Bolts

Bolts besked: Ska träna med storlaget

I mars ska Usain Bolt provträna för Borussia Dortmund.Men den förre friidrottsstjärnan siktar högre än så.För Daily Express berättar Bolt att han vill spela för Manchester United –och att han har kontakt med både Alex Ferguson och Paul Pogba.–Jag tror att jag har en chans, säger Bolt.

Sportens julnötter 2017

Det är dags att samla familjen för att lösa DN-sportens julnötter, en tradition som startade redan 1947. Vad minns du från året som gått? Har du koll på finländska skidåkare, F1-stall, bandybollar och Usain Bolts framtid som fotbollsspelare? I så fall har du chansen att nå Stefan Holm-nivå i sportkunskap.
Läs mer om F1-stall och Stefan Holm-nivå.
Ska provspela för storklubb i fotboll
Det är ingen hemlighet att Usain Bolts hjärta klappar starkt för sporten fotboll.Men enligt Bolt är hans intresse mer än ett vanligt supporterskap.Friidrottskungen menar att han inom två veckor kommer att provträna med storlaget Dortmund.
Läs mer om Bolt och Dortmund.

VM-löpare allvarligt skadad i trafikolycka

Usain Bolts stafettkamrat från VM i London, Michael Campell, har skadats svårt i en trafikolycka på Jamaica. Vid den våldsamma kraschen omkom den lovande trestegshopparen Jordan Scott.
Bolts stafettkamrat skadad i dödsolycka
Jamaicansk friidrott är i sorg.Usain Bolts stafettkamrat från London-VM Michael Campbell har skadats svårt och talangen Jordan Scott har avlidit i en trafikolycka, rapporterar Jamaica-Gleaner.
Bolts galna festnota under VM avslöjad
The Sun kunde i förra veckan visa hur Usain Bolt festade vilt - mitt under pågående VM i London.Nu har Daily Mirror kommit över jamaicanens nota för en av festkvällarna.Den landade på 75 000 kronor.
Blöta festkvällen innan VM-fiaskot
Usain Bolts mediokra VM-insats kan ha fått sin förklaring.Enligt The Sun festade jamaicanen vilt mitt under mästerskapet – och fångades på bild.
Läs mer om VM-fiaskot.
Bolts ilska efter sitt sista farväl
LONDON. Usain Bolt tackade för sig med ett ärevarv inför fullsatta läktare i London.Som ett startskott för sitt nya liv så röt han i från mot dopingen inom friidrotten.– Om du fuskar borde du stängas av på livstid, säger han.
Läs mer om London.Som.
Bolt: Tror att jag nästan grät
Usain Bolts sista mästerskap blev inte alls vad han hade hoppats. Men sprintkungen fick ett sista känslosamt avslut tillsammans med Londonpubliken. – Jag tror att jag nästan grät, det var nära, säger Bolt.
Läs mer om Bolt och Londonpubliken.
Bolts avsked – efter tunga VM:et
Läs mer om VM.et.
Bolts ord i natt efter kollapsen
LONDON. Usain Bolts otroliga karriär slutade med han drabbades av kramp och kollapsade på banan under stafetten.Efteråt flydde Bolt från arenan utan att prata med någon.Men nu bryter han tystnaden på Snapchat.– Jag gjorde allt jag kunde, säger Bolt.
Läs mer om Bolt och Snapchat.
Sorgen: Fruktansvärt – det är en katastrof
En enastående karriär är över.Och den slutade på värsta tänkbara sätt.Usain Bolts lagkamrater är förtvivlade efter att tidernas främste löpare fallit ihop skadad under VM-finalen på 4x100 meter.– Det är en katastrof, det är fruktansvärt, säger Julian Forte till TV4.
Läs mer om Julian Forte, TV4 och VM-finalen.
Bolts VM-mardröm: Skrek ut sin smärta
Usain Bolts sista show på den stora scenen.Lagkapp. Fyra gånger 100 meter och Bolt var fjärde man för Jamaica.Då hände det som inte fick hända.Usain Bolt hann bara drygt 40 meter innan han började halta, och till slut föll ihop.– Det är ganska säkert en muskelbristning han har råkat ut för, säger A Lennart Julin i TV4.
Läs mer om A Lennart Julin, Bolt, Jamaica.Då och TV4.
Jamaica till final i Bolts sista tävling
Usain Bolt närmar sig slutet av karriären.Nu har han bäddat för att sluta på topp – efter att ha tagit sitt lag till final i 4x100 meter i friidrotts-VM i London.Usain Bolt sprang Jamaica fjärde och sista sträcka och landslaget vann på tiden 37,95.
Läs mer om Jamaica och London.Usain.
Kaotiska scenerna: Upprörd stämning
Kaotiska scener inför Usain Bolts sista dag.Brandlarmet utlöstes vid ingången till friidrottsarenan och flera aktiva idrottare stoppades från att gå in.– Det var en väldigt upprörd stämning här, säger Tommy Åström i Eurosport.
Läs mer om Eurosport och Tommy Åström.
Stjärnorna överraskade – av den nakna kuppen
LONDON. Bara några få minuter innan Usain Bolts sista 100 meterslopp så tog en streakare sig in på löparbanan.Något som blivit en snackis i sociala medier - och bland VM-utövarna.– När jag såg det tänkte jag bara: vad händer?, säger sjukamperskan Grit Sadeiko.
Läs mer om Grit Sadeiko och VM-utövarna.
Oväntade försvaret efter dopingilskan
Skandalomsusade sprintern Justin Gatlin chockade en hel värld när han knep 100 meters-guldet i Usain Bolts avskedsföreställning - och buades ut av Londonpubliken efteråt.Nu får Gatlin oväntat stöd - av Therese Johaugs advokat Mike Morgan.
Tittarsucc under VM: Fantastiskt
Det råder stort intresse bland tv-tittarna för friidrotts-VM i London.Såväl Daniel Ståhls guldjakt i diskus som Usain Bolts 100 meters-final följdes av miljonpublik.– Väldigt roligt. Det är fantastiska siffror, säger TV4:s sportchef Erik Westberg.
Läs mer om Erik Westberg och London.Såväl.
Årets största lottovinst till Skåne – 14,5 miljoner
När lördagens Lotto hade dragits stod det klart att årets största vinst har kammats hem.Och det blev en vinnare i Hässleholm som vann.– Om jag nu får tag på vinnaren eller om hen sitter som fastklistrad framför Friidrotts-VM och Usain Bolts sista show, säger Magnus Fridell, vinnarkommunikatör.