Broadway

Broadway-versionen av "Dödssynden" stäms

Det tog över två år för producenten Scott Rudin att få till rättigheterna för att göra Harper Lees klassiker "Dödssynden" till teater - och nu har han stött på patrull igen.
Läs mer om Dödssynden och Scott Rudin.
Jag har aldrig berättat för någon att jag älskar korsstygn
Peter Jöback har åter dragit på sig masken och uppträder i vår på Broadway i rollen som fantomen i Fantomen på operan. I höst återvänder han till Stockholm och egna föreställningen Med hjärtat som insats
Läs mer om Broadway, Fantomen, Med och Stockholm.
Först OS-guld – sedan Broadway
Läs mer om Broadway.

Teater ställer in Woody Allen-musikal

The Goodspeed Opera House, en inflytelserik lokal teater i Conneticut, ställer in sin planerade version av Woody Allens musikal Bullets over Broadway. Anledningen är de anklagelser om övergrepp som Allens adoptivdotter Dylan Farrow riktat mot honom.
Peter Jöbacks tuffa utmaning utan familjen
NEW YORK. Peter Jöback, 46, är tillbaka på Broadway.Fantomen på Operan var drömrollen som blev verklighet två gånger om.Nu är siktet inställt på nästa mål – att bli filmskådis i USA.– Jag vill inspirera andra och visa att det går, säger han.
Läs mer om Broadway.Fantomen, Operan och USA.
Filmrecension: I The greatest showman står inget riktigt på spel
Ingenting står riktigt på spel i The greatest showman. Filmen kommer troligtvis ha större framgång på Broadway än på vita duken.
Läs mer om Broadway och The.
Bruce Springsteen på Broadway: En nästan magisk känsla av angelägenhet
När Bruce Springsteen ställer sig ensam på scen på Broadway, och för första gången framför en manusbunden show, låter han som en klok morfar som har försonats med alla delar av sin dysfunktionella familj.
Läs mer om Broadway.
Dustin Hoffman anklagas för sexuella trakasserier av flera kvinnor
Två kvinnor har redan anklagat skådespelaren Dustin Hoffman för sexuella trakasserier. Nu träder skådespelerskan Kathryn Rossetter fram med liknande anklagelser mot den 80-årige Oscarsvinnaren - som ska ha förgripit sig på henne mellan föreställningarna på Broadway.
Gjorde hjärnskakningstester under hela dagen
Ludvig Fjällström, 25 år, är ett av de svenska hoppen med OS i sikte. Sedan vill han bli stjärna på Broadway. – Det gäller i allra högsta grad, säger puckelpiståkaren inför helgens världscupcomeback.
Läs mer om Broadway.
En extra dimension av Bossen på Broadway
Bruce Springsteen har tagit sin självbiografi Born to run och omvandlat till ömsint scenshow.Mats Olsson ser en 68-årig rockikon ge en extra dimension av sin livshistoria.
Läs mer om Born, Bossen och Broadway.
Gunhild Carling gjorde sitt livs spelning – i New York
På onsdagen, svensk tid, klev Gunhild Carling in på Broadway inför sitt livs spelning.Tusentals New York-bor i publiken fick se Årets Skåning från 2014 bjuda på show.Men det var nervöst.– Jag var riktigt nervös innan – detta var mitt livs största gig, säger Gunhild Carling själv.
New York vägrar låta sig skrämmas
NEW YORK. På onsdagsmorgonen samlades ett stort antal människor på West Broadway, några hundra meter norr om korsningen där 29-årigen Saifullo Saipov greps på tisdagseftermiddagen. Misstänkt för att ha kört ihjäl åtta personer och skadat 13 längs en cykelbana som löper längs Hudsonfloden på sydvästra Manhattan.
Donald Trump i bråk med Michael Moore
USA:s president Donald Trump kritiserar regissören Michael Moore på Twitter, och skriver att Moore lagt ner sin Broadway-show för att den floppade.Nu svarar Michael Moore, och hävdar att Trump sprider fake news.Det såg ut så här varje kväll – fejkpublik! Väldigt sorgligt! skriver Michael Moore till en bild på en fullsatt salong.
Trump kritiserar Michael Moore
USA:s president Donald Trump ger sig på dokumentärfilmaren Michael Moore efter hans enmansföreställning på Broadway i New York.
Kändistätt på drottning Silvias gala
NEW YORK. Stjärnspäckat värre när Silvia och Madeleine bjöd in till gala i New York.Bland gästerna på restaurang Cipriani på Broadway syntes skådespelaren Malin Åkerman, Sofia Hellqvists mentor Barbro Ehnbom och artisten Efva Attling.Men smakar det så kostar det. Syftet med Childhood foundations årliga Thank You-gala är att samla in så mycket pengar som möjligt till förmån för utsatta barn – och gästerna hade betalat upp mot 800 000 kronor för att få njuta av galan.
Upptäck New York bortom Broadway
En höst i New York. Här finns något för alla, oavsett plånbok eller intressen. Men New York är inte bara Empire state building och Broadway – DN Resor har tagit en promenad över Brooklynbron och utforskat Williamsburg, Bushwick och heta Dumbo.
Stjärnorna som får festa med Silvia och Madde
NEW YORK. Drottning Silvia och prinsessan Madeleine har landat i New York.I kväll går de på Childhoods Thank You-gala på exklusiva Cipriani på Broadway – där Melinda Gates ska prisas.På gästlistan står stjärnor som skådespelaren Malin Åkerman, FN:s Antonio Guterres och musikern Eva Dahlgren.
Nu är världens 10 mest berömda gator korade
Från Abbey Road i London till Broadway på Manhattan. Världens mest kända gator har med tiden blivit till resmål i sig själva. Här är världens tiomest berömda gator gator.
Läs mer om Broadway, London och Manhattan.
Moore tog med sin teaterpublik till Trump
När Michael Moore avslutat sin enmanspjäs The terms of my surrender på Broadway på tisdagskvällen tog han med sig sin publik till en protest mot Donald Trump.
Läs mer om Broadway, Donald Trump, The och Trump.
Springsteen gör debut på Broadway
Bruce Springsteen uppträder på Broadwayscenen i höst.Sångaren kommer att göra en soloshow och uppträda fem kvällar varje vecka.Jag ville göra några förställningar som var så personliga och intima som möjligt, skriver världdstjärnan på sin hemsida.
Läs mer om Broadway och Broadwayscenen.
Broadway-stjärnan Barbara Cook död
Den kända Broadway-stjärnan Barbara Cook är död.Hon blev 89 år, skriver Variety.Sitt stora genombrott fick hon i musikalen Candide.
Hollywood-stjärnan Sam Shepard är död
Sam Shepard har gått bort, rapporterar Broadway World.Skådespelaren blev 73 år.
Stjärnhästen till Sverige - Känner en stor glädje
Topphingsten Broadway Hall flyttar till Sverige. Den obesegrade hästen kommer att stallas upp på Brodda Stuteri. – Jag upplever personligen en stor glädje att få hit en så väldokumenterad hingst, som har tillhört toppen i USA så pass länge, säger Lennart Peterson-Brodda, som har hand om Brodda Stuteri.
Spetsar och avgör direkt
Fyraårstestet på Sundbyholm är ett förtest inför Derbyt. Diamanten är inte anmäld dit så vi får spela honom på onsdag om vi skall få något med av hans 2640- kunnande. I övrigt är det Röda armn, som gäller. För Swish Lane och Kash Brodda gäller det att gå felfritt om de skall nå vinnarcirkeln. Broadway Appolo att inte bli fast.
Läs mer om Derbyt, Kash Brodda, Röda och Sundbyholm.