Buss

Buss med skolelever krockade med bil

En buss med skolelever har krockat med en personbil utanför Falkenberg, skriver polisen på sin hemsida.Ombord på bussen finns det 11 elever som uppges vara chockade.Trafiken är avstängd på den aktuella vägen.
Läs mer om Falkenberg.

Älg krockade med buss och bil

En buss har krockat med en älg på en väg utanför Karlstad, skriver polisen på sin hemsida.Även en personbil är inblandad i olyckan.
Läs mer om Karlstad.
Buss har kört in busskur i Stockholm
En buss har kört in i en busskur i Högdalen centrum.Ingen person ska ha skadats.Busschauffören har gripits av polis misstänkt för rattfylleri.
Läs mer om Högdalen och Stockholm.
Buss och bilar i olycka utanför Helsingborg
Två personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka på väg 111 vid Laröd utanför Helsingborg. En buss och tre personbilar är inblandade i olyckan.
Läs mer om Helsingborg och Laröd.
Bensintjuvarnas misstag: Slangade ur latrintanken
Bensintjuvar som skulle stjäla från en parkerad buss gjorde ett ödesdigert misstag.När de försökte slanga bensin ur bussen valde de fel tank – och stal från latrinen.– Vi kan anta att de mycket snabbt flydde från platsen, med en något bitter eftersmak., säger polisen Heath Soutar till tidningen the West.
Läs mer om Heath Soutar och West.
Yxman jagas – polisen söker igenom buss Slog till mot apotek
Ett apotek i Munkedal har rånats av en man beväpnad med vad som tros vara en yxa.Mannen har flytt från platsen och jagas nu av polis.Bland annat har polisen sökt igenom en buss i sökandet.– Under sin tröja hade mannen vad man tror är en yxa, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.
Läs mer om Munkedal, Slog och Ulla Brehm.
Visade könet på buss – gick till attack mot kvinna
En man ska natten mot lördagen ha visat upp sitt kön för en kvinna på en buss i Skaraborg.Mannen ska också ha gett kvinnan en örfil, skriver Skövde Nyheter.Han misstänks nu för misshandel.
Buss välte på E4 – flera skadade
Två bussar och fyra personbilar var inblandade i en trafikolycka på E4 i Sikeå norr om Umeå i Västerbotten. Två personer har allvarliga skador och tolv är lindrigt skadade.
Läs mer om Sikeå, Umeå och Västerbotten.
Minst 14 döda i busskrasch i Ryssland
Minst 14 människor omkom och fem skadades när en buss kolliderade med en timmerbil i centrala Ryssland under torsdagskvällen, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Ryssland.
Buss i olycka – ska ha kört in i byggnad vid Korsvägen
En buss ska ha kört in i en byggnad vid Korsvägen i centrala Göteborg, enligt uppgifter från platsen.– Det finns en uppgift om någon typ av trafikolycka men det är oklara uppgifter. Vi har en patrull på väg dit, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.Även ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.
Varning för falska fakturor från bluffbolag
Ett bluffbolag i Lettland brevbombar människor med påminnelsefakturor på 605 kronor för trängselavgifter – och nu slår Transportstyrelsen larm. Bedragarna hotar med att dra offren inför domstol och mäta ut deras egendom.– Jag blev ganska chockad eftersom jag inte ens kör bil, jag åker bara buss, säger Aleksandra Blagojevic, 44, som är en av de drabbade.
Kvinna påkörd av buss – ambulans till platsen
En kvinna har blivit påkörd av en buss.Räddningstjänst, polis och ambulans har skickats till platsen.– Jag kan bara bekräfta att en kvinna har blivit påkörd av en buss, säger Börje Öhman vid polisen.
Läs mer om Börje Öhman.
Så ska bussarna få fart i innerstan
Hur långsamt kan en buss gå innan resenärerna tröttnar? 18 kilometer i timmen, menar trafikborgarråd Daniel Helldn (MP) och trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons som är eniga om att trafiken på stombusslinjerna går för långsamt.
Läs mer om Daniel Helldn.
Här får alla över 75 åka kollektivt gratis
Snart kommer ytterligare en kommun i Västsverige att bjuda sina äldre på bussturer. Alla Varbergsbor över 75, kommer kunna åka gratis buss.– För den som har det knapert betyder det väldigt mycket, säger Kerstin Hallberg, ordförande för PRO i Varberg.
Buss och bil i krock – polis på väg till platsen
En buss och en bil ska ha krockat i Malmö, enligt polisen.– Vi är alldeles strax på plats, säger Åsa Emanuelsson vid polisens presstjänst.
Läs mer om Malmö och Åsa Emanuelsson.
Invigde självkörande buss – krockade efter 2 timmar
En stor ceremoni hölls för att inviga den första självkörande bussen.Mindre än två timmar senare hade den krockat.– Det var uppenbarligen den sämsta tajmingen, säger Andreas Mai, chef för bussavdelningen på Keolis, till Las Vegas Sun.
Självkörande buss krockade på premiärdagen
Den förarlösa bussen ska trafikera Las Vegas gator på försök under ett års tid. Men redan den första dagen krockade fordonet. – Det var en ganska ointressant krasch, men uppenbarligen var det världens sämsta tajmning, säger leverantören Keolis representant om händelsen.
Las Vegas lanserade självkörande buss och den krockade efter två timmar
Vad som sägs var USA:s första självkörande buss överlevde inte länge på gatorna innan den blev påbackad av en lastbil. Men det var så klart ett mänskligt fel som låg bakom kraschen.
Ultimata Tillbaka till framtiden-bilen till salu
Här är bilen som tar dig tillbaka till framtiden.En Volkswagen-buss från 1967 är till salu – och tankarna förs oundvikligen till tidsmaskinen DeLorean i succfilmen från 1985.Utgångspriset för bilen ligger på över 750 000 kronor.
Läs mer om DeLorean.
Buss i Malmö utsatt för sabotage
En buss i Malmö utsattes på söndagskvällen för skadegörelse.När bussen färdades på Vattenverksvägen krossades en ruta.Polisen misstänker att en sten är boven i dramat.
Läs mer om Malmö och Vattenverksvägen.
Buss körde ner i diket