Brustit

PPM-jättens vd: Inget tyder på att vi har gjort fel

PPM-förvaltaren Solidars vd Roland Johansson tillbakavisar SvD:s uppgifter om att bolaget har brustit i sin rapportering till Pensionsmyndigheten och därigenom kunnat höja sin vinst.

Så hanterar cheferna krisen efter uppropet

I ett stort upprop i Svenska Dagbladet samlas 456 kvinnliga skådespelare från svenska film- och teaterbranschen.De berättar om sexuella övergrepp och riktar kritik mot regissörer, producenter, produktionsbolag, chefer och politiker.Nu svarar Sveriges tyngsta teaterchefer på den skarpa kritiken.– Jag tror att det är mycket som har brustit här, säger Eirik Stubø, vd för Dramaten.
Migrationsverket kritiseras för datummiss
Migrationsverket får kritik för att ha angett fel födelsedatum på ett uppehållstillstånd. Justitieombudsmannen (JO) anser att handläggningen har brustit.
Migrationsverket kritiseras för datummiss
Migrationsverket får kritik för att ha angett fel födelsedatum på ett uppehållstillstånd. Justitieombudsmannen (JO) anser att handläggningen har brustit.

TV4-ledningen anmäls till DO – efter Timell-hanteringen

TV4-ledningen med Casten Almqvist, Åsa Sjöberg och Fredrik Arefalk i spetsen, anmäls för hanteringen av Martin Timell till DO.Bakom anmälan står den före detta exekutiva producenten Frida Olsson.De ansvariga lär ha brustit på flera punkter i diskrimineringslagen och måste ställas till svars, skriver hon i anmälan.
TV4-ledningens besked – efter interna kritiken
I Timell-skandalens svallvågor har det ställts krav på TV4-ledningens avgång.Högsta cheferna Casten Almqvist, Fredrik Arefalk och Åsa Sjöberg har i intervjuer medgett att de brustit i sin hantering.Nu har kanalen meddelat att man tillsätter en utredning – men utredningen ska lämnas över till ledningen själva.– Jag har förtroende för hela min ledning, sa TV4:s vd Casten Almqvist under lördagen.
Bengt Ohlsson: Pojken storgråter, allt har brustit för honom
KRÖNIKA. Det kan sluta med att du ligger knivad och förblödande i gruset – men då får du väl göra det.
Helene ryter ifrån mot chefläkaren
Enligt chefläkaren Görel Nergelius berodde ökningen av fallolyckor på Sahlgrenska på bristande rutiner. Främsta anledningen till att rutiner brustit var enligt henne att personalen inte tog sig tiden.Ett uttalande som fick sjuksköterskan Helene Hultengren att rasa.– Man känner sig nedvärderad och man känner sig obetydlig, säger Helene Hultengren.
Mikael blev blåst på 120 000 i Swishbluff
När Mikael Franzen blev uppringd av sin bank angående mystisk aktivitet på hans bankkonto anade han oråd.När han sedan märkte att sparkontot blivit länsat på 120 000 kronor via Swish insåg han allvaret.– Någonstans har systemet brustit, säger Mikael Franzen, som nu väntar på besked om han får sina pengar tillbaka eller inte.
Läs mer om Mikael Franzen, Swish och Swishbluff.
Damm har brustit i Puerto Rico
En damm har brustit i Puerto Rico och orsakar en extrem farlig översvämning vid floden Guajateca, skriver BBC.Orsaken är orkanen Maria.
Läs mer om Guajateca, Maria och Puerto Rico.
Damm i Puerto Rico har brustit - akut evakuering pågår
Puerto Rico har drabbats av kraftiga översvämningar efter orkanen Maria. Nu har en damm vid floden Guatajaca i nordvästra delen av landet brustit och invånarna uppmanas att omedelbart söka sig till högre mark så snabbt det går, enligt BBC. Regeringen kallar situationen extremt farlig.
Läs mer om BBC, Guatajaca, Maria och Puerto Rico.
Väg översvämmad – stängs av över natten
En väg har svämmats över i Bankeryd i Jönköpings kommun efter att en vattenledning brustit, skriver JNYTT.Vägen kommer vara avstängd under natten.
Läs mer om Bankeryd.
S anmäler Reinfeldt till KU: Har brustit
Riksdagsledamoten Hans Hoff (S) KU-anmäler Fredrik Reinfeldt för den tidigare regeringens inblandning i it-skandalen kring Transportstyrelsen. – Den förra regeringen har brustit. Han är ytterst ansvarig, säger Hoff till Aftonbladet.
S vill KU-anmäla Reinfeldt för it-skandalen på Transportstyrelsen
Socialdemokrat vill KU-anmäla Fredrik Reinfeldt för brister i hanteringen av it-skandalen på Transportstyrelsen, skriver Aftonbladet. – Den förra regeringen har brustit. Han är ytterst ansvarig, säger riksdagsledamoten Hans Hoff (S) till tidningen.
Här är polisens nazisttips – som man tappade bort
Polisen fick ett anonymt tips två dagar före nazistdemonstrationen i centrala Göteborg i söndags.Men tipset på två korta rader där demonstrationen på söndagen nämndes försvann, enligt chefen för Poliskommunikationscentralen Daniel Norlander.–Vi har brustit i rutinerna.
Mördaren misstänks för attack – mot medfånge
Martin Jonsson, 34, dömdes till 18 års fängelse för mordet på Lotta Rudholm, 41.Nu har han varnats av Kriminalvården efter en misstänkt attack på en medfånge inne på Norrtäljeanstalten, skriver Göteborgs-Posten.Genom att utöva fysiskt våld mot en annan medintagen har Martin Jonsson brustit i sin hänsyn mot medintagna och därmed brutit mot föreskrifter och villkor som gäller för verkställigheten, skriver myndigheten.
Man låg död i 3 veckor – hemtjänsten reagerade inte
En hemtjänsttagare låg död hemma i tre veckor. Kommunen kontrollerade aldrig varför han inte hört av sig på bestämd tid.Först efter att sonen kontaktat kommunen hittades mannen avliden, skriver Nyhetsbyrån Siren.– Vi har brustit i att följa upp varför mannen inte hört av sig, säger en central administrationschef inom Partille kommun, till Siren.
Livsmedelsverket polisanmäler slakteri
Livsmedelsverket polisanmäler ett slakteri i Västra Götaland för misstänkt brott mot djurskyddslagen. Rutinerna för hantering av djuren i samband med slakt och avlivning har brustit på ett allvarligt sätt, enligt verket.
Läs mer om Västra Götaland.
Detta innebär misstroendeförklaring – så tänker alliansen sparka ministrarna
Partiledarna för de fyra allianspartierna förklarade på en presskonferens på torsdagsmorgonen att de kommer att väcka en misstroendeförklaring mot tre socialdemokratiska ministrar.Det är inrikesminister Anders Ygeman, försvarsminister Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson som enligt partiledarna har brustit i ansvar och omdöme och borde tvingas lämna regeringen.Det här kommer att hända nu.
Helt samhälle försvinner – nu rullar flyttlassen i Gällivare
I skuggan av Kirunaflytten avvecklas nu ett helt samhälle i grannkommunen Gällivare, för att ge plats åt den växande gruvdriften. Miljardrullningar och konflikter har kantat flytten av Malmberget. – LKAB har brustit helt och hållet, säger Gun Isaxon, ordförande för Hyresgästföreningen Gällivare.
Rapport avslöjade kyrkokris i Malmö – nu talar biskopen ut
En rapport som gjorts efter 30 djupintervjuer med ledare i Malmökyrkan visar att Svenska kyrkan i Malmö befinner sig i kris.Nu talar biskop Johan Tyrberg ut om rapporten.Konsulten tycker uppenbarligen att både kyrkoherde och kyrkoråd i Malmö brustit och förtjänar kritik. Det är hennes åsikt, och hennes analys. Detta arbetar kyrkorådet nu med, skriver han i ett mejl till Sydsvenskan.
Därför slutar jag som språkrör för Grön ungdom
Mårten Roslund, språkrör för Grön Ungdom, avgår nu efter festkvällen på Grand Htel.Jag har begått misstag och brustit i mitt omdöme. Jag förstår att det har skadat mitt förtroende. Därför avgår jag som språkrör för Grön Ungdom skriver han i kväll på Expressens debattsida.Jag har begått misstag. Jag träffade personer med rasistiska åsikter under former och i en kontext som inte är försvarbar, skriver Mårten Roslund.
Grön ungdoms språkrör avgår efter krogbilder
Mårten Roslund avgår som språkrör för Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom, skriver han på Facebook: Jag har begått misstag och brustit i mitt omdöme. Jag förstår att det har skadat mitt förtroende. Därför väljer jag att avgå som språkrör för Grön Ungdom.
Läs mer om Facebook, Grön och Grön Ungdom.