Bostadsområdena

Här lever bankcheferna lyxliv på din ränta

Mångmiljonlöner, pensionsavtal på hundratals miljoner kronor, exklusiva bostäder i de bästa bostadsområdena och lån med räntor på bara 0,3 procent. Bankdirektörerna lever lyxliv och det är dina bolåneräntor som betalar för kalaset. Swedbanks vd Birgitte Bonnesen skrattar högt när hon får frågan om banken tjänar bra på bolånen. – Hahahahahaha
Läs mer om Birgitte Bonnesen.

Högsäsong för inbrott under den mörka vintern

Inbrottstjuvarna jobbar just nu för högtryck. Mörkret gör att de inte behöver vara särskilt rädda för att bli störda. Bästa knepet för att hålla dem borta, enligt polisen, är ljus, liv och rörelse i bostadsområdena.
Fridolin lyfter fram skolans kraft
Skolan är vägen ut ur ojämlikhet, säger Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin när det blev hans tur att äntra scenen på Spånga IP, mitt i ett område som just präglas av ojämlikhet. Spånga IP är platsen för den pågående politikerveckan i Järva. Mitt emellan villorna i Spånga och de utsatta bostadsområdena i Rinkeby och Tensta.

Stenkastning och bränder i Uppsala

Flera bilbränder har rasat för andra natten i rad i bostadsområdena Valsätra och Gottsunda i Uppsala.
Läs mer om Gottsunda, Uppsala och Valsätra.
Bränder och stenkastning i Uppsala
Flera bilbränder har rasat för andra natten i rad i bostadsområdena Valsätra och Gottsunda i...
Läs mer om Gottsunda, Uppsala och Valsätra.
Polisen vädjar om samhällsinsatser
Polisen vädjar om ökade samhällsinsatser i de mest utsatta bostadsområdena.Rikspolischef Dan...
Vildsvinet tog sig nästan in i Lenas bil
Vildsvin upplevs som ett stort problem på många håll i landet, samtidigt som biologer menar att de behövs i skogen. I vissa områden verkar stammen ha ökat rejält det senaste året. – De är ända inne vid bostadsområdena, allmänheten har blivit väldigt begränsad, säger Agneta Wiberg från Järfälla, som blev attackerad av ett vildsvin i våras.
Läs mer om Agneta Wiberg och Järfälla.
Två manifestationer mot våldet i kväll
I kväll protesterar boende i Seved och Kroksbäck mot våldet i sina kvarter.De senaste veckorna har båda bostadsområdena drabbats hårt av det kriminella våldet.
Läs mer om Kroksbäck och Seved.
Nobben för kulturskola
En helt ny kulturskola för de yngre barnen ute i bostadsområdena, som dessutom är gratis. Bra, tyckte många blågröna politiker om S-förslaget. Men sade ändå nej.
Läs mer om S-förslaget.
Inställd spolning av is
Det varma vädret gjorde att Sandvikenhus på fredagen fick ställa in spolningen av isar i bostadsområdena Norrsätra och Björksätra. Det var spontanidrottsanläggningarna i områdena som inför sportlovet skulle få isbanor.
Läs mer om Björksätra och Norrsätra.
Raket-terror och bråk i Örebro
Sedan mitten av veckan har det varit stökigt i områdena Oxhagen och Varberga i Örebro. Ett 50-tal personer, mest ungdomar, skjuter med raketer kors och tvärs i bostadsområdena, skriver na.se.
Läs mer om Oxhagen, Varberga och Örebro.
Raket-terror och bråk i Örebro
Sedan mitten av veckan har det varit stökigt i områdena Oxhagen och Varberga i Örebro. Ett 50-tal personer, mest ungdomar, skjuter med raketer kors och tvärs i bostadsområdena, skriver na.se. — Det har eskalerat under helgen och håller på dag och natt. Vanligt folk är vansinniga, det var länge sedan vi tappade räkningen på alla samtal vi fått, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen, till TT.
Ökande klyftor i Borås
Borås är en delad stad. I de redan segregerade bostadsområdena går utvecklingen åt fel håll. Men det finns hopp. I tabell efter tabell, statistik efter statistik, syns skillnaderna.
Ytterligare två veckors röjning efter stormen
Karlstads kommun räknar med att det tar ytterligare två veckor innan alla träd som föll i bostadsområdena i östra Karlstad i förra veckans oväder har röjts undan.
Läs mer om Karlstad.
Sommarteater i det gröna
Denna och nästa vecka turnerar en barnteater runt i bostadsområdena i Helsingborg. Föreställningarna är gratis.
Läs mer om Helsingborg.
Förbjuder matning av rådjur
Arvidsjaurs kommun kommer att införa förbud mot att mata rådjur nära bostadsområdena, skriver Norrbottens kuriren. I vinter har rådjur matats på fyra olika platser i utkanten av tätorten.
De ska minska otryggheten
Det senaste året har lilla Lammhult fått ta emot en mycket stor del av de nyanlända. Och otryggheten har ökat i bostadsområdena. Nu har Vidingehem tillsammans med Hyresgästföreningen
Elbrist fyra månader efter tyfon
Halva staden Tacloban, på ön Leyte i Filippinerna, saknar fortfarande strömförsörjning, uppger filippinska Inquirer, drygt fyra månader efter att tyfonen Haiyan vållade stor förödelse. — I centrala delarna finns elektricitet, men utanför, i bostadsområdena, är det fortfarande svårt, säger Anne Skatvedt på FN:s samordningsorgan för humanitära frågor (OCHA) över telefon till TT.
15-21/3 1964 Titta inte på sexfilmer i bilen
Innehåll 15-21/3 1964 Titta inte på sexfilmer i bilen Kåseri - 04:02 Vi har alla sett de nya jättelika bostadsområdena i storstäderna, men även här i Halland växer stora lägenhetskomplex
Läs mer om Halland, Kåseri och Titta.
Storbrand på Volvo Penta i Göteborg
GÖTEBORG. En storbrand bröt ut på Volvo Penta på Hisingen i natt - och på lördagsmorgonen kämpar fortfarande omkring 35 brandmän på plats. Räddningstjänsten gick på natten ut och varnade allmänheten för den svarta, giftig rök som vällde ut över området. – Det var extremt mycket rök. Det spred sig även in i bostadsområdena. Det kändes läskigt, säger vittnet Rahand Nawsar.
Bostadsområdena som utklassade Londons lyxkvarter 2013
Det finns bostadsområden i London där bostadspriserna ökat betydligt mer än i de mest fashionabla områdena som Mayfair och Knightsbridge.
Läs mer om Knightsbridge, London och Mayfair.
Inga vildsvin sköts i Vidingsjö
Linköping(JJ) Det sköts inga vildsvin under torsdagen i Vidingsjö. Kommunens jägare var ute för att försöka fälla några av de vildsvin som bland annat varit inne i bostadsområdena. Vi hittade inga grisar.
Läs mer om Vidingsjö.
Våg av nattliga airbagsstölder
Airbags i personbilar har åter blivit en stöldbegärlig vara. Natten mellan tisdag och onsdag skedde sex stölder av airbags ur fordon som var parkera på olika platser i bostadsområdena Haradal, Flora och Pomona.Stölder av airbags förekom flitigt för några år sedan. Framför allt drabbades exklusiva bilar. Hela landet var drabbat.Och nu tycks det vara dags igen.
Läs mer om Flora, Haradal och Pomona.Stölder.
Hus från 80-talet kan rivas
Att kontorsfastigheter byggda så sent som på 80-talet ersätts av moderna mer eftertraktade hus blir allt vanligare. Men att lika nya bostadshus rivs är ovanligt. Husen i Sabbatsberg kan bli ett av de nyaste bostadsområdena som jämnas med marken.
Läs mer om Sabbatsberg.