Bolt

Motkravet på Bolt – efter OS-guldet

Johannes Hösflot Kläbo är världens snabbaste skidåkare.Norrmannen tog OS-guld i överlägsen stil under tisdagen – men Kläbo blickar redan mot nya utmaningar.Nu vill han utmana Usain Bolt på 100 meter i Central Park, New York.

Bänkning: Yamaha XV 950 R Bolt -16

Yamaha XV 950 R Bolt -16 har 52,1 hästkrafter på pappret men hur stark är den egentligen? Som alltid kan Bike ge svaret med våra mätningar i bromsbänk.
Läs mer om Bike och R Bolt16.
Bolt provtränade för Hamrn
Sprintlegendaren Usain Bolt har provtränat med den sydafrikanska fotbollsklubben Mamelodi Sundows, skriver TV4:s Fotbollskanalen.
Läs mer om Hamrn.

Förklaringen: Därför dök Usain Bolt upp

Usain Bolt drömmer om en fotbollskarriär i Manchester United.Nu har friidrottsikonen tränat med Erik Hamrns sydafrikanska klubb Mamelodi Sundowns.– Det var extremt mycket media här, givetvis, säger Hamrn till Fotbollskanalen.
Bolts besked: Ska träna med storlaget
I mars ska Usain Bolt provträna för Borussia Dortmund.Men den förre friidrottsstjärnan siktar högre än så.För Daily Express berättar Bolt att han vill spela för Manchester United –och att han har kontakt med både Alex Ferguson och Paul Pogba.–Jag tror att jag har en chans, säger Bolt.
Opel presenterade framtiden – men inte ett ord om elbilen Ampera-e
Opel har hamnat i helt nytt läge sedan General Motors sålde av märket till Peugeot/Citroën tidigare i år. Efter nästan 90 år under GM:s kontroll ska nu hela modellprogrammet utvecklas tillsammans med den franska PSA-koncernen. Det här har lett till att elbilen Opel Ampera-e, den europeiska versionen av Chevrolet Bolt, hamnat i kläm. Opel Ampera-e har börjat säljas i Norge men där larmar köparna om långa leveranstider och om att Opel inte kan ge något exakt leveransdatum. Precis när de här problemen började lösas kom beskedet att Opel nu höjer priset på Ampera-e med 45.000 kronor – o
Bolt ska provträna med Dortmund
Usain Bolt menar allvar med att satsa på fotboll efter löparkarriären. I höst planerar han att träna med Dortmund. – Jag tror att jag kan ta mig in i Jamaicas landslag enkelt. Jag skulle inte säga att de är särskilt bra just nu, säger han.
Läs mer om Dortmund.
Ska provspela för storklubb i fotboll
Det är ingen hemlighet att Usain Bolts hjärta klappar starkt för sporten fotboll.Men enligt Bolt är hans intresse mer än ett vanligt supporterskap.Friidrottskungen menar att han inom två veckor kommer att provträna med storlaget Dortmund.
Läs mer om Bolt och Dortmund.
Här är Volvos nya elvärsting – Polestar 1
Volvos elbilsmärke Polestar presenterade i dag tre nya bilar.Första bilen blir en laddhybrid med 600 hästkrafter och 1000 Nm som går att beställa redan i dag – över internet. Bilen är klar för leverans i mitten av 2019.Samma år kommer Polestars konkurrent till Tesla Model 3 och Chevrolet Bolt – en ny folkelbil.
GM storsatsar på elbilar – två nya bilar inom 18 månader och 20 till inom fem år
Framtiden är elektrisk och General Motors tänker erbjuda konsumenterna inte mindre 22 nya elbilar inom de följande fem åren. De två första elbilsmodellerna i denna offensiv kommer redan om 18 månader. Storsatsningen på elbilar ska bygga på de erfarenheter som GM gjort när de utvecklade och lanserade Chevrolet Bolt, eller Opel Ampera-e som den heter i Europa. Många betraktar Bolt som en milstolpe i elbilsutvecklingen med sin kombination av attraktivt pris och lång räckvidd. General Motors tror på en helt elektrisk framtid, säger utvecklingschefen Mark Reuss. Men även om framtiden inte kommer att hända öv
Hanna Falks val: Bolt eller Farah?
VILLARD DE LANS. Frågan som landslagsåkaren Hanna Falk ställer till sig där hon sitter själv låter möjligen en smula märklig.– Ska man vara Usain Bolt eller Mo Farah?Men hittar sprintfenomenet det rätta svaret kan belöningen bli spektakulär i vinter.Eller vad sägs om ett möjligen oslagbart världsrekord?
Trumps Bolt-utspel får kritik: Fulspel
Donald Trump har gått i klinch med många kända amerikanska idrottare den sista tiden.Nu har han dragit in sprinterkungen Usain Bolt i konflikten – och fått en giftig pik tillbaka.
Läs mer om Usain Bolt.
Obekräftade uppgifter: Opel Ampera-e inte till Sverige?
Många är nyfikna på Opels elbil Ampera-e, som ska locka med överkomligt pris och lång räckvidd. Tack vare batteripaketet på 60 kWh ska den fixa 52 mil på en laddning enligt NEDC-körcykeln – vilket borde innebära strax under 40 mil i verkligheten. Men nu kommer nya uppgifter om att den hajpade elbilen kanske inte kommer till Sverige, skriver Dagens Industri. Det beror framför allt på två anledningar. För det första har General Motors problem att leverera både Opel Ampera-e och den amerikanska syskonbilen Chevrolet Bolt. För det andra har Opel nyligen sålts till Peugeot och Citroën och det finn
David Lagercrantz: Vill bli ihågkommen som min generations Usain Bolt
I den femte boken i Millennium-serien har David Lagercrantz skapat en spänningsberättelse om hedersproblematik och statliga övergrepp. Men själv knarkar han kärlekskomedier med lyckliga slut.
Bolts galna festnota under VM avslöjad
The Sun kunde i förra veckan visa hur Usain Bolt festade vilt - mitt under pågående VM i London.Nu har Daily Mirror kommit över jamaicanens nota för en av festkvällarna.Den landade på 75 000 kronor.
Bolts ilska efter sitt sista farväl
LONDON. Usain Bolt tackade för sig med ett ärevarv inför fullsatta läktare i London.Som ett startskott för sitt nya liv så röt han i från mot dopingen inom friidrotten.– Om du fuskar borde du stängas av på livstid, säger han.
Läs mer om London.Som.
Bolt: Tror att jag nästan grät
Usain Bolts sista mästerskap blev inte alls vad han hade hoppats. Men sprintkungen fick ett sista känslosamt avslut tillsammans med Londonpubliken. – Jag tror att jag nästan grät, det var nära, säger Bolt.
Läs mer om Bolt och Londonpubliken.
Här tar Usain Bolt farväl av sina fans
LONDON. Usain Bolt avslutade sitt sista lopp någonsin med att kollapsa på banan.Men på söndagskvällen var han tillbaka för ett sista ärevarv.– Det kommer att bli känslosamt, säger han.
Läs mer om Usain Bolt.
Bolts ord i natt efter kollapsen
LONDON. Usain Bolts otroliga karriär slutade med han drabbades av kramp och kollapsade på banan under stafetten.Efteråt flydde Bolt från arenan utan att prata med någon.Men nu bryter han tystnaden på Snapchat.– Jag gjorde allt jag kunde, säger Bolt.
Läs mer om Bolt och Snapchat.
Usain Bolt fick kramp i sista loppet
London. Det var inte det slut världen ville se. I sitt absolut sista lopp fick Usain Bolt kramp och föll grimaserande till marken. För publiken var det dubbla känslor när de samtidigt som Bolt föll, såg Storbritannien vinna guldet på den korta stafetten, före USA. – Det skulle bli hans stora avskedsshow men blev något helt annat, säger Jamaicas lagläkare Kevin Jones till DN.
Läs mer om Bolt, Storbritannien, USA och Usain Bolt.
Här flyr Usain Bolt – efter jättefiaskot
LONDON. Usain Bolt föll ihop i smärtor under karriärens sista lopp.Sen försvann han direkt.Bolt stormade ut från arenan och hoppade på en buss – utan att lämna några kommentarer alls.– Jag tror att han gör en comeback, säger rivalen Justin Gatlin.
Läs mer om Justin Gatlin och Usain Bolt.