Buss

Bussförare fastklämd efter lastbilskrock

En bussförare sitter fastklämd efter en kollision mellan en buss och en lastbil vid Skepplanda i Ale kommun, några mil norr om Göteborg, uppger polisen.
Läs mer om Ale, Göteborg och Skepplanda.
Bil körde på buss på E22
En bil ska under tidig måndagsmorgonen ha kört på en buss på E22.Bilen ska därefter ha kört ner flera stolpar och vidare ner i diket.Det är okänt om någon skadat sig.
Läs mer om E22.
Njut av Stockholms skärgård – även på vintern
Njut av Stockholms skärgård hela året runt! Passa på nu under vintern och våren att ta båt eller buss ut i skärgården.Med SL:s 30-dagars kort ingår båtresan ända fram till slutet av april.

Kollektiv bestraffning

Trots vackra ord om hållbara städer blir det allt dyrare att åka kollektivt i landet. Medan höjda biljettpriser ofta finansierar ökade driftskostnader, drar de privata buss- och tågbolagen in hundratals miljoner i vinster.
Halland kanske kan ta efter Budapest?
Kollektivtrafik. Åk buss och tåg! Ovanstående går att läsa på stadens samtliga bussar, vilket jag tycker är en klok uppmaning. Som pensionär har vi relativt små möjligheter att välja detta färdsätt även om det är "gratis" mellan 9 och 15.
Läs mer om Budapest.
Personbil och buss i krock på väg 17
En personbil och en buss har kolliderat på väg 17 i Billeberga.Det ska ha varit fem personer inblandade i olyckan, två i bussen och tre i personbilen.Väg 17 är nu helt avstängd, och en ny riktning ska öppnas.
Läs mer om Billeberga.Det.
Kvinna påkörd av buss – förd till sjukhus
En kvinna har blivit påkörd av en buss på Avenyn i centrala Göteborg.Hon har förts till sjukhus.– Det ska vara en buss som har touchat en kvinna. Ambulans har varit och hämtat henne, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.
Acando Norges självkörande buss nu i trafik
Under de senaste två åren har Acando genomfört demonstrationer av självkörande minibussar i hela Norge och över 15 000 personer har testat bussen hittills. I januari i år öppnades det för tester av självkörande fordon i Norge. Bostadsföretaget OBOS var snabba på bollen och planerar självkörande minibussar på vägarna under våren och sommaren.
Läs mer om Acando och Norge.
22 skolungdomar döda i olycka i Nigeria
En våldsam trafikolycka har inträffat utanför staden Kano i norra Nigeria. 22 skolungdomar i tonåren och en busschaufför omkom när deras buss frontalkrockade med en lastbil. Ytterligare tre personer skadades allvarligt.
Läs mer om Kano och Nigeria.
Buss körde i diket - föraren kom inte ut
Strax före klockan 20 på söndagen kom larm om att en buss hade kört i diket på Södra Storgatan i Berga. Föraren kunde inte ta sig ur bussen.
Läs mer om Berga och Södra Storgatan.
Två skadade i bussolycka i fjällen
Två personer har skadats lindrigt efter att en buss med ett 20-tal passagerare kört av riksväg 70 vid Idre, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Idre.
Buss körde av vägen – två skadade
En buss har kört av vägen på Rv70 vid Idre, rapporterar polisen på sin hemsida.Två personer har fått lindriga skador.
Läs mer om Idre och Rv70.
Många omkomna i busskrasch i Indonesien
Minst 27 personer omkom då en buss med inrikesturister på lördagen kraschade på den indonesiska ön Java, enligt indonesisk polis.
Läs mer om Indonesien och Java.
Minst 27 döda i busskrasch i Indonesien
Minst 27 personer har omkommit sedan en buss med inrikesturister kraschat på den indonesiska ön Java, enligt indonesisk polis.
Läs mer om Indonesien och Java.
Stenkastning mot buss
En buss har utsatts för stenkastning vid resecentrum i Örebro.Flera personer ska enligt polisen ha kastat sten.
Läs mer om Örebro.Flera.
Lastbil och buss i krock på E6
En buss och en lastbil har krockat på E6 i Göteborg.Två filer är avstängda.
Läs mer om Göteborg.Två.
Micke, 54, har köpt en buss – nu ska han köra pensionärer till mataffären
När de äldre inte kan ta sig till landsbygdsbutiken i Stenkyrka finns det en räddning:Micke Erixon, butiksägare – som nu har bestämt sig för att köra de pensionärer som ändå vill kunna ta sig ut.– Det sociala är nästan den största grejen med det här, det är lätt att bli ensam i sitt hus, säger han.
Läs mer om Stenkyrka.
Buss och personbil i frontalkrock – minst en skadad
En buss och en personbil ska ha krockat på väg 749 mellan Misterhult och Medehult vid Oskarshamn på måndagsförmiddagen.Enligt initiala uppgifter ska det handla om en frontalkrock. Minst en person ska vara skadad.
Läs mer om Medehult, Misterhult och Oskarshamn.
Buss med 20 barn i körde i diket
En buss med 20 barn i körde i diket i Linköping på måndagsmorgonen.Ingen ombord ska ha skadats, uppger polisen.
Läs mer om Linköping.
Maskerade män bar nunchaku och soft air-gun – greps
Två maskerade och tillika berusade män har gripits, misstänkta för förberedelse till rån.Det var en passagerare på en buss i centrala Göteborg som fick syn på på männen som betedde sig konstigt.När polisen grep männen var de maskerade och beväpnade med nunchaku och soft air-guns.
Läs mer om Göteborg.
Svensk buss stoppad med tontals snö på taket
Schweizisk polis stoppade en svensk buss som körde på motorvägen med ett 40 centimeter tjockt snölager på taket.