Bombdåd

Bombdåd mot sjukhus

Över 20 personer är skadade efter en bombattack på ett sjukhus i Bangkok. Polisen i Thailand har hittat spår efter en sprängladdning.
Läs mer om Bangkok och Thailand.

Minst 35 döda i bombdåd i Irak

Minst 35 människor har dödats i flera självmordsbombningar i Irak under fredagen. Bombdåden inträffade i huvudstaden Bagdad och utanför staden Basra, i södra delen av landet.
Läs mer om Bagdad, Basra och Irak.
Tysk åklagare: Syrier skulle spränga bomb i Köpenhamn
En syrisk man misstänks ha planerat ett bombdåd i Köpenhamn, enligt den tyska åklagarmyndigheten i Stuttgart.
Läs mer om Köpenhamn och Stuttgart.

Misstänkta 15-åringen hade kontakt med IS

Den 15-åriga flickan hade kontakt med IS och köpte en bombmanual.Nu står hon inför rätta, misstänkt för att ha planerat två bombdåd.Nedräkningen är i gång. Tio dagar, skrev hon på Twitter enligt åklagarens bevisning.
Läs mer om Twitter.
Pakistan: Tio dödade i bombdåd av talibaner
Minst tio människor har dödats och 13 skadats i ett bombdåd i nordvästra Pakistan. Enligt lokala myndigheter blev den minibuss som de färdades i utsatt för en fjärrstyrd sprängladdning.
Läs mer om Pakistan.
Tio dödade i bombdåd av talibaner
Minst tio människor har dödats och 13 skadats i ett bombdåd i nordvästra Pakistan. Enligt lokala myndigheter blev den minibuss som de färdades i utsatt för en fjärrstyrd sprängladdning.
Läs mer om Pakistan.
Dansk tonårsflicka planerade bombdåd mot två skolor
Den 15-åriga flickan blev radikaliserad efter en semester i Turkiet.När hon kom hem till Danmark började hon planera bombattacker mot två skolor.Nu står hon inför rätta och riskerar att spärras in för alltid.
Läs mer om Danmark och Turkiet.När.
Evakuering i Syrien återupptas efter bombdåd
Evakueringen av belägrade städer i Syrien fortsätter nu, efter att 126 människor dödats i ett självmordsdåd i Rashidin, väster om Aleppo, i helgen.
Läs mer om Aleppo, Rashidin och Syrien.
Bombdåd avvärjt mot påskhögtid i Lahore
En kvinna som tros ha planerat ett självmordsdåd mot kristna påskfirare har gripits i Lahore i Pakistan. Hon misstänks sympatisera med terrorrörelsen IS, säger en talesperson för armn.
Läs mer om Lahore och Pakistan.
Åklagare: Högerextremister kan ligga bakom bombdåd
De tre brev där militanta islamister tar på sig attentatet mot Borussia Dortmunds spelarbuss misstänks vara falska. Tvärtom tror åklagare att det kan vara högerextremister som författat breven, för att skylla attentatet på muslimer.
Marc Bartra skriver fint efter bombattacken
Marc Bartra fick opereras efter att Borussia Dortmunds lagbuss utsattes för ett bombdåd. Nu berättar han om känslorna efter händelsen som skakade fotbollsvärlden. Det var de längsta och värsta 15 minuterna i mitt liv, skriver han på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Beskedet om Bartra: Väldigt ont
Marc Bartra fick opereras efter att Borussia Dortmunds lagbuss utsattes för ett bombdåd.Operationen gick bra – men allt pekar på att spanjoren kommer att bli borta från fotbollsplanen under en längre period.– Han kommer att vara kvar på sjukhuset i några dagar, säger pappan Jos Bartra enligt AFP.
Läs mer om AFP och Bartra.
Brevet avslöjar motivet bakom attacken
Fotbollslaget Borussia Dortmund föll offer för ett bombdåd i går.Nu har ett brev med referenser till islamistiska motiv hittats i närheten av brottsplatsen, rapporterar Süddeutsche Zeitung.
Egypten har beslutat om undantagstillstånd
Egyptens regering har beslutat att införa undantagstillstånd i tre månader efter söndagens bombdåd mot två koptiska kyrkor, då över 40 människor dödades. Undantagstillståndet träder i kraft från klockan 13 på måndagen, svensk tid, och måste godkännas av parlamentet inom sju dagar för att fortsätta gälla.
Dödligt bombdåd i Lahore
En självmordsbombare har sprängt sig intill ett armfordon i den pakistanska staden Lahore. Minst sex personer dödades och 18 skadades, uppger officiella företrädare på plats.
Läs mer om Lahore.
Många döda i bombdåd i Bagdad
Läs mer om Bagdad.
Många döda i bombdåd i Bagdad
Minst 13 människor har dödats och ytterligare omkring 40 skadats i ett bombdåd i Iraks huvudstad Bagdad.
Läs mer om Bagdad.
Flera döda efter attacker i Bangladesh
Minst en person har dödats i ett bombdåd i närheten av en militärbas i Sylhet-regionen i nordöstra Bangladesh. Dådet följer på flera attentat under de senaste dagarna, där terrorgruppen IS påstår sig ligga bakom dåden.
Läs mer om Bangladesh och Sylhet-regionen.
Minst fyra döda i bombdåd i Maiduguri
Minst fyra människor har dödats i en rad bombdåd i Maiduguri i nordöstra Nigeria, enligt polisen. Ytterligare 18 personer har skadats i attentaten.
Läs mer om Maiduguri och Nigeria.
Två misstänkta för bombdåd i Göteborg släppta
Båda personerna som förra veckan blev misstänkta i utredningen kring bombattentaten i Göteborg har släppts, enligt Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Två släppta för bombdåd i Göteborg
Båda personerna som förra veckan blev misstänkta i utredningen kring bombattentaten i Göteborg har släppts.Det skriver Göteborgs-Posten under måndagskvällen.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.