Bromma nu

Hemligheten bakom Jessica Almenäs flytt

Jessica Almenäs och pojkvännen Patrik Fahlgren flyttar från Stockholms innerstad - till ett hus i lyxiga området Bromma.Nu berättar Kanal 5-programledaren varför de flyttar till just det området, och avslöjar att det är för hennes äldsta sons skull.– Det var enklast för honom, det var för hans skull för att han lätt ska kunna ta sig till sin pappa på Kungsholmen, säger Jessica Almenäs till Hänt.

Viktor Barth-Kron: Jodå – visst borde Bromma få bli självständigt

Efter Brexit – Broxit? Arga röster höjs nu i Stockholms välmående västra delar, rapporterar Mitt i. Folk i Bromma anser sig undanskuffade av styret i Stockholms stad.
Läs mer om Bromma och Mitt.
Flytt av radar vid Bromma flygplats ger nya bostäder
Nu ska radarn för Bromma flygplats flyttas för att öppna för bostäder i flera Stockholmskommuner, erfar Expressen.Bostadsminister Peter Eriksson, MP, kallar till pressträff i dag klockan 10 tillsammans med Luftfartsverket och Stockholms stad.Enligt tidigare uppgifter till SVT rör det sig om 10 000 bostäder till år 2020.
Därför hyr Carola ut lyxvillan i Bromma
Carola Häggkvist vill lämna huset i Bromma, och visar upp det lyxiga hemmet på Instagram för att söka hyresgäster.Brommaboendet är värderat till 11,4 miljoner kronor.Nu är det dags för oss att komma vidare och närma oss våra drömmars boende skriver Carola på Instagram.
Läs mer om Bromma, Carola och Instagram.

Carolas livsbeslut – för familjen

Carola Häggkvist har flyttat tillbaka till Sverige igen efter ett halvår i Sydafrika – nu berättar hon anledningen bakom.Samtidigt väntar stora förändringar på hemmaplan – Carola planerar att flytta från huset i Bromma, där hon byggt ett plank runt tomten för att få vara i fred.– Det var extremt skönt att komma hem till Sverige, säger Carola i podcasten Värvet.
Läs mer om Bromma, Carola, Sverige, Sydafrika och Värvet.
Carolas livsbeslut – för familjen
Carola Häggkvist har flyttat tillbaka till Sverige igen efter ett halvår i Sydafrika – nu berättar hon anledningen bakom. Samtidigt väntar stora förändringar på hemmaplan – Carola planerar att flytta från huset i Bromma, där hon byggt ett plank runt tomten för att få vara i fred. – Det var extremt skönt att komma hem till Sverige, säger Carola i podcasten Värvet.
Läs mer om Bromma, Carola, Sverige, Sydafrika och Värvet.
Anton Säll: Aurora i Stockholm – för Sverige i samtiden
Det luktar konflikt i Värtan. Sverige är i krig med det fruktade A-land, och nu pågår konflikterna på gatan i Värtahamnen och bakom flygplatsen i Bromma. DN:s Anton Säll besöker frontlinjen när hemvärnet tränar på krig – mitt inne i Stockholm.
Mödravårdscentraler drar tillbaka kritiserade bilder
En tecknad bild på en kvinna som torkar kiss samtidigt som en man med stånd stirrar på hennes rumpa fick en deltagare i en föräldragrupp i Bromma att reagera starkt. Hon delade den i sociala medier och fick stort gensvar. Nu dras materialet, som används på mödravårdscentraler i hela länet, in. – Bilden är bedrövlig, jag förstår att folk blir upprörda, säger Erik Gustavsson, verksamhetschef på BMM Stockholm nordväst, till DN.
Läs mer om Bromma och Erik Gustavsson.
Man anhållen efter överfall i joggingspår
Två kvinnor har utsatts för våldtäktsförsök i ett joggingspår i Bromma.Nu har en man anhållits misstänkt för åtminstone ett av överfallen.– Han greps i går eftermiddag odramatiskt i sitt hem, säger spaningsledare Patrik Zanders, till StockholmDirekt.
Läs mer om Bromma.Nu och StockholmDirekt.
Just nu: Flyg på Bromma tvingade avbryta start
Ett flyg från Bromma till Göteborg tvingades avbryta starten.– De gasade på några hundra meter, sedan slog man plötsligt av motorerna, säger passageraren Jens Strömberg från Mölndal.
Läs mer om Bromma, Göteborg och Mölndal.
Kvinnor överfallna i joggingspår – polisen efterlyser tips
Två kvinnor har blivit överfallna i ett joggingspår i Bromma.Polisen misstänker att det handlar om samma gärningsman och nu efterlyser polisen tips från allmänheten, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Bromma.Polisen.
Sonjas pojkvän åtalas för brutala hotellmordet
Sonja Sabas Costich, 48, levde i rädsla för sin 36-årige pojkvän.I slutet av mars mördades hon brutalt på sitt hotellrum i Bromma.Nu åtalas mannen för att ha utfört knivattacken.– Jag hoppas att han får livstid. En sådan här person ska inte vara fri bland allmänheten, säger Sonjas son.
Läs mer om Bromma.Nu.
Storbrand i garage - nio bilar i brand
Nio bilar brinner i ett parkeringsgarage i Bromma i västra Stockholm.Ett 30-tal brandmän arbetar just nu med att släcka branden, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Bromma och Stockholm.Ett.
JUST NU: Massiv bilbrand i Bromma
Nio bilar står i brand vid en bilverkstad i Bromma tidigt på söndagsmorgonen.Räddningstjänsten har en stor styrka på plats för att släcka och hindra spridning.– Det finns risk att det sprider sig till verkstadslokalen alldeles i närheten, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Bromma och Jarmo Carlsten.
Just nu: Massiv bilbrand i Bromma
Nio bilar står i brand vid en bilverkstad i Bromma tidigt på söndagsmorgonen.Räddningstjänsten har en stor styrka på plats för att släcka och hindra spridning.– Det finns risk att det sprider sig till verkstadslokalen alldeles i närheten, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Bromma och Jarmo Carlsten.
Grovt misshandlade män hittades i port
Två män hittades misshandlade i en port i Bromma – en av dem var naken.Båda fick föras akut till sjukhus.Polisen spanar nu i området efter ett antal okända gärningspersoner.
Läs mer om Bromma.
Rene och David har sålt lyxhuset
Utgångspriset för den sjönära villan var 15,8 miljoner kronor. Nu har programledarparet David Hellenius och Rene Nybeg sålt sitt lyxiga hus i Bromma utanför Stockholm. – Det känns larvigt och muppigt att prata om pengar. Jag är programledare, har David Hellenius tidigare sagt.
Läs mer om Bromma, David, Rene Nybeg och Stockholm.
Politiker backar om kameraövervakade medborgarmöten
Nu backar politiker i Bromma från idn om att filma besökare på stadsdelsmöten. Bakgrunden är att det uppstått hotfull stämning när de planerade modulhusen i Beckomberga har diskuterats. – Polisen tyckte att det var en bra id för att kunna dokumentera hets mot folkgrupp, säger nämndens ordförande Cecilia Obermüller (MP).
Man häktad misstänkt för mordet i Bromma
Kvinnan hittades död på ett hotell för långtidsboende i onsdags. Nu har en 36-årig man häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord. Han har tidigare haft kontaktförbud mot kvinnan – och är dömd för flera olika brott.
Läs mer om Bromma.
Nybergs och Hellenius miljonregn
Här är programledarna Rene Nybergs och David Hellenius mångmiljonaffärer. Parets två bolag har på tre år gjort sammanlagda vinster på svindlande drygt 35 miljoner kronor I det gemensamägda bolaget Helny produktion AB har de på två år tagit aktieutdelningar på nästan 50 miljoner kronor. 2015 köpte de även ett nytt sommarhus för drygt 15 miljoner – med egen strand. Nu säljer de också sin lyxvilla i Bromma med ett utgångspris på drygt 15 miljoner kronor. – Det känns larvigt och muppigt att prata om pengar. Jag är programledare, har David Hellenius tidigare sagt.
Läs mer om Bromma och Helny.
Kritik mot åklagare efter mordet på Lotta i Bromma
En 41-årig kvinna i Bromma blev brutalt misshandlad till döds av en man i juni 2016. Tidigare hade hon anmält mannen för misshandel. Nu får två åklagare kritik för att de inte gjort tillräckligt i målen.
Läs mer om Bromma och Lotta.
Larm vid skola – person med vapen
Ett vittne vid en skola i Bromma i Stockholm har larmat polisen sedan en misstänkt person synts med ett pistolliknande föremål. Polisen har skickat maximal styrka till platsen. – Personen som någon har sett med ett pistolliknande föremål, honom står vi och pratar med just nu, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.
Herregud, flyget kommer att ta med sig vårt tak
En januarimorgon 1977 dog 22 personer i en av Sveriges värsta flygkatastrofer. Planet slog ner i ett radhusområde nära Bromma flygplats. SvD har talat med tre personer som upplevde den dagen och som nu 40 år senare bor kvar i radhusen alldeles intill nedslagsplatsen. – Om planet hade gått ner någon sekund tidigare så hade hela vår radhuslänga sopats med, säger 88-årige Alf Akander.
Läs mer om Alf Akander och Bromma.
Flygplan evakuerat – slog lågor från motorn
Flygplanet på Bromma flygplats började plötsligt brinna. Nu har samtliga passagerare fått lämna planet och fortsätta resan på ett annat flygplan. – Det slog ut lågor från motorn, säger Lars Antonsson på flygräddningscentralen.
Läs mer om Bromma.
Möten ska stoppa oron för asylboenden i Bromma
Stockholm har fått grönt ljus för att bygga asylboenden i Beckomberga och Örby. Nyheten startade ny het debattvåg i Bromma och staden ska nu starta en mötesdialog. –Vi tar oron på största allvar, säger Fredrik Jurdell, biträdande stadsdirektör.