Brinck

Utöka skoldagen med en timme per dag

Alla elever i svensk skola bör på sikt utöka sin skoldag med ytterligare undervisningstid. Internationella studier ger tydligt stöd för sambandet mellan undervisningstid och kunskapsresultat. Som ett första steg bör skoldagarna utökas med en timme per dag i lågstadiet, skriver Cecilia Brinck (M).
Läs mer om Cecilia Brinck.

Matilda tränar 160 flyktingbarn i fotboll

GÖTEBORG. Matilda Brinck-Larsen, 43, har alltid haft lätt att umgås med de som inte följer normen. Kombinerat med samhällsengagemanget har det lett henne till att träna fotboll med 160 flyktingbarn. –Det är så mycket kramar och kärlek i lag C, säger Matilda Brinck-Larsen.
Elvis-tolkaren fann kärt bo och kärbo
Vardagsrummet i det 100 år gamla fiskarhuset avslöjar direkt vem som bor här. Här hänger skivomslagen till några av artisten Håkan Brincks hudgudar som Elvis, Rick Nelson, Charlie Rich och Roy Orbison. – Jobbar just nu med ett album där jag tolkar Rick Nelson på skånska, säger Håkan Brinck innan vi ens hunnit slå oss ner vid det generöst uppdukade frukostbordet.
S hotar det fria skolvalet i Stockholm
Det fria skolvalet ger alla elever möjlighet att hitta den utbildning, inriktning och skola som passar just dennes behov och önskemål. Men nu hotas det på såväl nationell men framför allt på kommunal nivå, skriver Anna König Jerlmyr och Cecilia Brinck, Moderaterna i Stockholms stad.

Vi har plats – varför kör de inte hit barnen?

Samtidigt som det kommer larm om att sjuka flyktingbarn sover på kartonger på Malmömässan gapar sängplatserna tomma vid flera transitboenden i Göteborg. – Vi har 450 platser lediga, varför kör de inte hit barnen? Det frågar sig Matilda Brinck Larsen, enhetschef vid Gärdsåsskolans transitboende i Kortedala.
Johan Brinck föreläser om Kristian II
Kristian II var en olycklig kung, som misslyckades med det mesta han företog sig.
Läs mer om Kristian II.
Sydsvenskans fotograf minns Berlinmurens fall 1989
Sydsvenskans fotograf Roger Brinck var i Berlin 9 november 1989 när Järnridån öppnades. 20 år senare återvände han dit och tog nya bilder på samma platser.
Läs mer om Berlin, Järnridån och Roger Brinck.
Flyktingsmugglare ska ha dumpat 100 barn i Göteborg
Flyktingsmugglare misstänks att under en kort tid ha dumpat över 100 barn på olika platser i Göteborg, uppger SVT Nyheter Väst. Ökningen av antalet barn överraskar Migrationsverket men inte gruppchefen på Lillekärrs asylboende i Kärra. – Det är en orolig situation i många länder. Vi vet att barn är på flykt, säger Matilda Brinck-Larsen.
Boenden blixtöppnas för flyktingbarn
Flyktingsituationen i världen är extrem – och till Göteborg anländer 50 ensamkommande barn i veckan. Nu akutöppnas flera boenden för att alla ska få tak över huvudet. – Jag har aldrig varit med om något liknande, det har ingen, säger Matilda Brinck-Larsen, som avbrutit semestern för att organisera mottagandet.
Johan Brinckfick stipendium
Johan Brinck fick dubbla roller vid Kultursällskapets årsmöte.
Broar tema på Kultursällskapets årsmöte
Efter Kultursällskapets årsmöte håller Johan Brinck ett föredrag med namnet Från Ryna bro till Mejeribron –Ängelholms historia sedd från dess broar.
Läs mer om Från Ryna och Johan Brinck.
Disa och Alice köpte julklappar till flyktingar
Här är 11-åriga hjältetomtarna Disa Rosendahl och Alice Dahlberg från Västra Frölunda som förgyllde tillvaron för en grupp flyktingbarn i Göteborg. På eget initiativ samlade de in 3000 kronor till julklappar till de ensamkommande barnen. – Mina ungar på boendet var rörda till tårar, säger Matilda Brinck-Larsen, gruppchef på Lillekärrs boende i Hisings Kärra.
Om Ängelholm före Ängelholm
Johan Brinck håller föredrag i Kronohäktet.
Läs mer om Kronohäktet och Ängelholm.
Brinck gör julshow
Håkan Brinck gör julshow på Ekebo.
Läs mer om Ekebo.
En brottets vandring
Bibliotekarien Johan Brinck lockade storpublik till sin mordvandring.
Brinck sjunger Elvis
Håkan Brinck ger hyllningskonserter till Elvis Presley.
Johan Brinck kåserar i Skälderviken
Om Ängelholms tidiga 1900-tal som det speglas i Kristian Anderbergs bilder.
Läs mer om Skälderviken.
Per Brinck
Stekhet sjuksyrra som ger vård i hela världen
Pyttan Brinck har precis kommit till Åre med nattåget men ser oförskämt pigg ut. Förklaringen till de rosiga kinderna är en härlig tur på fjället. - Jag kände att jag behövde andas.
Läs mer om Åre.
Grafik över elproduktionen
Grafik av Sydsvenskans Roger Brinck.
Grafik över fästingarnas liv
Grafik: Erik Nylund, Christoffer Rehn & Roger Brinck sydsvenskan.se] Läs mer här Idag 06:37
Grafik över fästingarnas liv
Grafik: Erik Nylund, Christoffer Rehn Roger Brinck.
Öden längs Häradsvägen
Ängelholmskännaren Johan Brinck ger i dag, torsdag, ett lokalhistoriskt föredrag i Hjärnarps församlingsgård. Här berättar han om folk och öden längs Häradsvägen, från Munka Ljungby till Hjärnarp. Arrangör är Munka Ljungby & Tåstarps föreläsningsförening.ÄNGELHOLM: Hjärnarps församlingsgård, klockan 19.
Här är vinnaren av exklusiva VIP-paketet till Sverige-Argentina
Fotbollskanalan.se i samarbete med Grandiosa har lottat ut ett exklusivt VIP-paket till Sverige-Argentina den 6 februari. Här är vinnaren: Johan Brinck, Stockholm. TÄVLA HÄR Skicka in ditt svar HÄR.
Familjedag i solsken
Många hade sökt sig till Hembygdsparken på lördagen där bland annat Håkan Brinck stod för underhållningen.
Läs mer om Hembygdsparken och Håkan Brinck.