Bromma nu

Man anhållen efter överfall i joggingspår

Två kvinnor har utsatts för våldtäktsförsök i ett joggingspår i Bromma.Nu har en man anhållits misstänkt för åtminstone ett av överfallen.– Han greps i går eftermiddag odramatiskt i sitt hem, säger spaningsledare Patrik Zanders, till StockholmDirekt.
Läs mer om Bromma.Nu och StockholmDirekt.

Just nu: Flyg på Bromma tvingade avbryta start

Ett flyg från Bromma till Göteborg tvingades avbryta starten.– De gasade på några hundra meter, sedan slog man plötsligt av motorerna, säger passageraren Jens Strömberg från Mölndal.
Läs mer om Bromma, Göteborg och Mölndal.
Kvinnor överfallna i joggingspår – polisen efterlyser tips
Två kvinnor har blivit överfallna i ett joggingspår i Bromma.Polisen misstänker att det handlar om samma gärningsman och nu efterlyser polisen tips från allmänheten, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Bromma.Polisen.
Sonjas pojkvän åtalas för brutala hotellmordet
Sonja Sabas Costich, 48, levde i rädsla för sin 36-årige pojkvän.I slutet av mars mördades hon brutalt på sitt hotellrum i Bromma.Nu åtalas mannen för att ha utfört knivattacken.– Jag hoppas att han får livstid. En sådan här person ska inte vara fri bland allmänheten, säger Sonjas son.
Läs mer om Bromma.Nu.

Storbrand i garage - nio bilar i brand

Nio bilar brinner i ett parkeringsgarage i Bromma i västra Stockholm.Ett 30-tal brandmän arbetar just nu med att släcka branden, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Bromma och Stockholm.Ett.
JUST NU: Massiv bilbrand i Bromma
Nio bilar står i brand vid en bilverkstad i Bromma tidigt på söndagsmorgonen.Räddningstjänsten har en stor styrka på plats för att släcka och hindra spridning.– Det finns risk att det sprider sig till verkstadslokalen alldeles i närheten, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Bromma och Jarmo Carlsten.
Just nu: Massiv bilbrand i Bromma
Nio bilar står i brand vid en bilverkstad i Bromma tidigt på söndagsmorgonen.Räddningstjänsten har en stor styrka på plats för att släcka och hindra spridning.– Det finns risk att det sprider sig till verkstadslokalen alldeles i närheten, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Bromma och Jarmo Carlsten.
Grovt misshandlade män hittades i port
Två män hittades misshandlade i en port i Bromma – en av dem var naken.Båda fick föras akut till sjukhus.Polisen spanar nu i området efter ett antal okända gärningspersoner.
Läs mer om Bromma.
Rene och David har sålt lyxhuset
Utgångspriset för den sjönära villan var 15,8 miljoner kronor. Nu har programledarparet David Hellenius och Rene Nybeg sålt sitt lyxiga hus i Bromma utanför Stockholm. – Det känns larvigt och muppigt att prata om pengar. Jag är programledare, har David Hellenius tidigare sagt.
Läs mer om Bromma, David, Rene Nybeg och Stockholm.
Politiker backar om kameraövervakade medborgarmöten
Nu backar politiker i Bromma från idn om att filma besökare på stadsdelsmöten. Bakgrunden är att det uppstått hotfull stämning när de planerade modulhusen i Beckomberga har diskuterats. – Polisen tyckte att det var en bra id för att kunna dokumentera hets mot folkgrupp, säger nämndens ordförande Cecilia Obermüller (MP).
Man häktad misstänkt för mordet i Bromma
Kvinnan hittades död på ett hotell för långtidsboende i onsdags. Nu har en 36-årig man häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord. Han har tidigare haft kontaktförbud mot kvinnan – och är dömd för flera olika brott.
Läs mer om Bromma.
Nybergs och Hellenius miljonregn
Här är programledarna Rene Nybergs och David Hellenius mångmiljonaffärer. Parets två bolag har på tre år gjort sammanlagda vinster på svindlande drygt 35 miljoner kronor I det gemensamägda bolaget Helny produktion AB har de på två år tagit aktieutdelningar på nästan 50 miljoner kronor. 2015 köpte de även ett nytt sommarhus för drygt 15 miljoner – med egen strand. Nu säljer de också sin lyxvilla i Bromma med ett utgångspris på drygt 15 miljoner kronor. – Det känns larvigt och muppigt att prata om pengar. Jag är programledare, har David Hellenius tidigare sagt.
Läs mer om Bromma och Helny.
Kritik mot åklagare efter mordet på Lotta i Bromma
En 41-årig kvinna i Bromma blev brutalt misshandlad till döds av en man i juni 2016. Tidigare hade hon anmält mannen för misshandel. Nu får två åklagare kritik för att de inte gjort tillräckligt i målen.
Läs mer om Bromma och Lotta.
Larm vid skola – person med vapen
Ett vittne vid en skola i Bromma i Stockholm har larmat polisen sedan en misstänkt person synts med ett pistolliknande föremål. Polisen har skickat maximal styrka till platsen. – Personen som någon har sett med ett pistolliknande föremål, honom står vi och pratar med just nu, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.
Herregud, flyget kommer att ta med sig vårt tak
En januarimorgon 1977 dog 22 personer i en av Sveriges värsta flygkatastrofer. Planet slog ner i ett radhusområde nära Bromma flygplats. SvD har talat med tre personer som upplevde den dagen och som nu 40 år senare bor kvar i radhusen alldeles intill nedslagsplatsen. – Om planet hade gått ner någon sekund tidigare så hade hela vår radhuslänga sopats med, säger 88-årige Alf Akander.
Läs mer om Alf Akander och Bromma.
Flygplan evakuerat – slog lågor från motorn
Flygplanet på Bromma flygplats började plötsligt brinna. Nu har samtliga passagerare fått lämna planet och fortsätta resan på ett annat flygplan. – Det slog ut lågor från motorn, säger Lars Antonsson på flygräddningscentralen.
Läs mer om Bromma.
Möten ska stoppa oron för asylboenden i Bromma
Stockholm har fått grönt ljus för att bygga asylboenden i Beckomberga och Örby. Nyheten startade ny het debattvåg i Bromma och staden ska nu starta en mötesdialog. –Vi tar oron på största allvar, säger Fredrik Jurdell, biträdande stadsdirektör.
Bromma flygplats fyller 80 år – kolla in retrobilderna från förr
Se så glamoröst det en gång var att flyga. I samband med att Stockholms Bromma flygplats fyller 80 år presenteras nu en bildskatt via en digital utställning på Instagram. Kolla in kungligheter och kändisarna som flockades på Bromma flygplats en gång i tiden.
Läs mer om Bromma och Instagram.
Här är nya planerna för Bromma flygplats
Det är för tok för trångt på Bromma flygplats. Som led i en miljardsatsning byggs nu en ny ankomsthall för 50 miljoner.
Läs mer om Bromma.
Rån mot telefonbutik i Bromma Blocks
Polisen jagar två personer efter ett rån i en telebutik i gallerian Bromma Blocks i Stockholm. Strax efter klockan 10 utförde de maskerade och beväpnade männen ett fullbordat rån i en telebutik. Polisen spanar nu i området efter flyktbilen - en vit eller silverfärgad Volkswagen Golf.
Läs mer om Stockholm och Volkswagen Golf.
Åtal för dödsmisshandel i Bromma
Den 4 juni misshandlas en 41-årig kvinna i Bromma i Stockholm så svårt att hon senare avlider. Nu åtalas en 33-årig man för mord. Följ åklagarens pressträff här.
Läs mer om Bromma och Stockholm.
Misstänkt väska på Bromma flygplats
Bromma flygplats i Stockholm utrymdes på onsdagskvällen efter att en misstänkt väska hittats på flygplatsen. Alla resenärer fick lämna terminalerna. Nu har innehållet i väskan kontrollerats och visat sig vara ofarligt.
Läs mer om Bromma och Stockholm.
Bromma flygplats bör bli bostäder på sikt
Nu behövs tydliga långsiktiga besked om hur Stockholmsregionen ska möta det växande behovet av flygkapacitet. Vi anser att Arlanda måste prioriteras. Vi anser också att Bromma långsiktigt är bättre lämpat att utvecklas till att möta stadens behov av bostäder, skriver Billy McCormac, Fastighetsägarna Stockholm, och Elisabeth Martin, Stockholms Byggmästareförening
Minihuset kan bli ditt – för 6,5 miljoner kronor
Den lilla villan på 63 kvadratmeter i Bromma i Stockholm är en av de mest klickade bostäderna på Hemnet just nu. Huset säljs för nästan 6,5 miljoner kronor. Här kan du kika in i villan!
Läs mer om Bromma, Hemnet och Stockholm.
Man hotades med vapen – förövare jagas
En man hotades med vapen och slets in i en van utanför köpcentrat Bromma Blocks i Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Polisen jagar nu förövarna.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.