Bra

Lindströms pik mot Paolo i På spåret

I fredagens På spåret hyllar Fredrik Lindström kebabpizza – och passar på att ge en känga till Paolo Roberto.Fredrik Lindström glufsar i sig en bit kebabpizza i studion, vilket får Kristian Luuk att vända sig bort med en äcklad min.– Det här är bra tv, välkomna ni som just har slagit på. Fredrik Lindström äter kebabpizza, säger Kristian Luuk.

Ebba Busch Thor tar hjälp ifrån bloggaren innan valet

KD-ledaren Ebba Busch Thor, 30, tar hjälp av livsstilsbloggaren och sociala medier-profilen Margaux Dietz, 27, inför valrörelsen. Bra att bolla med folk som inte är politiker ibland, konstaterar partiledaren på instagram efter frukostmötet med stjärnan, som svarar:Det känns bara sjukt roligt att jag kan ge tips till en partiledare.
Läs mer om Margaux Dietz.
Hur gör vi med framtidsfullmakten?
Britt-Marie Svensson, chefsjurist och grundare av Bra juridik, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Mejla till juristen@dn.se. Tidigare frågor finns på dn.se/om/juristfragan
Läs mer om Bra.
14 platser du inte vill missa i Polen
Polen blir allt populärare som turistland och landet söder om Sverige har mycket att erbjuda. Sevärdheter blandas med bra restauranger och härliga saker att göra och uppleva. Allt om Resor listar våra favoriter i 14 städer och regioner som du inte bör missa – från självklara resmål som Warszawa, Gdansk och Krakow – till mer okända pärlor som Gmina Bielawy och Kudowa Zdroj.

Sevilla har bra chans – spika

Topptipset 15 decemberSpelstopp: 20.29Spelexpert: Eskil Hellberg
Kritiken mot HM:s vd: Han borde avgå
Efter HM:s katastrofsiffror ökar kraven på ett vd-byte. Bolaget behöver en nystart och Nordnets Joakim Bornold menar att HM nu är i en situation där det krävs tuffa beslut. – Då är det också ett bra läge att byta ut vd.
Penny Parnevik talar ut om 17 år äldre kärleken
Penny Parneviks, 20, förhållande med hockeyspelaren Douglas Murray, 37, gjordes tidigare i veckan officiellt, efter att ha hemlighållits i flera månader.Nu berättar hon hur det är att dejta en 17 år äldre man.Det är lite intressant att dejta någon mycket äldre för då får jag prova massa bra viner och låtsas typ att jag vet vad jag gör skriver hon i sin blogg.
USA:s ekonomi: Staten kan tvingas panikspara
EKONOMISTUDION | Den amerikanska ekonomin går bra just nu, men på sikt finns risker. Trumps nya skattereform riskerar att skapa stora underskott i de offentliga finanserna, och om räntan höjs kan staten tvingas till drastiska åtgärder, säger SvD:s Erik Bergin i Ekonomistudion
Läs mer om Ekonomistudion.
Pensionsåldern måste vara flexibel
Robert Färestål är 50 år och tycker att det är skrämmande att det bara är femton år tills han ska gå i pension. Att pensionsåldern ska höjas tycker han är bra. – Bara det finns lite valmöjlighet så är det positivt, säger han.
Maria Crofts: Detaljerna som saknas i
Pensionssystemet behöver uppdateras – det är bra att politikerna lyckats komma överens om förändringar. Men hade de dessutom enats om höjd pensionsavgift och ett nytt förmånligt pensionssparande hade det varit ännu bättre.
Timrå vinner om dagsformen är bra
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Årets bästa utvecklare utmanar ständigt sig själv
Han gör processoremulatorer som hobbyprojekt. Det som Martin Hellspong på Factor10 upplever som svårt är att prata med vd:ar. Jag insåg att det inte bara var bra att tillvaron var bekväm, säger han.
Läs mer om Factor10 och Martin Hellspong.
Löfven nobbar Kristerssons invit om tiggerifrågan
Statsminister Stefan Löfven berömmer sin politiska motståndare Ulf Kristersson (M) som han beskriver som duktig, påläst och erfaren.Trots detta vill han inte göra upp med Moderaterna i frågan om tiggeri.– Vi kan inte acceptera en situation där människor tvingas sitta på gatan och tigga. Om vi är överens om det är det bra. Men jag tror inte att ett förbud i sig får stopp på tiggeriet, säger han i en stor julintervju med Aftonbladet.
Det här är svenska skyttarnas favorithörn
Hamburg. Sverige kör full fart framåt och har ett snitt på drygt 31 mål per match. Statistiken visar att de svenska skyttarna helst skjuter nere i målvaktens högra hörn. – Det är bra att vi får se det nu för det bör vi noga tänka på mot Frankrike, säger Hanna Blomstrand, matchhjälten som gjorde sju mål i kvartsfinalen mot Danmark.
Risk att utredning för högskolan kör i diket
Problemen för högskolan är djupa och allvarliga. Det är bra att ministern nu ser över hela systemet. Men ambitionerna kommer inte att räcka långt, om inte utredarna lyssnar och tar intryck av aktörer utanför akademin, skriver Tobias Krantz och Mikaela Almerud, Svenskt Näringsliv.
Det gör Legofamiljen med sina miljarder
Familjen Kirk Kristiansen behöver knappast vända på slantarna inför julen.I en ny bok har värdet på Legofamiljens imperium beräknats till cirka 301 miljarder kronor.Och samtidigt som familjen betalat ut miljarder till sig själva är de även bra på att sätta sprätt på slantarna.Hästar, präktiga slott och golf verkar onekligen ligga Danmarks en av mest förmögna familjer varmt om hjärtat.
Läs mer om Legofamiljen.
Det här håller inte om det ska bli ett OS-guld
Detta Ryssland - som blir OAR (Olympic Athletes Russia) i OS - är ett hockeylag med fart och finess.Halva laget hade varit med i OS även om NHL-spelarna varit tillgängliga.Men i premiären av Channel One Cup var Sverige sin egen värsta fiende när Ryssland vann med 3-1.Passivt och försiktigt spel är helt fel taktik och svenskarna måste tuffa till sig och tänka:- Så jävla bra är inte Ryssland.
Antalet studentbostäder i Stockholm ökar starkt
2017 blir ett riktigt bra år för nya studentbostäder i Stockholms län. Visst är det bostadsbrist även för alla som pluggar, men för första gången på länge ser det lite ljusare ut. Studentbostäderna ökar snabbt.
Läs mer om Stockholm.
Det här håller inte om det ska bli ett OS-guld
Detta Ryssland - som blir OAR (Olympic Athletes Russia) i OS - är ett hockeylag med fart och finess.Halva laget hade varit med i OS även om NHL-spelarna varit tillgängliga.Men i premiären av Channel One Cup var Sverige sin egen värsta fiende när Ryssland vann med 3-1.Passivt och försiktigt spel är helt fel taktik och svenskarna måste tuffa till sig och tänka:- Så jävla bra är inte Ryssland.
Börsen stoppar stora kursrusningar: Bra id
Börsen har tidigare fått skarp kritik för att ha blundat för problemen med stora kursrusningar i dåligt omsatta aktier. Nu tar Nasdaq Stockholm tag i problemen och stoppar den dagliga handeln i de aktuella aktierna. – En bra id, säger sparekonomen Joakim Bornold.
Jag blir förvånad om han förlorar
Varje dag ger Sportexpressens experter sina bästa drag inför dagens travlopp.Under torsdagskvällen är det dags för V64 på Åby.Där Eskil Hellberg har hittat en bra vinnare.
Läs mer om V64 och Åby.Där.
Sparkades av Öis – klar för ny klubb
GT har tidigare avslöjat att Marcus Lantz, 42, är en av huvudkandidaterna att ta över Göteborg FC i damallsvenskan.Nu är den förre Öis-tränaren klar för klubben, skriver GP.– Han kommer passa bra in här och det här kommer bli bra, säger GFC:s ordförande Peter Bronsman till tidningen.
Håll tyst, detta är en sinnessjuk id
Så Ren Fasel, ordförande i IIHF, har en id om att slå ihop de sex främsta lagen från Liiga och SHL.Tydligen har Europa för många klubbar som spelar på högsta nivå - och för få bra spelare.Men den där idn kan vara en av de dummare jag har hört.Så Ren Fasel, här är min id.Håll tyst, tänk om och kasta den där till papperskorgen där den hör hemma.
Läs mer om Europa och Liiga.
Hyllningen: Han håller internationell toppklass
I Djurgården har de varit höstens stora utropstecken och hänfört hemmapubliken.Nu ska Axel Jonsson Fjällby och Marcus Davidsson göra samma sak i JVM.Hoppas de. Och de hoppas även på att få spela tillsammans i mästerskapet.– Om vi får chansen så kommer vi göra det bra där borta, säger Davidsson.– Det vore skitkul och det vore bäst för oss båda, säger Jonsson Fjällby.
Film om Almedalen ska ifrågasätta mediers roll
En bra vecka för demokratin. Så heter en kommande dokumentärfilm om Almedalsveckan. Det rapporterar Hela Gotland. – Vi behöver hitta nya sätt att prata om demokratin och om politik, säger regissören Cecilia Björk till tidningen.