer och det lät till och med gulligt när hemmaklacken sjöng: - Hata Skellefteå, tra la la la... Brynäs måste vara väldigt mycket kaxigare om laget ska rubba svenska mästarna.
Läs mer om Bolibompa, Gavlerinken, Gävle och Luleå.
I de smås tjänst
Jens Liljestrand betalar gärna licensen för att behålla Barnkanalens nya Bolibompa.
Läs mer om Bolibompa.
Bolibompa-draken får nytt hem
I januari får nya Bolibompa premiär på SVT:s Barnkanalen. I det uppdaterade barnprogrammet får Bolibompa-draken liv och flyttar in i ett rosa hus tillsammans med programledarna Nina Hjelmqvist, Ayla Kabaca och Yankho Kamwendo.
Bolibompa-draken får nytt hem
I januari får nya Bolibompa premiär på SVT:s Barnkanalen. I det uppdaterade barnprogrammet får...
Läs mer om Bolibompa.
Bolibompa-draken får nytt hem
I januari får nya Bolibompa premiär på SVT:s Barnkanalen. I det uppdaterade barnprogrammet får Bolibompa-draken liv och flyttar in i ett rosa hus tillsammans med programledarna Nina Hjelmqvist, Ayla Kabaca och Yankho Kamwendo. Vi vill fortsätta att vara förstahandsvalet för alla förskolebarn.
Så jag nonchaleras hemma i sängen...
Har en hockeymatch gjort dig uttråkad? I så fall kan du göra som den här hockeysupportern. Under mötet mellan Frölunda och HV 71 tog en man fram en bok i stället för att rikta blicken mot isen. Det har väckt forwarden Robin Figrens uppmärksamhet. – På samma sätt som jag blir nonchalerad hemma i sängen, efter Bolibompa blir jag nonchalerad på jobbet, twittrar Robin Figren.
Läs mer om Bolibompa, Frölunda och Robin Figren.
Lyckad barnkonsert
Nassim Al Fakir, känd från Bolibompa, har denna vecka föreställningar på Konserthuset.
Läs mer om Bolibompa och Konserthuset.
Barnens showartist står gärna i centrum
En gång var Nina Hjelmkvist en liten tjej i Värnamo som gillade att showa. Sedan fem år tillbaka gör hon det året om i barnprogrammet Bolibompa.
Var femte livsmedel i barnprogram är snask
Ett av fem livsmedel som framställs i Bolibompa är glass, kakor och godis. Och det kan ha betydelse...
Läs mer om Bolibompa.
Bolibompa kan göra ditt barn överviktigt
Ett av fem livsmedel som framställs i Bolibompa är glass, kakor och godis. Och det kan ha betydelse...
Läs mer om Bolibompa.
Sockerrik mat i Bolibompa
Barn som ser mycket på tv-reklam kan bli överviktiga eftersom de dricker mer söta drycker än andra barn.
Läs mer om Bolibompa.
Näringsfattigt och sött i barn-TV
Frukt och grönt visas ofta i SVT:s populära barnprogram Bolibompa men sockerrik mat framhålls också.
Läs mer om Bolibompa.
Många barn ville se sin idol
Hässleholm. Yankho Kamwendo från Bolibompa och Hässleholms kammarorkester svarade för lördagsunderhållningen i Kulturhuset. Foajn fylldes en god stund innan med förväntansfulla barn
Läs mer om Bolibompa och Kulturhuset.
All respekt åt Bröderna Lindgren
RECENSION Olov Stenlund tog med sig sina barn på konsert. Och betyget? Fem biljarder, enligt 6-åringen. Bröderna Lindgren har, via tre skivor, ett antal rockvideos (snurrar på Bolibompa)
Läs mer om Bolibompa och Bröderna Lindgren.
Premiär för Pomos piano
Höstens program på Gävle Teater sparkar igång i dag och vad vore bättre än att starta med barnteatern Pomos piano, känd från SVT:s Bolibompa.
Läs mer om Gävle Teater.
Hon vill visa barnen att världen är komplex
Hon har aldrig stått framför en tv-kamera tidigare. Nu blir Sannah Salameh från Malmö ny programledare i Barnkanalens Bolibompa.
Läs mer om Malmö och Sannah Salameh.
Nog är Kiss bättre än Bolibompa
Hur resonerar besökarna själva när de väljer (och väljer bort) festivaler? På plats i Norje får man snabbt en bild av varför Sweden Rock kan äga rum för 22:a året i rad och fortsätta generera miljonvinster.
Läs mer om Bolibompa, Norje och Sweden Rock.
Skräp-Johan på Braviken
Visa bildtexten Skräp-Johan på Braviken Norrköping Vad händer med tidningen när den är läst? Jo, en ny tidning! Hur det går till visar Johan Anderblad i teves Bolibompa. Han har filmat
Quiz - barnprogram
1. I vilket program finns det en pappahare? 1. Gissa hur mycket jag tycker om dig X. Stor & liten 2. Ariol 2. I vilket program ska barn samla livspuckar? 1. Labyrint X. Rampljuset 2. Piraterna 3. Vad heter tjejerna i Bolibompa just nu? 1. Lovisa, Nina och Isabell X. Sara, Julia och Lovisa 2. Malin, Vicki och Lovisa 4. OOOOh, det låter dyrt. Sägs var? 1. Philofix X. REA 2. Det funkar 5.
Läs mer om Bolibompa, Isabell X, Julia, Lovisa, Nina och Vicki.