Bråvallafestivalen

Tenacious D klara för Bråvallafestivalen 2016

Tenacios D och Volbeat är klara för sommarens Bråvallafestival i Norrköping.

Little Jinder om det svåra uppbrottet

Nu släpps Little Jinders nya singel Hångellåten. I en intervju med Annah Björk pratar Josefine Jinder om uppbrottet från Melo, att sjunga duett med Mauro Scocco och att få en låt av Rebecca Scheja. Och så berättar hon om mötet med gitarristen Dave Catching från Eagles of Death Metal på Bråvallafestivalen i somras. – Jag har hängt med bandet som spelade på stället där terroristerna sköt och tog gisslan. Dessutom spelar jag ju mycket själv så jag blev kanske lite extra berörd.
Stora musikfestivaler krockar nästa år
Den som vill besöka både Bråvallafestivalen och Roskildefestivalen nästa sommar får det tufft. Festivalerna läggs nämligen på samma helg.
Stora festivaler krockar nästa år
Den som vill besöka både Bråvallafestivalen och Roskildefestivalen nästa sommar får det tufft....

Gitarrist hoppar av Mew

Det danska rockbandet Mew, som nyligen spelade på Bråvallafestivalen, har blivit en originalmedlem...
Läs mer om Bråvallafestivalen och Mew.
Zara Larsson backas av svenska kändisar
Zara Larsson ifrågasatte upplägget på Bråvallafestivalen. Hon fick ta emot massvis av näthat - nu backas hon upp av svenska kändisar på sociala medier. Vi är många med dig som står upp mot näthatet. Kvinnor som män. Visa mer nätkärlek, skriver Sarah Dawn Finer på Twitter.
Zara Larsson slår tillbaka mot näthatet
Zara Larsson ifrågasatte upplägget på Bråvallafestivalen. Det skapade debatt - nu slår hon tillbaka mot näthatet. Jag är trött. Jag är verkligen så obeskrivligt trött på att folk ska skoja till det på min bekostnad, skriver hon.
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Fullt av folk – men för få överraskningar
Också den tredje upplagan av Bråvallafestivalen lockade över 50.000 besökare. Musikfesten strax utanför Norrköping är fortsatt störst i Sverige. Men kritiken mot att artistuppbådet saknar genusbalans och är karaktärslös kvarstår.
Bråvallafestival med växtvärk över
Bråvallafestivalen lockade över 50 000 besökare för tredje året i rad och är alltjämt störst i Sverige. Men det finns problem, som jämställdheten i startfältet och tryggheten på festivalområdet, för arrangören FKP Scorpio att ta tag i för att även i fortsättningen kunna kalla festivalen störst och bäst.
Läs mer om Sverige.
Bråvallafestival med växtvärk över
Bråvallafestivalen lockade över 50 000 besökare för tredje året i rad och är alltjämt störst i...
Bråvallafestival med växtvärk över
Bråvallafestivalen lockade över 50 000 besökare för tredje året i rad och är alltjämt störst i Sverige. Men det finns problem, som jämställdheten i startfältet och tryggheten på festivalområdet, för arrangören FKP Scorpio att ta tag i för att även i fortsättningen kunna kalla festivalen störst och bäst.
Läs mer om Sverige.
Zara Larsson sätter hatarna på plats: Fuck Günther
Under lördagens uppträdande på Bråvallafestivalen passade sångaren Zara Larsson på att slå tillbaka mot dem som startat en storm av näthat mot henne, efter att hon ifrågasatt festivalens könsfördelning. Jag säger bara fuck Günther, fuck alla kvinnohatare., ropade hon från scenen.
Zara Larsson sätter hatarna på plats: Fuck Günther
Under lördagens uppträdande på Bråvallafestivalen passade sångerskan Zara Larsson på att slå tillbaka mot dem som startat en storm av näthat mot henne, efter att hon ifrågasatt festivalens könsfördelning. Jag säger bara fuck Günther, fuck alla kvinnohatare., ropade hon från scenen.
Kent spelar in ny skiva till hösten
NORRKÖPING. Kent påbörjar inspelningarna av ett nytt album i höst. Det avslöjade bandet under sin konsert på Bråvallafestivalen i natt. - Vi är ganska peppade, hälsade Jocke Berg från scenen.
Kent spelar in ny skiva i höst
När Kent spelade på Bråvallafestivalen på lördagskvällen bjöd sångaren Joakim Berg på ett...
Kent drar fullt hus på Bråvalla
Om alla 50 703 personer som köpt biljett till årets Bråvallafestivalen fortfarande är kvar på...
Färre Bråvallabesökare än i fjol
Samtidigt som Bråvallafestivalen lider mot sitt slut har arrangören FKP Scorpio gått ut med den...
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Flera kvinnor misstänks ha våldtagits på Bråvallafestivalen
Flera kvinnor misstänks ha våldtagits under Bråvallafestivalen i Norrköping. Hittills har polisen...
Zara Larsson bjuder upp till allsång
Inför Bråvallafestivalen uttryckte Zara Larsson besviket att hon kände som om arrangörerna inte...
Läs mer om Zara Larsson.
Refused-sångaren: Krossa patriarkatet
Zara Larsson skapade debatt inför spelningen på Bråvallafestivalen. Nu blir hon stöttad av Refused. – Jag tänkte tillägna nästa låt till Zara Larsson. Den här är till alla kvinnor där ute - krossa patriarkatet, sade Dennis Lyxzn på scenen enligt Sveriges Radio.
Fler våldtäkter har anmälts på Bråvalla
Ytterligare två våldtäktsanmälningar kom in från Bråvallafestivalen under natten. Sammanlagt tre våldtäkter och ett våldtäktsförsök har alltså rapporterats från festivalen hittills. Våldtäktsförsöket skedde under en konsert i natt, mitt i publikhavet. – Vi skulle vilja få hjälp från vitten till den händelsen, säger Erik Thulin vid polisen i region öst.
Ny våldtäkt under Bråvallafestivalen
Ytterligare en våldtäkt har anmälts i samband med Bråvallafestivalen i Norrköping. Dessutom ska ett...