Borde

Myndighetsflytt sågas: Satsa på järnväg i stället

Satsningar på järnväg och polis borde prioriteras före utlokalisering av myndigheter, enligt Britta Lejon, ordförande i Statsanställdas förbund, ST. – Myndighetsledningar som har verksamheter som fungerar får ett mycket svårt uppdrag, säger hon.
Läs mer om Britta Lejon.
Ruben Östlund har blivit smått odräglig
Med en historisk Guldpalm på meritlistan borde triumfen vara given för The square.Men Ruben Östlunds högmod kan bli hans fall på galan i kväll, då Guldbaggen riskerar att reduceras till ett tröstpris till Borg, Sameblod och de andra.
Läs mer om Borg, Guldbaggen, Guldpalm, Sameblod och The.
9 hemliga bilar – som du inte borde få se än
En rad biltillverkare passar på att göra sina vintertester i Sverige nu under den kallaste perioden. Mercedes är flitigt med en rad nya bilar på gång och det handlar om nya bilar i kompaktserien samt flera ansiktslyftningar.Och den här veckan kan vi också bjuda på en husbil.
Läs mer om Sverige.

Mycket står på spel – och Europa borde hålla andan

När de tyska socialdemokraterna ska rösta om de ska påbörja regeringsförhandlingar med Angela Merkels CDU på söndagseftermiddagen är det mycket som står på spel. Blir det ett nej, påverkar det inte bara världens mäktigaste kvinna – det kommer att märkas i hela EU.
Läs mer om Europa.
Johaug är stenrik – borde betala tilbaka
PLANICA. Norges skidförbund tar hela notan för Therese Johaugs rättegångskostnader: 3,5 miljoner kronor.Och ja, jag kan faktiskt förstå varför.Däremot förstår jag inte alls varför inte stenrika Johaug inser att hon faktiskt borde betala tillbaka.
Läs mer om Johaug.
Fler biltillverkare bör godkänna HVO100
HVO100 har mycket bra klimatprestanda, säger Trafikverkets miljöexpert Håkan Johansson. – Fler tillverkare borde godkänna bränslet så vi lättare klarar klimatmålen, säger han.
Läs mer om Håkan Johansson.
Maja Dahlqvist borde ha fått chansen igen
Maja Dahlqvist gjorde sensation i sprinttävlingarna i Dresden. Men hon får inte åka helgens sprint i Planica och missar nu chansen att visa att hon är värd en OS-biljett. – Man kan ju tycka att Maja Dahlqvist borde fått chansen igen och inte bli avskriven en OS-biljett, hon åkte så pass bra förra helgen, säger Johan Olsson.
Klimatet delar medelklassens resvanor – avstå eller utforska?
Klimatmedvetandet har lett till att delar av medelklassen resevägrar – medan andra reser längre än någonsin. Det menar konsumtionsforskaren Sofia Ulver.– Vi borde fråga oss varför resandet skulle vara ett kvitto på livskvalitet, säger hon.
Läs mer om Sofia Ulver.
First Aid Kit: Sveriges gränslösa kärlek till USA är absurd
Saknar trovärdighet, borde hålla sig till pop och bortskämda småtjejer. Omdömena som systrarna Söderberg från Svedmyra fick vid debuten svider fortfarande. Andres Lokko mötte dem för ett samtal om machokultur, hjärtesorg och den nya skivan Ruins.
Läs mer om Svedmyra, Söderberg och USA.
Federer klarade hettan: Det har varit värre
Det är fortsatt extremt hett i Melbourne. Men det borde inte vara något problem enligt Roger Federer. – Om du vill vara bland de bästa måste du spela under alla förutsättningar, säger han.
Läs mer om Melbourne och Roger Federer.
Viktor Lundquist: Det här kan Sverige lära av USA
Magnitskijlagen tillämpas nu globalt av USA och allt fler länder antar lagen. Det borde också Sverige göra, skriver Viktor Lundquist.
Läs mer om Sverige, USA och Viktor Lundquist.
Federer: Det har varit värre
Det är fortsatt extremt hett i Melbourne. Men det borde inte vara något problem enligt Roger Federer. – Om du vill vara bland de bästa måste du spela under alla förutsättningar, säger han.
Läs mer om Melbourne och Roger Federer.
Mora IK borde drömma mardrömmar om Leksand
Nej, inget allsvenskt lag kan hota detta Rögle.De allsvenska lagen får hoppas på att möta Karlskrona i kvalet.Och Mora borde drömma mardrömmar om Leksand.
Läs mer om Karlskrona, Leksand och Rögle.De.
Livsviktiga mobilknepet som alla borde kunna
I en farlig situation kan det vara livsviktigt att snabbt kalla på hjälp.Genom att klicka fem gånger på din Iphone aktiverar du en ny funktion som kan hjälpa dig om du är i nöd.
Läs mer om Iphone.
Leksaken från Åhlns blev en dödsfälla
Lovisa Lyckander köpte en maracas på Åhlns till sin dotter i julklapp – men leksaken förvandlades snart till en dödsfälla.Nu reagerar mamman starkt på hur företaget hanterade hennes ärende.– De borde ha återkallat den direkt, säger Lovisa.
Läs mer om Lovisa.
IOK ändrar sig – Tre Kronors läkare får åka till OS
Tre Kronors läkare Björn Waldebäck hamnade i centrum under OS i Sotji 2014 efter Nicklas Bäckströms positiva dopningsprov. Något som gjorde att Internationella olympiska kommittns (IOK:s) disciplinkommitt ansåg att det var tveksamt om Björn Waldebäck borde vara välkommen tillbaka till ett nytt OS.
Stämplas som matbluff – producenten slår tillbaka
I Årets matbluff nomineras flera varor för att vara vilseledande – nu svarar livsmedelsproducenterna.Kryddmärket Kockens lovar hädanefter riktig citron i sin ekologiska citronpeppar – och Polarica anser att deras kronhjortskav inte borde vara nominerat.– Om vi hade använt oss av åsnekött skulle jag själv ha skrivit under på den här listan. Men kronhjort är ett vilt djur, säger Michael Lundahl, försäljningschef i Sverige.
Läs mer om Michael Lundahl, Polarica och Sverige.
Åsas kritik mot Lindex barntröja: Hur tänker de?
Mamman Åsa Nilsson Söderström riktar skarp kritik mot Lindex på grund av tröjtrycket Too cool for school.Hon menar att det Lindex understödjer en destruktiv anti-plugg-kultur som finns bland killar.– Jag tycker att de borde dra tillbaka tröjan, säger hon.
Läs mer om Lindex och Too.
Nytt avtal ska sänka kostnaden för Nya Karolinska
På grund av att inflationen är lägre än väntat, kommer kostnaden för Nya Karolinska att minska med 1,9 miljarder kronor. Alliansen i Stockholms läns landsting vill också omförhandla OPS-avtalet för att sänka kostnaderna. Finanslandstingsråd Irene Svenonius (M) är samtidigt kritisk till sina företrädare. – Alla som röstade för OPS-avtalet borde idka självkritik, säger hon.
Läs mer om Nya Karolinska.
Hultqvist: Statens inflytande över ägande obefintligt
Svenska staten borde ha större inflytande i beslut när utländska aktörer ska köpa hamnar och fastigheter i Sverige, det menar försvarsminister Peter Hultqvist. – Vi tittar på hur vi ska kunna införa skyddsområden och garantera ett statligt inflytande, sa Hultqvist till Ekot.
Johan Schück: Kapitalskatter. USA:s skattesänkningar kan öppna för svensk reform
USA:s just beslutade skattesänkningar påverkar även Sverige. Det är senaste skälet för en ny svensk skattereform. Men tiden borde sedan länge vara mogen.
Läs mer om Sverige.
Ungdomsförbund satte upp eget nät på Folk och försvar
Piratpartiets ungdomsförbund Ung pirat kuppade mot deltagarna på Folk och försvars rikskonferens – igen.Förbundet säger att de upprättat ett öppet nätverk som de sen övervakade. Mellan 90 och 100 personer anslöt till nätverket.– Det är extremt allvarligt. Det är ju Folk och försvar, de borde ha koll, säger Rebecka Mc Neill, vice ordförande.
Läs mer om Folk, Rebecka Mc Neill och Ung.