Brinck

Johan Brinck föreläser om Kristian II

Kristian II var en olycklig kung, som misslyckades med det mesta han företog sig.
Läs mer om Kristian II.

Sydsvenskans fotograf minns Berlinmurens fall 1989

Sydsvenskans fotograf Roger Brinck var i Berlin 9 november 1989 när Järnridån öppnades. 20 år senare återvände han dit och tog nya bilder på samma platser.
Läs mer om Berlin, Järnridån och Roger Brinck.
Flyktingsmugglare ska ha dumpat 100 barn i Göteborg
Flyktingsmugglare misstänks att under en kort tid ha dumpat över 100 barn på olika platser i Göteborg, uppger SVT Nyheter Väst. Ökningen av antalet barn överraskar Migrationsverket men inte gruppchefen på Lillekärrs asylboende i Kärra. – Det är en orolig situation i många länder. Vi vet att barn är på flykt, säger Matilda Brinck-Larsen.
Boenden blixtöppnas för flyktingbarn
Flyktingsituationen i världen är extrem – och till Göteborg anländer 50 ensamkommande barn i veckan. Nu akutöppnas flera boenden för att alla ska få tak över huvudet. – Jag har aldrig varit med om något liknande, det har ingen, säger Matilda Brinck-Larsen, som avbrutit semestern för att organisera mottagandet.

Johan Brinckfick stipendium

Johan Brinck fick dubbla roller vid Kultursällskapets årsmöte.
Broar tema på Kultursällskapets årsmöte
Efter Kultursällskapets årsmöte håller Johan Brinck ett föredrag med namnet Från Ryna bro till Mejeribron –Ängelholms historia sedd från dess broar.
Läs mer om Från Ryna och Johan Brinck.
Disa och Alice köpte julklappar till flyktingar
Här är 11-åriga hjältetomtarna Disa Rosendahl och Alice Dahlberg från Västra Frölunda som förgyllde tillvaron för en grupp flyktingbarn i Göteborg. På eget initiativ samlade de in 3000 kronor till julklappar till de ensamkommande barnen. – Mina ungar på boendet var rörda till tårar, säger Matilda Brinck-Larsen, gruppchef på Lillekärrs boende i Hisings Kärra.
Om Ängelholm före Ängelholm
Johan Brinck håller föredrag i Kronohäktet.
Läs mer om Kronohäktet och Ängelholm.
Brinck gör julshow
Håkan Brinck gör julshow på Ekebo.
Läs mer om Ekebo.
En brottets vandring
Bibliotekarien Johan Brinck lockade storpublik till sin mordvandring.
Brinck sjunger Elvis
Håkan Brinck ger hyllningskonserter till Elvis Presley.
Johan Brinck kåserar i Skälderviken
Om Ängelholms tidiga 1900-tal som det speglas i Kristian Anderbergs bilder.
Läs mer om Skälderviken.
Per Brinck
Stekhet sjuksyrra som ger vård i hela världen
Pyttan Brinck har precis kommit till Åre med nattåget men ser oförskämt pigg ut. Förklaringen till de rosiga kinderna är en härlig tur på fjället. - Jag kände att jag behövde andas.
Läs mer om Åre.
Grafik över elproduktionen
Grafik av Sydsvenskans Roger Brinck.
Grafik över fästingarnas liv
Grafik: Erik Nylund, Christoffer Rehn & Roger Brinck sydsvenskan.se] Läs mer här Idag 06:37
Grafik över fästingarnas liv
Grafik: Erik Nylund, Christoffer Rehn Roger Brinck.
Öden längs Häradsvägen
Ängelholmskännaren Johan Brinck ger i dag, torsdag, ett lokalhistoriskt föredrag i Hjärnarps församlingsgård. Här berättar han om folk och öden längs Häradsvägen, från Munka Ljungby till Hjärnarp. Arrangör är Munka Ljungby & Tåstarps föreläsningsförening.ÄNGELHOLM: Hjärnarps församlingsgård, klockan 19.
Här är vinnaren av exklusiva VIP-paketet till Sverige-Argentina
Fotbollskanalan.se i samarbete med Grandiosa har lottat ut ett exklusivt VIP-paket till Sverige-Argentina den 6 februari. Här är vinnaren: Johan Brinck, Stockholm. TÄVLA HÄR Skicka in ditt svar HÄR.
Familjedag i solsken
Många hade sökt sig till Hembygdsparken på lördagen där bland annat Håkan Brinck stod för underhållningen.
Läs mer om Hembygdsparken och Håkan Brinck.
Mer Elvis för Håkan Brinck
Håkan Brinck har åter grävt i Elvis Presleys låtskatt och på fredag 17 augusti är det premiär för helsingborgarens kyrkoturn med Kingens låtar i gospelformat.Det är inte första gången som Håkan Brinck ger sig ut på vägarna i sällskap av Elvis Presley. För fem år sedan hyllade han rockikonen med en konsert i Mariakyrkan som blev så populär att den växte till ett knippe konserter.
Läs mer om Håkan Brinck och Mariakyrkan.
Elvis hyllas i Kvidinge kyrka
På torsdag är det 35 år sedan Elvis Presley dog. En vecka senare, den 23 augusti, arrangerar Kvidinge Sockens Hembygdsförening en hyllningskonsert till The King i Kvidinge kyrka. Då kommer sångaren Håkan Brinck dit och uppträder tillsammans med S:t Mikael Gospelkör och orkester.
Läs mer om Håkan Brinck, Kvidinge, S.t och The King.
Molly och Siw på Kulijuli
På tisdagen hoppas Nöjesgrytan upprepa förra veckans bubblande Kulijuli som då drog över 5 000 besökare.– Det är en vällagad gryta fylld med spännande artister och överraskningar, säger programledare Olle Larsson.Bland annat bjuds det på Kulijuliveteranen Siw Malmkvist, Molly Sandn, operasångerskan Malin Nilsson, Martin Svensson och Håkan Brinck.
Håkan Brinck gör revy
Mångsidige entertainern Håkan Brinck medverkar i Arlövsrevyn 2012, tillsammans med bland andra Siw Malmkvist och Anders Aldgård. Premiär torsdag 5 januari klockan 19.30. Kent Nilssons Arlövsrevy spelas enligt programmet till och med söndag 18 mars. Men det brukar tillkomma extra kvällar.
Mer sång på Spången
På måndag den 25 juli hålls säsongens andra och sista Allsång på Spången på Spångens Gästgivargård. Underhållningen inleds klockan 19 av programledarna Jojje Dag-Otto Jönsson och Uffe Chrix. Gästande artister är denna gång sångerskan Jessica Andersson, komikern Lennie Norman och mångsysslande artisten Håkan Brinck. Husband är Edvard Perssons Hjältar.