Bråvallafestivalen

Festivalguiden 2018

Sveriges största festival Bråvallafestivalen har tagit en paus men det gör nästan ingenting. Det är dags att packa gummistövlarna igen.
Läs mer om Bråvallafestivalen.

Våldtäkter på Bråvalla fortsatt ouppklarade

Sexbrott som anmäldes på Bråvallafestivalen i somras – fem våldtäkter och ett 20-tal ofredanden – har ännu inte klarats upp, rapporterar SVT Nyheter Öst.
Kommun planerar festival – männen portas
En musikfestival utan män nästa sommar. Det planerar Falkenbergs kommun. Debatten om mansfria festivaler tog ny fart efter uppmärksammade fall av sexualbrott på bland annat Bråvallafestivalen, som ställer in nästa år efter att polisanmälningarna ökat.
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Ny minifestival efter Bråvalla
En minifestival med namnet Bråvalla Love 2018 ska ordnas nästa sommar, i frånvaro av den stora Bråvallafestivalen som inte arrangeras nästa år.

Säkerhet i fokus på helgens festivaler

Festivalbranschen skärper säkerheten efter de uppmärksammade våldtäkterna på Bråvallafestivalen. Speciella trygghetslinjer och kameraövervakning ska förhindra sexbrotten.
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Efter Bråvalla: För våldtäkterna finns det inga misstänkta
Bråvallafestivalen har i år lett till anmälningar om fyra våldtäkter och 24 andra sexbrott. Men polisen saknar nästan helt misstänkta gärningsmän och möjligheterna att kunna lagföra personer för brotten är minimala. – Det är ingen hemlighet. Generellt när det är mycket folk på en plats så är det väldigt svårt, säger Martin Hedberg vid polisen i Östergötland.
Löfven om Bråvalla: Det är vidriga handlingar av ynkliga män
Bråvallafestivalen ställer in nästa år efter anmälningar om flera våldtäkter och sexuella ofredanden. Statsminister Stefan Löfven är ute på en resa i Sverige för att lyfta trygghetsfrågor, och kommenterade händelserna under en pressträff på Tjörn.
Läs mer om Bråvalla, Sverige och Tjörn.
Misstänkt överfallsvåldtäkt på Bråvalla
En kvinna har anmält att två män våldtog henne på Bråvallafestivalen på natten mot söndagen.
Tre misstänkta våldtäkter på Bråvallafestivalen
I går meddelade arrangören FKP Scorpio att det inte blir någon Bråvalla festival nästa år, för att ta ställning mot sexbrotten.Under festivalens sista dag sammanställde polisen att totalt 17 fall av sexuella ofredanden anmälts, och en anmälan om våldtäkt.Nu har ytterligare tre våldtäkter polisanmälts.En misstänkt överfallsvåldtäkt anmäldes natten mot söndagen.
Nu är det snart slut på Bråvallaskiten
Ledsen, men Bråvallafestivalen var - och har alltid varit - en riktig skitfestival. Drabbad av en massa skit. Nu gör den en ledsam sorti, men frågan är om någon kommer att sörja att den försvinner.
Sexövergrepp på festivaler upprör minister
Jämställdhetsminister Åsa Regnr är upprörd över att Bråvallafestivalen ställs in nästa år på grund av de anmälda sexbrotten.–Vi måste tillsammans skärpa insatserna för att skapa ett Sverige där kvinnors och flickors livsutrymme inte inskränks på det här sättet, säger hon.
Läs mer om Bråvallafestivalen och Sverige.
Minister: Vi måste skärpa insatserna
Jämställdhetsminister Åsa Regnr är upprörd över att Bråvallafestivalen ställs in nästa år på grund av de anmälda sexbrotten. – Vi måste tillsammans skärpa insatserna för att skapa ett Sverige där kvinnors och flickors livsutrymme inte inskränks på det här sättet, säger hon.
Läs mer om Bråvallafestivalen och Sverige.
Kändisarnas stora ilska: Vad är det för jävla fel
Bråvallafestivalen meddelade under dagen att nästa års upplaga ställs in på grund av sexuella övergrepp.Nu reagerar flera kändisar på sociala medier.Vad är det för jävla fel på vissa människor med kuk?!, skriver sångaren Lina Hedlund på Instagram.
Läs mer om Instagram och Lina Hedlund.
Festivalbesökare: Bra att Bråvalla tar ställning
Bråvallafestivalen ställer in nästa års festival efter flera snmälningar om våldtäkt och sexuella ofredande. Här listar SvD några av festivalbesökarnas reaktioner på Twitter.
Läs mer om Bråvalla, SvD och Twitter.
Bråvallafestivalen ställs in nästa år
Två våldtäkter och ett försök till våldtäkt har anmälts i samband med Bråvallafestivalen i Norrköping. Nu skriver festivalen i ett pressmeddelande att de ställer in nästa år.
Tonåring misstänkt våldtagen under Håkan Hellströms konsert
En man ska ha hållit fast en tonårsflicka i publiken och genomfört en våldtäkt under Håkan Hellströms konsert på Bråvallafestivalen under fredagskvällen.
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Så bra var Chainsmokers på Bråvallafestivalen
Valet för Chainsmokers: ska de EDM-röja eller köra egna ballad-hitsen?Duon väljer rörigt nog allt på en gång.
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Hittills elva sexövergrepp på Bråvallafestivalen
Ännu ett sexuellt ofredande rapporteras på Bråvallafestivalen där antalet nu är uppe i elva. Men siffrorna är hittills betydligt lägre än förra året, enligt polisen.
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Bråvalla dag 1: Identitetslöst men maffigt
Linkin Park, som var torsdagens dragplåster, speglar Bråvallafestivalen väl: det är lite vagt och inte särskilt spännande – men kan vara maffigt ändå. DN:s Mattias Dahlström är på plats.
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Så bra var Halsey på Bråvallafestivalen
BRÅVALLA. Plötsligt spricker solen igenom Norrköping-himlen och Halsey börjar glöda på scen.Det kan inte bara vara en slump.
Så bra var Laleh på Bråvallafestivalen
BRÅVALLA. Väl framme vid Bara få va mig själv är allsångs-succn given.Vägen fram till dess är ändå inte spikrak under Lalehs sommarpremiär.
Läs mer om Bara, Bråvallafestivalen och Laleh.
Bråvallafestivalen höjer inte säkerheten trots misstänkta sexbrott
Trots att mellan 30-40 anmälningar om brott kom in till polisen i samband med Bråvallafestivalens första dygn ska inga ytterligare säkerhetsåtgärder vidtas. Varken från polisens eller arrangören FKP Scorpions sida. – Vi har redan en hög bemanning, säger Niklas Westergren, marknadschef på FKP Scorpion.
Efter Manchester: Polisen bär k-pist på Bråvalla
Terrorhot och sexuella trakasserier höjer säkerheten på sommarens festivaler. På Bråvallafestivalen i Norrköping bär polisen för första gången automatvapen när arrangemanget drar igång på torsdagen.
Läs mer om Bråvalla och Norrköping.
Håkan Hellström gör egen version av revolverskulptur
Håkan Hellström gör en fredsmanifestation på Bråvallafestivalen på fredag. Med titeln Peace n luv gör han sin egen version av konstnären Carl Fredrik Reutersvärds knutna revolver.
Läs mer om Bråvallafestivalen och Peace.