Buffon

Juventus bara vinner – Buffon spikar igen

Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Läs mer om Buffon.

Stjärnornas farväl – efter stora tragedin

I dag begravs Davide Astori, stjärnan vars hastiga bortgång vid 31 års ålder försatte fotbollsvärlden i chock.Storstjärnor som Gianlugi Buffon och Mohamed Salah fanns på plats för att sörja Astori.
Tunga stegen från Friends Arena - nu tillbaka: "Känner ett ansvar"
Gianluigi Buffon stapplade ut som förlorare på Friends Arena i första playoffmötet mot Sverige i höstas - och lämnade San Siro i Milano gråtandes efter Italiens uttåg.
Läs mer om Milano, San Siro och Sverige.
Buffon mot landslagscomeback
Buffon gjorde sin sista landskamp mot Sverige i VM-playoffmötet. Men kanske inte, trots allt. Veteranmålvakten kan komma att spela för Italien igen.
Läs mer om Italien, Sverige och VM-playoffmötet.

Buffon mot landslagscomeback

Folk säger att vi liknar varandra
Henrik Lundqvist, 35, har varit reklamansikte för Head Shoulders i fem år.Nu får han konkurrens om tiden i rampljuset av en annan världsstjärna: Gianluigi Buffon, 39.– Om du behöver några tips – hör av dig, säger Lundqvist i en videohälsning till den italienske fotbollsmålvakten.
Läs mer om Lundqvist.
Buffon för besviken över VM för att spela i Serie A
Gianligi Buffon och Andrea Barzagli återhämtar sig fortfarande från VM-playoffmatcherna mot Sverige och spelade inte mot Sampdoria. Då föll Juventus och tappade mark i toppstriden i Serie A. – De håller på att smälta besvikelsen, säger tränaren Massimiliano Allegri.
Buffon förkrossad – kunde inte spela
Gigi Buffon har varit given i Juventus sen urminnes tider.Men i förlustmatchen mot Sampdoria satt målvaktsgiganten på bänken – då han var för ledsen för att spela.– Han har fortfarande inte hämtat sig efter förlusten mot Sverige, säger tränaren Massimiliano Allegri.
Bilder: Sveriges sanslösa glädje – och Italiens sorg
En gråtande Granqvist och en djupt besviken Buffon. Här är bilderna från San Siro – med ett landslag i nästan overklig extas och ett i bottenlös besvikelse.
Läs mer om Buffon, Granqvist och San Siro.
Buffon slutar i landslaget
Buffons tårar efter: uttåget: Slutar nu
Här gråter Italiens målvakt Gianluigi Buffon i direktsändning efter slutsignalen som innebär att nationen missar VM för första gången på nära 60 år.- Nu slutar jag i landslaget, säger Buffon.
Läs mer om Buffon och Gianluigi Buffon.
Buffon i tårar: Vi underskattade inte Sverige
Gianluigi Buffon har gjort sin sista match i landslaget. Med en röst tjock av tårar uttyckte en av världens bästa målvakter någonsin sin besvikelse direkt efter förlusten mot Sverige. – Vi underskattade dem inte, säger han.
Läs mer om Sverige.
Ilskan mot Italien: Sjukt respektlöst
De italienska supportrarna buade ut den svenska nationalsången – som aldrig spelades klart.Målvakten Gianluigi Buffon svarade med att applådera nationalsången och hyllas nu som en gentleman.Sjukt respektlöst att bua någons nationalsång, skriver IFK Norrköpings Christopher Telo på Twitter.
Läs mer om Italien och Twitter.
Buffon: Jag hoppas att domaren dömer likadant för oss
Blickarna var mörka på de italienska spelare som lämnade Friends arena på fredagskvällen. Bara lagkaptenen Gianluigi Buffon talade med pressen, och gav en pik till domaren. – Det hände saker som var på gränsen, sade han.
Läs mer om Gianluigi Buffon.
Nu ska de skicka Buffon i pension
Läs mer om Buffon.
Buffon: Skulle inte vilja byta plats med Sverige
Fyrfaldiga världsmästaren Italien är tung favorit i playoffmötet med Sverige. Lagkaptenen Gianluigi Buffon tror att laget kommer att gagnas av pressen hemifrån och lyfta i utsatt läge.
Läs mer om Italien och Sverige.
Piken mot Sverige dagen före playoff
Italien har landat på svensk mark. På torsdagskvällen höll Italiens förbundskapten Giampiero Ventura och Gianluigi Buffon presskonferens på Nationalarenan.Men huvudpersonerna bjöd på olika budskap från podiet.– Vi fruktar fortfarande Sverige - även utan Zlatan Ibrahimovic, säger Buffon.– Vi är övertygade om att gå till VM, säger Ventura.
Reserven planerar kupp mot Buffon
Karl-Johan Johnsson och Gianluigi Buffon fyller år på samma dag.Dessutom är det hans stora förebild. Då har Johnsson en plan inför fredagen.Den svenske målvakten planerar nämligen en kupp.– Det kommer bli stor konkurrens om den, säger han.
Läs mer om Buffon, Gianluigi Buffon och Johnsson.
Vad kan du om fotbollsmålvakter?
Den italienske stormålvakten Gianluigi Buffon ser slutet på karriären. Testa dig själv – vad kan du om några av världens fotbollsmålvakter?
Läs mer om Gianluigi Buffon.