Bombdåd

Många döda i bombdåd i Bagdad

Läs mer om Bagdad.

Många döda i bombdåd i Bagdad

Minst 13 människor har dödats och ytterligare omkring 40 skadats i ett bombdåd i Iraks huvudstad Bagdad.
Läs mer om Bagdad.
Flera döda efter attacker i Bangladesh
Minst en person har dödats i ett bombdåd i närheten av en militärbas i Sylhet-regionen i nordöstra Bangladesh. Dådet följer på flera attentat under de senaste dagarna, där terrorgruppen IS påstår sig ligga bakom dåden.
Läs mer om Bangladesh och Sylhet-regionen.
Minst fyra döda i bombdåd i Maiduguri
Minst fyra människor har dödats i en rad bombdåd i Maiduguri i nordöstra Nigeria, enligt polisen. Ytterligare 18 personer har skadats i attentaten.
Läs mer om Maiduguri och Nigeria.

Två misstänkta för bombdåd i Göteborg släppta

Båda personerna som förra veckan blev misstänkta i utredningen kring bombattentaten i Göteborg har släppts, enligt Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Två släppta för bombdåd i Göteborg
Båda personerna som förra veckan blev misstänkta i utredningen kring bombattentaten i Göteborg har släppts.Det skriver Göteborgs-Posten under måndagskvällen.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
En person släppt för bombdåd i Göteborg
I veckan berättade GP att ytterligare två personer är misstänkta i utredningen som gäller bombdåden i Göteborg.Nu har en av personerna släppts på fri fot – det är oklart om misstankarna kvarstår.– Vi hade polisförhör och därefter bestämde åklagaren att han släpps fri, säger försvarsadvokaten Jan Steneby.Sedan tidigare sitter tre personer med kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen häktade i samma mål.
Ytterligare två personer misstänks för bombdåd
Ytterligare två personer är misstänkta i utredningen som gäller bombdåden i Göteborg, skriver GP.Sedan tidigare sitter Victor Melin, Jimmy Jonasson och Anton Thulin häktade i utredningen.De tre har starka kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.
En tros död i bombdåd i Homs
Okända gärningsmän har utlöst en sprängladdning på en buss i den syriska staden Homs, enligt statlig syrisk tv och statliga nyhetsbyråer. Explosionen ägde rum i området Wadi a-Dhahb.
Läs mer om Wadi.
Bombdåd i Damaskus – minst 30 döda
Minst 30 människor har dödats när två bomber exploderade i Syriens huvudstad Damaskus, rapporterar Reuters.
Blodig dubbelbombning i Damaskus
Minst ett 30-tal människor har dödats i bombdåd i det krigsdrabbade Syriens huvudstad Damaskus, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Läs mer om Syriska.
Irakiskt bombflyg mot IS i Syrien
Det irakiska flygvapnet har bombat extremistgruppen Islamiska statens positioner i grannlandet Syrien. Attackerna beskrivs som vedergällning för bombdåd i den irakiska huvudstaden.
Läs mer om Islamiska och Syrien.
Explosion i Lahore inget bombdåd
Explosionen som dödade tio personer i den pakistanska staden Lahore i torsdags var en olycka, troligtvis orsakad av en gasläcka. Inledningsvis beskrevs händelsen som ett bombdåd.
Läs mer om Lahore.
Explosion i Lahore inget bombdåd
Läs mer om Lahore.
Flera döda i förmodat bombdåd i Lahore
Minst fem människor har dödats och 15 skadats vid en explosion i Lahore i Pakistan, enligt myndigheterna.
Läs mer om Lahore och Pakistan.
Många skadade i bombdåd mot domstol
Minst tre människor har dödats och ett 20-tal skadats i ett bombdåd vid en domstolsbyggnad i Charsadda i nordvästra Pakistan.
Läs mer om Charsadda och Pakistan.
Räd mot terrorister i Pakistan
Över hela landet har pakistanska myndigheter slagit till mot misstänkta terrorister, dagen efter ett blodigt bombdåd. Många personer har gripits, enligt myndigheterna.
Läs mer om Pakistan.
45 människor döda i bombdåd i Bagdad
45 människor dog i ett sprängdåd i Bagdad i Irak på torsdagen, uppger bland andra BBC.
Läs mer om BBC, Bagdad och Irak.
Bilbomb i Bagdad dödade fyra
Minst fyra människor har dödats i ett bombdåd i Bagdad, enligt irakiska polisen.
Läs mer om Bagdad.
Nazisternas folkliga strategi kan leda till mer våld
Svenska nazister har ändrat strategi. I Göteborg sitter tre män med kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen häktade för bombdåd. Organisationen försöker bredda sig och locka fler utanför högerextrema miljöer – något som enligt experter kan leda till en motreaktion med mer våld från den mest extrema falangen.
Läs mer om Nordiska.
Nazistledarna i Sverige som hetsar till våld
Nu flyttar nazisterna fram sina positioner. Bombdåd, upplopp, knivbeväpning och Hitlerhyllningar. Expressen har kartlagt vad nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, misstänks och dömts för den senaste tiden. – Du kan dra åt helvete, säger NMR:aren Philip Olsson, som nyligen dömdes för våldsamt upplopp.
Städarens båda ben bröts av vid bombdåd
Städaren skulle slänga sopor i en container utanför flyktingboendet då en av påsarna exploderade.Han fick splitterskador på hela kroppen och båda benen bröts av, enligt arbetsgivarens anmälan till Arbetsmiljöverket som GT tagit del av.Nu ingår sprängningen i samma Säpo-ledda utredning som attentatet mot en vänsterlokal och fyndet av en hemmagjord sprängladdning utanför ett annat flyktingboende i Göteborg.–Det är fruktansvärt och jättetragiskt, säger städarens chef och berättar att den anställde fortfarande vårdas på Sahlgrenska sjukhuset.