Bråvallafestivalen

Fängelsedom för Bråvallavåldtäkt

Den sjuttonåriga flickan låg utslagen och kraftigt berusad i en husvagn under Bråvallafestivalen 2014. Där våldtogs hon grovt av två män - som nu döms de till 3,5 års fängelse. Ytterligare två män döms till tre års fängelse för försök till grov våldtäkt.

Fler namn till Bråvallafestivalen

Bråvallafestivalen fyller på sitt program och presenterar en hiphopdubbel och en folkmusikorkester...
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Här är nöjesåret 2015
Under årets sex första månader fick vi titta på Trevligt folk på bio, uppleva Måns Zelmerlöw vinna Eurovision och se Zara Larsson ta strid mot patriarkatet på Bråvallafestivalen. Dessutom tog vi farväl av Magnus Härenstam och Anita Ekberg.Här är nöjesårets första sex månader.

Metalband klara för sommarens Bråvalla

Bråvallafestivalen släpper nya namn för sommarens festival. Bland annat Nightwish och Bullet for My Valentine.
Melissa Horn klar för Bråvalla
Bråvallafestivalen fyller på startfältet med ytterligare fyra namn. Bastille, Melissa Horn, Sam...
Läs mer om Bråvalla, Melissa Horn och Sam.
Melissa Horn klar för sommarens Bråvalla
Bråvallafestivalen fyller på startfältet med ytterligare fyra namn. Bastille, Melissa Horn, Sam Feldt och Jamie Lawson är de senast tillkomna artisterna, skriver festivalen i ett pressmeddelande.
Zara Larsson återvänder till Bråvallafestivalen
Zara Larsson kommer tillbaka till festivalen 2016. När hon i år uppträdde på Bråvalla kritiserade hon arrangörerna för att de inte gav henne tillräckligt stort utrymme på festivalaffischerna, med tanke på hennes popularitet.
Zara Larsson till Bråvallafestivalen
Bråvallafestivalen fortsätter att fylla med på namn till nästa års festival. Nu är det klart att...
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Tenacious D klara för Bråvallafestivalen 2016
Tenacios D och Volbeat är klara för sommarens Bråvallafestival i Norrköping.
Little Jinder om det svåra uppbrottet
Nu släpps Little Jinders nya singel Hångellåten. I en intervju med Annah Björk pratar Josefine Jinder om uppbrottet från Melo, att sjunga duett med Mauro Scocco och att få en låt av Rebecca Scheja. Och så berättar hon om mötet med gitarristen Dave Catching från Eagles of Death Metal på Bråvallafestivalen i somras. – Jag har hängt med bandet som spelade på stället där terroristerna sköt och tog gisslan. Dessutom spelar jag ju mycket själv så jag blev kanske lite extra berörd.
Stora musikfestivaler krockar nästa år
Den som vill besöka både Bråvallafestivalen och Roskildefestivalen nästa sommar får det tufft. Festivalerna läggs nämligen på samma helg.
Stora festivaler krockar nästa år
Den som vill besöka både Bråvallafestivalen och Roskildefestivalen nästa sommar får det tufft....
Gitarrist hoppar av Mew
Det danska rockbandet Mew, som nyligen spelade på Bråvallafestivalen, har blivit en originalmedlem...
Läs mer om Bråvallafestivalen och Mew.
Zara Larsson backas av svenska kändisar
Zara Larsson ifrågasatte upplägget på Bråvallafestivalen. Hon fick ta emot massvis av näthat - nu backas hon upp av svenska kändisar på sociala medier. Vi är många med dig som står upp mot näthatet. Kvinnor som män. Visa mer nätkärlek, skriver Sarah Dawn Finer på Twitter.
Zara Larsson slår tillbaka mot näthatet
Zara Larsson ifrågasatte upplägget på Bråvallafestivalen. Det skapade debatt - nu slår hon tillbaka mot näthatet. Jag är trött. Jag är verkligen så obeskrivligt trött på att folk ska skoja till det på min bekostnad, skriver hon.
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Fullt av folk – men för få överraskningar
Också den tredje upplagan av Bråvallafestivalen lockade över 50.000 besökare. Musikfesten strax utanför Norrköping är fortsatt störst i Sverige. Men kritiken mot att artistuppbådet saknar genusbalans och är karaktärslös kvarstår.
Bråvallafestival med växtvärk över
Bråvallafestivalen lockade över 50 000 besökare för tredje året i rad och är alltjämt störst i Sverige. Men det finns problem, som jämställdheten i startfältet och tryggheten på festivalområdet, för arrangören FKP Scorpio att ta tag i för att även i fortsättningen kunna kalla festivalen störst och bäst.
Läs mer om Sverige.
Bråvallafestival med växtvärk över
Bråvallafestivalen lockade över 50 000 besökare för tredje året i rad och är alltjämt störst i...
Bråvallafestival med växtvärk över
Bråvallafestivalen lockade över 50 000 besökare för tredje året i rad och är alltjämt störst i Sverige. Men det finns problem, som jämställdheten i startfältet och tryggheten på festivalområdet, för arrangören FKP Scorpio att ta tag i för att även i fortsättningen kunna kalla festivalen störst och bäst.
Läs mer om Sverige.
Zara Larsson sätter hatarna på plats: Fuck Günther
Under lördagens uppträdande på Bråvallafestivalen passade sångaren Zara Larsson på att slå tillbaka mot dem som startat en storm av näthat mot henne, efter att hon ifrågasatt festivalens könsfördelning. Jag säger bara fuck Günther, fuck alla kvinnohatare., ropade hon från scenen.
Zara Larsson sätter hatarna på plats: Fuck Günther
Under lördagens uppträdande på Bråvallafestivalen passade sångerskan Zara Larsson på att slå tillbaka mot dem som startat en storm av näthat mot henne, efter att hon ifrågasatt festivalens könsfördelning. Jag säger bara fuck Günther, fuck alla kvinnohatare., ropade hon från scenen.
Kent spelar in ny skiva till hösten
NORRKÖPING. Kent påbörjar inspelningarna av ett nytt album i höst. Det avslöjade bandet under sin konsert på Bråvallafestivalen i natt. - Vi är ganska peppade, hälsade Jocke Berg från scenen.