Bombdåd

Bombnazisterna kvar i häkte

Två av de bombåtalade nazisterna i Göteborg blir kvar i häkte i väntan på dom.Det meddelar hovrätten nu på torsdagsmorgonen.Domen, där åklagaren yrkat på betydligt högre straff, i det uppmärksammade målet mot tre män för en serie bombdåd i centrala Göteborg kommer den 22 september.
Läs mer om Göteborg.
Polisens miss gjorde att nazisterna gick fria
Den nazistiska terrorcellen mördade tio personer under en sjuårsperiod. I centrum för Christoph Anderssons bok Nazisten som teg står Beate Zschäpe, åtalad för medhjälp till mord, bombdåd och rån i Tysklands största terrorrättegång sedan 1970-talet.
Läs mer om Beate Zschäpe och Nazisten.
Tiotal dödade i bombdåd i Jemen
Ett tiotal civila dödades när en bomb exploderade i staden Qaataba i sydvästra Jemen. Ytterligare omkring en handfull människor skadades i dådet.
Läs mer om Jemen och Qaataba.

Bombdåd i Kabul – minst 24 döda

Läs mer om Kabul.
Minst 24 döda i bombdåd i Kabul
Minst 24 människor har dödats och 42 har skadats när en bilbomb detonerade i västra Kabul i Afghanistan, meddelar en talesperson för landets inrikesdepartement, som tillägger att dödssiffran kan stiga.
Läs mer om Afghanistan och Kabul.
Många döda i dubbla bombdåd i Kamerun
Två personer har sprängt sig själva i nordöstra Kamerun. 14 människor dödades och 30 skadades i den samordnade attacken, som enligt säkerhetskällor sannolikt genomfördes av den terrorstämplade extremistgruppen Boko Haram.
Läs mer om Boko Haram och Kamerun.
Svensk IS-anhängare planerade bombdåd
En 21-årig man döms till sex och ett halvt års fängelse efter att ha planerat ett bombdåd i Köpenhamn, skriver Berlingske.Mannen uppges ha varit redo att döda flera människor i en självmordsattack.Instruktionerna för bombdådet ska ha kommit från en 30-årig man, bosatt i Sverige.
Många döda i bombdåd i Nigeria
Minst 17 människor har dödats och ytterligare 21 skadats i flera bombdåd i Maiduguri i Nigeria, enligt polisen, som uppger att det rör sig om självmordsdåd. Gärningsmännen ska ha slagit till mot fyra områden i staden.
Läs mer om Maiduguri och Nigeria.
Tre med kopplingar till NMR döms för bombdåd
Tre personer med tidigare kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen döms till fängelse för flera bombdåd i Göteborg.
Läs mer om Göteborg, NMR och Nordiska.
Flera döda i PKK-attacker
En soldat, en vakt och tre vägarbetare har dödats i fyra separata bombdåd utförda av den kurdiska PKK-gerillan i sydöstra Turkiet, enligt lokala myndigheter.
Läs mer om Turkiet.
Åklagaren om bombdåden: Kan komma fler liknande
Kammaråklagare Mats Ljungqvist målade upp en dyster bild under sista rättegångsdagen mot de tre nazisterna Viktor Melin, 23, Jimmy Jonasson, 51 och Anton Thulin, 20. De tre står åtalade för tre bombdåd i Göteborg.–Det kan komma flera liknande dåd i framtiden. Tingsrätten har en möjlighet att markera mot politiska bombdåd, säger åklagaren som yrkar på långa fängelsestraff.
Åtta gripna efter dödligt bombdåd
Efter explosionen i ett exklusivt köpcentrum i Colombias huvudstad Bogot för en vecka sedan har åtta personer nu gripits misstänkta för mord och terrorism.
Läs mer om Bogot.
Bombdåd mot polis i Pakistan
Minst 11 personer dödades och över 20 skadades när en bomb detonerade i närheten av polischefens högkvarter i den pakistanska staden Quetta. Explosionen var så kraftig att den hördes över hela staden och dramatiska tv-bilder visar förödelsen den förde med sig.
Läs mer om Pakistan och Quetta.
Åklagaren: Viktor Melin, 23, skapade bombkaos
Under onsdagen inleds rättegången om de bombdåd som skakat Göteborg.Tre personer med kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen står åtalade för att ligga bakom dåden.– Det är fråga om mycket allvarlig brottslighet, har åklagaren Mats Ljungqvist tidigare sagt.
Läs mer om Göteborg.Tre och Nordiska.
Många döda i bombdåd vid flyktingläger
Minst 16 människor har dött i en attack utförd av två kvinnliga självmordsbombare vid ett stort flyktingläger i byn Kofa utanför Maiduguri i nordöstra Nigeria, meddelar myndigheterna. Lägren bebos av människor som blivit hemlösa sedan de flytt undan den islamistiska terrorgruppen Boko Haram.
Läs mer om Boko Haram, Kofa, Maiduguri och Nigeria.
Bombdåd mot diskotek i Mogadishu
Ett bombdåd har inträffat på ett hotell där Mogadishus enda diskotek ligger. En bil rammade ingången till Posh Hotel i Somalias huvudstad och exploderade.
Läs mer om Mogadishu och Posh Hotel.
Bombdåd mot diskotek i Mogadishu
Läs mer om Mogadishu.
Nazistorganisationen bakom bombmännen
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, vill genom revolution störta demokratin och i fredags åtalades tre män med koppling till organisationen för en serie bombdåd i Västsverige. Expressen har kartlagt ledarnätverket bakom NMR - och hittat våld, hets och hat. – Du kan dra åt helvete, säger NMR:s presstalesman Pär Öberg till Expressen.
Ygemans terrorsvar: Kan ändra på lagen
Tre nazister har åtalats efter en serie bombdåd mot flyktingförläggningar och politiska motståndare i Göteborg – men åklagaren anser inte att de gjort sig skyldiga till terroristbrott.Nu kan terrorlagen komma att ändras.– Om det skulle krävas är jag inte främmande att förtydliga lagstiftningen, säger inrikesminister Anders Ygeman, S.
Läs mer om Göteborg.