Bristyrken


Vård och skola bristyrken

Enligt arbetsgivarna är det i bristen större på nyutexaminerade inom fler grupper än förra året. Av 71 undersökta utbildningsgrupper råder det brist inom 29, att jämföra med 18 grupper 2013.

Vård och skola bristyrken

Det råder fortsatt brist på sjuksköterskor, förskollärare, specialpedagoger och lärare inom NO, enligt Statiska Centralbyråns (SCB) Arbetskraftsbarometer för 2014.

Vård och skola bristyrken

Det råder fortsatt brist på sjuksköterskor, förskollärare, specialpedagoger och lärare inom NO, enligt Arbetskraftsbarometern 2014 från Statistiska centralbyrån (SCB).

Vård och skola bristyrken

Det råder fortsatt brist på sjuksköterskor, förskollärare, specialpedagoger och lärare inom NO, enligt Statiska Centralbyråns (SCB) Arbetskraftsbarometer för 2014.

S anklagar majoriteten för ojusta metoder

Kommunalrådet Henrik Sundström (M) har beslutat att öppna Arödsdalshemmet och låta det bli tillfällig bostad för flyktingar med bristyrken, till en början för nio syriska läkare. Beslutet

Läs mer om Arödsdalshemmet.
Sommarstängt på sjukan?

När ungdomar just nu får råd yrkesval så finns listor med bristyrken och överskottsyrken. Bland dem med lysande framtidsutsikter hittas specialistsjuksköterskor. Bra för dem som vill studera till det, sämre för bemanningen i dag.

Öka antalet utbildningsplatser i bristyrken

Stora delar av den framtida matchningsproblematiken på arbetsmarknaden har lagts över på dagens niondeklassare. Har tonårsbossarna tagit över utbildningspolitiken?

Svårt att välja? Här finns jobben!

Visa bildtexten Svårt att välja? Här finns jobben! Norrköping Här är listan över bristyrken och överskottsyrken. Yrkeselever på gymnasiet har minskat generellt de senaste åren.

Läs mer om Svårt.
Svårt att välja? Här finns jobben!

Här är listan över bristyrken och överskottsyrken. Yrkeselever på gymnasiet har minskat generellt de senaste åren. En tävling som Yrkes-SM kan locka elever att söka yrkesprogram, men

Läs mer om Yrkes-SM.
S vill satsa på yrkeshögskolor

Socialdemokraterna föreslår 6 000 fler platser på yrkeshögskolorna än regeringen, skriver partiets gruppledare Mikael Damberg på Dagens Nyheters debattsida. Han vill även införa en ny ersättningsmodell för skolorna, så att det ökar deras möjligheter att starta utbildningar med små grupper för nyckelkompetenser och bristyrken.

Läs mer om Mikael Damberg.
Personalbristen tacklas med köpt yrkesutbildning

GÄVLE Landstinget köper utbildning för att klara framtidens kompetensförsörjning. - Vi vet vilka bristyrken vi kommer att få, säger Karin Rystedt, personalchef på Landstinget Gävleborg.

Läkarna har bytt land för att kunna karriärklättra

Läkare toppar listan över dagens svenska bristyrken. Flera landsting rekryterar aktivt personal i andra europeiska länder. Men Christine och Giuseppe Asciutto sökte sig själva hit, efter att ha tagit privatlektioner i svenska under flera år.

Läs mer om Giuseppe Asciutto.
Debatt om arbetskraftsinvandring

Den hårt kritiserade lagen om arbetskraftsinvandring blir ämne för en aktuell debatt i riksdagen. De förenklade reglerna har kritiserats för att de lett till flera fall av missbruk, senast i fallet med skogsarbetare från Kamerun som lurats till Sverige. Det är framför allt Socialdemokraterna och LO som kritiserat lagen. Reformen skulle göra det lättare att få in specialister till bristyrken.

Få arbetstillstånd till specialister

Bara ett av tre arbetstillstånd gäller specialister som kommer till Sverige för att arbeta. I stället gäller två tredjedelar av arbetstillstånden enkla jobb, i yrken där arbetslösheten redan är rekordstor, skriver Dagens Nyheter. Sedan 2008 har det blivit enklare för utomeuropeisk arbetskraft att få arbetstillstånd i Sverige. Argumentet var då att Sverige behöver importera specialister till bristyrken.

Läs mer om Sverige.
Kockar och soldater sökes

Stockholm/TT Sysselsättningen väntas minska i år, men samtidigt kommer 1,1 miljon rekryteringar att behövas, enligt Arbetsförmedlingen. Gruvingenjörer, kockar och soldater är bristyrken,

Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Kockar och soldater sökes

Stockholm/TT Sysselsättningen väntas minska i år, men samtidigt kommer 1,1 miljon rekryteringar att behövas, enligt Arbetsförmedlingen. Gruvingenjörer, kockar och soldater är bristyrken,

Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Kockar och soldater sökes

Sysselsättningen väntas minska i år, men samtidigt kommer 1,1 miljon rekryteringar att behövas, enligt Arbetsförmedlingen. Gruvingenjörer, kockar och soldater är bristyrken, tuffare är det som montör eller journalist.

Läs mer om Arbetsförmedlingen.
V föreslår landsbygdsrabatt

Vänsterpartiet föreslår en rabatt på studielånet för vissa yrkesgrupper som bor och arbetar på landsbygden. Idn kommer från Nordnorge, där den används i dag. Enligt Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt behövs nya modeller för att utveckla landsbygden. En rabatt skulle kunna locka personer till bristyrken. I Nordnorge kan man få en rabatt på tio procent på sitt studielån för varje år man arbetar i en stödregion.

Läs mer om Nordnorge.
Viktiga yrken blir bristyrken

Kraftig brist på bland annat vårdpersonal i framtiden visar färsk rapport I framtiden saknas drygt 4500 personer med vård- och omsorgsutbildning i Sörmland. Detta förutsatt att den

Läs mer om Sörmland.
Sämre arbetsmarknad nästa år

Läget för ett urval av yrken Bristyrken bergarbetare vvs-montör byggnadsplåtslagare läkare IT-arkitekt byggnadsingenjör kranförare tandläkare civilingenjör tandhygienist Överskottsyrken

Tidigare toppnyhet hos Aftonbladet:
Framtidsjobben du bör satsa på

Om några år kommer överskott förvandlas till underskott i flera branscherLista: De blir bristyrken – och så mycket kan du tjäna.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Här finns jobben

Vill du ha en säker arbetsmarknad 2016? Satsa på sjukgymnast, kiropraktor, tandläkare, datavetare eller psykolog. De och ett tiotal andra högskoleutbildningar blir bristyrken om fem år. Det spår Saco i årets upplaga av rapporten Framtidsutsikter.

Läs mer om Framtidsutsikter och Saco.
Här är Blekinges bristyrken

Just nu råder det brist på följande yrken i Blekinge:

Läs mer om Blekinge.
Bristjobben som inte kräver högskoleutbildning

Arbetsförmedlingen har för TT:s räkning listat några olika utbildningsvägar till bristyrken som inte kräver högskoleutbildning.

Fler jobb i hela landet

Efterfrågan på arbetskraft ökar inom de flesta yrkesområden, och i hela landet, enligt en ny prognos från Arbetsförmedlingen. Antalet bristyrken fortsätter att stiga, vilket ökar möjligheterna

Läs mer om Arbetsförmedlingen.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23