Buss

Skolbarnen strandade – bussen dök aldrig upp

När Jonas Nordstrands son skulle ta bussen till skolan dök aldrig skolbussen upp.Nästa buss gick först efter skoldagens slut, och Jonas son och andra skolelever kunde därför inte ta sig till skolan på hela dagen, något som Ttela var först att skriva om.– Man känner en otrygghet för vad som kan hända, säger Jonas Nordstrand.
Läs mer om Ttela.

Seniorboende träffat när buss besköts

Polisen utreder mordförsök sedan en buss blev träffad av skott.Nu står det klart att även ett boende för personer 55+, ett så kallat seniorboende och även ett bibliotek blev beskjutet.– Det är en fullständig likgiltighet mot tredje man, säger Eva-Gun Westford, pressinformatör för polisen region syd.
Läs mer om Eva-Gun Westford.
Person påkörd av buss – förs till sjukhus
En person blev påkörd av en buss i Trelleborg på fredagen.– Personen är förd till sjukhus i ambulans, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Trelleborg.
Buss beskjuten under färd – ruta krossad
En buss har blivit beskjuten i Arlöv i Malmö. En ruta krossades under färd på Dalbyvägen men ingen ska ha skadats.
Läs mer om Arlöv, Dalbyvägen och Malmö.

Skottlossning mot buss

Buss beskjuten vid rondell – polis på plats
En buss har blivit beskjuten vid en rondell i Arlöv.– Vi försöker ta reda på vad som hänt, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Arlöv och Fredrik Bratt.
Nytt världsrekord med el-buss: 177 mil på en laddning!
Amerikanska Proterra har redan ett antal transit-bussar rullande. Bussföretag i 20 amerikanska delstater har redan köpt Proterras el-bussar. Bland annat finns ett 10-tal bussar i trafik i Chicago. Redan förra året satte man nytt långdistansrekord med en buss som rullade 603 miles (97 svenska mil) på en enda laddning. Men enligt företaget själva har man nu klarat 1.101,2 miles (177,2 svenska mil) med sin batteridrivna Catalyst E2 maxi-buss. Rekordet slogs på lastbilstillverkaren Navistars testbana i New Carlisle, Indiana. Rekordet är ännu inte officiellt bekräftat.
Se upp – här kommer den förarlösa bussen
Är det här framtidens buss som kommer rullandes utan en busschaufför med ett glatt humör?Möjligtvis, om man ska tro Angelica Nilsson, enhetschef infrastrukturplanering i Helsingborg.– Vi ser att självkörande fordon är en del av vår vardag i framtiden, säger hon.
Läs mer om Angelica Nilsson och Helsingborg.
Man slog sönder rutor på buss – låste in sig i fordonet
På torsdagsförmiddagen tryckte en chaufför på överfallslarmet på bussen han körde i Trollhättan efter att en passagerare börjat slå sönder rutor i bussen.De som var ombord kunde ta sig ut och mannen ska sedan ha låst in sig i bussen.Polisen kom till platsen och grep mannen.
Läs mer om Trollhättan.
Här går busschauffören till attack mot kvinnan
Här går chauffören till våldsam attack mot en kvinnlig passagerare på bussen i Göteborg – allt fångades på film av ett vittne.Nu har busschauffören fått sparken.– Det är väldigt skrämmande. Jag känner mig inte trygg med att åka buss längre, säger vittnet.
Läs mer om Göteborg.
Hon hämtar sina kunder med buss
Hon driver värmländska Dejes enda klädbutik, och nu har Agneta Haglund Ericsson utökat sin kundkrets genom att hämta kunder från storstan – i minibuss.– Jag känner att det inte går att stå här bakom disken och gnälla att det inte kommer någon, utan man får ta tag i saker och ting, säger hon.
Misstänkt rattfyllo kraschade in i buss utanför skola
En misstänkt rattfyllerist, en man, har kraschat in i en buss utanför skola i Krylbo i Dalarna.Efteråt klagade en kvinna över höftsmärtor.– Här kan det, utöver rattfylleri, även bli frågan om vårdslöshet i trafik också, säger Stefan Wickberg, pressinformastör vid polisen.
Buss övertänd utanför Nyköping – E4 avstängd
En buss fattade eld på E4 söder om Stavsjö utanför Nyköping vid 16-tiden. – Vi har fem bilar på platsen, säger Jan Österberg vid räddningstjänsten.
Buss i brand längs vägkant
En buss brinner i Stavsjö i Nyköping kommun.Enligt SOS Alarm har bussen stannat vid en väggren med riktning söderut.– Vi såg att det var svart rök på hela E4:an, säger vittnet Anna Wenebo.
Läs mer om Anna Wenebo, E4.an, Nyköping och Stavsjö.
Elever vandaliserade buss – kostar 40 000
Eleverna på Bleketskolan skulle åka från Tjörn till Göteborg för att besöka Operan.Utflykten tog dock en tråkig vändning –då några av eleverna vandaliserade bussen säten.Räkningen: 40 000 kronor.– Det är olyckligt, säger Margareta Bertilsson, rektor på skolan.
Brutal misshandel på buss – man hade soft air gun
En bussresa mellan Umeå och Piteå på onsdagen blev en riktig skräckresa för passagerarna.I Skellefteå klev en man ombord och började misshandla en annan man – innan han slet upp ett skjutvapen.– Han svepte vapnet fram och tillbaka över alla passagerare i bussen och skrek högt på ett språk som jag inte förstod, säger vittnet Therese Karlsson till Piteå-tidningen.
Hitta billigaste resan Stockholm–Göteborg
Reser du ofta mellan Stockholm och Göteborg? Här är nya sajten som gör ditt liv lättare. Nu finns alla avgångar med flyg, tåg och buss samlade på ett ställe.
Cyklist påkörd av buss – förd till sjukhus
En cyklist har blivit påkörd av en buss i Jönköpings kommun.Cyklisten har förts till sjukhus med okända skador.– Personen var vaken och talbar, säger Björn Öberg, presstalesman vid Jönköpingspolisen.
Fyra personer knivrånade under natten
Polisen ryckte i natt ut till både Borås och Kungsbacka efter larm om rån.I Borås blev en två unga personer avtvingade sina värdesaker.I Kungsbacka hände samma sak drygt en timme senare, där hoppas polisen att snabbt kunna identifiera rånarna då de flydde på en buss,
Läs mer om Kungsbacka.
Otäck olycka – buss och motorcykel i krock
En buss och en motorcykel har krockat i Kalmar.En person har förts till sjukhus.
Läs mer om Kalmar.En.
Cykelstallets buss sattes i brand
En misstänkt mordbrand förstörde bussen till cykellaget Aqua Blue Sport under det pågående cykelloppet Spanien runt.
Läs mer om Aqua Blue Sport och Spanien.
Vem har sett belgisk buss på villovägar?
Den belgiska turistbussen är på villovägar i Köpenhamn.Polisen har nu efterlyst fordonet - för att utesluta att det inte är ett planerat terrordåd som är i görningen i staden.
Läs mer om Köpenhamn.Polisen.
Buss och fyra bilar i krock
En buss och flera bilar är på tisdagen inblandade i en krock.– Enligt larmet rör det sig om fyra personbilar och en buss som är inblandade i olyckan, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Jimmy Modin.