Borde

FN-chef: Utan mathjälp hade de inte överlevt

Ingen människa borde bo där. Det säger Syrienchefen för FN:s Världsmatprogram som chockats av synen i Raqqa och nu fruktar blodbad i Idlib. Ändå hyser han hopp.
Läs mer om Idlib, Raqqa och Syrienchefen.

INSÄNDARE: Borde inte talas om analsex i tv - finns det inga tv-anställda med moral?

Håller svensk tv på att sjunka till botten med sina hemska sexfyllda program? Finns det inga personer med lite moral som arbetar med programinköp från USA? Jag häpnar och är störtförbannad över att dessa program får visas i svensk tv.
Läs mer om USA.
Lagkaptenen vill ha tydlighet från Zlatan: Han borde ringa Janne
Debatten om Zlatan Ibrahimovics VM-deltagande går fortfarande på högvarv. Andreas Granqvist tycker att Ibra ska vara mer tydlig. Han borde ringa Janne, säger kaptenen till Sportbladet.
Läs mer om Ibra, Janne, Sportbladet och Zlatan.
Larssons stora kritik: Vi borde skämmas
Dubbelspel – eller inte?Johanna Larsson är kluven till fortsättningen med Kiki Bertens efter fjolårets succ – och uttrycker sin besvikelse över att damveckan i Båstad försvunnit.– Vi borde skämmas lite över att vi inte har någon damturnering, säger hon.
Läs mer om Båstad.
Granqvist: Zlatan borde säga det...
Landslagskaptenen Andreas Granqvist har ingen åsikt om Zlatan Ibrahimovic eventuella medverkan i VM.Däremot vill han att LA Galaxys anfallsstjärna ger ett klart besked.
Läs mer om Zlatan Ibrahimovic.
Larssons stora kritik: Vi borde skämmas
Dubbelspel – eller inte?Johanna Larsson är kluven till fortsättningen med Kiki Bertens efter fjolårets succ – och uttrycker sin besvikelse över att damveckan i Båstad försvunnit.– Vi borde skämmas lite över att vi inte har någon damturnering, säger hon.
Läs mer om Båstad.
Granqvist: Zlatan borde ringa Janne
Landslagskaptenen Andreas Granqvist har ingen åsikt om Zlatan Ibrahimovic eventuella medverkan i VM. Däremot vill han att LA Galaxys anfallsstjärna ger ett klart besked.
Läs mer om Janne och Zlatan Ibrahimovic.
Granqvist: Zlatan borde ringa Janne
Landslagskaptenen Andreas Granqvist har ingen åsikt om Zlatan Ibrahimovic eventuella medverkan i VM. Däremot vill han att LA Galaxys anfallsstjärna ger ett klart besked.
Läs mer om Janne och Zlatan Ibrahimovic.
Borde inte Vellinge också vara Sveriges bästa arbetsplats fö...
Situationen på Stora Hammars skola har havererat senaste läsåret. Men den negati...
Läs mer om Vellinge.
Idrottare är artister
Svar till "Idrottskvinna": När det gäller ungdomsidrott och landslagsuppdrag så är vi nog många som tycker att det borde vara samma förutsättningar för kvinnor och män.
Läs mer om Idrottskvinna.
Låt arbetsgivare ansvara för sjukersättningskostnaderna
Kommuner och landsting borde själva få ansvara för sina anställdas sjukersättningskostnader när dessa är högre än väntat.
S öppnar för att bryta avtalet med Akademien
Stockholms stad går miste om hyresintäkter på sex miljoner kronor varje år – från Svenska Akademien.Nu vill Socialdemokraterna i Stockholm se över om de ska häva det 104-åriga hyresavtalet för Börshuset.– Det är ett bisarrt avtal som vi borde se över, säger Stefan Hansson (S), ordförande i fastighetsnämnden till DN.
S öppnar för att häva avtalet med Svenska Akademien för Börshuset: Ett bisarrt avtal
Socialdemokraterna i Stockholms stads fastighetsnämnd vill häva Svenska Akademiens hyresavtal för Börshuset. Det 104-åriga avtalet innebär att Stockholms stad går miste om minst sex miljoner kronor i hyresintäkter varje år. – Det är ett bisarrt avtal som vi borde se över, säger Stefan Hansson (S), ordförande i nämnden.
Dagens ETC Play-tips: Ida
Det här är filmen som borde visas varje dag för Polens farligt historievisionistiska regering. Pawel Pawlikowski ger sig på traumat från Andra världskriget, där tre miljoner polska judar mördades - och då inte bara av tyska nazister.
Läs mer om Andra.
Flera europeiska semesterparadis drabbade av mässling
Har du bokat semester till Grekland, Italien, Frankrike eller Rumänien i sommar? Då borde du verkligen kolla upp dina tidigare eller dina barns vaccinationer.
Läs mer om Frankrike, Grekland, Italien och Rumänien.
Horace Engdahl om krisen i Akademien: Vi borde inte ha rusat med i upploppet
Svenska Akademiens tidigare ständige sekreterare Horace Engdahl gästade på tisdagseftermiddagen radioprogrammet Nordegren .
INSÄNDARE: Vi män borde kriga för gratis mensskydd -kvinnor måste kunna få mens när och var som helst
Varför måste kvinnor betala för sina tamponger, bindor eller menskoppar med mera? Och varför måste dessa saker vara så dyra? Varför kan inte kvinnor få recept på mensskydd som de kan ta ut helt gratis?
Kristian Ekenberg: Finns det någon räddning för Gävles kulturarv CC-puben?
Kommentar: Kulturredaktör Kristian Ekenberg om varför CC-puben borde räknas till Gävles kulturarv. Ett kulturarv i Gävle är hotat. 2018 är utsett till europeiskt kulturarvsår, något som uppmärksammas extra stort i Gävleborg.
Läs mer om CC-puben, Gävle och Gävleborg.
Jurist menar att Svenska Akademien är en myndighet
Svensk Akademien är en myndighet och borde lyda under den svenska offentlighetsprincipen. Det menar juristen Benjamin O. J. Boman som företräder en tidskrift som specialiserar sig på rättsfrågor.
Läs mer om Benjamin O och Svenska Akademien.
M: "Bernmar borde titta sig i spegeln"
På måndagen meddelade Vänsterpartiet att de hoppar av överenskommelsen om ett nytt arenaområde, vilket gör överenskommelsen betydligt smalare. - Bernmar klagar på bristande kompromissvilja.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Fokus på jobb, men regeringen glömmer jobbskaparna i vårbudgeten
Regeringens vårbudget har presenterats. Det var mycket fokus på jobbskapande åtgärder, sas det. Det borde ju innebära att det lades mycket fokus på småföretagen eftersom vi vet att det är där 8 av 10 jobb skapas. Men icke. Politikerna har förtvivlat svårt att se värdet av de allra minsta företagen. Överlag lyser förslagen som ska stimulera företagandet med sin frånvaro i vårbudgeten.