Buffon

Folk säger att vi liknar varandra

Henrik Lundqvist, 35, har varit reklamansikte för Head Shoulders i fem år.Nu får han konkurrens om tiden i rampljuset av en annan världsstjärna: Gianluigi Buffon, 39.– Om du behöver några tips – hör av dig, säger Lundqvist i en videohälsning till den italienske fotbollsmålvakten.
Läs mer om Lundqvist.
Buffon för besviken över VM för att spela i Serie A
Gianligi Buffon och Andrea Barzagli återhämtar sig fortfarande från VM-playoffmatcherna mot Sverige och spelade inte mot Sampdoria. Då föll Juventus och tappade mark i toppstriden i Serie A. – De håller på att smälta besvikelsen, säger tränaren Massimiliano Allegri.

Buffon förkrossad – kunde inte spela

Gigi Buffon har varit given i Juventus sen urminnes tider.Men i förlustmatchen mot Sampdoria satt målvaktsgiganten på bänken – då han var för ledsen för att spela.– Han har fortfarande inte hämtat sig efter förlusten mot Sverige, säger tränaren Massimiliano Allegri.
Bilder: Sveriges sanslösa glädje – och Italiens sorg
En gråtande Granqvist och en djupt besviken Buffon. Här är bilderna från San Siro – med ett landslag i nästan overklig extas och ett i bottenlös besvikelse.
Läs mer om Buffon, Granqvist och San Siro.
Buffon slutar i landslaget
Buffons tårar efter: uttåget: Slutar nu
Här gråter Italiens målvakt Gianluigi Buffon i direktsändning efter slutsignalen som innebär att nationen missar VM för första gången på nära 60 år.- Nu slutar jag i landslaget, säger Buffon.
Läs mer om Buffon och Gianluigi Buffon.
Buffon i tårar: Vi underskattade inte Sverige
Gianluigi Buffon har gjort sin sista match i landslaget. Med en röst tjock av tårar uttyckte en av världens bästa målvakter någonsin sin besvikelse direkt efter förlusten mot Sverige. – Vi underskattade dem inte, säger han.
Läs mer om Sverige.
Ilskan mot Italien: Sjukt respektlöst
De italienska supportrarna buade ut den svenska nationalsången – som aldrig spelades klart.Målvakten Gianluigi Buffon svarade med att applådera nationalsången och hyllas nu som en gentleman.Sjukt respektlöst att bua någons nationalsång, skriver IFK Norrköpings Christopher Telo på Twitter.
Läs mer om Italien och Twitter.
Buffon: Jag hoppas att domaren dömer likadant för oss
Blickarna var mörka på de italienska spelare som lämnade Friends arena på fredagskvällen. Bara lagkaptenen Gianluigi Buffon talade med pressen, och gav en pik till domaren. – Det hände saker som var på gränsen, sade han.
Läs mer om Gianluigi Buffon.
Nu ska de skicka Buffon i pension
Läs mer om Buffon.
Buffon: Skulle inte vilja byta plats med Sverige
Fyrfaldiga världsmästaren Italien är tung favorit i playoffmötet med Sverige. Lagkaptenen Gianluigi Buffon tror att laget kommer att gagnas av pressen hemifrån och lyfta i utsatt läge.
Läs mer om Italien och Sverige.
Piken mot Sverige dagen före playoff
Italien har landat på svensk mark. På torsdagskvällen höll Italiens förbundskapten Giampiero Ventura och Gianluigi Buffon presskonferens på Nationalarenan.Men huvudpersonerna bjöd på olika budskap från podiet.– Vi fruktar fortfarande Sverige - även utan Zlatan Ibrahimovic, säger Buffon.– Vi är övertygade om att gå till VM, säger Ventura.
Reserven planerar kupp mot Buffon
Karl-Johan Johnsson och Gianluigi Buffon fyller år på samma dag.Dessutom är det hans stora förebild. Då har Johnsson en plan inför fredagen.Den svenske målvakten planerar nämligen en kupp.– Det kommer bli stor konkurrens om den, säger han.
Läs mer om Buffon, Gianluigi Buffon och Johnsson.
Vad kan du om fotbollsmålvakter?
Den italienske stormålvakten Gianluigi Buffon ser slutet på karriären. Testa dig själv – vad kan du om några av världens fotbollsmålvakter?
Läs mer om Gianluigi Buffon.
Fem andra målvakter som utmanar om titeln Bäst i världen
En spanjor, en sloven, en belgare och två tyskar – i La Liga, Premier League och Bundesliga. Här är fem utmanare till Gianluigi Buffon om titeln som världens bästa målvakt.
Världens bäste ser slutet på karriären
Buffon föddes att vara målvakt. Det kom ner en man från himlen och sade till honom: du är nummer ett. Så brukar den gamle målvaktstränaren Villiam Vecchi beskriva sin förre adept Gianluigi Buffon. Hur världens bäste målvakt avslutar sin karriär, är delvis upp till Sverige.
Utbuat senast – nu vinner Italien
Italien har säkrat andraplatsen i sin VM-kvalgrupp och är klara för playoff.Efter 1-1-matchen mot Makedonien senast fick förbundskaptenen Giampiero Ventura dock utstå hård kritik.Landslaget blev dessutom utbuat av sina egna supportrar.Efter matchen försvarade lagkaptenen Gianluigi Buffon sin förbundskapten.– Jag tycker inte det är lämpligt, säger han till Corriere dello sport, och syftar på den hårda kritiken.
Messis galna show: Han är makalös!
Leo Messi hade aldrig gjort mål på Gianluigi Buffon.Nu har han gjort två.Argentinaren hade lekstuga mot Juventus i CL-premiären.– Han är helt makalös, säger experten Glenn Strömberg i Viasats sändning.Se målen i spelaren ovan.
Buffon rasar – avslöjar sanningen bakom bilden
Den italienska skvallertidningen Chi publicerade bilder på Gianluigi Buffon och hans flickvän Ilaria D'Amico och gjorde en sexuell antydan.Nu har Buffon lämnat in en stämningsansökan mot tidningen.Bilden har blivit manipulerad och visar inte alls vad som faktiskt hände, skriver Buffons advokater i ett uttalande.
Läs mer om Buffon, Chi och Gianluigi Buffon.