Book

Analytiker och centralbank ser positiva utsikter för den amerikanska ekonomin

Det är en ljus bild av den amerikanska ekonomin som Federal Reserve, den amerikanska centralbanken målar upp i sin senaste rapport Beige Book som släpptes i veckan. Investerarna har också blivit påtagligt mer positiva till börsen efter en ovanligt negativ syn förra veckan, visar den senaste undersökningen av organisationen American Association of Individual Investors, AAII.

Pappans tuffa kamp efter Jessicas död: Kränkande

Jessica Sirn, 22, hittades död i sin lägenhet i Venezuela 2012.Nu begär Skatteverket att hennes pappa ska betala kvarskatt – för jobb dottern sägs ha utfört förra året.– Det är så kränkande så det finns inte, säger Fredrik Book.
USA-börser: Energibolagen dagens vinnare
USA-börserna visade en blandad utveckling på onsdagen med en dragning uppåt. Intresse riktades mot Fed Beige Book som publicerades på onsdagskvällen och William Dudley som talade om USA:s ekonomiska utsikter en timme efter att Beige Book publicerades. Sektorvis befann sig energibolagen i toppen och var upp 1,6 procent.
Fed: Tillväxten blir blygsam
USA:s ekonomi fortsatte att expandera i blygsam till måttlig takt över landet. Det framgår av den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.
Läs mer om Beige Book.

Barnens värld hotas av fattiga, brutala, drogberoende vuxna

Hennes romaner refuserades – för att de handlar om fattiga svarta i den amerikanska Södern. Men nu har Jesmyn Ward vunnit National Book Award två gånger om, och hennes böcker syns överallt. Ida Thern har läst nya De dödas sång.
"Jag fick ett sms av Anna Book som var sju A4-sidor långt"
Efter att ha blivit "Arga snickaren" med hela Sverige har han fortsatt sin programledarbana och leder just nu "Robinson". Vi ställde 14 snabba frågor till Anders Öfvergård om allt i från sorg och död till framgångar och favoritord.
Läs mer om A4-sidor, Anna Book, Arga, Robinson och Sverige.
Annons: Enastående batteritid, Massivt kraftfull- Kritikerna om Surface book 2
Surface book 2 är en hybriddator där vi fokuserar på dig som användare och det kommer nu glädjande nyheter specifikt för Svenska konsumenter.
Läs mer om Massivt, Surface och Svenska.
Anna Book ångrar operationen
Anna Book har kämpat med dålig självkänsla sedan hon var tonåring.I en intervju med Svenska Dagbladet berättar hon om sin kamp för att må bra i sin egen kropp – och avslöjar att hon ångrar en bröstförminskning som hon gjorde då hon var 18.–Jag ska säga något jag aldrig sagt förut: Det där med ryggen var ett svepskäl. Jag opererade mig för att få vara i fred, säger hon till SvD.
Läs mer om SvD och Svenska Dagbladet.
Imponerande – årets bästa svenska film kan vara här
Överviktiga är lata, slarviga och inkompetenta – samhällets syn på fetma är skoningslös. Den svenska sångerskan Anna Book och författaren Roxane Gay är två som bär vittnesbörd. Och enligt en ny avhandling bemöter även vården tjocka patienter på fel sätt. Ett fördjupande reportage i dagens kulturmagasin resonerar kring vår tids syn på fetma. Läs också om Gabriela Pichlers Amatörer, som kan vara årets bästa svenska film, det uppmärksammade nya dikteposet Aednan, Stephen Hawkings livsverk och mycket mer. Trevlig läsning!
Läs mer om Aednan, Anna Book och Roxane Gay.
Anna Book: Feta personer är vår tids byfånar
Överviktiga är lata, slarviga och inkompetenta – samhällets syn på fetma är skoningslös. Den svenska sångerskan Anna Book och författaren Roxane Gay är två som bär vittnesbörd. Och enligt en ny avhandling bemöter även vården tjocka patienter på fel sätt.
Läs mer om Anna Book och Roxane Gay.
Fed: Blygsam till måttlig tillväxt för USA:s ekonomi
USA:s ekonomi fortsatte att expandera i blygsam till måttlig takt över landet. Det framgår av den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.
Läs mer om Beige Book.
Sprickan hos SVT – om heta filmen med Anna Book
Det råder osämja på SVT – kring Anna Book. Det är sångerskans heta och halvnakna sketch med Paradise hotel-hunken Smail Alihodzic som skapat en spricka hos innehållsteamet i Melodifestivalen. – Jag vet inte varför den är så himla kontroversiell, säger projektledaren Anette Helenius.
Därför stoppades Anna Books avklädda film
Anna Book spelade in heta och halvnakna scener med Smail Alihodzic.Men filmen stoppades av SVT som när det väl kom till kritan valde att visa filmen om tvåhålsfilten.– Min man har sett reklamfilmen och han vill bara se den igen, igen och igen, har Anna Book tidigare sagt.
Anna Books vågade film hyllas av maken
Här försöker en halvnaken Smail Alihodzic kyssa Anna Book.Nu berättar sångerskan om den heta inspelningen med Paradise hotel-hunken inför Melodifestivalen 2018:s tredje deltävling.– Min man har sett reklamfilmen och han vill bara se den igen, igen och igen, säger Anna Book.
Oskarp humor och förutsägbar musik i årets Melodifestival
Fab Freddies "Hoodiladi", David Lindgrens klumpiga skämt om mansplaining och killgissande och Anna Book som flashar med schlagerdivornas obligatoriska kritvita fejktänder och kör räkningar i en mixer - så här långt imponerar inte
Läs mer om Anna Book och Melodifestival.
Anna Book stoppas av SVT – stryker sexuella scenen
Anna Book skulle ha gjort reklam för ett ett påhittat vibrerande träningsredskap i Göteborg. Nu har SVT valt att plocka bort klippet och ersätta det med en annan sketch med sångerskan. Huruvida det stoppade klippet kommer att visas är oklart. Den kommer möjligtvis senare, säger Jan-Erik Westman, pressansvarig.
Läs mer om Göteborg, Jan-Erik Westman och SVT.
Fahl på festival: Diskningarna har en lång historia i Melodifestivalen
Anna Book, Anders Fernette och Kärlek och pepparrot – diskvalificeringarna har en lång schlagerhistoria. Att skivbolagen och SVT inte lärt sig av sina misstag är underligt.
Läs mer om Kärlek, Melodifestivalen och SVT.
Anna Books comeback efter bråket med SVT
För två år sedan diskades Anna Book från Melodifestivalen.Nu – efter den stora konflikten med SVT – gör programledaren comeback i programmet. Sångerskan medverkar i flera förinspelade sketch.– SVT tar inte ett nej och trägen vinner, säger Anna Book
Därför vill Book sälja sina gamla trosor
Anna Book rasade i vikt efter sin medverkan i Biggest Loser VIP och de tidigare underkläderna passar inte längre. Sångerskan erbjuder sig nu att sälja gamla trosor i utmärkt skick. – Någon kvinna skulle kanske bli jätteglad för ett par mjuka bomullstrosor? Som inte har några. De här är för stora för mig nu, jag kan liksom inte ha dem, säger hon i en livesändning på sin Instagram.
Läs mer om Biggest Loser VIP, Book och Instagram.
Books beslut – säljer lägenheter efter bråket
Efter bråket med Anders Öfvergård.Nu säljer Anna Book och maken Roberto Toledano lägenheten som var med i Arga snickaren VIP, rapporterar Aftonbladet.– Jag har egentligen aldrig velat flytta hit, säger sångerskan och tv-profilen till tidningen.
Bokrecension: Ny fantasy om kampen mot totalitarismen
Philip Pullman fick Almapriset 2005, mycket för sin trilogi Den mörka materian. Nu kommer äntligen uppföljaren, The Book of Dust, som går till storms mot religion och begränsad yttrandefrihet.
Läs mer om Almapriset, Den, Dust och The Book.
Så gott som tyst i Sverige om Pullmans äventyrsserie
Ekon av både Harry Potter och Alice i Underlandet kan skönjas i den fantasieggande parallellvärld som målas upp i första delen av fantasy-trilogin The book of dust. I Storbritannien är boken en av höstens stora litterära händelser, men i Sverige väntar Philip Pullman ännu på sitt genombrott.
Anna Books livsfarliga svek
Anna Book riskerade sin hälsa för att gå ner i vikt, och ljög för sig själv i sin livsfarliga bantning. Nu har Anna Book lagt om livet för att inte svika sig själv och sitt mående - och fortsätta leva med sin älskade familj. Så många gånger tänkte jag fel - jag måste bli smal skriver Anna Book i ett inlägg på Instagram.
Läs mer om Anna Book och Instagram.
Beige Book: Blygsam till måttlig tillväxt
USA:s ekonomi fortsatte att expandera i blygsam till måttlig takt för perioden som sträcker sig till 17 november.