Bulgarien

Tillslag mot nätverk som tvingat till tiggeri

Sex personer är anhållna efter ett stort tillslag mot organiserad brottslighet och människohandel i södra Sverige och i Bulgarien – Man har förmått människor att tigga och nätverket har tagit stora delar eller allt av förtjänsten, säger Mattias Sigfridsson på polisens region syd.
Läs mer om Bulgarien Man och Sverige.

Stefan Lisinski: Tydligt att Bulgarien också vill stoppa människohandeln

Internationellt samarbete är viktigt för att avslöja människohandel. Det här är andra härvan på kort tid där tiggare från Bulgarien ska ha utnyttjats. Tre frågor till DN:s kriminalreporter Stefan Lisinski efter tisdagen tillslag.
Läs mer om Bulgarien och Stefan Lisinski.
Fängelse för att ha utnyttjat tiggare
Två män från Bulgarien har dömts till fängelse i fyra år och två månader och utvisning från Sverige i tio år. De hade lurat och utnyttjat ett tiotal landsmän för tiggeri. I framtiden väntas fler mål där tiggeri utreds som människohandel.
Läs mer om Bulgarien och Sverige.
Uppgifter om kvinna i lila leder polisen till Bulgarien
Tio år efter att den då fyraåriga Madeleine McCann försvann från familjens hotellrum i Portugal har polisen nya uppgifter.Utredningen har lokaliserat Bulgarien som en intressant plats.Polisen hoppas finna en servitris som de misstänker är den kvinnan som sågs utanför familjens hotellägenhet kvällen då Maddie försvann – kvinnan i lila.

Erbjuds drömavtal - åker till Bulgarien

Anton Tinnerholm är nära en ny klubb.Enligt uppgifter från flera olika källor är backen erbjuden ett mångmiljonkontrakt från Levski Sofia och kommer att åka till Bulgarien för att bekanta sig med klubben.–Det finns olika alternativ. Vilka klubbar det gäller tänker jag inte gå in på, säger Tinnerholm.
Spåren efter försvunna Maddie leder till dömd pedofil i Bulgarien
Brittisk polis söker nya ledtrådar till mysteriet med försvunna Maddie.Man jagar en kvinna i rött som är änka till en dömd pedofil i Bulgarien.Paret var synliga runt platsen i Portugal där den då treåriga flickan försvann spårlöst.
Skadeförföljde del Potro servade hem Stockholm Open
Juan Martin del Potro trivs i Stockholm. För andra året i rad vann han ATP-turneringen i den svenska huvudstaden. Servekanonen från Argentina besegrade Grigor Dimitrov, Bulgarien, med 6–4, 6–2. – Otroligt att komma tillbaka hit och försvara den här stora bucklan, säger vinnaren i segertalet.
Vinst viktigt inför playoff
Det sent insläppta tredje målet som innebar förlust 2–3 borta mot Bulgarien för en dryg månad sedan kan visa sig dyrbart för Sverige i jakten på en plats i nästa års fotbolls-VM.
Läs mer om Bulgarien och Sverige.
Lloris superräddning räddade Frankrike
Frankrike vann med 1-0 mot Bulgarien och återtog ledningen i tabellen.Det kan de tacka Hugo Lloris för.Målvakten stod för en otrolig reflexräddning som såg till att Frankrike aldrig släppte in Bulgarien i matchen.
Läs mer om Bulgarien och Frankrike.
Franska raseriet: Är motbjudande
Det ösregnar över Sofia.Och inför Frankrikes måstematch mot Bulgarien rasar de franska medierna mot planen.Det är motbjudande, skriver Le Parisien.
Läs mer om Bulgarien, Le Parisien och Sofia.Och.
Mannen röker på bensinmacken – det skulle han inte gjort
Mannen kliver ur bilen på bensinstationen i Sofia, Bulgarien rökande på en cigarett. Man ser att han en kort stund argumenterar med någon utanför bild. Efter några sekunder dyker denne någon, som är en anställd, upp i bild. Han går fram till pumpen, plockar lugnt ner brandsläckaren från sin hållare Det här är vad man kan kalla omedelbar karma. Och, som man säger till små barn, nu kanske du lär dig att inte göra om det där igen. Bonus: Titta på mannen som tankar bilen till vänster. Helt obekymrad av det kaos som pågår.
Läs mer om Bulgarien, Det och Sofia.
Frankrikes skadekris inför avgörande kvalet
Frankrike har drabbats av ett nytt återbud inför de avslutande VM-kvalmatcherna mot Bulgarien och Vitryssland.
Forsberg: Granqvist får ta straffarna
Han missade en straff mot Bulgarien, men det är glömt. Nu har Emil Forsberg allt fokus på VM-kvalet mot Luxemburg på lördag. Och han gläds över det stora publiktrycket. – Det betyder väl att vi gjort någonting bra att folk vill komma och se oss, säger det 25-åriga Tysklandsproffset.
Sparkade hotellstäderska – döms till böter
Straffet blev böter för den svensk som sparkade en städerska i huvudet på ett hotell i Bulgarien, rapporterar SVT Nyheter med hänvisning till bulgariska medier.
Läs mer om Bulgarien.
Gripen kan erbjuda Bulgarien riktigt bra flygplan
SvD kunde i går avslöja att en parlamentarisk kommission i Bulgarien rekommenderar att upphandlingen av landets nya stridsflygplan startas om. Svenska Saabs offert har varit rankad som nummer ett. Saab hoppas nu ändå att affären blir av och står fast vid sitt bud.
Läs mer om Bulgarien.
Misstankar om korruption stoppar Saabs försäljning
Misstankar om bedrägeri och korruption högt upp i den bulgariska statsapparaten kan stoppa Saabs försök att sälja stridsflygplan till landet. En parlamentarisk kommission i Bulgarien kommer senare i dag, enligt uppgift till SvD, kräva omstart av hela upphandlingen.
Läs mer om Bulgarien och SvD.
Musikhjälpen belyser barnsexhandel
Nepal, Filippinerna, Ghana och Bulgarien är bara några länder där barn utnyttjas i sexhandel. För att belysa och förbättra denna situation blir årets tema i Musikhjälpen Barn är inte till salu.
Svetlana, 24, tiggde till mat – nu lagar hon den för pengar
Svetlana, 24, kom till Sverige för att tigga pengar åt sin familj hemma i Bulgarien.När allting såg som mörkast ut kom vändingen – hon fick anställning som kock, vilket även SVT har rapporterat om.– Det finns ingen som vill tigga men det är det enda sättet att överleva, säger Svetlana Borisova.
Långa straff för misshandel av tiggare
Två män från Bulgarien dömdes på onsdagen för att människorov och grov misshandel av en landsman som utnyttjades för tiggeri. Straffen blev fängelse i sex, respektive fem och ett halvt år. De åtalade dömdes också till utvisning ur Sverige i 15 år. Båda männen nekade till brott.
Läs mer om Bulgarien och Sverige.
Straffmiss och comeback för svenska landslagsmännen
Hamburgs svenske landslagsmittfältare Albin Ekdal gjorde comeback i Bundesligamatchen hemma mot Leipzig. Ekdal har dragits med ryggproblem men startade ändå i Sveriges 2–3-förlust i VM-kvalet borta mot Bulgarien förra veckan.
Målskillnad kan avgöra Blågults väg till VM
Sverige studsade snabbt tillbaka efter kollapsen mot Bulgarien och besegrade Vitryssland med 4–0 i VM-kvalet. Surt bara att det inte blev ytterligare svenska mål då målskillnaden kan bli avgörande.
Läs mer om Bulgarien, VM-kvalet och Vitryssland.
Så förvirrade att de inte hittade ut
Ut med fallskärmen.Krokbenen som fällde Sverige i Bulgarien fick inte följa med till Minsk.I stället fick vi bevittna ett landslag som skakade av sig allt och återgick till det som blivit dess norm.Det här var precis vad man ville se.
Läs mer om Bulgarien, Minsk.I och Sverige.
Johan Esk: Stor och viktig seger – på flera sätt
BORISOV. Från baksmälla i Bulgarien till ångest i Belarus. Då satte Sverige in plan-B. Det gav en seger som var stor och viktig – på flera sätt.
Läs mer om Bulgarien och Sverige.
Sverige körde över Vitryssland i kvalet
Sverige krossade Vitryssland och vann med 4-0.Därmed har landslaget fortfarande andraplatsen i egna händer.– Vi gör en bra match och studsar tillbaka efter en tung missräkning mot Bulgarien, säger Andreas Granqvist.Så här ser förutsättningarna ut för att Sverige ska ta sig till fotbolls-VM i Ryssland 2018.Se målen längre ner i artikeln.
Resultatet som ger Sverige ett drömläge
Nederländerna, inte Bulgarien, blir Sveriges största hot i kampen om en andraplats i VM-kvalgruppen.
Läs mer om Bulgarien, Sverige och VM-kvalgruppen.