Brustit

Alla finanspolitiska vallar tycks ha brustit i USA

I takt med att underskottet i USA dramatiskt växer framöver så ökar riskerna för de amerikanska långräntorna.
Läs mer om USA.

Avled efter att aorta brustit - ska utredas

En man sökte hjälp för bröstsmärtor, blev inlagd på Helsingborgs lasarett och morgonen efter konstaterades läckage i aortaklaffen.
Man avled efter att aorta brustit – händelsen ska utredas
En man sökte hjälp för bröstsmärtor, blev inlagd på Helsingborgs lasarett och morgonen efter konstaterades läckage i aortaklaffen. Morgonen efter förvärrades tillståndet och på akuten i Lund konstaterades att aortan brustit, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.
Läs mer om Lund.

Lennart, 68, dog efter Försvarsmaktens miss

Försvarsmakten bröt upp en isränna mellan sina skärgårdsbaser - men missade att informera allmänheten.Ett misstag som kostade vane skridskoåkaren Lennart Avellan-Hultman livet.Nu, två år senare, har förundersökningen lagts ner.– Det var en dödsfälla. För mig är det viktigt att någon blir skyldig till att ha brustit i rapporteringen, säger hans hustru Eva Avellan–Hultman.
Läkare i vårdcentralbråk anmäld flera gånger
Den läkare som greps tillsammans med fyra andra för ett bråk på en vårdcentral i Skärholmen har flera gånger kritiserats av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Vid ett fall anser Ivo att läkaren brustit så mycket att han riskerat en patients liv, enligt Aftonbladet.
Ebbas pappa vill stämma staten
Ebba Åkerlunds pappa vill stämma svenska staten för terrorattacken, rapporterar SVT.Han menar att säkerheten brustit på Drottninggatan.– Om vi får en grund för en stämning så kommer vi stämma staten, säger hans advokat och målsägarbiträde Thomas Bodström till SVT.
Läs mer om Drottninggatan och SVT.
Polisen kritiseras efter dödsfall i arrest
Polisen medgav i fjol att tillsynen av en ung, berusad kvinna i arresten i Lund brustit. Hon hittades livlös i november 2016 och hennes liv gick inte att rädda. Förundersökningen om misstänkt tjänstefel lades ner i februari förra året då åklagare konstaterat att det inte begåtts några tjänstefel.
Läs mer om Lund.
Sjukhus får kritik efter att nyfödd dog
Södertälje sjukhus får kritik för att ha brustit i sina rutiner efter att ett nyfött barn dog av en blodförgiftning, rapporterar nyhetsbyrån Siren.
Läs mer om Siren.
Meghan Markles julklapp fick drottningen att gapskratta
Meghan Markles succ i det brittiska kungahuset fortsätter.Nu har prins Harrys fästmös julkapp till drottningen avslöjats.Drottning Elizabeth ska ha blivit väldigt förtjust och brustit ut i skratt av presenten, rapporterar The Sun.
Läs mer om The Sun.
Islamistisk rörelse höll möte – i svensk skola
Under lördagen höll den omstridda rörelsen Milli Görüs möte i aulan på Sjumilaskolan i Göteborg.– Det här ser jag allvarligt på, något har uppenbarligen brustit i våra rutiner. Göteborg har en policy som vi ska hålla oss till, säger Jahja Zeqiraj (S), ordförande i Västra Hisingens stadsdelsnämnd.Skolans rektor uppger att den islamistiska rörelsen hyrt aulan via en bulvan.
SvFF: Vi har brustit i sättet att agera
Svenska fotbollförbundet (SvFF) brast i sitt agerande som arbetsgivare när Gunilla Axn utsattes för sexuella trakasserier. Det framgår av den internutredning som SvFF tillsatte efter Axns vittnesmål i höstas.
Läs mer om Gunilla Axn och SvFF.
H&M:s vd: Vi har brustit i rutinerna
Den svaga utvecklingen för klädjätten H&M kommer att bli bättre. Det säger bolagets vd Karl-Johan Persson i en intervju med nyhetsbyrån Direkt. På tisdagen hejdades nedgången i bolagets aktiekurs som tappat rejält de senaste dagarna.
Läs mer om Direkt och Karl-Johan Persson.
Förbundets utredning är klar: Vi har brustit
Svenska fotbollförbundets interna utredning om sexuella trakasserier mot Gunilla Axn är avslutad.Förbundet skriver att man kommit fram till att man brustit i sättet att agera vid tiden för händelserna.– Ingen ska behöva vara med om det Gunilla varit med om, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand på Fogis.se.
Läkare på vårdcentral anmäls – hänvisade patienter till Gud
En hyrläkare som arbetat på en vårdcentral i Blekinge anmäls till inspektionen för vård och omsorg (IVO).Han ska bland annat för att ha gjort religiösa anspelningar och frågat patienter med psykisk ohälsa om de sökt hjälp av Gud.– Kommunikationen som brustit har hos patienten och personalen uppfattats som stötande och oförstålig, skriver landstinget Blekinge, via den aktuella vårdcentralen, i sin anmälan.
Läs mer om Blekinge och Gud.
Ansvariga i Akademien bör avgå – det är fullt möjligt
Förtroendet för Akademien och dess ledamöter är rubbat, ledningens integritet och omdöme har brustit. Sara Danius har bekräftat brott mot jävsreglerna. De tidigare ständiga sekreterarna Horace Engdahl och Peter Englund bör ta sitt ansvar och lämna Akademien, vilket är fullt möjligt enligt stadgarna, skriver professor Claes Sandgren.
Professor på DN Debatt: Horace Engdahl och Peter Englund bör lämna Akademien
Förtroendet för Svenska Akademien och dess ledamöter är rubbat, ledningens integritet och omdöme har brustit. De tidigare ständiga sekreterarna Horace Engdahl och Peter Englund bör ta sitt ansvar och lämna Akademien, skriver professor emeritus Claes Sandgren på DN Debatt.
PPM-jättens vd: Inget tyder på att vi har gjort fel
PPM-förvaltaren Solidars vd Roland Johansson tillbakavisar SvD:s uppgifter om att bolaget har brustit i sin rapportering till Pensionsmyndigheten och därigenom kunnat höja sin vinst.
Så hanterar cheferna krisen efter uppropet
I ett stort upprop i Svenska Dagbladet samlas 456 kvinnliga skådespelare från svenska film- och teaterbranschen.De berättar om sexuella övergrepp och riktar kritik mot regissörer, producenter, produktionsbolag, chefer och politiker.Nu svarar Sveriges tyngsta teaterchefer på den skarpa kritiken.– Jag tror att det är mycket som har brustit här, säger Eirik Stubø, vd för Dramaten.
Migrationsverket kritiseras för datummiss
Migrationsverket får kritik för att ha angett fel födelsedatum på ett uppehållstillstånd. Justitieombudsmannen (JO) anser att handläggningen har brustit.
Migrationsverket kritiseras för datummiss
Migrationsverket får kritik för att ha angett fel födelsedatum på ett uppehållstillstånd. Justitieombudsmannen (JO) anser att handläggningen har brustit.
TV4-ledningen anmäls till DO – efter Timell-hanteringen
TV4-ledningen med Casten Almqvist, Åsa Sjöberg och Fredrik Arefalk i spetsen, anmäls för hanteringen av Martin Timell till DO.Bakom anmälan står den före detta exekutiva producenten Frida Olsson.De ansvariga lär ha brustit på flera punkter i diskrimineringslagen och måste ställas till svars, skriver hon i anmälan.
TV4-ledningens besked – efter interna kritiken
I Timell-skandalens svallvågor har det ställts krav på TV4-ledningens avgång.Högsta cheferna Casten Almqvist, Fredrik Arefalk och Åsa Sjöberg har i intervjuer medgett att de brustit i sin hantering.Nu har kanalen meddelat att man tillsätter en utredning – men utredningen ska lämnas över till ledningen själva.– Jag har förtroende för hela min ledning, sa TV4:s vd Casten Almqvist under lördagen.
Bengt Ohlsson: Pojken storgråter, allt har brustit för honom
KRÖNIKA. Det kan sluta med att du ligger knivad och förblödande i gruset – men då får du väl göra det.
Helene ryter ifrån mot chefläkaren
Enligt chefläkaren Görel Nergelius berodde ökningen av fallolyckor på Sahlgrenska på bristande rutiner. Främsta anledningen till att rutiner brustit var enligt henne att personalen inte tog sig tiden.Ett uttalande som fick sjuksköterskan Helene Hultengren att rasa.– Man känner sig nedvärderad och man känner sig obetydlig, säger Helene Hultengren.