Broadway

Dustin Hoffman anklagas för sexuella trakasserier av flera kvinnor

Två kvinnor har redan anklagat skådespelaren Dustin Hoffman för sexuella trakasserier. Nu träder skådespelerskan Kathryn Rossetter fram med liknande anklagelser mot den 80-årige Oscarsvinnaren - som ska ha förgripit sig på henne mellan föreställningarna på Broadway.

Gjorde hjärnskakningstester under hela dagen

Ludvig Fjällström, 25 år, är ett av de svenska hoppen med OS i sikte. Sedan vill han bli stjärna på Broadway. – Det gäller i allra högsta grad, säger puckelpiståkaren inför helgens världscupcomeback.
Läs mer om Broadway.
En extra dimension av Bossen på Broadway
Bruce Springsteen har tagit sin självbiografi Born to run och omvandlat till ömsint scenshow.Mats Olsson ser en 68-årig rockikon ge en extra dimension av sin livshistoria.
Läs mer om Born, Bossen och Broadway.
Gunhild Carling gjorde sitt livs spelning – i New York
På onsdagen, svensk tid, klev Gunhild Carling in på Broadway inför sitt livs spelning.Tusentals New York-bor i publiken fick se Årets Skåning från 2014 bjuda på show.Men det var nervöst.– Jag var riktigt nervös innan – detta var mitt livs största gig, säger Gunhild Carling själv.

New York vägrar låta sig skrämmas

NEW YORK. På onsdagsmorgonen samlades ett stort antal människor på West Broadway, några hundra meter norr om korsningen där 29-årigen Saifullo Saipov greps på tisdagseftermiddagen. Misstänkt för att ha kört ihjäl åtta personer och skadat 13 längs en cykelbana som löper längs Hudsonfloden på sydvästra Manhattan.
Donald Trump i bråk med Michael Moore
USA:s president Donald Trump kritiserar regissören Michael Moore på Twitter, och skriver att Moore lagt ner sin Broadway-show för att den floppade.Nu svarar Michael Moore, och hävdar att Trump sprider fake news.Det såg ut så här varje kväll – fejkpublik! Väldigt sorgligt! skriver Michael Moore till en bild på en fullsatt salong.
Trump kritiserar Michael Moore
USA:s president Donald Trump ger sig på dokumentärfilmaren Michael Moore efter hans enmansföreställning på Broadway i New York.
Kändistätt på drottning Silvias gala
NEW YORK. Stjärnspäckat värre när Silvia och Madeleine bjöd in till gala i New York.Bland gästerna på restaurang Cipriani på Broadway syntes skådespelaren Malin Åkerman, Sofia Hellqvists mentor Barbro Ehnbom och artisten Efva Attling.Men smakar det så kostar det. Syftet med Childhood foundations årliga Thank You-gala är att samla in så mycket pengar som möjligt till förmån för utsatta barn – och gästerna hade betalat upp mot 800 000 kronor för att få njuta av galan.
Upptäck New York bortom Broadway
En höst i New York. Här finns något för alla, oavsett plånbok eller intressen. Men New York är inte bara Empire state building och Broadway – DN Resor har tagit en promenad över Brooklynbron och utforskat Williamsburg, Bushwick och heta Dumbo.
Stjärnorna som får festa med Silvia och Madde
NEW YORK. Drottning Silvia och prinsessan Madeleine har landat i New York.I kväll går de på Childhoods Thank You-gala på exklusiva Cipriani på Broadway – där Melinda Gates ska prisas.På gästlistan står stjärnor som skådespelaren Malin Åkerman, FN:s Antonio Guterres och musikern Eva Dahlgren.
Nu är världens 10 mest berömda gator korade
Från Abbey Road i London till Broadway på Manhattan. Världens mest kända gator har med tiden blivit till resmål i sig själva. Här är världens tiomest berömda gator gator.
Läs mer om Broadway, London och Manhattan.
Moore tog med sin teaterpublik till Trump
När Michael Moore avslutat sin enmanspjäs The terms of my surrender på Broadway på tisdagskvällen tog han med sig sin publik till en protest mot Donald Trump.
Läs mer om Broadway, Donald Trump, The och Trump.
Springsteen gör debut på Broadway
Bruce Springsteen uppträder på Broadwayscenen i höst.Sångaren kommer att göra en soloshow och uppträda fem kvällar varje vecka.Jag ville göra några förställningar som var så personliga och intima som möjligt, skriver världdstjärnan på sin hemsida.
Läs mer om Broadway och Broadwayscenen.
Broadway-stjärnan Barbara Cook död
Den kända Broadway-stjärnan Barbara Cook är död.Hon blev 89 år, skriver Variety.Sitt stora genombrott fick hon i musikalen Candide.
Hollywood-stjärnan Sam Shepard är död
Sam Shepard har gått bort, rapporterar Broadway World.Skådespelaren blev 73 år.
Stjärnhästen till Sverige - Känner en stor glädje
Topphingsten Broadway Hall flyttar till Sverige. Den obesegrade hästen kommer att stallas upp på Brodda Stuteri. – Jag upplever personligen en stor glädje att få hit en så väldokumenterad hingst, som har tillhört toppen i USA så pass länge, säger Lennart Peterson-Brodda, som har hand om Brodda Stuteri.
Spetsar och avgör direkt
Fyraårstestet på Sundbyholm är ett förtest inför Derbyt. Diamanten är inte anmäld dit så vi får spela honom på onsdag om vi skall få något med av hans 2640- kunnande. I övrigt är det Röda armn, som gäller. För Swish Lane och Kash Brodda gäller det att gå felfritt om de skall nå vinnarcirkeln. Broadway Appolo att inte bli fast.
Läs mer om Derbyt, Kash Brodda, Röda och Sundbyholm.
1984 får Broadway-publiken att svimma, kräkas och skrika rakt ut
Publiken har svårt att hantera Broadwayuppsättningen av George Orwells dystopiska roman 1984, med Tom Sturridge och Olivia Wilde i huvudrollerna.
Broadway bubblar av politiskt motstånd mot Trump
Att USA har en ny president märks på Broadway. Politisk och samhällsengagerad teater har fått en ny, högre status, och publiken verkar se det som en politisk handling att stödja teatrarna och musikalerna.
Läs mer om Broadway och Trump.
Vad vet du om musikaler och Broadway?
Att USA har en ny president märks på Broadway. Politisk och samhällsengagerad teater har fått en ny, högre status, och publiken verkar se det som en politisk handling att stödja teatrarna och musikalerna. Vad vet du om musikaler och Broadway? Testa dig i DN:s quiz.
Läs mer om Broadway.
Därför försvann hon från rampljuset helt
Petra Nielsen uppträdde på Broadway – i dag vädjar hon om roller på småteatrar, men får nobben överallt. Sveriges stora musikalstjärna är arbetslös och letar febrilt efter jobb för att dra in pengar. – Jag är nervös och orolig, men min häst ger mig styrka, säger hon.
Läs mer om Broadway.
Samir Badran fick lämna Let's dance
Det blev Samir Badran med sin danspartner Sigrid Bernson som fick lämna Let's dance under långfredagen. Stjärnorna dansade var sin dans - och sen ett Broadway Battle. – Jag kan inte fatta det. Det är väldigt sjukt, säger Samir Badran i programmet.
Harry Potter-pjäs till Broadway
Föreställningen om Harry Potter är redan en succ i London och utsåld hela 2018. Nu ska Harry...
Läs mer om Broadway, Harry Potter, Harry och London.
Trump om imitationen: Ensidigt och fördomsfullt
Donald Trump har på nytt tagit kontrollen över sitt Twitterkonto. Den nyvalde presidenten har under helgen använt sitt sociala medier-verktyg för att ge igen på den musikal på Broadway som offentligt kritiserat vicepresidenten Mike Pence. Be om ursäkt, skriver Donald Trump.
Trumps ilska – efter hälsningen till Pence
NEW YORK. Med Mike Pence i publiken passade skådespelarna på att ge honom en hälsning. Efter fredagens föreställning av musikalen Hamilton på Broadway fick den blivande vice-presidenten höra från scenen att ensemblen är oroliga för framtiden. Trakasserier, kallade Donald Trump påhoppet på Twitter.