Byta

Förslag: Karens för politiker som vill byta bransch

Regeringen lägger fram ett förslag om nya karensregler för statsråd och statssekreterare som byter jobb.

Finland utslaget efter dramatik mot Kanada

PYEONGCHANG. Finland är utslaget ur OS.Drömmarna om guld dödades när Kanada tvingades byta in sin reservmålvakt.Inhopparen Kevin Poulin storspelade i målet.
Läs mer om Kanada.
Brommapojkarnas namnändring blir inte av – röstades ner
På årsmötet röstade medlemmarna i IF Brommapojkarna om föreningen skulle byta namn till IF BP. Beslutet blev att ha kvar det nuvarande namnet.
Pengar till föreningar
Bildningsnämnden har beviljat 30 000 kronor i investeringsbidrag till föreningen Kulturmagasinet och scoutkåren i Bergkvara. Föreningen tänker byta alla befintliga fönster i både ateljéhus och konsthall då dessa har drabbats av rötskador.
Läs mer om Bergkvara och Kulturmagasinet.

Riksbanken har uppgraderat delar av guldreserven

Riksbanken uppgraderade under förra året en del guldreserven genom att byta ut guldtackor som inte uppfyllde standarden mot nya guldtackor med LGD-standard. Det framgår av ett pressmeddelande.
Finlandssvenskarna
Från att ha varit minoritet i Finland har vi blivit majoritet i Skandinavien, skriver GÖRAN SCHILDT om finlandssvenskarna i detta diskussionsinlägg, där han fronderar mot vad han kallar den finlandssvenska illusionen. Nu gäller det om vi är vår uppgift vuxna, om vi är villiga att byta ut vårt utopiska Svensk-Finland mot två reella hemland: det vitala framtidslandet Finland och det på alla områden rika, välbalanserade Sverige, mellan vilka vi har en viktig förmedlaruppgift, hävdar dr Schildt.
Spectacure avser att byta från Aktietorget till First North
Styrelsen för Spectracure har beslutat att inleda en process för listbyte från Aktietorget till First North. Ambitionen är att genomföra listbytet till First North Premier under 2018.
Blogg: Hur man får racingen att gå ihop ekonomiskt!
Rejsa är dyrt men man kan inte vara alltför snål, att köra på kassa framdäck och inte byta styrpinnar i tid kan få förödande konsekvenser. Men, det finns områden där man kan spara!
Schyman på lunch med Dinamarca efter inbjudan
Bara timmar efter att V-toppen Rossana Dinamarca meddelade att hon lämnat partiet sa Fi-ledaren Gudrun Schyman att hon vill se Dinamarca jobba för Fi.Nu har de träffats för en lunch – men:Nej, jag kommer inte byta till Fi, skriver Rossanna Dinamarca på Instagram.
JUST NU - PÅ FD: Sanningen bakom ÖFK:s succéskämt - "The ice man"
Byta om i en igloo - är det vad som väntar Arsenal i Europa League på torsdag? Östersunds skämtsamma tweet från i går fick stor uppmärksamhet. Nu avslöjas historien bakom igloo-omklädningsrummet.
Läs mer om Arsenal, Europa League och The.
SVT:s förändringar i Så ska det låta
SVT valde att byta ut programledaren Kalle Moraeus mot Sarah Dawn Finer i Så ska det låta.Efter det genomgick programmet flera andra förändringar i upplägget – och nya programledaren var högst delaktig.– Det var naturligt för henne att få vara med i det redaktionella innehållet, säger, Ebba Adielsson, produktionsledare för SVT-programmet.
Le Pen vill döpa om Nationella Fronten
I maj i fjol förlorade högerpopulistiska Nationella Frontens ledare Marine Le Pen med stor marginal det franska presidentvalet mot mittenkandidaten Emmanuel Macron. Nu säger Le Pen, inför kongressen den 10–11 mars, att hon vill byta namn på sitt parti som en del i en strategi för att få det att framstå som mer regeringsfähigt.
Därför är Tesla Model X fortfarande en föregångare
Tesla Model X har ett par år på nacken men det är fortfarande en bil som sticker ut på många sätt.Elon Musks egen familjebil ligger före konkurrenterna.Vi har testat Model X P100D och det var överraskande svårt att byta tillbaka till en fossilbil.
Läs mer om Model X P100D och Tesla Model X.
Le Pen vill byta namn på Nationella fronten
Franska Nationella frontens partiledare Marine Le Pen ska lämna ett nytt namnförslag för sitt parti, som på franska heter Front National. Det rapporterar Reuters som hänvisar till ett uttalande som lämnats på söndagen.
Sportverkstan sydde ihop Henkes kontrakt
MALMÖ. När elitspelare i Tyskland och Ryssland behöver laga sina skridskor eller hockeyskydd ringer klubben en liten verkstad i Limhamn. Och ibland är det riktigt akut när Sportverkstan anlitas. Som när New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist skulle övertalas att byta leverantör av utrustning.
Tob: M vinner valet – med hårdare tag
Hårdare tag är mantrat som Moderaterna hoppas vinna valet på i höst.Tomas Tob är en av frontfigurerna i partiet och mannen bakom partiets rättspolitik.För Expressen berättar han om hur Moderaterna ska bli tuffare mot brottslingar och vad han tänkte när han fick byta arbetsroll mitt under den brinnande krisen förra sommaren.– Vi vill inte avstå från att driva vår politik bara för att SD eller något annat parti skulle stödja det, säger Tomas Tob.
Läs mer om Moderaterna.
Någon försökte byta ut Åkessons namn: Bisarrt
Politiker vittnar om en allt större utsatthet.När SvD frågade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson när han senast utsattes för ett brott skrattar han till.– Det var någon som tyckte jag skulle heta Bajskorv i efternamn, säger Åkesson i klippet som publicerats på Twitter.
Digitala läkare ger oss chans till effektivare vård
Lösningen är inte att bara byta ut telefonkontakt och fysiska besök mot videomöten och webbtidböcker. Målet är att skapa en integration av digitala tjänster i hela vårdkedjans alla steg. Det skriver samtliga i ledningen för Stockholms läns sjukvårdsområde i en replik.
Rebeccas ilska – efter HEtt lotteri
När Rebecca Widholm kom hem med de nyinköpta strumpbyxorna till dottern upptäckte hon genast HM:s stora miss.Och det är inte första gången som hon tvingas åka tillbaka till butiken för att byta nyinköpta strumpbyxor.– Det verkar vara lite av ett lotteri, säger Rebecca Widholm.
Läs mer om HEtt och Rebecca Widholm.
AIK:s sportchef om förändringen i tränarstaben
Mikael Nordström berättar varför man valde att byta ut "Binge" trots att man bara några veckor tidigare kritiserade andra föreningar som sparkar sina tränare.
Läs mer om Binge.
Isabella Lövin: "Jag har blivit mindre rädd"
Isabella Lövin (MP) har vågat ta hisnande och inte helt riskfria språng. Mammans alltför tidiga död har drivit henne till att ta vara på chanserna som livet burit med sig. Som att byta ut trygg tillvaro som journalist mot politikens hetluft.
Jävlar anamma är A och O
Byten av studievägar är ett tecken på att vuxenvärlden sviker eleverna. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT Barn som håller fast vid en aktivitet istället för att byta klarar senare studier och yrkesliv bättre.
Läs mer om SvD.
Jordens magnetiska poler kan byta plats
Det var 780 000 år sedan sist.Nu kan det snart vara dags igen för jordens magnetiska poler att byta plats med varandra, enligt vissa forskare.
"Lajkar alla som har tuffa kläder"
Bakom skämskudden med Sara Parkman. Fiktiv person jag skulle vilja byta stil med: Fever Ray, herregud om jag fick vara så äcklig och nice på samma gång. Underbart. Gränslöst. Makabert. Vackert. Gillar du det vi gör?
Läs mer om Sara Parkman.