Byta

Sparkar tränarna – Czarnecki tar över

BIK Karlskoga ligger sist i hockeyallsvenskan.Nu väljer laget att byta tränare.Tobias Thermell och Kristofer Näslund får lämna – och in kommer i stället Niklas Czarnecki och Daniel Wessner.

Bianca Ingrossos hemliga namnbyte

Bianca Ingrosso och pojkvännen Phillippe har hittat tillbaka till varandra efter uppbrottet tidigare i år.Nu berättar tv-profilen även om de hemliga bröllopstankarna – och att hon i framtiden ser fram emot att byta namn.– Jag ser fram emot att heta Cohen i efternamn, säger Bianca Ingrosso i Fördomspodden.
Skötbord rasade över två månader gammal bebis
Besöket på Akademiska sjukhuset i Uppsala blev en mardröm för Nathalie Åslund och hennes familj. När hon skulle byta blöja på sin två månader gamla son lossnade skötbordet och han fick en 15 kilo tung hylla i huvudet.
Stort mörkertal av stressade män – så många är i riskzonen
Att säga upp sig och byta arbetsplats är vanligare än att sjukskriva sig för stress. Det visar data från läkarkliniken Onelab som gör hälsoundersökningar på arbetsplatser. En yrkesgrupp utmärker sig när det gäller sömnbesvär och det krävs akuta åtgärder för att få bukt med problemen.
Läs mer om Onelab.

Extremhögern spred falsk kampanj om svenska flaggan

En internetkampanj uppgav sig vilja byta ut svenska flaggans gula kors. Anledning skulle vara att den nuvarande kristna symbolen förtryckte andra religioner i Sverige. Men kampanjen var falsk och lanserad av nättroll från alt right-rörelsen, uppger BBC.
Läs mer om BBC och Sverige.
Flickorna kastades ut – byter om i städskrubben
Flickspelarna i Vännäs HC tvingas byta om i en städskrubb.När pojkarnas omklädningsrum drabbades av mögel fick flickorna flytta på sig.– Man kan inte locka tjejer till en verksamhet utan att ha möjlighet till dusch och omklädningsrum. Så är det bara, säger pappan och tränaren Joakim Nordström.
Läs mer om Joakim Nordström.
Lövin: Vi lever i ett vettlöst överflödssamhälle
Klimatministern kör diesel och flyger i det privata upp till ett par gånger per år. Samtidigt är hon övertygad om att vi måste byta livsstil för att rädda klimatet – även om det primärt är politikens uppgift att ge oss verktygen. – Det är ett stort arbete att ändra på de här strukturerna men det går, säger Isabella Lövin (MP).
Läs mer om Isabella Lövin.
Buffon: Skulle inte vilja byta plats med Sverige
Fyrfaldiga världsmästaren Italien är tung favorit i playoffmötet med Sverige. Lagkaptenen Gianluigi Buffon tror att laget kommer att gagnas av pressen hemifrån och lyfta i utsatt läge.
Läs mer om Italien och Sverige.
Blondinbella mitt i makt- kupp – tvingas byta hotell
Bloggaren Isabella Blondinbella Löwengrip är på affärsresa i Saudiarabien.Men Löwengrip tvingades ändra sina hotellplaner i sista stund - på hotellet hon bokat sitter nämligen prinsar i husarrest.– Vi byter hotell på grund av situationen på Ritz Carlton, säger bloggaren i ett videoklipp på Instagram.
Därför avgör seniorerna slaget om makten 2018
Slaget om makten i Sverige är slaget om pensionärerna.Varannan pensionär är beredd att byta bort sitt gamla parti mot det som har bäst fokus på seniorfrågor, visar en ny undersökning som Dina Pengar kan publicera i dag.– Våra medlemmar är trötta på att inte bli lyssnade på, säger Stina Nordström, biträdande generalsekreterare på SPF Seniorerna som gjort undersökningen.
Alex, 10, och Bengt, 60, bytte semester – så gick det
Bengt, 60 år, och Alex, 10 år, gjorde en ovanlig resa. Under några dagar på Gran Canaria testade svenskarna att byta aktiviteter med varandra.I det sjätte och sista avsnittet i Allt om Resors miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria berättar de om hur resan varit.
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
Cleantech Invest byter namn
First North-listade Cleantech Invest ska byta namn till Loudspring, efter beslut på en kommande extrastämma i bolaget (29 november).
Läs mer om Loudspring.
Så hånas Iphone X av Samsung i ny reklamvideo
Att växa upp är att byta till Galaxy, enligt Samsung själva.
Läs mer om Galaxy, Iphone X och Samsung.
Han sa åt mig att färga håret – för att få respekt
Maja Nyberg, 19, får regelbundet utstå trakasserier som fotbollsdomare.En spelarförälder kom med en oväntad och oönskad lösning när han uppmanade henne att byta hårfärg för att kunna bli tagen mer seriöst.– Jag blev så arg att jag rös i hela kroppen. Jag kunde inte ens titta på honom, säger Nyberg.
Läs mer om Nyberg.
12 sätt att värma upp sitt hus – så väljer du det smartaste
Bor du i villa går minst hälften av din elräkning åt att värma upp huset.Kanske dags att byta till ett smartare sätt att värma upp ditt hem?
Bok: Ville sparka Clinton under valkampanjen
Demokraternas dåvarande ordförande övervägde allvarligt att byta ut Hillary Clinton mot Joe Biden bara ett par månader för presidentvalet förra hösten. Det avslöjar Donna Brazile i sin bok som blivit politiskt sprängstoff redan innan den publicerats.
Här byter svenska turisterna mat med varandra
GRAN CANARIA. Turisterna Bengt, 60, och Alex, 10, är på semester på Gran Canaria när de bestämmer sig för att byta mat med varandra. Inte kul för Alex som vill ha pizza. Bengt, däremot, verkar inte klaga.Här är det tredje avsnittet i Allt om Resors miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria.
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
Stjärnan i blåsväder – riskerar nu miljonböter
Emil Forsbergs lagkamrat Naby Keita har hamnat i blåsväder.Stjärnan har vid två tillfällen försökt byta sitt förfalskade guineanska körkort till ett tyskt.Nu riskerar han att få böta miljonbelopp, skriver tyska Bild.– De afrikanska dokumenten var så dåligt förfalskade att den anställde i Transportstyrelsen blev misstänksam, säger domstolens talesman Stefan Blaschke till tidningen.
Vita huset verkar byta fot i klimatfrågan
Vita huset har tidigare tillhört klimatförnekarna. Nu verkar man plötsligt ha bytt position. En rapport som hävdar att människan har orsakat klimatförändringar har fått Vita husets godkännande.
Läs mer om Vita.
Gangsterkung mördad på operationsbordet
Den mexikanske gangsterledaren Jesus Martin Miron, kallad El Kalimba, mördades när han låg på operationsbordet för att byta utseende och ta bort sina fingeravtryck. Två barn och en sjuksköterska klarade sig när okända män öppnade eld.
Läs mer om El Kalimba.
Svenska mjukvarubolaget vill peta häktad storägare – här är veckans chefer
Fortnox storägare Olof Hallrup har häktats för insiderbrott. Nu vill bolaget peta honom från styrelsen. Dessutom ska Prevas byta vd och E-hälsomyndigheten rustar i Kalmar.
Svenska mjukvarubolaget vill peta häktad storägare – här är veckans chefer
Fortnox storägare Olof Hallrup har häktats för insiderbrott. Nu vill bolaget peta honom från styrelsen. Dessutom ska Prevas byta vd och E-hälsomyndigheten rustar i Kalmar.
It-proffs pigga på att byta jobb – men bara om lönen är okej
Över hälften av dem som jobbar inom it är sugna på att byta arbetsgivare inom de närmaste två åren. Över en tredjedel redan inom ett år. Men bara 30 procent söker jobb aktivt.
It-proffs pigga på att byta jobb – men bara om lönen är okej
Över hälften av dem som jobbar inom it är sugna på att byta arbetsgivare inom de närmaste två åren. Över en tredjedel redan inom ett år. Men bara 30 procent söker jobb aktivt.
Brunos hund fick ingen vård – får betala 17 000
Bruno och Gun Sofie Svensson åkte akut in med sin blödande hund Selma, till Evidensias djursjukhus i Malmö.Trots tillståndet sköts Selmas operation upp i flera dagar – till slut valde hennes ägare att byta veterinärklinik.– Vi fick en räkning på nästan 17 000 kronor från djursjukhuset i Malmö, som ville ha betalt för att de hade förvarat henne, säger Bruno Svensson.