Bra

Det som är bra för Geely är bra för Volvo

Volvo är Geely. Geely är Volvo. En devis som var en katastrof för Volvo för några år sedan. Nu är det i stället en strategi att växa ikapp världens lyxtillverkare. Men det finns risker.
Läs mer om Geely och Volvo.

Leonore börjar förskola i Stockholm

Prinsessan Madeleines dotter har börjat förskolan i Stockholm i dag, skriver Aftonbladet.Hon kommer att gå på en förskola på Östermalm.– Familjen kommer regelbundet att vistas i Sverige i perioder och då är det bra att Leonore får den här erfarenheten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.
Gunnar Jonsson: Säljarna flyr från krämaren i Vita huset
Såväl arbetarväljare som stora delar av näringslivet tyckte att det var en bra id. En företagare i Vita huset, som borde förstå sig på jobb och affärer, som inte är kedjad av vanliga politikers trångsynthet – vad kan gå fel? Det mesta, visar det sig.
Läs mer om Vita.
Så bra var Tobias Forges sommarprat i Sommar i P1
Jag hade aldrig hört talas om Tobias Forge.Tyckte att det lät som en anonym forskare.I stället var det en mild hårdrockare som berättade gripande om broderns död.
Läs mer om Sommar.

Migrationsverket: Vi har ett bra samarbete med Säpo

Att bistå Säkerhetspolisen för att förhindra terroristbrott är synnerligen viktigt för oss och tas på allra största allvar. Under senare år har vi också kommit en bra bit på vägen, skriver Oskar Ekblad, Migrationsverket, i en replik.
Bert och Åsa blev man och hustru på drop-in
Upp ur sängen, duscha, äta frukost – och gifta sig.Så såg onsdagen ut för malmöparet Bert Andersson och Åsa Svensson som blev man och hustru på Sankt Petrikyrkans drop-in-vigsel under Malmöfestivalen.– Det passade oss väldigt bra, säger Åsa Svensson med ett skratt.
Superswede: Det är en storartad historia
Vår motorsportbloggare Gergei Farkas har sett filmen Superswede: En film om Ronnie Peterson. Och han är imponerad. Enligt Gergei Farkas är filmen riktigt, riktigt bra. Oavsett om man är racingintresserad eller ej. Ronnies och Barbros livsöde är en gripande historia som passar bra på filmduken. Men som vanligt har Gergei Farkas några invändningar också. Läs hela bloggen här: Superswede: En film om Ronnie Peterson
Läs mer om Ronnie Peterson och Superswede.
När han blir full är jag gammal, ful och tråkig
Hej, jag träffade en 13 år yngre kille för cirka tre år sen. Vi har det bra tillsammans när han inte dricker, men när han blir full är han taskig mot mig: Då är jag gammal och ful och tråkig - något som jag faktiskt inte är
Varningslarm väckte staden
Ett automatlarm från en oljedepå i Sundsvall väckte stadsborna tidigt på torsdagsmorgonen.Det var en flamdetektor som hade utlösts – men lyckligtvis brann inte depån, enligt räddningstjänsten.– Om det brinner i en bensincistern är det ju inte så bra, det blir riktigt dålig rök om det brinner där som kan lägga sig över bostadsområden, säger Henrik Cedergren, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.
Martin Liby Alonso: Sverige är inte fritt från korruption
Det är bra att polisens upphandling av passtillverkning har anmälts. Men en bredare översyn behövs.
Sverige är inte fritt från korruption
Det är bra att polisens upphandling av passtillverkning har anmälts. Men en bredare översyn behövs.
Kjell Bergqvists babylycka: Det känns helt fantastiskt
Skådespelaren Kjell Bergqvist ska bli morfar - berättar om sin bebislycka.Tillsammans med ex-frun Yvonne Ryding ska han få ett barnbarn.– Det känns helt fantastiskt! Helt underbart bra gör det, säger han till Hänt.se
Läs mer om Hänt.se och Yvonne Ryding.
Bästa musen för gaming – stort test av 10 modeller
Oavsett hur seriös du är med ditt spelande vill du förmodligen ha bra grejer att lira med. Vi har testat några av marknadens hetaste gamingmöss – och utsett vinnarna.
VM-kvalrysaren: Skönt att ha avgörandet på hemmaplan
Sverige kan säkra avancemang i VM-kvalet i basket om man vinner veckans två avslutande möten i förkvalet. – Det känns bra att vi har avgörandet på hemmaplan, säger forwarden Viktor Gaddefors inför kvällens möte med Armenien i Uppsala.
Läs mer om Armenien, Uppsala och VM-kvalet.
SHL-nykomlingen slog Djurgården
Mora laddar för återkomsten i SHL.I kväll besegrade de Djurgården i en försäsongsmatch med 2-0.Erlend Lesund var lagets arkitekt och låg bakom båda målen.– Det ser riktigt bra ut, säger Moras målvakt Christian Engstrand till C More.
FC Köpenhamn föll i Baku
Ett misslyckat långt inkast av FC Köpenhamn. Det gav azeriska Karabach kontringsläget som gav 1–0 i första playoff-matchen till Champions League i fotboll och ett bra utgångsläge inför returen i Danmark nästa vecka.
Läs mer om Baku, Danmark och Karabach.
Ulrikas smarta kattlådor gör succ
Har du en gammal byrå hemma som du inte vill slänga, men som du heller inte vet vad du ska göra med? Då har Ulrika Hallberg, 44, ett bra tips till dig - gör en klättervägg till katterna!
Läs mer om Ulrika Hallberg.
Familjen Gröneng har plockat 100 kilo hjortron på tio dagar
Det har rapporterats en hel del under sommaren om att det är rekordår i år för skogens guld - hjortronen. Och tittar man på hur mycket hjortron familjen Gröneng har samlat ihop så ser det ut att stämma riktigt bra.
Läs mer om Gröneng.
V64 och DD: Har tunt motstånd – bra spik
Spelvärd: ANDERS NILSSONTISDAG 15 AUGUSTIV64 och Dagens dubbel, JägersroBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om JägersroBeräknat.
My Skarsgård: Jag vaknade på nätterna och drack
Vid skilsmässan eskalerade drickandet. Till slut drack My Skarsgård en flaska vodka om dagen och hade helt slutat att äta. I dag är hon nykter och hjälper andra med alkoholberoende. – Det är aldrig för sent – det går alltid att få ett bra liv, säger hon.
Läs mer om My Skarsgård.
Merkels valstrategi: Sömnig kampanj ska leda till seger
Angela Merkel är tillbaka från semestern och varvar nu upp inför förbundsdagsvalet om fem veckor – en kampanj avsedd att ha samma verkan som en lugnande tablett. Hennes budskap: Tyskland mår bra. En stor majoritet av väljarna ser ut att hålla med.
Försvunna hunden Casper är hemma hos matte igen
Blandrashunden Caper från Karlskrona som varit försvunnen i nästan en vecka har kommit till rätta.Han var lite avmagrad och trött men verkade annars må bra, skriver Blekinge Läns Tidning.
Läs mer om Casper och Karlskrona.
TV4:s ändring – för Tomas Ledin
TV4 gjorde en oväntad ändring under sändningen av Lotta på Liseberg.När programmet startade 20:00 struntade man i den traditionella vinjetten - och lät i stället artisten Tomas Ledin sjunga sin klassiska Sommaren är kort.– Det passade väl bra när sommaren är kort, en sådan här dag när det faktiskt är fint men resten har regnat bort, säger Katarina Warnström, pressansvarig på Liseberg.
Så bra var Percy Nilssons Sommar i P1
Vem är Percy Nilsson, mannen som pratar om sig själv i tredje person? Alla känner kanske inte till den skånske entreprenören. Han gjorde ett Sommar utan manus eftersom han knappt kan läsa och skriva.
Läs mer om Percy Nilsson och Sommar.
Du upptäcker vem som är sjuk tidigare än du tror
Känna äckel bra funktion. Vi kan se och lukta oss till sjukdom hos andra långt innan tydliga symtom bryter ut. Vi vet inte om det, men reagerar instinktivt med att tycka mindre om personerna och undvika dem. En studie på Karolinska institutet visar på en intressant och överraskande stark samverkan mellan beteende och immunförsvar.
Läs mer om Karolinska.