Bulgarien

Guidetti opereras – missar VM–kvalet

John Guidetti missar Sveriges VM-kvalmatcher mot Bulgarien och Vitryssland.Celta Vigo meddelar på måndagskvällen att Guidetti opererats för en nyckelbensskada.
Bakslaget: Guidetti kan missa VM-kval
John Guidetti klev av skadad i Celta Vigos genrep – och nu är VM-kvalmatcherna mot Vitryssland och Bulgarien i fara.25-åringen har brutit nyckelbenet och kan bli borta i upp till två månader, bekräftar tränaren Juan Carlos Unzu på den spanska klubbens hemsida.
Förde bort man och misshandlade honom – nu åtalas två
Två män från Bulgarien åtalas för människorov, grov misshandel och mordförsök. Det skriver P4 Kronoberg.
Läs mer om Bulgarien.
Smittsamt virus sprids på charterorten Sunny Beach
Ett virus sprids bland semestrande gäster på Sunny Beach i Bulgarien, på ett av Vings hotell.En av de som drabbats av feber och kräkningar är Tobias Lindberg, 23, från Västerås.– Det som jag tycker är konstigt är att man låter folk åka ner till en stad där det sprids ett virus. Man borde ha varnat, säger han.
Läs mer om Bulgarien och Sunny Beach.
Smittsamt virus sprids på charterorten Sunny Beach
Ett virus sprids bland semestrande gäster på Sunny Beach i Bulgarien, på ett av Vings hotell.En av de som drabbats av feber och kräkningar är Tobias Lindberg, 23, från Västerås.– Det som jag tycker är konstigt är att man låter folk åka ner till en stad där det sprids ett virus. Man borde ha varnat, säger han.
Läs mer om Bulgarien och Sunny Beach.
Ripa tog brons på kanot-EM
Paralympiern Helene Ripa har tagit sin andra mästerskapsmedalj i kanot. På EM i Bulgarien tog den före detta skidåkaren – guldmedaljör på 15 kilometer klassiskt på Paralympics 2014 – brons på KL3 200 meter.
Läs mer om Bulgarien och KL3.
13 sexslavar befriade på spanska solkusten
13 kvinnliga sexslavar har befriats efter att spansk polis slagit till mot ett bulgariskt kriminellt nätverk i badorten Marbella på den spanska solkusten.Samtidigt har de gripit 34 misstänkta gängmedlemmar i Spanien och Bulgarien, rapporterar BBC.
Läs mer om BBC, Bulgarien, Marbella och Spanien.
Sexslavar befriade i Spanien
Fattiga kvinnor från Bulgarien tvingades sälja sig på spanska Solkusten. Om de vägrade hotade ligan att skada deras anhöriga i hemlandet.
Läs mer om Bulgarien, Solkusten och Spanien.
Misstänkta sexbrott mot flickor i charterparadiset
Charterparadiset Sunny Beach i Bulgarien skakas av pedofilanklagelser.Enligt uppgifter i brittiska och bulgariska medier är en 58-årig man från Skotland misstänkt för sexuella övergrepp mot två flickor i tioårssåldern, den ena från Sverige och den andra från Danmark.– Jag kan bekräfta att vi har gäster på hotellet men vi uttalar oss av princip inte om våra gäster, säger resebyrån Tuis informationschef Mathias Bergendahl, till BT.
Läs mer om Bulgarien, Danmark, Skotland och Sverige.
Cellospelande börs-vd tar över Kinnevik
En supertalang med rötter från Bulgarien som älskar glass. Dessutom både sjunger han och spelar cello. Så skulle man kunna beskriva Georgi Ganev som nu tar över som vd för Kinnevik.
Läs mer om Bulgarien, Georgi Ganev och Kinnevik.
Bulgarien mot köp av svenska Jas-plan
Svenska Jas-plan kan nu vara på väg mot en exportframgång.Bulgarien bekräftar nu intresse för köp.
Läs mer om Jas-plan.
Bulgarien ger Gripen första chansen
Förhandlingarna mellan Bulgarien och Sverige om köp av åtta Jas 39 Gripen-plan inleds inom kort, meddelar Bulgariens premiärminister Boiko Borisov efter att ha träffat statsminister Stefan Löfven i Bryssel.
Bulgarien kan köpa svenska Jas Gripen-plan
Bulgarien vill starta förhandlingar om att köpa svenska Jas Gripen-plan. Det meddelade premiärminister Boyko Borissov efter ett möte med Stefan Löfven i Bryssel, rapporterar Reuters.
Svensk turist häktad – sparkade städerska
Den svenske turisten är misstänkt för att ha sparkat en hotellstäderska i huvudet i turistorten Sunny Beach i Bulgarien.Nu häktas den 53-årige mannen på obestämd tid, uppger landets åklagarmyndighet för Aftonbladet.Den utsatta kvinnan har tidigare berättat för bulgariska medier:– Det var en stor svensk som sparkade på mitt huvud som på en fotboll.
Städerskan: Han sparkade på mitt huvud som en fotboll
En man sparkade en hotellstäderska medvetslös på ett hotell i Sunny Beach, Bulgarien.Mannen, utpekad som en svensk 53-årig turist, sitter efter händelsen anhållen misstänkt för misshandel.Nu berättar städerskan om den brutala händelsen för tidningen Dnes, uppger SVT.– Jag är fortfarande i chock, säger hon till Dnes.
Läs mer om Bulgarien.Mannen, SVT och Sunny Beach.
Lugn förbundskapten beredd på ett spelförande Frankrike
Förbundskapten Janne Andersson utstrålade lugn dagen innan VM-kvalmötet med Frankrike. Sade att det finns en lojalitet inom laget som är väldigt bra, att det finns en trygghet i gruppen, samtidigt som han konstaterade att det blir en annan typ av anfallsspel nu än det vi såg mot Bulgarien och Belarus.
Hotellmisshandeln i Bulgarien väcker vrede
Filmklippet där en svensk man sparkar en städerska i huvudet på ett turisthotell i Bulgarien har väckt vrede i Bulgarien, rapporterar SVT Nyheter.
Läs mer om Bulgarien.
Svensk man sparkar städerska i huvudet
Det var på kvällen den 3 juni som mannen stannade till på sitt hotell i Sunny Beach, Bulgarien. Övervakningsbilder visar hur han pratar med hotellets städerska som efter ett tag böjer sig ner mot golvet. Då tar mannen sats – och sparkar henne våldsamt i huvudet.
Läs mer om Bulgarien och Sunny Beach.
Svensk turist sparkade städerska i huvudet
En medelålders man, som enligt en övervakningsfilm sparkat en hotellstäderska i huvudet, sitter anhållen i Sunny Beach i Bulgarien. Landets riksåklagare uppger för Aftonbladet att den misstänkte är en 53-årig svensk.
Svensk turist sparkade hotellstäderska i huvudet
I en övervakningsfilm som väckt raseri i Bulgarien, syns en man ge en kraftig spark i ansiktet på en hotellstäderska på semesterorten Sunny Beach. Bulgariska åklagare utreder nu en 53-årig svensk man för den brutala misshandeln.
Läs mer om Bulgarien och Sunny Beach.
Saab överväger produktion i Bulgarien
Saab har fört initiala diskussioner om produktion av komponenter till stridsflygplanet Gripen i två bulgariska fabriker. Det skriver Bloomberg News på måndagen, baserat på uppgifter i den bulgariska tidningen 24 Chasa, som citerar Saabs marknadschef för regionen Emea, Magnus Lewis-Olsson.
Läs mer om Bulgarien, Chasa, Emea och Gripen.