Bostadspriser

Mäklarna tror på stigande bostadspriser

Andelen fastighetsmäklare som tror på stigande bostadspriser har fortsatt att öka och är nu på den högsta nivån sedan början av september 2017.
Mäklarna tror på stigande bostadspriser
Sveriges mäklare anar vårljus och har fått ny optimism. Nästan fyra av tio tror nu på en prisuppgång under de kommande månaderna när det gäller bostäder.
Mäklarpanel: Fler tror på stigande priser
Andelen fastighetsmäklare som tror på stigande bostadspriser har fortsatt att öka och är nu på den högsta nivån sedan början av september 2017. Det visar Valueguards Mäklarpanel, som genomförs veckovis i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet.

Mäklarna tror på stigande bostadspriser

Sveriges mäklare anar vårljus och har fått ny optimism. Nästan fyra av tio tror nu på en prisuppgång under de kommande månaderna när det gäller bostäder.
Berlins bostadspriser stiger snabbats i världen
Bostadspriserna i den tyska huvudstaden har stigit över 20 procent under det senaste året. Nu riktas det allvarliga varningar om bubblan som kan brista när som helst.
Färre tror på sjunkande bopriser
Boprisförväntningarna stiger bland besökare på Hemnet som planerar att köpa bostad. Andelen som tror på sjunkande bostadspriser minskar relativt kraftigt i april till den lägsta nivån sedan i september i fjol. Det visar Hemnets köparbarometer, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.
Läs mer om Hemnet och Nyhetsbyrån Direkt.
Fler svenska hushåll tror på stigande bostadspriser
De svenska hushållen tror på en starkare utveckling för bostadspriserna i april jämfört med vad de gjorde föregående månad.Det visar boprisindikatorn som publiceras av SEB i dag.
Läs mer om SEB.
Fler tror på stigande bopriser
Andelen hushåll som tror på stigande bostadspriser under det kommande året har ökat till 40 procent i april, enligt SEB:s Boprisindikator. Det är en ökning med 2 procentenheter jämfört med månaden före.
Danske Bank spår fortsatt fallande bostadspriser
Danske Banks senaste Boprisindikator visar på fortsatt fallande bostadspriser i Stockholm. Dessutom rasar omsättningen i spåren av det nya amorteringskravet.
Läs mer om Boprisindikator och Stockholm.
NORGE: BOSTADSPRISER I OSLO +0,3% I MARS, NEDGÅNG ÖVER - OBOS
STOCKHOLM (Direkt) Det genomsnittliga kvadratmeterpriset för befintliga Obos-anslutna bostäder i Oslo steg 0,3 procent under mars och var 8,7 procent lägre än i mars 2017.
Läs mer om Obos-anslutna och Oslo.
Amerikanska bostadspriser steg svagt i januari
Amerikanska bostadspriser steg 0,8 procent i januari, jämfört med föregående månad.
Professor tror på ras för absurda bostadspriser
Den senaste statistiken talar om en mycket osäker bostadsmarknad. Absurt läge eller normal stabilisering – åsikterna om prisutvecklingen går isär. Vad händer? SvD:s reporter Johan Hellekant svarar på fem centrala frågor.
Läs mer om Johan Hellekant.
Dan Lucas: Så kan bostadsaffären påverkas av hushållens inställning
Fler hushåll tror på stigande bostadspriser än på fallande, enligt SEB:s boprisindikator. DN:s Dan Lucas berättar vad det betyder.
Trendbrott: Allt fler tror på höjda bostadspriser
Efter en tid av osäkerhet på bostadsmarknaden tror fler svenskar på stigande priser.Samtidigt tror hushållen på en höjd reporänta redan om ett år.– De senaste månadernas kraftiga nedgång i hushållens boprisförväntningar har avstannat och för första gången sedan november 2017 är Boprisindikatorn nu positiv, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson.
Läs mer om Boprisindikatorn.
SEB: Positiva signaler på bostadsmarknaden
Fler hushåll, 38 procent av de tillfrågade, tror på stigande bostadspriser och SEB:s boprisindikator är nu positiv för första gången sedan november i fjol, skriver banken i ett pressmeddelande.
Nordeas vd: Sunt med lägre bostadspriser
Bankernas möjlighet att tjäna grova pengar på bolån kan vara på väg bort. Nordeas koncernchef Casper von Koskull säger till DN att han tror att den ökade konkurrensen gör att Nordea och andra banker tvingas sänka sina marginaler när ränteläget pressas upp.
Läs mer om Casper, Koskull och Nordea.
Amerikansk bank tror på prispress på svenska bostäder
Det skärpta amorteringskravet i kombination med ett fortsatt högt utbud gör att svenska bostadspriser väntas sjunka ytterligare 5 procent innan de finner sin botten. Det skriver Bank of America Merrill Lynch i en analys.
Läs mer om America Merrill Lynch och Bank.
Storbankens dystra prognos: Bopriserna ska ned 5 procent till
Det skärpta amorteringskravet i kombination med ett fortsatt högt utbud gör att svenska bostadspriser väntas sjunka ytterligare 5 procent innan de finner sin botten.
Norska bostadspriser steg i februari
Det genomsnittliga kvadratmeterpriset för befintliga Obos-anslutna bostäder i Oslo steg 2,6 procent och även i övriga landet var uppgången 2,6 procent jämfört med föregående månad. Också för januari rapporterades en månatlig uppgång.
Läs mer om Obos-anslutna och Oslo.
Stresstest halverar svenska bostadspriser – kan leda till skärpta kapitalkrav
Det svenska scenariot är det värsta av alla länders i EU-myndigheternas årliga stresstest av den europeiska banksektorn, rapporterar Svenska Dagbladet.
Läs mer om Svenska Dagbladet.
Stockholmstrean en halv miljon billigare
Bilden spretar. Viss statistik pekar fortsatt ner medan annan visar på stigande bostadspriser i januari. Det finns därmed tecken på en stabilisering på bostadsmarknaden efter att en Stockholmstrea på ett år har fallit med drygt en halv miljon i pris.
Läs mer om Stockholmstrea.
Brakförlust för bostadsbyggare
Sjunkande bostadspriser har slagit hårt mot bostadsbyggaren Oscar Properties. Bolaget gjorde en förlust på över 150 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2017.
Norska bostadspriser stiger
Bostadspriserna i Norge steg 2,0 procent i januari jämfört med föregående månad. Säsongsjusterat sjönk priserna 0,4 procent.
Läs mer om Norge.