Bulgarien

Svensk turist häktad – sparkade städerska

Den svenske turisten är misstänkt för att ha sparkat en hotellstäderska i huvudet i turistorten Sunny Beach i Bulgarien.Nu häktas den 53-årige mannen på obestämd tid, uppger landets åklagarmyndighet för Aftonbladet.Den utsatta kvinnan har tidigare berättat för bulgariska medier:– Det var en stor svensk som sparkade på mitt huvud som på en fotboll.
Städerskan: Han sparkade på mitt huvud som en fotboll
En man sparkade en hotellstäderska medvetslös på ett hotell i Sunny Beach, Bulgarien.Mannen, utpekad som en svensk 53-årig turist, sitter efter händelsen anhållen misstänkt för misshandel.Nu berättar städerskan om den brutala händelsen för tidningen Dnes, uppger SVT.– Jag är fortfarande i chock, säger hon till Dnes.
Läs mer om Bulgarien.Mannen, SVT och Sunny Beach.
Lugn förbundskapten beredd på ett spelförande Frankrike
Förbundskapten Janne Andersson utstrålade lugn dagen innan VM-kvalmötet med Frankrike. Sade att det finns en lojalitet inom laget som är väldigt bra, att det finns en trygghet i gruppen, samtidigt som han konstaterade att det blir en annan typ av anfallsspel nu än det vi såg mot Bulgarien och Belarus.

Hotellmisshandeln i Bulgarien väcker vrede

Filmklippet där en svensk man sparkar en städerska i huvudet på ett turisthotell i Bulgarien har väckt vrede i Bulgarien, rapporterar SVT Nyheter.
Läs mer om Bulgarien.
Svensk man sparkar städerska i huvudet
Det var på kvällen den 3 juni som mannen stannade till på sitt hotell i Sunny Beach, Bulgarien. Övervakningsbilder visar hur han pratar med hotellets städerska som efter ett tag böjer sig ner mot golvet. Då tar mannen sats – och sparkar henne våldsamt i huvudet.
Läs mer om Bulgarien och Sunny Beach.
Svensk turist sparkade städerska i huvudet
En medelålders man, som enligt en övervakningsfilm sparkat en hotellstäderska i huvudet, sitter anhållen i Sunny Beach i Bulgarien. Landets riksåklagare uppger för Aftonbladet att den misstänkte är en 53-årig svensk.
Svensk turist sparkade hotellstäderska i huvudet
I en övervakningsfilm som väckt raseri i Bulgarien, syns en man ge en kraftig spark i ansiktet på en hotellstäderska på semesterorten Sunny Beach. Bulgariska åklagare utreder nu en 53-årig svensk man för den brutala misshandeln.
Läs mer om Bulgarien och Sunny Beach.
Saab överväger produktion i Bulgarien
Saab har fört initiala diskussioner om produktion av komponenter till stridsflygplanet Gripen i två bulgariska fabriker. Det skriver Bloomberg News på måndagen, baserat på uppgifter i den bulgariska tidningen 24 Chasa, som citerar Saabs marknadschef för regionen Emea, Magnus Lewis-Olsson.
Läs mer om Bulgarien, Chasa, Emea och Gripen.
Klart: Sverige missar volleyboll-VM
Efter tre förluster på lika många matcher står det klart att Sveriges volleybollherrar missar VM i Italien/Bulgarien nästa år. Den tredje VM-kvalmatchen, mot gruppfavoriten Finland, slutade med klar förlust, 0–3 (14–25, 19–25, 21–25).
Läs mer om Finland och VM-kvalmatchen.
Portugal skrällde med hjärtsjuk sångare
Italien höll inte för trycket. Francesco Gabbani med sin gorilla fick ge sig för snyftaren Amar Pelos Dois med hjärtsjuke portugisen Salvador Sobral. Efter en lång omröstning slutade Bulgarien tvåa och Moldavien trea. Sverige med Robin Bengtsson fick nöja sig med en femte plats.
Svenska doldisen bakom Bulgariens bidrag
KIEV, UKRAINA. Bulgarien har seglat upp som en av de absolut största favoriterna i Eurovision Song Contest 2017 – och ser ut att slå Robin Bengtsson.Därmed kommer ett av de största hoten mot en svensk seger i tävlingen från Sverige – Bulgariens bidrag har nämligen skrivits av den doldisen Joacim Persson.– Jag pratade precis med Robins flickvän (Jennie Salte, reds anm.) och sa bara jag är ledsen men självklart ligger våra sympatier hos Bulgarien, säger han.
Rysslands kupp kan sänka Robin Bengtsson
KIEV, UKRAINA. Kristian Kostov, 17, har seglat upp som ett av de största hoten mot Robin Bengtsson i Eurovision Song Contest.Nu ställer sig Ryssland, som portats från tävlingen, bakom Bulgarien – en kupp som kan sänka den svenska sångaren.Han drömmer om att komma till sin födelsestad med segerpokalen, skriver tidningen Komsomolskaja Pravda.
Alla ESC-låtar betygsatta: Hellre Rumänien än Italien
Italien, Italien, Italien. Och lite Portugal och Bulgarien. Så låter det i förhandssnacket. Men SvD:s Harry Amster hoppas innerligt att favoriten med den dansande gorillan på scen inte tar hem segern. Hellre Rumänien med joddling och hiphop men helst den bästa låten City lights med belgiska Blanche.
Läs mer om Blanche, Bulgarien, City, Italien och Portugal.
Joddlade sig till final i Eurovision
Storfavoriten Kristian Kostov från Bulgarien gick enkelt vidare från den andra semifinalen i Eurovision Song Contest. Mest minnesvärt var kanske ändå Rumäniens maxade show – artisterna Ilinca och Alex Florea joddlade och rappade sig rakt in i finalen.
12 bästa stränderna i billiga Bulgarien
Bulgarien är den stora vinnaren när svenskarna väljer semestermål till sommaren.För många svenskar har landet blivit alternativet till det numera alltför oroliga Turkiet.Till lockelserna hör skönt strandliv och väldigt låga priser.
Läs mer om Bulgarien och Turkiet.Till.
Det var rätt beslut att utvidga Europeiska unionen österut
Extrema ideologier vinner mark i Frankrike. Men problemet är inte franskt utan europeiskt. I länder som Rumänien, Bulgarien, Slovakien, Ungern och Polen ser vi hur de demokratiska värdena stundtals åsidosätts. En del hävdar då att dessa länder kom med i EU för tidigt. Inget kunde vara mer fel, skriver Gunnar Hökmark (M), Europaparlamentariker.
Bulgarien kan köpa JAS
Försvarsindustrikoncernen Saab redovisar en kraftigt ökad vinst för första kvartalet och en fördubblad orderingång. Nu kan ytterligare en miljardaffär vara ingång. Bulgarien ska inleda samtal med Sverige om att köpa åtta stycken JAS Gripen-plan, skriver Reuters.
Läs mer om Sverige.
Hon letar ersättare för exmaken till resan
Är du ute efter en härlig semestervecka i Bulgarien och kan tänka dig att åka med Therese Nilsson och hennes två barn? Då kan du vara personen som Therese efterlyser. Och anledningen är något speciell. – Min exmake valde att hoppa av resan och i stället för att låta pengarna gå till spillo, tänkte jag att någon annan skulle få chansen att komma i väg, säger hon.
Letar ersättare för exmaken på semestern
Är du ute efter en härlig semestervecka i Bulgarien och kan tänka dig att åka med Therese Nilsson och hennes två barn? Då kan du vara personen som Therese efterlyser. Och anledningen är något speciell. – Min exmake valde att hoppa av resan och i stället för att låta pengarna gå till spillo, tänkte jag att någon annan skulle få chansen att komma i väg, säger hon.
Man ville inte tigga – fördes bort och misshandlades
En 38-årig man från Bulgarien häktades under lördagen misstänkt för att ha attackerat och fört bort en tiggare i Växjö.38-åringen är på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för människorov och grov misshandel.–Det finns vissa omständigheter som styrker målsäganden helt enkelt. Så det är starka misstankar, säger kammaråklagare Tommy Sköld, som leder utredningen, till TT.
Man häktad för angrepp på tiggare
En 38-årig man från Bulgarien häktades under lördagen misstänkt för att ha attackerat och fört bort en tiggare i Växjö.38-åringen är på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för människorov och grov misshandel.–Det finns vissa omständigheter som styrker målsäganden helt enkelt. Så det är starka misstankar, säger kammaråklagare Tommy Sköld, som leder utredningen, till TT.
Dollarn nedåt efter USA:s Syrienattack
Dollarn pressades nedåt efter USA:s missilanfall i natt. Samsung flaggar för en vinstökning med drygt 48 procent för det första kvartalet i år. MTG aviserar försäljning i Bulgarien och avslutar därmed verksamheten i Östeuropa. Det är några av nyheterna i Di Nyheter 07.30 i dag.
Läs mer om Bulgarien, Di Nyheter och Östeuropa.
Borgerliga Gerb vann i Bulgarien
Socialistpartiet BSP fick drygt 27 procent av rösterna, och partiledaren Kornelia Ninova har erkänt sig besegrad, enligt BBC.
Läs mer om BBC, Bulgarien och Kornelia Ninova.