Bromma nu

SSMs JV-bolag Studentbacken tilldelas markanvisning för 100 studentbostäder i Bromma

SSMs JV-bolag Studentbacken har tilldelats en markanvisning för 100 studentbostäder i Bromma. Markanvisningen (del av fastigheten Åkeshov 1:1), är attraktivt beläget vid Brommaplan med närhet till tunnelbana och ingår i programmet för Centrala Bromma. Studentbostäderna projekteras till att bli hyresrätter med en planerad inflyttning under 2021. - Markanvisningen vid Brommaplan innebär att vi kan erbjuda Stockholms studenter yteffektiva hyresrätter med en rimlig hyra, något som studenterna är i stort behov av, säger Mattias Roos, verkställande direktör och koncernchef för SSM. - Det är roligt att vi

Sjätte person häktad för mordet i Mariehäll

En 33-årig man, tidigare känd av polisen, har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet på en utpekad gängledare i Mariehäll, Bromma. Det innebär att sex personer nu är frihetsberövade i ärendet. Två misstänkt för mord, fyra för medhjälp till mord.
Läs mer om Bromma och Mariehäll.
Man häktad för mord på hotell i Bromma
En 25-årig man har häktads för ett mord på ett hotell i Bromma, skriver Aftonbladet.Det var i torsdags som ambulans larmades till hotellet efter ett misstänkt sjukdomsfall.Nu misstänker dock polisen att mannen mördades.
Läs mer om Aftonbladet.Det och Bromma.
Fem häktade för mordet på utpekad gängledare i Bromma
En 24-åring har häktats misstänkt på sannolika skäl för mordet på en utpekad gangsterledare som sköts till döds under en biljakt i Mariehäll, Bromma i november. Sammantaget sitter nu fem personer häktade för inblandning i mordet.
Läs mer om Bromma och Mariehäll.

Wistams otrevliga möte med Saade

Tv-profilen Sofia Wistam mötte Eric Saade på Bromma flygplats i Stockholm.Artisten sa hej – men Wistam hade bråttom och kände inte igen stjärnan.Nu berättar Wistam hur hon helt plötsligt blev väldigt otrevlig mot Saade.–Då gick något slags topplock som aldrig brukar gå för mig, säger hon i podcasten Wahlgren Wistam.
Dödsbrand i Bromma sannolikt inte anlagd
Den svåra branden i Bromma som tog två små barns liv var sannolikt inte anlagd.Polisen har nu ändrat rubriceringen från mordbrand till allmänfarlig ödeläggelse.– Någon har gjort sig skyldig till oaktsamhet, säger Stockholmspolisens presstalesperson Kjell Lindgren.
Läs mer om Bromma och Kjell Lindgren.
Polisen: Branden i Bromma var inte anlagd
Två små barn dog till följd av de rökskador de ådrog sig under villabranden i Ålsten i Bromma på torsdagen. Polisen utesluter nu att branden var anlagd.
Läs mer om Bromma och Ålsten.
Hemligheten bakom Jessica Almenäs flytt
Jessica Almenäs och pojkvännen Patrik Fahlgren flyttar från Stockholms innerstad - till ett hus i lyxiga området Bromma.Nu berättar Kanal 5-programledaren varför de flyttar till just det området, och avslöjar att det är för hennes äldsta sons skull.– Det var enklast för honom, det var för hans skull för att han lätt ska kunna ta sig till sin pappa på Kungsholmen, säger Jessica Almenäs till Hänt.
Viktor Barth-Kron: Jodå – visst borde Bromma få bli självständigt
Efter Brexit – Broxit? Arga röster höjs nu i Stockholms välmående västra delar, rapporterar Mitt i. Folk i Bromma anser sig undanskuffade av styret i Stockholms stad.
Läs mer om Bromma och Mitt.
Flytt av radar vid Bromma flygplats ger nya bostäder
Nu ska radarn för Bromma flygplats flyttas för att öppna för bostäder i flera Stockholmskommuner, erfar Expressen.Bostadsminister Peter Eriksson, MP, kallar till pressträff i dag klockan 10 tillsammans med Luftfartsverket och Stockholms stad.Enligt tidigare uppgifter till SVT rör det sig om 10 000 bostäder till år 2020.
Därför hyr Carola ut lyxvillan i Bromma
Carola Häggkvist vill lämna huset i Bromma, och visar upp det lyxiga hemmet på Instagram för att söka hyresgäster.Brommaboendet är värderat till 11,4 miljoner kronor.Nu är det dags för oss att komma vidare och närma oss våra drömmars boende skriver Carola på Instagram.
Läs mer om Bromma, Carola och Instagram.
Carolas livsbeslut – för familjen
Carola Häggkvist har flyttat tillbaka till Sverige igen efter ett halvår i Sydafrika – nu berättar hon anledningen bakom.Samtidigt väntar stora förändringar på hemmaplan – Carola planerar att flytta från huset i Bromma, där hon byggt ett plank runt tomten för att få vara i fred.– Det var extremt skönt att komma hem till Sverige, säger Carola i podcasten Värvet.
Läs mer om Bromma, Carola, Sverige, Sydafrika och Värvet.
Carolas livsbeslut – för familjen
Carola Häggkvist har flyttat tillbaka till Sverige igen efter ett halvår i Sydafrika – nu berättar hon anledningen bakom. Samtidigt väntar stora förändringar på hemmaplan – Carola planerar att flytta från huset i Bromma, där hon byggt ett plank runt tomten för att få vara i fred. – Det var extremt skönt att komma hem till Sverige, säger Carola i podcasten Värvet.
Läs mer om Bromma, Carola, Sverige, Sydafrika och Värvet.
Anton Säll: Aurora i Stockholm – för Sverige i samtiden
Det luktar konflikt i Värtan. Sverige är i krig med det fruktade A-land, och nu pågår konflikterna på gatan i Värtahamnen och bakom flygplatsen i Bromma. DN:s Anton Säll besöker frontlinjen när hemvärnet tränar på krig – mitt inne i Stockholm.
Mödravårdscentraler drar tillbaka kritiserade bilder
En tecknad bild på en kvinna som torkar kiss samtidigt som en man med stånd stirrar på hennes rumpa fick en deltagare i en föräldragrupp i Bromma att reagera starkt. Hon delade den i sociala medier och fick stort gensvar. Nu dras materialet, som används på mödravårdscentraler i hela länet, in. – Bilden är bedrövlig, jag förstår att folk blir upprörda, säger Erik Gustavsson, verksamhetschef på BMM Stockholm nordväst, till DN.
Läs mer om Bromma och Erik Gustavsson.
Man anhållen efter överfall i joggingspår
Två kvinnor har utsatts för våldtäktsförsök i ett joggingspår i Bromma.Nu har en man anhållits misstänkt för åtminstone ett av överfallen.– Han greps i går eftermiddag odramatiskt i sitt hem, säger spaningsledare Patrik Zanders, till StockholmDirekt.
Läs mer om Bromma.Nu och StockholmDirekt.
Just nu: Flyg på Bromma tvingade avbryta start
Ett flyg från Bromma till Göteborg tvingades avbryta starten.– De gasade på några hundra meter, sedan slog man plötsligt av motorerna, säger passageraren Jens Strömberg från Mölndal.
Läs mer om Bromma, Göteborg och Mölndal.
Kvinnor överfallna i joggingspår – polisen efterlyser tips
Två kvinnor har blivit överfallna i ett joggingspår i Bromma.Polisen misstänker att det handlar om samma gärningsman och nu efterlyser polisen tips från allmänheten, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Bromma.Polisen.
Sonjas pojkvän åtalas för brutala hotellmordet
Sonja Sabas Costich, 48, levde i rädsla för sin 36-årige pojkvän.I slutet av mars mördades hon brutalt på sitt hotellrum i Bromma.Nu åtalas mannen för att ha utfört knivattacken.– Jag hoppas att han får livstid. En sådan här person ska inte vara fri bland allmänheten, säger Sonjas son.
Läs mer om Bromma.Nu.
Storbrand i garage - nio bilar i brand
Nio bilar brinner i ett parkeringsgarage i Bromma i västra Stockholm.Ett 30-tal brandmän arbetar just nu med att släcka branden, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Bromma och Stockholm.Ett.
JUST NU: Massiv bilbrand i Bromma
Nio bilar står i brand vid en bilverkstad i Bromma tidigt på söndagsmorgonen.Räddningstjänsten har en stor styrka på plats för att släcka och hindra spridning.– Det finns risk att det sprider sig till verkstadslokalen alldeles i närheten, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Bromma och Jarmo Carlsten.
Just nu: Massiv bilbrand i Bromma
Nio bilar står i brand vid en bilverkstad i Bromma tidigt på söndagsmorgonen.Räddningstjänsten har en stor styrka på plats för att släcka och hindra spridning.– Det finns risk att det sprider sig till verkstadslokalen alldeles i närheten, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Bromma och Jarmo Carlsten.
Grovt misshandlade män hittades i port
Två män hittades misshandlade i en port i Bromma – en av dem var naken.Båda fick föras akut till sjukhus.Polisen spanar nu i området efter ett antal okända gärningspersoner.
Läs mer om Bromma.
Rene och David har sålt lyxhuset
Utgångspriset för den sjönära villan var 15,8 miljoner kronor. Nu har programledarparet David Hellenius och Rene Nybeg sålt sitt lyxiga hus i Bromma utanför Stockholm. – Det känns larvigt och muppigt att prata om pengar. Jag är programledare, har David Hellenius tidigare sagt.
Läs mer om Bromma, David, Rene Nybeg och Stockholm.
Politiker backar om kameraövervakade medborgarmöten
Nu backar politiker i Bromma från idn om att filma besökare på stadsdelsmöten. Bakgrunden är att det uppstått hotfull stämning när de planerade modulhusen i Beckomberga har diskuterats. – Polisen tyckte att det var en bra id för att kunna dokumentera hets mot folkgrupp, säger nämndens ordförande Cecilia Obermüller (MP).