Bolibompa

Bolibompa-programledaren kommer till Nybro

Känd från Bolibompa, barnboksförfattare och numera också läsambassadör - Johan Anderblad kommer på lördag, den 21 april. till Nybro bibliotek för att berätta om sina barnböcker.
Läs mer om Bolibompa, Johan Anderblad och Nybro.

Såg Bolibompa – bestämde sig för harpa

Den 18-åriga harpisten Johanna Ander Ljung från Danderyd vann på lördagskvällen 2018 års Polstjärnepris, en solisttävling anordnad av Vänersborgs kommun, där Sverige skickligaste unga musiker tävlar. Hon var bara fyra år när hon såg en person som spelade harpa i Bolibompa, och bestämde sig.
Johan Anderblad blir ny läsambassadör
På torsdagseftermiddagen offentliggjordes vem som blir Sveriges nya läsambassadör. Kulturrådet har utsett den från Bolibompa kända programledaren och tv-producenten Johan Anderblad för två år framåt.
Läs mer om Bolibompa och Johan Anderblad.
Bengt Ohlsson: Utan en riktigt Bolibompa-tydlig hjälp skulle man inte förstå Billions
KRÖNIKA. Man sitter som en fiollåda framför sin medfarna laptop. Var det verkligen det här som Damian Lewis, Paul Giamatti och Malin Åkerman ville?

Här hoppar Victoria in som meteorolog i SVT

Här hoppar kronprinsessan Victoria in som tv-meteorolog i SVT. Under dagen gjorde hon och prins Daniel studiebesök på mediehuset – och passade på att ta en selfie med Bolibompa-draken. – Kronprinsessan och prins Daniel tyckte att det var väldigt kul, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Farzad Farzaneh gör alla rätt i barnens tv
Gunilla Brodrej hyllar Farzad Farzanehs insats som barnprogramledare i Barnens pod, Bolibompa och Skavlan jr på SVT.
Läs mer om Bolibompa, SVT och Skavlan.
Här är Bolibompa- Johans nya jobb
Johan Anderblad - mer känd som Bolibompa-Johan med svenska folket - byter nu karriär. Nu debuterar han som författare till två bilderböcker för barn. – Jag är nördigt intresserad av hur det fungerar, säger han i en intervju med Katrineholms-Kuriren.
Farzad Frazaneh gör podd för barn
Programledaren Farzad Frazaneh, känd från Bolibompa i SVT:s Barnkanalen, är aktuell med en podd i...
Läs mer om Bolibompa.
Rädda barnen från kulturhatarna
Backyardigans och Bolibompa i en aldrig sinande ström. Tillgången till välpaketerad barnkultur är i dag i det närmaste oändlig. Minsta unge kan hantera en surfplatta och välja det som ser roligast ut. Inget fel i det, men samtidigt växer behovet efter något annat än bjärta färger och kommersiell dramaturgi.
Läs mer om Bolibompa.
Tv-året prisas på Kristallen i kväll
När Kristallengalan hyllar det gångna svenska tv-året i kväll finns Gunilla Persson och Bolibompa-Draken bland de profiler som har chans att plocka hem en statyett.Morran och Tobias kan bli årets program.
Tv-året prisas på Kristallen i kväll
När Kristallengalan hyllar det gångna svenska tv-året i kväll finns Gunilla Persson och Bolibompa-Draken bland de profiler som har chans att plocka hem en statyett.Morran och Tobias kan bli årets program.
Björkman: Förlorar Pops med vuxenfrisyr?
Bolibompa-Draken från Barnkanalen vinner inte tv-priset Kristallen. Men den gröna figuren piggar upp förutsägbara nomineringslistor.
Läs mer om Barnkanalen och Kristallen.
Yohio: Jag är ingen Bolibompa-artist
Nära gå in i väggen
Läs mer om Bolibompa-artist.
Jag tror att jag skulle trivas bättre i Sverige
SMEDSBY, FINLAND. Svenska Melodifestivalen, Bolibompa och Kalle Anka på julafton men alltid, alltid Finland i hockey. Expressen reste till Österbotten som vissa bara halvt på skämt kallar östra Sverige, och möter en uppdelad tillvaro som svenskspråkiga beskriver som allt mer hotad.
Nyström: Bolibompa i matchen i Gavlerinken
GÄVLE. Om det var barnförbjudet i Luleå - då var det Bolibompa i Gävle. Det var för snällt. Spelarna i Brynäs borde ha kaxat upp sig mer och det lät till och med gulligt när hemmaklacken sjöng: - Hata Skellefteå, tra la la la... Brynäs måste vara väldigt mycket kaxigare om laget ska rubba svenska mästarna.
Läs mer om Bolibompa, Gavlerinken, Gävle och Luleå.
I de smås tjänst
Jens Liljestrand betalar gärna licensen för att behålla Barnkanalens nya Bolibompa.
Läs mer om Bolibompa.
Bolibompa-draken får nytt hem
I januari får nya Bolibompa premiär på SVT:s Barnkanalen. I det uppdaterade barnprogrammet får Bolibompa-draken liv och flyttar in i ett rosa hus tillsammans med programledarna Nina Hjelmqvist, Ayla Kabaca och Yankho Kamwendo.
Bolibompa-draken får nytt hem
I januari får nya Bolibompa premiär på SVT:s Barnkanalen. I det uppdaterade barnprogrammet får...
Läs mer om Bolibompa.
Bolibompa-draken får nytt hem
I januari får nya Bolibompa premiär på SVT:s Barnkanalen. I det uppdaterade barnprogrammet får Bolibompa-draken liv och flyttar in i ett rosa hus tillsammans med programledarna Nina Hjelmqvist, Ayla Kabaca och Yankho Kamwendo. Vi vill fortsätta att vara förstahandsvalet för alla förskolebarn.
Så jag nonchaleras hemma i sängen...
Har en hockeymatch gjort dig uttråkad? I så fall kan du göra som den här hockeysupportern. Under mötet mellan Frölunda och HV 71 tog en man fram en bok i stället för att rikta blicken mot isen. Det har väckt forwarden Robin Figrens uppmärksamhet. – På samma sätt som jag blir nonchalerad hemma i sängen, efter Bolibompa blir jag nonchalerad på jobbet, twittrar Robin Figren.
Läs mer om Bolibompa, Frölunda och Robin Figren.
Lyckad barnkonsert
Nassim Al Fakir, känd från Bolibompa, har denna vecka föreställningar på Konserthuset.
Läs mer om Bolibompa och Konserthuset.
Barnens showartist står gärna i centrum
En gång var Nina Hjelmkvist en liten tjej i Värnamo som gillade att showa. Sedan fem år tillbaka gör hon det året om i barnprogrammet Bolibompa.
Var femte livsmedel i barnprogram är snask
Ett av fem livsmedel som framställs i Bolibompa är glass, kakor och godis. Och det kan ha betydelse...
Läs mer om Bolibompa.
Bolibompa kan göra ditt barn överviktigt
Ett av fem livsmedel som framställs i Bolibompa är glass, kakor och godis. Och det kan ha betydelse...
Läs mer om Bolibompa.
Sockerrik mat i Bolibompa
Barn som ser mycket på tv-reklam kan bli överviktiga eftersom de dricker mer söta drycker än andra barn.
Läs mer om Bolibompa.