Cabriolet

7 hemliga bilar – som du inte borde få se än

Snygga Range Rover Evoque ska förnyas och de första testbilarna har fotograferats. Dessutom kan vi den här veckan bjuda på premiärbilder på Porsches nya 992 Turbo samt på fräcka BMW M8 Cabriolet – en bil som får oss att längta till sommaren.Här sju riktiga drömbilar som du egentligen inte ska få se ännu men som vi låtit vår spionfotograf fånga på bild.
Läs mer om Turbo.

Här är Corvettes nya extrema cabriolet

För några veckor presenterade Chevrolet ZR1 – den snabbaste Corvetten genom tiderna.Men tillverkaren har ett till ess i rockärmen.Nu visar man upp den nya monsterbilen som cabriolet.
Läs mer om Chevrolet ZR1 och Corvetten.
BMW i8 – ny elvärsting utmanar Volvos Polestar
BMW har hållit oss på sträckbänken länge.Men nu drar de till sist skynket av nya i8.Samtidigt visar de den stilrena elvärstingen som cabriolet.
5 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Här är fem bilar som tillverkarna försöker att hålla hemliga. Allt om Bilars spionfotograf har lyckats fånga Bentleys kommande cabriolet i stort sett utan camouflage under ett kyligt vintertest. Vi får dessutom se Mercedes nya extrema familjebil.

Prov: Mercedes E 300 Cabriolet – härlig reskamrat

Nya E-klass Cabriolet är en äkta E-klass till skillnad från den tidigare modellen som varit baserad på C-klass. Provkörningen kommer från auto motor & sport nr 16-2017.
Läs mer om Cabriolet.
Volvo Polestar 1 som cabriolet och shooting brake – varför inte?
Vad skulle hända om Volvo utvecklade Polestar 1 till en familj av tre modeller? Fullt möjligt, tycker illustratören X-Tomi Design, och han visar hur det kan se ut. Att bygga en shooting brake av Polestar 1 vore nog ingen större utmaning för Volvos ingenjörer. Men att bygga en taklös cabriolet är svårare då det krävs omfattande förstärkningar för att få karossen tillräckligt vridstyv. Men visst vore det läckert om det återigen fanns en cabriolet i modellutbudet? Rösta med knapparna nedan om du tycker att Volvo ska bygga Polestar 1 Cabriolet och Shooting brake. Fler intressanta illustrationer finns h
Aston Martin visar sin nya cab DB11 Volante
Aston Martins senaste modell DB11 har funnits i drygt ett år.Nu visar den brittiska tillverkaren upp den stilrena lyxbilen som cabriolet.
Köpte Saab av polisen – bilen var stulen
Ryan Rider köpte en Saab 9-3 Cabriolet till ett riktigt bra pris.Men bilen visade sig vara stulen – trots att säljaren var polisen.– Nu sitter jag här med en stulen bil som jag inte kan göra något med, säger han till Channel 5 News Cleveland.
Läs mer om Cabriolet, Channel och Saab.
Lamborghini visar ny supervass cabriolet
350 kilometer i timmen utan tak.Den som sätter sig i Lamborghinis nya skönhet Aventador S Roadster får vara beredd på att få frisyren förstörd.
Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet – 5,7 meter superlyx elbil med 750 hk
Det är exakt ett år sedan vi såg Vision Mercedes-Maybach 6, den eldrivna coupmodellen som slog alla med häpnad på Pebble Beach Concours d'Elegance i Monterey, Kalifornien. Nu är det dags igen, fast utan tak, här är Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet är en elbil med 750 hk (550 kW) och en räckvidd på över 50 mil enligt NEDC (över 32 mil, enligt EPA). 0-100 ska gå på under fyra sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h. Drivlinan är uppbyggd med fyra elmotorer, en för varje hjul. Bilen är konstruerad för snabbladdning med upp till 350 kW DC-str
Klassisk Mercedes-cab ska auktioneras ut
Älskar du Mercedes och kan tänka dig att sitta på vänster sida som förare?Då har du definitivt hittat rätt.Den klassiska modellen 280SE 3.5 Cabriolet från 1970 ska nämligen auktioneras ut vid Silverstone Auctions sale senare i år.
10 roligaste sommarbilarna
Sommarbilar, hej, hej, sommarbilar. Gyllene Tiders sommarklassiker Sommartider funkar förstås lika bra med bilar. Och i en bil – speciellt en med cabriolet. Fäll taket och känn hela den svenska sommaren i håret. Vi har listat tio fräcka, fräna och fina sommarbilar som du garanterat kommer att älska. Här finns klassiska pärlor och fräscha nyheter i en kul sommarblandning.
Läs mer om Sommartider.
Volvo XC60 Convertible – vill du se den i serieproduktion?
Volvo har historiskt sett inte varit fega när det gäller att pröva nya, egensinniga modeller. Ta bara Volvo 262C Bertone som ett (udda) exempel. Hittills har Range Rover Evoque Convertible inte fått någon utmanare. Men om Volvo skulle vilja testa detta lilla segment så har designstudenten Sugar Chow ett förslag på hur Volvo XC60 Cabriolet skulle kunna se ut. Så vad tycker du? Borde Volvo bygga en XC60 Convertible? Rösta med gasa/bromsa knapparna nedan för att visa vad du tycker. Missa heller inte skisserna på en möjlig Volvo XC60 Coup som kunde utmana BMW X4.
Prov: Audi S5 Cabriolet – vild och vacker
Med helt nya S5 Cabriolet blir Audis A5-familj plötsligt helt komplett. Vi provkör – blir vi rufsiga i håret? Provkörningen kommer från auto motor & sport nr 7-2017.
Prov: Audi S5 Cabriolet – vild och vacker
Med helt nya S5 Cabriolet blir Audis A5-familj plötsligt helt komplett. Vi provkör – blir vi rufsiga i håret? Provkörningen kommer från auto motor & sport nr 7-2017.
Sia blev vittne till vansinnesfärden
Sia blev vittne till vansinnesfärden i Märsta. Hon såg hur två rejält berusade män satte sig i en cabriolet och körde i väg – och slog då larm till polisen. – De hade ingen kontroll, de hade kunnat köra på vem som helst, säger Sia.
Läs mer om Märsta och Sia.
Mercedes är vanligaste cabrioleten i Sverige – två nya modeller
Sveriges vanligaste cabriolet har en stjärna i fronten. Nu utökas Mercedes cab-familj med två nya modeller.
Läs mer om Sverige.
Vårsol i cabriolet – då kom bajsbilen
Vårsolen får många att blunda, vända upp ansiktet och njuta. Det gjorde även en tysk man och hans dotter som parkerat vid vägkanten med familjens cab.Då kom bajsregnet.
7/2017: Nya Volvo XC60 – tekniken, prestandan och priserna
Därför älskar vi nya Volvo XC60. Vi sitter bakom ratten, kollar in säkerhetssystemen, tekniken, prestandan och priserna. Drömbilarna som gör dig rik. Investera i bilarna som stiger i värde – bilhandlarna tipsar. Vi testar och utser bästa familjesuven. Skoda Kodiaq mot eliten. Begagnatduell mellan Audi A4 och Mercedes C-klass. Vilken är bästa köpet? Vi provkör nya Alfa Romeo Stelvio. Så bra är Alfas läckra suv. Vintagetest av klassiska Måsvingen – Mercedes 300 SL. Vi provkör Audi S5 Cabriolet, Kia Rio, Opel Ampera-e, Porsche Panamera 4S Diesel och Smart Fourfour ED. Som vanligt krönikor, pri
7/2017: Nya Volvo XC60 – tekniken, prestandan och priserna
Därför älskar vi nya Volvo XC60. Vi sitter bakom ratten, kollar in säkerhetssystemen, tekniken, prestandan och priserna. Drömbilarna som gör dig rik. Investera i bilarna som stiger i värde – bilhandlarna tipsar. Vi testar och utser bästa familjesuven. Skoda Kodiaq mot eliten. Begagnatduell mellan Audi A4 och Mercedes C-klass. Vilken är bästa köpet? Vi provkör nya Alfa Romeo Stelvio. Så bra är Alfas läckra suv. Vintagetest av klassiska Måsvingen – Mercedes 300 SL. Vi provkör Audi S5 Cabriolet, Kia Rio, Opel Ampera-e, Porsche Panamera 4S Diesel och Smart Fourfour ED. Som vanligt krönikor, pri
Bentley visar eldriven cabriolet: Ska inte se ut som ett kylskåp på hjul
Det är väl knappast en bild av den senaste tekniken som ploppar upp i huvudet när Bentley nämns. Märket har ökat sin försäljning enormt mycket de senaste åren, men det är fortfarande stora bensinmotorer som gäller under huven på Bentleymodellerna. Snart kommer dock något helt nytt i Bentleys modellprogram, om den får grönt ljus för serieproduktion: en eldriven cabriolet.
Läs mer om Bentley och Bentleymodellerna.
Här är Mercedes nya lyxiga cabriolet
Nu visar Mercedes sin eleganta E-Klass som cabriolet. Nytt för den lyxiga modellen är att den för första gången går att få som fyrhjulsdriven.
Mercedes E-klass Cabriolet är här – nu är familjen komplett
Äntligen är hela familjen komplett. På Genèvesalongen premiärvisar Mercedes nya E-klass Cabriolet och den passar in perfekt i hålet mellan S-klass Cabriolet (hösten 2015) och C-klass Cabriolet som presenterades sommaren 2016. De som kört föregångaren till nya Mercedes E-klass Cabriolet noterar många förändringar och en hel del förbättringar. Designmässigt baseras Mercedes E-klass Cabriolet förstås på E-klass Coup och det innebär att den nya modellen växer. 12 centimeter längre, 7,5 centimeter bredare och 3 centimeter högre. Axelavståndet ökar med hela 11 centimeter, vi
BMW 4-serie får ett diskret lyft och uppgraderade motorer
Diskreta ändringar är det som utmärker ansiktslyftet för BMW 4-serie och de tre modellerna Coup, Cabriolet och Gran Coup. Å andra sidan, varför reparera något som inte är sönder? BMW 4-serie lanserades sommaren 2013 och har blivit en succ, världen över. Cirka 400.000 bilar har levererats sedan start, varav hälften i Europa. Viktigaste marknaden för BMW 4-serie är USA. De som tycker att BMW 4-serie Gran Coup är en udda fågel i familjen har fel. Som vanligt visste BMW vad de gjorde och lyssnade på kunderna, idag utgör Gran Coup hälften av de levererade bilarna i 4-serien. De som känner BMW-model
Läs mer om BMW, Cabriolet, Coup, Europa, Gran Coup och USA.